Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    10.08.06, 11:45
    Witajcie, zastanawiam się czy nie utworzyć dwóch nowych for dla koszykówki:
    NBA i Polskiej Ligi Koszykówki.
    Co o tym myślicie?
    Obserwuj wątek
      • z3r0 Uważam, że to dobry pomysł 10.08.06, 19:10
        Myślę, że to rozwiązanie się sprawdzi. Jak tylko ruszy sezon (a nawet
        pre-season) w NBA to powstaną dziesiątki wątków i warto jest założyć oddzielne
        forum.
      • Gość: calagan Re: Forum NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:26

Nie, zdecydowanie nie jest to dobry pomysł. NBA na forum gazety umarło. Poza
        wpisami ... hmmm, jakby to delikatnie ująć - mało merytorycznymi - nie ma nic.
        Nie ma żadnej sensownej dyskusji. Nie ma kto dyskutować, bo większość osób
        orientujących sie w temacie już dawno odeszła.
        PLK się samodzielnie obroni, ale NBA nie.
        • amra Re: Forum NBA 21.08.06, 09:29
          Czyli nie ma sensu wydzielać forum dla NBA?
          • Gość: STAT_1 Re: Forum NBA IP: *.aster.pl 21.08.06, 19:31
            To co mowil Calagan jest prawda... ale on zawsze podczas wspolnego ogladania, odkad pamietam, byl strasznym realista i czasem gburowato odnosil sie do innych i inaczej myslacych niz on. Ja bym sprobowal - tym bardziej, ze ten sezon bedzie przelomowy, NBA dzieki stylowi suns, tak rozchwytywanemu przez TV na swiecie bedzie smakowitym kaskiem. Zreszta dla prawdziwych kibicow nie jest konieczna TV. Jest satelita, sa sposoby na kodowane stacje pokazujace kosza, jest net. Ja np. aby obejrzec 1/2 sezonu + PLAYOFFS placilem smieszne 3 $ i ogladalem mecze jakie chcialem i kiedy chcialem live, oczywiscie jakos taka sobie, ale czego nie zrobi prawdziwy kibic NBA od 13 lat? :-)
            • amra Re: Forum NBA 22.08.06, 09:18
              Więc z Waszych postów wynika następująca sytuacja:
              - koszykówkę zostawamy jako forum ogólne i ewentualnie dodajemy forum PLK.
              Kto za forum PLK niech podniesie rękę i przyciśnie przycisk;)
              --
              a
            • Gość: calagan Re: Forum NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:46

Przepraszam, ale czy my sie znamy?
              A co do kosza w TV - Canalowi skonczyla sie licencja. Podobno rozmawiaja o
              jej przedluzeniu, ale jak bedzie tego nie wie nikt. Wiec znow moze wszystko
              umrzec na kilka lat.
              • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 24.08.06, 23:49
                Cześć calagan!

Miałem długą przerwę w pisaniu o NBA - znudzili mnie "erudyci" - fani
                Rutkowskiego i Wujca, których horyzonty zaczynają się i kończą na Jordanie -
                ale parę miesięcy temu zacząłem znowu, tylko w nieco poważniejszej lidze niż
                forum "GW". ;-) Zainteresowany?

Pzdr

• Gość: calagan Re: Forum NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:27

Witam Wilt`a!!

Powazniejsza liga? Brzmi ciekawie. Ja dalej sie bawie na e-baskecie, ale moge
                  sprobowac takze gdzie indziej.
                  • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 26.08.06, 12:36
                    Mam na myśli RealGM. Długo opierałem się pokusie dołączenia tam, wiedząc ile
                    czasu mi zajmą dyskusje, ale w tych miesiącach jestem wolniejszy i, stary, tam
                    to sobie dopiero można ciekawie podyskutować! Nie ujmując polskim forom, żadne
                    z nich się nie umywa.

Pzdr
                    • Gość: tomsenior Re: Forum NBA IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 26.08.06, 21:29
                      Cos jest nie tak z tym realgm forum ,bo nie chce sie otwierac.
                      Bardzo chetnie przylacze sie do tematu koszykowki czy to NBA czy PLK chociaz
                      nie wiem zbyt duzo o tutejszej PLK , natomiast lata "retro" polskiej
                      koszykowki znam dosyc dobrze.Pzdr.
                      • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 26.08.06, 23:23
                        Otwiera się jak najbardziej, tom seniorze...

www.realgm.com/boards/index.php
                        ...tylko może w godzinach szczytu w sieci w USA bywa gorzej - ale mnie się w
                        tej chwili otwiera bez problemu z raczej wolnego łącza w Polsce, więc tym
                        bardziej Ty - jak rozumiem, będąc w Stanach - nie powinieneś mieć problemów.

Pzdr
                        • Gość: tomsenior Re: Forum NBA IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 26.08.06, 23:56
                          Dalej nie moge otworzyc.
                          Nie jestem w USA.
                          A tak o baskecie ,to ten sklad USA na tych mistrzostwach to niezla zbieranina
                          drugorzednych graczy procz Jamesa i Wade nie sadzisz?

• Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 27.08.06, 00:04
                            Nie sprawdzałem, ale tak mi brzmiało z IP. Co do składu USA (w którym
                            aktualnie - o dziwo - Carmelo wyróżnia się bardziej niż LeBron), problemem znów
                            nie jest talent, którym biją wszystkich na głowę (choć wybierając 12
                            rzeczywiście najlepszych Amerykanów byliby w stanie wygrać samym talentem, ale
                            to założenie mało realistyczne), tylko zgranie i przyzwyczajenie do reguł FIBA.
                            I jeśli na czymś mogą się przejechać, to właśnie na tym. Chociaż, niestety,
                            właśnie przeczytałem, że 2 ich najgroźniejszych przeciwników - Hiszpania i
                            Argentyna - spotkają się w ćwierćfinale, więc Jankesi będą musieli męczyć się
                            tylko z jednym. :-(
                            • Gość: tomsenior Re: Forum NBA IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 27.08.06, 00:19
                              Jedynym prawdziwym zespolem zlozonym z zawodnikow najwyzszego kalibru
                              wszechczasow to dream team 1, bezdyskusyjnie najlepszy zespol USA i podejrzewam
                              swiata jaki kiedykolwiek byl zlozony.
                              Szkoda ze to nie beda Jugole grac z USA ,bo oni jako jedyni nie okazuja strachu
                              jak widza zespol ze Stanow.
                              • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 27.08.06, 00:43
                                Dream Team z 1992 oczywiście był najlepszy (choć mógł być jeszcze lepszy gdyby
                                grał w nim Isiah ;-) ). Co do przeciwników USA, na szczęście Argentyna też już
                                wie jak ich zwyciężać i dlatego mam nadzieję, że to Ginobili i spółka dotrwają
                                do decydującej rozgrywki.
                                • Gość: LB Re: Forum NBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:55
                                  No kogo moje oczy widzą????!!!! Wilt we własnej osobie :)
                                  Pozdrawiam i będę lukał na to forum na RealGM, skoro tak je polecasz.
                                  LB
                                  • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: 82.160.69.* 08.09.06, 20:24
                                    Witam mojego ulubionego fana Jordana. :-) RealGM naprawdę polecam i do
                                    dyskusji, i dla samej lektury. Jak coś, to moje posty łatwo rozpoznać - nie
                                    ukrywam ani lokalizacji ani wyrazistych, niekiedy kontrowersyjnych poglądów. ;-)

Pzdr
                                  • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: 82.160.69.* 08.09.06, 20:24
                                    Witam mojego ulubionego fana Jordana. :-) RealGM naprawdę polecam i do
                                    dyskusji, i dla samej lektury. Jak coś, to moje posty łatwo rozpoznać - nie
                                    ukrywam ani lokalizacji ani wyrazistych, niekiedy kontrowersyjnych poglądów. ;-)
                                    • Gość: Wilt Re: Forum NBA IP: 82.160.69.* 08.09.06, 20:26
                                      Powtórzenie - jakiś błąd serwera.
      • Gość: darekf5 Zdecydowanie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:32
        Zdecydowanie należy stworzyć nowe forum tyklko dla NBA. Przecież koszykówka
        europejska (polska) i NBA to są dwie różne dyscypliny, nie oszukujmy się.
        Jestem ZA forum NBA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka