Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Złota Szwecja w hokeju

IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 26.02.06, 16:31
    Gratuacje!
    Obserwuj wątek
      • Gość: krążek Re: Złota Szwecja w hokeju IP: *.server.ntli.net 26.02.06, 16:39
        Piękny mecz. Wygrał lepszy ale Finów żal...
      • Gość: Yal Nieprawdopodobny mecz. Breathtaking. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:44
        Godny olimpijskiego finału. Jedno z najlepszych widowisk sportowych jakie
        kiedykolwiek widzialem. Ten strzal na 3 sek przed koncem, ktory Ljundqist
        obronil koncem kija... Cudowną atmosferę stworzyl amerykanski [?] komentator na
        Eurosporcie.
        Heja Sverige.
        • get.up.stand.up Re: Nieprawdopodobny mecz. Breathtaking. 26.02.06, 16:48
          > Jedno z najlepszych widowisk sportowych jakie kiedykolwiek widzialem

Dla mnie też. Porównywalne z półfinałem IO z Nagano Czechy - Kanada zakończonym
          karnymi Hasek vs Roy.

Ale ten mecz również wspaniały, brawa!

• Gość: jankop niewiele w życiu widzieliście cieniasy IP: *.chello.pl 26.02.06, 17:09
            • Gość: Smooch Re: niewiele w życiu widzieliście cieniasy IP: *.d.enteract.com 26.02.06, 18:36
              Dzialasz mi na nerwy, jankopie, i sam jestes cienias. To byl doskonaly mecz,
              i Finowie grali jak natchnieni. Szkoda mi ich. Szwedzi zagrali minimalnie
              lepszy mech (mniej byli karani, co zadecydowalo o wyniku).
              • Gość: Rex Re:14 minut IP: *.telia.com 27.02.06, 00:32
                Akurat w karach bylo rowno, po 14 minut z kazdej strony.
                Mecz byl dosc czysty i nie bylo brutalnych fauli
                tylko male zahaczenia w ferworze walki.
                Szwedzi nie pozwolili finskim lwom rozwinac skrzydel.
                Szwedzi chcieli wymazac porazke w Salt Lake City i im
                sie to udalo. Szkoda Finow, bo tez ladnie
                grali przez caly turniej.
      • get.up.stand.up Re: Złota Szwecja w hokeju 26.02.06, 16:45
        Z przebiegu całego turnieju to Finowie bardziej zasłużyli na zwycięstwo.

A finał? Cóż, jeden mecz, być może kwestia szczęścia.

Gratulacje, ale złoty medal należał się Finom.
        • Gość: kibitz Re: Złota Szwecja w hokeju IP: *.attu.pl 26.02.06, 17:18
          > Gratulacje, ale złoty medal należał się Finom.

Złoty medal przyznaje się temu, kto wygra w finale, nie za "zasługi" ;)
          • inmyeyes Finlandia była najlepsza w turnieju 26.02.06, 18:25
            jeżeli spojrzymy na cały turniej, szkoda Finów trochę, ale rzeczywiście mecz pierwszorzędny, szcególnie ostatnia tercja, (szczególnie końcówka ostatniej tercji;)), no i ten gol Lidstroema (i komentarz Szpaka)
            • Gość: Olek K Komentarze Szpakowskiego są złote!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:18
      • Gość: znaffca Szwecja to fuksiarze IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 16:48
        • Gość: Suomi Re: Szwecja to fuksiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:55
          Finom zawsze brak szczęścia. Żal mi ich. Oni powinni mieć złoto.
          • Gość: Timonen Re: Szwecja to fuksiarze IP: *.magma-net.pl 26.02.06, 17:47
            Szkoda Finow, tyle lat czekali na to, by dokopac Szwedom... Zloto dla Finow!
      • Gość: Reijo Re: Szwedzi swietuja zwyciestwo IP: *.telia.com 26.02.06, 17:57
        Wiecie kiedy Szwedzi najbardziej swietowali ?
        Nie jak oni wygrali, tylko jak Polska wygrala ze
        Zwiazkiem Radzieckim 6:5 w Katowicach.
      • bibicz Re: Złota Szwecja w hokeju 26.02.06, 18:22
        ja natomiast chcialem serdecznie podziekowac panu Darkowi Szpakowskiemu za
        wspanialy komentarz. Szczegolnie wzruszyla mne historia dwoch blizniakow
        Jokinenow grajacych w Finskim zespole.. nie dosc ze swietnie ze soba
        wspolpracuja to jeszcze sa BLIZNIAKAMI mimo, ze maja roznych rodzicow a Olli
        jest starszy od Jussiego o jakies 5 lat. choc w porownaniu z tym co wyprawial
        przed 4 laty i tak nie bylo to maximum jego umiejetnosci. Do pana Jobczyka choc
        trzeba mu wiele wybaczyc tez mam niestety pretensje. Kompletny brak wiedzy na
        temat zawodnikow, nawet gwiazd, nie mowiac juz o ich rozpoznawaniu na lodzie. Za
        kazdym razem bylo to: ".. szwedzki napastnik z numerem 11... yyy...
        alfred...son..."
        • tpolar1 Re: Złota Szwecja w hokeju 26.02.06, 20:13
          Co do Szpakowskiego zgoda.
          Co do Jobczyka nie. Moze i nie zna gwiazd NHL (te najwieksze Made in Canada
          jakies slabe..), ale zna HOKEJ. W czasie mojego ogladania ani razu sie nie
          pomyslil czy sedzia gwizdal spalony czy faul (patrzyl wiec nie na monitor a na
          lod), PRZED powtorka z video podawal fakt itp. itd. Moze jego komentarze byly
          mniej wyrobione 'literacko', ale widac ze facet zna i rozumie hokej, ma
          swietny oglad tego co sie dzieje na lodowisku. Krotko: spec. Gdyby czesciej
          wystepowal w TV i sie ciut dziennikarsko wyrobil to Szpakowski & Co. mogliby z
          komentowaniem hokeja dac sobie spokoj.
          • bazyliszek4 Re: Złota Szwecja w hokeju 27.02.06, 01:12
            zgadzam się co do Jobczyka. jakby tak posadzić go z Pełką mielibyśmy
            fantastyczny komentarz...
      • ggi Brawo Szwecja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.06, 18:47
        od najmlodszych lat uwielbiam hokej i zawsze kibicuje szwedom.najlepsze jest to
        ze idealnie przewidzialem wynik.szwezi zagrali turniej swietnie
        taktycznie.spokojnie w eliminacjach i na maksa w "eliminacyjnej" fazie.piekna
        gra zespolowa,swietne akcje,sa obecnie najlepsza druzyna na swiecie. szacunek
        dla finow za ladna walke w calym turnieju jednak na szwedow sa obecnie za
        slabi.rozczarowujaca postawa Kanady i Czechow.BRAWO SZWECJA,piekny final.
        • Gość: Polonus z Toronto Re: Brawo Szwecja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 26.02.06, 19:46
          szkoda finow bo to wlasnie im (po odpadnieciu Kanady )kibicowalem. za szybko
          stracili bramke na poczatku 3 tercji. jestem i tak zaskoczony ich dobra postawa
          przeciw szwecji w ktorej roilo sie od gwiazd. Oh gdyby mistrzostwo dawali
          za ...caly tuniej. Brawo Suomi!!!
        • Gość: Rex Re: Brawo Szwecja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.telia.com 26.02.06, 19:57
          Tak, w tym roku zagrali po cwaniacku. Oszczedzili sily na mecze finalowe,
          przegrali ze Slowacja na wlasne zyczenie, tak aby zagrac ze slaba Szwajcaria.
          Zreszta i Czesi i Kanada tez Szwajcarie odpuscili. Ruskie odpadli, bo sily
          stracili na Kanadzie i droga do finalu byla otwarta. Czesi bez Haszka puszczali
          wszystko. Dla Szwedow to byla ostatnia szansa na rewanz za Bialorus, i na chyba
          ostatni olimpijski medal dla Forsberga, Sundina i Lidstroema. Grali z sercem i
          zespolowo. Krazek im wyjatkowo wpadal do bramki przeciwnika (7:3 z Czechami to
          byl pogrom). Ale przy ostatniej bramce Lindstoema, na 3:2 to mieli szczescie.
          Rzadko taka brama wchodzi. Znaczy rzadko trafic w gorne okienko bramki z tak
          daleka.
          Brawo Finlandia za piekna walke, ale dzisiaj Szwedzi byli ciut mocniejsi.
          • Gość: MM Re: Brawo Szwecja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 26.02.06, 23:59
            Szczescie to mieli przede wszystkim dlatego, ze przy wznowieniu 3 tercji Saku
            Koivu zlamal kija, wiec musial jechac do boksu po nowy. I juz nie zdazyl do
            tercji obronnej.

W sumia na poczatku turnieju typowalem final Szwecja - Czechy ze wskazaniem na
            Szwedow, bo maja lepszego bramkarza. Mam nadzieje, ze Hank sie nie
            zdekoncentruje i bedzie nadal swietnie bronil dla Rangersow.
            Finowie mnie zaskoczyli swietna gra i w sumie szkoda, ze maja tylko srebro. Ale
            tak to juz jest - ktos musi wygrac bo nie ma dwoch zlotych medali. Mam nadzieje,
            ze za cztery lata w koncu uda im sie wygrac - tyle, ze wtedy juz nie bedzie
            Koivu i Teemu Selanne.

NB, znamienne bylo co Selanne powiedzial po meczu - Szwedzi duzo lepiej
            utrzymywali sie przy krazku i Finowie tracili za duzo energii na to, by im ten
            krazek odebrac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka