Gość: duch olabogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:33 smutne :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Razorfan Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:38 Amice juz przeniesiono do Warszawy jakis czas temu. Juz od dawna nosze sie z napisaniem takiego posta ale jakos braklo mi motywacji dzieki duchu za mobilizacje :) Cala koncepcja Legii realizowana w bolach i meczarniach jest ambitna. Kupienie juniorow i czekanie az wyrosna z nich klasowi pilkarze. To fakt obecnie na rynku nie ma wielu pilkarzy na ktorych warto wydac pieniadze wiec postanowiono wychowac ich samemu. Jednak czy ta strategia jest gwarancja sukcesu? Moze chociaz rokuje nadzieje? Obawiam sie ze nie a dowodzi tego przyklad Amici. Juz od dawna polowa skladu wszelkich reprezentacji mlodziezowych to pilkarze z Wronek. PRzez ten czas klub odniosl kilka sukcesow jak puchar polski czy awans do fazy grupowej PUEFA. Jednak bilans jest raczej niekorzystny bo Amica to wciaz druzyna co najwyzej dobra w naszej lidze. Bez szans na mistrza i prawdziwe sukcesy. Nie udalo sie rowniez oszlifowac prawdziwego diamentu. Byc moze winien jest klimat wroniecki? Pilkarze nie chca byc trzymani na wsi wsrod meszek i odchodza przy najblizszej okazji. Czy inaczej byloby w Warszawie? Raczej nie i tu przykladem jest Krakow. Tu skupiono swego czasu druga polowe reprezentacji mlodziezowych. I co? Wiadro jak na razie ale nie zlotych dukatow ale niespelnionych nadzieji. Wychodzi na to ze duze miasto rowniez nie sluzy mlodym pilkarzom. Podsumowujac to niech w takie rzeczy bawia sie kluby gdzie nikt nie wytwarza presji (nie ma kibicow) i nie ma za duzych ambicji. Takich talentow jak Ajax to nie mamy i nie bedziemy mieli dlugo (a moze i nigdy bo takich kontaktow w Afryce i wsrod Molukanczykow nie mamy). Druzyny takie jak LEgia czy Wisla powinny kupowac mlodych ale 2-3 jako uzupelnienie skladu. Na pewno nie na nich trzeba budowac druzyne. Kazdy z radoscia przyjmie takie wypadki jak nagly wybuch formy Smolinskiego czy Rzezniczaka. JEdnak widac ze w momencie jak od tych pilkarzy ma zalezec przyszlosc Legii to spuszczaja oni z tonu bo sa za malo doswiadczeni. P.s. u nas strategia Amici ma okazje byc doprowadzona do perfekcji jesli prawda jest ze mamy na stanowisku trenera zatrudnic trenera mlodziezy ze slynnej ale raczej nie z pilki Pampeluny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 16:47 nam, do krakowa, amice przenosza bardziej doslownie. podobno przychodzi kryszalowicz (naprawde!!) trudno mi cos napisac o zachowaniu franka, bo jak mysle o numerze jaki teraz wywinal, to mi sie przypomina uche sprzed dwoch lat . nie rozumiem, jak mozna spieprzyc w 3 dni z klubu, w ktorym gra sie od 7 lat, ma sie "dozywotni kontrakt", zarabia dobra kase, gra w pucharach i jest ubostwianym wrecz przez kibicow. i nie mozna franka traktowac jak zurawia, bo tamten wybieral sie na zachod przynajmniej przez pol roku, poza tym jest mlodszy... a franek, ech szkoda gadac... mam tylko nadzieje, ze nie pojdzie do tego jeb..ego levante, tylko chociaz southampton. a to ze za niego przychodzi kryszalowicz to juz jest k.. w ogole przegiecie paly. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 18:09 dziwię się Frankowi, że chciało mu się grać przez tyle lat dla 'kibiców', którzy porównują go teraz do Uche albo tak jak na stronie kibiców Wisły 'żegnają go z niesmakiem'. trochę szacunku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 30.08.05, 18:30 Jeszcze niedawno mowil, ze "sa perspektywy" a po meczu z Odra nawet nie podszedl do kibicow. Kapitan zespołu. Obraził sie na cały świat, uciekł jak szczur. Dlaczego? Dlatego, ze przegrali mecz w Atenach? Nie chiało mu się nawet słowa na pożegnanie powiedzieć. Dla mnie zasługuje to na conajmniej na słowo "niesmak". Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 18:39 facet zdobył dla waszego klubu stokilka bramek, kilka mistrzostw i innych trofeów, a teraz jest żegnany z nieskamiem i wyzywany od szczurów. żenada szkoda, że nie odszedł przed meczami z PAO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 30.08.05, 18:43 Nikt mu tych bramek nie odbiera. Ale masz racje - styl w jakim odszedl - ZENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:20 Tez mnie dziwi ta nagla nagonka na Frankowskiego. Przewertowalem forum Wisly i rece mi opadly. Ludzie opamietajcie sie!!! Prawda jest taka ze zaslugi F. dla klubu sa olbrzymie, facet strzelal bramki na zawolanie, praktycznie wygral Wisle ostatnie mistrzostwo, to min. dzieki niemu otarliscie sie o Lige Mistrzow, a tu czytam zdania typu: "niech spi....la", "ch... mu w..." itp. Ludzi boli to, ze F. wybral drugoligowca, a prawda jest taka, ze nawet takie przecietne kluby nakrywaja czapka Wisle czy Legie jesli chodzi o kase i mozliwosc zaistnienia w Europie. Macie Rasiaka, ktorego gra w drugiej lidze angielskiej najprawdopodobniej zaowocuje transferem do klubu Premiership. Facet trafil do mizernej druzyny, ale jest w niej gwiazda a to przyciaga uwage tysiac razy bardziej niz strzelanie gola za golem w polskiej ekstr-a-klasie. Na Franka bluzga sie bo ponoc odszedl "w zlym momencie". A ja sie pytam kiedy mial odejsc? Kiedy bylby dobry czas? Mogl tak jak Zurawski opuscic druzyne przed eliminacjami L.M. Postanowil jednak zrobic jeszcze jedno podejscie, ten ostatni raz pomoc druzynie. Nie udalo sie, to zdecydowal ze ma dosc. I za to ma teraz gnoj u swoich wielbicieli. Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
olaboga1 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 20:33 taka prawda... te wpisy na forumnach wisly sa strasznie wk...wiajace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 20:37 nooo, ja mysle, ze na tym forum (nie wiem jak na innych i malo mnie to interesuje) nie bedzie kibica wisly piszacego o franku "niech spi....la", "ch... mu w..." itd... raczej jestesmy rozgoryczeni, zawiedzeni, bo to cios na miare porazki z pao. tym bardziej, ze wczesniej nie bylo absolutnie zadnych informacji, ze franek moglby chciec odejsc. zuraw przynajmniej opowiadal o tym przez wiele miesiecy i wszyscy sie z tym pogodzili. nie zdecydowal sie w dwa dni i nie uciekl bez chocby slowa! franek tak sie zawinal z klubu, jakby go nic z nim nie laczylo, byl legenda, ale jego ostatnie zachowania sa zupelnie ... nie wiem jakiego uzyc slowa, zeby znowu mnie ktos nie lapal za slowka i nie pisal o chamskich kibicach wisly ... wiec: jego zachowania sa nieobliczalne i zupelnie nie przystajace do zawodnika z klasa, za jakiego dotad uchodzil. nie wiem jak to mozna inaczej wytlumaczyc, zeby ludzie zrozumieli o co np mnie i mmm chodzi.. wiem, ze dla niektorych, np cyfry to i tak zbyt skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 22:53 masz więcej szacunku dla kogoś kto od dwóch lat kwiczy, że chciałby odejść gdziekowliwek byle nie grać już w Wiśle, niż do kolesia, który przez 7 lat strzelił dla Wisły ponad 100 bramek i w wieku 30 lat chciałby spróbować czegoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:32 berserk o co ci kurna chodzi ? co ma szacunek do franka do tego ze mamy prawo uwazac ze zrobil iodiotycznie odchodzac . ps nie jestem kibicem wisly ps2 nie pisze o nim zeby s... choc umiem naprawde umiem zrozumiec ludzi ktorzy pisza w ten spoosb . a juz zupelnie nie umiem zrozumiec ludzi ktozry uzasadniaja prawo franka do odejscia tym ze " 2 liga hiszpanska to jest panie lepsza od poslkiej wiec to dobrze ze odchodzi bo pogra lepiej " a co mnie k.. obchodzi czy on pogra lepiej on juz duzo lepiej nie pogra . byla szansa zeby gral moze troche gorzej niz tam w 2 lidez hiszpanskiej ale dla nas . a wam kibicom sie podoba ze gwiazda ligui wyjezdza . w sumie najwaznijesze jest zeby zawdonik gral troszke lepiej niz teraz ciagly rozwoj chocby prawie niezauwazlny a lige zbuduja nam Jugole . super ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 12:37 masz zupełną rację. można mieć do kogoś szacunek wyzywając go przy tym od szczurów i każąc mu spie..ć. ty rozumiesz takie postępowanie, bo widocznie jesteś super ludź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 30.08.05, 20:42 Mogl postawic sprawe jasno od samego poczatku. Ja nie mam problemu z tym, ze odchodzi do drugoligowca, bo tamta druzyna jest zapewne sportowo na poziomie Wisly a pieniadze i organizacje ma na wyzszym poziomie. Tylko czemu nie powiedzial nic na poczatku sezonu a teraz chowa sie po katach? Gdyby wszystko bylo OK mialby odwage spojrzec kibicom w oczy. Zamiast tego podobno szantazuje zarzad ze nie pojedzie na reprezentacje jesli go nie sprzedadza. NA REPREZENTACJE! Czy to jest normalne? A gnoj ma wlasnie za to, ze do tej pory byl uwazany za pilkarza z klasa i byl kapitanem, dlatego stawiamy mu duzo wyzsze wymagania, a nie pomimo tego. Mialem go za jedynego pilkarza, ktory czuje sie emocjonalnie zawiazany z klubem. Niestety wszyscy artysci to prostytutki. Moze nie zasluguje na takie "do widzenia" od kibicow, tak samo jak kolega odprowadzajacy pijanego do domu nie zasluguje na cios walkiem od kobiety za to, ze upil jej meza. Ale niestety Franek byl ostatnim sprawiedliwym i jako ostatniemu dostanie mu sie za wszystkich oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:34 > Zamiast tego podobno szantazuje zarzad ze ni > e pojedzie na reprezentacje jesli go nie sprzedadza. NA REPREZENTACJE! Czy to j > est normalne? Zaraz, zaraz... skad to info??? Jesli chodzi o polskich pilkarzy jestem gotow uwierzyc w wiele rzeczy ale cos czuje ze ktos we Frankowskiego usiluje rzucic dosyc sporym kawalkiem gowna. Nie wierze zeby pilkarz, w obliczu prawdopodobnego awansu do mundialu, zrobil cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 30.08.05, 21:47 W niedzielę Frankowski zadzwonił do jednego z pracowników klubu i zażądał natychmiastowego widzenia z właścicielem Bogusławem Cupiałem. - Jeśli do niego nie dojdzie, nie wyjadę na zgrupowanie reprezentacji Polski - miał postawić warunek. miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,2891579.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:52 Gość portalu: mmm napisał(a): > W niedzielę Frankowski zadzwonił do jednego z pracowników klubu i zażądał natyc > hmiastowego widzenia z właścicielem Bogusławem Cupiałem. - Jeśli do niego nie d > ojdzie, nie wyjadę na zgrupowanie reprezentacji Polski - miał postawić warunek. Taaa... "pewien pracownik", "mial postawic warunek". Przykre, ze w gazecie ukazuja sie tego typu "rewelacje", troche to traca Super Expressem. Co mialby zyskac Frankowski nie wyjezdzajac na zgrupowanie? Nic mi nie przychodzi do glowy. Stracilby natomiast wiele - dyskwalifikacja, dotkliwa kara finansowa i, co najwazniejsze, mialby mundial z glowy. Ktos pie.. jak potluczony a ty w to wierzysz i jeszcze cytujesz paszkwilanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 30.08.05, 22:00 No ja wlasnie wysmialem SE jak Kozminski zaczal mowic w TVN o tym, ze Franek chce odejsc. Juz po prsotu nie wiem komu wierzyc. Jestem rozczarowany. Fakt jest jednak taki, ze Franka nie ma w Wisle. Na zgrupowaniu reprezentacji tez go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:09 Na zgrupowaniu go nie, tak samo z reszta jak Kosowskiego, za za blogoslawienstwem Janasa. A o ofercie dla Frankowskiego z Levante (i jak widac nie tylko) wiadomo bylo juz przed eliminacjami Ligi Mistrzow, wiec ja naprawde nie rozumiem skad to cale zdziwienie. Franek miekl juz przed sezonem, porazka z Panathinaikosem byla po prostu gwozdziem do trumny. Ciesz sie ze przynajmniej macie klasowego zmiennika bo mysmy za Sagana dostali Chmiesta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 30.08.05, 22:31 Bede sie cieszyl jak Kryszalowicz bedzie gral jak za swoich najlepszych czasow. Ostatnio to on byl coraz czesciej kontuzjowany i cos mi sie widzi ze bardzo szybko dolaczy do Dawidowskiego i Kuzby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 00:45 Fanek spie..ł od Engela i trudno mu się dziwić. Wisła szukała napastnka, kupiła gościa (jak Kryszał zagra tak jak potrafi...) dla utrzymania hegemonii w lidze. Wisła potrzebuje przewietrzenia. Czy w PU też jest klauzula. Czy np. piłkarz Jeleń mógłby grać w WK w obecnej edycji PU? sorki jestem % trza się wysilić... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 10:53 Czy np. piłkarz Jeleń mógłby grać w WK w obecnej > edycji PU? > sorki jestem % trza się wysilić... === Nie mógłby, tak jak i nie mógłby Ślusarski. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 22:59 przecież już zimą mówiło się o tym, że Frankowski też może odejść a on sam temu nie zaprzeczał, w c+ mówił o pewnych rozmowach, ale nie chciał ujawniać szczegółów, a Ty uderzasz w pompatyczny ton i mówisz coś o ostatnich sprawiedliwych. a czemu Frankowski miał zostać w Wiśle. pojechał Kosowski, pojechał Szymkowiak, Żurawski jęczał, że nie chce grać w Wiśle. i jakoś oni wszyscy szacunek mają, a Frankowskiego wyzywa się od szczurów. miał zostać jako relikt starej paki i być niejako zakładnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ucr.edu 31.08.05, 09:11 > a czemu Frankowski miał zostać w Wiśle Przeciez napisalem wyraznie, ze nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walery Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 30.08.05, 20:45 Trochę szacunku dla Frankowskiego strzelił dla Wisły kupe bramek,wygrał multum meczy !!!!Jak na polską lige to wybitny napatnik!A teraz kiedy postanowił wyjechac jest mowa o jakimś niesmaku itp.Niesamk to by był gdyby od kilku miesięcy płakał jak Żurawski,że che wyjachać i opuścił drużynę np. przed eliminacjami LM.A tak ?Tak to ja nie rozumiem tej nagonki...No nędza straszna.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 16:56 Amica to mniejszy problem... gorzej, że Engel buduje w Krakowie nowe lotnisko, służące jedynie do lądowania, i to jedynie dla jego cokolwiek już podstarzałych aniołów anno domini 2001 Ajax, jak i pozostali (w mniejszym stopniu) potentaci w Holandii, to ewenement na skalę światową, obawiam się. Reguły sa najczęściej proste (och, ten Engel:) - jak do 18, góra 20 roku nie jesteś wystarczająco dobry na pierwszą jedenastkę Ajaxu, to bezboleśnie oddaje sie ciebie do słabszego klubu w Eredivisie. Wskoczysz do składu Ajaxu, to po kilku meczach w lidze możesz liczyc na grę w reprezentacji, a w perspektywie dwóch/trzech lat na transfer za naprawdę wielkie pieniądze. Skład uzupełniają doswiadczeni dwudziestoparo- trzydziestolatkowie, albo wracajacy wychowankowie, albo klasowi obcokrajowcy często ze słabszych klubów holenderskich. Młodych nie kupuje się hurtem w wieku 15-17 lat, tylko dlatego, ze kilka razy mignęli w reprezentacji juniorskiej (to błąd Amiki i Wisły), gdy tak naprawdę nie wiadomo co z nich będzie, ale wychowuje od wieku 6-7 lat. To wymaga zainwestowania wielkich pieniędzy, rokrocznie można zyskać kilkanaście milionów euro z samych transferów. Czasem mi sie absurdalnie marzy, że Ajax uczynił z PZPNu swój odział zamorski:) PS Nie wie ktoś, skad pochodzi Pierre van Hooijdonk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:29 > Amica to mniejszy problem... gorzej, że Engel buduje w Krakowie nowe lotnisko, > służące jedynie do lądowania, i to jedynie dla jego cokolwiek już podstarzałych > > aniołów anno domini 2001 Słyszałem narzekania, że nie ma wzmocnień w obronie. A chciał Engel ściągnąć Udarewicza! Ale nie dali. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 22:02 e tam, na miejscu Jurka już jutyro zaproponowałbym kontrakt Jackowi Zielinskiemu, zawodniczy rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 18:03 Gość portalu: Razorfan napisał(a): Takich talentow jak Ajax to > > nie mamy i nie bedziemy mieli dlugo (a moze i nigdy bo takich kontaktow w > Afryce i wsrod Molukanczykow nie mamy). nawet gdyby Legia miała takie talenty jak Ajax, nic by z tego nie wyniknęło. tam jest szkółka, trenerzy, cały system, a u nas jest jedno wielkie gó.. zwane planem, wizją, tudzież jedzeniem łyżeczką. przecież cała ta koncepcja budowania drużyny w oparciu o młodzież to nie jest jakaś genialna trzecia droga a jedynie cięcie kosztów. przy każdym nowym zawodniku Legii, kiedy mówiono o jego walorach słyszałem 'jest niezły w tym, niezły w tym, a dodatkowo za darmo'. a co powiedział Zieliński o Dudku? 'gorszy od Rosłonia, a dodatkowo drogi'. to samo było z Saganem, że drogi niby i zatrzymać się go nie dało, bo wcale się nie chciało zatrzymać tylko wziąć jeszcze kasę póki nie jest za późno. i Sagan odszedł do klubu z budżetem niższym (przynajmniej w teorii, bo nikt nie wie jaki budżet ma Legia) od Legii (Porter hop hop), a nas nakarmiono papką, że lepszy będzie II-ligowiec na dorobku. PS myślisz, że jutro będą jakieś zmiany? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:32 Powoli zaczynam sie modlic zeby zadnych zmian nie bylo bo jak slucham jakie to koncepecje sie rodza to zaczynam sie bac :) Mam nadzieje ze to wszystko tylko wymysly dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 01:27 Z zeznań dobrze zorientowanych wynika, że Zielek strasznie sobie zaszkodził stwierdzeniem, że nie widzi sie w roli pierwszego trenera. Bez tego zostałby spokojnie końca rundy, a dalej, w zależności od miejsca w tabeli i postawy drużyny. A tak, to najprawdopodobniej dostanie propozycję zostania drugim trenerem u nowego szkoleniowca, który zostanie wymieniony metodą audio-tele. Najwieksze szanse ma Martyna Wojciechowska, przed Jackiem Gmochem i Kazimierzem Górskim. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: nie przenoscie Amici do Krakowa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:45 Oj wydaje mi sie ze nie masz racji. Martyna owszem ma szanse bo zna sie na meskich sprawach. Ale Gmoch raczej nie ma sporo negatywnego elektoratu. Kazimierz Gorski to murowany faworyt ale zapewne z przyczyn zdrowotnych sam sie wycofa. Moze pojawi sie czarny kon np. przystojny Dziekanowski lub dwocipny Hubert Urbanski (moze spokrewniony z wicepreztydentem stolicy to by zalatwil stadion rac dwa). Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu Tylko modlitwa do Ojca Dyrektora pomoże 30.08.05, 17:22 wrac z odpowiednim datkiem na Radio Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Kryszał w Wisle 30.08.05, 17:47 www.wisla.krakow.pl/pages/news.php?id=1767 From zero to HERO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Franek w Elche IP: *.autocom.pl 30.08.05, 20:07 Rozsmieszyles mnie.Masz mniemanie o Wisle ....Szkoda ze z tym wyniki nie ida w parze.... A odnosnie Franka to ma w 100% racje!We Wisle od niego wiecej zarabiali np:Kuzba,Dawidowski,Zienczuk,Uche On ma 31 lat ,rodzine i musi myslec o zabezpieczeniu swojej i ich przyszlosci.Zreszta dla takich kibicow jakich ma w wiekszosci Wisla - sadzac po wpisach - to niewarto grac. Franek zawsze u mnie bedzie mial wielki szacunek!Powodzenia i zycze Ci dalszych sukcesow, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Franek w Elche IP: *.76.classcom.pl 30.08.05, 20:40 A odnośnie Craxy. No cóż. filipiak miał świetną taktykę. Po cholere finansować zespół jak mozna finansowac sędziów. Wychodzi taniej a efekty te same. Urwało się z sędziami , urwały się wyniki... Co do Cupiała. Na kolana przd Cupiałem bo to on jest ojcem , póki co sukcesów reprezentacji. Nie Janas, nie Listkiewicz a Cupiał właśnie. Za swoją kasę to zrobił. A co do Frankowskiego. Nie będę pewnie ani sprawiedliwy, ani wyrozumiały, ani rozsądny ani trzezwy nawet. Powtórzę, bo to już ktoś napisał. Spieprzaj Franek. Po prostu. Kapitan uciekł pierwszy.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Franek w Elche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:47 Ja tam was rozumiem. Dla mnie Franek byl jedynym pilkarzem Wisly ktorego autentycznie lubilem. Mial klase. Czasem mu sie wymsknelo jakies glupstwo i zlosliwosc pod adresem Legii ale mu to wybaczam :) Pamietam jak w 2000 r. gral slabo i Wisla tez. PRzyjechali na Legie a w prasie sie pojawily info ze Wisla chce sprzedac Frankowskiego i oferte zlozyla mu Legia. Caly stadion skandowal jego imie byle by tylko przeszedl i to pomimo ze rozbijal nam Legie na boisku. Wtedy zachowal sie z klasa i od tamtej pory go lubilem. Mimo iz go z Wisly wypychano on wyjasnil ze LEgie szanuje ale jego klubem jest Wisla. Jednak teraz juz go nie lubie. Zniszczyl mit ze jednak zawodnik moze byc przywiazany do klubu. Ja nie twierdze ze mial grac w Wisle do konca zycia ale mogl odejsc z klasa do dobrego zespolu. Za to co zrobil dla Wisly nikt nie mialby do niego pretensji ale on musial odejsc w najgorszy z mozliwych sposobow. No moze gorzej odszedl tylko Vukovic i na dodatek skubany wrocil i gra do d... ten to dopiero ma tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Franek w Elche IP: *.ucr.edu 30.08.05, 23:11 Przyklad Vukovica bardzo pocieszajacy, bo juz myslalem, ze to zawsze ,,gwiazdy" odstawiaja najwieksze numery. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Franek w Elche 30.08.05, 23:26 Gość portalu: Razorfan napisał(a): No moze gorzej > odszedl tylko Vukovic nie no, ku.. trochę powagi. co Ty porównujesz? sam piszesz, że Franek, nawet jak był nichciany w Wiśle, powiedział, że to jego klub i choć Legię szanuje to przejdzie do niej, a potem porównujesz go z frajerem, który przyrzekał wierność Legii a potem rozmawiał z Wisłą i najpierw się tego wypierał, potem przyznał, a teraz znów twierdzi, że nic takiego nie miało miejsca? gdzie tu ku.. podobieństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Franek w Elche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:54 Ok moze troche przesadzilem ale zauwaz ze jednak zachowalem pewne stopniowanie tzn Vuko nizej od Franka. Zwroc jednak uwage ze Vukovic robil to przynajmniej po sezonie i mial oferty z mocnych klubow. Frankowski zas szantazuje i robi to w tuz przed zamknieciem okienka transferowego. PRzeciez mogl sie umowic z Cupialem przed sezonem i mu wyjasnic ze czuje sie wypalony i jesli nie LM w tym sezonie to on juz nie da rady znalezc motywacji. PRzeciez to stala praktyka w polskich klubach ze zawiera sie takie umowy z zawodnikami ze moga odejsc po nieudanych eliminacjach. W tym czasie jego menedzer moglby mu znalezc jakis prawdziwy klub. Do tego jeszcze te fochy i olewanie kibicow. Skoro nie zrobil tak jak mowilem to tez nic by go nie kosztowalo wyjasnic to wszystko na spokojnie a nie z obrazona mina rzucic ze ma to w d... Aha mmm chyba nie zrozumialem twojej wczesniejszej wypowiedzi. U nas Vukovic byl gwiazda i to jedna z najjasniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Franek w Elche 31.08.05, 14:07 1. sprawa z Vukoviciem wypłynęła dzień przed finałem PP 2. z jakich mocnych klubów miał oferty? 3. co usłyszałby pod swoim adresem Frankowski gdyby odszedł przed meczami z PAO? 4. ile jeszcze czasu miał czekać na wyjazd skoro ma 31 lat? 5. dlaczego spadło na niego tyle jobów, chociaż został w Wiśle najdlużej, próbował najwięcej razy i zasłużył się dla Wisły o wiele bardziej niż wszystkie inne gwiazdy z Reymonta, które są tam do dziś bardzo lubiane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Franek w Elche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:02 1.Ale jednak nie zamierzal odchodzic juz przed PP tylko po sezonie. 2.Mial oferty z klubow Bundesligi i Wisly Krakow mistrza. 3.Uslyszal by same najgorsze rzeczy jednak mogl odejsc po meczu z PAO z tym ze z klasa a nie jak naburmuszony dzieciak. 4.powinien byl wyjechac juz rok temu. 5.Nie spadlo by ich pewnie tak duzo gdtbt to zrobil z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Franek w Elche IP: *.autocom.pl 31.08.05, 09:50 Gość portalu: yeti napisał(a): Powtórzę, bo to już ktoś napisał. Spieprzaj Franek. Po prostu. Kapitan uciekł > pierwszy.pzdr. A jeszcze nie tak dawno bys go po nogach calowal.... A odnosnie Cupiala to poczekam cierpliwie jeszcze miesiac i zobaczymy co bedziesz pisal na jego temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Franek w Elche IP: *.76.classcom.pl 31.08.05, 19:09 Gość portalu: yeti napisał(a): > > Powtórzę, bo to już ktoś napisał. Spieprzaj Franek. Po prostu. Kapitan uciekł > > pierwszy.pzdr. > > A jeszcze nie tak dawno bys go po nogach calowal Masz rację. Tak samo jak swoją żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Odejście Franka 31.08.05, 01:16 Ja uważam, że odejście Frankowskiego jest ogromnym osłabieniem Wisły, dużo większym, niz odejście Żurawskiego i Szymkowiaka. Wymiana na Kryszałowicza to doskonałe rozwiązanie na już, daje szansę na fazę grupową UEFA. Pewnie Jeleń byłby lepszy, ale Kryszał też jest dobrym rozwiązaniem. Będzie miał do pomocy szybkobieżnego Brożka i nie musi być źle. Jednak Franek był kluczowym zawodnikiem dla Wisły. Po pierwsze strzelał kluczowe bramki, po drugie, mając Frankowskiego zawodnicy Wisły wierzyli, że wystarczy dograć mu piłke i będzie gol, więc kiedy musieli gonic wynik, grali zawsze do końca. Nawet z Wodzisławiem, można przypisywać bramke Penksie, ale jego strzał leciał prosto w ręce Pawełka, a kierunek lotu piłki zmienił Franek. A z Kryszałem, to może nie być juz tak miodowo. Zastanawiam się, dlaczego Frankowski odszedł. Po pierwsze, bez wątpienia, dla forsy. Ma 31 lat, to jeden z ostatnich jego sezonów gry na wysokim poziomie i trzeba zarobic pieniądze. Po drugie - wydaje mi się, że za dużo od niego wymagano. Niedawno był od strzelania, a tu nagle wyobrażono sobie, że będzie nie tylko strzelał, ale i rogrywał i grał w odbiorze i bronił. Ponadto, mam wrażenie, że Franek przestał wierzyć w Wisłę. To ostatnie jest bardzo ważne i wydaje mi się, że to uczciwie z jego strony, że zamiast ślizgac sie do końca kontraktu, woli odejść. Osobiście - bardzo żałuję. Od dawna daję wyraz na tym forum przekonaniu, że Frankowski to najlepszy polski napastnik. Liga osłabiła się znacząco. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Odejście Franka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:54 znaczy sie... nie ma ludzi niezastapionych, ale niektorych trudniej zastapic od innych... to fakt. Z odejsciem Franka cos sie w Wisle konczy, wiecej to juz nie bedzie ta sama Wisla... no bo kompletnie traca sens dwie najpopularniejsze przyspiewki wislakow ostatnio: "Franek, Franek, lowca bramek" oraz "Zuraw, Zuraw, wladca muraw"... tia... konczy sie pewna epoka... i kibice to podskornie czuja i dlatego traktuja Franka jak zla kobiete, ktora ich zdradzila z jakims palantem, niedolega choc tyle razy powtarzala, ze kocha... no coz, ale bo przeciez kazdy zawod milosny kiedys mija... czas leczy rany... moze znajdzie sie jakis nowy obiekt adoracji... no ale Kryszalowicz to on raczej wypelnic uczuciowej dziury po Franku i Zurawiu i Szymkowiaku i Kosowskim nie jest w stanie... no nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: Odejście Franka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:09 "dwie bramki Żurawski, dweie bramki Frankowski" też się kończy, oby pointa się nie skończyła... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Odejście Franka 31.08.05, 12:25 nie będziecie już śpiewać naszych piosenek? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi a co sie tyczy Uche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:50 no to spadaj facet... troche dobrego zrobil dla Wisly (i troche zlego)... niech idzie... wole Brozka... na pewno nie jest taki dobry jak dawny Uche, ale i Uche nie jest tak dobry jak dawny Uche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: a co sie tyczy Uche IP: *.orion.pl 31.08.05, 16:28 Ale odpada Wiśle możliwość gry wysokiej piłki do Uche, który w polu karnym przeciwnika zgra ją głową do napastnika. Przed tym manewrem w polskiej lidze nikt nie był się w stanie obronić. Ponadto Uche - out, Błaszczykowski kontuzjowany - kto zagra na prawej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: a co sie tyczy Uche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:54 problem, oczywiscie, bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: a co sie tyczy Uche IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 18:26 jest trzech skrzydlowych, wiec ktorys bedzie musial zagrac na prawej, no chyba to jest pozycja paulisty, wiec niech gra cale mecze, a jak nie on, to zienczuk albo brozek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:34 www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=9622 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.ucr.edu 31.08.05, 19:16 Nareszcie jakis pozytyw. Z ciekawoscia zobacze go w meczu z Pogonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojskie klimaty Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.ucr.edu 31.08.05, 22:31 www.network54.com/Forum/thread?forumid=178781&messageid=1125512145&lp=1125518746 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi a to dopiero piekny kwiatek jezd :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:11 z formum wislakrakow.com ________________________ Fazi Moja wypowiedż będzie na pewno wypowiedzią w której brak obiektywizmu dlaczego? bo jestem fanem Wisły od 30 lat , pamiętam wzloty upadki , dla mnie sprawa jest prosta albo utozsamiam się z Wisłą albo nie ,nie chcę w naszej drużynie nawet Ronaldo który będzie grał tylko dla pieniądzy( bo za kasę możesz dostać wszystko tylko nie prawdziwą przyjaźń i szacunek) bo reprezentowanie przez zawodników barw klubowych to nie jest tylko zarabianie , i tłumaczenie że reprezentowanie innego "Pracodawcy" przyspoży mi więcej dochodu a dla byłego klubu zrobiłem bardzo dużo . Reprezentowanie barw klubowych to coś wiecej to : uwielbienie kibiców, to piekno i tradycje regionu i klubu. Nie zgodze sie z kibicami którzy wybaczają obłudę , a obłudą jest kłamstwo CZY KTÓRYŚ Z WAS WYBACZYŁ BY ŻONIE<,DŹEWCZYNIE ŻE ODCHODZI DO BOGADSZEGO BO BĘDZIE MIEĆ LEPIEJ< A DLA WAS PRZAEZ TE LATA ZROBIŁA WSZYSTKO ? Bo klub to nie jest etat w pracy , to jesteśmy my kibice nieraz naprawdę z wielkim uszczerbiem dla swoich najbliższych kupując karnety na mecze , bilety na pucharty, chodzeniem na mecze i wyjazdami na mecze poza krakowem . Dla mnie ktoś kto nie ma w sercu Białej Gwiazdy niech do nas nie przycodzi , bo spotka go kariera Kałużnego i Kosowskigo. To My kibice możemy kogoś nie chcieć bo nas niegodnie reprezentuje .Niestety to My fani z KRAKOWA i nasi przyjaciele którzy kochają KRAKÓW i Wisłe jesteśmy prawdziwymi Wiślakami i naprawdę nie chcemy aby nas reprezentowali obłudnicy , niech reprezentują Groklin, Wronki, ale nie nas ludzi z tradycjami a tym wszystkim którzy wybaczają obłudiką chcę powiedzieć jedno Wy chyba jesteście tacy smi jak Ci zawodnicy którzy nas po prostu olali , i jak Cracovia będzie grała w LM ( czego im nie życzę ) to będziecie kibicami Cracovi . _____________ no i jak ja, olaboga bidny moge to skomentowac? chyba tylko kosturica: I'm not Romeo, I'm not Romeo, May be You are Juliet but I'm not Romeo ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: a to dopiero piekny kwiatek jezd :) 31.08.05, 23:25 o ile po uche można sie było spodziewać wszystkiego to frankowski zachowal sie troche niepowaznie jak dzieciak, szkoda bo miałem o nim lepsze zdanie jako o człowieku z zasadmi ale trudno z niewolnika nie ma pracownika życze mu jak najlepiej i niech jeszcze zdobywa bramki na mistrzostwach świata bo to bedzie jego ostanie słowo w piłce ,a co do owego załamanie franka po meczu w atenach toprzeceiż do kogo te żale i pretensje? sami sobie zgotowali ten los przegrywając jak zwykle frajersko mecz który był nawet do wygrania i teraz zamiast zmazać złe wrazenie i troche sie zrechabilitować sportowo to ucieka zachowująć sie bynajmniej nie jak prawdziwy mężczyzna ,nikt do niego przecież nie miał specjalnych indywidualnych pretensji i nie tego sie po nim spodziewano po tym dramacie ,tak sie franek nie robi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardo Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:08 Kryszał, Bareto niezły finisz naszych działaczy. Szkoda Franka ale może lepszy chętny do gry Płaczący niż znudzony Franio. A ten Bareto, kompletna zagadka ale skoro został wzięty z I składu Boavisty to chyba coś potrafi. Ogladali go 4 miesiące i podpisał 5 letni kontrakt. Że też Fakt nic nie wywęszył? Czy ktoś wie ile on kosztował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.ucr.edu 01.09.05, 22:14 Mowi sie o 0.5mln euro, ale to moga byc tylko plotki. Jako ze zbliza sie mecz PUEFA na forum Wisly jest kilka osob z Portugalii. Oni pisza o nim tak: Berreto zastal kupiony przez Boavista trzy lata temu, dwa pierwsze lata spedzil na wypozyczeniu w drugiej lidze, ostatni rok gral w juz w klubie. Zawodnik, ktory duzo fauluje (bedzie Porter mial radoche) technika nie grzeszy, nadrabia duzym zaangazowaniem (fajter ;)))). Solidny zawodnik ale raczej gwiazda nie bedzie. Bedzie nam pewnie za takiego drewniaka wstyd w meczu z Cracovia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:48 > Bedzie nam pewnie za takiego drewniaka wstyd w meczu z Cracovia. Pewnie nie tylko za niego. Legia w meczu z Cracovia przez pierwsza polowe byla tak zapatrzona w pilkarzy pasow i ich sztuczki techniczne ze rzadko przekraczala polowe. No ale rzadko sie ma okazje okgladac popisy takich wirtuozow jak Baran czy Bania. W drugiej polowie dzieki uporowi i tepej sile fizycznej udalo sie Legii doprowadzic do wyrownania zabijajac przy okazji piekno futbolu no ale coz przeciez nie zawsze Brazylia zdobywa mistrzostwo swiata wiec i Craxie sie moze przytrafic wypadek przy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.orion.pl 02.09.05, 10:16 Zwłaszcza Baran zrobił na mnie wielkie wrażenie. Jak on estetycznie obejmował i wieszał się na Chmieście w polu karnym Cracovii. Dobrze, że sędzia nie podyktował karnego, bo to mogłoby jeszcze bardziej zabić piękno gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:31 Na litosc boska, panowie, przestancie szydzic z klubu wybranego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.orion.pl 02.09.05, 15:55 To prawda. Takie jak my, to ino siedzo i szydzo. A przecież so pozytywy. W Brychczego rzucali tylko niedorozwiniętymi serpentynami, a mogli fortepianem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: znaczy sie: nie tylko sprzedaja :) IP: *.katowice.msk.pl / *.msk.pl 02.09.05, 14:15 sumy za jakie odeszli Frankowski i Uche (w euro) za www.transfermarkt.de/ Frankowski 900.000 Kalu Uche 800.000 Rzecz jasna ceny za Kryszała i Barreto są scisle tajne, w końcu to Polska serwis wycenia ich, odpowiednio na 600.000 i 550.000 euro. --- "sprawa Franka" żal mi trochę, bo Frankowski grając w Wiśle mógł przegonić Kmiecika, a moze i Pohla... tylko co z tego? Zdrajca... jak myslicie, kogo Cupiał miał na mysli jak w Atenach bredził, ze musi wstrzasnąć piłkarzami? A Franek zapieprzał za dwóch, bez niego już po meczu w Krakowie byłoby pozamiatane. Kto mi powie za co zesłano Franka do rezerw? Tak, to było lata temu... Wisła zawdzięcza Frankowskiemu tyle samo co on Wiśle. I stało się coś dziwnego, teraz wszyscy nagle dostrzegli Frankowskiego, jaki on swietny, kochamy Cię, ale przez lata był w cieniu innych, co przychodzili na rok i od razu uciekali za granicę... i nikt nie miał do niego pretensji. Paradokslanie, najbardziej klasie Franka świadczy to, że dostrzeżono dopiero jego brak. To swietny piłkarz, ma niewyparzoną gębe, ale to dobrze. Przynajmniej nie rzuca okrągłymi zdaniami albo jedyne co ma do powiedzenia to" hmm, tak boisko było dziś grząskie". Zastanawiam sie, czy gdyby trenerem był Kasperczak, a nawet Liczka, to czy robiono by taką aferę z odejsciem Frankowskiego? Odnoszę wrażenie, ze starło się trzech choleryków i zaden nie odpuścił. To, ze Franek odszedł ledwie do drugiej ligi hiszpańskiej, swiadczy bardziej o słabości Idea...klasy i pośrednio Wisły, bo Franek z polskich piłkarzy jest chyba obecnie w największym gazie, a bezsoprzecznie wyrastał o głowę albo i dwie ponad ligą szarzyznę. Odpowiedz Link Zgłoś