Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie będę ogląć tych igrzysk!

• Gość: FreakyMisfit Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.02.06, 14:02
        Ale to jest najszczersza prawda. Kogo to obchodzi? Zainteresowanie tym sportem jest tak samo fałszywe, jak katolicyzm Polaków... Kto do k.... nędzy przed epoką Małysza wiedział, co to jest telemark? A Małysz się skończył, wyskakał swoje, odcina kupony i efekty są widoczne, pozostała przy tym może jakaś garstka miłośników, a reszta społeczeństwa ma to gdzieś.
        • Gość: kosc.mlodz.psych. Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:27
          Nie chodzi tu o jakiegos polaczkowskiego Małysza. Chodzi tu o głupote
          tego "dziennikarza".
        • Gość: donk Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.icpnet.pl 08.02.06, 14:45
          Ja wiedziałem co to telemark. Ja pamiętam jak wygrywał Funaki. Ja nie wiem co
          jest fałszywego w ogladaniu skoków. Ja cię kręce - jesteś jak ten redaktorek.
        • Gość: kermit do FreakyMisfit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:04
          Ja - do k.. nędzy - wiedziałam, ćwoku. Nie mierz innych swoją miarą.
        • Gość: Konstanty52 Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.adm.uni.wroc.pl 08.02.06, 17:25
          Ja, nieletni sportowy analfabeto. Dla mnie telemark jest starszy nie tylko od
          Małysza (który sam zadecyduje, czy się skończył, czy nie), ale i od Marusarza.
          I nie jestem w tym kraju wyjątkiem.
          Dlatego nie cierpię głupców, którym się wydaje, że świat powstał w momencie,
          gdy otworzyli swoje niemyte oczęta. Nikt ci nie każe niczego oglądać - pij piwo
          i gap się na "Słoneczne patrolówki", ale nie wypowiadaj się na temat
          czyichkolwiek zaimnteresowań, bo wiesz o tym mniej od tego dziennikarzyny (choć
          to trudne). Oglądanie sportu jest dla tych, ktorzy sami go uczciwie uprawiali,
          wiedzą, co to jest fair play, ciężki trening, piękno rywalizacji do utraty tchu
          i idea równych szans. Reszta to kibole.
      • Gość: dlnmktw Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:14
        Sprawa jest czysto subiektywna: dla mnie np. olimpiada zimowa nie jest czymś
        zbytnio interesującym, naprawdę to w tym roku czeka się na Mundial - to jest
        prawdziwe wydarzenie. Ale rozumiem, ze kogoś mogą jarać skoki, hokej (to to ja
        też nawet lubię), czy bobsleje, biegi, kombinacje, łyżwiarstwo figurowe,
        curling nawet etc. Ludzie są różni, a tak na dobrą sprawę KAŻDYM sportem można
        się zainteresować - mniej chodzi o to, jaki to sport, a bardziej o sam fakt
        rywalizacji. Ja to nawet beznadziejenie głupie Super-Bowl zacząłem oglądać
        (które ani mnie ziębi, ani parzy) i się wciagnąłem;)
        W każdym razie na Turyn, tak jak pan autor artykułu, nie zamierzam tracić za
        wiele czasu.
      • seven Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! 08.02.06, 14:15
        wiekszosc dyscyplin na igrzyskach mnie wali, ale i tak 100x bardziej wole igrzyska zimowe niz
        letnie. z checia popatrze sobie na biathlon, hokeja, snowboard, czyli to, czego NIGDY nie ma w
        tv ogolnodostepnej . dziwne, ze takie bzdurne artykuly nie powstaja przy okazji igrzysk letnich.
        • Gość: Aussie Nieuk doprawdy!!! IP: 220.165.113.* 08.02.06, 14:23
          pan redaktor nie dosc, ze pisze bzdury o sportach zimowych to jeszcze z
          geografii jest wyjatkowo cienki. Otoz panie red. w Australii pada snieg i
          istnieje tam szereg calkiem niezlych osrodkow narciarskich w pasmie Great Snowy
          Mountains na granicy Victorii i Nowej Poludniowej Walii. Sezon narciarski trwa w
          trakcie naszego polskiego lata.
      • Gość: piwa2 będę ogląć igrzyska IP: *.eu.org 08.02.06, 14:37
        tak, czytałem opinie, iż sporty zimowe to relacja z zawodów nudnych lub bardzo nudnych. Owszem wiele z tych sportów nie jest medialnie porywających. Gdyż zwyciezczyni Janica Kostelic przejedzie prawie tak samo jak 10 rywalek.
        Troche to sie zmienia, np. wprowadzono dystanse sprinterskie w biegach narciarskich, co jest o wiele bardziej miedialne niz bieg na 20 km.
        Mi sie wiele tych sportow podoba, zwlaszcza te co sam uprawiam np. narciarstwo biegowe i zjazdowe. A owszem np. bobsleje juz nie skupia tak mojej uwagi.
        A jak ktos nie lubi tak wspanialej pory roku, jaka jest zima, to pewnie i zimowych igrzysk nie polubi.
        TURYN RULEZ
      • Gość: alcik03 Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:54
        hehehe! żenada Polska snowboardowym potentem!!??? a co to???
      • Gość: Pepz Re: Nie będę oglądać tych igrzysk! IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 08.02.06, 14:56
        Turniej hokejowy będzie jednym z największych wydarzeń tej dyscypliny w historii. Ale redaktor Harasimowicz, podobnie jak większosć znawców sportu w tym smutnym kraju mysli że sport to piłka nożna. Wiec sobie wyobraźcie ze są ludzie ktorzy futbol maja gdzieś. I igrzyska to jest to na co czekaja cztery lata zeby móc obejrzec SPORT!
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Wspaniały post! 08.02.06, 15:14
          Ale taka jest mentalność redaktorzyn sportowych z GW i ich klakierów.
      • starybaca Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! 08.02.06, 14:58
        Co za idiotyczny artykuł.

Zgadzam się, że igrzyska to w dużej mierze komercja, ale piłka,
        którą szanowny redaktor tak chwali, to też nic innego jak komercja.

Olimpiada to okazja, żeby zdjąć klapki z oczu i zobaczyć, że istnieją
        jeszcze inne sporty prócz piłki, często nie mniej widowiskowe.

A co do curlingu: jest to gra o rząd wielkości ciekawsza niż piłka.
        Kto nie widział, nie wie co traci!
        • Gość: Lody Na Patyku Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.chello.pl 08.02.06, 15:07
          curling o rząd wielkości ciekawszy niż piłka????
          ha,ha,ha,ha
          co za bzdura - koleś chyba mózh ci zamroziło przez tegoroczną zimę..

jest to może jakaą forma rekreacji i tradycji ale bez przesady nie róbmy z tego
          poważnej dyscyplny sportowej
          turlanie garnków + zamiatanie lodowiska ciekawsze niż futbol...ha,ha,ha,
          dowcip roku
          • starybaca Re: Curling 08.02.06, 17:36
            Gość portalu: Lody Na Patyku napisał(a):

> curling o rząd wielkości ciekawszy niż piłka????
            > ha,ha,ha,ha
            > co za bzdura - koleś chyba mózh ci zamroziło przez tegoroczną zimę..

Diękuję, jeszcze mi nie zamroziło. Ale podam ci argumenty zamiast
            zwracać obelgi.

Curling jest czymś w rodzaju "szachów na lodzie". Oglądając go możesz
            cały czas analizować sytuację, i myśleć co ty byś zrobił, a następnie
            porównać to z tym, co robią zawodnicy. Już samo to jest fascynujące.
            Na zawodach klasy takiej jak olimpiada można zobaczyć nalpesze drużyny
            świata, stosujące bardzo nieraz finezyjne i wyszukane zagrywki.

W piłce, dla odróżnienia, przez 90% czasu nic ciekawego się nie dzieje.
            Tylko bramki są naprawdę ekscytujące, ale one padają rzadko, a czasem wcale.
            Oglądanie piłki nie wymaga absolutnie żadnego wysiłku umysłowego,
            tak samo zresztą jak w większości innych sportów.

Curling dlatego jest wyjątkowo ciekawy, bo jest sportem w którym zarówno
            zawodnicy, jak i kibice mogą zażyć pewnej dozy rozrywki intelektualnej,
            a nie tylko wrzeszczeć i czekać na kolejnego gola.

Co nie znaczy, że nie lubię czasami oglądnąć dobrego meczu piłki -
            ale myślę, że jest to sport przereklamowany i ceniony wyżej, niz na to
            zasługuje.

• Gość: tyfus Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.era.pl 08.02.06, 15:09
          Tezy śmiałe ale bzdurne. Skeleton jest zajebisty!!! Istnieją fani curlingu,
          skeletona czy bobsleii i mają prawo aby chociaż raz na 4 lata TVP pokazywała ich
          ukochane dyscypliny. Red. Jakiśtam stawia populistyczne tezy bo wie że
          większość woli piłkę niż sporty zimowe i liczy na poklask tych których nudzą
          ZIO. Moim zdaniem nawołuje do dyskryminacji i traktuje fanów sportów zimowych
          jak moherową mniejszość, wstyd !!!
      • Gość: zzz Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.tcd.ie / *.tcd.ie 08.02.06, 15:07
        "... nieoczekiwanie staliśmy się snowboardowym potentem" - co to jest potent?
        Czy autor umie po polsku czy juz tylko w jezyku language? Redaktor tam jakis
        jest? To prosimy do biureczka i pracowac...
      • Gość: gradek Totalna bzdura IP: 195.20.110.* 08.02.06, 15:10
        co to za dyrdymały??
        ja uwielbiam zimowe sporty - także w tv!!!
        a potentem to może jest pan redaktorek...
      • Gość: RUSURE? Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.motors.ge.com / 12.162.61.* 08.02.06, 15:20
        "Zimowe igrzyska olimpijskie to impreza niszowa" - wydaje mi się, że to
        delikatnie rzecz ujmując bardzo odważne stwierdzenie...
        Może raczej brak zainteresowania Olimpiadą - najbardziej prestiżowym
        wydarzeniem sportowym - oznacza, że coś niedobrego dzieje się w polskim sporcie?
        Cóż, to że nie mamy czego pokazać (a może jednak mamy) nie powinno chyba
        dyskwalifikować Olimpiady jako takiej?
        Bardzo aroganckie podejście do świata prezentuje autor. Mam nadzieję, że
        międzynarodowe media nie zrobią z tej arogancji użytku. Znów byłby wstyd dla
        Polaków...
      • Gość: BArtek Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.mi.gov.pl 08.02.06, 15:20
        Nie chciałbym się wymądrzać ale autor trochę wyszedł na ignoranta bo akurat
        śnieg to w Australii pada, jeśli ktoś nie wierzy to zapraszam w Alpy
        Australijskie i się przekona czy aby przypadkiem nie mam tam lepszej bazy do
        sportów zimowych szczególnie do narciarstwa niz w naszym kraju. Pozdrawiam a
        autorowi polecam pogłębienie wiedzy oraz miłą letnią wycieczkę na Antypody!
      • Gość: monter to sobie nie ogladaj frajerze IP: *.kl.amwaw.edu.pl 08.02.06, 15:23
        siedz na kanapie i gap sie na trzecioligowa pileczke, moze jeszcze w polskim
        wydaniu. wielki redaktor sportowy sie znudzi ogladajac swiatowa czolowke
        alpejczykow, hokeistow, lyzwiarzy.zalosny pajac
      • Gość: buhahaha Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 08.02.06, 15:29
        oj redaktorze!przeciez Ty podobno nie masz telewizora (pol Warszawy o tym
        wie),wiec jak sobie bedziesz korzystal z tego pilota? ale jaja.
      • neiden Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! 08.02.06, 15:32
        ogladanie igrzysk czu nie to jest sprawa indywidualna on nie chce ogladac bo
        nie ma polskich suksesow zeby ta sytacje zmienic trzeba szukac talentow
        sportowych za to szkoly powinne byc odpowiedzialne co robi minister czy ma plan
        jezeli chodzi o sport w polsce.jezeli nie wie co robic moze napisac do mnie.
        stekanie w tej sytuacji nic nie pomorze -dzialanie a nie stekanie.
      • Gość: pit co za cieć malinowy IP: *.euroscript.pl / *.devs.futuro.pl 08.02.06, 15:50
        ja idealnie lubię pooglądać sobie ślizgi saneczkarzy lub curling. fajni są ci
        kolesie ze szczoteczkami. co z tego że nie ma zbyt wielu liczących się polaków.
        w champions league też nie ma polaków, nie mówiąc już o polskim klubie. hasło na
        dziś: Igrzyska wyzwoleniem od serialowej dyktatury!
      • Gość: rj Snowboardowy POTENT IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 15:50
        "...nieoczekiwanie staliśmy się snowboardowym potentem!" Mam nadzieję, że autor też jest potentem. Dziennikarskim ;-)
        ROTFL!
      • dzielanski Wolę narty w wykonaniu mojej córki niż 1 ligę! 08.02.06, 16:03
        Wolę oglądać narciarstwo alpejskie w wykonaniu mojego pięcioletniego dziecka
        niż football w wykonaniu naszych, pożal się Bożę "piłarzy". Skąd temu panu
        przyszło do głowy, że sport jest do oglądania w telewizji, a nie do uprawiania.
        W Polsce tysiące młodych ludzi jeździ na nartach, a jak ten pan słusznie
        zauważa praktycznie nie mamy zimowej kadry olimpijskiej - ale czy jest to
        powód, żeby pieniądze podatnika inwestować w piłę nożną, a nie w sporty zimowe?
      • przybylskip Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! 08.02.06, 16:08
        Co za kretyn! Przecież to, że nasi tam pojechali za kosmiczne pieniądze (co
        jest, nawiasem mówiąc, nie w porządku), to jeszcze nic nie wnosi do sprawy
        jakości widowiska! Każdy ogląda to, co lubi. Ja znam wiele osób, które wolą
        igrzyska zimowe od letnich. Jeśli tylko na naszych rodaków ktoś chce patrzeć,
        to niech wyjdzie do parku. A igrzyska olimpijskie są zawsze najardziej
        prestiżową imprezą sportową. A poza tym czego się można spodziewać po
        redaktorze z takiego szmatławca, jak "Nowy dzień"
      • Gość: Marta Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:12
        Trochę pan redachtór przesadził.
        Chciał sprowokować, a popisał się ignorancją.

Nie jestem wielką fanką oglądania zawodów sportowych.
        Ale takie wydarzenie jak Olimpiada na pewno sprawi, że z przyjemnością obejrzę
        mecze hokeja, narciarstwo - choćby taki zjazd, nie mówiąc o skokach. Także
        wyścigi bobslejów i będę ściskała kciuki, żeby nasza drużyna wypadła jak
        najlepiej.
        Przykro czytać, że pana redaktora to nie obchodzi. Nie obchodzi go start
        Polskiej drużyny w Igrzyskach, za to będzie oglądał jakieś (do znudzenia
        powtarzane, maglowane i trwające okrągły rok) mecze piłkarskie obcych drużyn.
      • Gość: Playmaker Mecz reprezentacji narodowych ice hockey jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:15
        Czechy-Kanada czy Rosja-USA to widowiska często większe niż mecze Champions
        League...
        Już czekam na wielkie pojedynki Rosjan z Kanadą mimo, ze NHL nie oglądam
        nigdy...Prawdziwa męska walka i cudowne umiejętności graczy takich jak [ co
        zapamietalem z poprzedniej Olimpiady ] Kariya, Sakić, Nidermayer, Brodeur,
        Bure, Jagr, Haszek...
      • Gość: rada Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.crowley.pl 08.02.06, 16:15
        nie oględaj będziesz bardziej ograniczony
      • princealbert nie zgadzam sie z autorem 08.02.06, 16:26
        Igrzyska moga byc super ale, co chyba oczywiste, nie dla patriotycznie
        nastawionych Polakow. Ja mam w nosie czy wygra Malysz. Bede ogladal z uwagi na
        pasje do sportu i piekno zmagan w niektorych dyscyplinach.

W jednym sie zgodze - bobsleje to strata czasu.
      • Gość: andrzej Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 16:31
        Nie zgadzam się, piękno sportu nie sprowadza się wyłącznie do emocji związanych
        z udziałem "naszych", o czym sam autor artykułu pisze wspominając o swoich
        preferencjach sporwadzjaących sie do emocjonowania się walką dwóch objazdowego
        cyrku z udziałem międzynarodówki zmęczonych życiem galaktycznych, czy czerwonej
        armii Abramowicza, które z z Barceloną i Londynem nie mają nic wspólnego. W
        wolnych chwilach na pewno będę oglądał curling, boblsleje czy skeleton i nie
        będę przełączał się na piłkarską młóckę, wolę oglądać euforię zawodników z
        Afryki lub Ameryki Środkowej cieszących się z ukonczenia slalomu lub biegyu
        narciarskiego, bo to jest jeden z istotniejszych elementów magii sportu.
      • walesa4 Gostek, a kogo interesuje że jakiś matoł będzie to 08.02.06, 16:41
        oglądał czy nie, masz za duże mniemanie o sobie
      • Gość: lolo Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.02.06, 17:01
        idz se obrady sejmu ogldac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka