Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

a jednak! :)

12.11.06, 20:42
    właśnie mi Przemek Kantecki powiedział w radiu GRA, że Roman Karkosik
    przejmuje większościowy pakiet w toruńskiej s.s.a. :)
    No to czekam na rewelacje transferowe :)
    Arius5, Jaguś zostaje ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: coolman Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 21:58
        Wszystko to się zmienia jak w kalejdoskopie. Jeszcze pare dni temu jedną nogą w
        II lidze, a teraz faworyt do medalu. Oto najlepszy dowód na to, co znaczą dziś
        pieniądze w sporcie, a zwłaszcza w żużlu. A co do składu, to wszystkie znaki na
        niebie mówią, że ponownie będziemy mieli Ryana i Chrzanka lub Kostka. Niestety
        też - Golloba (mam nadzieję, że bez jego wesołej rodzinki), ale tak sobie
        myślę, że lepiej mieć Golloba w składzie, niż drużynę w II lidze.
        • Gość: speed Re: a jednak! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:20
          Mój Boże ! jak Tomek Gollob przejdzie do Torunia, to jeden z moich znajomych,
          Wielki Fan Tomka, chyba popełni samobójstwo :-))) O tempores, o mores !!! I na
          dobitkę Karkosik sypnie kasą na Sullivana...Speed będzie baaardzo niepocieszony :(((
          • Gość: Chris Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 22:33
            Niech nawet jezdzi w Toruniu Michael Schumacher,sponsor daje forse i dzieki
            temu nie wegetujemy w II lidze,wiec nazwisko T.G.nie powinno wzbudzac emocji bo
            to co robi sponsor jest jego indywidualna sprawa,bardziej bałbym sie obecnych
            działaczy niż macek klanu G.
          • kolabor86 Re: a jednak! :) 12.11.06, 23:45
            "Speed będzie baaardzo niepocieszony :((("
            Za to kolabor będzie bardzo pocieszony :) kogo, jak kogo ale Sullivan'a to
            chętnie znowu w składzie Aniołów zobaczę :)
            W sumie ja to bym w ogóle najchętniej widział Ryana, Tomicka, Piaszczyńskiego +
            obecny skład z Bjarne i Alesem i do przodu. Ale to tylko moje zdanie :)
            Jeszcze przecież trzeba poczekać na licencję, choć w obecnej sytuacji wydaje
            się, że to formalność.
            A jak już sobie zacząłem spekulować, to najchętniej bym teraz Golloba w Polonii
            widział. No derby by były palce lizać :)
            pozdrawiam
        • Gość: Wojtekh Re: a jednak! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:24
          No i pogratulować tylko. Nie myślcie , że teraz marudzę ale to są jaja jakich
          mało. Termin ustalony - przewalony o ponad tydzień. Nic to jednak jak widze nie
          znaczy. Myślałem, o ja naiwny, że skoro będzie liga zawodowa to termin jest
          termin (nie w odniesieniu do Torunia tylko tak ogólnie dla wszystkich) i nie ma
          zmiłuj a tu proszę. Można sobie zrobić co się podoba. Że klub uratowany to i
          dobrze tylko jakby się zastanowić to start zawodowej ligi zaczyna się od
          kolesiostwa i wkurzającego układu. Bogaty może - biedny nie. Krótko mówiąc nic
          się nie zmieniło - zawodawa czy inna to jeden pies. I znowu najgorzej wyjdą
          kluby które szybko wszystko załatwiły łacznie z monitoringiem, oświetleniem,
          spółką, spłatą zobowiązań itp. Jak zwykle KOLESIOSTWO.
          • Gość: coolman Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 23:06
            Wojtek, amógłbyś sprecyzować o jakie układy ci chodzi?
            • Gość: Wojtekh Re: a jednak! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:47
              Jakto o jakie? No przecież nie podam nazwisk bo ich nie znam ani nie mam
              zamiaru się narażać. Przeciez gołym okiem to widać. Terminy przekroczone na
              maksa i tak na serio to gorzej jest niż przed zawodową ligą. Nie wspomnę już o
              zeszłym sezonie w którym nie było zmiłuj.
              • kolabor86 Re: a jednak! :) 13.11.06, 10:45
                Termin jest przekroczony, ale regulamin zakłada odwołanie, które toruński klub
                złoży już jako s.s.a. Gdyby złożył odwołanie jako stowarzyszenie
                byłoby 'dziękuję' i od początku grudnia Ostrów mógłby szykować się na
                ekstraligę. Trochę może późno, ale i tak o wiele więcej czasu by mieli, niż
                Rybnik po wyrzuceniu Gdańska. W żużlu zawsze działy się dziwne rzeczy, ale w
                wypadku, gdy o losie klubów decyduje komisja licencyjna, należy chyba samym
                zainteresowanym dać szansę odwołania. A kto wie, czy tylko Toruń będzie się
                odwoływał. I można by też sobie pomruczeć na temat licencji warunkowych, bo
                skoro liga zawodowa, to albo spełnia się warunki, albo out, czyż nie?
                • Gość: Wojtekh Re: a jednak! :) IP: *.zse.bydgoszcz.pl 13.11.06, 11:12
                  No troche masz racji ale odwołuje się od decyzji wtedy gdy masz rację a Cie
                  wydymali. Czyli np. była spółka a te matołki nie doczytali albo cośś w tym
                  stylu. Ale jak się odwoływac od czegooś czego ewidentnie nie było? Waruunki
                  pewnie dotyczą zbyt małej ilości kamer na stadionie (nie ichg braku) albo innej
                  dupereli i tu sie można odwoływac i spierać ale to kwestia zasadnicza - termin
                  spłat długów i zawiązanie spółki. No ale dobrze sie stało bo liga bez Torunia
                  nie byłaby już taka sama.
                  • kolabor86 Re: a jednak! :) 13.11.06, 15:15
                    Oczywiście, Toruń gra na czas. Jednak mimo wszystko robi to zgodnie z
                    obowiązującym prawem. No bo można by wymusić, by już składając wniosek kluby
                    funkcjonowały jako spółki, nie miały długów i posiadały odpowiednią
                    infrastrukturę i koniec. Tylko po kiego wtedy odwołania? :) Ot Toruń znalazł
                    lukę w regulaminie, którą wykorzysta.
                    "No ale dobrze sie stało bo liga bez Torunia nie byłaby już taka sama."
                    się rękami i nogami podpisuję :)
                    pozdrawiam
      • Gość: Chris Re: a jednak! :) IP: *.tvk.torun.pl 12.11.06, 22:21
        Arius5 najwidoczniej zapomniał ze są zawodnicy ktorzy bardziej cenia
        przywiazanie do ziemi i kult pieniadza,nie kazdy rodzi sie Piotrkiem
        Protasiewiczem czy Tomkiem Gollobem...i nie kazdy boi sie zony i tesciowej:)Mam
        nadzieje ze jutro rozwiaze sie worek z dobrymi informacjami:)
      • arius5 Poczekamy, zobaczymy. 12.11.06, 22:52
        Po co sie podniecac na zapas, poczekajmy :o)
        • Gość: ona Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: 212.122.215.* 13.11.06, 11:10
          Nie doczekanie Wasze drodzy Torunianie z całą moją sympatią do Was :)), ale
          Tomek głupi nie jest i wróći na ostatnie lata swojej kariery do Bydzi z
          pewnością i tu zakończy godnie swoją karierę :))).Tak, więc ja mówię tak może i
          macie Karkosika, ale to nie oznacza ,że macie Tomka, więc już się tak nie
          podniecajcie hehe, bo Tomek jest nasz. Wspomnicie jeszcze moje słowa hehe.
          Pozdrawiam serdecznie:)
          • Gość: ona Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: 212.122.215.* 13.11.06, 11:12
            ... a bym zapomniała Rayan też jest nasz :)))
            • Gość: ona Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: 212.122.215.* 13.11.06, 11:12
              ...a tak na poważnie to pożyjemy zobaczymy:)...
            • kolabor86 Re: Poczekamy, zobaczymy. 13.11.06, 15:16
              Ona, zrobimy tak: Wy bierzecie Tomka, my Ryan'a :)
              i wszyscy będa zadowoleni :)
          • Gość: Wojtekh Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: *.zse.bydgoszcz.pl 13.11.06, 11:13
            Oj żeby tylko tego Brydzia nie przeczytała bo już Tomusiowi do Bydzi nie
            pozwoli zjechac heheheh
          • Gość: sadura1 Re: Poczekamy, zobaczymy. IP: *.polskieradio.pl 13.11.06, 13:42
            Ona wrote:
            CytatNie doczekanie Wasze drodzy Torunianie z całą moją sympatią do Was :)),
            ale Tomek głupi nie jest i wróći na ostatnie lata swojej kariery do Bydzi z
            pewnością i tu zakończy godnie swoją karierę :))).Tak, więc ja mówię tak może i
            macie Karkosika, ale to nie oznacza ,że macie Tomka, więc już się tak nie
            podniecajcie hehe, bo Tomek jest nasz. Wspomnicie jeszcze moje słowa hehe.
            Pozdrawiam serdecznie:)

Z dwoma rzeczami zgodzić się nie mogę.
            1. Piszesz: "Tomek głupi nie jest (...)" - mylisz się...
            2. Nikt w Toruniu GO nie chce!!! Kibice są go JEDYNIE W STANIE EWENTUALNIE
            PRZYJĄĆ JAKO ZŁO KONIECZNE po to, żeby klub nie upadł... I to tez nie
            wszyscy!!! Nie głuppol kończy i wstydu oszczędzi. Najlepiej robiąc średnią
            meczową w okolicach 3-4 pkt. Wszystko mi jedno czy dla Bydzi czy Tarnowa...

Kto wg Ciebie podnieca się perspektywą jazdy golloba w Toruniu? Skąd to wzięłaś?
      • arius5 Licencja, kochany, licencja 13.11.06, 11:27
        bez licencji to i 10 Karkosikow nie pomoze
        trzeba najpierw dostac licencje na jazde w ekstralidze
        • Gość: coolman Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.tvk.torun.pl 13.11.06, 15:40
          A niby czemu nie mielibyśmy dostać licencji? Jeśli zawodnicy podpiszą
          oświadczenia że są skłonni poczekać na pieniądze np do końca roku, to gdzie
          widzisz przeszkode w otrzymaniu licencji? A w obecnej sytuacji zawodnicy mogą
          dostać należne pieniądze na dniach
          • arius5 Re: Licencja, kochany, licencja 13.11.06, 17:23
            A jeśli zawodnicy NIE podpiszą ?
            • Gość: coolman Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.tvk.torun.pl 13.11.06, 18:33
              To trzeba będzie im spłacić zaległości w trybie przyśpieszonym. Ale
              prawdopodobnie nie będą musieli podpisywać lojalek, bo Karkosik te zaległości
              wziął na siebie.
              • Gość: Biim Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.os1.kn.pl 13.11.06, 18:37
                Fajnie , że zastanawiacie sie kto wzmocni Torun, ale cosik mi sie zdaje ze
                jakis ptaszek wyfrunie z piernikowa
                • Gość: sadura1 Re: Licencja, kochany, licencja IP: *.polskieradio.pl 15.11.06, 08:23
                  Owszem - wyfrunie. Puszakowski... :):):)
                  • arius5 Re: Licencja, kochany, licencja 15.11.06, 09:43
                    i Slabon :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka