Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kowalik w Polonii - co to ma k... być ???

IP: *.cps.pl 18.11.02, 13:24
    Kategoryczne NIE dla takiego transferu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdecydowanie zawiodłem się na działaczach Polonii za którymi wstawiałem się w
    tych przepychankach z byłymi niby-sponsorami naszego klubu !!!

I ja i wielu moich znajomych wygwiżdżemy Kowalika na meczach a takze
    działaczy jeśli ten transfer okaże się prawdą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Łysy Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 13:31
        Zdecydowanie sie z toba zgadzam to najwieksza glupota jaka wymyslili ostatnio
        wlodarze naszego klubu!!! Jakim cudem znajduja sie pieniadze na sciagniecie
        Kowalika a pieniedzy dla Protasa jakos caly czas nie widac??? Mam nadzieje ze
        PePe jednak zostanie a zamiast Kowalika przyjdzie do nas zawodnik ktory bedzie
        prawdziwym wzmocnieniem dla Polonii
        • niussia82 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? 18.11.02, 14:57
          >Mam nadzieje ze PePe jednak zostanie a zamiast Kowalika przyjdzie do nas
          zawodnik ktory bedzie prawdziwym wzmocnieniem dla Polonii

Jeśli PePe zostanie (w co osobiście już coraz mniej wierzę) to nie sądzę by
          było nas stać na jeszcze jednego polskiego zawodnika na jakimś dobrym poziomie.
          A co do Kowalika to żenada po prostu.... I ideologicznie (wiadomo - Apator) i
          sportowo (nigdy nie błyszczał w Bydgoszczy tak jak Jaguś np)...
          Ale bardziej przeraża mnie możliwość startów Protasa w Apatorze.... Miałabym im
          kibicowac..?!?!?!? Brrrr...... Tylko nie to!
          • Gość: fin Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 18.11.02, 15:28
            Kowalik w Polonii, nieee, brak mi już słów na tych pacanów z zarządu klubu.
      • Gość: beneka Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.radiomaryja.pl 18.11.02, 16:12
        Co to się porobiło. Jak można w ogóle się zastanawiać i
        tak długo zwlekać, w taki sposób traktować gościa bez
        wątpienia zasłużonego?Nie rozumiem pseudodziałaczy
        Polonii od dawna,nie rozumiem ich teraz jeszcze
        bardziej.Co musi się wydarzyć, żeby Ci goście zaczęli
        działać racjonalnie?Chyba to że Gollob rozwiąże kontrakt,
        bo nie poszło z Jasiakiewiczem, oj nie poszło. Nic nie
        dało nawet poparcie klanu (śmiechu warte). Protas w
        Bydgoszczy powinien zostać, jeśli mamy w jakimś sensownym
        wyglądzie bronić tytułu.
      • Gość: rudy1 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.psi-net.pl 18.11.02, 16:23
        Kowalik w Polonii. To może być kandydat na pozycję nr 8.
        Solidny lewoskręt na zdobywanie 4-5 punktów w meczu, ale
        Protasiewicz musi zostać. Nad czym się jeszcze
        zastanawiają te Gollobowe lizusy ze Sportowej?Pepe jest
        tak samo ważny.
        Ma zostać i koniec
        • Gość: SDB Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 18:04
          Oj jeszcze wam za dobrze widze skoro Kowalika opluwacie, jeszcze nie czujecie
          powagi sytuacji. Co sie tak otrzasacie jakby was ktos gownem obrzucil? Jeszcze
          nic a juz larum wsrod kibicow. Eeeeeetam nie jest wcale taki zly, gdybym byl w
          zarzadzie Apatora to zrobilbym wiecej niz zostalo zrobione zeby Kowalik zostal.
          To jest nadal wartosciowy zawodnik.
          • Gość: raFik Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.iweb.pl 18.11.02, 21:20
            Całkiem dobrze i fajnie z Kowalikiem !!! Nie jest on wcale złym rozwiązaniem
            pod "ósemkę" !!! Pos warunkiem,że Pepe zostanie !!!!!!!! MUSI !!! Jeśli-odpukać-
            by się z Piotrem nie udało to widzę u nas taki sklad:
            1 M. Loram
            2 J. Gollob
            3 G. Hancock
            4 K. Cegielski
            5 T. Gollob
            6 Ł. Stanisławski
            7 G. Czechowski
            8 M. Kowalik
            I jak wam się to aestawienie podoba ??? Mogą walczyć o obronę złota ???????
            • niussia82 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? 18.11.02, 23:37
              Gość portalu: raFik napisał(a):

> Całkiem dobrze i fajnie z Kowalikiem !!! Nie jest on wcale złym rozwiązaniem
              > pod "ósemkę" !!! Pos warunkiem,że Pepe zostanie !!!!!!!! MUSI !!! Jeśli-
              odpukać
              > -
              > by się z Piotrem nie udało to widzę u nas taki sklad:
              > 1 M. Loram
              > 2 J. Gollob
              > 3 G. Hancock
              > 4 K. Cegielski
              > 5 T. Gollob
              > 6 Ł. Stanisławski
              > 7 G. Czechowski
              > 8 M. Kowalik
              > I jak wam się to aestawienie podoba ??? Mogą walczyć o obronę złota ???????

Jejku Wy naprawde wierzycie, że nie ma pieniędzy na Protasa a są na
              obcokrajowców, Kowalika i Cegłe... Wy naprawdę myślicie, że Cegła będzie się
              pchał do klubu, w którym nie ma kasy... Wiadomo jak jest z obcokrajowcami: oni
              żadają i im się w pierwszej kolejności płaci i przy dwóch obcokrajowcach bardzo
              dobrej klasy (i kasy) i naszym budżecie nie starczy dla żadnego Polaka... No mi
              włosy dęba stają jak to wszystko czytam... Niepoprawni optymiści z Was...
      • Gość: zeno Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 21:39
        Koledzy co tak się wkurzacie .Kowalik przyjdzie do Bydgoszczy rządzić w
        klubie ,a nie jeździć pod numerem 8.
        W Toruniu to mu się nie udało więc próbuje w Bydgoszczy.
        • Gość: Amstaff Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 11:38
          Drodzy Panowie !!!
          Trzeba jasno sobie powiedzieć, że w klubie nie ma kasy na Piotrka i włodaże
          klubu doskonale o tym wiedzą, dlatego pomysł z Kowalikiem, który został
          wykopany z Torunia i można go wziąć za grosze.
          Jestem ciekawy czy rzekomy sponsor pt.Crulex wyłoży jakąkolwiek kasę, jest to
          przecież firma z branży budowlano-sanitarnej i z pewnością zapowiedzi
          sponsoringu powodowane były obiecaniem przez Jasiakiewicza robót w mieście na
          przyszły rok.
          A co teraz ?
          • niussia82 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? 19.11.02, 13:12
            Gość portalu: Amstaff napisał(a):

> Drodzy Panowie !!!
            Czuje się urażona! ;)
            > Trzeba jasno sobie powiedzieć, że w klubie nie ma kasy na Piotrka i włodaże
            klubu doskonale o tym wiedzą, dlatego pomysł z Kowalikiem, który został
            wykopany z Torunia i można go wziąć za grosze. Jestem ciekawy czy rzekomy
            sponsor pt.Crulex wyłoży jakąkolwiek kasę, jest to przecież firma z branży
            budowlano-sanitarnej i z pewnością zapowiedzi sponsoringu powodowane były
            obiecaniem przez Jasiakiewicza robót w mieście na przyszły rok.
            A co teraz ?

Teraz Crulex da trochę kasy, ktora pójdzie na splatę Protasa i na tym sie
            skoczy ich sponsorowanie...
            • Gość: Amstaff Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 15:05
              Przepraszam Cię droga Niusiu82 (to chyba twój rocznik) i ewenyualnie inne
              ukrywające się Panie.
              Pozdrawiam
              • niussia82 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? 19.11.02, 15:20
                Gość portalu: Amstaff napisał(a):

> Przepraszam Cię droga Niusiu82 (to chyba twój rocznik)...

No na pewno nie wiek... :))))
                Pozdrawiam!
                • Gość: solo Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.hipernet.ras.pl 20.11.02, 09:49
                  Gollobowie firmowali Jaska - PORAZKA...Sponsor wszedl, bo Jasiek byl pewien
                  kolejnej kadencji i obiecywal roboty w miescie. Teraz??????????? Gollobowie nie
                  maja plecow, kasy nie bedzie. Co zrobia?? Protas nie wstawil sie za zadna z
                  opcji. Wyszedl na tym raczej najlepiej. Gorzej z finansami. Pytanie, czy Tomek
                  G. dostal zalegle pieniadze, czy tez czeka jak Protas. W kolo Polonii jest
                  wiele syfu. Wszyscy chca rzadzic...i to zle sie skonczy dla klubu..
                  • Gość: artih Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.cps.pl 20.11.02, 09:59
                    Cały syf zaczeli byli niby-sponsorzy z Pentela i Point-Su !!!
                    Dobrze, że już ich wypieprzono !!!!!

Niestety pozostały inne problemy - może stąd tak głupi pomysł jak ściągnięcie
                    toruńczyka do Polonii - obłęd !!!

Znam wielu kibiców którzy nie zdzierżą tego - ubolewam nad decyzją (czy
                    planami) obecnych władz Polonii !!!

NIE dla KOWALIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: blonda Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: 217.97.134.* 20.11.02, 14:23
                      Gość portalu: artih napisał(a):

> Cały syf zaczeli byli niby-sponsorzy z Pentela i Point-Su !!!
                      > Dobrze, że już ich wypieprzono !!!!!
                      >
                      > Niestety pozostały inne problemy - może stąd tak głupi pomysł jak ściągnięcie
                      > toruńczyka do Polonii - obłęd !!!
                      >
                      > Znam wielu kibiców którzy nie zdzierżą tego - ubolewam nad decyzją (czy
                      > planami) obecnych władz Polonii !!!
                      >
                      > NIE dla KOWALIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kowalik jest jednak za mądry żeby startować w takim syfie.
                      Narobiliście sobie sami syfu. Trzeba było kupować więcej biletów to by była
                      kasa dla PePe a teraz cały ten syf dodatkowo oblepia takich jak ty, tyfusów.
                      Pa, ciągolachu
                      • Gość: michu Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: 158.75.4.* 20.11.02, 15:54
                        ale wy bydgoszczaki sie denerwujecie
                        wogole nie myslicie!!
                        1. polonia wygra spokojnie z apatorem u siebie
                        2.dzieki kowalikowie wygra w toruniu (kowalik 10 pkt)
                        i jeszcze byscie kowalika po stopach calowali
                        ale wy i wasza bydgoska duma
                        pewnie kowalik jest gorszy od robaka
                        pzdr
                        a do niusii- zal mi czytac teksty typu ze jak protas pojdzie do torunia (co
                        nastapi) to nie bedziesz mu kibicowac, 3/4 torunia kibicuje jakale...
                        • Gość: artih Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.cps.pl 20.11.02, 16:29
                          Blonda - tobie gówno z mózgiem już dawno się wymieszało toruńska szmaciaro.

Co do Protasa - jeśli nie zostanie w Bydgoszczy to pójdzie do Wrocławia - to
                          pewne jak w banku. Apatorszczyna niech nawet nie śni :)
                        • niussia82 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? 20.11.02, 18:24
                          Gość portalu: michu napisał(a):

> a do niusii- zal mi czytac teksty typu ze jak protas pojdzie do torunia (co
                          nastapi) to nie bedziesz mu kibicowac, 3/4 torunia kibicuje jakale...

Jakoś nie zauważyłam to raz, a dwa - gdzie napisałam, że nie będę mu
                          kibicować... Piotrowi zawsze i wszędzie, ale Apatorowi jako druzynie będzie mi
                          cięzko! Przeczytaj dwa razy zanim skomentujesz...
                          • Gość: michu Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 21:50
                            niusia nie zalamuj mnie
                            powiedzialas to nie wprost; nikt nie kaze ci kibicowac apatorowi jak bedzie w
                            nim jezdzil protas, chodzi o kibicowanie i sympatyzoawnie z protasiem; ja np
                            kibicuje jonssonowi , nawet jak jedzie przeciwko apatorowi; a z tonu twojej
                            wypowiedzi czuc przyszla niechec do protasia;
                            a co do jakaly to myslalem o forumowiczach, tu 75 apatorszczyzny kibicuje mu
                            (oprocz mnie i 2/3 ludkow)
                            pzdr
                            mam jednak taka nadzieje z jednak zatrzymacie protasia, lubie ciekawe derby,
                            niestety na pierwsszych mnie nie bedzie:((( a my zakupimy karlssona i ulamka i
                            bedzie ciekawie
      • Gość: kibic Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 16:47
        Podajemy skład na sezon 2003

1. Tomek Gollob
        2. Roman Jasiakiewicz
        3. Jacek Gollob
        4. Lech Różycki
        5. Michał Robacki
        6. Tadeusz Chyliński
        7. Łukasz Stanisławski
        8. Piotr Kawałek

Paka nie z tej ziemi , pogonili i odstraszyli byłych i potencjalnych sponsorów
        w Bydgoszczy jak i Protasa .

Tak więc bez trudu poradzą sobie w rozgrywkach ligowych.

Powodzenia !!!!!!!!
        • Gość: Łysy Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 20:08
          W dzisiejszym "Przegladzie Sportowym" jest wypowiedz dyrektora Apatora
          dotyczaca kwoty transferowej za ktora bedzie mozna kupic Kowalika. Ma to byc
          150.000 zl. Mam pytanie skad znajda sie pieniadze na Kowalika ktory jest nam
          zupelnie nie potrzebny skoro nie moga znalezc sie one dla jednego z naszych
          dwoch liderow??? Jesli PePe zostanie Loram podpisze kontrakt co juz jest
          podobno pewne przyjdzie do nas jakis drugi obcokrajowiec to mozna powalczyc w
          takim skladzie o obrone tytulu mistrzowskiego. Nie wyobrazam sobie tej walki z
          Kowalikiem a bez Protasa!!!
          • niussia82 Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? 20.11.02, 23:36
            Chociaz bardzo bym chciała to myśle, że Protas pozegna sie w tym roku z
            Bydgoszczą.... Gdańsk?! Jest sponsor, więc może... :)
            • Gość: michu Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: 158.75.5.* 21.11.02, 10:09
              nie liczcie na to ze kowalik [pojdzie do bydgoszczy
              predzej bedzie jezdzil w wawie, niz u was
              natomiast kto wie co z protasiem,
              pzdr
              • Gość: artih Re: Kowalik w Polonii - co to ma k... być ??? IP: 195.116.244.* 21.11.02, 17:02
                Ten temat jest o Kowaliku a nie o Protasie - to po pierwsze.

Po drugie napewno przestanę (nie tylko ja) chodzić na żużel jeśli w Polonii
                będzie jeździł jakiś piprzony apatorszczyna - czy to mr. żelik-Kowalik czy
                jakiś inny śmierdziuch !!!!

Nie wracajmy już do tematu byłych sponsorów - temat zamknięty i każdy chyba ma
                już wyrobione zdanie na ich temat - równie niekorzystne co o obecnych decyzjach
                teraźniejszego zarządu !
                • Gość: Jack Wracając do Pentela i PS IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 23:09
                  Szanowni Kibice!
                  Nie denerwujcie się tak i nie klnijcie na byłych sponsorów klubu z ulicy
                  Sportowej, każdy z was chciałby mieć wpływ i możliwość kontroli przekazywanych
                  środków finansowych - a jak było każdy wie??
                  Pentel i Point S zrobił to co powinien - a my wszyscy możemy za to podziękować
                  panu: Jasiowi, Różycce i szanownemu Dyrektorowi.
                  CI PANOWIE ROZPIERNICZYLI BUDŻET Z TEGO ROKU, A I WYGLĄDA ŻE NA PRZYSZŁY ROK
                  NIE MAJĄ POMYSŁÓW
                  KURWA, AŻ KREW ZALEWA.
                  TERAZ Z INNEJ BECZKI,
                  W POLONII NIGDY NIE BYŁO RÓŻOWO - ALE SYF I KURESTWO ZACZĄŁ SIĘ KIEDY ODSZEDŁ
                  CZŁOWIEK KTÓRY BYŁ Z KLUBEM NA DOBRE I ZŁE PRZEZ XXX LAT (`TYLIS`)
                  - NO CÓŻ ALE I ON NIE WYMÓGŁ CHYBA ZNIEŚĆ UKŁADÓW POLITYCZNYCH KTÓRE JAK MADY
                  ROZESZŁY SIĘ PO KLUBIE - ZACZYNAJĄC OD ZARZĄDU KLUBU A KOŃCZĄC NA RADZIE MIASTA
                  - I GDZIE ONA TERAZ JEST??
                  SAMI POWIEDŹCIE - CO TO JEST TEN CRULEX?
                  GDZIE ONI BYLI PRZEZ TE WSZYSTKIE LATA?
                  A GDZIE ORLEN?
                  OBIECANKI CACANKI!!!
                  NADCHODZĄ CIĘŻKIE CZASY,OJ CIĘŻKIE!
                  HEJ!

• reggie Re: Wracając do Pentela i PS 22.11.02, 00:22
                    Miałem się ograniczyć z pisaniem na Forum, ale jako, ze taka ciekawa dysputa,
                    powiem coś i ja.
                    Zapowiada się na straszny rozpiździel. Tak, tak.
                    Protas nie spłacony, szuka klubu, ma oferty, wcale nie musi tu zostawać, co z
                    tego, ze dom pod Bszczą, żona, to nie są argumenty.
                    W sytuacji, kiedy odejdzie PePe, klub zakupi Mirka Kowalika.
                    Dla mnie będzie to już chyba krańcowe upokorzenie, bo tego pana nigdy nie
                    darzyłem wielką atencją za dokonania na torze.
                    Kowalik za Protasa, super, wielka korzyść dla Polonii, ale raczej w roku 1994
                    albo 1995.
                    Czyli, Tomek, Jacek, Kowalik.
                    Tomek wiadomo, nie trzeba nic mówić, pełen spokój, ale Jacek - w tej sytuacji
                    bedzie współodpowiedzialny za wynik zespołu, co szybko wyjdzie szczególnie na
                    wyjazdach. Jak jest z wyjazdami u Jacka - widać niestety po ostatnim sezonie.
                    A latka lecą...
                    Tomek, Jacek, Mirek Kowalik.
                    Loram - prawdziwy kot w worku, teraz po kontuzji, nie bardzo wiadomo w jakiej
                    bedzie po niej dyspozycji. To nie było zwichnięcie palca.
                    Czy Loram zapewni nam punkty na takim Crumpie, Rickardssonie czy Sullivanie?
                    W życiu.
                    Tomek, Jacek, Mirek, Mark.
                    Drugi obcokrajowiec - Nicky Pedersen. Toz to jawna kpina! Kto to jest?! To jest
                    uzupełnienie składu Mistrza Polski 2002? Kameleon, balowicz, do tej pory w
                    lidze nic nie osiągnął, może na tle tej mizerii w Bszczy wreszcie mu się to
                    uda?..
                    Drymla nie uda się pozyskać, to już wiadomo.
                    Zostają juniorzy - OK, wszystko przed nimi, szacunek dla was chłopaki i Robacki-
                    też tytan wyjazdów.
                    Wychodzi na to, że u siebie to może i wystarczyć na złupienie jakiegoś Wybrzeża
                    czy inszych tego typu klubików, ale jak przyjedzie Apator, sorry, będzie lanie.
                    W druga stronę.
                    A jeszcze kwestia sprzętu dla juniorów i regularnych wypłat za biegopunktowkę.
                    Nawet to nie jest pewne. Przyjdzie pewnie wielu kibiców na szopkę.
                    Karnety wykupią.
                    Czarno to widzę, jesli nic się nie zmieni, powtórzymy casus Apatora z ubiegłego
                    sezonu, 5 miejsce, może 6ste, może 4te, jak dobrze pójdzie.
                    To będzie cios w honor i dumę bydgoskiego kibica.
                    Czas chyba rozliczyć tych, którzy nam to zafundowali.
                    Ale mooooże tak nie będzie.
                    • Gość: artih Re: Kowalik a Polonia. IP: 195.116.244.* 22.11.02, 09:34
                      Witaj Reggie !

Byli sponsorzy Polonii to już przeszłość (całe szczęście bo ci też nieźle
                      mącili) ! Są aktualni - Crulex. CO za głupie pytanie gdzie był wcześniej - co
                      za różnica, ważne że jest teraz (zresztą z piłkarską Polonią już trochę jest, a
                      gdzie był 2 lata temu Point-S he he ?).

Co do składu - Kowalik to faktycznie upokorzenie. Pedersen - cienias (tylko ze
                      2 GP mu wyszło).
                      Pomysły faktycznie niewydarzony ale derbów nie przegramy, nie bój nic Reggie -
                      póki co apatorszczyna ma też w majtach bo Bajerek ich olał, pojechał na wakacje
                      nie podpisując kontraktu a wieści mówią, że ostro rozmawia z Atlasem :)
                      • Gość: MONK Re: Kowalik a Polonia. IP: *.demon.co.uk 22.11.02, 11:45
                        Pomijajac Kowalika i inne nowe transfery to prawda jest taka,ze ostatnie kilka
                        lat sportowo byly extra. Szkoda tylko, ze nie bylo nas na to stac. Jezeli nie
                        uda sie zatrzymac protasa to sklad trzeba ulozyc tak zeby w koncu odzyskac
                        rownowage finansowa, mamy dobrego sponsora - moze wyjdziemy na prosta. Poki
                        mamy Tomka to wszystko jakos sie bedzie krecic. Klopoty to beda za kilka lat
                        kiedy trzeba bedzie znalezc zmiennikow dla gollobow.pozdr.
                    • Gość: Przemiks do Reggie Re: Wracając do Pentela i PS i derbów 03 iKowalika IP: 213.17.208.* 22.11.02, 12:11

Spokojnie spokojnie, jak wiemy derby rządzą się swoimi prawami i wcale nie jest
                      powiedziane że w tej sytuacji Poloni Apator zbiera 2 pts w Bydzi. Nasza ekipa
                      miała być mocna w tym roku i co? i gówno. U nas też się mówi o Pedersenie ale
                      żeby było śmieszniej mówi się o Karlssonie i Richardssonie. A co do KOwalika to
                      nie tylko upokorzenie dla was ale takze dla nas. Legenda Torunia zdobywa punkty
                      dla Bydgoszczy, kurwa co się dzieje. Zobaczcie jaka była reakcja kibiców gdy
                      Mirek nie pojawiał się w skladzie, na trybunach po 1000 osób, jest dla nas
                      symbolem, nie ważne że wiedzie mu się słabiej, dla Apatora zrobił tyle przez
                      wiele lat że Karwanowi nie starczy pieniędzy by wywównac zasługi Mirka. NA
                      koniec powiem tylko to, że Kowalik w Bydgoszczy to poprostu zapchanie dziury po
                      Protasiewiczu, którego uważam, że nie uda Wam się zatrzymać.
                      Pozdrawiam i życzę powodzenia drużynom z regionu, wszystkim.
                      • Gość: Marcin Orlowski Re: Wracając do Pentela i PS i derbów 03 iKowalik IP: *.graf.torun.pl 22.11.02, 16:05
                        Kowalik to male piwo. Zobaczcie na dzisiejsza wiadomosc na www.interia.pl
                        - wynika z niej, ze w Bydgoszczy wyladuje nie Kowalik, a Krzyzaniak !!!!
                        A moze beda pary Gollob-Gollob Krzyzaniak-Kowalik Loram-Stanislawski?
                        To sie porobilo... tylko Sawiny tu jeszcze brakuje :-)
                        • Gość: + Re: Kowalik+ Krzyzaniak+Puszakowski+ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 20:26
                          Proponuje jeszcze posilic sie Puszakiem i /specjalnie dla Artiha/ Tomkiem
                          Chrzanowskim.Sądze ,że mając pusto w kasie ,Polonia bedzie zmuszona do zakupów
                          z drugiej pólki.Pytanie tylko czy bedzie Was na nasz drugi garnitur stac?????
                          • reggie Polonia 2003 22.11.02, 22:02
                            Krzyżaniak ma być w Bydgoszczy? Jezu, przecież on jest panem po 30stce przecież!
                            Mamy już kilku takich panów, Jacek, Tomek, Loram, teraz jeszcze +aniak ma
                            dojść...
                            To ma być drużyna oldboyów czy jak?
                            A, no i jest jeszcze Mirek Kowalik. 30stka stuknęła już parę latek temu.
                            Zgadzam się z opiniami poprzedników, Kowalik i wciąż chyba jeszcze +aniak to są
                            symbole Torunia, mogliby chodzić po Szerokiej w płaszczach białych z + na
                            plecach i nikogo by to nie dziwiło.
                            I oni beda może decydować o sile Polonii?
                            Nie, ja sobie tego po prostu nie wyobrazam.
                            Jak już naprawdę nie ma kasy, to chyba lepiej spłacić Protasa i zostawić ten
                            skład jaki jest, promować juniorów, Robaka, na cholerę nam takie zakupy, za
                            rok, dwa dwaj panowie K.udadzą się na sportową emeryturę, podobnie jak nasz
                            Jacek zresztą.
                            Qrde, a tak się wszyscy smiali z Apatora w połowie sezonu, ze bieda, ze
                            1000ludzi na trybunach.
                            Teraz u nas tak bedzie.
                            A Kowalik i Krzyżaniak zastąpią Protasa.
                            Czas się qrwa zabić...
                            • Gość: + Re: Polonia 2003 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 15:51
                              reggie napisał:

.
                              > Czas się qrwa zabić...

alez Reggie,zaraz zabijac sie? Spox ,należy sie przede wszystkim zastanowic jak
                              to przełknąc psychicznie,gdyby byli w Polonii obaj panowie +.Moim skromnym
                              zdanie ci emeryci mogą jeszcze sprawic niejedna niespodzianke.Ja trzymam za
                              nich kciuki i jesli taki bedzie własnie skład P to z checią bedę przychodził i
                              jeżdził na derby,a jeśli spotkają się w pierwszej 4 to bedzie to dla mnie
                              wielka przyjemnosci, podziwiac wszystkich tych panów na czarnym torze w
                              ferworze walki.
                            • niussia82 Re: Polonia 2003 24.11.02, 15:40
                              Ja mam nadzieje, że obaj panowie K. nigdy nie założa plastronu z Gryfem!!!!
                              • Gość: fin Re: Polonia 2003 IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.11.02, 10:06
                                niussia82 napisała:

> Ja mam nadzieje, że obaj panowie K. nigdy nie założa plastronu z Gryfem!!!!

Swięte słowa. Takiego upokorzenia wielu kibiców by nie wytrzymało.
                                Może i jestem starej daty, ale dla mnie Polonia to cos wiecej niz zbiór przypadkowych zawodników z jakis tam
                                powodów jeżdzących z Gryfem akurat w tym sezonie. Chcialbym, zeby w Polonii jeżdzili ludzie zwiazani z
                                Bydgoszczą a nie krzyżacki desant.
                                Kibicuje Polonii a nie Apatorowi. I Apatorowi (ani zadnemu innemu klubowi) kibicowac nie zamierzam, co najwyzej
                                przestane chodzi na mecze jesli uznam, ze zarząd Polonii przekroczył granice głupoty.
                                Pozdr
                                • Gość: michu Re: Polonia 2003 IP: 158.75.4.* 25.11.02, 10:42
                                  Gość portalu: fin napisał:

> niussia82 napisała:
                                  >
                                  > > Ja mam nadzieje, że obaj panowie K. nigdy nie założa plastronu z Gryfem!!!
                                  > !
                                  >
                                  > Swięte słowa. Takiego upokorzenia wielu kibiców by nie wytrzymało.
                                  > Może i jestem starej daty, ale dla mnie Polonia to cos wiecej niz zbiór
                                  przypad
                                  > kowych zawodników z jakis tam
                                  > powodów jeżdzących z Gryfem akurat w tym sezonie. Chcialbym, zeby w Polonii
                                  jeż
                                  > dzili ludzie zwiazani z
                                  > Bydgoszczą a nie krzyżacki desant.
                                  > Kibicuje Polonii a nie Apatorowi. I Apatorowi (ani zadnemu innemu klubowi)
                                  kibi
                                  > cowac nie zamierzam, co najwyzej
                                  > przestane chodzi na mecze jesli uznam, ze zarząd Polonii przekroczył granice

> upoty.
                                  > Pozdr

ciekawie sie patrzy jak spokojni zawsze bydgoszczaki wra, wychodzi sloma z
                                  butow, o ktora zawsze byli oskarżani torunianie
                                  ogolnie zalezy mi na tym aby oba kluby byly silne, tj u was zeby zotal protas a
                                  u nas zeby jezdzili cegielski i jonsson
                                  pzdr

ps. proponuje nie wyzywac zawodnikow obu klubow to nie ladnie, to sa tez ludzie
                                • Gość: Ajax Re: Polonia 2003 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 23:20
                                • Gość: Ajax Re: Polonia 2003 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 23:33
                                  Panie i Panowie !! Kibice Polonii Bydgoszcz !!!
                                  Tak opluwacie zawodników z Torunia , zniechęcacie działaczy do barzdzo
                                  rosądnych kontraktów. Kowalik w Toruniu nie może jeździć nie z powodu kiepskiej
                                  formy lecz z powodu konfliktów jakie były jego dziełem . Z podobego powodu dla
                                  dobra klubu i zawodnika otoczenie powinien zmienić Piotr Protasiewicz . On nie
                                  jest Waszą własnością . Przyszedł do Bydgoszczy jak była atmosfera , jak były
                                  pieniądze .Odejście Piotrka będzie na pewno na rękę T. Gollobowi.
                                  Na zakończenie pozostaje mi jedynie życzyć godnego zastępcy , by w
                                  przyszłorocznych derby padł remis 2:2.
                                  • Gość: artih Re: Polonia 2003 - popieram fin-a IP: 195.116.244.* 26.11.02, 10:04
                                    Świetne i mądre słowa - myślę, że jeśli doszłoby do takich śmiesznych
                                    (tragicznych) transferów to wielu Bydgoszczan przestałoby chodzić na żużel ...
                                    ciekawe co na to działacze (i z 1000 kibiców na stadionie nawet na derbach) ???
                                    • niussia82 Re: Polonia 2003 - popieram fin-a 26.11.02, 12:32
                                      Gość portalu: artih napisał:

> Świetne i mądre słowa - myślę, że jeśli doszłoby do takich śmiesznych
                                      > (tragicznych) transferów to wielu Bydgoszczan przestałoby chodzić na
                                      żużel ...
                                      > ciekawe co na to działacze (i z 1000 kibiców na stadionie nawet na
                                      derbach) ???

Wydaje mi się, że działacze albo nie zdaja sobie z tego sprawy albo mają nas
                                      głęboko w d... . Może myślą, że będziemy ich wspierac jak połowe drużyny
                                      zastąpią zawodnikami z Torunia?!
                                      • reggie Re: Polonia 2003 - popieram Niussię 26.11.02, 18:46
                                        Zgadzam się z koleżanką, klub klubem, Polonia Polonią, ale jeśli zobaczę tu
                                        Kowalika albo Krzyzaniaka lub też inne wynalazki z miejscowosci Toruń, to po
                                        prostu nie będę wam, spasione nieroby, nabijał kasy.
                                        Myślicie, że to jest wasz klub?
                                        Skoro nie możecie zatrzymać Protasa nie kupujcie tanich substytutów, należy
                                        odjechac sezon tym, co jest.
                                        Albo nabyć kogoś przydatnego.
      • Gość: michu Kowalik nie bedzie jezdzil w bydzi IP: 158.75.5.* 27.11.02, 09:42
        a co do obrazanego kowalika to moge was "uspokoic" ze nie bedzie jezdzil z
        gryfem na piersi, gdyz jakpodaje portal www.interia.pl polonia nie chce placic
        za sam podpis na kontrakcie - zadnemu zawodnikowi; wiec sprawa zamknieta.
        w tej sytuacji polonia moze zapomniec rowniez o cegieskim...

pzdr

• Gość: + Re: Jednak TAK. Kowalik w Bydzi... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 12:55
          Jednak jak podało dzisiaj Radio PiK, Kowalik z pewnoscią załozy plastron z
          gryfen na piersiach.Klub tłumaczy to ograniczonymi środkami w kasie oraz jakimś
          długiem.
          Panowie,jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
          • Gość: artih Re: Jednak NIE. Kowalik nie w Bydzi... IP: 195.116.244.* 27.11.02, 13:16
            ... a w Gdańsku.

Tak podało Radio ZET.
            • Gość: Remwil Re: Jednak NIE. Kowalik nie w Bydzi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 13:19
              W Gdansku?!Czemu nie na pewno bardziej sie tam nim uciesza kibice niz tu my!!!
              Powodzenia Mirek ale osobiscie watpie zeby to byla prawda ze ma isc do Gdanska!
          • Gość: Remwil Re: Jednak TAK. Kowalik w Bydzi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 13:17
            Ja na 99% bede chodzil na zuzel nawet jesli w Polonii mieliby jezdic sami
            juniorzy!Kocham ten sport, kocham ten klub i jest dla mnie jesli bedzie Kowalik
            to nic sie nie zmienia i dalej chodze na zuzel!Moje chodzenie w zaleznosci od
            skladu nie ma zadnego znaczenia oczywiscie chcialbym zeby walczyli o obrone
            mistrzowskiego tytulu bo wtedy byloby ciekawiej ale nawet jesli beda walczyc o
            utrzymanie to na pewno nie zabraknie mnie na trybunach Polonii w przyszlym roku!
            Z tym klubem bede zawsze bez wzgledu na wszystko!!!
            Pozdrowienia
            • reggie reggie do remwila 27.11.02, 15:32
              Gość portalu: Remwil napisał:

> Ja na 99% bede chodzil na zuzel nawet jesli w Polonii mieliby jezdic sami
              > juniorzy!Kocham ten sport, kocham ten klub

Reggie: To miło, to ładnie, to szlachetnie, ale tym sposobem będziesz wspierać
              nieudolna politykę tego śmiesznego zarządu, wszystkich Stachowiczów,
              Kamińskich, Różyckich, Ratkowskich - jeśli mielibysmy jezdzić juniorami i
              Kowalikiem, to w myśl Biblijnego przykazania pierwszy podniosę kamień...

i jest dla mnie jesli bedzie Kowalik
              >
              > to nic sie nie zmienia i dalej chodze na zuzel!Moje chodzenie w zaleznosci od
              > skladu nie ma zadnego znaczenia

Reggie: bardzo dziwnie to brzmi, czyli dajesz im przyzwolenie na rauty, imprezy
              i inne tego typu działania, przyzwalasz na niekompetencję, na nieudacznictwo
              tzw. dzialaczy, którzy są na najprostszej drodze do zniszczenia żuzla w
              Bydgoszczy. Będziesz chodzić na Kowalika, Krzyżaniaka i te inne miernoty?
              Twoja przygoda z zuzlem nie trwa chyba długo, to jest jedyne wytłumaczenie
              takiego bezsensownego idealizmu z Twojej strony.
              Na cholere cierpieć i płacić jeszcze za bilet?

oczywiscie chcialbym zeby walczyli o obrone
              > mistrzowskiego tytulu bo wtedy byloby ciekawiej ale nawet jesli beda walczyc
              o
              > utrzymanie to na pewno nie zabraknie mnie na trybunach Polonii w przyszlym
              roku

Reggie: OK, niech walczą, ale swoimi siłami, składem, który kazdy kibic Polonii
              byłby w stanie zaakceptować, nie chodzi mi o to, żeby odwrócić się do klubu, bo
              ma słaby zespół itp. Uwazam, że jeśli dzialacze wypuszczą Piotra, a na jego
              miejsce sprowadzą odpadki uzytkowe z miejscowości Toruń, to trzeba bedzie chyba
              kogoś wywiezc na taczce... Polonia może być kiepściutka, jeśli nie ma
              pieniędzy, trudno, kibic zrozumie, ale bez takich manewrów z elementem wiejskim
              zza Wisły.

> !
              > Z tym klubem bede zawsze bez wzgledu na wszystko!!!
              > Pozdrowienia

Reggie: to ładnie, młodyś chyba jeszcze, a na pewno naiwny. Klub klubem, a
              skandaliczne długi, konflikty tych nierobów, kłamstwa i półprawdy, którymi nas
              karmią od dawna powodują, że wypada tylko uważnie patrzeć im na rączki.

Też pozdrawiam!
            • Gość: + Re: Jednak TAK. Kowalik w Bydzi... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 16:10
              Gość portalu: Remwil napisał:

> juniorzy!Kocham ten sport, kocham ten klub i jest dla mnie jesli bedzie
              Kowalik
              >
              > skladu nie ma zadnego znaczenia oczywiscie chcialbym zeby walczyli o obrone
              o
              roku
              > !
              > Pozdrowienia

Drogi kolego Remwil z Bydgoszczy!
              Po Twoim super szczerym poscie ,opadła mi szczęka.Tak pieknego zdania na temat
              sportu zuzlowego nie wypowiedział tu jeszcze NIKT,ani z B ani z T. Jestem pod
              niebywałaym wrazenie i z tego powodu chce Cie bardzo serdecznie pozdrowic.
              Musze powiedziec ,że zaimponowałes mi ja cholera.!!!!!!!!!!!!!!!

Reggie wstydz sie.Z historii wiemy ,że już niejeden ,który próbował tylko
              podnieśc rekę,- stracił ją.Czasami nie tylko rękę..................
              • Gość: Remwil Re: Remwil do reggiego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 16:46
                reggie jak nie chcesz chodzic na zuzel to nie. Twoja sprawa. Ja to na pewno
                bede robil! Wcale nie popieram dzialaczy itp itd jak oni chca sciagac za
                Protasa Swista, Kowalika albo Krzyzaniaka to rzeczywiscie cos tu nie gra ale
                jak w naszym skladzie sie ktos z nich znajdzie to nie oznacza ze nie bede
                chodzil na zuzel! Od kilku lat to robie i bede robil nadal.
                • niussia82 Re: Remwil do reggiego 28.11.02, 18:35
                  Ja na pewno będę chodzić na żużel... nie wyobrażam sobie nie pójść na stadion w
                  marcu. Tylko pewnie nie w Bydgoszczy!
                  • Gość: Krzyzak Re: Remwil do reggiego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 19:57
                    Remwil, Ty zawstydzasz nas wszystkich.Jestes super gośc.małe pytanie czy nie
                    móglbyś wpłynąc tak sympatycznie na reggiego?
            • Gość: SDB Re: Jednak TAK. Kowalik w Bydzi... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 17:17
              Gość portalu: Remwil napisał(a):

> juniorzy!Kocham ten sport, kocham ten klub i jest dla mnie jesli bedzie
              Kowalik
              >
              > skladu nie ma zadnego znaczenia oczywiscie chcialbym zeby walczyli o obrone
              o
              roku
              > !
              > Pozdrowienia

Remwil tak trzymaj. Jakby wszyscy przestali chodzic na mecze to Polonia by
              padla, potem rok czy dwa nie byloby zuzla w B a potem powstaloby jakies BTŻ
              albo jakies inne towarzystwo. Bycie wiernym kibicem to nie bulka z maslem. A co
              do kontraktow- trudno- mamy wolny rynek, mozna kupowac i sprzedawac do woli. I
              nie opluwajcie tak panow K. bo jeszcze nic a juz. Poza tym to tez sa zawodnicy
              prosze panstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka