Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

HYMN LECHA POZNAŃ

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 22:42
    Czy nie możemy wrócić do śpiewania piosenki "W górę serca i niech zwycięża
    Lech" do melodii "Yellow Submarine"? Uważam , że to jest hymn Lecha , a nie
    żadne disco polo w rodzaju Konika... czy Ich Troje.
    pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sergio Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.echostar.pl 08.10.01, 23:07
        Świetna sprawa, ale czy my jeszcze pamiętamy słowa? I czy aktualnie Ich Troje
        przypadkiem nie stały się przebojem jesieni na Bułgarskiej? I tak wolę to niż
        przerobionego Konika, w zeszłym roku ta piosenka była totalnym niewypałem, ale
        jeszcze gorsza była ta promowana na meczu ze Stalą Stalowa Wola.
        • Gość: MICHU Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 23:20

"Ludzi tłum przez miasto gna gdy Kolejorz mecz swój ma,
          w kasach ścisk biletów brak, stadion cały pęka w szwach.

W górę serca i niech zwycięża Lech!Kolejorz! niech zwycięża Lech!
          Niech zwycęża Lech !

Sędzia już rozpoczął mecz piłka w górę toczy się,
          wnet z podania padnie strzał, na trybunach radość , szał!!!

W GÓRĘ SERCA I NIECH ZWYCIĘŻA LECH,
          NIECH ZWYCIĘŻA LECH , NIECH ZWYCIĘŻA LECH !!!"

to jest super piosenka i prawdziwy hymn Lecha!!! i dajmy sobie spokój z tym
          disco polo:))
          pozdr

• Gość: misza Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.elite.com.pl 09.10.01, 08:42
            Pamiętam,że kiedyś jak drużyny wchodziły na murawę i po każdej bramce dla
            Lecha puszczano refren, a cały syadion śpiewał 'W górę serca i niech zwycięża
            Lech". I to jest nasze, od zawsze, więc nie rozumiem dlaczego na siłę próbujemy
            szukać czegoś nowego. Też jestem za powrotem do tradycyjnego hymnu, a nie, w
            sumie spapugowanego z Polonii, "A wszystko to bo Ciebie kocham" czy innych
            wynalazków Łejerów
            • Gość: walek Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: 150.254.98.* 09.10.01, 12:45
              Michu, dzięki za przypomnienie słów jedynego i prawdziwego(!) hymnu Kolejorza. Podpisuję się
              również pod txt miszy. Jedyny nasz hymn to ten do melodii "Yellow Submarine" Beatlesów...
              walek kozodój
              • Gość: darek Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.um.poznan.pl 09.10.01, 12:58
                Ja pamietam pierwsza zwrotke troche inaczej:
                "Wierny tlum kibicow gna, bo Kolejorz mecz swoj ma".
                Jakby nie bylo, dla mnie od 20 lat to byl zawsze HYMN KOLEJORZA, a nie
                wypocinki tej trojki.
                Pozdr
                • Gość: chel Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: 10.40.130.* 09.10.01, 13:43
                  Popieram stary hymn . Misza ma racje " A wszystko to bo ... " to Polonia i
                  zostańmy przy naszym " W góre serca ... "
                  Proponuje jutro ostro poćwiczyć .
                  pozdro.
                  • Gość: MICHU Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: 192.168.0.* / *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 14:38
                    najlepiej niech redakcja Gazety W. przypomni kibicom słowa hymnu Lecha "W górę
                    serca....". Wszyscy sobie przypomną i razem jutro zaśpiewamy!:)
                    pozdr
        • Gość: kibol Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 11.10.01, 20:40
          Jestem za przywroceniem starego hymnu
      • Gość: Maciejas Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 14:40
        Ja mam jeszcze jakąś wersję z 3 zwrotką:

Ludzi tłum przez miasto gna,
        gdy Kolejorz mecz swój gra.
        W kasach ścisk,
        biletów brak,
        cały stadion pęka w szwach.
        ref: W górę serca,
        niech zwycięża Lech,
        niech zwycięża Lech,
        niech zwycięża Lech!
        Sędzia już rozpoczął grę,
        piłka z rogu toczy się,
        wtem z podania pada strzał,
        na trybunach radość, szał.
        ref:...
        Na trybunach cicho już,
        pusty stadion zamknął struż,
        lecz kibiców głos wciąż trwa,
        bo KOLEJORZ mistrza ma!

• Gość: misza Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.elite.com.pl 09.10.01, 15:39
          no to może trzeba znów "pomejlować " do klubu? Moga przecież wydrukować hymn w
          programie meczowym i zaintonuje to cały stadion .To by było coś (chociaż refren
          zaśpiewany przez 20 tys ludzi)- jak na Liverpoolu.Może pomysł na następna
          rundę -na świętowanie awansu?
          • Gość: kolej Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.stacje.agora.pl 11.10.01, 12:26
            Zgadzam się, ze Ludzi tłum... jest najlepszy. Ale
            dopucibym inne piesni, ta nowa Kubla spiewana czasem
            przez kociol jest w miare. Ale Ich Troje - WOOON!
            • Gość: pluto Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 16:07
              wydaje mi sie ze niedawno juz wydrukowali ten tekst na meczu żeby wszyscy
              zaspiewali i wtedy było słychac tylko kocioł
              • Gość: Kfacza Re: HYMN LECHA POZNAŃ IP: *.ae.poznan.pl 11.10.01, 19:11
                Wydrukowali 10. czerwca 2001 na 2 stronie Gazety Wielkopolskiej.
                Jest Ona niepelna, ale juz mamy na FORUM Kolejorza zlozony tekst.
                Proponuje wysylanie maili do Klubu, ze wsrod nas istnieje potrzeba powrotu do
                tradycji.
                "W GORE SERCA NIECH ZWYCIEZA LECH!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka