Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stec o Szpakowskim:

IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 16.08.02, 12:41
    Gazeta Wyborcza 16 sierpnia Gazeta "Sport"

Rafał Stec

A TEN PAN TO KTO?

2 TVP przed meczem z Barceloną. Zamiast pasjonującej dyskusji fachowcow na
    ekranie niezwiązany ze sportem prezenter, który kilkakrotnie przytomnie
    zauważa, że katalończycy to "bardzo trudny przeciwnik". Zamiast sylwetek
    wartych miliony gwiazd przypomnienie goli strzelonych przez Legię
    macedońskiemu Vardarowi Skopje.
    Mecz z Barceloną. Dariusz Szpakowski mówi duzo, ale gdy realizator transmisji
    z uporem maniaka wraca do twarzy jednego z rezerwowych, milknie. Milknie na
    długie sekundy, choć kibic może nie rozpoznać wschodzącej gwiazdy Barcy, bo
    Juan Roman Riquelme ledwie przyleciał z Argentyny. Komentator dowodzi
    natomiast, że bramkarz Victor Valdes, choć młody, jest już doświadczony, bo w
    minionym sezonie rozegrał w Barcelonie 47 spotkań. Nie dodaje, że wszystkie w
    rezerwach, a w seniorskiej piłce debiutuje. Komentator znów milknie, gdy
    kamera filmuje siedzącego na trybunach Roberto Bonano. To on przez rok stał w
    bramce na Camp Nou.
    Mistrz Polski zagrał z jednym z najsłynniejszych klubow świata. Z kim musi
    zagrać, by telewizja uznała to za wydarzenie? Z kim musi zagrać, by Dariusz
    Szpakowski rozpoznawał piłkarzy?

------------------------------------

Wszyscy razem zakrzyknijmy jednym tchem: Rafał Stec, Rafał Stec...
    Tak na serio, to koleś pierwszy zaczął coś robić ze Szpaqiem. Oby tak dalej,
    panie Rafale, oby tak dalej...
    Obserwuj wątek
      • Gość: beast Re: Stec o Szpakowskim: IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 16.08.02, 13:44
        Nareszcie ktos to zauważyl.Ja juz dawno pisałem wszędzie gdzie tylko mogłem ,
        że Szpak nie jest kibicem piłkarskim,nigdy nie grał w piłkę(na gdanskim AWFie
        specjalizował się w...koszykówce:)
        Nie rozpoznaje tych "mniej znanych" piłkarzy bo się po prostu tym nie
        interesuje,to go (już?) nie kręci.
        • Gość: Hollow Re: Stec o Szpakowskim: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.02, 15:17
          Pisze się mnóstwo o tym na łamach różnych forów sportowych, natomiast w prasie
          prawie wogóle. Brawo panie Stec. Trzeba piętnować tak bezczelną ignorancję.
      • Gość: realista Re: Stec o Szpakowskim: IP: *.tosa.pl 16.08.02, 18:12
        NO i te natręctwa językowe ,"szkoda bo..." i "zdecydowanie lepszy przeciwnik" co
        kilka minut ...
      • pc Re: Stec o Szpakowskim: 16.08.02, 18:18
        I tak wszystko przebijają transmisje hokeja które szpaq komentuje ;) Tam nawet
        jak rozpozna zawodnika to nie ma szans by poprawnie wymówił nazwisko :)

Pozdr.
      • Gość: McR Re: Stec o Szpakowskim: IP: *.internetia.pl 20.08.02, 09:04
        A żenujący poziom komentarza podczas pucharowego meczu z Wisłą.
        Przykład.?
        1.Czytanie listy rezerwowych Wisły i pojawia się na niej STRAK tak nie żaden Strąk tylko STRAK po prostu szpaq leń
        smierdzący nie interesuje się rezerwowymi.
        2.Żółta kartka dla Żurawskiego po której sędzia podyktował dla Wisły rzut karny i ani słowa przepraszam za pomyłkę.
        Dno.
        • Gość: ryjek Re: Stec o Szpakowskim: IP: *.datastar.pl 20.08.02, 13:31
          Wczoraj na TV Polonia był fajny program o Piechniczku i jego reprezentacji (nie
          wiem jaki był tytul bo nie oglądałem od początku). Pokazywane obszerne
          fragmenty meczów z oryginalnym komentarzem Szpaka. Okazuje sie, że on był
          ZAWSZE taki cienki, a mi sie wydawało że dopiero teraz. 16 lat temu te same
          gafy i teksty. Pieprzenie o dupie maryni zamiast komentarza. "Aut dla
          Polski...jednak rzut wolny". "Niestety Gol! Nie! Spalooooony, spalony - nie
          denerwujcie sie Państwo, to byl spalony, zaraz będzie powtórka - a jednak nie
          było spalonego! ale bramki też nie ma bo piłka nie wpadła do siatki...brawo
          Panie Józefie! Piękna interwencja! (o Młynarczyku). Pieprzyć taki komentarz! Ja
          widziałem, że piłka nie wpadła do bramki a on mnie wprowadził w błąd!
      • lhp Babol Steca 20.08.02, 13:59
        Fragment artykulu autorstwa pana Steca:
        ...Taki wieczór jak środowy obala wszystkie podobne tezy. Real zapłacił
        rekordowe 65 mln dolarów za Zinedine'a Zidane'a. Dlaczego? Odpowiedzi padały
        różne: że to efekt sięgającego absurdu systemu futbolowego marketingu,
        że "Królewscy" pragnęli pobić kolejny rekord i gdyby nie Francuz, znaleźliby
        kogoś innego. W środowy wieczór Zidane skompromitował je wszystkie. Wystarczyło
        mu mgnienie oka, by oczarować pół miliarda ludzi: w rozstrzygającej chwili był
        w 200 proc. skoncentrowany, trafił w piłkę z chirurgiczną precyzją i doskonale
        dobraną siłą - uczynił to lewą stopą, choć woli grać prawą - nadał jej idealną
        rotację, tak idealną, że nie mogła nie wpaść w okienko bramki Cesara. Nawet
        najbardziej zaślepionemu fanatykowi drużyny z Leverkusen musiało zaprzeć dech.
        Nieważne, że Zidane jest najdroższy. W ułamku sekundy dał nam pewność, że jest
        najlepszy.

...

Byl takze w papierowym wydaniu GW. Takze, niech autor najpierw sam wezmie sie
        za robote, a nie wiesza psy na szpaq (ktory jest przecietny)

pzdr

i jescze linka do calego artykulu

www1.gazeta.pl/sport/1,35349,838331.html
        • Gość: mikrut Re: Babol Steca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 10:42
          Odwalcie sie od red steca. kazdy sie czasem myli, widac i jemu pomylily sie
          nazwiska. A problem szpaqa polega na czym innym. ON NIE WIE, O CZYM GADA. gdyby
          sie czasem mylil, niebyloby problemy. ludzi wkurwia jego niekompetencja
        • Gość: cesar Re: Babol Steca IP: 213.231.15.* 21.08.02, 11:05
          Wiesz kurde, że mógłbyś to zatytułować " znajdź ukryty błąd w poniższym
          tekście",
          bo za pierwszym czytaniem ni cholery nie wychwyciłem.
          Jak sie bardzo chce to zawsze dziure w całym można znaleźć
      • Gość: Sęp Re: Stec o Szpakowskim: IP: *.waw.prokom.pl 22.08.02, 09:26
        Fajnie było na meczu Wisły z Belfastem. Szpak awizował wejście niejakiego Pawła
        Patera i Grzegorza Strąka ...
      • tow.szarikow Re: Dajmy szpakowi czas - jeszcze się wyrobi ! :) 22.08.02, 12:20
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka