Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Znowu Swierczewski

10.09.02, 11:15
    Ciekawego wywiadu dla "PS" udzielil Piotr Swierczewski, ciekawe czy po tym co
    powiedzial zagra jescze w reprezentacji??

sports.pl/gazeta/iso/pilka_nozna_5.htm

pzdr
    Obserwuj wątek
      • campo Re: Znowu Swierczewski 10.09.02, 11:31
        Kolejny durny wywiad polskiego Pele, czarodzieja pilki, Piotra
        Swierczewskiego!...:-)))

Mam nadzieje, ze bedzie to najwyzej rep. oldbojów....:-)

pzdr.
      • Gość: mcR Re: Znowu Swierczewski IP: *.internetia.pl 10.09.02, 12:27
        Nie zagra, i nie jeste temu winien ten lightowy wywiad.On to powinien książkę napisać.
      • Gość: Piotrek Re: Znowu Swierczewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 17:14
        Najbardziej rozbawiły mnie dwie wypowiedzi naszego
        wspaniałego „playmakera”(!?) :

„W środku pola nie mamy piłkarzy, którzy rozegraliby piłkę lepiej ode mnie. I
        nie mówię tego, aby się chwalić. To po prostu fakt”

„Widziałem ostatnio Tomka Hajtę w meczu z Schalke. Znowu jest w wielkiej
        formie! Naprawdę - jak interweniuje w obronie, to zdecydowanie, jak gra do
        przodu, to celnie i groźnie. Tomkowi nie wyszły mistrzostwa, ale... komu
        wyszły? Mnie też nie wyszły...”

Dowcipniś z niego przedni, nieprawdaż?
        Oj, tęsknimy za dobrymi czasami, gdy z Tomciami dwoma ustalaliśmy skład
        kadry...
        Według Świerszcza on i Hajto to najlepsi piłkarze, jakich możemy sobie
        wyobrazić! A ten okropny Boniek tego nie zauważa i ich nie powołuje, choć
        przecież, jak sami mówią, są najlepsi i są w świetnej formie. Sam Świerczewski
        tak mówi, a jemu przecież można wierzyć, któż może wiedzieć to lepiej od niego?
        A że MŚ im nie wyszły? „A komu wyszły?” – że zacytuję powyższy tekst.

Wstydzić się pan powinien, panie Świerczewski, i takich głupot nie opowiadać.

Otóż kilku polskim piłkarzom wyszły MŚ - ale nic to nie dało naszej
        reprezentacji właśnie przez wyczyny Świerszcza i Tomków.

I do reprezentacji, mam nadzieję, Świerszczu już nigdy nie wróci, bo nie
        zasługuje – po postawie jaką zaprezentował na MŚ, ale i po tym co opowiadał
        potem. Zero jakiejś skruchy, wręcz przeciwnie, nie dość że sromotnie
        przegraliśmy i cały świat się z nas wyśmiewał, to Świerczewski twierdził, że
        jest zadowolony, bo i tak to wielki sukces, że gramy w MŚ i „nasza flaga tutaj
        powiewa”. Boże, co za palant!

A swoją drogą to znamienne, że – wg tego co Świerczewski mówi w tym wywiadzie –
        nie oglądał meczu Polski z San Marino i zna go tylko ze słyszenia. Ale mecz
        Schalke z udziałem Hajty to oglądał... Cóż, widać, co dla niego ważniejsze.

Pzdr, Piotrek

olisadebowski@yahoo.com
      • Gość: kubasa Re: Znowu Swierczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.02, 17:57
        Po prostu powiedział prawdę. Rezygnujemy z zawodników z łatwością Brazylii. Co
        tam jakiś Hajto, gdzie się ma jego Schalke do potentatów z Wiednia, Nurnberg,
        Bielefeld i Krakowa. A Olympique? To jakieś cieniasy przy wielkim mistrzu z
        Cottbuss, Królu Drewniaku Radosławie Kałużnym. Za sam fakt rezygnacji z gry w
        europejskich pucharach na rzecz bronienia najśmieszniejszego klubu na zachód od
        Odry w Europie powinien dostać dożywotnią banicję. A na mundialu pokazał tyle
        co w meczuz San Marino. Nic. Tak, tak, zrezygnujmy jescze z Hajty, Olisadebe,
        koźmińskiego, Kryszałowicza, Dudka i grajmy. Kamil "wczesny McAteer" Kosowski,
        Adam "Gepard" Majewski, Jerzy "Senior" Podbrożny, Arkadiusz "technik" Głowacki
        oraz Wielki, Niesamowity, Killer, Najlepszy Napastnik W Historii Bundesligi,
        KRÓL ARTUR WICHNIAREK zapewnią nam losowanie z 4. koszyka W PRZYSZŁYCH
        eliminacjach.
        • Gość: Piotrek Re: Znowu Swierczewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 21:51
          Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Po prostu powiedział prawdę. Rezygnujemy z zawodników z łatwością Brazylii.
          Co
          > tam jakiś Hajto, gdzie się ma jego Schalke do potentatów z Wiednia, Nurnberg,
          > Bielefeld i Krakowa. A Olympique? To jakieś cieniasy przy wielkim mistrzu z
          > Cottbuss, Królu Drewniaku Radosławie Kałużnym. Za sam fakt rezygnacji z gry w
          > europejskich pucharach na rzecz bronienia najśmieszniejszego klubu na zachód
          od
          >
          > Odry w Europie powinien dostać dożywotnią banicję. A na mundialu pokazał tyle
          > co w meczuz San Marino. Nic. Tak, tak, zrezygnujmy jescze z Hajty, Olisadebe,
          > koźmińskiego, Kryszałowicza, Dudka i grajmy. Kamil "wczesny McAteer"
          Kosowski,
          > Adam "Gepard" Majewski, Jerzy "Senior" Podbrożny, Arkadiusz "technik"
          Głowacki
          > oraz Wielki, Niesamowity, Killer, Najlepszy Napastnik W Historii Bundesligi,
          > KRÓL ARTUR WICHNIAREK zapewnią nam losowanie z 4. koszyka W PRZYSZŁYCH
          > eliminacjach.

Nie zgadzam się z Tobą. To że rezygnujemy ze Świerczewskiego i Hajty jest
          związane z ich podejściem do kadry w czasie, gdy w niej grali. Być może są
          teraz w lepszych klubach niż obecni reprezentanci, ale na pewno nie mają już
          serca do gry w kadrze – już na mundialu go nie mieli.

I nie powinni się dziwić, że kibice, tacy jak ja na przykład, wkurzają się na
          nich – bo jest w nich pełno buty, Świerszczu i Hajto to mądrale, którym się
          wydaje, że są najlepsi, a jeśli grają źle, to dlatego, że sędzia ich oszukał
          albo coś w tym rodzaju. A tak naprawdę to sami są ciency. A reprezentację
          traktują jak własne podwórko do zabawy.

A z Olego czy Kryszała nikt przecież nie rezygnuje, nie przesadzaj.

Pzdr
          • Gość: kubasa Re: Znowu Swierczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.02, 22:20
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

>
            > Nie zgadzam się z Tobą. To że rezygnujemy ze Świerczewskiego i Hajty jest
            > związane z ich podejściem do kadry w czasie, gdy w niej grali. Być może są
            > teraz w lepszych klubach niż obecni reprezentanci, ale na pewno nie mają już
            > serca do gry w kadrze – już na mundialu go nie mieli.
            >
            > I nie powinni się dziwić, że kibice, tacy jak ja na przykład, wkurzają się na
            > nich – bo jest w nich pełno buty, Świerszczu i Hajto to mądrale, którym s
            > ię
            > wydaje, że są najlepsi, a jeśli grają źle, to dlatego, że sędzia ich oszukał
            > albo coś w tym rodzaju. A tak naprawdę to sami są ciency. A reprezentację
            > traktują jak własne podwórko do zabawy.
            >
            > A z Olego czy Kryszała nikt przecież nie rezygnuje, nie przesadzaj.
            >
            > Pzdr

Napiszę ci tak jak napisałem na Cm Forum (toczenie polemin na dwóch frontach
            nie jest zadaniem łatwym). Mam nadzieję, że się z tego powodu nie obrazisz:).

to oni awansowali do MŚ, co nie wyszło wielu piłkarzom lubianym i podziwianym w
            ciągu ostatnich 16 lat. Pewnie, mistrzostwa im nie wyszły. Zagrali słabo, a
            nawet bardzo słabo, co nijak miało się do ich przedmundialowych wypowiedzi ).
            Jednak nie ma co robić rewolucji na siłę! szwedi mogą zrezygnować z dziadków,
            bo wystarczy zagrać w CM:), żeby zobaczyć jaką mają młodzież. Jeśli Boniek
            będzie nadal stawiać na syntęze piłkary z dziennikarskich relacji to zajmiemy
            trzecie miejscew grupie. I na kilkanaście lat spadniemy z półki europejskich
            średniaków, na półkę europejskiej miernoty. trzba wybrać najsilniesy skład i
            awansować do mistrzostw. Zmiana pokoleń dokona się wtedy automatycznie i
            płynnie. A nie udawać, że Kowalewski jest lepszy od Dudka, , Głowacki od Hajty,
            Kosowski lepiej rozgrywa niz Świerczewski, a Wichniarek jest naszym
            zbawicielem.

pozdrowienia
            • Gość: Piotrek Re: Znowu Swierczewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 15:18
              Po pierwsze to nie sądzę, by rezygnacja z trzech piłkarzy była jakąś rewolucją
              w kadrze.

Po drugie uważam, że modne ostatnio wśród wielu obrońców kadry Engela
              odpieranie zarzutu o nieudane MŚ tym, że do nich awansowaliśmy nie jest dobrą
              argumentacją - bo wg mnie ważniejsze jest jak się grało (i jak się podchodziło
              do tej gry) w głównym turnieju, a nie w eliminacjach do niego, to główny
              turniej jest prawdziwym testem.

A po trzecie to tak czy inaczej trzeba budować nową drużynę, skoro stara
              zawiodła - i wszystko jest lepsze niż utrzymywanie starego układu. Trzeba
              szukać nowego rozgrywającego, zwłaszcza że moim zdaniem Świerczewski wcale nie
              jest tu jakimś wybijającym się graczem, a to on właśnie stanowił trzon drużyny
              Engela, więc jest naturalne, że od niego zaczyna się zmiany.

Świerczewski jest starszy, jego kariera trwa już od dłuższego czasu i nic
              dziwnego, że gra w dobrym klubie - ale nie można tego wymagać od graczy
              młodych, dla nich jest jeszcze za wcześnie na wyjazd na Zachód.

Napisałeś: "udawanie że Kosowski lepiej rozgrywa niż Świerczewski". Nie wiem,
              czy lepiej rozgrywa, ale na pewno nie rozgrywa jakoś ogromnie gorzej. Tzn. na
              pewno gra reprezentacji obecnej nie zmieniłaby się (takie jest moje zdanie) na
              lepsze, gdyby zastąpić Kosę Świerszczykiem.
              • luxc Re: Znowu Swierczewski 11.09.02, 15:38
                Świerszcz zresztą stracił teraz miejsce w składzie OM. Po nowych zakupach
                trener w ogóle nie powołał go na następny mecz (nie będzie go nawet na ławie
                rezerwowych) - oczywiście jeśli nowi zawodnicy się nie sprawdzą to za jakiś
                czas może Świerszcz powróci do składu, ale nie liczyłbym na stałe miejsce w
                podstawoj jedenastce OM, która przypomnę panu Piotrowi, obecnie jest
                średniakiem ze średniej ligi (on chyba myśli że gra w tym OM z minionej dekady,
                kiedy byli najlepsi w Europie).
                Być może chce jak najszybciej wrócić do kadry, żeby zmienić klub - w końcu
                reprezentanta prędzej wezmą, no i inaczej będą wyglądały rozmowy o pieniądzach.
                Taki polski pan biznesmen.
                pozdr
                • Gość: Porter Re: Znowu Swierczewski IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 16:14
                  luxc napisał:

> Świerszcz zresztą stracił teraz miejsce w składzie OM. Po nowych zakupach
                  > trener w ogóle nie powołał go na następny mecz (nie będzie go nawet na ławie
                  > rezerwowych)

Bo jest chory.
                  • luxc Re: Znowu Swierczewski 11.09.02, 16:17
                    Gość portalu: Porter napisał(a):

> Bo jest chory.

Tego nie wiedziałem - o tym , że stracił miejsce mówili komentatorzy meczu
                    Lyon - Lens, który oglądałem na C+.
                    PS. Może jest chory na głowę ? ;-)
                    PS2.Od Kałużnego jednak chyba byłby lepszy.
                    pozdr
              • Gość: kubasa Re: Znowu Swierczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.02, 16:07
                Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Po pierwsze to nie sądzę, by rezygnacja z trzech piłkarzy była jakąś
                rewolucją
                > w kadrze.

Kluczowych, tak.

> Po drugie uważam, że modne ostatnio wśród wielu obrońców kadry Engela
                > odpieranie zarzutu o nieudane MŚ tym, że do nich awansowaliśmy nie jest dobrą
                > argumentacją - bo wg mnie ważniejsze jest jak się grało (i jak się
                podchodziło
                > do tej gry) w głównym turnieju, a nie w eliminacjach do niego, to główny
                > turniej jest prawdziwym testem.

Wywalmy Żurawskiego z kadry! Chyba, ze podobał Ci się jego występ na mundialu.

> A po trzecie to tak czy inaczej trzeba budować nową drużynę, skoro stara
                > zawiodła - i wszystko jest lepsze niż utrzymywanie starego układu.

Sami wypracowali sobie szansę której rzeczywiście nie wykorzytsali. Ale czyl
                lepiej było 16 lat temu? Nikt jednak nie wiesza psów na Wdowczyku czy
                Dziekanowskim. Reprezenacja po osiągnięciu wględnego sukcesu jakim był awans
                reprezentacji do MŚ2002 potrzebjepielęgnacji. Nasz awans był ponad stan. gdyby
                wziąc finansową i sportową stronę naszego futbolu, nie mielibyśmy czego szuakć.
                Ale reprezentacja moze być lokomotywą całej piłki. Teraz kiedy coś się udało
                robinie rewolucji byłoby bezsensowne.

>Trzeba szukać nowego rozgrywającego, zwłaszcza że moim zdaniem Świerczewski
                wcale nie
                > jest tu jakimś wybijającym się graczem, a to on właśnie stanowił trzon
                drużyny
                > Engela, więc jest naturalne, że od niego zaczyna się zmiany.

A moze bez rogrywającego? skandynawowie sobie jakoś radzą bez Zidane'a i Rui
                Costy. my nie mamy zawodnika w środku pola lepszego od Świerszcza, więc jeśli
                chcem playmakera to Świerszczewski jest kandydatem naturalnym.

>
                > Świerczewski jest starszy, jego kariera trwa już od dłuższego czasu i nic
                > dziwnego, że gra w dobrym klubie - ale nie można tego wymagać od graczy
                > młodych, dla nich jest jeszcze za wcześnie na wyjazd na Zachód.

Wiesz kiedy Świerczewski wyjechał za granicę? Gdy miał 21 lat. Kosowski i
                Zurawski mają po 4- 5 lat więcej. nie mówię, że to źle, ale Kosowski od dobrego
                roku pogrążony jest w stagnacji, a wręcz jest coraz słabszy. Ogrywa frajerów,
                ale gdy trzeba zagrać z głównym rywalem Legią to jest najsłabszy na placu. Moze
                musi stąd wyjechać.

> Napisałeś: "udawanie że Kosowski lepiej rozgrywa niż Świerczewski". Nie wiem,
                > czy lepiej rozgrywa, ale na pewno nie rozgrywa jakoś ogromnie gorzej. Tzn. na
                > pewno gra reprezentacji obecnej nie zmieniłaby się (takie jest moje zdanie)
                na
                > lepsze, gdyby zastąpić Kosę Świerszczykiem.

Zobaczymy, gdy nadejdą mecze z Węgrami i Szwecją. Właśnie wtedy, boję się,
                ujrzymy słabiutką grę KK. tylko, że wtedy niewiele możnabedzie już zrobić.

pozdr.
                • Gość: Piotrek Re: Znowu Swierczewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 20:28
                  Gość portalu: kubasa napisał(a):

> > Po pierwsze to nie sądzę, by rezygnacja z trzech piłkarzy była jakąś
                  > rewolucją
                  > > w kadrze.
                  >
                  > Kluczowych, tak.

No ale właśnie o to chodzi, by wymienić kluczowych - o tym pisałem w poprzednim
                  poście: jak zmieniamy kadrę, to zmieniamy od podstaw. A czy nazywamy to
                  rewolucją to już nie ma znaczenia, choć dla mnie rewolucja to by była gdyby
                  wywalić np. Dudka, Olisadebe czy Kryszałowicza, ale to na szczęście się nie
                  dzieje (bo Kryszał, mam nadzieję, chwilowo tylko nie gra).

> > Po drugie uważam, że modne ostatnio wśród wielu obrońców kadry Engela
                  > > odpieranie zarzutu o nieudane MŚ tym, że do nich awansowaliśmy nie jest do
                  > brą
                  > > argumentacją - bo wg mnie ważniejsze jest jak się grało (i jak się
                  > podchodziło
                  > > do tej gry) w głównym turnieju, a nie w eliminacjach do niego, to główny
                  > > turniej jest prawdziwym testem.
                  >
                  > Wywalmy Żurawskiego z kadry! Chyba, ze podobał Ci się jego występ na mundialu.

I tu się z Tobą zgadzam. Wywalanie przeprowadzone w kadrze jak na razie jest
                  bardzo niekonsekwentne. Oprócz Hajty i Świerczewskiego przede wszystkim
                  wyrzuciłbym Żurawskiego, który w kadrze był ogromnym nieporozumieniem - nie
                  grał w eliminacjach i Engel powołał go głównie chyba po presji mediów. Ale
                  zwłaszcza w meczu z Koreą grał fatalnie, błąkał się po boisku i nie wiedział,
                  co ma robić. Potem zresztą też nie rozegrał żadnego dobrego meczu w
                  reprezentacji.
                  Za Wichniarkiem też nie przepadam i jego też bym się pozbył.
                  Za to nie rozumiem dlaczego Boniek rezygnuje z Zielińskiego, który jest
                  najlepszym stoperem w Polsce i gra zawsze na równym poziomie.
                  A takie nazwiska jak Kuś, Kos czy Lewandowski niewiele mi mówią i nie
                  zachwycają mnie. Ale przynajmniej świadczą o tym, że próbuje się coś robić, że
                  szuka się nowych układów - bo konserwowanie starego składu ze Świerczewskim na
                  czele byłoby wg mnie najgorszym błędem.

> > A po trzecie to tak czy inaczej trzeba budować nową drużynę, skoro stara
                  > > zawiodła - i wszystko jest lepsze niż utrzymywanie starego układu.
                  >
                  > Sami wypracowali sobie szansę której rzeczywiście nie wykorzytsali. Ale czyl
                  > lepiej było 16 lat temu? Nikt jednak nie wiesza psów na Wdowczyku czy
                  > Dziekanowskim. Reprezenacja po osiągnięciu wględnego sukcesu jakim był awans
                  > reprezentacji do MŚ2002 potrzebjepielęgnacji. Nasz awans był ponad stan.
                  gdyby
                  > wziąc finansową i sportową stronę naszego futbolu, nie mielibyśmy czego
                  szuakć.
                  >
                  > Ale reprezentacja moze być lokomotywą całej piłki. Teraz kiedy coś się udało
                  > robinie rewolucji byłoby bezsensowne.

Porównywanie 2002 do 1986 jest nie na miejscu. W Meksyku odpadliśmy po jako
                  takiej grze i po walce. A Korea to była kompromitacja.

Zgadzam się że reprezentacja jest lokomotywą piłki i trzeba o nią dbać. Ale
                  akurat w przeciwieństwie do Ciebie właśnie zmiany uważam w tym momencie za
                  objaw dbania o nią. Czasem trzeba podjąć ryzyko, nie wiemy, czy się powiedzie,
                  ale trzeba próbować.

W nowym składzie możemy się podciągnąć lub spaść - ale w starym składzie
                  pozostalibyśmy tak samo przeciętni jak byliśmy.

> >Trzeba szukać nowego rozgrywającego, zwłaszcza że moim zdaniem Świerczewski
                  >
                  > wcale nie
                  > > jest tu jakimś wybijającym się graczem, a to on właśnie stanowił trzon
                  > drużyny
                  > > Engela, więc jest naturalne, że od niego zaczyna się zmiany.
                  >
                  > A moze bez rogrywającego? skandynawowie sobie jakoś radzą bez Zidane'a i Rui
                  > Costy. my nie mamy zawodnika w środku pola lepszego od Świerszcza, więc jeśli
                  > chcem playmakera to Świerszczewski jest kandydatem naturalnym.

Z takim podejściem nic właśnie nie osiągniemy. Ty proponujesz, żeby założyć a
                  priori, że Świerczewski jest najlepszym rozgrywającym w Polsce (bo? dotychczas
                  miał monopol w reprezentacji? gra w OM?) i z tego powodu go powoływać.

Cóż, jeśli nie spróbujemy nikogo innego to rzeczywiście Świerszcz będzie
                  najlepszy - bo nie będzie go do kogo porównać.

Spróbujmy innych i zobaczymy.

> >
                  > > Świerczewski jest starszy, jego kariera trwa już od dłuższego czasu i nic
                  > > dziwnego, że gra w dobrym klubie - ale nie można tego wymagać od graczy
                  > > młodych, dla nich jest jeszcze za wcześnie na wyjazd na Zachód.
                  >
                  > Wiesz kiedy Świerczewski wyjechał za granicę? Gdy miał 21 lat. Kosowski i
                  > Zurawski mają po 4- 5 lat więcej. nie mówię, że to źle, ale Kosowski od
                  dobrego
                  >
                  > roku pogrążony jest w stagnacji, a wręcz jest coraz słabszy. Ogrywa frajerów,
                  > ale gdy trzeba zagrać z głównym rywalem Legią to jest najsłabszy na placu.
                  Moze
                  >
                  > musi stąd wyjechać.
                  >
                  > > Napisałeś: "udawanie że Kosowski lepiej rozgrywa niż Świerczewski". Nie wi
                  > em,
                  > > czy lepiej rozgrywa, ale na pewno nie rozgrywa jakoś ogromnie gorzej. Tzn.
                  > na
                  > > pewno gra reprezentacji obecnej nie zmieniłaby się (takie jest moje zdanie
                  > )
                  > na
                  > > lepsze, gdyby zastąpić Kosę Świerszczykiem.
                  >
                  > Zobaczymy, gdy nadejdą mecze z Węgrami i Szwecją. Właśnie wtedy, boję się,
                  > ujrzymy słabiutką grę KK. tylko, że wtedy niewiele możnabedzie już zrobić.
                  >
                  > pozdr.

Zobaczymy. Ale jak już pisałem - nie wiem, czy będzie dobrze, ale jestem
                  pewien, że ze Świerszczem nie byłoby lepiej. Świerczewski tak naprawdę ma
                  nazwisko, ale realnie nie wyróżnia się jakoś zdecydowanie. I dlatego trzeba
                  inwestować w młodszych, zwłaszcza że - nazwiska nie grają.

Pzdr
          • Gość: dok Re: Znowu Swierczewski IP: *.waw.cdp.pl 11.09.02, 15:55
            Tak, choc omzna tez wziac pod uwage ostatnie eliminacje i to, jak gral tam i
            Swierszczu i Hajto. Jak widze Kosa w naszej obronie to nie wiem, czy mam sie
            smiac czy plakac. Kus? Ostatnio mial kryc goscia z Garbarni. Ten strzelil dwie
            bramki i asystowal. Hajto jest cenionym obronca w bundeslidze, nie wyszly mu
            mistrzostwa, po dlugiej kontuzji nie mogl sie odnalezc. Ale jesli wrocil i gra
            tak jak podczas poprzednich eliminacji to jak najbardziej powinien grac.
            Podobnie jak Swierczewski, chociazby na defensywnym, za Kaluznego, przyda nam
            sie jego walecznosc, bo Kaluzny chyba sie za bardzo podniecil gra w Chociebuzu
            i wyraznie nie nadaje sie do kadry.
      • Gość: ~~~~~~~~~~ Swierczewski zmienil juz klub! IP: *.lublin.mm.pl 12.09.02, 00:54
        Zapowiadal, ze wróci do Polski pokazac naszym lamagom jak sie pilke kopie ale
        jak widac zmienil kierunek

Onet.pl:

Adam Ledwoń i Tomasz Iwan zdobyli bramki dla Admiry Wacker w wygranym przez ich
        zespół 3:2 wyjazdowym meczu ligi austriackiej z Graz AK.

Iwan wpisał się na listę strzelców w 29. minucie, a dwie minuty później
        bramkarza GAK uderzeniem z rzutu wolnego pokonał Ledwoń. Obaj zostali uznani za
        najlepszych zawodników w swoim zespole.

W Admirze w tym meczu grali także Piotr Świerczewski i Sebastian Olszar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka