Gość: www IP: 157.25.125.* 05.02.03, 11:40 Dzisiejszy PS. Brzydko mowi o Panu Cupiale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duch olabogi Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 11:49 Smuda juz widocznie dostal ostatnia wyplate za kontrakt z Wisla... skroc co on tam wygaduje, nie ma tego na internetowym PS, a gazety, sorki, nie chce mi sie kupowac niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: 157.25.125.* 05.02.03, 12:02 Wyrafinowane chamstwo działaczy (tytuł) Poczatek o Piotrcovii,a później: - Nosi pan w sercu żal do działaczy Legii i Wisły - Moje rozstania z tymi klubami były przejawem wyrafinowanego chamstwa działaczy. - Czy tylko wini Pan działaczy? Gdy po raz pierwszy odchodził Pan z Wisly, nie krył pan pretensji do terenera Kowalika. To ponoc jemu zależało na paśkiej dymisji? - Nie miało przecież znaczenia czy przysługę zrobił mi Kapka, Basałaj czy ktos inny. Za klub odpowiada jeden człowiek - Cupial, i to on podejmuje decyzje. Tak jak on rządzi tak cała reszta skacze. Dlatego nie mam do nikogo pretensji, żal mi tylko, że Cupiał nie ufał im. A przecież mogłem go zrujnować (he, he, he - www) gdybym przyjąl jego propozycję pięcioletniego kontraktu. Sam mu odradzałem taki długi okres umowy. .... - Miał pan później okazje porozmawia z prezesem Cupiałem? - Nie było sensu bo to człowiek niepowazny. jak zwalnia ludzi ze swego zakładu pracy tak i zwalnia z klubu... ..... - Nie zaklada pan powrotu do Krakowa? - Z Wisła przezyłem wspaniałe chwile (...) ale dopoki klubem na Reymonta rządzi Pan Cupial, praca z Wisła nie wchodzi w rachubę. Ale skoro o krakowskiej piłce, to po drugiej stronie Błoń tworzy się bardzo przyzwoity zespół (to o Cracovii - www) ... Sorry za skróty ale nie chce mi sie całości przepiswywac. Jest jeszzce o zagranicznych trenerach (Okuka, Liczka) i podkopywaniu jego pozycji w Legii przez Gaware. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 12:10 dzieki, a na Wisle to Smuda juz nie ma na pewno powrotu. skasowal kase i wygaduje co mu slina na jezyk przyniesie. chyba jest troche nieostrozny w tym co robi no bo przeciez jego aktualny pracodawca - ktory raczej na pewno przeczyta ten wywiad - bedzie kidys jego bylym pracodawca... po efektach pracy Smudy poznacie Smude czuj duch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: 157.25.125.* 05.02.03, 12:28 Niestety wypowiedzi rozżalonych facetów (de facto po wyrzuceniu z klubu) i ich "dramatyczne" opowieści są żenujące. Trzeba bylo czlowieku samemu zrezygnować jak ci sie nie podoabało. A co do lojalnosci wobec pracodawcy (byłego czy obecnego), to niestety ale częśc pracowników traktuje to jako cos egzotycznego co ich nie dotyczy. Czasem wręcz sie tym chwali. Prowadzilem kiedys rozmowę rekrutacyjna a "klient" do mnie: "Wie Pan skopiowalem wszystki dokumenty z poprzedniej pracy jak będziecie chcieli je wykorzystać to udostepnie". Oczywiście nie miał szans. Nawet pomijając kwestię czy jestem aż tak moralnie "mocny" to po prostu względy praktyczne sa decydujace - zrobi to samo z naszymi dokumentami. Odpowiedz Link Zgłoś