Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride

IP: *.welnowiec.net 26.06.05, 14:04
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacpi Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.devs.futuro.pl 26.06.05, 14:19
        Czego się nie robi dla paru miedziaków. Smutne, ale mistrz olimpijski rozmienia
        się na drobne. Co dalej, może wrestling?
        • Gość: dawidek Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.chello.pl 26.06.05, 14:27
          Gratulacje dla Pawła - mimo porazki zaprezentowal sie od bardzo dobrej strony. Doświadczenie i przygotowanie fizyczne przeciwnika wziely jednak gore. Jestem pewien, że przy umiejetnosciach, jakie juz posiada Nastula jest on w stanie wygrywac walki na zasadach MMA, moze z troche slabszymi przeciwnikami niz Minotauro. Czas pokaze, mam nadzieje, że Pawel pokaze jeszcze na co go stac-POWODZENIA.
          • Gość: tagi Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.echo / *.e-cho.pl 26.06.05, 14:29
            "Czego się nie robi dla paru miedziaków. Smutne, ale mistrz olimpijski
            rozmienia
            się na drobne. Co dalej, może wrestling?"

...a co w judo karate...lub golfie..nie placa kaski.....;)) nie przypuszczam
            zeby robili charytatywnie...?:)

• Gość: Zeb Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 17:16
              Rozmienia się na drobne?! Facet - w mysl Twojego rozumaowania to wszyscy sie
              rozmieniają. Małysz, Jędrzejczak, Korzeniowski = zupki Knorr, IDEA, banki itp.
          • Gość: ukk98 Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:56
            Nastula i tak jest najlepszy :) Zawsze go podziwialem i bede dalej podziwial :)
        • Gość: Smoke_a Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:27
          Ztraszne bzdury wygadujesz. W judo Pawel osiagnal juz wszytsko, teraz chcial sie
          sprawdzic w dyscyplinie niezykle trudniejszej. Jak dla mnie pokazal jaja
          wychodzac na ring z numerem 2 wagi ciezkiej w Pride. Ciekawe czy ciebie bylo by
          stac na to tchorzu zeby wyjsc na ring przy takich zasadach. Brawo Pawel, nie
          odpuszczaj. Stoczyles dobra walke. Brak doswiadczenia.
          • Gość: Piter Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: 80.51.194.* 27.06.05, 11:32
            Oczywiście! Szacunek dla Pawła za odwagę.Wstyd dla działaczy sportowych ,którzy
            nie zapewnili mu godnego zajęcia w dziedzinie ,która przyniosła mu chwałę.Ale
            ten sport nie powinien być pokazywany w polskiej telewizji.To inna kultura i
            wyczucie smaku.To tak jakby Robert Makłowicz w "Podróżach kulinarnych" pokazał
            jak się robi danie z psa.
        • Gość: Kibic Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:28
          I co w tym smutnego? Przynajmniej mial jaja zeby zmierzyc sie przedtawicielami
          innych stylow walki. Mistrzowie paru innych dyscyplin (glownie boksu) nie mieli.
          Brawo Pawel. Miales pecha,ze trafiles w debiucie na jednego z lepszych BJJ-
          owcow i tyle. Wstydu ani sobie, ani swoim kibicom nie przyniosles.
        • Gość: Luc Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: 134.93.53.* 26.06.05, 15:31
          typowo polskie- zazdrosc i zawisc. A ty po co chodzisz do pracy? Po pare
          miedziakow? Walka to jego sposob na zycie.
        • Gość: Marek Paru miedziaków? G..dpce jak zwykle durna śpiewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 10:54
          Wk... mnie już jak ludzie, którzy nie mają kasy i nigdy jej mieć nie będą
          serwują tu umoralniające gadi o tym, że Nastek dla paru miedziaków rozmienia
          się na drobne. Wasz problem jest taki, że wam konieczność podjęcia takiej
          decyzji nigdy nie grozi, patałachy. Tak samo jak osiągnięcie tego, co on
          osiągnął. Najlepiej siedzieć przed monitorem i się mądrzyć. Kim wy jesteście i
          co osiągnęliście, żeby go oceniać. Nie jestem fanem Nastuli ani nie interesuje
          mnie w ogóle Pride, ale nie mogę już znieść tych debilizmów nieudaczników lub
          gó..arzy, którzy oceniają cały świat, zapominając o sobie.
          • Gość: piciak dokładnie IP: 195.47.239.* 27.06.05, 12:04
            agree with that
        • Gość: mniej nerwy jacpi, spuść powietrze! Nic się nie stało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:38
          A mówiąc dokładnie:
          Koleś, który kiedyś wygrał wielkie zawody sportowe odbywające się co cztery
          lata, teraz wypadł kiepsko w zawodach w innej dyscyplinie sportu.
          I to wszystko.

Był kiedyś świetny tenisista Ivan Lendl, który po skończeniu kariery na korcie
          próbował grać w golfa. Bez żadnych wyników. I co z tego? - Ano nic.
          Był kiedyś znakomity koszykarz Michael Jordan, który po skończeniu kariery na
          parkiecie próbował grać w golfa. Też nic nie wskórał. No i co? - no i nic.

Łyżwiarze figurowi dopiero po wycofaniu się ze sportu idą tam, gdzie można
          zarobić jakąś kasę - do rewii.
          A zawodnicy tych sportów walki, w których nie ma dużej kasy, próbują swoich sił
          w takich dyscyplinach, w których można zarobić.
          (Zainteresuj się planami Marka Garmulewicza, zapaśnika stylu wolnego.)

Nastula ma przecież emeryturę olimpijską, z głodu by nie umarł.
          A skoro nie interesuje go standard życia polskiego emeryta, to próbuje zarobić
          parę groszy tak jak potrafi. I co w tym smutnego?
          Jakie rozmienianie się na drobne? Gość chce zarobić, umie (a może nawet lubi)
          walczyć, to walczy.
          Uważasz to za degradację?

W tej samej Japonii, gdzie motłoch podnieca się walkami Pride, znajdziesz setki
          tysięcy ludzi, dla których świętokradztwem jest już wymuszone parę lat temu
          przez telewizję ubieranie jednego z judoków w niebieskie wdzianko.
          A Nastula - jeszcze jako " olimpijska dziewica" - dziesiątki razy walczył
          właśnie w niebieskim.

Mnie podqrvił tylko Pan Działacz PZJudo, który nie wie, co ma myśleć o obecnych
          wyczynach Nastuli, ale wyciągać ręce po kasę potrafi w każdej sytuacji.

Kolego jacpi, Pan Działacz PZJudo z Twojej kieszeni tę kasę chce wyciągnąć.
        • Gość: Fan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:27
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Buz Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 10.07.05, 17:31
          Jak dla mnie Paweł walczył dobrze. Przegrał, ale to nie koniec świata. Ktoś
          napisał że Nastula walczył dla pieniędzy- moze i tak bylo, ale to nie o to
          chodzi.
          Gołota wytrzymuje 30 sek i dostaje za to grube miloiny!!!! Przynajmniej stara
          sie coś zrobić. Według mnie Paweł powinien walczyc, próbować, może bedziemy
          mieli komu kibicowac, bo przecierz polscy sportowcy nie osiągają zbyt dużo :(
      • Gość: Waldek Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:38
        Pokazywanie tego typu widowisk w telewizji, nawet komercyjnej moim zdaniem
        jestw wielkim skandalem. Nie ma zanczenia ,że był znaczek tylko dla
        doroslych.Zakazanie takich praktyk nie bedzie przejawem cenzury w rozumieniu
        politycznym, ale z potrzeby moralnej. Nie dziwmy sie ,ż e tyle przemocy jak
        sami do niej zachęcamy . Protestuję przeciwko tego typu transmisjom. Dziwię sie
        Pawłowi Nastuli ,jako przedstawicielowi takiego pięknego sportu jakim jest
        judo ,że chce propagować tak brutalny sport. Uważam,że dobrze się stało,że nie
        wygrtał , gdyż mogłby zostać na nasze nieszczęści drugim małyszem, a może nawet
        byłby w czołówce nankingu prezysdenckiego ?
        Żałosne widowisko w niedzielne popołudnie zafundował na Pan Solarz. Wstyd !!!!!
        • tagilleri Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride 26.06.05, 14:44
          Pokazywanie tego typu widowisk w telewizji, nawet komercyjnej moim zdaniem
          jestw wielkim skandalem. Nie ma zanczenia ,że był znaczek tylko dla
          doroslych.Zakazanie takich praktyk nie bedzie przejawem cenzury w rozumieniu
          politycznym, ale z potrzeby moralnej. Nie dziwmy sie ,ż e tyle przemocy jak
          sami do niej zachęcamy . Protestuję przeciwko tego typu transmisjom. Dziwię sie
          Pawłowi Nastuli ,jako przedstawicielowi takiego pięknego sportu jakim jest
          judo ,że chce propagować tak brutalny sport. Uważam,że dobrze się stało,że nie
          wygrtał , gdyż mogłby zostać na nasze nieszczęści drugim małyszem, a może nawet
          byłby w czołówce nankingu prezysdenckiego ?
          Żałosne widowisko w niedzielne popołudnie zafundował na Pan Solarz. Wstyd !!!!!

..a ja uwazam ze pokazywanie transmisji z obrad sejmu bardziej demoralizuje
          nasza mlodziez!!!
        • Gość: Smoke_a Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:45
          Waldek widzisz ty wolisz ogladac "marsz na rynek" czy zawody szachowe, inni wola
          sporty walki. Brawo Polsat, swietna transmisja z Japonii.

Ps. Zabronic filmow sensacyjnych, horrorow etc w telewizji. Pan waldek ma slaba
          pikawe
          • tagilleri Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride 26.06.05, 14:45
            wladekkk na prezydenta!!!!!
          • Gość: chlopak tv IP: *.chello.pl 26.06.05, 16:08
            Sory ktos wie czy ta walke beda gdzies powtarzali i czy planuja dalsze
            transmisje z pride'a ?
        • Gość: waldekmatole Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.aster.pl 26.06.05, 14:49
          Waldek jestes matolem,jak sie nie podoba to nie ogladaj
          • Gość: Waldek Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:04
            Może wg ciebie jestem matołem. Nie wiem ile masz lat , bo ja już 57 .
            Oczywiście,że nie muszę tego oglądać ,ale niektorzy co to będą oglądać być
            może spróbują tego w praktyce na ulicy. I nie życzę Ci abyś Ty znalażł na ich
            drodze.

Pozdrawiam
            • Gość: waldekmatole Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.aster.pl 26.06.05, 15:37
              takie osoby biora sie z tego ze mlodzi nie maja co robic,od wczesnych lat
              siedza na lawkach i bawia sie w rozne uzywki,pozniej nie sa w stanie skonczyc
              szkoly, nie maja pracy i pieniedzy, coraz wiecej w nich agresji wynikajacej z
              bezsilnosci itd. Raczej nie jest to spowodowane pokazywaniem Pride-a w
              Polsacie,zobacz jak popularne sa walki w Japonii,a przestepczosc jest tam
              zdecydowanie mniejsza. No i na koniec, to ze masz 57 lat nie znaczy ze nie
              mozesz by matolem. pzdr
        • Gość: marslaur Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.05, 14:55
          Calkowicie zgadzam sie z przedmowca. Zauwazcie, ze Polsat NIGDY W ZYCIU nie
          pokaze w niedzielne popoludnie turnieju judo. A przeciez gdyby wszyscy chlopcy
          jarali sie na judo, to nie byloby bandytow i nikt by sie nie bal.
          A jako ciekawostke podam, ze cwiczylem judo na AWF-ie w Wwie w latach 80tych i
          pamietam pierwszy trening Pawelka, ktory byl jeszcze nie za duzy i chudawy...:-)
        • salpinks Gratulacje dla Pawła 26.06.05, 19:37
          Szkoda, że jak zwykle w polskich mediach, panowie redaktorzy wypowiadają się na
          temat, o którym nie mają żadnego pojęcia i kształtują w ten sposób opinie Polaków.
          Pawłowi należa sie gartualcje za walkę, zaprezentował się na prawdę godnie i nie
          można tu mówić o nieuadanym debiucie, nikt nie oczekiwał od niego wygranej w
          pierwszej walce w Pride i to w walce z Minotauro.

GRATULACJE PAWEŁ!!!
      • Gość: chrzanek Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: 62.69.200.* 26.06.05, 15:14
        omg yoshida walczy w pride od dluzszego czasu...gratuluje swieżych
        informacji...poza tym jak można uznać jego debiut za nieudany? Nastula nie ma
        doswiadczenia w mma,a pokazal sie z jak najlepszej strony walczac przeciwko
        jednemu z najgrozniejszych zawodnikow...szacunek dla Nastuli...
      • Gość: watchman Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:23
        Niby niezle, bo mogl dostac wielkie i szybkie becki, a dzielnie sie trzymal.
        Jednak niepokoi mnie co innego. Kondycja.
        To nie judo, tu sie walczy dluzej niz kilka minut. Wytrzymalosci sie tak szybko
        poprawic nie da, wiec obawiam sie ze mimo zbierania doswiadczenia w kolejnych
        walkach, jedyne co Pawlowi sie uda osiagnac, to kolejne honorowe porazki. Po
        prostu po 10-15 minutach walki nie bedzie mial sil. A wtedy tylko kwestia
        sposobu, w jaki przegra.
        Wiec nie podzielam optymizmu komentatorow Polsatu (szacunek ogolnie!) ze z
        kazda nastepna walka bedzie tylko lepiej. Oby nie bylo po prostu gorzej!
        Ogolnie Nastula pokazal sie niezle, ale uczciwie przyznajmy - z ludzmi, ktorzy
        miksuja rozne style walki od najmlodszych lat, nie ma po prostu szans...
        • c64 Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride 26.06.05, 15:44
          Przegrał, bo był słabo przygotowany kondycyjnie, ale jak na debiut to i tak mu
          dobrze poszło. Przed walką panowały głównie opinie, że nie wytrzyma nawet
          minuty.
        • Gość: Brawo Nastula Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 17:56
          kondycja jest najlatwiehjsza do wytrenowania zaraz po sile. Mysle ze bedzie
          coraz lepiej bo na bank poprawi ten element ma jeszcze 4 walki zeby sie pokazac
          i na pewno cos wygra
        • Gość: iontichy Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.06.05, 18:04
          Nastula zakończył karierę w judo jakiś czas temu, więc tylko sie domyślam (ale
          chyba nie bezpodstawnie), że od wielu miesięcy nie był w ostrym treningu
          wyczynowym (nie mówię o joggingu przez 30 min. i siłownia trzy razy w tygodniu
          na pół gwizdka, żeby nie zdziadzieć). Wynika, że na PRIDE zdecydował się jakieś
          4-5 miesięcy temu, więc do prawdziwej formy i wytrzymałości brakuje mu jeszcze
          paru miesięcy treningu. Myślę, że pod koniec roku będzie w znacznie lepszej
          formie fizycznej. Pzdr.
          • zima0001 Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride 27.06.05, 01:14
            Jesli idzie o poprawe wytrzymalosci u Nastuli to niestety lepiej juz nie
            bedzie. Nie wiem czy pamietacie jego ostatnie lata wystepow w judo , w tym
            Igrzyska Olimp. w Sydney. Rowniez wtedy, mimo ze trenowal ostro i byl pare lat
            mlodszy, to slabl w koncowkach walk szybciej niz przeciwnicy.
        • prudent1 Re: Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride 26.06.05, 19:00
          Stary, generalnie, choc podoba mi sie Twoj sposob wypowiadania mysli, to jednak
          nie zgadzam sie z Toba. Otoz ja przeciwnie jak Ty, twierdze, ze jesli Nastula
          bedzie dalej walczyl, to doczekamy sie zdecydowanych jego zwyciestw! Poprawic
          sil i wytrzymalosc, to wierz mi, fraszka, to jest cecha tylko motoryczna,
          natomiast refleks, to Nastula ma bardzo dobry, a refleksu nie wytrenujesz, bo
          albo go sie ma, albo nie! Kiedy mialem jak on 35 lat zaczelem poprawiac sile i
          wytrzymalosc i, za doslownie rok z hakiem, robilem pompki w stojce, wiesz co to
          znaczy? Nogi hops ponad glowe, oprzec o sciane i w tej pionowej pozycji robic
          pompki.Trudne? Cholernie!Ale jak widac jednak mozna.Oczywiscie trzeba zaczac od
          zwyklych itd, ale to Nastula ma w przyslowiowym malym palcu.Tak wiec "trzymam
          palce" za Nastule.
          Pozdrawiam, czerstwy 64-latek, ha!ha!
      • Gość: glutek Gołota rozpindził by nastule w 2 minuty IP: *.chello.pl 26.06.05, 15:41
        Naprzód Endrju!
        • Gość: blq Gołota by sie ze**al w 2 sekundy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:52
          > Naprzód Endrju!

Dobry przyklad na to, jak bardziej znane wydaje sie lepsze. Nie swiadczy to za
          dobrze o autorze postu. Pamietam, jak z 15 lat temu w czasopismie motoryzacyjnym
          koledzy z podstawówki zobaczyli futurystyczny japoński motocykl (wart pewnie
          setki tysięcy dolarów). Jeden z nich skomentował "e tam, wolałbym MZ-kę".

Drugi przykład: fora komórkowe, ekskluzywne modele ze wszystkimi funkcjami,
          bluetooth, UMTS, wyświetlacz 256tyś kolorów, mp3.... a dzieciaszki i tak piszą
          "co za g*wno, moja Nokia 2600 jest lepsza!!!"

I tak samo tutaj, niewielka wiedza dot. sportów walki + naiwna wiara w to, że to
          co bardziej popularne zawze jest lepsze....

PS. GRatulacje dla Pawla - rzucony na gleboka wode, ale będzie lepiej. Jeszcze
          bedziesz gwiazda w Pride :)))

PS2. Czym jest marny boks, pełen lanserów i durnego mnożenia federacji wobec
          prawdziwej walki czerpiącej z najlepszych wzorców + 70 tysięcy widzów na arenie?
        • Gość: golota Re: Gołota rozpindził by nastule w 2 minuty IP: *.aster.pl 26.06.05, 15:52
          chyba w 53 sekundy....
      • Gość: Bonzeeq Respekt dla Pawla IP: 213.25.69.* 26.06.05, 16:02
        Przegral z zawodnikiem klasyfikowanym jako nr 1 wagi ciezkiej...on sam zas byl
        debiutantem. Pokazal sie z dobrej strony, ale niestety niedostateczne
        przygotowanie stylow uderzanych oraz brak doswiadczenia w mieszanych stylach
        walki wziela gore. Walka na gali pride jest zaszczytem i wyrazem uznania dla
        kazdego wojownika. PAWEL, jestem z Toba. Szacunek.
      • Gość: qwerty yoshida już z 5 razy walczył w PRIDE panie red,,,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 16:14
        jw
      • c64 Facet się nazywa Nogueira a nie Nogueiro 26.06.05, 16:22
        Redaktorzyno! Jak już przepisujesz z innych serwisów to chociaż dobrze
        przepisuj!
      • Gość: maciek brawo Nastek IP: *.chello.pl 26.06.05, 17:25
        brawo Paweł, pokazałeś sie z dobrej strony
      • Gość: Jersey Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 17:25
        Bravo Paweł !!!
      • Gość: Wielki Pawel Brawo Nastula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 17:51
        Zaprezentowal sie bardzo dobrze. Jestem z niego bardzo dumny, jako Polak dawno
        nie przezylem tajich emocji przed telewizorem jako kibic. Brawa i troche
        treningu i wygra na pewno pare walk. Prawdziwy Gladiator
      • Gość: qwwerty BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:18
        z niecierpliwością czekam na następną walkę :D
      • Gość: H2O brawo paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:19
        nareszcie MMA w polsce :D:D:D
      • Gość: tymon PRIDE FC - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:19
      • Gość: abc brawo paweł !! mma w polsce :D:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:22
        brawo polsat, wstyd gazeta że dopiero dziś cokolwiek npisaliście o walce
      • ndziorlg Dobry chłop z Nastka jest. 26.06.05, 20:29
        Dobra walka, mimo przegranej jestem zadowolony, następne będą lepsze. Ja się
        cieszę, że gość próbuje się realizować coraz szerzej---z coraz mniejszymi
        ograniczeniami nałożonymi na trym walki. Naturalna ewolucja, jeśli ktoś nie chce
        spoczywać na laurach.
      • mromac Nastula byl slby kondycyjnie - po 6 minutach... 26.06.05, 21:18
        kompletnie uszlo z niego powietrze. troche szkoda ze trafil na tak dobrego zawodnika w parterze - mysle ze co najwyzej 4-5 zawodnikow w Pride potrafilo by sie uratowac przed atakiem Nastuli w pierwszych minutach - niestety jednym z nich byl Minotaur. Pawel musi zdecydowanie poprawic kondycje i byc bardziej zdecydowany w zadawaniu ciosow w twarz. Mialem wrazenie ze w pierwszych minutach mial okazje by przylozyc Brazylijczykowi ale zabraklo "brutalnego" instynktu. Pawel moze odnosic sukcesy (choc topowym zawodnikiem raczej nie bedzie) tylko musial by ostro potrenowac - pytanie czy mu sie bedzie chcialo (35lat).
      • Gość: AA Paweł Nastula przegrał w debiucie w Pride IP: *.interecho.com / *.interecho.com 26.06.05, 23:43
        Wielki, wielki szacunek dla Nastuli. Szczerze mówiąc pokazał więcej niż można się było spodziewać. Szkoda tylko że pierwsza walka była od razu z takim przeciwnikiem. Niemniej jeżeli się nie zniechęci to myślę że po paru walkach może być jednym z najlepszych
      • Gość: piwar Paweł, szacunek. IP: *.3.pl / *.3.pl 27.06.05, 00:12
        Mimo przegranej, gratulacje za wolę walki.
        Więcej technik uderzeniami i będzie dobrze. Jeśli chodzi o kondycję, to nie było
        chyba tak źle. To raczej wina uderzeń, do których judo raczej nie przyzwyczaja,
        a które odejmują mnóstwo sił. Gdybyś więcej machał rękami, jak Brazylijczyk,
        pewnie jego by ponieśli.
        • Gość: minotaur Re: Paweł, szacunek. IP: *.chello.pl 27.06.05, 03:42
          walka aruny z japonczykiem surakawa byla ostra.i ti mozna bylo lekko zmieknac
          ogolnie jednak myslalem ze brutalniej to wyglada. nie jest zle, a skoro dumni
          japonczycy sie tak tym jaraja to znaczy ze sport ten nie jest zadnym chamskim
          mordobiciem tylko walka najodwazniejszych wojownikow. nie podobaja mi sie tylko
          akcje stopami na lezacego przeciwnika. to troche kwas, ale w sumie za duzo ich
          nie ma. no i absolutnie nie dla dzieci i ludzi o kiepskiej kondycji z sercem.
          • Gość: Marceli Re: Paweł, szacunek. IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 27.06.05, 19:37
            Japonczyk nazywa sie Sakuraba
      • Gość: Piotr GRATULACJE!!! IP: *.bmbgz.pl / *.crowley.pl 27.06.05, 09:53
        Świetna walka!
        • Gość: abradab Wszystko dla kasy!!! IP: *.devs.futuro.pl 27.06.05, 10:16
          Pride i inne młócki to konkurencje dla idiotów! Skrzyzowanie wrestlingu z
          walkami psów w klatce. A oprawa przywodzi mi na myśl film Runningman z
          Arnoldem, w którym skazańca próbowali zabić różni psychopaci. Szkoda mi Pana
          Nastuli, którego zawsze bardzo lubiłem.
          • Gość: marcy Na pewno nie wszystko. IP: *.devs.futuro.pl 27.06.05, 10:42
            Nawet nie śmiej w tym kontekście wymieniać wrestlingu, który jest
            jedynie głupim przedstawieniem spasionych Amerykanów.

A czym się różni Pride od boksu czy zawodów kick-boxingu?
            Jedynie tym, że zakres technik jest większy. Zawodnicy tam
            występujący to ludzie o ogromnym doświadczeniu i dorobku
            w sztukach walki.

Jeśli Pride to młócka dla idiotów, to za taki sam należy
            uznać boks i inne sztuki walki, ale to by tylko świadczyło
            o ignoranctwie.

Niepotrzebnie martwisz się o Nastulę - on nie potrzebuje
            twojego współczucia. Udowodnił, że ma duszę wojownika i
            jest naprawdę mocnym facetem. Wreszcie Polak nie uciekał z
            ringu po kilku ciosach m twarz. Szacunek.
            • Gość: pit Re: Na pewno nie wszystko. IP: *.devs.futuro.pl 27.06.05, 10:51
              Pride jest za to głupim przedstawieniem dla niespasionych Japończyków. Nie
              pierdziel o zakresie technik, bo to walka niemal bez reguł. Nie porównuj więc
              tego szitu np. do boksu, który jednak sportem jest. A swoją drogą, ciekawe jak
              to mozliwe, aby mistrz olimpijski w judo przegrał walkę własciwie w parterze.
              Gdyby poległ od ciosów w stójce, czego z reszta się spodziewałame, to byłoby w
              miare wytłumaczalne...
              • Gość: Anjew Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepiej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:08
                ...mowi. Ten 'szit', matole, to jest sport. Jesli tego nie rozumiesz, dowiedz
                sie wiecej, poczytaj, obejrzyj, moze cos Ci sie zaswieci pod czaszka... Nie
                pojmujesz jak judoka mogl przegrac w parterze z czarnym pasem BJJ, w dodatku
                trenujacym z kadra bokserska swego kraju i majacym takie dowiadczenie w walkach
                MMA? Rzeczywiscie, nieprawdopodobne, LOL... Nastkowi, mimo i tak swietnej
                postawy, zabraklo doswiadczenia, podstawowych umiejetnosci w stojce i troche
                kondycji. Poza tym w debiucie w tej formule walki (!) dostal jednego z
                najwybitniejszych fighterow MMA ostatnich lat.
                Zachecam do odwiedzenia kilku stron traktujacych o tej tematyce: www.mma.i-s.pl
                www.valetudo.pl www.sherdog.com .
                • Gość: pit Re: Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepie IP: *.devs.futuro.pl 27.06.05, 12:38
                  Ja nikogo nie obrażam, więc i ty mógłbyś sie od tego powstrzymać młotku! Widzę,
                  że ty jestes wielkim specem:

"Nie pojmujesz jak judoka mogl przegrac w parterze z czarnym pasem BJJ, w
                  dodatku trenujacym z kadra bokserska swego kraju..."

- nie wiedziałem, że bokserzy walcza w parterze!!!Ja przynajmniej nie udaje że
                  jestem specem, a ty sie tylko ośmieszasz
                  • Gość: Anjew Re: Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:07
                    Po pierwsze, ptysiu z kremikiem, jesli piszesz bzdety i jeszcze nazywasz
                    MMA 'szitem', nie dziw sie, ze zostales nazwany matolem. Zreszta potraktowalem
                    Cie dosc lagodnie. To w temacie obrazania.

Informacja o treningach z kadra bokserow byla na dokladke, wiec nie udawaj
                    wiekszego debila, niz jestes. Jesli naprawde nie pojmujesz sensu mojego tekstu,
                    to podpowiem jeszcze raz - slowa kluczowe to 'czarny pas BJJ' i 'doswiadczenie
                    w walkach mma'. A o boksie tylko dlatego bylo, ze skonczyl Nastka ciosami z
                    dosiadu, tzw. G&P, w czym wydatnie pomaga opanowanie technik bokserskich.

PS. Nie denerwuj sie tak tygrysku, nie chcialem Cie urazic. Po prostu nie pisz
                    wiecej glupot.
                    • Gość: pit Re: Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepie IP: *.devs.futuro.pl 27.06.05, 13:14
                      Widze,że jesteś idiotą, a do tego jeszcze gejem (chociaż nie jestem pewnien,czy
                      oni mówia do siebie per "ptysiu" czy "tygrysku")A fe!. Życzę powodzenia w
                      dosiadzie!
                      • Gość: Anjew Re: Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:31
                        Och, widze, Ty glupawe, klawiaturowe tygrysiatko, ze brak argumentow maskujesz
                        proba zmiany mojej orientacji seksualnej... LOL. Bidulek intelektualny z Ciebie
                        i do tego pewnie gej, tylko wstyd sie przyznac, co? :-D
                        • Gość: pit Re: Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepie IP: *.chello.pl 28.06.05, 01:03
                          do dosiadu, marsz!!!
                          • Gość: Anjew Re: Jak ktos nie wie, o czym mowi, to niech lepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:54
                            Tak cos czulem, ze lubisz, jak facet na Tobie siada... :-D
              • Gość: marcy Re: Na pewno nie wszystko. IP: *.devs.futuro.pl 27.06.05, 13:10
                Jeśli nie widzisz różnicy między wrestlingiem a walkami Pride
                to dalsza dyskusja nie ma sensu.

Pride ma bardzo jasno wyznaczone reguły i wszechstronnie
                wytrenowanych zawodników, a różnorodność akcji i rozwiązań walki
                stanowi o dużej atrakcyjności tego sportu.

Nastula mistrzostwo olimpijskie zdobył w zeszłym stuleciu, a
                walka w parterze w formule Pride to nie to samo co w judo -
                to chyba oczywiste dla każdego.

Wcześniej Nastula dostał kilka ciosów kolanem w głowę i padł
                kondycyjnie, wystarczyło oglądać walkę żeby wiedzieć dlaczego
                mistrz olimpijski przegrał.

Ale oczywiście masz prawo pozostawać wciąż w zdumieniu.

• Gość: ras Re: Na pewno nie wszystko. IP: *.chello.pl 28.06.05, 01:02
                  Mimo wszystko w parterze nie powinien dopuscić do porażki
      • Gość: bastek mistrz pozostanie mistrzem IP: 213.17.143.* 27.06.05, 10:54
        Paweł Nastula to jeden z niewielu bohaterów sportów walki w Polsce. Zdobył w
        swojej dyscyplinie wszystko co było do zdobycia. Myślę, że jego postawa w całej
        karierze Judo jest i będzie naśladowana przez młodych Judoków, bez względu na
        to co Paweł robi obecnie. W piątek Paweł po raz kolejny udowodnił, że jest
        wojownikiem, a jego postawa i wypowiedzi po walce stawiają go w bardzo dobrym
        świetle. On przez tyle lat niepokonany potrafił przegrać z podniesioną głową,
        walczył do końca i nie uciekł z ringu (vide. A.Golota). Taką postawę i taki
        charakter wyniósł z Judo i niech nasi trenerzy Judo stawiają go za przykład
        młodym a nie oskarżają o jakieś "rozmienianie na drobne".
        • Gość: j MMA chyba za ostro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:21
          Z niekłamaną ciekawością obejrzałem wczoraj walki MMA. Ku mojemu zdumieniu
          wszystko wyglądało znajomo, to chyba wpływ grania w Tekkena :) Ale po
          przeczytaniu wszystkich komentarzy nasuwa mi się:

1. Z pewnością dopuszczenie kopnięć w parterze ma doprowadzać do brutalnego
          zakończenia walki przed czasem, według mnie nie ma to za wiele wspólnego ze
          sportem, chyba że walki gladiatorów również uznać za sport.

2. Z pewnością pokazywanie tego typu imprez zbrutalizuje już i tak brutalne
          walki czy to kibiców czy panów z dyskotek czy spod budki z piwem.

3. Szczerze mówiąc przed walką myślałem że widowisko będzie jeszcze gorsze pod
          względem brutalności, ale jednak gdyby nie kopnięcia w parterze szczególnie ze
          stójki jakie prezentował Silva czy jak mu tam to byłoby do przyjęcia.

4. Nasz mistrz Paweł wypadł całkiem nieźle, wyraźnie jednak nie miał pomysłu na
          zakończenie walki, proszę mnie oświecić czy tak jak w judo mógł wygrać przez
          trzymanie?
          • Gość: monber6 Re: MMA chyba za ostro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:30
            Również obejrzałam wczorajszą walkę. Wytrzymałam tylko na jednej. Ten sport to
            dla tych, którzy nie mogą pozbyć się nadmiaru energii.Moim zdaniem Nastula
            wogóle nie powinien startować w takich zawodach. Kompletnie tam nie pasował.
            Czy nie mógł pozostac przy judo?
          • Gość: Anjew eee, nie jest tak zle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:54
            To jest taka formula walki, zaczelo sie to zreszta w slumsach brazylijskich
            miast ('vale tudo' czyli z grubsza 'wszystko wolno'). I tam bylo gorzej. tutaj
            i dzis wachlarz dozwolonych technik jest takze szeroki, ale sa ograniczenia
            mniejsze lub wieksze (to zalezy od organizacji - UFC, Pride, KOTC, Pancrase
            itd. maja zwykle nieco inne od siebie reguly, ale szczegolow nie znam).

Co do ostatniego punktu - nie mogl wygrac przez trzymanie, nie ma takiego
            przepisu. Jesli walka odbylaby sie w pelnym dystansie czasowym, decyduja
            sedziowie punktowi (tak, tak, moi drodzy, tam tez sie punktuje - aktywnosc,
            ciosy, obalenia, techniki w parterze itp.)
      • Gość: Piotr To nie był szlafrok tylko judogi! IP: *.bmbgz.pl / *.crowley.pl 27.06.05, 11:28
      • Gość: Maniak BJJ Brawo Paweł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.system.szczecin.pl 27.06.05, 11:47
        Gratulacje dla Nastuli. Kilka razy był w parterze na górze, ma świetne
        wyczucie, kto trenuje ten wie, że w pół roku nie można zostać mistrzem we
        wszystkim, wierzę że bedzie coraz lepiej.
        2. co do trzymania to nie można przez to wygrac walki, ale można przez
        dźwignie i duszenia, co dla judoki nie jest chyba tajemnicą :)
        3. jeśli chodzi o brutalność, to w nocy z soboty na niedzielę były na tvn
        walki bokserskie,gdzie zawodnicy tłuką się po ryjach przez 10 rund i mordy
        rozkrawione na pomidor były o wiele bardziej niż w pride...
        • Gość: z_boczku Re: Brawo Paweł ??????????????? IP: *.chello.pl 27.06.05, 12:21
          Brawo Paweł Brawo Polska. I co? I nic? Znowu wp... i znowu narodowa duma. Z
          czego przepraszam? Że były mistrz olimpijski w judo pokazał, że po 8 minutach
          walki był nieprzytomny ze zmęczenia? Że z głodu za sukcesami w sporcie szukamy
          pociechy w takiej dyscyplinie, która jako żywo przypomina rzeźnie z filmów SF o
          chorym XXI wieku. Brawo Paweł - walk pitbulli zakazano ale ludziom wolno...
          • Gość: sa7o Re: Brawo Paweł ??????????????? IP: 80.51.242.* 28.06.05, 01:42
            łoj no stary ostro :) niezle mnie rozbawiłes
      • Gość: telewidz szacunek dla Nastuli IP: *.whb.pl / *.whb.pl 27.06.05, 12:19
        Garść refleksji:
        - jak przypuszczam sport, który odlądaliśmy stworzono na podobieństwo realnej
        walki
        - Nastula, wielki judoka, przegrał, bowiem tak judo, jak i inne klasyczne style
        walki, jako systemy bardzo skonwencjonalizowane, nie są dostosowane do warunków
        niemal realnej walki
        - do szkolenia służb mundurowych używane są systemy uczące realnej walki typu
        sambo czy krav maga nie bez kozery (a nie czyste judo, karate etc)
        - zawodnik takiej klasy i z takim stażem jak Nastula w walce jest uwarunkowany
        przez judo i musi nauczyć się w sytuacji stresu walki używać szerszego
        wachlarza technik
        - Nastuli chyba brakuje "technik kończących"
        - NIE PRZYPOMINAM SOBIE, KIEDY OGLĄDAJĄC ZAWODY SPORTOWE DOŚWIADCZYŁEM TAKICH
        EMOCJI, JAK OBSERWUJĄC WALKĘ NASTKA
        - WIELKI SZACUNEK DLA WOJOWNIKA, JAKIM JEST PAWEŁ NASTULA!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka