kolabor86 12.11.06, 20:42 właśnie mi Przemek Kantecki powiedział w radiu GRA, że Roman Karkosik przejmuje większościowy pakiet w toruńskiej s.s.a. :) No to czekam na rewelacje transferowe :) Arius5, Jaguś zostaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: coolman Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 21:58 Wszystko to się zmienia jak w kalejdoskopie. Jeszcze pare dni temu jedną nogą w II lidze, a teraz faworyt do medalu. Oto najlepszy dowód na to, co znaczą dziś pieniądze w sporcie, a zwłaszcza w żużlu. A co do składu, to wszystkie znaki na niebie mówią, że ponownie będziemy mieli Ryana i Chrzanka lub Kostka. Niestety też - Golloba (mam nadzieję, że bez jego wesołej rodzinki), ale tak sobie myślę, że lepiej mieć Golloba w składzie, niż drużynę w II lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: a jednak! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:20 Mój Boże ! jak Tomek Gollob przejdzie do Torunia, to jeden z moich znajomych, Wielki Fan Tomka, chyba popełni samobójstwo :-))) O tempores, o mores !!! I na dobitkę Karkosik sypnie kasą na Sullivana...Speed będzie baaardzo niepocieszony :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 22:33 Niech nawet jezdzi w Toruniu Michael Schumacher,sponsor daje forse i dzieki temu nie wegetujemy w II lidze,wiec nazwisko T.G.nie powinno wzbudzac emocji bo to co robi sponsor jest jego indywidualna sprawa,bardziej bałbym sie obecnych działaczy niż macek klanu G. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: a jednak! :) 12.11.06, 23:45 "Speed będzie baaardzo niepocieszony :(((" Za to kolabor będzie bardzo pocieszony :) kogo, jak kogo ale Sullivan'a to chętnie znowu w składzie Aniołów zobaczę :) W sumie ja to bym w ogóle najchętniej widział Ryana, Tomicka, Piaszczyńskiego + obecny skład z Bjarne i Alesem i do przodu. Ale to tylko moje zdanie :) Jeszcze przecież trzeba poczekać na licencję, choć w obecnej sytuacji wydaje się, że to formalność. A jak już sobie zacząłem spekulować, to najchętniej bym teraz Golloba w Polonii widział. No derby by były palce lizać :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: a jednak! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:24 No i pogratulować tylko. Nie myślcie , że teraz marudzę ale to są jaja jakich mało. Termin ustalony - przewalony o ponad tydzień. Nic to jednak jak widze nie znaczy. Myślałem, o ja naiwny, że skoro będzie liga zawodowa to termin jest termin (nie w odniesieniu do Torunia tylko tak ogólnie dla wszystkich) i nie ma zmiłuj a tu proszę. Można sobie zrobić co się podoba. Że klub uratowany to i dobrze tylko jakby się zastanowić to start zawodowej ligi zaczyna się od kolesiostwa i wkurzającego układu. Bogaty może - biedny nie. Krótko mówiąc nic się nie zmieniło - zawodawa czy inna to jeden pies. I znowu najgorzej wyjdą kluby które szybko wszystko załatwiły łacznie z monitoringiem, oświetleniem, spółką, spłatą zobowiązań itp. Jak zwykle KOLESIOSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolman Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 23:06 Wojtek, amógłbyś sprecyzować o jakie układy ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: a jednak! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:47 Jakto o jakie? No przecież nie podam nazwisk bo ich nie znam ani nie mam zamiaru się narażać. Przeciez gołym okiem to widać. Terminy przekroczone na maksa i tak na serio to gorzej jest niż przed zawodową ligą. Nie wspomnę już o zeszłym sezonie w którym nie było zmiłuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: a jednak! :) 13.11.06, 10:45 Termin jest przekroczony, ale regulamin zakłada odwołanie, które toruński klub złoży już jako s.s.a. Gdyby złożył odwołanie jako stowarzyszenie byłoby 'dziękuję' i od początku grudnia Ostrów mógłby szykować się na ekstraligę. Trochę może późno, ale i tak o wiele więcej czasu by mieli, niż Rybnik po wyrzuceniu Gdańska. W żużlu zawsze działy się dziwne rzeczy, ale w wypadku, gdy o losie klubów decyduje komisja licencyjna, należy chyba samym zainteresowanym dać szansę odwołania. A kto wie, czy tylko Toruń będzie się odwoływał. I można by też sobie pomruczeć na temat licencji warunkowych, bo skoro liga zawodowa, to albo spełnia się warunki, albo out, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: a jednak! :) IP: *.zse.bydgoszcz.pl 13.11.06, 11:12 No troche masz racji ale odwołuje się od decyzji wtedy gdy masz rację a Cie wydymali. Czyli np. była spółka a te matołki nie doczytali albo cośś w tym stylu. Ale jak się odwoływac od czegooś czego ewidentnie nie było? Waruunki pewnie dotyczą zbyt małej ilości kamer na stadionie (nie ichg braku) albo innej dupereli i tu sie można odwoływac i spierać ale to kwestia zasadnicza - termin spłat długów i zawiązanie spółki. No ale dobrze sie stało bo liga bez Torunia nie byłaby już taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: a jednak! :) 13.11.06, 15:15 Oczywiście, Toruń gra na czas. Jednak mimo wszystko robi to zgodnie z obowiązującym prawem. No bo można by wymusić, by już składając wniosek kluby funkcjonowały jako spółki, nie miały długów i posiadały odpowiednią infrastrukturę i koniec. Tylko po kiego wtedy odwołania? :) Ot Toruń znalazł lukę w regulaminie, którą wykorzysta. "No ale dobrze sie stało bo liga bez Torunia nie byłaby już taka sama." się rękami i nogami podpisuję :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 22:21 Arius5 najwidoczniej zapomniał ze są zawodnicy ktorzy bardziej cenia przywiazanie do ziemi i kult pieniadza,nie kazdy rodzi sie Piotrkiem Protasiewiczem czy Tomkiem Gollobem...i nie kazdy boi sie zony i tesciowej:)Mam nadzieje ze jutro rozwiaze sie worek z dobrymi informacjami:) Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Poczekamy, zobaczymy. 12.11.06, 22:52 Po co sie podniecac na zapas, poczekajmy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: 212.122.215.* 13.11.06, 11:10 Nie doczekanie Wasze drodzy Torunianie z całą moją sympatią do Was :)), ale Tomek głupi nie jest i wróći na ostatnie lata swojej kariery do Bydzi z pewnością i tu zakończy godnie swoją karierę :))).Tak, więc ja mówię tak może i macie Karkosika, ale to nie oznacza ,że macie Tomka, więc już się tak nie podniecajcie hehe, bo Tomek jest nasz. Wspomnicie jeszcze moje słowa hehe. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: 212.122.215.* 13.11.06, 11:12 ... a bym zapomniała Rayan też jest nasz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: 212.122.215.* 13.11.06, 11:12 ...a tak na poważnie to pożyjemy zobaczymy:)... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Poczekamy, zobaczymy. 13.11.06, 15:16 Ona, zrobimy tak: Wy bierzecie Tomka, my Ryan'a :) i wszyscy będa zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: *.zse.bydgoszcz.pl 13.11.06, 11:13 Oj żeby tylko tego Brydzia nie przeczytała bo już Tomusiowi do Bydzi nie pozwoli zjechac heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadura1 Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: *.polskieradio.pl 13.11.06, 13:42 Ona wrote: CytatNie doczekanie Wasze drodzy Torunianie z całą moją sympatią do Was :)), ale Tomek głupi nie jest i wróći na ostatnie lata swojej kariery do Bydzi z pewnością i tu zakończy godnie swoją karierę :))).Tak, więc ja mówię tak może i macie Karkosika, ale to nie oznacza ,że macie Tomka, więc już się tak nie podniecajcie hehe, bo Tomek jest nasz. Wspomnicie jeszcze moje słowa hehe. Pozdrawiam serdecznie:) Z dwoma rzeczami zgodzić się nie mogę. 1. Piszesz: "Tomek głupi nie jest (...)" - mylisz się... 2. Nikt w Toruniu GO nie chce!!! Kibice są go JEDYNIE W STANIE EWENTUALNIE PRZYJĄĆ JAKO ZŁO KONIECZNE po to, żeby klub nie upadł... I to tez nie wszyscy!!! Nie głuppol kończy i wstydu oszczędzi. Najlepiej robiąc średnią meczową w okolicach 3-4 pkt. Wszystko mi jedno czy dla Bydzi czy Tarnowa... Kto wg Ciebie podnieca się perspektywą jazdy golloba w Toruniu? Skąd to wzięłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Licencja, kochany, licencja 13.11.06, 11:27 bez licencji to i 10 Karkosikow nie pomoze trzeba najpierw dostac licencje na jazde w ekstralidze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolman Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.tvk.torun.pl 13.11.06, 15:40 A niby czemu nie mielibyśmy dostać licencji? Jeśli zawodnicy podpiszą oświadczenia że są skłonni poczekać na pieniądze np do końca roku, to gdzie widzisz przeszkode w otrzymaniu licencji? A w obecnej sytuacji zawodnicy mogą dostać należne pieniądze na dniach Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: Licencja, kochany, licencja 13.11.06, 17:23 A jeśli zawodnicy NIE podpiszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolman Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.tvk.torun.pl 13.11.06, 18:33 To trzeba będzie im spłacić zaległości w trybie przyśpieszonym. Ale prawdopodobnie nie będą musieli podpisywać lojalek, bo Karkosik te zaległości wziął na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.os1.kn.pl 13.11.06, 18:37 Fajnie , że zastanawiacie sie kto wzmocni Torun, ale cosik mi sie zdaje ze jakis ptaszek wyfrunie z piernikowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadura1 Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.polskieradio.pl 15.11.06, 08:23 Owszem - wyfrunie. Puszakowski... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś