Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Z OGROMNĄ PRZYKROŚCIĄ: żegnam Pana

IP: 62.233.246.* 11.09.02, 10:58
    Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek, co nie jest efektem megalomanii, ale
    tego że chcę poruszyć ważną sprawę.

Chcę pożegnać trenera Baniaka. Wczorajszy mecz był dla Pana tym samym, czym
    dla Engela USA. Dublerzy, jawnie i niesprawiedliwie rugowani z pierwszego
    składu, pokazali na boisku, że się Pan myli. Zajechamy fzycznie, psychicznie
    (co tam jeszcze Pan wymyślił?) Piotr Jacek jest najlepszy na boisku gdze był
    kryty rzez niego Woś?!!!!!!!!!) i to od niego należy rozpoczynać ustalanie
    składu! Ślusarski walczy, biega jest realnym zagrożeniem dla obrońców - choć
    popełnia sporo błędów wynikających z braku ogrania (CZY NAPRAWDĘ MOŻE PAN
    PODPISAĆ SIĘ POD STWIERDZENIEM ŻE JEST ON TOTALNIE ZAGUBIONY???). Wójcik
    grający na swojej pozycji był profesorem, biorąc pod uwagę spore umiejętności
    indywidualne takich graczy jak Gorawski, Śrutwa, Woś to cały blok prezentował
    się bardzo pewnie - żaden Jeleń nam nie hasał...

Z trybun wydaje mi się, że ta drużyna ma kłopoty kondycyjne - choc ocenianie
    tego z trybun jest nie fair, to chciałbym zapytać się Pana dlaczego po
    dwudziestu minutach gaśniemy w oczach? Dlaczego mówi Pan o ofensywnym
    ustawieniu (trzech nominalnych napastników...), kiedy bronimy sie w
    jedenastu?

Lech nie zagrał wielkiego spotkania, to raczej Ruch - przechodząc obok meczu -
    je przegrał. Nowi gracze nie zawojują od razu ligi, jednak ich skreślanie i
    oczernianie (tak, tak) sprawia, że straciłem do Pana zaufanie.
    Wiem, że to nie ja będę Pana zwalniał. Prosze też nie traktować tego posta
    jako podważania całego Pana drobku. WIELKI SZACUNEK ZA TO CO ZROBIŁ PAN DLA
    LECHA. Teraz jednak czas się rozstać.
    Obserwuj wątek
      • budzik25 Re: Z OGROMNĄ PRZYKROŚCIĄ: żegnam Pana 11.09.02, 11:50
        Salog niestety całkowicie zgadzam się z Tobą. Dodam tylko że jeżeli Baniak
        zostanie to całkowicie zniszczy psychicznie Ślusarskiego. Ktoś trafnie ocenił
        że po niestrzeleniu 100tki w 1 połowie uszło z niego powietrze, a to dlatego że
        chłopak wiedział co będzie się działo w przerwie w szatni. Ten napastnik jest
        totalnie maltretowany psychicznie przez BB, on go poprostu nienawidzi. Ten
        utalentowany pilkarz ma jedną wadę: słabą psychikę zauważył to Wdowczyk i
        dlatego Ślusarski w Widzewie błyszczał. Niestety lepiej aby Baniak odszedł dla
        dobra klubu LECH i rozwoju takich talentów piłkarskich jak JACEK, ŚLUSARSKI I
        MOWLIK. Jeżeli mamy mieć nowego trenera to nich to będzie Wdowczyk. PZDR
        • misza01 Re: Z OGROMNĄ PRZYKROŚCIĄ: żegnam Pana 11.09.02, 12:34
          budzik25 napisał:

> Salog niestety całkowicie zgadzam się z Tobą. Dodam tylko że jeżeli Baniak
          > zostanie to całkowicie zniszczy psychicznie Ślusarskiego. Ktoś trafnie ocenił
          > że po niestrzeleniu 100tki w 1 połowie uszło z niego powietrze, a to dlatego
          że
          >
          > chłopak wiedział co będzie się działo w przerwie w szatni. Ten napastnik
          jest
          > totalnie maltretowany psychicznie przez BB, on go poprostu nienawidzi. Ten
          > utalentowany pilkarz ma jedną wadę: słabą psychikę zauważył to Wdowczyk i
          > dlatego Ślusarski w Widzewie błyszczał. Niestety lepiej aby Baniak odszedł
          dla
          > dobra klubu LECH i rozwoju takich talentów piłkarskich jak JACEK, ŚLUSARSKI I
          > MOWLIK. Jeżeli mamy mieć nowego trenera to nich to będzie Wdowczyk. PZDR

Od razu mówię,że nie ośmielam sie polemizować z merytoryczną stroną waszych
          wypowiedzi- po prostu nie sposób znaleźć argument przeciw. ja po prostu jestem
          tak wygłupiony, euforia z jaka BB wprowadzał Lecha znów do I ligi nie pozwala
          mi często obiektywnie stwierdzić ,że to już koniec, dlatego powtarzam
          ciągle "teraz będzie mecz prawdy", "nastepny mecz pokaże" itp. I teraz wbrew
          rozsądkowi znów mówię :następny mecz pokaże czy Baniak wyciąga wnioski ze
          swoich decyzji. Tym razem myślę,że ostatni raz powtarzam ten frazes.
          Co do Ślusarza- myslę,ze po tej akcji rzecywiście miał już przed oczami
          niszczenie go za ewentualna porażkę, zmianę w przerwie itp. Choc nie jestem
          zwolennikiem traktowania dorosłych ludzi zarabiajcych ogromne pieniądze jak
          małych dzieci, których deprymuje krytyka, gwizdy itp, to tym razem się zgadzam.
          Ślusarz gra pod coraz większa presją, dopominają się o niego kibice, on sam też
          bardzo chce się pokazać, strzelać bramki. I brakuje takiego psychicznego
          spokoju, który napastnikom i bramkarzom jest szczególnie potrzebny. Podejście
          do każdej sytuacji na zasadzie "jak teraz nie strzelę to będzie jazda". A to
          nie pomaga... I trudno się nie zgodzić,że takie zajechanie psychiczne mlodych
          zawodników jet ewidentną winą BB.
          • Gość: Camara no....no....... IP: 217.96.35.* 11.09.02, 13:10
            Z nieukrywaną przyjemnością czytałem czas długi Wasze wyważone wypowiedzi
            dotyczące wielu róznych aspektów związanych z Kolejorzem, ale
            dalibóg..........................skończycie kiedys z tym mentorskiem tonem ?
            .......Pan wejdzie........Pani zejdzie........Pan odejdzie...........a Waćpan
            przyjdzie.............a panienka dojdzie. Ile mozna ?
            Szukacie etatu w Wyborszczaku, czy cóś ?
            Wrzućcie troche na luz, gdyz te odezwy, apele i inne wzniosłe epistoły już
            bokiem wychodzą.
            Koń jaki jest każdy widzi i od kłapania zębami innych parzystokopytnych sadła
            mu nie przybędzie.
            Pozdrawiam
            Camara
            • Gość: salog To co proponujesz? IP: 62.233.246.* 11.09.02, 13:15
              Fajowo Kurcze. Sorka, że tak u góry bajerowałem ale chciałem być uprzejmy
              (wiesz takie tam dobre dla pikników).
              Dobrze,że mnie nawróciłeś Stary - teraz mogę prosto powiedziec to na co od
              dawna miałem ochotę Baniak -@#%!)(!)(!_*!)_(!_!.
              No to nara Camara
            • misza01 Re: no....no....... 11.09.02, 14:00
              a ja mam taką zasadę,że jak mi się czegoś nie chce czytać to nie czytam, jak
              nie chcę czegoś oglądać to nie oglądam...prościej chyba, czy nie?
              co do etatu w Wyborszczaku- nie jesteśmy dostatecznie poprawni politycznie,
              układowi aby pracować w "poznańskim sporcie" GW, a zbyt inteligentni,
              błyskotliwi i zbyt wielkimi znawcami piłki nożnej, aby rozdrabniać swój
              niewątpliwy talent na drobne w "sporcie ogólnopolskim" GW
              Nie mamy więc szans....
              :)))))))
        • feelgood Dwie uwagi do dwóch postów 11.09.02, 12:42
          Dopiero skład wystawiony w piątek w Łodzi przekona mnie, czy BB potrafi
          wyciągać wnioski.

Kto to jest i czego dokonał samodzielnie trener Wdowczyk? Czemu/komu służy
          sianie pomówień o psychicznym maltretowaniu piłkarzy przez trenera? Sorry - ale
          to już kurwa jest przegięcie. Jeśli uważasz BB za sabotażystę to idź powiedz mu
          to w oczy zamiasty skomleć na forum!
          • feelgood Uwaga druga do Budzika bt. 11.09.02, 12:47

• budzik25 Re: Uwaga druga do Budzika bt. 11.09.02, 13:34
              Co Felgood zapomniałeś języka w d... bo w "uwadze drugiej" do mnie było pusto
              Pzdr sorki nie zamierzam Ciebie obrażać
              • feelgood Re: Uwaga druga do Budzika bt. 11.09.02, 14:17
                Tu krótko: "bt" oznacza "bez tekstu". Niezależnie od tego, gdzie mam język
                elaboratu nie należało się spodziewać.
          • budzik25 Re: Do feelgooda 11.09.02, 13:29
            feelgood napisał:

> Dopiero skład wystawiony w piątek w Łodzi przekona mnie, czy BB potrafi
            > wyciągać wnioski.
            >
            > Kto to jest i czego dokonał samodzielnie trener Wdowczyk? Czemu/komu służy
            > sianie pomówień o psychicznym maltretowaniu piłkarzy przez trenera? Sorry -
            ale
            >
            > to już kurwa jest przegięcie. Jeśli uważasz BB za sabotażystę to idź powiedz
            mu
            >
            > to w oczy zamiasty skomleć na forum!
            >
            • feelgood Re: Do feelgooda 11.09.02, 14:39
              budzik25 napisał:

> Po pierwsze każde forum jest po to aby można swobodnie wypowiedzieć się
              na
              > konkretne i kontrowersyjne tematy. Mamy naszczęście czasy bez cenzury i koleś
              > wyluzuj to se newrati. Nikt nie powinien zakazywać swobody wypwiedzi jeżeli
              są one wolne od treści wulgarnych czy poniżających godność człowieka.

"Ten napastnik jest totalnie maltretowany psychicznie przez BB, on go poprostu
              nienawidzi. Niestety lepiej aby Baniak odszedł dla dobra klubu LECH i rozwoju
              takich talentów piłkarskich jak JACEK, ŚLUSARSKI I MOWLIK."

Kto kogo nienawidzi? Skąd masz takie informacje? Myślisz, że rozsiewając tego
              typu plotki pomożesz Ślusarskiemu? I gdzie, do cholery, ja przypisuję sobie
              rolę cenzora i zabraniam Ci pisać? Rozumiem krytykę dosadną, ale przypisywanie
              BB świadomego działania na niekorzyść klubu, przydawanie trenerowi cech potwora
              specjalnie niszczącego talenty klubu - to wybacz - to jest paranoja - mam pełne
              prawo to wytknąć, skoro Ty możesz takie rzeczy bez zastanowienia wypisywać.

Dosyć
              > moralizowania. A co do powiedzenia prawdy w twarz to oczywiście nie omieszkam
              > przy najbliższej okazji dodam, iż jakiś czas temu wysłałem na e-mail klubowy
              > moje zdanie na ten temat ale ubolewam BB nie liczy się ze zdaniem kibiców i
              > oczywiście to jego prawo ma własną koncepcję.

Do tego stopnia nie liczy się z nikim, jest całkowicie niereformowalny i nie
              potrafi wyciągać wniosków, że w meczu z Ruchem wystawił jedenastkę zgodną z
              żądaniami kibiców tylko dlatego, że w ogóle jest ślepy i ktoś mu kartki ze
              składem podmienił.

Ale jeżeli ta koncepcja to > brednie to mam prawo do swego zdania i wypowiedzi
              gwarantuje mi to przecież konstytucja. Pytasz koleś czemu lub komu ma to
              służyć to odpowiadam Tobie: ma > to służyć dobru klubu a nie ratowaniu
              spadającej gwiazdy.

A ja zapytam jeszcze raz: skoro piszesz, że trener Baniak to "V kolumna" w
              klubie, bo twierdzisz i wiesz, że niszczy psychicznie Ślusarza, Jacka i
              Mowlika, to może wiesz też na czyją rzecz pracuje ta V kolumna? Dla Niemców?

Pozdrawiam
              • budzik25 Re: Do feelgooda 11.09.02, 15:21
                "I wiódł ślepy kulawego" tyle Tobie odpowiem. Mam takie spojrzenie na sytuację
                w klubie gdyż oglądam w przeciwieństwie do Ciebie mecze Lecha i to nie tylko te
                na Bługarskiej ale też sparingi, treningi i właśnie tam widać wszystkie te
                rzeczy ten zamordyzm BB. A tak naprawdę bacznie się wszystkiemu przyglądam bo
                sam chcę zająć miejsce po Baniaku ;))) PZDR
                • Gość: K_K_S Re: Baniak zostaje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 17:51
                  Dla mnie trener Baniak nadal wykonuje kawał dobrej roboty. A Wy jesteście
                  zapatrzeci w całą tą nasza śmieszną ligę i trenera zwalnialibyście najchętniej
                  po miesiącu.Dajmy Panu Bogusiowi szansę chociaż do końca rundy jesiennej.
                  Zobaczymy jak będzie. A co do Ślusarskiego to nie wiem jak można nie trafić z 7
                  metrów do prawie pustej bramki...z tym Baniak na pewno nie ma nic
                  wspólnego...po prostu pan Ślusarki powinien chyba trochę poćwiczyć wykańczanie
                  akcji...podobnie zresztą jak pan Bugaj
                  • Gość: katschy Re: Baniak zostaje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 19:49
                    Gość portalu: K_K_S napisał(a):

> Dajmy Panu Bogusiowi szansę chociaż do końca rundy jesiennej.
                    > Zobaczymy jak będzie.

lepiej bym tego nie ujął.
                    pzdr
      • warsau Re: Z OGROMNĄ PRZYKROŚCIĄ: żegnam Pana 11.09.02, 18:48

salog: ja Ciebie i Wdowczyka na nowego trenera nie chce, musi byc co najmniej
        Vicente del Bosque.
      • Gość: Lorenzo Re: Z OGROMNĄ PRZYKROŚCIĄ: żegnam Pana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 19:08
        Abstrachujac od pejoratywnej wymiany zdan miedzy feelgoodem a budzikiem:)
        Skoro Slusarski ma takie problemy psychiczne to nie nalezy nazywac go
        profesjonalista. Nie bede knul ani roztrzasal teorii spiskowych na temat
        animozji miedzy nim a trenerem, ale jezeli chlopak tak bardzo nie umie sie
        mentalnie przygotowywac do meczu to winien czynic cos w tym kierunku;
        psycholog etc. Dodatkowo treningi strzeleckie po treningu no i znowu psycholog
        co by sie nie spalal widzac przestrzen miedzy slupakami i dwiescie gramow
        powietrza obszyte skora przy swojej nodze...

Mam ten sam klopot; brak mi radykalizmu i caly czas daje Bogusiowi ten jeden
        mecz szansy,i znowu,i znowu... Skoro jednak zmienil sklad i mimo niezbyt
        wzorowej gry zdal on egzamin to nie bede wynosil transparentow zadajacych jego
        odejscia. Dal dowod myslenia tak wiec zasluguje na kolejna szanse. Jak to ktos
        napisal,mecz z Widzewm zweryfikuje ten wtorek, jak jeszcze ktos inny; errare
        humanum est...

Sursum Corda
        • Gość: Radost Takich pare roznych zdan..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 00:24
          Widzicie co chcecie widziec.
          Na to macie oczy aby widziec i uszy aby slyszec.(z Ezechiela?)
          Czucie i Wiara(Lecha) wiecej mowi do mnie niz medrca szkielko i oko.(Adas M.)
          I moj - Nie tworzmy legend o nienawisci Baniaka do Slusarskiego - gdzy komu
          one sa potrzebne?
          A co do niezleznosci dziennikarzy ,kibicow,slusarzy,hutnikow itd. Nikt nie
          jest niezlezny! kazdy z nas jest zalezny od wlasnej opini i mysli a poza tym
          czlowiek jest wolny do momentu pierwszego wyboru....
          Pozdrawiam
          • Gość: arena Jestem za zmianą trenera IP: 217.97.135.* 12.09.02, 13:37
            Nie wierzę, że Baniak cokolwiek robi specjalnie lub ma złą wolę. Raczej jest
            jak mistrz świata gocardów, który w kolejnym sezonie musi prowadzić bolid
            formuły 1. On nie rozbija samochodów specjalnie tylko dlatego, że brak mu
            umiejętności. Jeśli ktoś ma świetne kwalifikacje do prowadzenia drużyn
            drugoligowych to powinien właśnie je prowadzić. Dla mnie Baniak jest naprawdę
            świetnym trenerem ale drugoligowym i choćby się starał nie wiadomo jak bardzo
            rady sobie nie da. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

Ja nie mogę sobie wyobraźić wielkiego Lecha za te pare lat pod wodzą pana
            Baniaka. On nigdy nie zostanie naprawdę "wielkim" trenerem a tym bardziej
            wzorem do naśladowania dla innych. Nie takiego człowieka nam teraz potrzeba.
      • jacniew Re: Z OGROMNĄ PRZYKROŚCIĄ: żegnam Pana 12.09.02, 17:26
        Trener Baniak jest (był do niedawna) najpopularniejszym po Łazarku trenerem w
        historii Kolejorza. Powinien się teraz zastanowić czy chce utrzymać taką
        pozycję i odejść czy ma coś do zaoferowania i zrobienia z tej drużyny mając
        świadomość tego co kmoże utracić (popularność, zaufanie kibiców, wieczna chwała
        za uratowanie Kolejorza przed totalnym upadkiem jakim byłby spadek do III ligi)
        taki trochę casus Wałęsy.
        Ja osobiście uważam że należy do wszystkiego podejść spokojnie, bez
        niepotrzebnej nerwowości. Zauważm jednakże pewne skostnienie w układach na
        linii trener - zawodnicy. Trochę świeżego spojrzenia na zespół by się przydało.
        Bo robi się taka ekipa kolesi gdzie jedni grają bo mają układ z treneram
        chociaż są kiepscy a inni , lepsi, nie mogą z niejasnych przyczyn dopchać się
        do składu.
        Pewnym jest że BB powinien to wszystko poważnie przeanalizować i wyciągnąć
        wnioski. Bo nie zasługuje na zakończenie kariery w Lechu będąc wygwizdywanym
        przez kibiców gdy pod koniec rundy będziemy w strefie spadkowej po kolejnych
        mizernych występach Goliny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka