Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

termin MP - zarzad PF(Z)C

12.09.05, 13:26
    rzucam haslo - kto jeszcze jest za MP w okresie letnim prosze podniesc reke i
    nacisnac przycisk :/
    nie chodzi mi o to ze lod wypaczyl wyniki - szanse sa rowne dla wszystkich, a
    druzyna w formie wygra w kazdych warunkach - chodzi o gre w curling a
    nie "icecross" albo cos w tym stylu
    o ile nie zmieni sie formula MP musza byc rozegrane najpozniej w Marcu, howgh!
    Obserwuj wątek
      • zielgora Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 12.09.05, 13:48
        >lod wypaczyl wyniki

w eliminacjach niestety również :( (maj i wrzesień....., ale mam nadzieję, że
        rok 2005 pokazał, że sezon w okresie maj-październik to nie był trafiony pomysł)
        • skip_yeti Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 12.09.05, 16:06
          rany...
          przeciez mowie ze lod nie wypaczyl wynikow, tylko utrudnil "odczuwanie radosci
          z uprawiania curlingu"
          wkurza tez to, ze Piotrek wykonal super robote - lod w poczatkowej fazie
          turnieju byl super rowny - popsuly go tylko wysoka temperatura i wilgotnosc
      • kasia_cocktail Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 13.09.05, 10:51
        Przed wakacjami.
        Luty-marzec.
        • kasia_cocktail Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 13.09.05, 15:06
          www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subMenu&news_cat_id=1297&layout=1
          • ccckhangoor Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 13.09.05, 15:38
            Kasiu,
            to kiedy prezentacja nowych strojów?? :)))
          • dj_pinball Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 13.09.05, 16:31
            kasia_cocktail napisała:

> www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subMenu&news_cat_id=1297&layout=1

tak tak, widziałem Panią Psycholog w SE i z jeszcze większą niecierpliwością
            czekam na ME i Wasze nowe stroje ;)
            Pozdrawiam,
            Adam
      • dr-paul Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 14.09.05, 15:54
        Nie jestem zwolennikiem gremialnego podejmowania decyzji, ale jestem za
        ustalaniem kolejnych Mistrzostw przynajmniej z rocznym wyprzedzeniem. Termin
        takich zawodów jest jednak w Polsce pochodną miejsca. Marzec to środek sezonu
        hokejowego. Prosze zatem o poważne kandydatury dotyczące potencjalnego
        organizatora kolejnej edycji naszych rozgrywek......Hmm...nie będzie łatwo.
        Czyżby władze stolicy wyraziły zgodę na curling po piątej rano?! Sprawa jest
        pilna , a decyzje powinny być podjęte moim zdaniem do poczatku grudnia

Pozdrawiam

Paweł K

• dj_pinball Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 15.09.05, 12:26
        Niestety, to co pisze Paweł jest smutną prawdą. W Katowicach mistrzostwa się
        odbyły tylko dzięki temu że jest to początek sezonu, a w Gliwicach - bo był to
        koniec. W trakcie sezonu nikt nie chce się zgodzić na zamknięcie lodowisk na 5
        dni by curlerzy mogli rozegrać mistrzostwa. Wciąż niestety rządzą hokej i
        ślizgawki :( Ale fakt faktem nie można się z tym godzić tylko próbować coś
        zmienić.
        • damiahn Re: termin MP - zarzad PF(Z)C 20.09.05, 11:20
          Ja również jestem za tym, by jak najszybciej określić daty kolejnych mistrzostw.
          i Także zgodzę się, że pora - maj - wrzesień jest zbyt niepewna.
          Niestety tak jak sami słyszeliście Pani WicePrezydent sugerowała by organizacja
          mistrzostw "rozprzestrzeniała się" w Polskę... ;) W każdym razie organizatorzy
          z Katowic muszą trochę odpocząć, ale może Piotrek wciąż ma zapał w
          Gliwicach...? :) I tak jak wyżej było powiedziane - niestety musimy mieć
          świadomość, że na razie ciężko znaleźć w Polsce ciepły klimat dla curlingu. Na
          razie musimy się cieszyć tym co mamy i z nadzieją patrzeć w przyszłość... ;) (a
          to zaszalałem... ;) )
          • pntb1 A może tak w Pradze? 20.09.05, 12:39
            Nie tylko termin, ale i miejsce rozegrania mistrzostw jest wielkim problemem. Po
            mojemu powinniśmy zrobić eliminacje w Gliwicach. Nie ma tam hokeja, więc oprócz
            ewentualnego Torunia, będzie to jedyne miejsce gdzie można zagrać w środku
            sezonu. W dodatku w styczniu kapanie nie byłoby tam problemem. A jak szybko
            podejmiemy decyzję, to można rozegrać finał w Pradze. Na razie nie mamy szans w
            Polsce na tak dobry lód jak jest tam! Przegralibyśmy tylko trochę medialnie. Ale
            czy media są nam tak najbardziej potrzebne w tej chwili?
            Paweł
            • hit_and_roll Re: A może tak w Pradze? 21.09.05, 02:27
              Już rok temu mieliśmy dyskusję na temat rozgrywania MP w Pradze i ja nadal będę
              obstawał przy swoim zdaniu: Mistrzostwa Polski powinny być rozgrywane w
              Polsce!!! Nie po to powstawał Polski Związek Curlingu, który ma dążyć do rozwoju
              i propagowania curlingu w POLSCE żeby organizować MP w Czechach, przy całym
              szacunku i sympatii dla naszych południowych sąsiadów. Lód może i mają lepszy
              ale tylko dlatego że u nas nikt nie miał do tej pory odpowiedniej ilości czasu
              na jego przygotowanie oraz nie sprzyjała nam pogoda (patrz dyskusja na temat
              rozgrywania MP w innym terminie).
              Jest Toruń, są Gliwice... może ktoś inny też będzie zainteresowany?!
              Proponuję by Zarząd PZC ogłosił konkurs ofert na organizację MP w przyszłym
              roku, termin składania ofert np. do końca października. Niech poda kilka
              warunków do spełnienia np. termin MP w przedziale czasowym styczeń - marzec,
              lodowisko udostępnione na 5 dni minimum... itd. Zobaczymy czy w kraju są chętni
              na organizację kolejnych imprez rangi MP... trzeba tylko zrobić listę obiektów
              (lodowisk) w Polsce i konkretnie zapytać, a nie od razu do Pragi...

Jeśli kolejne finały MP odbędą się w Pradze to będzie porażka polskiego
              curlingu, bardzo szeroko pojętego...

P.S.
              Media się rządzą swoimi prawami, może MP w curlingu to nie jest na razie temat
              numer jeden w wiadomościach sportowych (choć o MP 2005 mówiono i w Panoramie i w
              Teleekspresie - 13.09.2005) ale jak wybierzemy się na MP za granicę to już na
              pewno żadnej relacji nie będzie...

Pozdrawiam
              K.B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka