Gość: Mario IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:50 www.przegladzuzlowy.pl/news_czestochowa.php?id=1089885231 Nic dobrego dla Włókniarza Częstochowa z tego na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adamo Re: Kulisy odejścia Rune Holty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 01:37 Niezły ma tupet ten pan Maślanka. Nie zapłacił za miniony sezon a podstawia umowę na przyszły. Praktyki jak jak w nieboszczce Polonii....A tu masz babo placek, niema kasy, niema zawodnika. Teraz powoli wychodzi szydło z worka, kto i dlaczego robił aby mozna było kontraktować nieograniczoną ilość obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Kulisy odejścia Rune Holty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 08:26 No i padło trochę światła na te tzw "dream teamy": z zewnątrz super a w środku gó... Dobrze się stało, że takie sprawy przestają być tuszowane tylko się o nich głośno mówi. R.Holcie gratuluję decyzji i odwagi. Ciekaw jestem, jak klub z Czewy wywiąże się z tegorocznych kontraktów, bo od dawna jaskółki ćwierkały że go na nie nie stać. Kibiców z Czewy proszę, aby w obecnej sytuacji nie pluli jadem na Bydgoszcz i Toruń - do pięt nam nie dorastacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Kulisy odejścia Rune Holty IP: *.prenet.pl 03.01.06, 10:48 Chyba nie doczytaliscie pozniej :) Holta przyznal ze kasa wyszla ale stwierdzil, ze nie ma na jego koncie (takie bajki to mozna cisnac rodzicom). Dalej... Holta okazal sie troche hipokryta - to on zarzekal sie ze nie bedzi ejezdzil w druzynie z Pedersenem, to on poradzil Lee czestochowe bo tu jest w pelni profesjonalny klub, teraz mu sie odmienilo ? Lansuje sie nie potrzebnie i pali za soba mosty... Gdyby nie ta konferencja to chyba bym wierzyl Holcie, a wypowiedziami pokazal ze co 2 tygodnie zmienia zdanie. W przyszlym sezonie znow znajdzie nowy "profesjonalny" klub a Rzeszów okaze sie slaby - teraz juz nei bedzie mu tak latwo robic 10pkt minimum w meczu, zawodnikow silniejszych jakby wiecej w druzynach, a i on wyladowal u outsidera ligi. (...) bo od dawna jaskółki ćwierkały > że go na nie nie stać(...) Nie stac bylo na zadania Holty... a skoro nie bedzie Holty to kasa zostanie w klubie (nie cala oczywiscie), wiec teraz pomysl, mniejsze wydatki maja spowodowac bankructwo ? Poza tym jaskolki niech sie zajma swoja rafineria bo tez tam moze byc cieplo jak nasza nowa wladza wysle NIK do klubu lub rafinerii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Kulisy odejścia Rune Holty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:02 Szrek ty to jestes gwiazdą na forum zużlowym bo zawsze masz cos do powiedzenia.Toruń miał kase to mial Rickarssona i Crumpa-teraz juz nie,Częstochowa miala Holte i Walaska-teraz już nie,Bydgoszcz miala BKS teraz BTŻ i bardzo silną ekipe,gratuluje takiego składu.A ty jestes zwykłym bolkiem który nic tylko szuka zaczepki wiec zycze powodzenia.Pozdrawiam kibiców z Bydgoszczy i Torunia.Widze że cwierkasz z jaskolkami,czy to te z Tarnowa? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: Kulisy odejścia Rune Holty 03.01.06, 11:46 Ale dla mnie nie wszystko jest tak jasne, jakby sie wydawalo. Holta mowi o forsie za mecze, w ktorych jezdzil przed podpisaniem kontraktu, tego nie kapuje. No i Ulamek - kto w koncu decyduje o skladzie druzyny ? Rune sie obrazil i poszedl, ale kazdy gmatwa sprawe ile sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Przeczytajcie dokładnie całą relację z konferecji 03.01.06, 13:11 prasowej z R.Holtą na Sportowych Faktach, czy częstochowskich stronach Gazety Wyborczej. Wychodzi jednak, że to Holta (lub ten kto mu ten tekst napisał) jest chamem. Twierdzi, że pieniędzy nie dostał, a dostał. I od kiedy to zawodnik ma ustalać skład drużyny. Jak czytałem wypowiedzi forumowiczów to 99% jest po stronie Maślanki a nie Holty. Wygląda na to,że Holta swoim zachowaniem spalił za sobą mosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:31 Carlos, dawno już zauważyłem, że mnie adorujesz. Ale ja mam swoje zasady, z obcokrajowcami się nie umawiam. Dlatego proszę podziwiaj mnie w trochę bardziej dyskretny sposób. Pozostałych przepraszam za tę odrobinę prywatnej dyskusji. Musiałem kolegę uspokoić zanim zrobi coś nierostropnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:29 Jeżeli faktycznie klub dokonał przelewu środków finansowych na rachunek Rune Holty to wykazanie tego jest przecież bardzo proste. Z drugiej strony zastanawiające jest, iż Rune nie ma za bardzo ochoty na rozmowę o szczegółach w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:53 jestes swietny forum nalezy do ciebie,juz cie nie adoruje pisz dalej bo jestes w tym najlepszy i do tego kuluralny pawie jak Holta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:08 Czy nie ma w twoim otoczeniu jakichś interesujących dziewcząt, na które mógłbyś przerzucić swoje uczucia? Ja Eltona Johna uznaję tylko kiedy śpiewa Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer 05.01.06, 08:46 dziwi mnie "gromadzenie" przez CKM dokumentow poswiadczajacych przelew- na moj gust to powinien byc 1 papier dostepny dla ksiegowosci i prezesa na wyciagniecie reki, gotowy do pokazania w ciagu 5 sekund. tymczasem Maslanka mowi ze sa w trakcie przygotowywania dowodow. dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:37 Oj kolego, toru żużlowego w 5 sekund nie da się spreparować i dokumentów których nie ma też. Nie z tej ziemi jesteś cycuś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:34 "Ja Eltona Johna uznaję tylko kiedy śpiewa". Ładnie to Szrek ująłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Przeczytajcie dokładnie całą relację z konfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:35 Po prostu trafiłem - jak chory w basen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:14 A niech rzeszów puści z torbami, to samo się tyczy walaska i zielonej górki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:42 Od Zielonej sie odstosunkuj. Przypomnij czas kiedy to wedrował w drugą stronę, wtedy było cacy.Podobnie z Ryśkiem jak przekrętem nadano obywatelstwo by oszukać konkurencj, też OK. Ale kiedy odchodzi to źle Mozna powiedzieć,iż poglądy masz Kalego. On był czarnoskóry, a Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:29 Przepraszam jeśli uraziłem rzeszów, ale zieloną górę to puści tego jestem pewien A jeśli chodzi o kontrakty jakie na początku mieli holta i walasek w częstochowie to były o niebo niższe niż teraz. Przecież w częstochowie wyrobili sobie renomę i cenę kontraktu, a że Maślanka niechciał budować zespołu kosztem bankructwa za 2-3 lata. Walaska cenię za wszystko co zrobił dla nas ale Holta przecioł bilet powrotny do Cze-wy szkoda że tak z nami się rozstał. Kali pić wodę, ale zdrową, bo po co kali ma się wykończyć za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAŚLANKA Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:15 ALE UMISZ SOBIE WYTŁUMACZYĆ. HOLTA WAS OLAŁ BO ,,ŚMIETANKA,, PO 6-ŚCIU LATACH DOSZEDŁ DO WNIOSKU , ŻE NIE BĘDZIE MU JUŻ NA CZAS PŁACIŁ. MURZYN ZROBIŁ SWOJE , MURZYN MOŻE ODEJŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 00:12 O ile sobie przypominam to żyjemy w wolnej polsce, masz prawo do pisania takich bredni, tak jak Holta ma prawo do wyrażenia swojej opini która wcale nie musi być prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rune Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:37 Na jednym z forum znajduje się następujący post: Panie i Panowie "Widzę , że dyskusja zeszła na pierdoły sprowadzające się do rozważań , który przelew ile idzie itp. Pozwólcie , że wrócę na nieco poważniejsze tory. Jak wiecie z moich wczesniejszych postów uważam , że wina za zaistniałą sytuacje rozkłada się na obie strony - IMHO dzisiejsza konferencja niewiele (jeśli cokolwiek) tu zmieniła na korzyść zarządu. Miejcież trochę własnego zdania i umiejętności osądu , a nie tak że jak z którejś strony zawieje końskim łajnem , to zaraz wszyscy w ślad za jednym chwalą , że to wspaniały powiew morskiej bryzy. FAKT 1 - Holta w sezonie 2005 zarobił kwotę około 677.000 zł. Czy nikt nie zwrócił uwagi że jak na tej klasy zawodnika to nie były wcale jakieś olbrzymie pieniądze? Przecież dochody Golloba w Tarnowie są DWUKROTNIE wyższe. Bardzo chętnie zapoznałbym się równolegle z dochodami Ułamka i Walaska za sezon 2005 - ciekawe jak wypadłoby porównanie poziomu tych dochodów na tle różnic w wartości sportowej całej trójki zawodników SZCZEGÓLNIE W DECYDUJĄCYCH SPOTKANIACH. FAKT 2 - 25% dochodów , czyli około 150.000 zł klub zapłacił Holcie po sezonie. Jak rozumiem na konferencji powiedziano o tym w takim stylu jakby to było oczywiste i wcześniej uzgodnione , że Holta będzie musiał na te 25% czekać. A przecież to BULLSHIT - ta kasa należała się Rune od razu , a nie kilka miesięcy po sezonie!!!!! Zwracam się w tym miejscu do poważnych forumowiczów mających jakie takie pojęcie o działalności gospodarczej - postawcie się w takiej sytuacji: wystawiacie fakturę za wyświadczone usługi na sporą kwotę z określonym terminem płatności (7,14,21 dni?). Kontrahent (tj. klub) beztrosko opóźnia o kilka miesięcy przelew. W tym momencie jako wystawca faktury jesteście USTAWIENI W CH...!!! Musicie terminowo zapłacić podatek VAT , dochodowy i Urząd Skarbowy z reguły ma gdzieś czy kasa dotarła na czas czy też nie. Czy w tym kontekście należy się dziwić , że Holta mając za partnera tak nieterminowego kontrahenta jakim okazał się klub wolał zarejestrować swoją działalność gospodarczą w jednym z krajów określanych jako tzw. raje podatkowe (Kajmany itp.)??? Nie , bo tylko w ten sposób mógł uniknąć problemów , które ściągnęłaby na jego głowę nieterminowość klubu. Sam bym na jego miejscu tak zrobił!!! FAKT 3 - Ujawnianie w tym kontekście przez klub , że Holta jako jedyny nie zrzekł się kwoty raptem 7.000 zł gwarancji startowych za mecz z ZKŻ uważam ewidentnie za cios poniżej pasa ze strony zarządu. Z góry wiadomo , że podanie tej informacji w określonym kontekście (śmierć Jana Pawła II) było obliczone tylko i wyłącznie na wywołanie określonej reakcji kibiców - fali nienawiści pod adresem Holty. Podanie tej właśnie informacji przy tej właśnie okazji uważam za najbardziej nieładne i nieetyczne (chociaż z drugiej strony Holta też nie grał wcześniej do końca czysto). W tym momencie aż prosi się o pytanie , czy nie stało się tak dlatego , że być może Rune po prostu poniósł już wcześniej jakieś koszta związane z przygotowaniami do wyjadu na mecz i po prostu zwyczajnie te 7.000 potraktował jako zwrot tych kosztów? W końcu w przeciwieństwie do Ułamka nie dojeżdża z Grabówki tylko z Norwegii... FAKT 4 - W dalszym ciągu zajebiście śmieszy mnie fakt , że jakiś cymbał jak szalony codziennie przez kilka dni mimo wcześniejszego niepowodzenia (19,20,21,22,23....) próbował wypuścić przelew i codziennie okazywało się to niemożliwe. Czy człowiek o IQ większym choć odrobinę od chomika lub świnki morskiej rasy syberyjskiej po 2-3 nieudanej próbie nie zadzwoniłby po wyjaśnienia (do zawodnika? do menedżera? do Banku?). Proszę zwrócić uwagę , że tenże cymbał wiedział na bieżąco o tym , że te próby kończą się niepowodzeniem , bo od razu następnego dnia próbował znowu i znowu... Nie próbuję tu wybielić Rune , bo zawodnik też ma swoje za pazurami - głównie jeśli chodzi o ultimatum w sprawie niezatrudniania Ułamka , ale także i w paru innych kwestiach. Jednak kiedy czytam te enuncjacje "dziennikarzy" (czyt. wybranej grupy zaproszonych na konferencję osób pozbawionych w dużym stopniu umiejętności SAMODZIELNEGO myślenia) to robi mi się niedobrze: "Rune oczerniał klub....." "powinien teraz przeprosić..." "bezprzykładna napaść na dobre imię klubu..." Ludzie , czy was za przeproszeniem poj..ało? Uważam , że bardzo dobrze się stało , że Rune zrobił jak zrobił , bo WYMUSIŁ W TEN SPOSÓB (choć niestety nadal w bardzo ograniczonym zakresie - ograniczonym tylko do siebie) NA ZARZĄDZIE KLUBU wprowadzenie choć odrobiny jawności w sprawach polityki finansowej i kontraktowej. Niech to będzie dla zarządu nauczka na przyszłość - dobra, bo bolesna!!!! Pozdrawiam wszystkich myślących - mam nadzieję , że w dalszym ciągu spora grupa forumowiczów z Częstochowy nie patrzy na tę sprawę tak jednostronnie , jak chcieliby tego niektórzy. Jak mawiał...... (no właśnie kto? chyba Kotański?) - LUDZIE , MYŚLCIE - TO NIE BOLI !!!! PS. Zainspirowany jednym z wcześniejszych postów Joe zamierzam skrobnąć niedługo coś na temat wyniku finansowego klubu w latach 2003 , 2004 , 2005 , a także na temat zjawiska spadku frekwencji , ale to drugie może w odpowiednim wątku... PS2. Jestem zażenowany bezmyślnością , jeśli nie wręcz powalającą tępotą niektórych ludzi uważających się chyba we własnym mniemaniu za dziennikarzy. Mam nadzieję , że był też na tej konferencji ktoś z odrobinę większą ilością oleju w głowie , nie pozwalający sobą tak łatwo sterować i pojawią się w prasie jakieś obiektywniejsze spostrzeżenia (Zaguła? , Toborek?)" ____________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: BRAVO CZEFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:16 Mocne słowa, powiem tylko tyle że o paru faktach wymienionych we wcześniejszym tekście nie wiedziałem, to teraz mam problem za jaką stroną się opowiedzieć, ale praktyki maślanki są stosowane tagrze w innych klubach ( no może poza Tarnowem dlatego że są strasznie dziani ) To jest normalność w polskiej lidze że część kasy jest wypłacana zawodnikowi po sezonie, no może Holta ruszył ten kamień, teraz czekamy tylko na lawine. Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Artykuły: "Włókniarz odpiera zarzuty Rune Holty": 12.01.06, 18:15 miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35272,3108780.html oraz: Żużel: Informacja dnia: "Włókniarz niewinny" www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=44&k2_id=100&dzial_id=355&news_id=99331 Co sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
czefan "Były prezes Włókniarza o awanturze z Holtą" 13.01.06, 13:49 miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35272,3110452.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: "Były prezes Włókniarza o awanturze z Holtą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 00:03 Ja w jednym poście napisałem: A jeśli chodzi o kontrakty jakie na początku mieli holta i walasek w częstochowie to były o niebo niższe niż teraz. Przecież w częstochowie wyrobili sobie renomę i cenę kontraktu, a że Maślanka niechciał budować zespołu kosztem bankructwa za 2-3 lata. Walaska cenię za wszystko co zrobił dla nas ale Holta przecioł bilet powrotny do Cze-wy szkoda że tak z nami się rozstał I co miałem racje czy nie? bo z tego wywiadu wynika że jednak miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: "Były prezes Włókniarza o awanturze z Holtą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:48 To w którym miejscu pomniczek kolega sobie życzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: "Były prezes Włókniarza o awanturze z Holtą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:42 Na sirodku ARENY LWA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: "Były prezes Włókniarza o awanturze z Holtą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 06:20 Na środku areny lwa ? Czyli w pierdlu, bo tam jest Lew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack49 Re: Artykuły: "Włókniarz odpiera zarzuty Rune Hol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:49 Totalna bzdura . Moim zdaniem tak jak w tym powiedzeniu wina zawsze leży po obu stronach. Niech Maślanka się tak nie wybiela bo słuchając Go można się rozchorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Artykuły: "Włókniarz odpiera zarzuty Rune Hol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:55 No bo żeby się po maślance nie rozchorować to musi być świeża maślanka. Nie wiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś