Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Leczenie Bartka

21.08.02, 08:13
    Po Tomku Najewskim- Ślusarz jest drugim zawodnikiem leczonym, jak na razie
    wielce skutecznie, z piłki nożnej przez Bogusława Baniaka. W sparingu nie
    zagrał ani minuty i zapewne nie jest brany w ogóle do meczowej 18-tki.Jak
    słyszę stwierdzenia,że "musi się pokazać w rezerwach"- w druzynie
    półjuniorskiej w IV lidze- no ludzie, bez jaj. W I lidze dostał 20 min szans.
    To trzeba Go było sprzedać do Widzewa, tam przynajmniej by grał, a nie
    marnować kolejny talent. Kto następny? Nawrocik? Dajcie pograć Golinie i
    Bugajowi albo Miklosowi w rezerwach- zobaczymy jak "zabłysną". Nie
    twierdzę,że to jakieś gwiazdy, ale jak się nie mieści w składzie, bo musi
    grać Golina i Bugaj bez względu na formę, to naprawdę trzeba było Bartkowi
    dać szansę gry tam gdzie go chcą.Coraz mniej mi się to wszystko podoba.
    Obserwuj wątek
      • Gość: arena Re: Leczenie Bartka IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 21.08.02, 08:24
        Troche nie chcialo mi sie wierzyc w ta nieuzasadniona niechec do B.S ale teraz
        nie mam watpliwosci. Mi by sie grac odechcialo. Chyba juz lepiej teraz do czasu
        odejscia BB dac mu grac gdzie indziej bo zostanie calkowicie zmarnowany. Ale to
        pewnych ludzi wcale nie obchodzi bo wazniejsze wlasne interesy. Tylko co na to
        zarząd?
      • Gość: Pcheła Re: Leczenie Bartka IP: *.pkobp.pl 21.08.02, 08:31
        Misza masz rację. Nie bardzo rozumiem postępowania Bogusia Baniaka z Bartkiem
        Ślusarskim. Ty bardziej, że w meczu z Katowicami podczas "całych" 15 minut
        zaprezentował się bardzo przyzwoicie i gdyby nie Bugi, który główką obronił
        jego strzał główka błby bohaterem meczu. Nie jestem zwolennikiem zbiorowej
        histerii panującej wokół KOLEJORZO ale przypadku Bartka Ślusarskiego nie
        rozumiem. Pozdrawiam.
        • misza01 Re: Leczenie Bartka 21.08.02, 08:43
          A zobaczycie,że jak będzie nóż na gardle, to tak jak trzy lata temu, nagle
          zaczną "stawiać" na Ślusarza i oczekiwać,że sam będzie mecze wygrywał, jak trzy
          lata temu. Chcieli,żeby 18 letni chłopak utrzymał Lecha w I lidze. Psychicznie
          go rozbito totalnie.
          • feelgood Re: Leczenie Bartka 21.08.02, 09:55
            Powtórzę to, co napisałem na forum kolejorz.pyry:

W sytuacji, kiedy brak drugiego napastnika należy bezwzględnie postawić na
            Bartka Ślusarskiego. Co z tego, że nie sprawdza się w meczach rezerw. Po
            pierwsze postawa na treningach i sparingach często nie przekłada się na grę w
            meczach o punkty. Po drugie Bartek chce i potrafi (vide Widzew) grać, ale
            niekoniecznie wiecznie w rezerwach. Jest młody i od dwóch lat czeka na szansę.
            Gra w rezerwach może go spalać psychicznie. I ten brak szansy mam pretensje
            (jedyne) do BB.

Przy okazji Misza, Pcheła zaglądajcie na nasze nowe forum: kolejorz.pyry.net

nARKA

• jacniew Re: Leczenie Bartka 22.08.02, 13:24
        Jak dla mnie to Bartek udowodnił w Widzewie że miejsce w składzie mu się
        należy - zwłaszcza na tle innych napastników Kolejorza. Do rezerw żeby
        udowodnić przydatność to bym przeniósł Bugaja i Goline - może coś by nimi
        ruszyło?
        • Gość: salog Re: Leczenie Bartka IP: 62.233.186.* 22.08.02, 16:24
          Nie chciałem nawet tutaj pisać, ale coż jest jedna bardzo przykra refleksja:
          lepiej było Bartka sprzedać do Widzewa i pozwolić mu sie rozwijać a przy okazji
          jeszcze zarobic pieniądze...

Przypominam sobie również, że w zeszłym roku po powrocie Bartka z Kanady (wraz
          Goliną i Białkiem) tez słyszeliśmy, że chłopak sie nie nadaje i jest zupełnie
          bez formy, po czym wyszedł w pierwszym składzie w meczu z Amicą (u nas) i był
          jednym z lepszych graczy na boisku... (piękny strzał w poprzeczkę z prawej
          strony po wkręceniu z ziemię obrońcy) Nota bene komentujący ten mecz Wdowczyk
          tak się do Bartka zapalił, że potem kiedy dostał stołek w Widzewie to zaraz
          chłopaka tam ściągnął. Wybaczcie ale Bartek nie może być słabszy od innycvh
          naszych napstników (w ich obecnej dyspozycji). Być może sprawa ma jakiś aspekt
          poza sportowy typu: facet się "źle prowadzi", pyskuje ternerowi etc ale na Boga
          niech to będzie powiedziane bo inaczej cała sprawa pachnie celowym rugowaniem
          chłopaka ze składu!

Jeszcze jedna uwaga na koniec. Mieliśmy (MAMY!) w skałdzie dwóch bardzo
          zdolnych graczy: Goline i Ślusarza, którzy w ciągu ostatnich dwóch lat wykonali
          ogromną podróż w tył - wartoby chyba odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego tak
          się stało!!!!!!!! Uważam, że ternerzy nie mogą uciekac od odpowiedzialności za
          tę sprawę.

Misza tematu Tomka Najewskiego już nawet nie poruszam ale zmarnowanie
          (całkowite) tego chłopaka to skandal!!!

Pozdrawiam
          • misza01 Re: Leczenie Bartka 22.08.02, 16:39
            Częściowa odpowiedź na to pytanie znajduje się chocby w tym, jakimi
            napastnikami Baniak interesował się przed rundą : Bizacki, Dymkowski,
            Mielcarski. Ekipa po 30tce z wymaganiami Bóg wie jakimi, a
            umiejętnościami...przemilczmy.Teraz 19 letni talent z Ghany wychwycony przez
            menadżerów z Borrussi mma "za słabą lewą nogę". Przecież on się chyba
            przypadkiem tam nie znalkazł, co?
            Nie jest przypadkiem,że właśnie "za Baniaka" ze składu wylecieli najzdolniejsi
            młodzi lub zaczęli się cofać w rozwoju. O najewskim prawie nikt już dziś nie
            pamięta, a to był młodzieżowy reprezentant Polski !!!! damian nawrocik musiał
            zagrozić ucieczką do kościana,żeby go zauważyli a dziś znów słuch o nim
            zaginął. W juniorach mamy jeszcze młodego Golinę- Mirka. To też ogromny talent.
            Ciekawe czy też zostanie zmarnowany.
      • Gość: Sargon Re: Leczenie Bartka IP: *.futuro.pl 22.08.02, 20:06
        misza01 napisał:

> W sparingu nie
        > zagrał ani minuty i zapewne nie jest brany w ogóle do meczowej 18-tki.

Nie zagral, poniewaz w meczu rezerw nabawil sie kontuzji (chyba) kolana. Przed
        sparingiem biegal i indywidualnie trenowal. Z tego co wiem, nie jest to grozna
        kontuzja, ale na jego wystep przeciw Polonii w sumie bym nie liczyl...
        • misza01 Re: Leczenie Bartka 23.08.02, 07:39
          To po co te wypowiedzi,że jest za słaby w rezerwach,że nic nie pokazał w IV
          lidze itp?
          • Gość: MaciejK Re: Leczenie Bartka IP: *.radiomerkury.pl 23.08.02, 08:00
            Chlopaki w odróznieniu od Was nigdy nie byłem milośnikiem Ślusarza, jakoś nie
            zdarzył mnie oczarować swoja grą ale podobnie jak Wy uważam ze powinien dostac
            szansę i to w kilku meczach-tym bardziej ze właściwie nie ma alternatywy.
            Ale nie popadajcie w histerię i nie kreujcie rzeczywistości ktorej nie ma. Nie
            wiam jak Bartek prezentuje sie na traningach ale sprowokowany poniekad tą
            dyskusją obejrzalem raz jeszcze na wideo ostatnie mecze w ktorych się pokazał
            (zwlaszzca z Gieksą bo grał stosunkowo długo). I sorry chlopaki on nie pokazał
            NIC więcej niz pozostali. Teksty o pewnej bramce gdyby nie głowa Bugaja sobie
            podarujcie-pilka szla obok slupka. Strzał głowa pod poprzeczkę slabiutki-
            szedłby nizej Tkocz spokojnie by go wyjał. Na plus odnotuję jedno ładne
            dośrodkowanie bodaj w ostatniej minucie. Poza tym zero pomysłu brak gry jeden
            na jeden która kiedys mu wychodziła a nawet potrafil z nia przesadzać.
            PZDR
            • Gość: Pcheła Re: Leczenie Bartka IP: *.pkobp.pl 23.08.02, 09:04
              Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Chlopaki w odróznieniu od Was nigdy nie byłem milośnikiem Ślusarza, jakoś nie
              > zdarzył mnie oczarować swoja grą ale podobnie jak Wy uważam ze powinien
              dostac
              > szansę i to w kilku meczach-tym bardziej ze właściwie nie ma alternatywy.
              > Ale nie popadajcie w histerię i nie kreujcie rzeczywistości ktorej nie ma.
              Nie
              > wiam jak Bartek prezentuje sie na traningach ale sprowokowany poniekad tą
              > dyskusją obejrzalem raz jeszcze na wideo ostatnie mecze w ktorych się pokazał
              > (zwlaszzca z Gieksą bo grał stosunkowo długo). I sorry chlopaki on nie
              pokazał
              > NIC więcej niz pozostali. Teksty o pewnej bramce gdyby nie głowa Bugaja sobie
              > podarujcie-pilka szla obok slupka. Strzał głowa pod poprzeczkę slabiutki-
              > szedłby nizej Tkocz spokojnie by go wyjał. Na plus odnotuję jedno ładne
              > dośrodkowanie bodaj w ostatniej minucie. Poza tym zero pomysłu brak gry jeden
              > na jeden która kiedys mu wychodziła a nawet potrafil z nia przesadzać.
              > PZDR
              Macieju nie podaruję sobię, bo moim zdaniem szła w brameczkę. Pozdrawiam!
              • Gość: MaciejK Re: Leczenie Bartka IP: *.radiomerkury.pl 23.08.02, 09:40
                Myslę że nie ma się o co spierać-polecam obejrzeć sytuację z kamery za bramką a
                Twoje watpliwości szybko się rozwieja-strzał gdyby nie czacha Bugaja wyszedłby
                gdzieś pół metra obok lewego słupka.
                Nie zmienia to faktu że Bartek powinien grać w kilku spotkaniach-być moze jego
                słaba dyspozycja to jakaś blokada psychiczna a jedynym lekarstwem jest gra
                dłuzej niz kwadarns w meczu.
                PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka