Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FORliga 2003 - runda wiosenna

• mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 25.04.03, 12:03
        Witam Szanownych Prezesów FORligi !
        Wreszcie po świętach nadszedł czas na powrót do domu. Coś odnoszę wrażenie ,że
        wobec rozbudowanej machiny pucharu Mufana ranga naszej ligi podupada...mało
        postów , nowych wątków i dzielenia się wrażeniami po kolejnej kolejce...U mnie
        poprzednia kolejka gorzej niż przeciętna co zresztą widać po wynikach niestety.
        Po Adee na razie pozostaje nam tylko wąchać kurz a zbliża sie już połmetek !
        Cieszy punktowane miejsce w Lidze ale chyba jak u każdego ambicje rosną z każdą
        udaną kolejką. Najgorsze jest ,że nie mogę uciec od transferów- często zresztą
        nieudanych i punkty lecą...nowe twarze nie sprzyjają zgrywaniu drużyny i wyniki
        są dalekie od oczekiwań. po tej kolejce postanowiłem ograniczyć liczbę
        transferów do max 1. pozdrawiam wszystkich i życzę owocnej kolejki !!!
        • Gość: chechaouen Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 25.04.03, 12:19
          U mnie, po beznadziejnym początku, drużyna odzyskuje swój właściwy rytm i
          konsekwentnie wspina się w ligowej tabeli. Nareszcie wskoczyłem do pierwszej
          trójki a - jak to mówią - apetyt wzrasta w miarę jedzenia. Jezeli chodzi o
          transfery to ja tez staram się je ograniczać do minimum (w ostatnich dwóch
          kolejkach ani jednego), ale teraz zdecydowałem się poświęcić 4 punkty.
          Zobaczymy czy mój manewr się opłaci...
        • ugugunana Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 25.04.03, 12:19

Witam ewribadi!

Po świętach moja drużyna pojawiła się na treningu w nieco przemeblowanym
          składzie... Podziękowałem za uwagę panom Krzyżanowskiemu i Djokovicowi... W ich
          miejsce pojawił się rutyniarz bijący karne w Dyskobolii oraz młokos ze
          szczecińskiej Pogoni... Myślę, iż owa mieszanka rutyny z młodością okaże się
          być wybuchowa...

Na najbliższą kolejkę eksperymentalnie wystawiam mocno defensywną jedenastkę:

Liberda

Pawlak, Jop, Kriżanac, Sablik, Jarzębowski

Wieszczycki, Górski, Uche (cap.)

Chałbiński, Svitlica

Na ławę oddelegowałem m. in. Podbrożnego, Reissa i Bąka...

Pożyjemy, zobaczymy...

PZDR. UIT
          • marsl Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 25.04.03, 14:50
            ja postawiłem na tradycyjne 1-3-4-3, mam dosyć kolejek bez strzelonej bramki
            więc poświęciłem 4 pkt na zakup 2 graczy Odry, Ciekawe czy to coś pomorze
            • Gość: okeciak Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 17:32
              Ja w najblizszej kolejce bez transferow.Sklad prawie ten sam z wyjatkiem
              posadzenia na lawie Kusia.
              Po rekordowej poprzedniej kolejce obawiam sie ze wroce znow do szeregu i
              zdobede zalosna ilosc punktow,ale bede walczyl do konca
              • Gość: krzrek Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 25.04.03, 19:55
                Prezes Leszczy siłą woli powstrzymał się tym razem od transferów.Ale korciło.
                Skończyło się wpuszczeniem na boisko czterech graczy z rezerwy,którzy zmienili
                dobrze spisujących się(punktujących) zawodników,ale zmęczonych walką w
                ostatniej kolejce.Jak godnie ich zastąpią to nie powinno być źle.
                Pozdrawiam.
                • elektron77 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 25.04.03, 22:53
                  U mnie na ławce usiadł przyszły(?) reprezentant Nigerii... A coś mi mówi, że to
                  nie było dobre pociągnięcie..
                  • cirkon Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 26.04.03, 12:38
                    W Lesnym Klubie Sportowym rowniez zmiany. Niepowodzenia w PPFP oraz nieudany
                    start w 'Pucharze Pocieszenia' musialy wreszcie poskutkowac dymisja trenera
                    Leszczyny. Zastapil go szkoleniowiec o wzbudzajacym kontrowersje nazwisku -
                    Klon! Jednak juz na wstepie dal sie on poznac jako zwolennik ofensywnej wersji
                    futbolu (1-3-3-4) i odwzorowaniem tego sa zmiany przeprowadzone w skladzie.
                    Rowniez zakupy podyktowane przez nowego dyrygenta orkiestry Drzewcow wskazuja
                    na to, ze w klubie postawiono na 'futbol na TAK' ;-)
                    Zadanie, jakie postawiono przed Klonem, nie jest wcale latwe - awans do
                    punktujacej strefy w lidze z 12 miejsca bedzie kosztowal sporo potu (a moze i
                    lez oraz krwi! ;).
                    U... mnie ;) ma jednak zagwarantowane miejsce w wyjsciowej 11. Stracil
                    wprawdzie opaske kapitana na rzecz napastnika, ktory musi (po prostu _musi_)
                    cos w tej kolejce ustrzelic, ale zobaczymy, czy bylo to dobre pociagniecie. W
                    odwodzie jest zawsze Agent "Ż", na ktorego wszyscy tutaj licza :)

pozdrawiam,
                    C.
                    • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 27.04.03, 13:26
                      Człowiek ostatnio ma mało czasu, dał więc w zaufane ręce klub swoim
                      współpracownikom którzy są odpowiedzialni teraz za wyniki. No właśnie wyniki, z
                      każdą kolejką coraz gorszę i całe szczęście że tylko 7kolejek do końca sezonu,
                      bo czerwona latarnia stałaby się faktem. Trzeba jednak powalczyć do końca, bo
                      chyba to mój ostatni 3. sezon w Piłkarzykach...
      • Gość: krzrek Totalna klapa IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 27.04.03, 13:39
        Głupota ludzka nie zna granic-to szczera prawda.Jak można było,dać się tak
        otumanić i zrobić pana K. kapitanem.Przez wzgląd na jego zasługi dla klubu?
        Żadne wyrazy pocieszenia nie złagodzą mojej wściekłości.
        Nie czekając nawet na gwizdek kończący mecz,w trybie natychmiastowym
        rozwiązałem kontrakt.Zatrudniłem w wolne miejsce młodego,perespektywicznego
        gracza i mam cichą nadzieję,że chociaż finansowo na tym nie stracę.
        Łączę się w bólu z wszystkimi nieszczęśliwymi Prezesami i pozdrawiam.
        Zdesperowany Prezes krzrek.
        • Gość: tompie Chyba nie zle? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.04.03, 20:03
          Witam.Mimo dokonania trzech transferow zanotowałem niezły wynik 57 pkt.No chyba
          ze redakcja znow bedzie widząca inaczej.A zatem awans na 5-6 miejsce w FORLidze.
          Oby tak dalej.Pozdrawiam
          • Gość: marsl Re: Chyba nie zle? IP: *.piekna.pl 27.04.03, 21:27
            no tak. Austria może zadecydować że Dymanowdki obronił karnego strzelanego
            przez samego siebie :))
        • mirekl3 Re: Totalna klapa 28.04.03, 08:12
          dokładnie. ten górnik mnie pogrążył bo było by całkiem nieźle. kapitanem całe
          szczęście był sikora ale kompała w składzie....a tak wogóle to ostatnio moja
          piętą achillesową jest wybór kapitana. pozdrawiam !!!
        • elektron77 Re: Totalna klapa 29.04.03, 20:55
          Po pamiętnej kolejce również zastanawiałem się nad tym samym kapitanem, ale
          stwierdziłem, że nic dwa razy się nie zdarza i postawiłem na Ziarkowskiego.
          Ale żeby tak od razu pozbawiać go pracy??
          • Gość: krzrek Re: Totalna klapa IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 29.04.03, 23:53
            Emocje wzięły górę,nie wytrzymałem.
      • Gość: chechaouen Wciąz pierwsza trójka IP: 62.233.197.* 28.04.03, 19:05
        Mimo spustoszenia jakie poczynił w drużynie jej nowy kapitan Adam "Piąta
        Kolumna" Kompała FC Chechaouen wciąż w pierwszej trójce prestiżowej FORligi! A
        jak to powiadali nasi wspaniali towarzysze "władzy raz zdobytej nigdy nie
        oddamy!"
      • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 30.04.03, 08:51
        Cholera urwanie głowy przed tą kolejką. Z moich napastników Sikora był od razu
        przeznaczony do sprzedaży, Niedzielan dostał 4 (chyba ) żółtą i nie zagra,
        występ Kuźby pod znakiem zapytania, a dziś przeczytałem w Przegladzie
        Sportowym,że Chałbiński nie zagra z Górnikiem bo pauzuje za kartki ??? nie
        jarzę bo przecież nie dostał w ostatniej kolejce, czy może o czymś nie wiem ?
        tak więc nieco załamany odwołuję strategię max 1 transferu na kolejke...
        jak wiecie coś na temat Niedzielana lub Chałbińskiego to dajcie znać !!!
        aha a żeby było ciekawiej dziś ma być decyzja PZPN w sprawie Uche....
      • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 30.04.03, 18:06
        I stało się! Tego nikt nie spodziewał się w klubie, Kalu Uche został zawieszony
        przez PZPN, jest to jedyny gracz który grał we wszystkich meczach sezonu
        2002/03, grając w barwach FCMK 23spotkania z rzędu, teraz odpocznie na
        trybunach przez 3kolejki...
        • Gość: Lucas Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 30.04.03, 19:42
          no i musze kupic jakiegos pomocnika:(
          • ugugunana Negatywne myślenie... 03.05.03, 08:16

Witam!

Ja tez miałem przed tą kolejką nielichy ból głowy... Tuż po zakończeniu
            poprzedniej kolejki zdecydowałem się puścić chorowitka Bąka i zastąpić go
            wielce obiecującym Burkhardtem... A tu w doniesieniach prasowych jak byk
            napisane, że Bąk już w pełni sił... Może boleć, choć nie musi... Nieco później
            PZPN zdyskwalifikował mi Uche, który był jednym z jaśniejszych *-) punktów
            mojego teamu... Tu miałem nie lada zagwozdkę: po głowie chodzili mi
            Frankowski, Kuźba, Szymkowiak i Dawidowski... Jednak upiwszy się uprzednio na
            smutno (z nadmiaru koncepcji) postawiłem na... ...Dembińskiego i zostawiłem
            sobie w kasie klubowej ponad dwa balasy na ewentualne koszta reprezentacyjne,
            tj. trunki do zapicia żali po nieudanym transferze... Generalnie, przystępuję
            do tej kolejki "z pewną taką nieśmiałością" w następującym składzie:

Liberda
            Jop, Jarzębowski, Sablik
            Górski, Podbrożny, Wieszczycki, Burkhardt, Dembiński
            Svitlica, Reiss

Mogę polecieć na łeb, na szyję...

PZDR. Ugu
      • kuti_master co to będzie? 03.05.03, 15:45
        Plaga kontuzji, kartki i dyskwalifikacje zdziesiątkowały mój skład, zakup
        2zawodników niezbędny, ale po ostatniej formie mojego zespołu nie spodziewam
        się zbyt wiele, a ze Złotokrwistymi nie można przegrać:

Tkocz

Adamczyk
        Jop
        Polędwica

Zieńczuk
        Nowacki
        Kompała

Ziarno
        Kuźba
        Svitka
        Dawidow
      • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 03.05.03, 16:45
        I można sobie w łeb strzelić, najpierw mój kapitam Ziarno strzela bramkę, by
        pod koniec 1. połowy faulować na polu karnym, w tym momencie liczyłem na
        Kompałę, ale widać nie mają do niego zaufania po ostatniej kolejce i jedenastkę
        zamienił na gola Kaczmarczyk, jak pech, to pech
        • marsl Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 03.05.03, 21:39
          Oj Kuti. Nie ma to jak rozdwojenie jaźni. Mecz ze mną gracz w PPFP.
          Ale tak na serjo. Tradycyjnie zdobyłem około 40 pkt ( nie wiem czy Yahaya może
          liczyć na asystę). Z pucharu chyba odpadłem więc gratulacje dla Kutiego.
          PZDR
          • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 03.05.03, 21:47
            Ja zdobyłem 41pkt + Svitlica, czyli mecz może się zakończyć remisem, ale tylko
            porażka wyrzuca mnie za burtę pucharu, natomiast w lidze to chyba pozostanę w
            tym miejscu co byłem...
            • Gość: tompie Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 03.05.03, 23:08
              Mysle ze mozesz liczyc na awans w okolice 700 miejsca a w FORLidze na pewno do
              pierwszej piatki.Pozdrawiam
              • Gość: krzrek Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 04.05.03, 23:53
                Obowiązki(ładna pogoda i działka)nie pozwoliły mi dzisiaj na bieżące śledzenie
                meczu derbowego,ale po powrocie-miła niespodzianka.Ostatni,występujący dzisiaj
                zawodnik strzela bramkę.I to decydującą.Dzięki temu mogę być z tej ciekawej w
                wyniki kolejki zadowolony.Odejmując transfery jakieś 43 pkt.Jedynie sen z oczu
                będzie mi spędzała linia pomocy,która się nie popisała i zdobyła tylko 8 pkt.
                A grał w niej kapitan(z jego wyborem mam ostatnio coraz większego pecha).
                Czekamy do jutra.Może jakiś niewielki awans?
                Pozdrawiam.
      • mirekl3 zamienił stryjek... 05.05.03, 12:09
        ...Kompałe na Bojarskiego. chodził mi po głowie Włodarczyk i Sagan , ale
        kupiłem Ślusarskiego . sam już nie rozumiem dlaczego... dobrze ,że chociaż nie
        zaliczył come backu w FC Jeleniag Reiss. no cóż wychodzi na to ,że im więcej
        kombinuje to wyniki coraz gorsze. Poza tym cały wieczór spędzam na podglądaniu
        wyników w telegazecie (nie mam Canalu + ani sieci w domu...) jak to znosi moja
        druga połowa pewnie się domyślacie. dobrze że sezon coraz bliżej końca bo
        choroba psychiczna nieunikniona ! pozdrawiam !
        • kuti_master Re: zamienił stryjek... 05.05.03, 13:47
          Nie wiem po co trzymam w składzie Świtkę, odkąd Saganowski gra w podstawowym
          składzie to kradnie cały łup bramkowy Legii.
          • elektron77 Re: zamienił stryjek... 05.05.03, 21:33
            > Nie wiem po co trzymam w składzie Świtkę, odkąd Saganowski gra w podstawowym
            > składzie to kradnie cały łup bramkowy Legii.

Ja wiąż wierzę, że niedługo Svitlica się przebudzi i przypomni sobie jak
            zdobywa się bramki.

• Gość: mirekl Mały (?) problem... IP: *.cpu-zeto.com.pl 07.05.03, 11:52
        Mam mały (mam nadzieję ) problem. Z dnia na dzień nie mogę się zalogować.
        hasło jest nieaktualne. boje się ,że ktoś je po prostu zgadł i zamienił.
        mieliscie może juz taka sytuację ? napisałem do postmastera i redakcji
        piłkarzyków . na razie cisza...nie za bardzo wiem co robić dalej a ciężko by
        mi było zakończyć w taki sposób "karierę" w Piłkarzykach :(
        Jak macie jakieś propozycje to śmiało ! Pozdrawiam !
        • kuti_master Re: Mały (?) problem... 07.05.03, 12:17
          A miałeś łatwe hasło? Ja mam takie, że początkowo musiałem z kartki przepisywać
          i dopiero po jaikmś czasie się nauczyłem, różni ludzie są na necie
          • Gość: mirekl Re: Mały (?) problem... IP: *.cpu-zeto.com.pl 07.05.03, 12:22
            no niestety dosyć łatwe, ale nawet nie pomyślałem o zmianie . w końcu konto
            mam ok 2 a może już 3 lat i nic się takiego nie działo. qrcze teraz będę
            mądrzejszy tylko nie wiem czy będę miał okazję...
            • kuti_master Re: Mały (?) problem... 07.05.03, 12:24
              Karptychy miał podobny problem, tylko nie wiem jak i czy go rozwiązał.
              • Gość: mirekl Re: Mały (?) problem... IP: *.cpu-zeto.com.pl 08.05.03, 07:55
                Zrobiłem wszystko jak mi radził Karptychy i zero reakcji na moje juz chyba
                kilkanaście maili. coś czuje ,że nic nie wskuram i pożegnam się z grą...
                • Gość: chechaouen Re: Mały (?) problem... IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 08.05.03, 09:41
                  może walnij jeszcze na głównym forum piłkarzyków rzucającego się w oczy posta
                  (DO REDAKCJI wielkimi literami czy cos w tym stylu) i napisz o tym problemie,
                  bo może oni maile sprawdzją rzadko, a na posta ktoś prędzej czy później zwróci
                  uwagę. i podbijaj go co jakis czas żeby był w miarę na wierzchu
                  • mirekl3 Come back 08.05.03, 11:11
                    dzięki za pomysł ale właśnie dostałem nowe hasło od postmastera. na pewno
                    wymyślę sobie teraz bardzo dłuuuuugie i skomplikowane nowe hasło. nawet nie
                    wiecie jak się cieszę...pozdrawiam !
                    • Gość: tompie Re: Come back IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.05.03, 11:54
                      No to super.Witamy ponownie na pokładzie!
      • mirekl3 chyba spadek... 12.05.03, 08:27
        Coś czuje ,że zrobi się ciasno w pierwszej piątce FORligi. ja niestety troszke
        spadne. niefortunny wybór kapitana (który to juz raz) - Saganowski :( a na
        ławie siedzi sobie Bojarski. szlak by to.... Pozdrawiam!
        • kuti_master Re: chyba spadek... 12.05.03, 16:11
          Czołówka ścisnęła się jak zgniła śliwka, każda żółta kartka może zmienić
          pozycję w tabeli, nawet strata około 30pkt wydaje się jeszcze do odrobienia, w
          co wierzą wszyscy (poza adee) prezesi...
          • Gość: Mirekl Re: chyba spadek... IP: *.cpu-zeto.com.pl 13.05.03, 12:00
            fakt, ścisk się zrobił niebywały...tak jak myslałem zanotowałem mały spadek
            choc straty do 2 miejsca niewielkie. gratulacje Kuti z powrotu na pozycje
            wicelidera, choć wierz mi to tylko chwilowe :) Pozdrawiam !
            • kuti_master Re: chyba spadek... 13.05.03, 19:07
              Gość portalu: Mirekl napisał(a):

> fakt, ścisk się zrobił niebywały...tak jak myslałem zanotowałem mały spadek
              > choc straty do 2 miejsca niewielkie. gratulacje Kuti z powrotu na pozycje
              > wicelidera, choć wierz mi to tylko chwilowe :) Pozdrawiam !

Oby, oby... to mogłoby oznaczać... pierwszą lokatę :D
              • mirekl3 Re: chyba spadek... 14.05.03, 07:57
                oczywiście to miałem na myśli :)
                • Gość: tompie Re: chyba spadek... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.05.03, 18:49
                  A jednak Kuti miał rację.Zabrakło 2 punktów i jestem 4.Ciekawie zapowiada się
                  walka o zwyięstwo w naszej lide.A w generalce nasza trójka w odległości
                  trzydziestu kilku miejsc.No i gonimy Adee.Pozdrawiam
      • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 16.05.03, 14:12
        Po niepowodzeniu w Pucharze drużyna FCJeleniag skupiła się na odzyskaniu
        należnego jej miejsca w rozgrywkach FORligi :) zostało juz tylko 5 kolejek a
        ja jak mieszałem w składzie tak mieszam. minusy za transfery jak leciały tak
        lecą. eeeeh nie tak miało być....Pozdrawiam wszystkich uczestników FORligi i
        czekam na relacje z zakrapianego spotkania prezesów warszawskich. to zdaje sie
        w ten weekend ?
        • ugugunana Chain reaction... 16.05.03, 14:44

Jakie zakrapiane spotkanie? Czyżby coś mnie ominęło? Żądam natychmiastowych
          wyjaśnień!

Co do naszej ligi, to spadłem na łeb na szyję... Wszystko zaczęło się od
          niewinnie wyglądającej dyskwalifikacji Uche, która pociągnęła u mnie za sobą
          całą lawinę błędnych pociągnięć...*-)

Było minęło... Pozbierałem jakoś siebie oraz ekipę do przysłowiowej kupy i
          liczę na pełne zaangażowanie chłopaków... Cel jest jasny jak słońce: na
          zakończenie ligi chcemy zająć miejsce w pierwszej piątce oraz wbić się do
          pierwszego tysiąca w generalce... Będzie niezwykle ciężko, ale wyzwania to
          moja specjalność... Drżyjcie! *-)

Moja jedenastka na ten weekend:

Liberda
          Jop, Pawlak, Jarzębowski
          Uche, Szymkowiak, Górski, Prusek
          Svitlica, Chałbiński, Kuźba

Powodzenia i pozdrowienia!
          • mirekl3 Re: Chain reaction... 16.05.03, 15:06
            co do zakrapianego spotkania :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=478&w=5974908
            wypada mi tylko żałować że nie jestem z W-wy. ale tylko na czas spotkania-
            bez obrazy ! :) nara!
            • ugugunana Chairmans meeting... 16.05.03, 15:19
              mirekl3 napisał:

> co do zakrapianego spotkania :
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=478&w=5974908
              > wypada mi tylko żałować że nie jestem z W-wy. ale tylko na czas spotkania-
              > bez obrazy ! :) nara!

Dzięki za rzucenie linki... Globalne spotkanie niebawem! Myślimy nad
              lokalizacją - NYC? Buenos? Rio? Johanesburg, Pekin, Chechaouen, Sydney?
              czy...........

...Wa-wa?

A może szybka ankieta? *-)
              • mirekl3 Re: Chairmans meeting... 16.05.03, 15:43
                tiaaa...myślę ,że można rozważyć każdą z wymienionych miejscowości. a juz
                bliżej może pasikurowice dolne, sforne gacie, lądek ..itd . a tak na poważnie
                to ten global meeting jest zajebistym pomysłem ale zdecydowanie trudnym do
                zrealizowania. tak myślę chociaz jak mówią dla chcącego nic trudnego. kończę
                robotę powoli i spadam . pozdrawiam !
              • chechaouen Re: Chairmans meeting... 16.05.03, 16:33
                ugugunana napisał:

>
                >
                > Dzięki za rzucenie linki... Globalne spotkanie niebawem! Myślimy nad
                > lokalizacją - NYC? Buenos? Rio? Johanesburg, Pekin, Chechaouen, Sydney?
                > czy...........
                >
                >
                >
                >
                > ...Wa-wa?
                >
                > A może szybka ankieta? *-)

Jeżeli chodzi o Chechaouen to zakrapianego spotkania tam się nie da zrobić bo
                tam jest prohibicja. Ale są tam inne uciechy. Miasteczko to znajduje się w
                samym centrum "okręgu przemysłowego", w którym produkuje się haszysz na całą
                Europę.
                Ja niestety nie będę mógł do Was dołączyć bo cały weekend od rana do wieczora
                pracuję, siejąc unijną propagandę. przykro mi ale co zrobić...
                pozdro
      • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 19.05.03, 08:23
        Witam po tej bądź co bądź ekscytującej kolejce. chyba przestanę czytać
        przegląd sportowy . od tygodnia trąbią o jakiejś kontuzji chałbińskiego i
        nawet nie wystawiaja go w przewidywanych składach. no to z lekka przestraszony
        sprzedałem go (był kapitanem) na rzecz Ziarkowskiego (oczywiście też na
        kapitana). co dalej było to już wiecie... chyba każdorazowo będę musiał
        informować Was jakiego mam kapitana - ku przestrodze oczywiście bo od jakichs
        dobrych kilku kolejek jest nim u mnie najgorzej punktujący napastnik :)
        Pozdrawiam !
        • Gość: krzrek Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 19.05.03, 23:37
          Faktycznie,ostatnia kolejka mogła przyprawić o zawał co słabszych Prezesów.
          Mój bardzo skromny dorobek 30 pkt.nie spowodował jednak wielkiej tragedii.
          Nie licząc odpadnięcia z kolejnego pucharu (pocieszenia?),widzę same pozytywne
          rzeczy.W FORlidze utrzymałem 8 miejsce,a strata do pierwszej pozycji cały czas
          się zmniejsza(szkoda,że zostały tylko 4 kolejki),w generalce kolejny awans,tym
          razem o 140 pozycji.Aktualne miejsce-1609.Nie jest może za ciekawe dla innych
          Prezesów,ale gdybym utrzymał to miejsce do końca rozgrywek,byłoby to moje
          najlepsze osiągnięcie ze wszystkich edycji.
          A tak na marginesie.Drużyna Leszczy po 25 kolejkach w Wygraj Ligę zajmuje 121
          miejsce,a w grze na Interii 126 miejsce.
          To by było na tyle.Pora późna,a dopiero teraz dotarło do mnie,że następna
          kolejka już jutro.Zabieram się za ustalanie taktyki.
          Pozdrawiam.
          • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 20.05.03, 23:33
            Mam nadzieję, że Dawidowski pomoże mi umocnić się w tabeli na pozycji
            wicelidera, choć z drugiej strony Nowacki i Jankowski punktowali na zero.
      • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 22.05.03, 15:39
        Mówiłem Ci Kuti - Twoje dni na pozycji wicelidera były policzone... proponuje
        zbiorowo ukamieniować Włodarczyka za jego występ w Szczecinie. kupiło go
        chyba 2/3 prezesów. chodzi mi teraz po głowie Reiss. czyżby historia miała się
        powtórzyć ?
        • Gość: Okeciak Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 18:40
          Ja kupilem Wlodarczyka na samym poczatku zabawy i nawet jestem zadowolony
          pomijajac oczywiscie ostatni mecz w ktorym tenze byl kapitanem.Na dodatek
          mialem 4 graczy Odry ktora dala ciala na calej linii frontu.Chyba zaszkodzilo
          im nowe oswietlenie na stadionie.
          Teraz przygotowania do ostatnich meczow.Plan minimum awans o trzy miejsca w
          lidze.Pozdrawiam wszystkich Prezesow
          • Gość: krzrek Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 22.05.03, 19:39
            Prezesie Okeciak !!
            Dokładnie policzyłem te trzy pozycje.Tak łatwo się nie poddamy.
            Zresztą nasz plan minimum-po 30 kolejce-miejsce w pierwszej piątce.
            Na niższych pozycjach Prezes może wyprzedzić kogo chce.
            Pozdrawiam.
        • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 22.05.03, 19:49
          Spokojnie, różnice punktowe są takie, że jeden, dwa gole mogą spowodować, ze
          powracam na fotel wicelidera.
          • Gość: chechaouen Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 22.05.03, 20:54
            kuti_master napisał:

> Spokojnie, różnice punktowe są takie, że jeden, dwa gole mogą spowodować, ze
            > powracam na fotel wicelidera.

kuti, bardzo Cię proszę, zostaw w spokoju mój fotel!!!
            • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 23.05.03, 08:22
              witam. widzę ,że nastroje u prezesów bojowe. różnice faktycznie są bardzo
              minimalne i doprawdy trudno przewidzieć końcowe wyniki. no może poza
              zwycięstwem Adee który już jest chyba za daleko niestety. szykuje się nam
              pasjonujący finisz rozgrywek. ale będa emocje :) niestety już za dwa niecałe
              tygodnie koniec zmagań. chyba będzie mi czegoś brakowało. pozdrawiam !
              • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 23.05.03, 12:52
                Na jesień prócz FORligi zamierzam wprowadzić ligę lub puchar drużynowy - tj
                trzyosobowe składy, gdzie prezesi będą w sumie punktować dla jednego zespołu.
                • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 23.05.03, 14:02
                  Kuti gratuluje pomysłów . nawet nie pomyslałem o takiej formie rywalizacji.
                  bezpośrednie pojedynki między prezesami są jednak esencją Piłkarzyków. w
                  większym stopniu jednak niż FORliga. PPFP, PpFP i teraz drużynówka jeszcze. im
                  więcej takich starć tym lepiej. hmm będę musiał w takim razie rozejrzeć się za
                  chętnymi do wspólnej drużyny :) pozdrawiam !
                  • elektron77 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 23.05.03, 15:22
                    Też przeszła mi myśl o stworzeniu ligi liczącej tyle drużyn co ekstraklasa,
                    żeby można było ustalić pary na cały sezon.

Zgadzam sie z opinią,że pojedynki bezpośrednie dodają smaczku piłkarzykom, a o
                    zaletach tego rozwiązania chyba nie trzeba głośno mówic.
                    • kuti_master Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 24.05.03, 22:41
                      No cóż tragedia, szkoda że nie ma WYROCZNI, która podpowiedziała by kupno
                      Gajtka "Kuszy".
                      • Gość: Elektron Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: *.tyc.katowice.supermedia.pl 25.05.03, 14:27
                        Co to za kusza co strzela tylko do słabszych ?
      • Gość: krzrek szczyt głupoty IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 25.05.03, 11:19
        Oczywiście przy wyborze kapitana.W tej kolejce pobiłem nawet dokomania Prezesa
        Mirka,który,jak twierdzi,kapitanem robił najgorzej punktującego zawodnika.
        Ja,po głębokiej analizie składu,na kapitana wybrałem zawodnika,który nawet nie
        pojawił się na boisku.Tego chyba nikt nie przebije.
        Oby chociaż pozostali coś zapunktowali.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Elektron Re: szczyt głupoty IP: *.tyc.katowice.supermedia.pl 25.05.03, 14:41
          Nie martw się Krzek. To,że trafiłeś w tej kolejce "podwójne zero" oznacza
          tylko, że zapuktowałeś na przyszłość i w następnej kolejce już Ci to nie grozi.

Pzdr
          Elektron
        • mirekl3 Re: szczyt głupoty 26.05.03, 08:03
          co do kapitana to mam najgorsze chyba już za sobą. od 2 kolejek nie kombinuje
          a kapitanem jest Kuźba. i całe szczęście rzekłbym....
          • tompie Wicelider 26.05.03, 23:45
            Witam wszystkich prezesów elitarnej Forligi.wchodzac dzisij na nasza lige
            miałem cichą nadzieje ze spełnisię moje malutkie marzenie.Ze zobacze w opisie
            ligi jak to bywało na poczatku ,kolejnosc pierszych ekip. Elitarna FORliga -
            pierwsza edycja! 1-Adee,2-Świt,3-FC Chechaouen.Moze jeszcze KUTI to zmieni.
            Kiedy po nieudanej 5 kolejce spadłem w naszej lidze 16 miejsce ize strata 100
            pkt. do lidera i na 11328 w generalce pomyslałem ze w tej edycji juz nic nie
            zwojuje.Na szczescie juz w nastepnej kolejce zrobiłem swój najlepszy wynik
            70pkt i ostro skoczyłem w górę.A po wczorajszej kolejce pełnia szczescia
            Wicelider jak to smakuje!Pomiedzy takimi wyjadaczami jak WY.Tylko szkoda ze
            cała nasza liga dopiero na 26 miejscu.No ale do konca jeszcze dwie kolejki i
            trzeba mocno uważać na konkurencje zarazem tesknie spogladac w stone miejsca z
            numerem 1.,,Wygrywanie to nie wszystko ,TO JEDYNE CO SIE LICZY"
            Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia.I jeszcze jedno:Na dwóch czołowych
            miejscach kluby z Poznania!?
            • elektron77 Re: Wicelider 27.05.03, 12:25
              Ja również miałem podobną sytuację. W dwóch kolejach osiągnąłem rekord po 14
              pkt i spadłem gdzieś daleko. Ale trafny wybór kapitana dał mi 76pkt i awans.
              Cóż do drugiego miejsca w Forlidze nie doszedłem, ale miejsce w pierwszej
              piątce jest również powodem do zadowolenia.

Elektron
            • Gość: chechaouen Re: Wicelider IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 27.05.03, 12:34
              Grats tompie! Całkiem wygodnie na tym fotelu vicelidera, co? Zobaczymy jak
              piłkarze Świtu poradzą sobie z presją. Czy czując tuż za sobą skacowany oddech
              FC Chechaouen, nie wpadną w nerwowe odrętwienie? Tak blisko jak to tylko
              możliwe czai się ekipa, która jest mocno podrażniona faktem, że ktoś zajał jej
              miejsce...
              pozdro
            • mirekl3 Re: Wicelider 27.05.03, 13:16
              hmmm ja też jak przez mgłę co prawda ale pamiętam ten fotel. jestem po
              spotkaniu z moimi grajkami którzy już walczą o angaż na następny sezon.
              obiecali ,że powalczą do końca a wtedy kto wie ? tak naprawde jeszcze wielu
              prezesów ma szansę na rozdzielenie klubów z Poznania ! nie zapomnijcie o tym.
              gdzie 2 się bije tam...Pozdrawiam !
      • Gość: krzrek Ogłoszenie IP: *.smlw.pl 27.05.03, 23:40
        Ogłaszam wszystkim,że fotel Prezesa drużyny KS Leszcze na ostatnie dwie kolejki
        pozostaje pusty.
        W tajnym głosowaniu(jeden oddany głos,jeden ważny,jeden za)odwołałem siebie z
        prezesury.Całą winę za kiepskie wyniki drużyny wziąłem na siebie(naciski
        polityczne).Zawodnicy nie zostaną w związku z tym pozbawieni premii,a
        kierownictwo drużyną zostało powierzone trenerowi trampkarzy.
        Bezrobotny Prezes.
        • tompie Re: Ogłoszenie 28.05.03, 16:15
          Prezes drużyny Świt Poznań ma zaszczyt zaproponować prezesowi Krzrek-owi fotel
          wiceprezesa i fuzję druzyn.Uniknął by tym samym wiecznych pomyłek z nickiem w.w.
          P.S nie pekaj ,,Nigdy nie jest tak zle , żeby nie mogło byc jeszcze gorzej"
          • kuti_master Re: Ogłoszenie 28.05.03, 18:21
            Na fotelu byłem kilka kolejek temu, teraz to ja nie wiem czy choć pod moim
            siedzeniem jest taboret (w ostatniej kolejce zapowiada się chyba sama ziemia z
            udeptanym trawnikiem, jak na piątce w polu karnym).
            • kuti_master RYDZYKo 30.05.03, 15:25
              Postawiłem wszystko na jedną kartę, przemeblowując trochę atak, zobaczymy co z
              tego wyniknie.
          • Gość: krzrek Re: Ogłoszenie IP: *.smlw.pl 29.05.03, 23:28
            Prezes krzrek długo zastanawiał się nad propozyzją,ale rozsądek zwyciężył.
            Co prawda, fotel stoi pusty w ogródku,ale kasa leci.(statutu nikt bez mojej
            zgody zmienić nie może,a w głosowaniu pozbawiłem się tylko fotela).
            No i miano wice prezesa jakoś mi nie odpowiada.Wychodzi na to,że prezes krzrek
            będzie się w następnym sezonie męczył dalej jako prezes z drużyną i własną
            głupotą.
            Pozdrawiam,i dzięki za dobre chęci.
      • Gość: krzrek chwalipięta IP: *.smlw.pl 30.05.03, 23:19
        Prezes krzrek odzyskuje wiarę w siebie i w swoje poczynania!
        Nieobliczalne decyzje podejmowane w zaciszu gabinetu wyniosły drużynę Leszczy w
        WL na 55 miejsce po 27 kolejce.
        Pozdrawiam i życzę takich samych sukcesów.
        • ugugunana Minorowo... 31.05.03, 10:41

U mnie w gabinecie ciężka atmosfera... Prochu już raczej nie wymyślę ale
          walczymy twardo o pierwszą dziesiątkę... Po całej masie chybionych decyzji
          zdecydowałem się w tej kolejce na ponowne zastosowanie catenaccio (czy jakoś
          tak)... Tak więc - pięciu obrońców i tylko dwóch napastników: Kuźba i
          Svitlica... Może pomoże?

Liberda
          Sablik, Jop, Jarzębowski, Kriżanac, Pawlak
          Górski, Uche, Kosowski
          Kuźba, Svitlica

Do boju!
      • mirekl3 przed ostatnią kolejką... 02.06.03, 15:09
        sytuacja się już chyba wyklarowała . zwyciężył w sposób niestety nie
        podlegajacy dyskusji Adee. ( no chyba ,że znowu gdzieś wyjedzie i nie obstawi
        tym razem ostatniej kolejki). na drugim miejscu i raczej mu już go nikt nie
        wydrze (bo sam tym razem nie da sobie wydrzeć) Chechaouen. ze Switem
        powalczymy o podium . taka jest moja subiektywna opinia. chociaż przed nami
        jeszcze ostatnia kolejka i może być różnie jak np Wiślacy za mocno zabalowali
        po mistrzostwie :) pozdrawiam Krakusów i gratulacje za Mistrzostwo Polski !!!!
        • kuti_master Re: przed ostatnią kolejką... 02.06.03, 19:25
          Mnie z Piłkarzyków zostało tylko mistrzostwo dla TS Wisły Kraków, bo i w
          FORlidze coraz gorzej, ehh
          • Gość: krzrek Re: przed ostatnią kolejką... IP: *.smlw.pl 02.06.03, 21:46
            A ja się nie poddaję.Jeszcze jedna tak dobra kolejka jak ostatnia-68pkt.-
            23miejsce w 29 kolejce-i walczymy o podium.
            Pzdr.
      • mirekl3 Re: FORliga 2003 - runda wiosenna 04.06.03, 13:42
        echhh Tompie jesteś lepszy jednak. zabrakło niewiele. wogóle między 2 a 4
        miejscem różnica raptem 7-u pkt. niepotrzebnie zrobiłem drugi transfer
        Dawidowski za Kuźbę . no i na posiedzeniu Zarządu Klubu jednogłośnie przeszedł
        wniosek : nigdy więcej Włodarczyk na kapitana !!! Na pocieszenie przez rok będę
        się bawił Pucharem PpFP . po następnym sezonie wymienię go na większy w PPFP
        mam nadzieję :)Pozdrawiam all!
        • Gość: Lucas Re: FORliga 2003 - runda wiosenna IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 04.06.03, 14:16
          Witam, no i koniec zmagan w FORlidze. Nistety jestem ostatni, najgorszy wynik
          w historii pilkarzykow. No nic, w nastepnym sezonie powinno byc juz tylko
          lepiej. Zarzad zostanie poddany weryfikacji.
          Gratulacje dla Adee.
          • ugugunana Pechowa trzynastka? 04.06.03, 14:51

Witam!

Cóż, nie tak wyobrażałem sobie mój debiut w FORlidze - apetyty były znacznie
            większe... Rzutem na taśmę uplasowałem się na 13 pozycji... Jako prezes
            pozytywnie myślący, uznaje to za dobry omen przed kolejną edycją... Gratulacje
            dla pierwszej trójki! Wszystkim dziękuję za super zabawę i mocno wierzę, iż
            spotkamy się w podobnym składzie w rundzie jesiennej... Jeśli uda się zachować
            FORligę na dłużej, wymyśliłem sobie drobną FORligową aktywność... Ci, którzy
            pamiętają moją statystyczną żyłkę nie powinni być zdziwieni... Otóż, od
            kolejnej edycji zamierzam poprowadzić TABELĘ WSZECHCZASÓW FORligi,
            aktualizowaną co trzy kolejki... Może taka koncepcja uatrakcyjni rywalizację?
            Wyobraźcie sobie tabelę wszechczasów po 10-ciu edycjach piłkarzyków... Mhhmmm -
            MIÓD! *-)

Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam i życzę owocnych przygotowań do nadchodzącej
            rundy!

UgU.....
            • kuti_master FORliga 2003 - zakończenie sezonu 04.06.03, 17:13
              Oto końcowa tabela:

1 Adee - Adee Team Pozna (Elf)______ 712 (69)
              2 chechaouen - FC Chechaouen (Elf)______ 662 (69)
              3 Tompie - Świt Poznań (Elf)______ 657 (70)
              4 Mirekl - FCJeleniag (Elf)______ 655 (64)
              5 krzrek - KS Leszcze (Multibank)______ 633 (72)
              6 Kuti - Masters Kraków (Elf)______ 630 (71)
              7 Elektron - Electro Boyz (Multibank)______ 627 (76)
              8 Jan Lewandowski - Cyklon Lębork (Blue Sky Travel)______ 625 (57)
              9 klimon - Gladiatory (Elf)______ 618 (57)
              10 cirkon - LKS Drzewce (Elf)______ 606 5(2)
              11 Yaru FC - Sulejówek (Elf)______ 606 (60)
              12 OKECIAK -F.C.OKECIE (Elf)______ 600 (63)
              13 ugugunan - ugugunana (Elf)______ 591 (78)
              14 Bachus - Triceps Squad (Elf)______ 586 (58)
              15 ambroz - ambroziki (Multibank)______ 559 (62)
              16 marsl - Złocistokrwiści (Elf)______ 544 (43)
              17 Mallina - zdolne chlopaki (Elf)______ 530 (60)
              18 lucas_emperor - EMPEROR Kielce (Elf)______ 517 (54)

Drugi sezon z rzędu po diabelskim starcie nastąpiła zadyszka mojego zespołu.
              Najleszych chyba podsumowaniem jest chyba ostatnia kolejka: nie grał Uche i
              Jop, sprzedałem Svilice w zamian za Gorawskiego (walkower). Kolejna edycja
              rusza już niedługo podczas jesienii, do tego czasu zegna Was Kuti.
              • Gość: Adee Re: FORliga 2003 - zakończenie sezonu IP: *.izacom.pl / 192.168.1.* 04.06.03, 23:09
                .... coż za sezon!!!!!!!! Jestem pod wielkim wrazeniem dokonan mego teamu...
                wielkie podziekowanie za pomoc mego brata w prowadzeniu drurzyny w czasie mojej
                nieobecnosci....... (szukalem perzez miesiac mlodych zdolnych wlochow do
                druzyny)
                • Gość: krzrek Re: FORliga 2003 - zakończenie sezonu IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 07.06.03, 22:53
                  Kiedy okazało się,że po ostatniej kolejce ligowej drużyna Leszczy jest na
                  piątym miejscu tej elitarnej ligi,zatkało mnie z wrażenia.
                  A jeszcze bardziej personel klubu,który strajkiem wymusił na mnie powrót na
                  opuszczony przeze mnie fotel.
                  A tak poważnie,dzięki wszystkim za wspaniałą zabawę i do zobaczenia w przyszłej
                  edycji.
                  Pozdrawiam.
                  • kuti_master Nekst edyszyn 27.07.03, 13:45
                    Już niedługo rusza polska ekstraklasa, rozpoczyna się więc druga edycja
                    FORligi. Skład pozostaje bez zmian (chyba, że któryś z prezesó wycofuje się z
                    rozgrywek). Lista:

Adee - Adee Team Pozna
                    Ambroz -Ambrozki, Pszczyna
                    Bachus - Triceps Squad, Kraków
                    Chechaouen - FC Chechaouen, Warszawa
                    Klimon - Gladiatory, Poddębice
                    Krzrek - KS Leszcze, Rzeszów
                    Kuti - Masters Kraków
                    Lucas_emperor - EMPEROR Kielce
                    Mallina - zdolne chlopaki, Frankfurt nad Menem
                    Marsl - Złocistokrwiści, Kielce
                    Mirekl - FCJeleniag
                    Mufan - Cyklon Lębork
                    Okęciak - F.C. Okecie, Warszawa
                    Tompie - Swit Poznan
                    Ugugunan - Ugugunana, Warszawa
                    Yaru - FC Sulejówek
                    • Gość: bachus69 Re: Nekst edyszyn IP: *.lama.net.pl / 192.168.3.* 27.07.03, 23:00
                      Potwierdzam udział w 2 edycji FORligi i nie wyobrażam sobie, że ktoś się
                      wycofa...Pozdrowienia
                      • Gość: Okeciak Re: Nekst edyszyn IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 11:15
                        Potwierdzam
                        • ugugunana Re: Nekst edyszyn 28.07.03, 12:12
                          Witam!

Jestem! Drżyjcie! *-)

PZDR. UgU
                    • elektron77 Re: Nekst edyszyn 28.07.03, 13:40
                      A o mnie zapomnieli :((
                      Elektron - Electro Boyz,Tychy

A przecież ostatnio tak źle nie było...
                      • kuti_master Re: Nekst edyszyn 28.07.03, 14:33
                        elektron77 napisał:

> A o mnie zapomnieli :((
                        > Elektron - Electro Boyz,Tychy
                        >
                        > A przecież ostatnio tak źle nie było...

I tu widać moje lenistwo. Po prostu skopiowałem listę z pierwszego postu.
                        Elektron oczywiście jesteś zapisany do następnej edycji - WSZYSCY z pierwszej
                        są zapisani.
                        • Gość: Elektron Re: Nekst edyszyn IP: *.tyc.katowice.supermedia.pl 28.07.03, 15:40
                          No to kamień spadł mi z serca... :)
                          • Gość: marsl Re: Nekst edyszyn IP: 212.69.68.* 28.07.03, 21:28
                            łosywiście grom
                            • Gość: krzrek Re: Nekst edyszyn IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 29.07.03, 20:32
                              Jestem z wami.
                              Od razu prośba do Kutiego.Załóż nowy wątek.
                              Pzdr.
                              • kuti_master Re: Nekst edyszyn 29.07.03, 21:47
                                Gość portalu: krzrek napisał(a):

> Jestem z wami.
                                > Od razu prośba do Kutiego.Załóż nowy wątek.
                                > Pzdr.

Będzie nowa edycja, będzie nowy wątek proszę ja Ciebie.
                                • Gość: krzrek Re: Nekst edyszyn IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 29.07.03, 21:53
                                  kuti_master napisał:

> Gość portalu: krzrek napisał(a):
                                  >
                                  > > Jestem z wami.
                                  > > Od razu prośba do Kutiego.Załóż nowy wątek.
                                  > > Pzdr.
                                  >
                                  > Będzie nowa edycja, będzie nowy wątek proszę ja Ciebie.

Dziękuję Ci ja bardzo.
                        • cirkon Re: Nekst edyszyn 02.08.03, 11:30
                          Prezes cirkon odsapnal z ulga. Wczesniej, mimo iz siedzial w cieniu palm, a
                          nogi (czyt. brudne i spocone giry) moczyl w wodzie basenu, caly czas czul jak
                          od wewnatrz trawi go istny ogien niepewnosci! Ugasic go nie pomagaly nawet
                          pochlaniane w zastraszajacym tempie drinki. Teraz, trzymajac w jednej rece
                          zwitek papieru, jaki przed momentem opuscil jego satelitarny faks ;) w drugiej
                          natomiast telefon komorkowy, z wdziekiem wystawil swoj pomarszczony ryjek w
                          kierunku poludniowoamerykanskiej pieknosci, ktora od dobrej juz chwili wiercila
                          sie na kolanach prezesa. 'Czekoladka' niewiele myslac (a moze wlasnie wykazujac
                          sie nielada sprytem i wprawa w unikach zaczepek i molestowania ze strony takich
                          szastajacych kasa wieprzow jak cirkon?) w ulamku sekundy wytrzasnela skads
                          materialowa chusteczke i z rozbrajajacym usmiechem starannie wytarla zroszona
                          obficie potem facjate klienta miejscowego kurortu. (btw: po takiej operacji
                          chusteczka nadawala sie jedynie do wyzecia ;-)
                          Cirkon z lekka nieusatysfakcjonowany staral sie nie tracic jednak dobrego
                          humoru. Nasladujac maniere polskiego-'biznesmena'-na-Hawajach, z namaszczeniem
                          wystukal w komorce numer swojego sekretarza.
                          - Mietek?! - ryknal w sluchawke. - Strzalka! Jak tam pogoda w Pobierowie?
                          Trzynascie stopni i pada? Noo... u nas troche cieplej, hehe - prezes puscil
                          oczko do swojej egzotycznej 'przyjaciolki'. - A z czym? Aa, pytasz o faks z
                          Krakowa... - cirkon postanowil nieco podreczyc swego zaufanego wspolpracownika,
                          trzymajac go jeszcze przez moment w niepewnosci. - No, wiec... hehehe... Taaa,
                          dobrze sie, Mieciu, domyslasz! Mowilem ci przeciez, ze nas dopuszcza!! -
                          wrzasnal tryumfalnie. - Na chlopakow z NKO zawsze mozna liczyc, hehe... Uhm,
                          karne punkty tez cofniete... Jasne, jasne... - przez dobra minute prezes
                          sluchal pochwalnych peanow klubowego dzialacza pod swoim adresem. - No dobrze,
                          ucial wreszcie. - Ty tez wypoczywaj i baw sie dobrze. Byle nie za dlugo! -
                          wlodarz klubu zmarszczyl czolo. - Pamietasz chyba o tej umowie reklamowej z
                          Miejskim Przedsiebiorstwem Dorozkarskim, jaka masz podpisac po powrocie? No! -
                          cirkon najwyrazniej uslyszal po drugiej stronie cos, co go rozbawilo, bo
                          natychmiast rozchmurzyl sie. - Tak, tak, lubu dubu, hehe. Trzym sie, Mietek!
                          Dajac klapsa dziewczynie, prezes zgonil ja z lezaka. Odlozyl 'buraka' i
                          przeciagnal sie, wydajac przy tym pomruk mocno otluszczonego morsa. "I czyz
                          zycie nie jest piekne?" wymamrotal pod nosem retorycznie. "Teraz przedobiadek,
                          potem drzemka, a pozniej, tzn. po obiedzie, wezme sie... za [zieeew]
                          ustalanie... skladuuuu [chrrryy]".
                          Tak, tego roku prezes cirkon mial wyjatkowo stresujace i pracowite wakacje ;->
                    • mirekl3 Re: Nekst edyszyn 31.07.03, 07:55
                      Rzutem na taśmę uzyskałem licencje, więc zgłaszam drużyne do FORligi !
                      • Gość: jarek55(yaru) Re: Nekst edyszyn IP: 217.8.191.* 31.07.03, 22:45
                        jestem... potwierdzam... i czekam na rozpoczecie :)
                    • Gość: Adee Re: Nekst edyszyn IP: *.izacom.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 07:44
                      potwierdzam udzial w naszym pucharze
                      • Gość: Adee Re: Nekst edyszyn IP: *.izacom.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 07:45
                        juz mi sie pochrzanilo za duzo piwa w te wakacje....oczywiscie lidze hehe
                        • klimon Re: Nekst edyszyn 03.08.03, 14:40
                          druzyna gotowa. Gladiatory beda walczyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka