Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przewidywane składy drużyn vs. piłkarzyki

25.07.06, 06:48
    Wrzucam ten wątek z forum Ligi 30+ tutaj, bo kolega bachus69 skrzętnie kasuje
    wszelkie odsyłacze do niego :))), a info może się przydać grającym. Proszę
    pamiętać, że są to przypuszczalne składy powstałe na podstawie analiz
    sparingów i wypowiedzi trenerów i działaczy. Jeśli zauważycie błędy, proszę
    śmiało korygować.
    Obserwuj wątek
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn vs. piłkarzyki 25.07.06, 06:48
        Wrzucam pod dyskusję kilka moich przemyśleń na temat składów poszczególnych
        drużyn, tych w realu. Jeśli macie odmienne zdanie; zapraszam do wypowiedzi.
        Każda opinia buduje naszą wiedzę; więc śmiało!
        ARKA GDYNIA: po przejęciu drużyny przez Stawowego, powinien zmienić się styl
        gry tej druzyny. Niestety wzmocnienia przedsezonowe są raczej iluzoryczne. Te
        które warte są odnotowania to transfer Przytuły z Cracovii i Dziedzica z GKS.
        Ale pamiętając dobrą grę Craxy zespołem bez gwiazd (bo trudno za gwiazdy
        uznać np Banię czy Gizę) - można liczyć, że Stawowy coś wystruga z materiału
        którym dysponuje.
        Arka w sparingach grała najczęściej składem - (w nawiasach zawodnicy
        testowani na tej pozycji):
        Witkowski - Kowalski, Jawny, Sobieraj, Jakosz – Ława, Przytuła,(Wróblewski,
        Griszczenko, Ulanowski) Moskalewicz – Dziedzic, (Nawrocik, Pilch, Niciński)

Jak widać, asów to tu nie ma :(
        Na dodatek Arka ma paskudny terminarz spotkań - poczatek ligi z Koroną, a
        drugi mecz z Wisłą K.
        Jeśli miałbym kogoś wybrać do swojej drużyny piłkarzykowej, to byłby to
        Dziedzic, Ława lub Moskalewicz. Jednak robiłbym to wyłącznie z sentymentu, bo
        w podobnych cenach są piłkarze z większym potencjałem na zdobycie
        piłkarzykowych punktów.
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn .... Craxa 25.07.06, 06:49
        Craxa ma chyba najgorszy z OE początek terminarza rozgrywek; z 4 pierwszych
        meczów 3 gra na wyjeździe i to z Legią, Zagłębiem i Lechem. Trudno jest
        spodziewać się korzystnych dla Craxy wyników w tych meczach.
        Spektakularnych wzmocnień Craxa także nie doświadczyła. Jeden Jacek Wiśniewski
        z Górnika Z. wiosny nie czyni. Nie wróżę sukcesów trenerowi Białasowi.
        Podstawowy skład będzie zapewne podobny do tego wystawionego w sparingu przeciw
        GKS Bełchatów:
        B- Cabaj Marcin
        O -Wiśniewski, Radwański, Skrzyński('46 Karwan), Nowak
        P - Baran (71' Drumlak) Bojarski, Pawlusiński('46 Moskała), Magiera Jacek
        A- Giza, Bania kpt('46 Szwajdych).

Do piłkarzyków nie biorę nikogo z Craxy. To, jak grali na wiosnę nie napawa
        optymizmem.
        • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn .... Craxa 27.07.06, 07:38
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,3507638.html
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ...Groclin 25.07.06, 06:50
        A już sądziłem, że perypetie tego klubu z właścicielem będą oznaczały koniec
        ekstraklasy w Grodzisku. Po okresie przygotowawczym Groclin prezentuje się
        jednak imponująco (biorąc pod uwagę wyniki sparingów). Trener Liczka buduje
        solidną druzynę, ale czy na miarę ambicji Drzymały? W trakcie przygotowań do
        sezonu wykrystalizował się ciekawy skład, który może namieszać w OE.
        B - Przyrowski
        O - Lazarevski, Lacić, Mowlik, Telichowski -
        P - Piechniak, Jodłowiec, Świerczewski, Nowacki -
        A - Kaźmierowski, Sikora/Rocki

Do piłkarzyków biorę (wystawiam 10-15 składów, więc z podawanych przez mnie
        typów nie da się sformować tylko 1 drużyny) Telichowskiego (chociaż drogi, 1,8
        mln), Piechniaka (obserwowałem go w kilku meczach, to chyba najlepszy gracz
        Groclinu)
        Jodłowca (tylko 0,3 mln - a ma szansę na podstawowy skład)
        Kaźmierowskiego (tylko 0,7mln, ma szansę na podstawy skład i do tego strzela
        brameczki. Mniam!)
        Zastanawiam się nad Rockim. Do tej chwili nie umieściłem go w żadnym składzie.
        • przemek555555555 Re: Przewidywane składy drużyn ...Groclin 26.07.06, 13:47
          dlaczego tutaj piszesz Lazarevskiego w pierwszej 11 a gdzie indziej mówisz że
          on szuka sobie innego klubu?w takim razie kto za niego będzie gra
          prawdopodobnie w składzie
          • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ...Groclin 26.07.06, 23:32
            o odejściu Lazarevskiego informował kilka dni wcześniej serwis 90minut.pl w
            dziale transfery. Teraz ta informacja została usunięta, widocznie to był jakiś
            kit :)
          • marwi75 Re: Przewidywane składy drużyn ...Groclin 28.07.06, 08:13
            Skład Groclinu na dzisiejszy mecz:
            Przyrowski - Lazarevski, Lacic, Mowlik, Telichowski - Piechniak, Jadłowiec,
            Świerczewski, Nowacki - Kaźmierowski, Sikora
            • bangladeszcz Re: Przewidywane składy drużyn ...Groclin 28.07.06, 17:33
              Czyli Jadłowiec jednak w 1 składzie :))
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....GKS 25.07.06, 06:51
        Lubię tę drużynę za jej charakter i nieprzewidywalność. Systematycznie, od
        kilku lat pozbywają się solidnych zawodników, łatając dziurę w budżecie, a mimo
        to potrafią "dokopać" czołowym drużynom. Stąd do moich składów trafiło kilku
        graczy GKSu.
        GKS nie dokonał żadnych transferów "in", o których można powiedzieć, że są
        znaczące dla oblicza zespołu. Wzmocnił się graczami II-ligowych druzyn, których
        będzie szlifował w OE.
        Przypuszczalny skład:
        B-Lech -
        O-Fonfara, Grodzicki, Cecot, Popek
        P -Pietrasiak, Wróbel, Jarzębowski, Kuranty -
        A -Ujek, Matusiak

Zdobywający sporo punktów w poprzednim sezonie Ł.Garguła przechodzi
        rehabilitację po operacji barku. Rozpoczął indywidualne treningi, ale na pewno
        nie będzie gotowy na pierwsze mecze jesiennej kolejki. (więcej na:
        www.gks.com.pl/portal/news/pokaz/974 )

GKS ma ciekawych obrońców; i Fonfara i Cecot i Popek zdobywali bramki w
        poprzednich edycjach. Warto ich wrzucić do składu jako rezerwowych, jednak
        kiedy wstawić do pierwszej 11, to już wymaga głębszych analiz statystyk :)))
        Oczywiście wrzucam do składu także Matusiaka, chociaż mam obawy, że pod
        nieobecność Garguły może on stracić częściowo swoją skuteczność.
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Górnik Łęczna 25.07.06, 06:51
        Górnik to jeden z tych zespołów, od których co sezon oczekuje się, że spadną, a
        one cudem bronią się przed tym spadkiem. Wiosną Górnik prezentował (tak jak i
        Arka oraz Craxa) antyfutbol, a przed kolejką jesienną jedynym znaczącym
        wzmocnieniem jest transfer Grzybowskiego z Amiki. W sparingach pokazał się z
        dobrej strony C.Czpak, nalezy odnotowac także transfer reprezentanta
        młodzieżówki - Kamila Stachyry.
        Przypuszczalny skład:
        B-Tytoń
        O- Kulig, Golem, Pawelec, Sokolenko (być może Kcira za Pawelca)
        P– Manevski, Nikitović, Czpak, Grzybowski –
        A Grzegorzewski, Kubica.

Nie stawiałbym na wielkie sukcesy piłkarzy GŁ, ale kilka punktów piłkarzykowych
        mogą przynieść jej zawodnicy, tym bardziej, że ceny Tytonia (0,8mln), Kuliga
        (0,4mln) czy Czpaka (0,3mln) zachęcają, aby wykorzystać ich jako rezerwę.
        • zwyciezca01 Re: Przewidywane składy drużyn ....Górnik Łęczna 25.07.06, 09:54
          a gdzie w łęcznej wędzyńsKi?
          • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Górnik Łęczna 25.07.06, 14:23
            Nikitovic w podst składzie - Wędzyński ławka.
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Górnik Zabrze 25.07.06, 06:52
        Miejmy nadzieję, że "neverending story" pod tytułem "przekręciarze, niedoszli
        sponsorzy i ambitni amatorzy w zarządzie" w końcu zakończy się szczęśliwie dla
        tego zasłużonego klubu, a piłkarze będa mogli skupić się na grze. Chociaż nie
        ma nietykalnych zasłużonych klubów, o czym najlepiej świadczy przykład Polonii
        Warszawa czy GKS Katowice lub szeregu innych klubów. Kto dziś pamięta że w
        ekstraklasie grali np. Stal Mielec, szombierki bytom czy motor lublin ? :)))
        Przed sezonem GZ pozbył się Jacka Wiśniewskiego, Mateusza Bukowca, Stoimienowa
        oraz kilku zawodników wchodzących z ławki lub na stałe mających miejsce w
        głębokich rezerwach.
        Przypuszczalny skład:
        B-Mańka -
        O- Radler, Jarczyk, Cios, Prasnal -
        P- Seweryn, Juszkiewicz, Bukalski, Prokop, (Bartos, Łuczywek) -
        A- Moskal, Aleksander

Na tydzień przed rozpoczęciem rozgrywek Moskal i Bartos złapali kontuzje,
        jednak na pierwsze mecze OE powinni stanąć juz na nogi.

Jako, że uważam, że problemy finansowe klubu znacząco osłabiają motywację
        piłkarzy, a po odejściu "ducha zespołu" jakim był J.Wiśniewski - nie ma
        większych szans na poprawę umotywowania piłkarzy - nie będę wrzucał piłkarzy GZ
        do swojego podstawowego składu.
        Miejsce w rezerwach piłkarzykowych zajęli bramkarz Mańka (tylko 0,3 i gra w
        podst. składzie!!!) oraz Damian Seweryn (1mln).
        • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Górnik Zabrze 26.07.06, 10:36
          sport.onet.pl/0,1248675,1361649,wiadomosc.html
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Korona 25.07.06, 06:53
        Pytanie, które zadają sobie wszyscy: kto po odejściu Piechny i kontuzji Gajtka,
        zdoła zapewnić oczekiwaną efektywność w zdobywaniu bramek dla Korony, której
        aspiracje sięgają bardzo wysoko?
        W obecnej chwili atak Korony to: Klatt, Robak, Kiełb. Testowani Markovski oraz
        Feldman zostaną prawdopodobnie odesłani do domu.
        Obecny skład pierwszej 11:
        B- Mielcarz –
        O- Golański, Hernani, Djoković, Bednarek –
        P- Bonin, Hermes, Zganiacz, Kaczmarek –
        A- Klatt, Robak,

Klatt złapał małą kontuzję, jednak na mecz z Arką powinien być w pełni sił.
        Do piłkarzyków wrzucam skrzydłowych, Bonina oraz Kaczmarka, oraz po dłuuuugim
        namyśle Klatta. Warto dodać, że po odejściu Piechny, etatowym wykonawcą karnych
        został Zganiacz.
        Czy warto stawiać na obronę Korony? Mnie nie przekonują, a Was?
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Lech 25.07.06, 06:54
        Lech z poprzedniego sezonu to najbardziej nieobliczalna drużyna OE. Potrafi
        wysoko wygrać z faworytami i przegrać ze słabeuszami. Wiążę wielkie nadzieje z
        tą drużyną, a głównie z Frankiem Smudą, który pokazał, że potrafi zbudowac
        druzyny na miarę mistrzostwa Polski. Lech powinien walczyć o miejsca 2-4 w
        naszej OE, chociaż musi na to pracować na 120% swoich możliwości.
        Skład, po połączeniu z Amiką, wskazuje, że jest to możliwe, ale banalne
        stwierdzenie, że "nazwiska nie grają" ma także i tu swoje zastosowanie. Czy
        Franek zdążył zgrać zespół na tyle, aby mogli sięgnąć po najwyższe trofea?
        Podstawowy skład (wiele w nim znaków zapytania ze względu na szeroką i
        wyrównaną kadrę) wg. mnie, to:
        B-Cierzniak/Kotorowski (?)
        0-Wasilewski, Bosacki, Kucharski, Wojtkowiak –
        P-Zakrzewski, Scherfchen, Murawski,Wachowicz –
        A- Reiss (Micanski), Pitry (Dembiński)

Do piłkarzyków wędrują:
        Cierzniak - wydaje mi się, że wygra rywalizację z Kotorowskim
        Wojtkowiak - lubi zapędzać się pod pole karne rywali, więc zdobędzie kilka
        punktów za asysty
        Wasilewski - j.w, z tym że odstrasza mnie trochę cena oraz liczba łapanych
        przez niego żółtych kartek
        Zakrzewski - wcześniej był napastnikiem i to stosunkowo skutecznym, w tym
        sezonie jako skrzydłowy powinien także strzelić kilka bramek
        Wachowicz - czołowa "okazja" poprzedniej edycji piłkarzyków, skrzydłowy z duzym
        potencjałem.
        Micanski, Pitry - będą chcieli zabłysnąć, a że uwaga obrońców skupiona będzie
        na Reksiu - mają okazję to wykorzystać.
        Reksio stanowczo za drogi - nie biorę go do składu. Dembiński...hmmm... gdyby w
        piłkarzykach miał status pomocnika - to na pewno wziąłbym go, ale napastników
        będzie kilku lepszych. Mam nadzieję, że to dobry wybór :)))
        • gortopik Re: Przewidywane składy drużyn ....Lech 25.07.06, 10:29
          1. Na bramce Z PEWNOŚCIĄ zagra Kotorowski
          2. Obrona może się posypać jeśli złapie któryś kontuzję (wtedy na obronie
          zapewne będzie grał Scherfchen), ale narazie nto nie powinno ochodzić graczy...
          3. Wachowicz nie będzie RACZEJ grał -> jest młody Jakub Wilk (0,5m)oraz Dembiński
          • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Lech 30.07.06, 18:58
            A jednak Wachowicz gra w podst. 11
        • gemciu83 Re: Przewidywane składy drużyn ....Lech 26.07.06, 13:50
          A czy Kikut nie ma żadnych szans na gre w pierwszym składzie skoro zagrał prawie
          we wszystkich meczach sparingowych,a poprzednie jego występy w Amice też
          świadczą o tym że może grać w pierwszej 11?
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Legia 25.07.06, 06:55
        Murowany kandydat na mistrza. jedyne co może im w tym przeszkodzić to sukcesy w
        LM i w związku z tym zbytnie obciążenie meczami. Jak wiadomo, kondycja to nie
        jest atut polskich drużyn.
        Czy wzmocnienia okazały się naprawdę wzmocnieniami przyjdzie nam rozstrzygać
        zapewne po pierwszych kilku kolejkach.
        Przypuszczalny skład
        B- Fabiański -
        O - Bronowicki (ew.Szala), Choto, Hugo, Kiełbowicz (po wyleczeniu - Edson) -
        P-Radović/Szałachowski, Surma, Burkhardt (Vuko), Roger -
        A- Włodarczyk (Gottwald), Elton (Janczyk). Jaki skład ataku wyjdzie w meczu z
        Craxą wie zapewne tylko trener Wdowczyk :)))) Większośc graczy obstawi duet
        Włodar- Janczyk.

Do piłkarzyków najchętniej wziąłbym wszystkich (vide casus poprzedniej edycji
        piłkarzyków), ale byłoby to zbyt łatwe. Dlatego w każdej ze swoich drużyn mam
        tylko Rogera, pozostali zawodnicy zmieniają się :))
        Nie kupuję Burego (kurcze, on mnie po prostu nie przekonuje, mimo tylu punktów
        zdobytych wiosną - no co zrobić, tak po prostu mam!), Surmy, Vuko, Choto i
        Eltona
        • gfkm Re: Przewidywane składy drużyn ....Legia 25.07.06, 17:21
          Jak twierdzi Bronowicki, w swojej wypowiedzi, Edson zdrów już jak ryba...
          • lala69 Re: Przewidywane składy drużyn ....Legia 26.07.06, 07:57
            I edson i włodar zagrają w LM, dalej kontuzję leczy bronowicki.
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn vs. piłkarzyki 25.07.06, 06:56
        Dokładna informacja na temat łks-u jest na stronach konkurencji w ligach
        prywatnych, czyli ŁKS Małysz Ligi:)
        www.pilkarzyki.net/news.php?id=2212&PHPSESSID=1aa2e900004746f6c472ce14bfae812b
        Ja do swoich składów wstawiam Mysonę (0,3mln i gra w podstawowym składzie) oraz
        Arifovicia.
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Odra 25.07.06, 06:57
        Kolejny z ligowych średniaków, mający potencjał, aby zapunktować w
        piłkarzykach :)
        Odra uważana jest za "fabrykę" produkującą wartościowych zawodników, promującą
        ich po czym sprzedającą ich za niewygórowaną cenę. To też jest pewien pomysł na
        biznes i jak widać na ich przykładzie - całkiem niezły. Odra słynie też z
        dobrej pracy z młodzieżą, więc trafiają do niej na wypożyczenia zawodnicy
        czołowych klubów, aby w Odrze docierali się, zamiast siedzieć na ławce w swoich
        klubach.
        W ten sposob Odra przechowała przez poprzedni sezon Korzyma. Wyeksportowany do
        QPR został także inny napastnik - Adam Czerkas.
        Na stronach Odry można znaleźć ciekawe podsumowanie okresu przygotowawczego:
        www.odra.wodzislaw.pl/news.php?id=1243
        Podstawowy skład:
        B-Pilarz
        O-Szymiczek, Szary, Dymkowski, Dudka
        P-Malinowski, Woś, Muszalik, Smoliński/Biskup
        A- Chmiest, Wróbel

Do piłkarzyków biorę Biskupa (0,3mln i ma szanse na grę w podst. 11)
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ....Pogoń 25.07.06, 06:57
        Przy takiej ilości transferów "in" i "out" niemozliwym jest przeprowadzenie
        analizy jakościowej. Biorąc pod uwagę także tragiczną grę w rundzie wiosennej -
        po prostu zrezygnowałem z tej drużyny w kontekście piłkarzyków. Jeśli jednak
        ktoś ma wiedzę nt. Pogoni i chciałby się tym podzielić - będę wdzięczny.
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn .....Widzew 25.07.06, 06:58
        Cieszę się, że ten zasłużony klub wrócił do ekstraklasy. Potencjał Widzewa
        wydaje się być większy niż lokalnego konkurenta, a zarazem drugiego z
        beniaminków OE. Sądzę, że po zakończeniu rundy jesiennej Widzew będzie plasował
        się około 9 miejsca OE.
        Podstawowy skład (bardzo proszę kibiców Widzewa o weryfikację moich
        przypuszczeń co do składu)
        B- Fabiniak -
        O- Nowak, Stawarczyk, Rzeźniczak, Kłos,
        P- Budka, Szeliga, Iwan, Zecević
        A-Sokalski, Grzelak.

Czołowy napastnik Widzewa, Bartłomiej Grzelak jest kontuzjowany i nie wiadomo
        kiedy rozpocznie treningi. Podobnie bramkarz, Holewiński.

Do składów piłkarzykowych trafili:
        Iwan (dobrze prezentował się w sparingach) oraz Sokalski (tylko 0,3 a ma szanse
        na podstawowy skład pod nieobecność Grzelaka)
        • bast36 Re: Przewidywane składy drużyn .....Widzew 25.07.06, 08:35
          W obecnym momencie, gdy kontuzjowany jest B.Grzelak i S.Bogunovic, w ataku
          wystepują Sokalski i P.Grzelczak (nie ma go na liście transferowej piłkarzyków)
        • widzewska_armia Re: Przewidywane składy drużyn .....Widzew 26.07.06, 12:41
          Jak wyzdrowieje Bartek Grzelak to w ataku bedzie gral on i nie Sokalski tylko
          Bogunovic. Podobno w sparingach takze spisywal sie bardzo dobze podobnie jak
          Zecevic a nie wiem czy Sokalskiego stac na dobra gre w 1 lidze(poprzednio grał
          w 3) ale kto wie... Ja bardziej stawiam na Bogunovicia;)
          • esker Re: Przewidywane składy drużyn .....Widzew 26.07.06, 13:07
            Ale wie ktoś może jakie są prognozy co do terminu powrotu Grzelaka? Chciałem go kupić, ale jeśli opuści kilka pierwszych kolejek...
            • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn .....Widzew 26.07.06, 13:27
              Grzelak rozpoczął kilka dni temu indywidualne treningi. Nie trenuje z
              zespołem, bo lekarze boją się o zoperowany bark. Jeżeli wystąpi w 5-6 kolejce
              to będzie sukces
              • jansty do balik33 26.07.06, 13:37
                mam pytanie, czy mimo, ze jestem wrednym kujonem z LO, to moge sie zalogowac do
                Twojej ligi, czy byloby to nieetyczne?
                pozdrawiam
                • balik33 Re: do balik33 27.07.06, 07:15
                  Miło mi bardzo, że chcesz zapisać się do naszej ligi, ale ona dlatego
                  jest "inna", że skupia graczy powyżej 30 lat. Gdybyśmy przyjmowali wszystkich
                  chętnych, byłaby jak wszystkie inne ligi. Mogę polecić Ci dobre ligi prywatne;
                  jak np. ŁKS Małysz Liga (kod na stronie www.piłkarzyki.net), czy krzrek liga
                  (kod: 7602000061) lub Merrit Liga (musisz wpisać się w wątku Merrit Ligi na
                  forum Ligi Prywatne).
                  Życzę powodzenia w grze.
                  Balik33
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn .....Wisła Kraków 25.07.06, 06:59
        Z Wisłą mam problem. Bo niby v-cemistrz Polski, bo niby dobrze finiszowali w
        rundzie wiosennej, ale patrzę na ten skład i nie widzę. Nie widzę piłkarzy
        mogących walczyć o mistrzostwo Polski. Jawi mi się jakiś dziwny układ trenera
        Petrescu ze swoimi ziomalami, których sprowadza do "wielkiej Wisły". Nie wiem
        jak daleko sięga zaufanie Cupiała do Petrescu, ale mam nadzieję, że szybko się
        skończy...
        Informacja z www:
        www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=11397
        Jak wiemy, w Wiśle jest plaga kontuzji. Odpadli Brożek, Radovanovic,
        Baszczyński.
        Skład:
        B- Pawełek
        O- Błaszczykowski, Cleber, Głowacki, Dudka/Mijajlovic
        P- Chiacu, Burns, Sobolewski, Zieńczuk
        A- Paulista, Kryszałowicz

Do piłkarzyków biorę:
        Pawełek - bo mam nadzieję, że wygra konkurencję z Rumunem
        Cleber i Mijajlovic - bo tani są ;)
        Zieniu - bo mimo ceny to instytucja do nabijania punktów w piłkarzykach
        Paulista - bo pomocnik a gra w ataku (przynajmniej do powrotu Brożka
        Kryszał - bo mam słabośc do tego emeryta :))), kto ma strzelić jak nie on?
        • aiom Re: Przewidywane składy drużyn .....Wisła Kraków 25.07.06, 09:08
          Czy umieszczenie Błaszczykowskiego na obronie to błąd, czy faktycznie
          Petrulescu go przesunął?? W piłkarzykach to pomocnik, a jak jest faktycznie?
          • marwi75 Re: Przewidywane składy drużyn .....Wisła Kraków 25.07.06, 09:33
            To pomocnik ale ponieważ kontuzjowany jest Baszczyński to Kuba zostaje czesto
            przesuwany na prawą obronę (grał tak np. kiedyś w meczu eliminacji LM).
            • zwyciezca01 Re: Przewidywane składy drużyn .....Wisła Kraków 26.07.06, 23:55
              w środku kto w końcu zagra z 3-clebr,thweite,głowacki?
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn ...Wisła Płock 25.07.06, 07:00
        Wisła zaskoczyła wszystkich wygrywając w niezłym stylu z Legią mecz o
        Superpuchar. Zaskoczenie tym większe, że przecież WP pozbyła się Jelenia, który
        stanowił o sile ataku. W meczu z Legią bardzo dobrze zaprezentowali się nowi
        gracze; Sobczak pozyskany z Podbeskidzia i Patrik Gedeon (z FC Vaduz). Swój
        rytm odnalazł także w końcu Sedlacek, ciekawie zagrywał wysoki Magdoń.
        Skład pierwszej 11:
        B- Gubiec -
        O- Żivković, Magdoń, Belada, Colaković -
        P- Gevorgyan, Rachwał, Gedeon, Sedlaćek -
        A- Dosek, Sobczak
        Pod wpływem oglądanego meczu, ułożyłem jeden z teamów pod Wisłę Płock,
        wstawiając do niego m.in.:
        Gubca- bo tylko 1mln
        Belada, Colakovic - kiedyś strzelali brameczki, może odnajdą się jesienią?
        Sedlacek - pamiętacie jak gral w Groclinie? i jak pięknie punktował w
        piłkarzykach :)
        Sobczak - bo a nuż zastąpi godnie Jelenia...
      • balik33 Re: Przewidywane składy drużyn vs. piłkarzyki 25.07.06, 07:01
        Zagłębie ze Smudą grało pięknie i efektywnie. Jak będzie wyglądała gra pod
        wodzą Klejndinsta? Jeśli za próbkę tego stylu weźmiemy mecz z Dinamem - to
        bieda...
        Mam nadzieję, że będzie to nowa jakość, a nie zmiana na gorsze. W końcu mało
        który zespół w OE dysponuje taką siłą ofensywną jak Zagłębie. Czego dokona z
        nimi Klejndinst? Przekonamy się wkrótce.
        Skład:
        B- Liberda -
        O- Felipe, Pokorný, Stasiak, Višević (Arboleda jest/był kontuzjowany)
        P- M.Bartczak, Łobodziński, Jackiewicz, Iwański, Mierzejewski/Plizga
        A- Chałbiński
        Do piłkarzyków oczywiście ofensywna trójka Iwański-łobodziński-Chałbiński
        Wziąłbym Arboledę, bo tani i solidny, ale ta kontuzja....
        • sines Re: Przewidywane składy drużyn vs. piłkarzyki 27.07.06, 19:28
          Rzeczywiście bieda. Felipe w miarę dobrze zagrał, reszta to po prostu niemoc w
          ofensywie. Pomysleć że Zagłebie ma taki potencjał w postaci słynnego,
          piłkarzykowego trio.
          Skład: Liberda - Felipe, Alunderis, Stasiak, Visevic (72 min. - Piszczek) -
          Łobodziński (62 min. - Banaczek), M. Bartczak, Iwański, Jackiewicz (46 min. -
          Mierzejewski), Szczypkowski - Chałbiński.

Pierwszy mecz: Liberda - Alunderis, Arboleda, Stasiak, Višević - Bartczak,
          Szczypkowski, Mierzejewski (60 min Banaczek), Łobodziński - Iwański (67 min
          Piszczek), Chałbiński (62 min Jovanović).
          • szczur16 Re: Przewidywane składy drużyn vs. piłkarzyki 30.07.06, 21:43
            Bradzo dobra robota! napewno z tego skorzystam :)

-------------
            Liga trójwiochy. Jest to liga dla kazdego. Trójwiocha to trzy dzielnice
            Szczecina :D które maja wiele ze sobą wspólnego Zapraszam wszystkich ze
            Szczecina i innych rejonów !

Kod dostępu: 2237003799

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka