Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Panathinaikos - Wisła

IP: *.ucr.edu 22.08.05, 10:20
    Właśnie oglądałem Lige+Extra. No i nie skonczyla sie optymistycznie. Twarowski (którego opinie cenie) powiedzial, ze Mike Riley - sedzia główny meczu w Atenach - jest strasznie słaby. Wieszczycki przypomnial swoje mecze na stadionie olimpijskim - w pierwszym meczu (Legia) czerwien w 20 minucie, w drugim (Polonia) 45-tej. Dobrze to nie wyglada.
    Obserwuj wątek
      • Gość: duch olabogi Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:48
        no tia... wiadomo: Grecy zrobia wszystko zeby wygrac... ale pamietajmy rowniez
        o tym, ze musza strzelic dwie bramki i nie stracic ani jednej... moze bedzie
        dobrze... pozostaje b ostroznym optymista...
      • Gość: mmm Typy bukmacherow IP: *.ucr.edu 22.08.05, 10:50
        unibet: Panathinaikos - Wisła Kraków 1.50 3.70 6.25
        bet-at-home: Panathinaikos - Wisla Krakow 1,40 3,80 7,00
        • Gość: sardo Re: Typy bukmacherow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:11
          A jak się przedstawiają na awans do fazy grupowej?
          • Gość: mmm Re: Typy bukmacherow IP: *.ucr.edu 22.08.05, 17:05
            Profesjonal: Panath.-Wisla Kr. 2.17 1.51

Jednak wiekszosc firm najmniej daje za wygrana PAO 2:0
        • Gość: m04 Re: Typy bukmacherow IP: *.chello.pl 22.08.05, 18:38
          expekt Panathinaikos FC - Wisla Kraków Liga Mistrzów 1.45 3.80 7.75

Kurs niczego sobie, moze sie skusze. Ostatnio mialem zadbiutowac u buka w meczu
          Celtiku z Petrzalka, na szczescie przypadkiem do tego nie doszlo =)
          • bazyliszek4 Re: Typy bukmacherow 22.08.05, 18:42
            jako kibic Wisły powinieneś postawić na zwycięstwo Greków - wtedy zawsze
            wygrasz. albo będziesz się cieszył ze zwycięstwa druzyny, albo z pieniędzy...
            • mihal_04 Re: Typy bukmacherow 22.08.05, 19:13
              Tak pewnie byloby najlepiej, ale... to jak w tym odcinku Sout Park, w którym
              Dobro walczylo ze Zlem i wszyscy postawili na Szatana ;) Kuponik poszedl na
              Wisle, niewielki, bo nawet bez zakladów jest duza szansa, ze osiwieje.
              • Gość: Bonhart Miałem sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:43
                No dobra...
                Bedzie 2-1 dla Panathinaikosu, z tym ze 2 bramka padnie w koncowce i bedzie
                troche nerwow.
                Ale ogolnie do przodu.

Przesylam przedwczesne (bo senne) gratulacje dla pilkarzy i kibicow Wisly za
                awans do Champions League :)
      • Gość: bazyliszek Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.chello.pl 22.08.05, 16:53
        dawno, dawno temu, jak Legia grała z IFK Goeteborg rewanż w Szwecji to też
        sędzią był Anglik - zdaje się Ellaray. wszyscy się bali, a skończyło się
        dobrze. i oby było tak i tym razem...
        • Gość: yeti Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 17:02
          Boże, trzeba do tego podejść tak. Wisła wygrała w Krakowie bo była lepsza. W
          każdym bez mała elemencie gry. Niby dlaczego teraz , po dwóch tygodniach
          miałaby być gorsza?? Tak samo jest lepsza. I wygra ten mecz.
          • Gość: Razorfan Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:06
            Moim zdaniem to ze sedziuje Anglik to jest bardzo dobra wiadomosc. Oni sa z
            tego co wiem nieprzekupni i przywyczajeni do sedziowania przy duzej widowni.
            Oczywiscie brzuchaci angole i dziecarnia to nie to samo co fanatyczni Atenczycy
            ale i tak powinni dac rade.
            Z tego samego wzgledu ciesze sie ze Angol bedzie sedziowal Legii choc
            Szwajcarow to o walki raczej nym nie podejrzewal. A propos wie ktos czy jakies
            mecze w UEFA pokaze jakas telewizja?
            • Gość: mmm Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.ucr.edu 22.08.05, 20:48
              No niby tak, ale jesli ogladales wczoraj Lige+Extra to wiesz ze anglik anglikowi nie rowny. Szczerze mowiac to mnie dreszcze przechodzily po plecach, jak oni rozmawiali o tym sedziowaniu. I nawet Wit, ktory tak zawsze broni sedziow (btw. dal wczoraj popalic, udowadnial, ze w TV obraz jest znieksztalcony i dlatego wydaje sie, ze sedzia sie pomylil, gdy w rzeczywistosci podjal sluszna decyzje) krzywil sie na mysli o sedziowaniu w Atenach.

PS. Surma....
              • Gość: Porter Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.orion.pl 23.08.05, 11:08
                Ja sobie wyobrażam, co by było, gdyby sędzia meczu PAO - Wisła sędziował tak,
                jak sędzia Chelsea - Arsenal: moim zdaniem były dwa ewidentne karne dla
                Arsenalu, do tego jeszcze jeden tak, który ja bym gwizdnął, bo była ręka, ale
                sędzia mógł uznać, że nastrzelona, a bramka dla Chelsea padła - jak mi się
                wydaje - ze spalonego.
      • a.adas Ale jest i dobra wiadomość... 22.08.05, 20:43
        ten mecz mógł sędziować Cypryjczyk:)
        • Gość: bazyliszek Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.chello.pl 22.08.05, 23:22
          pisałem powyżej, że jak Legia grała rewanż o wejście do LM sedziował Anglik.
          teraz przypomniałem sobie, że jak grał Widzew arbitrem był Turek -
          słynne "Kończ pan ten mecz, panie Turek!!!" Zimocha.
          i to by był najlepszy układ w Atenach...
          :)
          • Gość: Razorfan Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:58
            To fakt Turek nie bylby zly :)
            Na razie nie ma co robic histerii. Wiadomo stadion duzy i bedzie goraco ale
            chyba mamy prawo wierzyc ze i pilkarze i trener wyciagneli wnioski z
            poprzednich gier w takich warunkach. Szczegolnie zas tyczy sie to Engela.
            Wydaje sie ze skonczyl z bufonada i bardzo budujace sa jego wypowiedzi ze nie
            beda bronic remisu. Niestety Engel to gadula i czasami jedno gada a drugie
            robi. W sumie to jedyny powod dla ktorego zmartwi mnie wygrana Wisly to triumf
            tego wasatego gaduly. Ten facet to jeden z najbardziej jaskrawych przykladow
            koterii, korupcji oraz ukladow i ukladzikow w polskiej pilce. Ciekawe czy
            niedlugo Wisla na zgrupowania nie zacznie jezdzic do Konstancina?
            A tak poza tym to do boju Wislo, gracie dzis dla wszystkich fanow futbolu w
            calej Polsce (a poza tym jak awansujecie to bedzie co ogladac w fazie
            grupowej :) ). Jako kibica Legii ewentualny awans Wisly powinien mnie martwic
            bo tam zarobicie tyle kasy ze znowu nam na lata swietlne odskoczycie. Jednak
            smutna konstatacje jest taka ze my to sie raczej z wami na razie nie scigamy :(
            • Gość: Porter Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.orion.pl 23.08.05, 11:11
              Ty się nie martw, oni mają tyle kasy w plecy, że musieliby wygrać Ligę
              Mistrzów, żeby się odkuć. A zobacz rzecz tak: gry w Lidze Mistrzów z występami
              ligowymi nie udało się dotąd nikomu. Słabo gra Legia, ale jeśli Wisła zacznie
              gubić punkty, to może jakoś walkę nawiąże.
              • Gość: yeti Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:38
                Ty się nie martw, oni mają tyle kasy w plecy, że musieliby wygrać Ligę
                > Mistrzów, żeby się odkuć.

Na dzisiaj to będzie już jakieś 150 mln. Oczywiście wg Portera.
                • Gość: hmmmm Re: hmmmmmmmmmmmmm IP: *.elsat.net.pl 23.08.05, 12:02
                  Ku.. jak to czytam wszystko to mi sie żygać chce.Po co juz taka gadka ze
                  sedzia bedzie przeciwko wisle czy coś..? To juz jest chyba usprawiedliwienie na
                  wypadek porazki,potem oczywiscie bedzie mozna napisac bo pan sedzia nas
                  skrzywdził:( bo my ku.. jestesmy tacy biedni ze nawet jak Małysz siada na
                  belke to sie pogarszaja warunki pogodowe..Jesli mialaby byc lepsza to nawet
                  sedzia nie przeszkodzi w awansie A juz dobijaja mnie teksty typu kibice Legii
                  trzymaja kciuki za wisełke.... panowie nie robcie obciachu prawdziwym kibicom
                  • Gość: hmmmmmmmm Re: hmmmmmmmmmmmmm IP: *.elsat.net.pl 23.08.05, 12:03
                    zapomnaiłem dodac ze trzymam kciuki za Panathinaikos
                    • Gość: yeti Re: hmmmmmmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 12:05
                      jak kazdy prawdziwy kibic oczywiście...
                    • Gość: Razorfan Re: hmmmmmmmmmmmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:55
                      Cala dyskusja wziela sie po prostu z uwaznej analizy ostatnich meczow polskich
                      druzyn na stadionie w Atenach.
                      Odnosnie kibicowania Wisle to kciukow nie sciskam ale bede im kibicowal. W
                      zaden wylewny i otwarty sposob ale jednak. Oczywiscie ewentualna porazka jakos
                      mnie strasznie nie zasmuci ale na serio chcialbym zeby wygrali. Co innego jakby
                      w pucharach gral np lech.
                      A co do tego kto jest prawdziwym kibicem to nie sadze zebys ty byl tu jakas
                      olfa i omega ktora ma prawo oceniac co prawdziwy kibic Legii ma myslec na temat
                      danej sytuacji.
                      • fle_xx Re: hmmmmmmmmmmmmm 23.08.05, 14:06
                        Dajcie spokój nie jesteśmy Włochami żeby Milan się cieszył że Juve przegrało
                        finał LM, w pucharach każdy klub REPREZENTUJE POLSKE, ja sie tak samo ciesze z
                        każdych wygranych w Pucharach każdego polskiego klubu włącznie z Legią, bo to
                        jest motor napędowy naszej piłki. Jak będziemy mogli wystawiać 3 drużyny w CL
                        to wtedy pogadamy komu kibicować a komu "skuś baba na dziada".
                        • porter11 Re: hmmmmmmmmmmmmm 23.08.05, 14:54
                          Taaa? A wiesz, co będą kibice Wisły tu wypisywać, jeśli Wisła awansuje do fazy
                          grupowej CL?
                          • fle_xx Re: hmmmmmmmmmmmmm 23.08.05, 17:12
                            porter11 napisał:

> Taaa? A wiesz, co będą kibice Wisły tu wypisywać, jeśli Wisła awansuje do
                            fazy
                            > grupowej CL?

Jak wytrzeźwieje to sprawdze...:)
                            • Gość: duch olabogi Re: hmmmmmmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:26
                              u mnie mrozi sie zoladkowa gorzka :)))
                              • Gość: mmm Re: hmmmmmmmmmmmmm IP: *.ucr.edu 23.08.05, 18:43
                                Panowie, podziwiam. Ja juz mam taka tykawe, ze musze cos strzelic, zeby nie wykorkowac.
                                • seven Re: hmmmmmmmmmmmmm 23.08.05, 19:00
                                  heheh widze, ze niektorzy juz sa wyposazeni, ja zaczynam powazne picie dopiero po sukcesie
                                  wisly, dlatego narazie zapasow nie mam, zeby nie zapeszyc :))) wczesniej tylko pare tyskich (bo
                                  jakze by inaczej ;) ) w knajpie przed telebimem
                • porter11 Re: Ale jest i dobra wiadomość... 23.08.05, 12:46

A ile jest naprawdę, czyli Twoim zdaniem? Bo wiesz, jeśli by policzyć i odsetki
                  od zaciągniętych kredytów, to może się okazać, że te 150 milionów nie jest aż
                  tak bardzo przesadzone.
                  -----------------------------------------
                  Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                  (c) bzyk7
                  • Gość: duch olabogi Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:28
                    kiedy ma sie dlugi mozna wybrac dwie drogi wyjscia z kryzysu: nastawic sie na
                    oszczedzanie (Legia) albo na zarabianie wiekszej kasy niz dotychczas (Wisla)...

ja tam wole tao Wisly :PPPP
                  • Gość: yeti Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:35
                    hmm. Jesli ja pożyczę stówę żonie na zasadzie jak będziesz miała to oddasz to
                    ile będzie mi winna za trzy lata np? Według mnie dalej stówę. Według ciebie co
                    najmniej trzy. No bo tyle biorą banki.
                    • Gość: Porter Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.orion.pl 23.08.05, 14:04
                      Ale Ciebie w stosunkach z żoną nie obowiązuje Kodeks Spółek Handlowych
                      (przynajmniej mnam nadzieję). A zarząd Telefoniki ma swoje obowiązki wynikające
                      z tegoż kodeksu. Zg. z artykułem 585 mówiącego o działaniu na szkodę spółki
                      zachowanie przestępne najczęściej może mieć postać czynności prawnych, zarówno
                      jako działanie (...), jak i zaniechanie (np. niedochodzenie należnych roszczeń).
                      • Gość: yeti Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:37
                        Porter, ja już wymiękam. O finansach Cupiała masz mniej więcej takie pojęcie
                        jak ja, czyli zadne. Po co więc ta dyskusja???
                        • porter11 Re: Ale jest i dobra wiadomość... 23.08.05, 14:53
                          Ja przecież nie piszę w ogóle o finansach Cupiała, tylko o finansach dwóch
                          spółek: Telefiniki Kable SA i będącą jej własnością SSA Wisła Kraków. Naprawdę,
                          z punktu widzenia prawa handlowego nie ma znaczenia, że Telefonika jest
                          własnością Cupiała, a Cupiał kibicuje Wiśle. Telefonika pożyczyła Wiśle
                          pieniądze i Zarząd nie może tego odpuścić, bo naraża się na odpowiedzialność. I
                          nie chodzi o to, że wyprowadzają kasę bez wiedzy właściciela (bo wtedy to jest
                          JSNM 296 art kk - nadużycie zaufania), tylko właśnie działanie na szkodę spółki.
                          -----------------------------------------
                          Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                          (c) bzyk7
              • berserk75 Re: Ale jest i dobra wiadomość... 23.08.05, 15:41
                czyli ta budowana zgodnie z genialnym planem Waltera i prowadzona przez
                genialnego trenera Jacka 'Gdybacza' Zielińskiego Wielka Legia, może liczyć tylko
                na słabość Wisły? a najlepiej jakby Wisła weszła do LM, zarobiła kupę kasy i
                sprzedała dobrze kilku grajków. wtedy dogonimy ją słynną łyżką Mariusza ROTFL
              • bazyliszek4 Re: Ale jest i dobra wiadomość... 23.08.05, 16:01
                Gość portalu: Porter napisał(a):

> A zobacz rzecz tak: gry w Lidze Mistrzów z występami
                > ligowymi nie udało się dotąd nikomu.

uwaga byłaby trafna, gdyby polska liga przypominała ligę hiszpańską, angielską
                czy włoską. tam rzeczywiście konkurencja wykorzystuje słabość drużyn
                zaangażowanych w LM. niestety, nasza liga odpowiada poziomem raczej norweskiej
                czy ukraińskiej, a tam gra w LM nie przeszkadzała Rosenborgowi, Dynamu Kijów
                czy Szachtarowi Donieck...
                • Gość: Porter Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.orion.pl 23.08.05, 17:04
                  Zwracam uwagę, że polskie kluby mają o wiele szczuplejsze i mniej wyrównane
                  kadry.
                  • Gość: Porter Re: Ale jest i dobra wiadomość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:31
                    Widać było dziś, jak pociągnęli grę zmiennicy PAO i jacy ciency są Penksa i
                    Kuźba. Paulista jest tylko trochę słabszy od Zieńczuka.
      • fle_xx Re: Panathinaikos - Wisła 23.08.05, 23:20
        KU.. KU.. KU.. KU.. KU..
        MAAAAAAAAAAAAAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: mmm Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.ucr.edu 23.08.05, 23:25
          No i niestety. Chwala wygranym.
          • Gość: ivulspirit Re: Panathinaikos - Wisła IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.05, 23:28
            > No i niestety. Chwala wygranym.

a kij im w oko
            • Gość: Porter Zwycięża się ostatnim tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:32
              jak powiedział pewien mało znany (a szkoda, bo wybitny) prawie-Grek.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka