Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej

04.11.06, 08:00
    na Forum i w mailach dot. Piłkarzyków niejednokrotnie spotyka się agresję
    skierownaą na konkretną osobę. Nieraz jest cała akcja- atakujący i
    wpsierający i często okazuje się, że to ta sama osoba posiadająca różne
    loginy. Ataki są podyktowane przede wszystkim, tym, że chroni je anonimowość.
    PROPOZYCJA: w regulaminie podpisywać zgodę na ujawnienie danych osobowych (
    imię nazwisko - dokładny adres zamieszkania ) w określonym trybie:
    - wniosek może dotyczyć tylko spraw osobistych
    - wnioskuje o karę Prezes atakowany lub inny Prezes do Redakcji, podając
    konkretne zarzuty i/lub dowody ( treść postu/wątku, maila)
    - pierwszy uzasadniony wniosek karany jest żółtą kartką ( widoczną zawsze gdy
    zakłada post, lub wątek na forum-ostrzeżenie, że ten Prezes nie dyskutuje
    Fair play )
    - drugi uzasadniony wniosek jest karany ujawnieniem danych osobowych, i
    wszyskich loginów jakim ukarany posługuje się na serwerze Piłkarzyki.
    Aktualne i każdy nowozałożony. ( uzupełnianie biblioteki )
    - w tym celu w zakładce Wiadomości utworzyć " bibliotekę" dyscyplinowanych w
    której widoczne byłyby dane dot.: żółte kartki- loginy, kto je ma i dane
    osobowe osób, których dane już są ujawnione
    KOMENTARZ: myślę, że nie trzeba to uzasadniać, ja mogę tylko dodać to, że
    groźba złamania anonimowości jest największą karą do niezachowujących się
    Fair play. I jeszcze jedno ten post nie służy do ataków na dobra osobiste na
    nikogo, tym bardziej na założyciela tego postu. Mam nadzieję, że nie będzie
    dyskusji typu: "uderz w stół nożyce się otwierają". Gdyby jednak to ...
    Panowie zakładajcie osoby post, by tego nie zaśmiecać.
    Obserwuj wątek
      • lala69 Re: Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej 04.11.06, 08:41
        do tej pory nachodziły mnie pewne wątpliwości, ale teraz już jestem pewna;
        utniak powinien się leczyć
        • utniak do lali 04.11.06, 10:40
          No widzisz tą odpowiedzią sama uzasadniłaś po raz n-ty, że jednak przepis
          dyscyplinujący jest konieczny. Uderz w stól .... Nic dodać nic ująć. A z Tobą
          Madame już nie mam chęci ani czasu dyskutować. Zajmij się czymś albo kimś innym.
          • utniak11 ty masz naprawde coś łokciem 04.11.06, 10:52
            dobrych specjalistów masz najbliżej w Jarosławiu
            • kordzio1 Re: ty masz naprawde coś łokciem 04.11.06, 13:03
              Dla mnie to troche bzdurny pomysl ze tak powiem:) wystarczylo by aby sie
              posypaly bany na forum i by sie uspokoilo (ale chyba sie wszyscy przyzwyczaili
              ze dysputy na forach wygladaja niczym pogaduchy politykow) a jezeli ktos atakuje
              przez maile to albo wyrzucac to jako spam, albo wystap z taka prosba do gazety
              ---
              Obelgi- to argumenty tych, co nie maja argumentów

[url=www.pogononline.pl/index.php/home]PogonOnline[/url]
      • awruk69 Re: Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej 04.11.06, 15:52
        buahaha dzieki za poprawienie humoru pozdro Utniak
        P.S. moze faktycznie zrob sobie przerwe.. ;)
      • leon2301 Re: Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej 04.11.06, 16:06
        Buahaha dawno się tak nieuśmiałem, chłopie ty to dopiero masz problemy :D
      • utniak Dzięki-tworzy się "znakomita" lista .... takich 04.11.06, 16:53
        ... takich różnych, którzy jak nie mają nic do powiedzenia , to tylko ...
        obelgi. Ciekawe jest ilu jeszcze takich dobrowolnie wpisze się na tę " cudowną"
        listę. Nie ma co, doborowe towarzystwo...
        • utniak11 Re: Dzięki-tworzy się "znakomita" lista .... taki 04.11.06, 19:16
          to jest jedna osoba, ktora pisze pod róznymi nickami! ;-)
      • balik33 Re: Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej 04.11.06, 20:10
        moim zdaniem: bzdura, internet nie poddaje się takim rygorom.
        • utniak do balika33 04.11.06, 23:02
          Witam Przyjacielu !
          Czyżby i ciebie dotyczyła "zmora anonimowości", co to znaczy " nie w
          internecie" Znaczy, że w internecie wg Ciebie można na wszystko, na obelgi ....
          Jesteś za ukróceniem tych " igrzysk" czy nie ? Cieszą Cię osobiste ataki na
          innych, całkowicie niezwiązane z meritum sprawy. Czy dołączasz do tych, godnych
          pożałowania, których nie interesują sprawy merytoryczne tylko obrażanie. Czy
          akceptujesz takie zachowania ? Nie zastanawiasz się nad ukróceniem ich,
          uważasz, że to co dzieje się na Forum to jest do zaakceptowania ? Myslałem, że
          jesteś normalnym, Prezesem, chyba, że jest to Twój odwet, za to, że wystąpiłem
          z ligi 30+, ale to byłbyś małym człowiekiem. Cześć, przykro mi, że musiałem
          napisać ten tekst.
          • balik33 Re: do balika33 05.11.06, 00:22
            Naucz się w końcu, że cały internet opiera się na anonimowości (rzekomej), a ty
            chcesz na tym forum zmienić zasady obowiązujące na wszystkich forach. To tak
            jakbyś walczył o to, aby w twoim miasteczku zmienić ruch na lewostronny. Jestem
            przeciwko takim ograniczeniom jakie proponujesz. A twoje nieudolne próby
            manipulacji ("Myslałem, że jesteś normalnym Prezesem...) wsadź sobie w buty. I
            nie jest to żaden odwet, bo liga jest zabawą, a jeśli ty występujesz z ligi
            jako powód podając to, że nie popieram cię na forum, to tym samym dajesz
            świadectwo własnej niedojrzałości. Wybacz, ale ja nie będę uczestniczył w
            tworzeniu twojej alternatywnej rzeczywistości. I jeszcze jedno: przemyśl na
            przyszłość pisane przez siebie posty, bo większość twoich zarzutów wobec innych
            osób na tym forum można równie dobrze skierować do ciebie. Nie będę odpisywał
            na twoje posty kontynuujące ten temat - po prostu nie ma to najmniejszego sensu.
            • rejmistrz Re: do balika33 05.11.06, 16:56
              Tak, również zauważyłem, że każdy, który próbuje mieć inne zdanie niż Utniak
              (nie chodzi mi już o obrażających) zostaje w jakiś sposób pomówiony o atak (to
              słowo naprawdę mnie dobija, może przejdziemy na ofensywa?) na Niego. Ja bym
              proponował, żebyś Utniak dał spokój, najlepiej może jakiś forumowy urlopik,
              oszczędzisz nerwów i sobie i innym.
              • marwi75 Re: do balika33 05.11.06, 17:59
                Teraźniejsza władza też próbuje zmieniać wszystko dookoła pod hasłem "rozbijamy
                układy" i też nie znosi słowa sprzeciwu. A tych co krytykują (nawet jeśli mają
                rację) posądzają natychmiast o uczestnictwo w tym "układzie".

Cała ta "jałowa" dyskusja nic nie wnosi, jest tylko pustą gadką o niczym.
                Dlatego podarujcie sobie te kłótnie na forum !!! Dajcie sobie spokój z
                nieustannymi, wzajemnymi pretensjami !!!
                Dyskutujcie o tym o czym jest temat tego forum a nie o pierdołach !!!
      • with Hahahahahaha! 04.11.06, 20:36
        Hahahaha! Kolejne wejście dyżurnego klauna.
        Utniak, odpowiedz mi, jaki przyrząd czy program mówi ci że danym użytkownikiem
        kierowała agresja? Myszką, Winampem, czy może durszlakiem pełnym makaronu?
        Jeśli ja napiszę do ciebie przykładowo głupi ch..u, czy tępy sk......nu, to
        wcale nie musi oznaczać że jestem agresywny, ale np. znudzony, lub rozbawiony
        twoimi idiotyzmami.

Ty Utniak ponoć 55 lat masz a walisz takie głupoty jak 11-latek i jesteś
        totalnym ignorantem.
        Co ty chcesz zmieniać prawo swoim kolejnym wątkiem?
        Nie wiesz co to jest prawo do prywatności i ochrony danych osobowych?
        Poczytaj sobie ustawy, a jeśli chodzi o portal gazety to zapoznaj się z tym =
        serwisy.gazeta.pl/onas/1,30467,775864.html
        To ci rozjaśni jak wielkimi bzdurami są twoje propozycje.
        • utniak do witha 04.11.06, 22:50
          Wpadłeś w wściekłość, bo zrozumiałeś, że jednak może być instrument
          dycsyplinujący na piszących nie Fair play. Jak jesteś taki święty, to czemu
          protestujesz, i znowu te ... obelgi. jak zachowujesz się w porządku ( i inni
          też ) to czego się obawiasz ? Dyskutuj merytorycznie.
          • with Re: do witha 04.11.06, 23:19
            Po czym poznałeś że wpadłem we wściekłość?
            Po swoim osadzie na zębach, czy po tym, że ci sie żarówka spaliła w łazience?
            Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że poznałem po twoim poście iż masz rudą
            brodę, co noc śpisz w płaszczu przeciwdeszczowym, zamiast R mówisz G, a twoja
            papuga podkrada ci zawodników z piłkarzyków co kolejkę.
            Merytorycznie zadałem ci pytanie jak rozpoznajesz agresję. Bo pochwaliłeś sie
            żeś taki bystry. Nie widzę odpowiedzi.
            Merytorycznie wkleiłem ci linka, do regulaminu gazety związanej z poruszaną
            przez ciebie kwestią ujawniania danych osobowych. Nie widze odpowiedzi.
            Kto tu nie umie rozmawiać argumentami?
            No broń swojego pomysłu (merytorycznie oczywiście). Porównaj go do tego co
            przeczytałeś w linku i obroń się.
            Niestety, nie potrafisz. Bo twoja propozycja to stek bzdur. A bzdur nie
            obronisz logiką. Bo ty nawet nie masz pojęcia czym jest logika.
            • utniak11 temat utniaka zdominowal pilkarzykow 05.11.06, 07:48
      • gorkins Re: Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej 05.11.06, 13:28
        Utniak puknij sie w ten łeb i to najlepiej pare razy i dosyć mocno. Później daj
        znać czy są pozytywne efekty tych działań.
        • utniak do gorkinsa 05.11.06, 15:37
          Mógłbyś jeszcze raz powtórzyć, bo nie doczytałem, jakie masz argumenty na nie?
          a jakie na za ? Wiesz tutaj trzeba raczej merytorycznie. Też chcesz się chować,
          planujesz większe akcje anty... Jak nie to czego obawiasz się. Ten bat jest na
          tych, którzy nie piszą fair play.
          Pozdrawiam.
      • maru232 Re: Regulamin- propozycja zmiany dyscyplinującej 05.11.06, 14:19
        ludzie powiedzcie mi jak zalozyc wlasna lige prywatna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka