Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rafał Stec: Przypadek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:05
    Panie Stec jak się nie wie o czym pisać, to się nie piszę. Ja wiem że
    wierszówkę trzeba zgarnąć ale niech pan się przerzuci do działu ogłoszeń
    matrymonialnych. Tam potrzebują bajkopisarzy chwalących swoje duże.....
    Obserwuj wątek
      • Gość: bane Re: Rafał Stec: Przypadek IP: *.pl / *.elektrosat.pl 31.07.05, 20:22
        OMG.... Pan Stec właśnie osiągnął apogeum bycia totalnie bezużytecznym. Już
        poprzednie artykuły było o niczym, ten nawet nie wiem jak określić. Do
        przełożonych p. Steca - na on-line1owych serwisach jest masa młodych, zdolnych
        ludzi. jeśli macie promować teksty p. Steca o niczym to lepiej nawiążcie
        współprcaęz nimi, np na zasadzie: "co tydzień inny klub" i będzie znacznie
        ciekawiej albo piszcie o transferac, to między sezonami temat na czasie.
      • Gość: bazyliszek Re: Rafał Stec: Przypadek IP: *.chello.pl 31.07.05, 22:20
        Stec ma rację - Prawo wielkich liczb i rachunek prawdopodobieństwa w służbie
        polskiego futbolu!
        ;-)
        • Gość: bazyliszek Re: Rafał Stec: Przypadek IP: *.chello.pl 01.08.05, 18:03
          z drugiej strony, jeśli potraktujemy polski sport całościowo to rachunek
          prawdopodobieństwa nie wyjdzie na dobre polskiej piłce. w 2003 roku Bibrzycką
          wybrano najlepsza koszykarką Europy, a Glinkę najlepszą siatkarką. więc na
          gwiazdę piłki jeszcze poczekamy...
      • Gość: fer Re: Rafał Stec: Przypadek IP: *.net.autocom.pl 31.07.05, 23:17
        Panie Stec, piekna bajka. Szkoda tylko, ze ma bledy. Kiedy to Szynkowiak gral w
        Limassol??? Poza tym pozdrawiam korektorow :)
        • pacal2 ?? Szymkowiak grał z Apollonem a nie w Apollonie 01.08.05, 21:46
          w czym problem? wszystko się zgadza.
          • pacal2 ups zwracam honor:D ale teraz walnąłem :D 01.08.05, 21:53
            racja - Trabzonspor grał z Anorthosis Famagusta a nie z Apollonem Limassol.
      • Gość: seb stec - najlepszy dziennikarz sportowy w Polsce-IMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 01:57
        Jak się nie bardzo wie o czym pisać to pisać właśnie tak pięknie jak to Stec
        potrafi o niby niczym!!!
        Absolutnie najlepsze pióro sportowe w Polsce (moim skromnym zdaniem). Gdyby
        jeszcze okazało się że ładnie mówi, to z kolegą z GW możeby poprowadzili
        wreszcie program o piłce nożnej na miarę tego np. w niemieckiej ZDF. Wtedy
        bylibyśmy - my miłośnicy futbolu i mądrej, ładnej polszczyzny w siódmym niebie...
        STEC rulez.
        ps. tylko kiedy on wreszcie dostanie za to wspaniałe pisanie jakąś nagrodę
        dziennikarską...
        • rydzyk_fizyk Znowu zero weryfikacji 01.08.05, 02:06
          Od kiedy Szymkowiak grał przeciwko Apollonowi? I kiedy?

Nie łaska wykonać dwa kliknięcia na stronie UEFA zamiast pisać bzdury?
          Redaktor Stec dowie się przy okazji gdzie rozegrano mecz.

www.uefa.com/competitions/UCL/FixturesResults/Round=2199/Match=81479/index.html
          Można dowiedzieć się również trochę o historii cypryjskiego klubu

"Refugee club
          Formed back in 1911, Anorthosis were made homeless in 1974 after the Turkish invasion of Cyprus. Forced to abandon their GSE stadium as Famagusta came under Turkish occupation, Anorthosis became a 'refugee club' as they moved to Larnaca in the Greek-Cypriot southern part of the island."

www.uefa.com/magazine/news/Kind=8/newsId=321654.html
          A może drogi redaktor robi te błędy celowo żeby sprawdzać czy ktoś go czyta?

"Polscy kibice współczują idolom tak głęboko, że słyszałem już wyszeptane rozmarzonym głosem przypuszczenie, iż turecki Trabzonspor kupi rewanżowy mecz eliminacji LM od cypryjskiego Apollonu (w Limassol przegrał 1:3), by nasz Szymkowiak mógł wreszcie podbić Europę."
        • Gość: ktos seb - najgorszy czytelnik w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:50
          bzdury , do potegi albo do szescianu piszesz stary, przeczytaj ten tekst i
          zastanow sie nad nim, a pozniej pisz takie peany.
          • Gość: seb Re: seb - najgorszy czytelnik w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:51
            Postanowiłem odpowiedzieć, bo jak na standardy forumowe zripostowano mnie w
            sposób dość wyważony (zwykle to jest proste: ty wuju! - czy jakoś tak podobnie).
            Ale do rzeczy. Rzeczywiście poniosło mnie uwielbienie do R. Steca i wyraziłem
            się nieprecyzyjnie - napisałem, że jest najlepszym dziennikarzem, a chciałem
            wyrazić to, że jest po prostu dobry i nie zasłużył sobie na takie traktowanie -
            czyli na programową krytykę. Czytam jego teksty od lat i zawsze z
            zainteresowaniem i do końca - bez względu na to na ile epickiego rozmachu
            pozwala mu GW (niestety coraz mniej się tu pisze, coraz mniej)i bez względu na
            to czy zdarzają się mu drobne nieścisłości. Dla mnie liczy się forma, język,
            które u niego uważam za wzorcowe. Dziennikarz sportowy-felietonista może czasami
            ubarwić dla efektu (albo z pośpiechu)fakty- moim zdaniem (IMO). Dla purystów to
            będzie nie do pomyślenia, dla mnie jest drugorzędne. Liczy się przyjemność z
            czytania. Weźmy ten krótki tekścik o Rooney'u w czasie mistrzostw Europy.
            Przecież po jego przeczytaniu piałem z zachwytu, bo Stec uchwycił to co
            najważniejsze... Można na niego narzekać, wyciągać mu z upodobaniem kolejne
            milimetrowe niedociągnięcia, ale kto ma choć minimum wrażliwości na słowo musi
            przyznać, że ten facet po prostu ma lekkie pióro i dobrze się go czyta, a wcale
            nie jest to takie częste wśród dziennikarzy sportowych (znowu: moim skromnym
            zdaniem). Reasumując - może i nie jest najlepszym dziennikarzem w Polsce, ale na
            pewno jest jednym z najlepiej radzących sobie z polszczyzną i trudną sztuką
            ujmowania w słowa tych emocji, które wywołuje we mnie futbolowa (siatkarska,
            pływacka) gorączka.Tyle mam do powiedzienia na ten temat (w telegraficznym skrócie).
            • Gość: Dario Re: seb - najgorszy czytelnik w polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:44
              W pełni podzielam Twoje zdanie Seb. Wspólnie z kolegami miłośnikami Sportu ze
              Szczecina poniedziałkową Prasę zaczynamy nie od PS a od felietonów, komentarzy
              redaktora Steca. Facet czuje piłkę jak śmiem twierdzić mało który trener
              pierwszoligowy a poza tym potrafi świetnie ubać słowa myśli
              cointeligentniejszych kibiców. Talent facet ma niesamowity a to,że ma tylu
              zagorzałych przeciwników tylko podnosi jego wartość w środowisku i nie tylko.
              Dziwię się, że rok w rok na najlepszego dziennikarza wybierany jest Atlas, który
              jest w istocie dobrym dziennikarzem ale jednak jego język (nieco przebrzmiały i
              betonowy) nie jest tak błyskotliwy jak Steca a i umiejętność skojarzeń i po
              prostu wiedza myślę, że większa wcale nie jest też.
      • fle_xx Re: Rafał Stec: Przypadek 01.08.05, 11:51
        I mi sie wydaje ze z bramka w lidze Wloskiej tez mu sie poyebalo bo zdaje sie
        ze Kozminski strzelil cos kolo 2000 roku a wiec 5 lat temu
      • Gość: miklosz Re: Rafał Stec: Przypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:40
        Piszecie że pan Stec pisze bzdury i bajki a pomyślmy przez chwilę ilu z nas
        chciałoby żeby te bzdury choć w części się sprawdziły.Faktycznie czytając ten
        tekst poczułem że ten kto to pisał naprawdę mocno bujał w obłokach jak to
        pisał, jednak po przeczytaniu i chwili zastanawienia stwierdziłem że to nie
        jest nie realne.Argumenty przytoczne przez redaktora Steca przmówiły po częsci
        do mnie.Polska może i awansuje do MŚ, Wisła przy odrobinie szczęścia i
        przebłysku geniuszu piłkarzy pokona Greków, ale na ten wielki talent to my
        raczej jeszcze poczekamy. Jedno jest niepodważalne w tym artykule mówiąc
        brutalnie opisane są jakieś nie stworzone historie na dziś ale większość z nas
        pasjonatów piłki dało by wiele by te bajki przeistoczyły się w przepowiednie.
        • magazyn1 Re: Rafał Stec: Przypadek 01.08.05, 17:19
          Odnosze wrazenie,ze u Steca co glowie(fiqsne warkoczyki)to i w glowie.Oto
          dziennikarz czy dziennikarstwo III-ei R.P.
          Prosciej:jaka liga takie i o niej pisanie.
          • Gość: greg Rafał Stec= Przypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:52
            Stek-niewypału genetycznego i beznadziejnego doboru dna
      • Gość: aniołek Alleluja ! Już się narodził ! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 01.08.05, 20:42
        To Paweł Brożek !
      • rafiozzo 4/6 03.08.05, 14:54
        ;)
      • Gość: zgrzyt trzeba zrobić statystykę karnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:18
        kto był faworyzowany: trzeba zrobić statystykę karnych za kolejne lata, I ,
        II , III liga,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka