Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wywiad ze Smudą - nie polecam

IP: 157.25.125.* 05.02.03, 11:40
    Dzisiejszy PS. Brzydko mowi o Panu Cupiale.
    Obserwuj wątek
      • Gość: duch olabogi Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 11:49
        Smuda juz widocznie dostal ostatnia wyplate za kontrakt z Wisla... skroc co on
        tam wygaduje, nie ma tego na internetowym PS, a gazety, sorki, nie chce mi sie
        kupowac niestety....
        • Gość: www Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: 157.25.125.* 05.02.03, 12:02
          Wyrafinowane chamstwo działaczy (tytuł)

Poczatek o Piotrcovii,a później:

- Nosi pan w sercu żal do działaczy Legii i Wisły
          - Moje rozstania z tymi klubami były przejawem wyrafinowanego chamstwa
          działaczy.
          - Czy tylko wini Pan działaczy? Gdy po raz pierwszy odchodził Pan z Wisly, nie
          krył pan pretensji do terenera Kowalika. To ponoc jemu zależało na paśkiej
          dymisji?
          - Nie miało przecież znaczenia czy przysługę zrobił mi Kapka, Basałaj czy ktos
          inny. Za klub odpowiada jeden człowiek - Cupial, i to on podejmuje decyzje. Tak
          jak on rządzi tak cała reszta skacze. Dlatego nie mam do nikogo pretensji, żal
          mi tylko, że Cupiał nie ufał im. A przecież mogłem go zrujnować (he, he, he -
          www) gdybym przyjąl jego propozycję pięcioletniego kontraktu. Sam mu odradzałem
          taki długi okres umowy.
          ....

- Miał pan później okazje porozmawia z prezesem Cupiałem?
          - Nie było sensu bo to człowiek niepowazny. jak zwalnia ludzi ze swego zakładu
          pracy tak i zwalnia z klubu...

.....

- Nie zaklada pan powrotu do Krakowa?
          - Z Wisła przezyłem wspaniałe chwile (...) ale dopoki klubem na Reymonta rządzi
          Pan Cupial, praca z Wisła nie wchodzi w rachubę. Ale skoro o krakowskiej piłce,
          to po drugiej stronie Błoń tworzy się bardzo przyzwoity zespół (to o Cracovii -
          www)

...

Sorry za skróty ale nie chce mi sie całości przepiswywac. Jest jeszzce o
          zagranicznych trenerach (Okuka, Liczka) i podkopywaniu jego pozycji w Legii
          przez Gaware.
          • Gość: duch olabogi Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 12:10
            dzieki, a na Wisle to Smuda juz nie ma na pewno powrotu. skasowal kase i
            wygaduje co mu slina na jezyk przyniesie. chyba jest troche nieostrozny w tym
            co robi no bo przeciez jego aktualny pracodawca - ktory raczej na pewno
            przeczyta ten wywiad - bedzie kidys jego bylym pracodawca...

po efektach pracy Smudy poznacie Smude

czuj duch!!!
            • Gość: www Re: Wywiad ze Smudą - nie polecam IP: 157.25.125.* 05.02.03, 12:28
              Niestety wypowiedzi rozżalonych facetów (de facto po wyrzuceniu z klubu) i
              ich "dramatyczne" opowieści są żenujące. Trzeba bylo czlowieku samemu
              zrezygnować jak ci sie nie podoabało. A co do lojalnosci wobec pracodawcy
              (byłego czy obecnego), to niestety ale częśc pracowników traktuje to jako cos
              egzotycznego co ich nie dotyczy. Czasem wręcz sie tym chwali. Prowadzilem
              kiedys rozmowę rekrutacyjna a "klient" do mnie: "Wie Pan skopiowalem wszystki
              dokumenty z poprzedniej pracy jak będziecie chcieli je wykorzystać to
              udostepnie". Oczywiście nie miał szans. Nawet pomijając kwestię czy jestem aż
              tak moralnie "mocny" to po prostu względy praktyczne sa decydujace - zrobi to
              samo z naszymi dokumentami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka