Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OLI nominowany do nagrody "Zlotej Pilki" !!!

13.11.01, 09:44
    Do kolejnej edycji nagrody "Zlotej Pilki" organizowanej przez "France Football"
    zostal nominowany napastnik reprezentacji Polski Emmanuel Olisadebe. Zostal
    umieszczony w tak doborowym towarzystwie jak Figo, Raul, Batistuta del Piernik,
    Buffon, Thuram i inni. Fachowcy poznali sie na naszym wspanialym napastniku.
    Jezeli nie w tym roku to za rok Oli otzryma ta prestizowa nagrode - jako krol
    strzlcow turnieju finalowego MS 2002
    PS - jezeli tak sie stanie - to koszulki z Logo "Realu Madryt" z przodu i
    nazwiskiem "Olisadebe" z tylu beda sprzedawac sie jak swieze buleczki - czego
    sobie i Olemu zyce.

Pzdr
    Obserwuj wątek
      • campo Re: OLI nominowany do nagrody 13.11.01, 09:54
        Bardzo dobrze że Olego zauważono przez "France Football"
        Zasłuzył sobie na to swoja bardzo dobrą grą.
        Tym razem jednak nie będzie miał szans na wygranie plebiscytu,ale już miejsce w
        pierwszej dziesiątce plebiscytu będzie sporym sukcesem naszego piłkarza.
        Może za rok będzie podium....:-)

PS
        Oli w Realu?
        Byłoby bossssssssssssko:-))

Pozdr.
        • Gość: *%^*&(^( Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 16:47
          OLI moze i strzela gole w reprezentacji tych słabiaków Polaków i w tym swoim
          dziadowym Panathinaikosie,ale tylko dlatego że otrzymuje wspaniałe podania od
          wszystkich,a tylko dlatego,że go polubili z powodu,że jest czarny.
          Poza tym wykorzystuje tylko 10% sytuacji,a resztę kwasi.Nie dostanie tej
          nagrody bo jest nominowanych też kilku innych czarnych,więc nie będzie jedyny...
          P.S.Nie jestem rasistą.
          • campo Re: OLI nominowany do nagrody 13.11.01, 16:54
            Gość portalu: *%^*&(^( napisał(a):

Nie dostanie tej
            > nagrody bo jest nominowanych też kilku innych czarnych,więc nie będzie jedyny..
            > .
            > P.S.Nie jestem rasistą.

Głupoty opowiadasz.
            A co ma kolor skóry do nagrody ?!!!

• Gość: $^#&$$ Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 17:35
              te debile,które zupełnie nie znaja sie na pilce najbardziej lubią czarnuchy
              PS.Nie jestem rasistą,ale OLI jest do d...
          • Gość: dolfuss Re: OLI nominowany do nagrody IP: 10.0.6.* 19.11.01, 21:43
            Nie, nie jesteś rasistą. Jesteś idiotą!
        • maximus75 Re: OLI nominowany do nagrody 13.11.01, 20:30
          nie wiem czy wszyscy zdają sobie sprawę z faktu, że Oli jest pierwszym
          nominowanym Polakiem od czasów Zibiego!!!!Do kolan niedowiarki!!!!!!!!!!
      • Gość: Kan No i bardzo dobrze ! IP: 157.25.84.* 13.11.01, 10:09
        Ja jednak wolałbym, by grał w jakimś renomowanym klubie włoskim. Może w Rzymie
        lub w Turynie.

Pozdr.
      • Gość: Crotalus Re: OLI nominowany do nagrody IP: 157.25.121.* 13.11.01, 10:52
        A gdzie jest Dudek? Uznany za najlepszego piłkarza ligi holenderskiej, mistrz z
        Feyenoordem, bramkarz reprezentacji, która awansowała do mistrzostw świata, i
        jeszcze transfer do jednego z najlepszych klubów Europy. A co niby takiego
        wielkiego dokonał Buffon? Może jeszcze Barthez jest na tej liście?
        • Gość: Elksa Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.hsholland.nl 13.11.01, 12:39
          Barthez to pajac! Nie dorasta do stop Dudkowi. Ale wiadomo, ze zawodnicy z
          plikarsko renomowanych krajow sa zawsze protegowani w tego typu imprezach.
        • Gość: Dexy's do Crotalusa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 16:28
          Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> A co niby takiego
          > wielkiego dokonał Buffon? Może jeszcze Barthez jest na tej liście?

>A gdzie jest Dudek? Uznany za najlepszego piłkarza ligi holenderskiej, mistrz z
          > Feyenoordem,
          dwa sezony temu
          >bramkarz reprezentacji, która awansowała do mistrzostw świata, i
          > jeszcze transfer do jednego z najlepszych klubów Europy.
          Buffon co zrobil w tym czasie

Ale tak naprawde to tez uwazam ze Dudek jest lepszy.
          pozdr.

• Gość: Pankracy Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 17:29
          Gość portalu: Crotalus napisał(a):
          >Uznany za najlepszego piłkarza ligi holenderskiej

Liga holenderska jest slaba. Feyenord dostaje baty nawet od Sparty Praga.

>mistrz z Feyenoordem

Ze co ? Ostatnim mistrzem w Holandii byl PSV a nie Feyenord.

>bramkarz reprezentacji, która awansowała do mistrzostw świata, i jeszcze

Ale na pewno nie dzeki niemu.On mial stosunkowo maly wklad w ten awans.

>transfer do jednego z najlepszych klubów Europy.

W bramce Liverpoolu puscza same szmaty.

>A co niby takiego
          >wielkiego dokonał Buffon? Może jeszcze Barthez jest na tej liście?

Ci bramkarze sa o klase lepsi niz Dudek.
          • Gość: Lechita Re: OLI nominowany do nagrody IP: 211.245.117.* 14.11.01, 05:03
            Gość portalu: Pankracy napisał(a):

> Ale na pewno nie dzeki niemu.On mial stosunkowo maly wklad w ten awans.
            >

HAHAHAH. Co?:) Wklad Dudka w awans byl wielki. W koncu sila polskiej reprezy jest
            gra z kontry, a bez dobrej obrony, grac z kontry jest niebezpiecznie. To wlasnie
            dzieki Dudkowi Polska miala tak swiatna obrone.

> >transfer do jednego z najlepszych klubów Europy.
            >
            > W bramce Liverpoolu puscza same szmaty.
            >
            HAHAHAHAHAH. Popierdolony idiota. Idz na forum oficjalnej strony liverpoolu,
            www.liverpoolfc.tv, i zarejestruj sie. Bedziesz mogl poczytac co kibice tego
            klubu, ktorzy ogladaja kazdy mecz mysla o Jurku. A wiesz co pisza? Ze nie
            popelnia zadnych bledow. A tak wogole, to po pierwszym nieudanym meczu z Aston
            Villa, Jurek wpuszcza najmniej bramek w calej lidze angielskiej.

> >A co niby takiego
            > >wielkiego dokonał Buffon? Może jeszcze Barthez jest na tej liście?
            >
            > Ci bramkarze sa o klase lepsi niz Dudek.

Hahaha. Znawca sie znalazl.
      • Gość: Crotalus Re: OLI nominowany do nagrody IP: 157.25.121.* 13.11.01, 14:36
        LISTA:

Sonny Anderson (Brazylia) Olympique Lyon - żarty

Roberto Baggio (Włochy) Brescia - bardzo go lubię, ale to przeszłość

Fabien Barthez (Francja) Manchester United - :)))

Gabriel Batistuta (Argentyna) AS Roma

David Beckham (Anglia) Manchester United

Gianluigi Buffon (Włochy) Juventus - za co?

Marcos Cafu (Brazylia) AS Roma

Vincent Candela (Francja) AS Roma

Eric Carriere (Francja) Olympique Lyon

Andrij Szewczenko (Ukraina) AC Milan

Hernan Crespo (Argentyna) Lazio

Alessandro Del Piero (Włochy) Juventus - Alex rozegrał się dopiero ostatnio

Marcel Desailly (Francja) Chelsea - to już nie to samo co kiedyś

Stefan Effenberg (Niemcy) Bayern Monachium

Giovane Elber (Brazylia) Bayern Monachium

Rio Ferdinand (Anglia) Leeds United - bez przesady

Luis Figo (Portugalia) Real Madryt

Steven Gerrard (Anglia) Liverpool

Ryan Giggs (Walia) Manchester United - nie był wcale taki dobry

Jimmy Floyd Hasselbaink (Holandia) Chelsea

Ivan Helguera (Hiszpania) Real Madryt

Thierry Henry (Francja) Arsenal

Sami Hyypia (Finlandia) Liverpool

Oliver Kahn (Niemcy) Bayern Monachium

Harry Kewell (Australia) Leeds United - przecież ten gość niedawno wrócił na
        boisko

Patrick Kluivert (Holandia) Barcelona

Samuel Kuffour (Ghana) Bayern Monachium - to już totalny żart

Henrik Larsson (Szwecja) Celtic

Bixente Lizarazu (Francja) Bayern Monachium

Gaizka Mendieta (Hiszpania) Lazio

Hidetoshi Nakata (Japonia) Parma - o co chodzi? musiał być pan z Azji

Pavel Nedved (Czechy) Juventus

Alessandro Nesta (Włochy) Lazio

Emmanuel Olisadede (Polska) Panathinaikos

Michael Owen (Anglia) Liverpool

Pedro Pauleta (Portugalia) Girondins Bordeaux

Robert Pires (Francja) Arsenal

Raul (Hiszpania) Real Madryt

Rivaldo (Brazylia) Barcelona

Roberto Carlos (Brazylia) Real Madryt

Rui Costa (Portugalia) AC Milan

Ebbe Sand (Dania) Schalke 04

Paul Scholes (Anglia) Manchester United

Lilian Thuram (Francja) Juventus

Damiano Tommasi (Włochy) AS Roma

Francesco Totti (Włochy) AS Roma

David Trezeguet (Francja) Juventus - Trezeguet dopiero teraz zaczął grac

Juan Sebastian Veron (Argentyna) Manchester United

Patrick Vieira (Francja) Arsenal

Zinedine Zidane (Francja) Real Madryt

W sumie parę nieporozumień. Ze Wschodniej Europy tylko 2 piłkarzy.
        • Gość: moler Re: OLI nominowany do nagrody IP: 193.150.166.* 13.11.01, 16:54
          przy tym zestawieniu, to pierwsza 10 bylaby sukcesem dla Olego. Najbardziej rozbawil mnie Nakata i
          ten gosc z Ghany (nie pamietam nazwiska). Moim faworytem jest Owen, jak dla mnie juz od kilku lat
          genialny, a mimo to z roku na rok coraz lepszy, jednym slowem potega!!! Zidane i Figo w tym roku nie
          pokazali nic ponad dobra europejska srednia, ale sadze, ze ktorys z nich dostanie glowna zabawke.

Milo, ze Oli znalazl sie w tym zestawieniu. Czy ktos pamieta ktory z Polakow byl ostatnio nominowany?
          • campo Re: OLI nominowany do nagrody 13.11.01, 16:56
            O ile mnie pamięć nie myli to nominowany był Zbigniew Boniek (3 miejsce chyba).

Pozdr.
      • Gość: www. Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 17:44
        Oli tak na prawdę nie jest Polakiem tylko Nigeryjczykiem, więc nie powinniśmy
        się aż tak cieszyć. To, że został nominowany do nagrody to nie jest dla nas
        powód do dumy, ale nieporozumieniem byłoby gdyby w tym plebiscycie nie było
        żadnego Polaka (bo my zakwalifikowaliśmy się do MŚ). Jednak moim zdaniem (jak
        widać innych też) obok Olisadebe powinno widnieć nazwisko Dudka. On miał bardzo
        dobry rok, zakończony przejściem do Liverpoolu. Uważam, że Oli powinien grać
        conajmniej w klubie takim jak Dudek. Wtedy z taką formą jaką dzisiaj prezentuje
        miałby trzy razy większe szanse na zdobycie jakiegoś dobrego miejsca (pierwsza
        dwudziestka).
        • Gość: @#^#@&^ Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 17:52
          Gość portalu: www. napisał(a):

>
          > nieporozumieniem byłoby gdyby w tym plebiscycie nie było
          > żadnego Polaka (bo my zakwalifikowaliśmy się do MŚ).
          >
          >
          Widać bardzo cię to podnieciło www,że udało nam się stracić tylko 4 bramki z
          Bialorusią.A widziales w tym plebiscycie jakiegoś ruska,chinczyka,czy
          kostarykanczyka?A chorwaci co mieli 3 miejsce w poprzednich mistrzostwach to nie
          mają nieporozumienia.poza tym OLIJESTPOLAKIEMANIENIGERYJCZSYKIEM
          • Gość: fatality Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.pkp.wroc.pl 13.11.01, 19:20
            :-)))))))))))))))))) Gratulacje Oli!!!
      • Gość: Tadek Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.11.01, 21:35
        Nakata jest bardzo dobrym, inteligentym piłkarzem, miło patrzeć jak gra.
        Przydało by mu się więcej krzepy fizycznej, wtedy bardziej pasowałby do
        europejskiego footballu. Dlaczego nie ma tego Holendra z MU? To jakaś pomyłka.
      • Gość: Tadek Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.11.01, 21:35
        Nakata jest bardzo dobrym, inteligentym piłkarzem, miło patrzeć jak gra.
        Przydało by mu się więcej krzepy fizycznej, wtedy bardziej pasowałby do
        europejskiego footballu. Dlaczego nie ma tego Holendra z MU? To jakaś pomyłka.
        • Gość: Wichura Re: OLI nominowany do nagrody IP: *.*.*.* 14.11.01, 12:05
          Zwycięży ktoś z trójki: Beckham, Figo, Henry. A cholernego czarnucha Olego nikt
          tam nie potrzebuje. Gra w najlepszym klubie podrzędnej ligi i najfartowniejszej
          reprezentacji eliminacji MŚ2002. Niech spierdala na drzewo!
          • campo Do Wichury ! 14.11.01, 12:41
            Gość portalu: Wichura napisał(a):

> Zwycięży ktoś z trójki: Beckham, Figo, Henry. A cholernego czarnucha Olego nikt
            >
            > tam nie potrzebuje. Gra w najlepszym klubie podrzędnej ligi i najfartowniejszej
            >
            > reprezentacji eliminacji MŚ2002. Niech spierdala na drzewo!

Sam spierdalaj na drzewo deklu!

• Gość: Wichura Re: Od Wichury ! IP: *.*.*.* 14.11.01, 13:00
              A co ja na to poradzę, że nie lubię czarnuchów posuwających blondynki z
              polskiej wsi??? Może to przez zazdrość, sam chciałbym być czarny...
              • Gość: fatality Re: do Wichury ! IP: *.pkp.wroc.pl 14.11.01, 13:21

> A co ja na to poradzę, że nie lubię czarnuchów posuwających blondynki z
                > polskiej wsi??? Może to przez zazdrość, sam chciałbym być czarny...

Sorry,ale muszę powiedzieć,że popierdoliło ci się w głowie :-( Na MAXA!!!

• Gość: kuba Re: Od Wichury ! IP: *.pik.gliwice.pl 14.11.01, 14:30

> A co ja na to poradzę, że nie lubię czarnuchów posuwających blondynki z
                > polskiej wsi??? Może to przez zazdrość, sam chciałbym być czarny...

czy jesteś czarny czy biały z takim słownikiem nie masz szans nawet u maszkary.

Stary ty sie idź leczyć, masz poglądy albo dziecka albo chorego człowieka.
                • Gość: Misio Re: Od Wichury ! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.11.01, 15:03
                  Wichura to jest gość!!!! czarnucha za ostatni wywiad pozbawiłbym obywatelstwa a
                  jego dupę (sprzedajna polska szmata)ogoliłbym na łyso jak za okupacji!!!
                  bambusy na madagaskar!!!!!
      • Gość: OLI Re: OLI nominowany do nagrody IP: 159.107.89.* 14.11.01, 16:16
        Misio - ptysio, Ty i Wichura mówiąc nieładnie jesteście najzwyklejszymi
        świrami, którzy nie mając nic, zupełnie nic do powiedzenia staracie się na siłe
        pokazać światu.
        Pomyślcie trochę zanim następnym razem zabierzecie głos w jakiej kolwiek
        sprawie na forum publicznym.
        • Gość: Wichura Re: Od Wichury IP: *.*.*.* 16.11.01, 11:49
          Uwieżcie mi, że nie jestem rasistą, nawet lubię kilku obcokrajowców o innym
          kolorze skóry, których znam. Jednak za objaw rasizmu odbieram także wyrazy
          podziwu dla kogoś, kto wyróżnia się tylko kolorem skóry. Moje zdanie o szmatach
          sprzedających swe dupy jest bolesne i kontroweryjne, trudno... A od mojego
          słownictwa proszę się odpierdolić, mam maturę (i nie tylko), a na codzień mówię
          po swojemu.
          • Gość: Tadek Re: Od Wichury IP: *.adso.com.pl 17.11.01, 18:34
            Nie lubię gdy ktoś używa brzydkich słów, tak jak nie lubię gdy ktoś puści bąka
            przy jedzeniu. Ale są ludzie, którzy bezprzerwy puszczają bąki i jest im z tym
            dobrze.
          • Gość: dolfuss Re: Od Wichury IP: 10.0.6.* 19.11.01, 21:52
            A. To ty masz maturę?? I jeszcze czasami czasami mówisz. I... nikt cię ni uczył
            debilu że jak do kogoś piszesz to należy stosować troszkę właściwych słów? Ale
            nie martw się, jest was wielu. Oni też mają .... maturę.
            • Gość: Wichura Re: Od Wichury IP: *.*.*.* 20.11.01, 14:00
              1. nie znasz mnie, więc, głupi chuju, nie nazywaj mnie debilem. Bo chyba te
              kilka wypowiedzi na forum to za mało do takiej oceny... 2. nie ja pierwszy
              użyłem takich słów i nie ostatni. Nie piszę ich do kogoś, a jedynie umieszczam
              wypowiedź na forum, dla mnie to coś innego...
              • Gość: Nigger Re: Od Wichury IP: *.el-4100100.acn.pl 20.11.01, 14:43

> 1. nie znasz mnie, więc, głupi chuju, nie nazywaj mnie debilem. Bo chyba te
                > kilka wypowiedzi na forum to za mało do takiej oceny...
                Fakt po tych kilku wypowiedziach mozna jedynie stwierdzic ze jestes pierdolonym
                rasista - i nic wiecej (ewentualnie ze w ten sposob starasz sie pozbawic
                kompleksow malego ptaka)
                pozdrawiam
                • Gość: Wichura Re: Od Wichury IP: *.*.*.* 20.11.01, 14:56
                  Nie czuję się rasistą, nie kieruję się tymi kryteriami ani w życiu codziennym
                  (słucham m. in hiphopu, ulubiony aktor W. Snipes), ani w sporcie (ulubiony
                  piłkarz P. Kluivert, w Polsce podoba mi się Yahaya). Nie lubię Olego tak samo
                  jak wielu pieprzonych białasów i co z tego? Spierdalaj ze swoimi ocenami głupia
                  cioto!
                  • Gość: Nigger Re: Od Wichury IP: *.el-4100100.acn.pl 20.11.01, 16:35
                    spox ale nazywajac go czarnuchem i wysylajac na drzewo juz zachowujesz sie
                    rasistowsko...
                    • Gość: Wichura Re: Od Wichury IP: *.*.*.* 20.11.01, 17:01
                      Afroamerykanów nazywam czarnuchami, białych - białasami, Azjatów - żółtkami,
                      ale nie traktuję tego jako obelgi. Z tym drzewkiem to tak dla podkręcenia
                      atmosfery. A czy Ty nigdy nie śmiałeś się z dowcipów o Murzynach
                      albo "Ruskich"? Przecież to też rasizm...
      • Gość: Martin Re: OLI nominowany do nagrody IP: 212.244.106.* 20.11.01, 12:43
        Z czego tu sie cieszyć ta złota piłka to fikcja oszustwo, żart. Przecież tej
        nagrody nigdy nie dostał Lato a Deyna był trzeci. Decydują tu jakieś dziwaczne
        układy , tak jak przy układaniu listy najlepszych drużyn na świecie przed nami
        jest np.Norwegia he, he, są Czesi i wiele innych drużyn z którymi wygraliśmy.
        Takim samym bezsensem są tabele najlepszych klubów.
        pozdrowienia
        Martin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka