Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FUSSEN 2007

23.10.06, 22:51
    Witam!
    Mam pytanko o obóz w Fussen w 2007: co?, jak?, kiedy? itp.
    Wszelkie informacje proszę pisać..
    Obserwuj wątek
      • hit_and_roll Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 01:37
        Wszelkie informacje na temat Fuessen 2007 mają się pojawić na stronie WCF w
        grudniu 2006. Trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

Pozdrawiam
        • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 17:28
          Ok..Dzieki..
          Pozdrawiam!
          Damian.
          • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 18:50
            coś mi się widzi, że Polacy zdominują nabliższy obóz w Füssen :D
      • curling_girl Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 18:53
        ba Bułuś, jakaś część Gliwic napewno pojedzie o ile się załapie :/
        • maciusio Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 20:48
          mam nadzieje ze na czwartym moim obozie juniorskim w Fussen bedzie wiecej
          Polaków niż zwykle;) I zdominują ten obóz jak Szkoci ostatnio :)
          • damian.kkc.krakow FUSSEN 2007 24.10.06, 21:14
            Jeśli zdominujemy obóz w Fussen to spoko..
            Piszcie tutaj kto najprawdopodobniej bedzie jechał..
            Dowiemy się tak z ciekawości..
            Pozdro dla wszystkich curlerów!
            Damian.:)
      • curling_girl Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 21:25
        ja jadę, AZS Gliwice :D
        • maciusio Re: FUSSEN 2007 24.10.06, 22:34
          ja tez, Maciek z CCC. Pamietajcie zeby na formularzu zgłoszeniowym napisac ze
          chcecie byc w grupie z innymi osobami z Polski - inaczej beda takie sytuacje
          jak ostatnio że 4 osoby byly w 3 grupach. i potem to wszystko trzeba bylo
          zamieniac... a tak wogole jesli macie jakies pytania co do obozu to piszcie;)
          • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 25.10.06, 18:34
            rok temu byłam na liście rezerwowej, w tym roku nie odpuszczę i zamierzam
            wysłać zgłoszenie jak tylko formularz pojawi się online :D
            najlepiej umówmy się wszyscy, co wpisujemy, żeby nie było tak jak pisze Maciek
      • damian.kkc.krakow FUSSEN 2007 30.10.06, 19:30
        Jak będzie jakiś formularz zgłoszeniwy na obóz w Fussen to dajcie tutaj znać bo
        ja nie często zagladam na stronę WCF..
        Pozdrawiam.
        Damian.
        • lobuz12 Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 12:07
          Już jest termin na obóz w Fussen i mozna sie rejestrować. Termin od 30.06 do
          06.07.2007. Durne studia, w tych dniach mam końcówce sesji letniej, szlak by to
          trafił. Pozdrawiam Bartek
          • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 19:01
            no wlasnie data taka nie bardzo :P trzeba bedzie mamusie wyslac, zeby papiery
            na studia porozwozila :P do tego koszt jest wiekszy, niz rok temu, 200 ojro
            • smok.ondri Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 19:58
              do tego termin koliduje z Open'erem ... :/
            • maciusio Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 20:00
              ale obozy sa coraz lepsze wiec WARTO
              • adagide Re: FUSSEN 2007 13.12.06, 21:02
                open'ery też coraz lepsze :-)
                ale cóż, curling uber alles!

łeee formularz zgłoszeniowy znowu nie działa!
                • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:43
                  www.worldcurling.org/DevelopmentWork/CoursesandtheJuniorCamp/JuniorCampInformation/tabid/87/Default.aspx
                  • smok.ondri Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:53
                    ehhh i co tu wybrać :P ah te dylematy.. open'er vs fussen
                    • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:54
                      Ten kto zapisuje sie na fussen niech napisze do jakiej grupy, tak zebysmy byli
                      razem, piszcie szybko, bo trzeba sie zglosic..
      • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 16:59
        Novice - one year or less of curling

Intermediate - curling two or more years

Advanced - several years and international events

Którą grupe wybieracie?
        • jo.sowa Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 18:22
          chyba pierwsza:P ale to Bułeczka wybiera :D:D
          • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 18:36
            Popytaj kazdego co wiesz ze jedzie i napisz albo niech oni napisza wtedy sie
            umówimy zebysmy byli razem i wpiszemy tam gdzie sie rejestruje bo tammozna podac
            kogo sie zna z tych co sie zapisali.. :)
            • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 20:39
              tak się składa, że to ja zostałam wydelegowana przez drużynę, do zapisania
              nas :D no i zapisałam dziś
              do Novice :D my nie mamy umiejętności na Intermediate :D
              najlepiej wpisz, że chcesz być w grupie z Joanną Waryszak, Joanną Sowińską,
              Magdaleną Dumanowską i Elźbietą Ran :D wtedy będziesz pewny, że na nas
              trafisz :D
              • curling_girl Re: FUSSEN 2007 14.12.06, 21:11
                no Bułuś, chyba, że nie chce na nas trafić :] :D:D
      • madame_soleil Re: FUSSEN 2007 15.12.06, 10:16
        A czemu by mieli nie chcieć ?! Co Ela ?
        • maciusio Re: FUSSEN 2007 15.12.06, 18:16
          Te grupy nie są przestrzegane ściśle przez organizatorów, np. ostatnio
          zrezygnowali z podziału wedlug tego ile się grało wczesniej... Najbardziej
          chyba zwracają uwagę na kolegów z drużyny i w ten sposób przydzielają.
      • konan_wa_ku_ta Re: FUSSEN 2007 16.12.06, 00:23
        Mam pytanko:
        jakim srodkiem transportu wybieralibyscie sie do Fussen? Powaznie sie
        zastanawiam nad tym obozem ale dojazd moze przekroczyc moj skromny budzet :)
        • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 17.12.06, 19:56
          dobre pytanie, interesowałaby nas najtańsza i najwygodniejsza opcja :D
        • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 17.12.06, 23:10
          Mam pytanko: jesli wyslalem zgloszenie to czy mozna je jakos zmodernizowac lub
          wycofac i dac jeszcze raz poniewaz nie wpisalem tych ludzi z ktorymi chcialbym
          byc w grupie.. Prosze was o szybką podpowiedź co mam zrobic..
          • smok.ondri Re: FUSSEN 2007 18.12.06, 00:22
            wyślij maila ?
            • maciusio Re: FUSSEN 2007 19.12.06, 18:59
              napisz do organizatora, Keitha Wendorfa - kwendorf(at)aol.com
      • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 26.02.07, 23:54
        Mam pytanie do wszystkich którzy wybierają się na "Fussen Summer Camp 2007"
        Dostaliście taką wiadomość????? Z tego co widzę chodzi o to że Cie którzy są na
        te liście są zapisani i zostali przyjęci... :)

Adela Walczak,Justyna Matusiak,Ann Kathrin Bastian,Andrew Flemming,Marc
        Bastian,Yurian Idler,Artūrs Volkovičs, ArvisBušmanis,Raivis Bušmanis,Joanna
        Waryszak,Joanna Sowińska,Elżbieta Ran,Magdalena Dumanowska,Damian Cebula, Halyna
        Tepylo,Bridget Arnold,Oliver Dupont,Maciej Krzysiak,Paulina Stein, Rosalie Egli,
        Michal Koehna, Christine Svensen,Szymon Blaszkowski, Imogen Lehmann,Corinna
        Scholz,Sarah Fletcher,Timothy Verreycken, Troels Harry, Barbora Henzlova, Zuzana
        Vlckova, Harry Lill,Siim Sildnik,Rob Rochus, Martina Linder,Leah Andrews, Julia
        Ahlstedt, Patrick Blom,Thomas Lemmens,Joakim Flyg, Kelly Schuh, Cory Schuh,
        Edgars Soika, Kimberley Smith,Hannah Fleming,Alice Spence, Tomáš Paul, Dominik
        Mokriš, Mette de Neergaard, Marie de Neergaard, Natacha Glenstrøm, Isabella
        Glenstrøm, LærkeMeinertsen, Merle Toom, Sander Rølvåg, Raimonds Zīriņš, Carlos
        González Sacristán, Irene Santiago, Mercedes Santiago, Katie Lindsay, Stephanie
        Nielsen,Jannie Gundry, Vit Soucek,Michal Zdenka, Jiri Suppik, Jakub Kovac,
        Lauren Wasylkiw, Viola Bagno, Linas Sulas,Permin Schlicke, Carlos Vega, Ivan
        Martinez Legido, Niclas Johansson, Heidi Hossi, Neil Sinclair, Jamie Sinclair,
        Tiina Kölhi, Bashir Chimirov, Nargiz Issayeva, Aisha Elubayeva, Dauren
        Zhadykov,Dostan Balabayev, Ruslan Balabayev, James Pougher, Anna Gorbokon, Olga
        Ziablikova, Anna Lobova,Anna Sidorova, Ekaterina Antonova, Galina Arsenkina,
        Denis Kilba, Nikita Schaschkov, Mike Burba, Sanna Puustinen, Frederike Templin,
        Daniela Fritz, Pia-Lisa Schöll, Simone Ackermann, Karl Kukner, Karel Kongas,
        Vivian Werner, Louise Sanger, Isabell Köllner, Carolin Krupp, Johan Eriksson,
        Marcus Kurki

I am pleased to inform you that you have been accepted for the Junior Summer
        Curling Camp in Fussen. Please see attachment for details.
        I would be grateful if you could confirm your acceptance as soon as possible.

Kind Regards

Liz Munro

-----------------------------------------------------------------------------
        Jest jeszcze zalącznik do maila w ktorym jest regulamin i inne info związane z
        obozem.
        • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 26.02.07, 23:55
          Wiadomość otrzymałem Od:
          "WCF" <wcf@dial.pipex.com>
          • curling_girl Re: FUSSEN 2007 27.02.07, 06:38
            tak, Dzwoneczki otrzymały xD do zobaczenia w Fuessen :D
            • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 27.02.07, 19:01
              zabawa będzie morowa :D
              • konan_wa_ku_ta Re: FUSSEN 2007 28.02.07, 15:20
                Sopoccy juniorzy również się wybieraja :)
                Mam jednak takie pytanie:
                mamy jeszcze jakkolwiek potwierdzic nasza obecnosc czy tylko dac znac kiedy NIE
                przyjedziemy? Moj angielski od dluzszego czasu nie byl uzywany i jak dla mnie z
                maila i zalacznika do niego wynikaja dwie rozne rzeczy. Moze ktos mnie oswieci :)
                Pozdrawiam i do zobaczenia w Fuessen
                • jo.sowa Re: FUSSEN 2007 28.02.07, 15:50
                  tak trzeba potwierdzić czy się przyjedzie ;)
                  • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 02.03.07, 23:30
                    Ja nie mam pewności czy pojadę ale chyba lepiej potwierdzić a później w razie
                    czego się wycofać... I jeszcze jedno jeśli nie pojadę zależało by mi na tym żeby
                    w moje miejsce wskoczył klubowy kolega który niestety się nie załapał nie wiem
                    czy jest taka możliwość... :/ Jak myślicie???
                    • hit_and_roll Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 01:19
                      "Ja nie mam pewności czy pojadę ale chyba lepiej potwierdzić a później w razie
                      czego się wycofać..."

Z takim podejściem do sprawy to proponuję ci od razu zrezygnować i dać szansę
                      tym którym naprawdę zależy na tym wyjeździe i są pewni że pojadą, a jest ich w
                      Europie jeszcze kilkadziesiąt osób... Zapisując się na camp w Fussen trzeba
                      zaplanować swój czas a do tego stajesz się w pewnym sensie reprezentantem Polski
                      i Twoje postępowanie będzie wpływało na postrzeganie innych polskich
                      curlerów/curlerek, którzy w następnych latach będą chcieli na taki camp
                      pojechać. Pamiętaj że camp ten organizuje WCF i jest jak najbardziej poważna
                      instytucja, do której należy mieć szacunek.

Jeśli chodzi o zastępstwo to w zeszłych latach były tworzone listy rezerwowe z
                      tych osób które za późno się zgłosiły i to z nich w razie czyjejś rezygnacji
                      korzystano, ale to były wyłącznie przyczyny losowe jak np kontuzje.
                      • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 10:08
                        Rozumiem... Mój problem polega w tym że jestem niepełnoletni i chyba rodzice nie
                        pozwolą mi samemu pojechać, kolega który zgłosił się wcześniej ode mnie nie
                        został przyjęty, bo jeśli on by pojechał to ja również bym mógł...
                        Głupia sytuacja i jeszcze nie wiem co zrobię, muszę pogadać z rodzicami...
                        • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 12:31
                          to najlepiej na razie nic nie wysyłaj, tylko pogadaj z rodzicami
                          • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 15:25
                            Chciałbym się jeszcze dowiedzieć kto jedzie skąd, w ile osób i czym?
                            Jak jedziecie?
                            • hit_and_roll Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 20:36
                              Jeśli chodzi o dojazd do Fussen to są różne sposoby:

1. Najprostszy i najtańszy przy kilku osobach to oczywiście samochód. Trasa
                              prowadzi przez Czechy autostradą aż do Monachium, a następnie dalej do Fussen.
                              Czas pokonania trasy około 15h w normalnym tempie :) Koszt przejazdu to koszt
                              benzyny/gazu + winietka na czeska autostrade.

2. Drugi sposób to samolot do Monachium i stamtąd pociąg do Fussen. Od niedawna
                              lataja tanie samoloty z Katowic do Monachium wiec tez jest to jakies wyjscie.
                              Pociagi do Fussen jezdza dosc regularnie z Monachium wiec tez jest OK.

3. Trzeci sposób podobny do drugiego ale zamiast samolotu mozna wybrac busa do
                              Monachium a potem pociag. Jednak to nadłuzsza i najbardziej meczaca droga.

Wybór należy do Was :)
                              • curling_girl Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 20:55
                                samolotem chyba nie bardzo, bo z tego co wiem to lata tylko LOT i Lufthansa :P
                                a przelot tymi samolotami kosztowałby mnie tyle samo co obóz :D nie wiem jak
                                tam dojedziemy, ale jakoś napewno :D
                                • damian.kkc.krakow Re: FUSSEN 2007 03.03.07, 23:12
                                  hehe "...jakos napewno" - autostopem xD
                                  • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 04.03.07, 11:58
                                    jada Dzwoneczki :P z tego co wiem, to z Gliwic jezdzi do Monachium autokar,
                                    wyjazd jest chyba o 18:30 a przyjazd na 8:30 rano, cena w dwie strony cos kolo
                                    300 zł... ale sprawdzimy jeszcze dokladniej ten samolot :P
                                    • adela.azs.lodz Re: FUSSEN 2007 04.03.07, 12:46
                                      bilet z katowic do monachium kosztuje 376 zł w dwie strony, całkiem miła cena
                                      problem tylko taki, ze akurat nie ma odlotu w dzien rozpoczecia obozu...
                                      trzeba by polecieć dzien wcześniej (lot jest o 19:30) i znaleźć sobie jakiś
                                      nocleg na jedną noc.
                                      Łódź być może skusi się na tę opcję, alternatywą dla nas jest lot następnego
                                      dnia z Warszawy lub Poznania, cena niestety znacznie wyższa.
                                      pozdrowienia,
                                      Adela
                                      • konan_wa_ku_ta Re: FUSSEN 2007 21.08.07, 18:18
                                        Bardzo ciekawe zainteresowania ma nasz kolega Max z obozu :)))))
                                        mobbel.cypog.de/
                                        • hopp-schwiiz Re: FUSSEN 2007 09.09.07, 19:46
                                          widziałam już :D znalazłam go na youtube'ie i tak z ciekawosci zajrzalam na
                                          strone :D
                                          cicha woda z niego :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka