Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki

IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 23:55
    nie wiem ,co o tym myslec
    wiem tylko tyle,ze Raniecki tez nie jest taki krysztalowy,wiec opieranie tego
    artykulu na tym co on mowi moze byc niezbyt madre

Obserwuj wątek
      • Gość: COLD SWINE Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.autocom.pl 31.10.05, 00:03
        Teraz Engel może spokojnie zająć się pisaniem bajek dla piłkarzy,
        chyba , że Szpaku zaprosi go ( o zgrozo!!! ) na bajanie do L.M.
        • Gość: grzechura ale pierdoly IP: 80.51.250.* 31.10.05, 00:09
          Engel to dobry fachowiec, swiadczy o tym zadrudnienie w reorezentcji, Legi
          Wislie, mistrzostwo polski z Polonia, odkrycie Olisadebe, Zewlakowow itd...

Artykul bardzo stronniczy....
          • Gość: CookieMonster Zadne pierdoly IP: *.acn.waw.pl 31.10.05, 00:31
            Artykul moze i jest nieco stronniczy, ale w 100% zgodze sie ze stwierdzeniem, ze
            ten czlowiek za duzo obiecuje. Przed mistrzostwami w Korei i Japonii roztaczal
            takie wizje, ze cala Polska czekala co najmniej na medal. A jak sie skonczylo,
            kazdy pamieta.

Juz sam mecz z Korea wiele powiedzial o Engelu jako trenerze. Ustalil na mecz
            jedna taktyke (gra wysokimi pilkami), ktora ze wzgledu na przewage wzrostu w
            naszej reprezentacji miala szanse na powodzenie. Gdy sie jednak okazalo, ze
            Koreanczycy sa znacznie bardziej skoczniejsi od nas, trener zamiast zmodyfikowac
            ustawienie, sposob grania Naszych liczyl chyba na cud. Pierwszych zmian dokonal
            w drugiej polowie, jak juz bylo za pozno.

Dla porownania: mecz Holandia-Czechy na ostatnich ME. Po kilkunastu minutach
            Czesi przegrywaja 0:2. Co zrobil trener Czechow? Zmienil natychmiast taktyke.
            Bodajze w 20 min. gry zarzadzil zmiane i wprowadzil nowego napastnika, dzieki
            czemu Czesi ostatecznie wygrali ten mecz 3:2. Czy Engela stac by bylo na takie
            posuniecie? Nie sadze. I to wlasnie mam mu za zle, pomijajac juz te niespelnione
            obietnice.
            • Gość: grzechura Re: Zadne pierdoly IP: 80.51.250.* 31.10.05, 00:38
              widzisz, to co piszesz to bledy czysto trenerskie a o tym autor tego artykulu
              nic nie wspomina.... Jakl mowia, bledow nie popelnia tylko ten kto nic nie
              robi. Moze i Engel popelnil blad, choc gdyby wprowadzil 3 napastnika nikt nie
              wie czy nie skonczylo bys ie 5:0. Engel na skale polska to fachowiec i nie ma
              tu o czym dyskutowac. Bledy popelnia jak kazdy.
              • Gość: CookieMonster Hmm... IP: *.acn.waw.pl 31.10.05, 00:59
                OK, faktycznie w artykule nie bylo mowy o bledach trenerskich. Jak sam tez
                napisalem, tekst jest nieco stronniczy - Engel jest be i tyle. Pozostaje tylko
                pytanie, czy to oznacza, ze nie nalezy o tym pisac. Tu padaja powazne zarzuty
                (zakup zawodnika z 300tys. i wyslanie do druzyny syna; dziwne zwiazki z GSA (czy
                jakos tak)), ktore trudno nazwac pie..mi.

Wracajac jeszcze na moment do trenerskich bledow, OK, wszyscy jestesmy tylko
                ludzmi i bledy popelniamy. Z drugiej jednak strony, od selekcjonera
                reprezentacji mozna i zazwyczaj wymaga sie wiecej, chocby ze wzgledu na duze
                zazwyczaj doswiadczenie. Z trzeciej zas strony, czy te obiecanki-cacanki przed
                MS niczego Engela nie nauczyly?
                • Gość: grzechura Re: Hmm... IP: 80.51.250.* 31.10.05, 01:03
                  No fakt, nie twierdze ze Engele to niewiadomo jaki ideal...Ale w porowanniu z
                  tym co np. Kasperczak wyprawial w wisle (slyynna polityka transferwoa,a
                  wlasciwwie jej brak) to nie wypada tak zle. Powtorze sie, na polskim podworku
                  to jeden z lepszych trenerow. Zasluguja na szacunek chocby ze wzgledu na awans
                  do MS2002./
                  • Gość: CookieMonster Re: Hmm... IP: *.acn.waw.pl 31.10.05, 01:30
                    Szacunek za awans do MS jak najbardziej mu sie nalezy. Dal nam wspaniale chwile,
                    a to tym sie nie zapomina.

Martwi mnie jednak, ze od MS w Korei i Japonii, gdzie by Engel nie poszedl,
                    wprowadza tylko zamet. Oby ta wyprawa na Cypr dowiodla, ze nie mam racji. Oby
                    Engel udowodnil, ze faktycznie "na polskim podworku to jeden z lepszych
                    trenerow". I pisze to z glebi serca, bo nie o to chodzi, zeby dokopac lezacemu,
                    ale zeby autorytet pozostal autorytetem. Autorytetem trenerskim jak i moralnym.
                    • Gość: m Re: Hmm... IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 06:44
                      ja zapamiętałem co powiedzieli greccy dziennikarze po meczu PAO - Wisłą -
                      "krokowska drużyna sprawiała wrazenie jakby przyjechała bez trenera".
                      • Gość: marcu hoc.hsztapler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:41
                        • Gość: Jasco Re: hoc.hsztapler IP: 213.199.217.* 31.10.05, 11:50
                          Teraz juz wiemy dlaczego Polska pilka jest taka slaba, jesli mamy trenerow i
                          menagerow demagogow, to sie nie dziwmy. Ten czlowiek nie ma za grosz
                          samokrytyki, a 8tys za miesiac za tel to nie wiem co on robil... takiej kasy to
                          niewielu zarabia w miesiacu... Zarobki powinny byc adekwatne do tego co trener
                          osiagnal... A u nas niestety jest tak ze im wiecej trener zarabia tym coraz
                          mniej robi.
              • Gość: Pawel Re: Zadne pierdoly IP: *.bulldogdsl.com 31.10.05, 14:31
                Mistrzostwo z Polonia?Wdowczyk byl na urlopie, czy co? To jest konkretny
                przyklad pracy u podstaw bez mlaskania na sponsorskich obiadkach i oblizywania
                wasa.Wdowczyk robi swoje z Legia i chwala mu za to. Tymczasem Engel -
                kwalifikacja do mundialu by sie potem skompromitowac nie ma sensu.Wolalbym
                ladna gre z klepy(jaka np. prezentowala Bialorus, przez co Hleb jest w
                Arsenalu) niz awans dla awansu.Jeden udany mecz z Wisla (pierwszy z
                Panathinaikosem) i nic wiecej. Kompromitacja w Legii, reprezentacja na mundialu
                to rozpacz i brak stylu.Za to marketing piekny-kwieciste
                slowotoki,ksiazki,reklamy,promocje w marketach.
          • Gość: mp Re: ale pierdoly IP: *.dyn.optonline.net 31.10.05, 00:38
            mysle,ze w 100% prawda.zastanawiam sie tylko,jakim frajerem trzeba byc,zeby dac
            sie kiwac SUPER FRAJEROWI ENGELOWI i jeszcze placic mu za to.Przykre,ale ci,co
            placa zawodnikom za granie,zupelnie nie znaja sie na pilce.I dlatego mamy taka
            lige,taki PZPN,i taki Janas,moze dalej powolywac takiego Rasiaka.
          • Gość: Europejczyk ENGEL DOBRYM TRENEREM? IP: *.chello.pl 31.10.05, 00:38
            Widzę grzechura,że dałeś się złapać na lep nawijki Engela i jego kumpli z
            telewizji/a zwłaszcza tego palanta Szpakowskiego/.
            • Gość: grzechura Re: ENGEL DOBRYM TRENEREM? IP: 80.51.250.* 31.10.05, 00:41
              jak juz wspomnialem, na skale polska to jest fachowoec, nie ma wielu lepszych
              od niego (nawet ciezko mi powiedziec kto jest lepszy - moze Kasperczaj?).
              • Gość: m Re: ENGEL DOBRYM TRENEREM? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 07:38
                grzechura to engel, ten sam styl gadki.
        • Gość: Zarkhavi Ach te chytre oczka IP: *.mofnet.gov.pl 31.10.05, 09:03
          Pazerny od dziecka, a jego synalek nie potrafił utrzymać drużyny w II lidze,
          jedyne co potrafił to machloje z byłym preziem tego klubu i robieniem długów po
          pachy.
      • Gość: rye Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.chello.pl 31.10.05, 00:16
        Lepper się chyba Wyborczej przejadł, to się na Engela przesiadła. Kto następny ?
        • Gość: kwik Engel skończy pewnie w Samoobronie jako poseł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 08:56
          Jak wójcik
      • Gość: dan Engel coś osiągnął więc się go krytykuje IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 31.10.05, 00:16
        Od jakiegoś czasu polscy gazeciarze - dzienikarze zazdroszczą Engelowi erudycji
        wykształecenia albo nie wiem czego jeszcze. Fakt jest taki że to jedyny
        inteligentny trener w Polsce, ale widać dzienikarze lubią trenerów w porkoju
        Janasa trenera gbura który coś wraknie burknie pod nosem. To jest super
        trener!!! Gdyby Wisła grała w LM to pewnie tego artykułu wogle by nie było. :]
        • Gość: grzechura Re: Engel coś osiągnął więc się go krytykuje IP: 80.51.250.* 31.10.05, 00:43
          wpelni sie zgadzam. Kazdy kto teraz pisze tu ze Engel to jest taki beznadziejny
          niech sobie przypomni co pisal po pierwszym meczy wisly w kwalifikacjach do LM.
          Jak wowczas wychwalano Engela. I co sie nagle zmienilo?
          • Gość: m Re: Engel coś osiągnął więc się go krytykuje IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 06:49
            potem był drugi mecz wisły z Atenami, blamaż, 2 mecze z cieniasami
            portugalskim, oba na beznadziejnym poziomie w wykonaniu obu zespołów i
            kompromitacja Wisły.
            Czyli niewiele się nagle zmieniło:))
        • Gość: M Re: Engel coś osiągnął więc się go krytykuje IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.05, 19:00
          Zgadzam się.
          Tekst jest mocno przesadzony, to oczywiste.
          Poza tym trzeba odróżnić "talent" do biznesu od umiejętności typowo
          szkoleniowych. To pierwsze interesuje mnie średnio albo wcale.
          Łatwo teraz kopać leżącego, zwłaszcza jak się nie ma pomysłu na to, by napisać
          o czymś z sensem.
          Ilu jest lepszych od angela coach`ów w lidze?
          Góra paru. I to nie o klasę.
      • Gość: OLO prezes nie umiał tłumacza przysięgłego wynająć???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 00:20
        żenada robia interesy z zagranicą ,a nawet nie wiedząo czym w ogole
        dyskutują... a co do Engela awans na Mś mielismy dzieki Olisadebe i slabej
        grupie, na Mś pokazał Engel że na trenerce sie nie zna w ogole, a ostatnich
        trzech lat to szkoda w ogóle komentowac w jego wydaniu...
        • Gość: m Re: prezes nie umiał tłumacza przysięgłego wynają IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 00:27
          "Na pożegnanie z Wisłą trener przedstawił klubowi rachunek za służbowy telefon
          komórkowy na kwotę 8 tys. zł za jeden miesiąc".

Tyle przeględził????!!!!
        • Gość: grzechura Re: prezes nie umiał tłumacza przysięgłego wynają IP: 80.51.250.* 31.10.05, 00:45
          Olisadebe odkryl ......Engel w Poloni.

A Boniek i Janas mieli jeszcze slabsza grupe w ELME2004. I co nie awansowali. I
          o czym to swiadczy.? na skale polska Engel to dobry trener.
          • Gość: m Re: prezes nie umiał tłumacza przysięgłego wynają IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 06:50

Na skalę polską Rywin to uczciwy człowiek.
          • Gość: www wiesz co grzechura? IP: *.5.15.vie.surfer.at 31.10.05, 22:43
            wiesz co grzechura?zanasz firme "erdol",nie?To idz sie p.i.e.r.d.o.l!!!Razem z
            tym hochsztaplerem Engelem-kawalem idioty,i skreta...
        • Gość: Eddy Re: prezes nie umiał tłumacza przysięgłego wynają IP: 195.117.67.* 31.10.05, 10:26
          Z ust mi to wyjąłeś OLO. Słaba grupa, zwłaszcza słabe występy faworyzowanej
          Norwegii, 8 goli Olisadebe. To przesądziło o awansie. Jak byliśmy pewni wyjazdu
          dostaliśmy łupnia od Białorusi 4-1, u siebie w towarzyskich od Japonii 2-0, od
          Rumunii 2-1, na mistrzostwach od Korei 2-0, od Portugalii 4-0. Moim zdaniem
          awans to zasługa słabej grupy i postawy Olisadebe, który (nie chce aby mnie tu
          źle zrozumiano) Polakiem (oprócz polskiego paszportu)to raczej nie jest...
          Pozdr
        • Gość: Tomek Re: prezes nie umiał tłumacza przysięgłego wynają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 22:35
          Może i Engel jest dobrym trenerem, ale ja mu jednego nigdy nie zapomne!
          Pamietam do tej pory po przegranych sromotnie MŚ p. Engel byl gosciem
          Szaranowicza! Facet zaczał umiejszac zwyciestwo reprezentacji Polski z USA
          pamietam jego slowa jak zaczal gadac, ze nie mozna porownywac 2 ciezkich meczy
          Hajty do jednego wystepu Głowackiego! Wszyscy wtedy slyszeli jego chora gadke i
          to ze nie mogl sie pogodzic z tym, ze reprezentacja zlozona z dublerow pokonala
          USA a jego pseud-gwiazdorzy "Swir", Hajto, Kaluzny skompromitowali sie na calej
          lini!
      • chevymorgan Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki 31.10.05, 00:33
        Na tle mrukowatego Janasa Engel wyroznia sie elokwencja i na to swoje bajanie
        nabiera publike.Najbardziej z tego zamieszania cieszy sie sam herszt Listkiewicz
        z pieskami u nogi,bo o nim juz sie nie pisze.
        Moze koncepcje Engela byly zle i w Legii i w Polonii czy
        Wisle,ale...byly.Wszystko rozbija sie o brak kasy.Engel jakies wychowanie z domu
        wyniosl,pracowal na Cyprze.Nie jest to glupek.Zkolei Pan Raniecki nie ma zadnej
        idei na prowadzenie Polonii.Niestety,jest to finansowe dziadostwo kompletne.Moze
        to dobre na III lige ,ale na I lige Polonia niepowinna dostac licencji.Takze
        pasuje tu przyslowie-przyganiaj kociol garnkowi.

Z drobnych matactw Engel byl znany juz jako zawodnik RKS Blonie,gdzie w latach
        70-tych sprzedawal mecze.Slynna byla historia z pieniedzmi ukrytymi w torbie
        zony pikarza o nazwisku Pyjek.
      • Gość: mac ap Największy balon polskiego futbolu IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 31.10.05, 00:37
        Akurat dzisiaj napisałem tekścik o Engelu do magazynu internetowego...
        Faceta nie lubię jak nikogo w polskiej piłce prócz Wójcika. Powodów jest wiele,
        ale naczelny to fakt, że w 2002 roku miałem duże opóźnienia w lekturze
        czasopism. O co chodzi? Tak się składa, że akurat w okresie kiedy przegraliśmy
        mundial i gdy Engel rozgłaszał publicznie, że nie można było liczyć na nic
        więcej i inne kraje były poza naszym zasięgiem (itd.)czytałem wywiady z nim, w
        których zapewniał, że jedziemy po Puchar Świata, a z grupy to już napewno
        wyjdziemy.
        Takiego pokazu tchórzostwa i hipokryzji, jaki przedstawił Engel, nie widziałem
        w sporcie już nigdy więcej (na szczęście).
        Jeszcze jedno : Engelowi udało się awansować na mundial. Kibice szybko
        zapomnieli swoje zarzuty wobec niego, a pamiętają mu tylko ten awans. Stąd te
        mierżące mnie nawoływania do przywrócenia go na stanowisko selekcjonera...
        • Gość: grzechura Re: Największy balon polskiego futbolu IP: 80.51.250.* 31.10.05, 00:51
          Kolego zastanow sie - czy reprezentacja Janasa dzis ugra wiecej z Korea i
          portugala niz Engel? Mecze z Angla i nie tylko pokazaly ze nasza polka jest
          slaba i nie ma co za to winic trenera. A ze obiecywal to co z tego? Musial
          jakos morale w druzynie podniesc:)popatrz ile obiecywali nam politycy w
          wyborach parlamentarnych i preydenckich? Za obiecywanie jeszcze nigdzie (na
          zachodzie, w normalnej milce) trenera ni zwolniono!
          • Gość: m Re: Największy balon polskiego futbolu IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 06:58
            jezus co za brednie, ty masz engel na nazwisko, czy jak?

Ciekawe, że nawet w Eurosporcie go widziałem z repliką pucharu świata,
            opowiadał o tym, że po niego jedzie. Co to ma wspólnego z motywowaniem jego
            słabej drużyny?
          • Gość: chris*** Re: Największy balon polskiego futbolu IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 31.10.05, 07:28
            grzechura! jestes alfonsem engela czy co? chlopie otworz oczy!
            i nie porownuj engela z janasem. bo ten drugi ,choc nie umie sie wyslowic, ma
            warsztat i intuicje, a takze sukcesy (cwiercfinal LM, awans do MS)
          • Gość: Chich grzechura IP: 81.210.16.* 02.11.05, 18:38
            idąc tokiem twojego rozumowania Polonez to dobry samochód ponieważ lepszego w
            tym kraju nie wyprodukowano:) Zastanów się przez chwile zanim zaczniesz bronić
            kolesia którego nie znasz. Pozdrawiam:)
      • Gość: Sed Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 01:14
        Engel to nie jest dla mnie trener, ale drobny cwaniaczek. On robił lewą kasę w
        świetle jupiterów prowadzac kadrę - maczał paluchy w kontraktach reklamowych,
        promował na siłę w kadrze swoich ulubieńców (Kaczorowski, Żewłakowowie -
        ze "stajni" jego kumpla Lubańskiego), a promocja w kadrze przecież kosztuje...
        Te przekręty (lub ich próby) wymienione w artykule to tylko wierzchołek
        anielskiej góry lodowej krasnoustego Jureczka. Jedno jest pewne - szybko pracy
        w Polsce nie znajdzie - już się chyba wszyscy na nim poznali. I on to rozumie -
        wyjełach kręcić wałki na Cyprze... Jako kibic Legii mogę tylko żałować, że
        zarzad Wisły tak szybko się go pozbył, bo miałem nadzieje, że oprócz
        Kryszałowicza ściągnie on do Wisły Kaczorowskiego, Bąka (Arkadiusza),
        Świerczewskiego i któregoś z jego ulubionych bliźniaków. No, ale Wisła jest już
        jest na tyle osłabiona, że może dobrze się stało...
        PS. Pozdrowienia do Krakowa - dzięki za poparcie naszego protestu...
        • Gość: Porter Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 01:42
          Dla majstersztyk Engela, to wprowadzenie Gołosia do Wisły, na czym, jak sądzę
          sam dobrze zarobił, a Wisła ma tego patalonga i problem, co z nim zrobić. A
          próbował jeszcze upchnąć Udarevicia i Kosmalskiego.
          • Gość: m Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 07:08
            Gołosia i Kryszała, ale czy w tej Wiśle pracują kompletni debile?
            Jeden i drugi jest nic nie warty, nawet sprzedać się ich nie da, co najwyżej
            odstąpić do jakiegoś trzecioligowca, przecież każdy kto oglądał w zeszłym roku
            Amikę w PUEFA wie, że Kryszał kompletnie nic na tym poziomie nie pokazał...
      • Gość: greg Engel -toż to zwykła menda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 01:49
        nakradł i ucieka fajans na Cypr, gdzie wypierze sobie kaskę, zbałamuci
        kolejnych frajerów etc.
        śmiecu zabierz do Nikozji tego patałacha kryszała i inne swoje "wynalazki"
        • Gość: powietrze Re: Engel -toż to zwykła menda IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 31.10.05, 02:27
          nie trawie tego faceta.
          i nie chodzi mi akurat o to, ze to kiepski trener(bo umowmy sie na kolana jego
          ligowe osiagniecia nie powalaja)ale o to, ze to taki ulepszony wojcik-pazerny i
          pozer/ny/, cwaniaczek co wyciska ile sie da ze swojego mitu, ktory sam sobie
          wykreowal.awansujac na MS'02 trafilismy na najslabsza od lat norwegie, i
          ukraine w kryzysie.faktycznie, tego nie neguje, zrobil rzecz ktorej od 20 lat
          sie nie udawalo, ale jesli po tym on pisze ksiazke to mi sie smiac chce-to co
          by musial napisac taki Bora Milutinovic co(chyba)5 reprezentacji pod rzad
          wprowadzil-encyklopedie?
          w sporcie potrzebna jest pewnosc siebie, ale trzeba znac granice zeby nie
          stac sie smiesznym, a ta granice engel przekroczyl.

ps. co do elokwencji i mrukowatosci- najlepsi polscy trenerzy(w MS)Gorski i
          Piechniczek, inteligentni ludzie jak najbardziej, z powierzchownosci
          przypominaja raczej Janasa nie Engela...
      • Gość: Tygrys Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 07:01
        Prawda jst taka,że w Polsce wszystko jest nie tak:mało kasy,mało dobrych
        piłkarzy i żadnych porządnych trenerów.A Engel?Nie osiągnął tak na prawde nic
        znaczącego.Awans po którym nic już z kadrą nie zrobił a efekty żałosne.Wygrany
        jeden mecz z Panatinaikosem po którym wydawało mu się,że ma awans i....ma.Awans
        na Cypr.Gdyby był dobry to chyba dostałby propozycję taż na C....Chelsea.A może
        jest też coś w tym,że jakieś zarzuty itp.Może się wystraszył.Ciepła
        posadka,dobra kasa,dobry klimat.Przynajmniej nie będę widział wiecznie
        zadowolonego gościa,który uśmiecha się a Wisłę zniszczył.
        • mario72 Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki 31.10.05, 09:06
          co byśmy o nim nie napisali, prawdą jest że od MŚ w klubach mu nie idzie,
          dziwię się działaczom Wisły, że nie zrobili wywiadu środowiskowego z jego
          poprzednimi pracodawcami, ale to też bądźmy szczerzy świadczy o amatorszczyźnie
          działaczy Wisły, natomiast ściągnięcie do klubu Kryszałowicza czy też udział w
          treningu ...kabaretu OTTO ?!? i jeszcze jeden z kabareciarzy gra w treningu toż
          to cyrk!! ale gdzie są działacze, jakiż bałagan panuje w tym klubie!
      • Gość: chris*** pasozyt IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 31.10.05, 07:41
        jezeli to prawda, co pisza o engelu to mamy do czynienia z jednym z
        najwiekszych KLESZCZOW w polskiej pilce.
      • jacques78 Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki 31.10.05, 10:12
        Mysle, ze prawda jak zwykle lezy po srodku. Engelowi trzeba oddac to, ze wprowadzil nas do Mundialu i gadanie o slabej grupie jest smieszne, przypomnijcie sobie nastroje przed tamtymi eleminacjami. Z drugiej strony te obietnice i zawalone mecze z Korea i Portugalia mowia same za siebie. Co do Engela w Polonii to mozna sie czepiac o sprowadzanie slabych zawodnikow, ale to co Polonia zarobila na transferze Golosia do Wisly rekompensuje wszystkie nieudane pociagniecia z duuuuuza nawiazka. A co do Engela w Wisle, pilka jest przewrotna, po pierwszym meczu i polowie drugiego byl bohaterem narodowym i obiektywnie przyznac trzeba, ze zasluzenie. Gdyby uznano bramke Penksy zostalby nim do dzis... Skonczylo sie tak jak wiemy... potem byl blamaz z portugalczykami i zenujaca postawa w lidze. Mial wywalczyc LM (albo grupe w UEFA) nie zrobil tego i slusznie zostaw zwolniony. Koniec historii, a robienie z niego najwiekszego cfaniaka w polskim futbolu jest mimo wszystko lekkim przegieciem, zwlaszcza jak sie popatrzy na wyczyny Wojcika, Broniszewskiego itp. Pzdr.
      • Gość: klakson Jak bym musiał przed meczem oglądać OT.TO IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 10:40
        to z pewnością bym przegrał.
      • Gość: poinformowany Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.ec.pl 31.10.05, 11:29
        Widac ze Engel ze wszystkiego co robil dla innych chcial miec swoją "pajdę". To
        co Engel robil w kazdym z klubow przypomina nagabywanie ludzi do swojej sekty,
        no ale nie dziwne w koncu jest swiadkiem jehowy i to wszystko tlumaczy...
      • Gość: maxio Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:34
        ale gnoj z tego Engela nie myslałem ze az tak beznadziejny on jest WSTYD I CHANBA
      • Gość: Elv Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.aster.pl 31.10.05, 11:52
        Chyba niepotrzebne rozwlekamy temat. Nie chodzi o umiejętności czysto
        selekcjonerskie Engela - tym bardziej że utrwalając jego rzekomy autorytet
        zdarzeniami sprzed ponad trzech lat, ograniczamy ogląd na miarodajną ocenę
        osoby, która trenersko czynnie działała również w póżniejszym okresie.
        Wystarczy jeszcze raz dokładnie przeczytać artykuł dla nabrania pewności, że
        Engel w zasadzie na każdy możliwy sposób uprawia sobiepanerię i prywatę, w
        dużej większości ze szkodą dla klubów, w których pracuje. Poszczególne fakty
        zawarte w artykule po części są zwykłą tajemnicą poliszynela, po części
        stanowią nowy pieprzyk. Do tego jego słynna spółdzielnia z czasów MŚ 2002. Ta
        postępująca konsekwencja zdarzeń naprawdę zbija się w zestaloną całość.
        Ordynarny, interesowny krętacz o miłej powierzchowności oraz irytująco
        bezkrytycznym ego. Jego ostatnie menadżerskie epizody nie mogą być przypadkiem.
        Został zwolniony z największych w tej chwili polskich klubów, zaś Polonia
        zdecydowała się zawiadomić prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
        A teraz Wujek Dobra Rada truchtem wyjechał na Cypr, tak jakby rejterada bez
        refleksji.
        Szkoda tylko, że gazety pastwią się nad człowiekiem upadłym, kimkolwiek by on w
        tej chwili nie był. To nieprzyzwoite i stronnicze. Artykuł można było napisać w
        innych okolicznościach, np. przed dwumeczem z Panathinaikosem. Wystarczająca
        wiedza leżała w zasięgu ręki lub była już znana. W piłkarskiej Europie dla
        zachowania odejrzanego o takie "szwindlowanie" nie ma w prasie żadnego azylu.
      • Gość: jay Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.range81-154.btcentralplus.com 31.10.05, 13:55
        fachowcw jak engel mamy podobnych w rzadzie, duzo gadaj , malo robia, a kase
        jaka z tego maj-potezne pieniadze jak na polskie warunki, dla mnie to
        nieudacznik, znajacy sie niezbyt dobrze na swoim fachu, powinien trenowac 2
        lige , i jak jest taki kozak to wprowadzil by ja do pierwszej, zaloze sie ze
        nie dalby rady, jest za cienki i tyle
      • Gość: midgeure Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: 195.94.207.* 31.10.05, 14:17
        Jaki tam z Engela fachowiec?! Cwaniak i tyle. Żadnych umiejętności, a to że
        gadać dużo lubi to już żenujące. Być może swoim gadulstwem chce pokryć braki w
        intelekcie. Moim zdaniem niech Engel jedzie na ten Cypr... i niech tam już
        zostanie. Takich "fachowców" polska piłka naprawdę nie potrzebuje. Kasy dużo
        brał, rachunków nie płacił - cóż z niego za człowiek?! Kupę g... i tyle.
      • Gość: stpierre Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.chello.pl 31.10.05, 14:47
        Czego można się spodziewać po Tacie Knorrze. ;)
      • Gość: floorekłomża Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:16
        Engel nie sprowadzil Rafała Boguckiego tylko Boguskiego. Ten piłkarz będzie wart
        za dwa lata 20 razy tyle.
      • Gość: zgadnij kto syn Engela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:57
        Syn Engela zarabia w Łomży 4000 PLN i do tego ma wynajmowany dom (nie
        mieszkanie a DOM). Narazie chronią go wyniki, ale jak ŁKS Łomża zacznie
        przegrywać to wszystkie jego brudy zaczną wyłazić.
      • Gość: kAt Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 31.10.05, 16:20
        Rafał Boguski, nie Bogucki. I gwarantuje, ze ten pilkarz wart jest tej sumy.
        Jeszcze Polska o nim uslyszy..
        FORZA ŁKS ŁOMŻA!
      • Gość: bob A Frankowski opowiadał, że Engel go zmotywował :) IP: *.block.alestra.net.mx 31.10.05, 17:20
        Pewnie do przejścia do drugiej ligi. :)
      • Gość: ross Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.mybigcity.net / *.mybigcity.net 31.10.05, 18:03
        Niźle. Czytam te komentarze i uśmiecham się pod nosem. Dziennikarze Wyborczej którzy już od dawna piszą same złośliwości pod adresem Engela stworzyli 100% stronniczy artykuł a ludzie biorą to za opis rzeczywistości. Kompletny brak krytycyzmu. To tak jak z moją babcią. Jeżeli coś pokazali w telewizji to znaczy że tak jest, twierdzi moja babcia. Tymczasem te wypociny niewiele maja wspólnego z tym jakim trenerem naprawde jest Engel. Żałuje że Wisła nie wygrała w Atenach. Niewiele zabrakło. Niemniej już dawno nie widziałem polskiej drużyny która grała tak widowiskowy futbol jak Wisła w meczu o awans do LM. Wisła odpadła ale równie dobrze mogła zdemolować Panathinaikos. Później drużyna się posypała tylko trzeba zadać sobie pytanie dlaczego i ile winy w tym trenera a ile kontuzji, sprzedaży najlepszych zawodników, braku chęci i zaangażowania pozostałych piłkarzy. Żałuje że Engel nie został do końca sezonu. Wtedy można by go było ocenić. I nawet gdyby znowu nie udało sie awansować do LM to wole ogladać nawet przegrany mecz z Panathinaikosem niz zremisowany mecz z Anlglią w stylu obrony Częstochowy.
        • rodosek Engel - rachunek telefoniczny!!! 31.10.05, 19:16
          policzmy,jeżeli rachunek opiewał na 8000zł jak rozumiem z vat-em to według
          taryf operatorów sieci komórkowych 1 grosz za sekundę wychodzi 73 grosze z vat.
          na minutę. podzielmy 8000zł przez 73gr (czyli 0.73 zł) wychodzi 10959 minut
          czyli 182.65 godziny, jak to sobie podzielimy przez 30 dni to wychodzi że ten
          super trener rozmawiał ok. 6 godzin dziennie!!!!! ciekawe z kim? może dzwonił
          do Jose Murinho? po porady:) :)
          • Gość: dataBase Re: Engel - rachunek telefoniczny!!! IP: 217.97.177.* 01.11.05, 17:40
            Myśle, że Wisła powinna sprawdzić bilingi. Ide o zakład, że Engel już sobie
            załatwiał ciepłą posadkę na Cyprze bo wiedział, że dłużej tu ściemniać się nie
            da.
        • Gość: piekny roman Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.perot.co.uk / *.no-dns-yet.ntli.net 03.11.05, 07:16
          ty albo jestes slepy albo glupi... wiesz, jesli nie potrafisz myslec, a jedyne
          co umiesz to powtarzac w kolko bezsensowne opinie to w ogole nie wypowaidaj sie
          na forum bo psujesz tylko krew. do MS awansowali pilkarze, ktorzy podczas
          eliminacjui grali w dobrych europejskich klubach w podstawowej 11, a trenerami
          byli ludzie najwyzszej klasy... to byl owod dlaczego awansowalismy. Engel mial
          9 miesiecy pomiedzy zapewnieniem awansu, a MS i nie zrobil nic poza promocja
          ksiazki, pykaniem zdjec, robieniem glupich min i otwieraniem sklepu Pumy.
          Zaprzepascil 9 miesiecy ktore powienien byl poswiecic na opracowanie traktyki i
          nadrobienie brakow technicznych itp. Sytuacja zaczela sie powtarzac po objeciu
          przez niego Wisly. chyba juz takim baranem nie jestes ktory nie potrafi sobie
          odpowiedziec na pytanie dlaczego pierwsze mecze Wisly byly najlepsze, a kazdy
          kolejny wygladal jak czeski film... Wraz z przekazywaniem swojej "fachowej"
          wiedzy trenerskiej, ktora nie sparwdzilaby sie nawet w Burkina Faso i na
          Wyspach Galapagos - wprowadzal coraz wiecej chaosu i niepwenosci w gre druzyny.
          Tai z niego terener jak ze mnie baletnica. Tez moge ludziom naopowiadac, ze
          potrafie tanczyc na baletkach i pokazac, ze ladnie wygladam w obcislym stroju
          (sic!) - ale.... nie chce mi sie tego nikomu udawadniac, bo jestem najlepszy i
          wszyscy to wiedza. Na tej zasadzie opierala sie dzialanosc sekciarska Engela...
          pranie mozgow, megalomania, stworzenie polskiego Realu Madryt... Niech on sobie
          zostanie na tym cyprze, bo charakter ma typowo grecki... po pieciu minutach
          zaprzecza temu co przed chwila powiedzial. Dobrze tam pasuje. A za miesiac
          zamiast trenerki bedzie roznosil pilkarzom reczniki. Do tego by sie nadawal:-)

na drugi raz pomysl zanim zaczniesz cos pisac. zasiegnij jezyka, poczytaj tu i
          owdzie zamiast gloryfikowac zaslugi kogos, kto przypisuje sobie sukcesy innych,
          porazkami zas obarczajac wszystkich dookola
      • Gość: rey Re: Jerzy Engel - trzy kluby, trzy wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:51
        Ale mamy farta do debili, jeszcze jak Kasper nie spusci z tonu to będzie gburem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka