cleq 17.06.06, 15:17 Szukam osoby która przynajmniej raz w tyg miałaby ochotę wyskoczyć na ściankę.Mam 24 lata i niedawno zacząłem przygodę ze wspinaczką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluefoto Re: wspinaczka Wrocław 19.06.06, 18:42 Powiedz jak było. Sam się wybieram ale mam wrażenie że tam trzeba być naprawdę silnym fizycznie a samo wchodzenie jest koszmarnie trudne.. Odpowiedz Link Zgłoś
cleq Re: wspinaczka Wrocław 19.06.06, 19:13 Nie jest tak źle, fakt sily troche trzeba ale wazniejsza wg mnie jest technika. Wchodzenie jest nie tyle trudne co skomplikowane czasami (w zaleznosci od drogi). Szczerze polecam wg mnie jest to sport na tyle ciekawy ze warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
goyavan Re: wspinaczka Wrocław 20.06.06, 18:44 A czy damskie towarzystwo wchodzi w grę? Odpowiedz Link Zgłoś
cleq Re: wspinaczka Wrocław 20.06.06, 20:50 nie mam nic przeciwko kobietom. nie widze zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleq Re: wspinaczka Wrocław 21.06.06, 07:37 jesli sie zdecydujesz daj znac.czekam na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
goyavan Re: wspinaczka Wrocław 21.06.06, 09:17 wyslalam Ci maila na konto gazetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cleq Re: wspinaczka Wrocław 21.06.06, 20:13 ja tez wyslalem ci maila na konto gazetowe z namiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
bluefoto Re: wspinaczka Wrocław 27.06.06, 18:38 Kurs wspinaczkowy który trwa 2, 3 dni kosztuje na Fabrycznej 100 złotych. Fajnie bo jak sądzę nie jest to dużo a można się nauczyć ciekawych rzeczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoovanka Re: wspinaczka Wrocław 29.06.06, 10:18 Hej, jeśli mogę Wam coś podpowiedzieć - ja zaczęłam wspinać się rok temu, też w Eigerze i wydaje mi się, że taki kurs nie specjalnie ma sens (choć oczywiście nie zaszkodzi). Podstawy asekuracji chłopcy na ścianie i tak Wam przedstawią (bez kursu) a w temacie techniki raczej nic się nie nauczycie w ciągu 2 dni. Sednem sprawy jest systematyczne chodzenie na ściane min. dwa razy w tygodniu i próbowanie wszystkiego na własnej skórze no i podglądanie tych, którzy już dobrze się wspinają. Ja z czasem zapisałam się na sekcję wspinaczkową i w sumie po kilku zajęciach zrezygnowałam bo w efekcie takie zajęcia w czasie sekcji wygladaja dokładnie tak samo jak wspinanie indywidualne. Grunt to mieć partnera, który będzie chodził tak samo systematycznie (bo to słowo klucz w tej zabawie!). I tak na koniec - to sport uzależniający ;) Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
cleq Re: wspinaczka Wrocław 29.06.06, 15:06 planowałem jakies pol roku temu zaliczyc taki kurs ale doszedlem do wniosku ze nie ma sensu i podzielam twa opinie ze najlepiej wszystkiego nauczyc sie samemu podgladajac innych i liczyc na ich pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: wspinaczka Wrocław IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.07.06, 00:21 jak wciaz szukasz kogos to zostaw wiadomosc na GG:259234, bo po przerwie stwierdzilem, ze trzeba wrocic na scianke :) oczywiscie odezwe sie z informacja zwrotna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locek Re: wspinaczka Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:38 Weź to pod uwagę, ę przez takie kursy zdobywasz stopnie ;) Moźesz po 3 takich kursach: 1. na ściance 2. i 3. na skałkach, odpowiednio I i II stopień, zdobyć stopień taternika, a to jest równoznaczne z braniem udziału na większych zawodach:) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killrog Re: wspinaczka Wrocław IP: 83.141.119.* 03.12.06, 10:35 Hej - dopiero wspinam się od niedawna, ale juz się uzależniłem - jak na razie jestem w Irlandii i tutaj trenuję, ale jak wrócę to chciałbym gdzies trenować. I tutaj rodzi się pytanie - gdzie we Wrocku można pożadnie i swobodnie potrenować? Chodzi mi tutaj o raczej jakiś free-climbing, a nie ględzenie instruktora całymi godzinami. A co do stopni - czy można to jakoś obejśc - mam na myśli na przykład w jeden dzień zrobic kilka stopni - nie wiem nawet jak wyglądaja testy w Polsce... Troche denerwuje to że trzeba cos zdawać ( i płacic poza tym za egzamin) na coś takiego! Ok nie męcze już. Do napisania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bary Re: wspinaczka Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:38 Dostałem programik sortujacy bąbelkowo karty (napisany w turbo pascalu) OTO ON I mam pytanie ma może ktos ten program ze studentami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wspinaczka Wrocław IP: *.lanet.net.pl 16.12.08, 19:16 wyrażam skromnie swoja chęć powspinania się. Fakt jest taki z tego jeszcze nie robiłam ale gotowość psychiczna nastawieni i entuzjazm jest:)Jezeli chodzi o mnie to upgradowane wersje tygodniowych wypadów tez mogą być:) Pozdrawiam a to jest moje GG 9810837 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: wspinaczka Wrocław IP: *.centertel.pl 22.07.09, 23:14 hej,ja bardzo chetnie ,chce zaczac sie wspinac i szukam tez chetnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: wspinaczka Wrocław IP: 195.20.110.* 24.07.09, 15:59 Wspinam się od dwoch miesięcy, stosunkowo nieregularnie niestety, nikogo ze znajomych nie udało mi się namówić, a sam trawers i buldery to trochę mało... więc jeśli znalazłby się ktoś chętny do wspólnej wspinaczki z górną/dolną asekuracją byłoby fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: wspinaczka Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:07 Cześć! Jestem po kursie wspinaczkowym skałkowym ,Sokoliki. Chętnie pospinam się z dolną i górną asekuracją na ściance w Wrocławiu. W ten weekend 10.10.09.504731643 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słek Re: wspinaczka Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 19:41 Cześć ja też szukam kogoś tylko ja jeszcze się nie wspinałem i chcę zacząć:) GG 6496947 Odpowiedz Link Zgłoś
seszen84 Re: wspinaczka Wrocław 03.10.09, 15:28 hej, ja też szukam kogoś do wspinaczki. na ściance póki co byłam kilka razy, więc jestem początkująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: wspinaczka Wrocław IP: *.elektrosat.pl 29.11.09, 16:09 Hej, ja również szukam osoby z którą mógłbym się wspinać. miałem już jakiś kontakt ze ścianką ale po długiej przerwie praktycznie zaczynam od początku Jeśli jesteś chętny/a mój mail petruswrc@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: wspinaczka Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.09, 20:42 Wspinam sie juz 2 miesiace, nie zawsze jest z kim, czasem brak zgrania czasowego, dlatego im wiecej chetnych tym lepiej. Nie wazna plec, wiek i umiejetnosci, najwazniejsze sa checi. Jakby ktos szukal partnera zapraszam na gg 9139919. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: wspinaczka Wrocław IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:59 czesc ja tez szukam osob chetnych do wspinaczki we wroc - moj poziom to podstawowy. w weekendy i w tygodniu wieczorem - Zerwa lub Eiger. chetnych prosze o kontakt ala_an@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
black.paula89 Re: wspinaczka Wrocław 04.05.10, 16:13 ja proponuję abyś skorzystała z rad profesjonalnego instruktora. Znalazłam taką ofertę na jednej ze stronek. Masz do dyspozycji instruktora przez cały czas a w międzyczasie możesz poszukać kogoś kto będzie chodził z toba na ściankę po szkoleniu. Układ idealny:) podaję linka (na tej stronie znajdują się też propozycje wspinaczkowe wypadów za miasto na skałki) prezentokracja.pl/Na_ladzie/katalog.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuf Re: wspinaczka Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 13:30 Witam, szukam kogoś do wspólnej wspinaczki ściankowej na Eigerze, wieczorami w tygodniu. Szukam raczej osoby do regularnego wspinania, (preferowana waga nie mniej niż 45kg i nie więcej niż 90kg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: wspinaczka Wrocław IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 11.10.10, 15:47 Hej, jeśli twoje ogłoszenie jest aktualne to myśle, że jestem chętny. Tylko, że nie dam rady chodzić codziennie, ponieważ pracuje, ale myśle, że tak 3-4 powinienem dać rade. Jeśli jesteś zainteresowany to daj znac. Mój nr GG:11355119. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagaczarna Re: wspinaczka Wrocław 05.11.10, 13:10 Witam, szukam kogoś do chodzenia na ściankę eiger lub zerwa, wspinanie na poziomie 6, myślę że dwa razy w tyg. byłoby ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wspinaczka Wrocław IP: *.internetia.net.pl 26.12.10, 08:48 bardzo chętnie, ale wspinałam się tylko raz w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldik Re: wspinaczka Wrocław IP: 78.8.255.* 07.01.11, 15:30 Szukam ambitnego partnera do treningów na ściance, najlepiej z zacięciem wysokogórskim. Z racji pracy w grę wchodzą 1-2 wypady w tygodniu w godzinach popołudniowych. O mnie: 76 kg (25 l), poziom pewnie koło VI (ostatnia przerwa 8 mc), kurs skałkowy, wspinanie z dołem i górą, trochę sprzętu w tym na trady i drogi sportowe w skałach, w tym roku prawdopodobnie robię kurs wspinaczki lodowej. hanoiy.x@gmail.com gg:4795003 [odpisuję jak jestem] Odpowiedz Link Zgłoś