damian.kkc.krakow 23.10.06, 22:51 Witam! Mam pytanko o obóz w Fussen w 2007: co?, jak?, kiedy? itp. Wszelkie informacje proszę pisać.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hit_and_roll Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 01:37 Wszelkie informacje na temat Fuessen 2007 mają się pojawić na stronie WCF w grudniu 2006. Trzeba uzbroić się w cierpliwość :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 17:28 Ok..Dzieki.. Pozdrawiam! Damian. Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 18:50 coś mi się widzi, że Polacy zdominują nabliższy obóz w Füssen :D Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 18:53 ba Bułuś, jakaś część Gliwic napewno pojedzie o ile się załapie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciusio Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 20:48 mam nadzieje ze na czwartym moim obozie juniorskim w Fussen bedzie wiecej Polaków niż zwykle;) I zdominują ten obóz jak Szkoci ostatnio :) Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow FUSSEN 2007 24.10.06, 21:14 Jeśli zdominujemy obóz w Fussen to spoko.. Piszcie tutaj kto najprawdopodobniej bedzie jechał.. Dowiemy się tak z ciekawości.. Pozdro dla wszystkich curlerów! Damian.:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciusio Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 22:34 ja tez, Maciek z CCC. Pamietajcie zeby na formularzu zgłoszeniowym napisac ze chcecie byc w grupie z innymi osobami z Polski - inaczej beda takie sytuacje jak ostatnio że 4 osoby byly w 3 grupach. i potem to wszystko trzeba bylo zamieniac... a tak wogole jesli macie jakies pytania co do obozu to piszcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 25.10.06, 18:34 rok temu byłam na liście rezerwowej, w tym roku nie odpuszczę i zamierzam wysłać zgłoszenie jak tylko formularz pojawi się online :D najlepiej umówmy się wszyscy, co wpisujemy, żeby nie było tak jak pisze Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow FUSSEN 2007 30.10.06, 19:30 Jak będzie jakiś formularz zgłoszeniwy na obóz w Fussen to dajcie tutaj znać bo ja nie często zagladam na stronę WCF.. Pozdrawiam. Damian. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuz12 Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 12:07 Już jest termin na obóz w Fussen i mozna sie rejestrować. Termin od 30.06 do 06.07.2007. Durne studia, w tych dniach mam końcówce sesji letniej, szlak by to trafił. Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 19:01 no wlasnie data taka nie bardzo :P trzeba bedzie mamusie wyslac, zeby papiery na studia porozwozila :P do tego koszt jest wiekszy, niz rok temu, 200 ojro Odpowiedz Link Zgłoś
smok.ondri Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 19:58 do tego termin koliduje z Open'erem ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
adagide Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 21:02 open'ery też coraz lepsze :-) ale cóż, curling uber alles! łeee formularz zgłoszeniowy znowu nie działa! Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:43 www.worldcurling.org/DevelopmentWork/CoursesandtheJuniorCamp/JuniorCampInformation/tabid/87/Default.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
smok.ondri Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:53 ehhh i co tu wybrać :P ah te dylematy.. open'er vs fussen Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:54 Ten kto zapisuje sie na fussen niech napisze do jakiej grupy, tak zebysmy byli razem, piszcie szybko, bo trzeba sie zglosic.. Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:59 Novice - one year or less of curling Intermediate - curling two or more years Advanced - several years and international events Którą grupe wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
jo.sowa Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 18:22 chyba pierwsza:P ale to Bułeczka wybiera :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 18:36 Popytaj kazdego co wiesz ze jedzie i napisz albo niech oni napisza wtedy sie umówimy zebysmy byli razem i wpiszemy tam gdzie sie rejestruje bo tammozna podac kogo sie zna z tych co sie zapisali.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 20:39 tak się składa, że to ja zostałam wydelegowana przez drużynę, do zapisania nas :D no i zapisałam dziś do Novice :D my nie mamy umiejętności na Intermediate :D najlepiej wpisz, że chcesz być w grupie z Joanną Waryszak, Joanną Sowińską, Magdaleną Dumanowską i Elźbietą Ran :D wtedy będziesz pewny, że na nas trafisz :D Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 21:11 no Bułuś, chyba, że nie chce na nas trafić :] :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
madame_soleil Re: FUSSEN 2007 15.12.06, 10:16 A czemu by mieli nie chcieć ?! Co Ela ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciusio Re: FUSSEN 2007 15.12.06, 18:16 Te grupy nie są przestrzegane ściśle przez organizatorów, np. ostatnio zrezygnowali z podziału wedlug tego ile się grało wczesniej... Najbardziej chyba zwracają uwagę na kolegów z drużyny i w ten sposób przydzielają. Odpowiedz Link Zgłoś
konan_wa_ku_ta Re: FUSSEN 2007 16.12.06, 00:23 Mam pytanko: jakim srodkiem transportu wybieralibyscie sie do Fussen? Powaznie sie zastanawiam nad tym obozem ale dojazd moze przekroczyc moj skromny budzet :) Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 17.12.06, 19:56 dobre pytanie, interesowałaby nas najtańsza i najwygodniejsza opcja :D Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 17.12.06, 23:10 Mam pytanko: jesli wyslalem zgloszenie to czy mozna je jakos zmodernizowac lub wycofac i dac jeszcze raz poniewaz nie wpisalem tych ludzi z ktorymi chcialbym byc w grupie.. Prosze was o szybką podpowiedź co mam zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciusio Re: FUSSEN 2007 19.12.06, 18:59 napisz do organizatora, Keitha Wendorfa - kwendorf(at)aol.com Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 26.02.07, 23:54 Mam pytanie do wszystkich którzy wybierają się na "Fussen Summer Camp 2007" Dostaliście taką wiadomość????? Z tego co widzę chodzi o to że Cie którzy są na te liście są zapisani i zostali przyjęci... :) Adela Walczak,Justyna Matusiak,Ann Kathrin Bastian,Andrew Flemming,Marc Bastian,Yurian Idler,Artūrs Volkovičs, ArvisBumanis,Raivis Bumanis,Joanna Waryszak,Joanna Sowińska,Elżbieta Ran,Magdalena Dumanowska,Damian Cebula, Halyna Tepylo,Bridget Arnold,Oliver Dupont,Maciej Krzysiak,Paulina Stein, Rosalie Egli, Michal Koehna, Christine Svensen,Szymon Blaszkowski, Imogen Lehmann,Corinna Scholz,Sarah Fletcher,Timothy Verreycken, Troels Harry, Barbora Henzlova, Zuzana Vlckova, Harry Lill,Siim Sildnik,Rob Rochus, Martina Linder,Leah Andrews, Julia Ahlstedt, Patrick Blom,Thomas Lemmens,Joakim Flyg, Kelly Schuh, Cory Schuh, Edgars Soika, Kimberley Smith,Hannah Fleming,Alice Spence, Tomá Paul, Dominik Mokri, Mette de Neergaard, Marie de Neergaard, Natacha Glenstrøm, Isabella Glenstrøm, LærkeMeinertsen, Merle Toom, Sander Rølvåg, Raimonds Zīriņ, Carlos González Sacristán, Irene Santiago, Mercedes Santiago, Katie Lindsay, Stephanie Nielsen,Jannie Gundry, Vit Soucek,Michal Zdenka, Jiri Suppik, Jakub Kovac, Lauren Wasylkiw, Viola Bagno, Linas Sulas,Permin Schlicke, Carlos Vega, Ivan Martinez Legido, Niclas Johansson, Heidi Hossi, Neil Sinclair, Jamie Sinclair, Tiina Kölhi, Bashir Chimirov, Nargiz Issayeva, Aisha Elubayeva, Dauren Zhadykov,Dostan Balabayev, Ruslan Balabayev, James Pougher, Anna Gorbokon, Olga Ziablikova, Anna Lobova,Anna Sidorova, Ekaterina Antonova, Galina Arsenkina, Denis Kilba, Nikita Schaschkov, Mike Burba, Sanna Puustinen, Frederike Templin, Daniela Fritz, Pia-Lisa Schöll, Simone Ackermann, Karl Kukner, Karel Kongas, Vivian Werner, Louise Sanger, Isabell Köllner, Carolin Krupp, Johan Eriksson, Marcus Kurki I am pleased to inform you that you have been accepted for the Junior Summer Curling Camp in Fussen. Please see attachment for details. I would be grateful if you could confirm your acceptance as soon as possible. Kind Regards Liz Munro ----------------------------------------------------------------------------- Jest jeszcze zalącznik do maila w ktorym jest regulamin i inne info związane z obozem. Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 26.02.07, 23:55 Wiadomość otrzymałem Od: "WCF" <wcf@dial.pipex.com> Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: FUSSEN 2007 27.02.07, 06:38 tak, Dzwoneczki otrzymały xD do zobaczenia w Fuessen :D Odpowiedz Link Zgłoś
konan_wa_ku_ta Re: FUSSEN 2007 28.02.07, 15:20 Sopoccy juniorzy również się wybieraja :) Mam jednak takie pytanie: mamy jeszcze jakkolwiek potwierdzic nasza obecnosc czy tylko dac znac kiedy NIE przyjedziemy? Moj angielski od dluzszego czasu nie byl uzywany i jak dla mnie z maila i zalacznika do niego wynikaja dwie rozne rzeczy. Moze ktos mnie oswieci :) Pozdrawiam i do zobaczenia w Fuessen Odpowiedz Link Zgłoś
jo.sowa Re: FUSSEN 2007 28.02.07, 15:50 tak trzeba potwierdzić czy się przyjedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 02.03.07, 23:30 Ja nie mam pewności czy pojadę ale chyba lepiej potwierdzić a później w razie czego się wycofać... I jeszcze jedno jeśli nie pojadę zależało by mi na tym żeby w moje miejsce wskoczył klubowy kolega który niestety się nie załapał nie wiem czy jest taka możliwość... :/ Jak myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 01:19 "Ja nie mam pewności czy pojadę ale chyba lepiej potwierdzić a później w razie czego się wycofać..." Z takim podejściem do sprawy to proponuję ci od razu zrezygnować i dać szansę tym którym naprawdę zależy na tym wyjeździe i są pewni że pojadą, a jest ich w Europie jeszcze kilkadziesiąt osób... Zapisując się na camp w Fussen trzeba zaplanować swój czas a do tego stajesz się w pewnym sensie reprezentantem Polski i Twoje postępowanie będzie wpływało na postrzeganie innych polskich curlerów/curlerek, którzy w następnych latach będą chcieli na taki camp pojechać. Pamiętaj że camp ten organizuje WCF i jest jak najbardziej poważna instytucja, do której należy mieć szacunek. Jeśli chodzi o zastępstwo to w zeszłych latach były tworzone listy rezerwowe z tych osób które za późno się zgłosiły i to z nich w razie czyjejś rezygnacji korzystano, ale to były wyłącznie przyczyny losowe jak np kontuzje. Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 10:08 Rozumiem... Mój problem polega w tym że jestem niepełnoletni i chyba rodzice nie pozwolą mi samemu pojechać, kolega który zgłosił się wcześniej ode mnie nie został przyjęty, bo jeśli on by pojechał to ja również bym mógł... Głupia sytuacja i jeszcze nie wiem co zrobię, muszę pogadać z rodzicami... Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 12:31 to najlepiej na razie nic nie wysyłaj, tylko pogadaj z rodzicami Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 15:25 Chciałbym się jeszcze dowiedzieć kto jedzie skąd, w ile osób i czym? Jak jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 20:36 Jeśli chodzi o dojazd do Fussen to są różne sposoby: 1. Najprostszy i najtańszy przy kilku osobach to oczywiście samochód. Trasa prowadzi przez Czechy autostradą aż do Monachium, a następnie dalej do Fussen. Czas pokonania trasy około 15h w normalnym tempie :) Koszt przejazdu to koszt benzyny/gazu + winietka na czeska autostrade. 2. Drugi sposób to samolot do Monachium i stamtąd pociąg do Fussen. Od niedawna lataja tanie samoloty z Katowic do Monachium wiec tez jest to jakies wyjscie. Pociagi do Fussen jezdza dosc regularnie z Monachium wiec tez jest OK. 3. Trzeci sposób podobny do drugiego ale zamiast samolotu mozna wybrac busa do Monachium a potem pociag. Jednak to nadłuzsza i najbardziej meczaca droga. Wybór należy do Was :) Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 20:55 samolotem chyba nie bardzo, bo z tego co wiem to lata tylko LOT i Lufthansa :P a przelot tymi samolotami kosztowałby mnie tyle samo co obóz :D nie wiem jak tam dojedziemy, ale jakoś napewno :D Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 23:12 hehe "...jakos napewno" - autostopem xD Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 04.03.07, 11:58 jada Dzwoneczki :P z tego co wiem, to z Gliwic jezdzi do Monachium autokar, wyjazd jest chyba o 18:30 a przyjazd na 8:30 rano, cena w dwie strony cos kolo 300 zł... ale sprawdzimy jeszcze dokladniej ten samolot :P Odpowiedz Link Zgłoś
adela.azs.lodz Re: FUSSEN 2007 04.03.07, 12:46 bilet z katowic do monachium kosztuje 376 zł w dwie strony, całkiem miła cena problem tylko taki, ze akurat nie ma odlotu w dzien rozpoczecia obozu... trzeba by polecieć dzien wcześniej (lot jest o 19:30) i znaleźć sobie jakiś nocleg na jedną noc. Łódź być może skusi się na tę opcję, alternatywą dla nas jest lot następnego dnia z Warszawy lub Poznania, cena niestety znacznie wyższa. pozdrowienia, Adela Odpowiedz Link Zgłoś
konan_wa_ku_ta Re: FUSSEN 2007 21.08.07, 18:18 Bardzo ciekawe zainteresowania ma nasz kolega Max z obozu :))))) mobbel.cypog.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 09.09.07, 19:46 widziałam już :D znalazłam go na youtube'ie i tak z ciekawosci zajrzalam na strone :D cicha woda z niego :D Odpowiedz Link Zgłoś