Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apator 2006 skład drużyny...

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 27.09.05, 16:35
    ...kogo widzielibyście w składzie na sezon 2006??Jakie ewentualne wzmocnienia
    widzielibyście w klubie ja zakładam 3 warianty:

1.Odchodzi Andy Smith i Marcin Jaguś i wzmacniamy sie dwoma seniorami.
    2.Odchodzi Marcin Jaguś, zostaje Andy Smith do rywalizacji w składzie i
    wzmacniamy się dwoma seniorami.
    3.Odchodzi Marcin Jaguś zostaje Andy Smith i wzmacniamy się jednym seniorem.

Jakie ewentualne wzmocnienia?? W zespole widziałbym Pawła Staszka
    (GKM),Roberta Miśkowiaka(Atlas),Tomasza Chrzanowskiego(Gdansk-zobaczymy czy
    się utrzyma),najchętniej jednak zapatrywałbym się na Holte co wydaje się
    nierelane,uważam tego zawodnika jednak za najwiekszego walczaka w lidze. Co
    wy o tym myślicie?? Zobaczymy co z pieniedzmi to czysta dywagacja...
    Polonia Bydgoszcz myśle,że sie pożegna z jednym seniorem na poczet Gniezna
    takowe mam przeczucia Robacki - Krzyżaniak tam podobno pachnie kasa...i
    wzmocni zawodnikiem z kręgów nadmorskich w razie spadku jednej z druzyn. Hlib
    raczej odpada sadze ze Budlex nie jest na tyle rozrzutny i będą miec w dobrej
    woli i gescie postawę Jędrzejewskiego...takie jest moje skromne
    zdanie...Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: kb Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:37
        zgadzam sie z toba co do przypuszczen w sprawie gniezna..prawdopodobnie
        robacki...krzyzaniak razcej zostanie a przyjdzie ktos z 3
        miskowiak,chcrzanowski,kosciecha...
      • Gość: Mario Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:34
        W mojej ocenie powrót do Torunia Kościechy czy Chrzanowskiego jest póki co
        nierealny,nawet jeżeli Lotos przegra baraże. Priorytetem będzie zatrzymanie
        Crumpa i W.Jagusia, do tego dochodzą Miedziński i Ząbik. Te nazwiska są raczej
        pewniakami. Pozostają zatem 2 wolne miejsca - niewykluczone iż będą to
        Puszakowski i Staszek.

Wszystko zależy od tego jakimi pieniędzmi będzie dysponował klub, przede
        wszystkim bardzo istotną jest kwestia czy spółka Apator pozostanie sponsorem
        tytularnym, czy też odejdą jak to zapowiadali rok wczesniej. Myślę jednak, iż
        działacze nie zasypywali gruszek w popiele i mają przygotowany jakiś ewentualny
        wariant na taką okazje.Chyba, że się mylę.

Dobrze byłoby zakontraktować jakiegoś perspektywicznego, ale jeszcze nie za
        bardzo znanego juniora ( byłby zmiennikiem dla stającego się seniorem
        M.Jagusia). A może nagle wybuchną talenty Michnickiego czy Stachowiaka?

Wielkiej rewolucji chyba nie ma co się spodziewać. Warto jednak zwrócić uwagę
        na takich zawodników jak Okoniewski (na pewno nie będzie chciał jezdzić w 1
        lidze) czy też Jędrzejak (w razie porażki w barażach kolejny rok w 1 lidze moze
        mu nie służyć).

Co do Holty.... facet kosztuje pewnie tyle co Crump, poza tym prezes Maślanka
        wyraźnie zapowiadał iż to własnie wokół niego będzie budowany zespół Włókniarza
        w roku 2006. Także o nim możemy spokojnie zapomnieć.

Za żadne skarby nie chcę mieć w drużynie Apatora N.Pedersena.

• Gość: kolabor Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.torun.mm.pl 27.09.05, 18:22
          Zgadzam się z Mario. Przede wszystkim trzon drużyny: Crump, Jaguś, Miedziński,
          Ząbik, Puszakowski. Może uznacie mnie za szaleńca, ale uważam, że nawet takie
          zestawienie + dwójka juniorów zapewni utrzymanie. Acz wzmocnienia mile
          widziane :)
          Kościecha, Chrzanowski - tak jak Mario wspomniał, bez szans, że któryś się w
          Toruniu pojawi.
          Ja najbardziej bym widział w składzie Miśkowiaka, ale obawiam się, że Apator
          nie ma z czym startować do wyścigu po tego zawodnika. Staszek to dobry pomysł,
          na pewno by namieszał. Jak ktoś z tej dwójki dołączy do uprzednio
          zatrzymanego "trzonu" już będę umiarkowanie zadowolony.
          Na razie największą niewiadomą to jest źródło dochodów. Jak sprawy Apatora i
          Adriany się rozstrzygną na naszą korzyść, to uważam, że możemy być spokojni o
          wynik.
          Jeszcze po drodze do przeskoczenia mamy montaż band i oświetlenia. Bo to jakoś
          tak w przyszłym sezonie wypada. Oby miasto coś wymyśliło, bo klub sam nie da
          rady.

W zeszłym roku pojawiła się opcja: Adrian Gomólski. Niektórzy się przyczepią,
          że II liga, inni do nazwiska :), ale chłopak mógłby coś namieszać w
          ekstralidze. Można by spróbować. I tak go w końcu jakiś Atlas podkupi z
          Gniezna.

Crump, Staszek, Puszakowski, Ząbik, Jaguś, Gomólski/Stachowiak, Miedziński
          i 'działa' :) na brak ambicji na pewno nie moglibyśmy narzekać

btw. przeczuwam, że w przyszłym sezonie Puszak będzie wymiatał :)
          pozdr

------
          I wywalić w cholerę te play off'y ! :P
          • Gość: sasiad Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:47
            mi osobiscie marzy sie kosciecha zamiast smitha i gomolski z gniezna. karwan ma dobre kontakty z lnb wiec nie powinno byc problemow, jednak fular szykuje sie na 1 lige wiec nie beda tym pomyslem zachwyceni, pozyjemy zobaczymy.
            pomijajac powyzsze dywagacje podoba mi sie koncepcja maria i kolabora.
            ps. a moze by tak koscieche za smitha i miskowiaka za crumpa? :)
            • Gość: Jazon Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 27.09.05, 20:22
              Ja póki co pozostane pesymistą (ostatnio częsciej nim jestem) i stwierdze że na
              dzis dzień będziemy mieć szczęscie jak utrzymamy to co mamy. W powrót 'kolonii
              Gdańskiej' już dawno przestałem wierzyć (oczywiście tych jej 2/3 które jeszcze
              potrafi jeździć na żużlu:) Moze ze Staszkiem by sie udało- pewnie jako
              rozliczenie poszedłby wtedy M. Jaguś lub Smith- Grudziądz nie wypuści tak po
              prostu dobrego zawodnika, bo przeciez kims trzeba go zastapić. Miskowiak, a tym
              bardziej Hlib to dla mnie science-fiction - w zasadzie tylko w przypadku
              Protasiewicza Apatorowi udało się wygrac wyścig o znane nazwisko. Watpie zeby
              nagle miało sie to zmienić, zwłaszcza ze sytuacja ze sponsorami na razie bez
              fajerwerków...
            • Gość: Szrek Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:26
              Jeśli swoją propozycję wzbogacisz Sąsiedzie jeszcze o transfer na stołku
              trenerskim: Władek G za pana Ząbika - będzie pełen odlot
              • Gość: sasiad Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:41
                nie ma to jak konstruktywna krytyka...
                • Gość: Szrek Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 07:20
                  No sory Sąsiad. Po prostu czasami bawią a czasem irytują mnie dywagacje kibiców
                  na temat transferów. Od tego w klubach są fachowcy. Oni nie tylko wiedzą kogo
                  chcą ale przede wszystkim na kogo mogą sobie pozwolić ze względu na stan
                  finansów klubu. Choć twój post uważam za 1 z rozsądniejszych: na samym wstępnie
                  napisałeś, że jest to twoje "marzenie". Mam nadzieję że się nie wqrzysz jak
                  stwierdzę, że może ono mieć taki sam związek z rzeczywistością jak gdybym ja
                  zaczął marzyć w nieco innym kontekście o Katrin Zeta-Jones...
                  • sdb Re: Apator 2006 skład drużyny... 28.09.05, 17:46
                    ja ponowie swoj typ- majac baczenie ze kasa szastac XXXXXXXX-XXXXXX Toruń nie
                    będzie stawiałbym na Słabonia i(lub) Gapinskiego za M. Jagusia i(lub) A.
                    Smitha. pamietac nalezy ze do seniora przechodzi Miedziak. jednak osytatnie
                    glosy do mnie dochodzace kaza myslec ze bedzie dobrze jak chociaz Crump+ 6
                    szkolkowiczow pojedzie w przyszlym sezonie- generalnie nic wesolego.
                    • Gość: Mario Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:57
                      No właśnie, jak to jest z Miedzińskim?

Marcin Jaguś jest z rocznika 1984 i jeździł jako junior. Miedziński jest z 1985
                      r. więc chyba jeszcze jeden sezon będzie juniorem?
                      • Gość: sasiad Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:40
                        miedzin jeszcze rok a zabik 2. juniorow mamy, czas szukac "trzonu" choc podejrzewam ze bedziemy sie emocjonowac tym czy wiechu zostanie czy nie i na deser uracza nas mega hitem w stylu smitha.
                        • sdb Re: Apator 2006 skład drużyny... 30.09.05, 07:37
                          soraweczka pomylilem sie ale i ulzylo mi bo nie jest jeszcze tak zle :)
                  • Gość: sasiad Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:38
                    jak Cie wkurzaja to nie czytaj i/lub nie odpisuj. jak chris sie nas pyta kogo bysmy widzieli w skladzie to sie dziele moimi zyczeniami. wiem ze to nie gwiazdka i mikolaj nie przyjdzie ale pomarzyc zawsze mozna. zreszta co roku widze tych, ktorzy nie przychodza :)
                    • Gość: bydgoszczanin Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: 212.122.214.* 30.09.05, 11:22
                      no cóż na razie w Apataorze nie jest całkiem różowo ale nie należy tez
                      przesadzać! Przed Waszymi działaczami teraz najważniejsze to zbilansowanie
                      budżetu po stronie winien i ma! Oczywiścię zyczę aby bilans wyszedł na 0 a może
                      nawet na lekkim plusie? DOPIERO PÓŹNIEJ BĘDA PRZYMIARKI DO NOWEGO SKŁADU!
                      Nie gorączkujcie się "newsami" gdzie kto idzie! toć są to dopiero przedbiegi!
                      Prawdopodbnie większość zawodników / na pewno Miśkowiak / będa chcieli wyjasnić
                      sytuację do końca listopada! No mogą byc wyjątki jak W. Jaguś - jak znam życie
                      to przeciągnie on działaczy waszego klubu na maksa! No ale ma wyniki to ma
                      prawo żądać!
                      Jeżeli chodzi o skład Apatora to sądzę żę przydałby się Wam jeden solidny
                      senior do zupełnienia składu! Macie Crumpa / może jakis nowy zagraniczniak za
                      niego w nadchodzącym sezonie?/ W.Jagusia, Puszakowskiego / mam nadzieję że na
                      wiosne nie będzie odczuwał sladów po kontuzji! / A.Miedzińskiego przesunać na
                      pozycję seniora - niech się chłopak przyswaja do jazdy jako senior plus nowy
                      senior np Miśkowiak, Chrzanowski. KOściecha i byłby git. Do tego Zabik na
                      juniorce no i czas powoli wdrażać do jazdy nowego juniorka własnego chowu! I
                      wcale nie byłoby źle. Przy takim układzie jak sądze straszne pieniądze nie są
                      potrzebne! Tak więc uszy do góry - teraz jest martwy sezon. Dla mnie dobrymi
                      działaczami sa tacy którzy nic nie mówiąc robią swoje - i pewnego pieknego
                      dnia kibic otwiera gazetę / bądź wersję internetową / a tu prezent np w postaci
                      Miśkowiaka! Ze składu powinni odejść Smith no i M.Jaguś!
                      I jeszcze jedno po portalach żuzlowych przewala się info że A.Rusko zapałał
                      gorącą miłością do J.Crumpa ponoć jakieś audiotele w tej sprawie organizował
                      wśród kibiców Wrocławia i Crump wygrał z innym kandydatem! Może
                      zakontraktowanie nowego zagranicznego zawodnika podziałałoby mobilizująco na
                      pozstałych dałoby nową iskrę pozostałym zawodnikom.... Mam takie wrażenie że
                      pod koniec Wasi zawodnicy jeździli trochę jakby uszło z nich powietrze, tak
                      samo jak w Polonii w meczu rewanżowym z Tarnowem!
                      Acha i jeszcze jedno nie wiem na ile jest to prawdziwe ale T.Chrzanowski
                      puszcza oczko na łamach prasy do Polonii co bardzo w....o kibiców Wybrzeżą
                      przed barażami. Problem polega na tym żę na tą chwilę działacze Polonii nie
                      bardzo widzą go w składzie! Może wróci na stare smiecie? Wszystko jest
                      możliwe!
                      • Gość: sasiad Re: Apator 2006 skład drużyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:06
                        dzieki za slowa otuchy ale...
                        1. poki karwan sypie grosz na druzyne bedzie w niej jezdzi crump. zawodnik moze i swiatowego formatu ale kase dostaje tez z lnb ktora wspolfinansuje jego starty co znacznie wplywa na jego motywacje.
                        2. mlody jagus pewnie predzej skonczy kariere niz odejdzie od brata (i wiechu bedzie lobbowal)
                        3. z "naszych" zawsze uchodzi powietrze w play-off'ach. od niepamietnych czasow...
                        4. szkolenie mlodziezy ciut padlo od kiedy jan zajal sie synem. nadzieja w stachowiaku ale kariery mu nie wroze. jak zabik i miedzin zaczynali kariery w ich jezdzie widac bylo to "cos"...
                        5. majac na uwadze trasfery z ostatnich lat rowniez nie czuje sie optymista. nie zapominajmy ze sa jeszcze dzialacze ktorzy siedza cicho i nic nie robia.
                        6. to ze w toruniu nie jezdzi kosciecha i chrzan to potwarz :) a zawdzieczamy to ludziom ktorym sie zachcialo dream teamu. dochodzi do tego kalkulacja, puszak ze smithem mieli robic tyle punktow co piotr, i tak sie stalo. pepe przegral z ta para z kretesem (2,256 do 2,565) tylko czy mozna byc z tego dumnym? nie sadze, nasi byli czesto zmieniani i przyjezdzali na 3-3 przed jakis juniorem. tak naprawde pepe w pojedynke zdobyl 198 pkt (bez bonusow) a nasza para 158... dodatkowo zabierajac 2 miejsca w skladzie a jakby do wyniku piotra dodac wynik chociazby mlodego jagusia (0,833) to sytuacja byla by jeszcze bardziej klarowna.

ja sie boje o przyszlosc klubu. mam wrazenie ze apator jest liderem wsrod druzyn bedacych w e-lidze z przyzwyczajenia. walczymy by przetrwac, bez ambicji. na razie sie udaje ale im dalej w las...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka