Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata

IP: *.stb.ubr02.harb.blueyonder.co.uk 26.11.06, 01:53
    walka nudna jak falki z olejem. Mnie nie przekonal. Ale gratuluje
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibic Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 01:57
        werdykt jest skandalicznie niesluszny
        • jurgen80 Protest Cunninghama - słuszny 26.11.06, 15:41
          eastsideboxing Steve Cunningham demands an instant rematch!

Warsaw, Poland (November 26, 2006) — Steve “USS” Cunningham is demanding a
          rematch after his controversial split-decision loss to Krzysztof Wlodarczyk in
          Poland. Cunningham dropped a controversial split decision on Saturday
          night. “I’m highly pissed. How can they continue to do this stuff? There needs
          to be a world governing body so this stuff doesn’t continue to happen.”
          The “stuff” Cunningham is referring to are a bunch of mitigating circumstances
          that happened in the days leading up to the fight:

TRAVEL: “We were told that we were going to be in Poland for ten days to get
          fully acclimated to the surroundings.” Said Cunningham, “We arrived in Poland
          on Monday morning. Basically five days before the fight on Saturday.”

JUDGES: “The Polish judge was originally going to the judge the fight. He was
          taken out and put back in at the last minute despite not being an IBF
          accredited official”

GLOVES: “Everyone who has seen me fight knows I use GRANT gloves. They are my
          outfitters as well. Again at the last moment the pull the bait and switch and
          made me use Everlast gloves. I haven’t used those gloves in years.”

“Also, relating to the gloves, Kryzystolf threw his gloves in the crowd right
          after the final bell. Don’t the gloves need to inspected after the fight?”

URINE TEST: “I am not trying to insinuate anything but, neither of us were
          given a post-fight urine test”

“This is my livelihood. This is how I put food on my table. Despite all those
          factors, I won the fight. Before the fight, everyone told me that every time he
          threw a punch the crowd would be roaring. I really didn’t hear them at all
          during the fight, so that should tell you how effective he was during the fight”

“I demand an immediate rematch. This time let’s do in the States. He may have
          got the decision and maybe he has that belt but I know I am the champion.”

• bermin Re: Protest Cunninghama - słuszny 27.11.06, 02:45
            Wyślij to na stronę Cunninghama, a jak masz traume to na Polaków czeka choćby
            Irlandia i Anglia i wiza dla całej twojej rodziny do usa drogi polaku
            • plmlp Diablo DominowaŁ niepodzielnie. Chwała mu!!! 27.11.06, 09:01
              .
        • bermin Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 27.11.06, 02:48
          trzeba było nie pić tylko oglądać, w Japonii Polacy bardziej rzeczywiście
          wygrywaja i punkty pokazuja na ekranie pzdr.
      • Gość: Kolo Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.broadband.pl 26.11.06, 01:57
        Brawo. Ale to nie to samo co waga ciezka. Ech Endrju, czemuś ty zmarnował swój talent?
      • mar_dub Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 26.11.06, 01:57
        racja, racja , nuuuuuuddddaaaaa, ja skonczylem ogladac po 7 rundzie ----ale i
        tak szacunek
        • Gość: widz steve móglby byc mistrzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 02:04
          Był bardziej aktywny, a skoro Krzychu nie dopadl go ani razu, Amerykanin
          powinien odlecieć z pasem.
          • bermin Re: steve móglby byc mistrzem 27.11.06, 02:50
            ogladaj, nie pij
      • Gość: gość Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 02:01
        Werdykt pierwszego sedziego był bardzo zaskakujący a co gorsza niesłuszny. Walka
        dośc taka chwilami było na co popatrzeć, lecz przewazaly dlugie postoje. No i
        sędzia nie załwazyl 4 razy uderzenia ponizej pasa diablo, dopiero za 5 razem
        upomiał amerykana.
      • Gość: www ze wskazaniem na Amerykanina IP: *.com.pl 26.11.06, 02:03
        walka "remisowata" z mocnym wskazaniem na Cunninghama ktory w sumie powinien
        wygrac....
        ale walka byla w Polsce i Polak mistrzem:)
        • bermin Re: ze wskazaniem na Amerykanina 27.11.06, 02:51
          też piłeś?
      • Gość: starski Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 26.11.06, 02:05
        Myslalem,ze w kraju jest Zaloba Narodowa. Jesli tak to ten cyrk z bokserami to
        przejaw arogancji, braku zwyklych ludzkich uczuc i oznaka zaslepienia przez
        mamone. Szkoda, ze nawet w trudnych chwilach nie potrafimy byc solidarni.
        • Gość: kolo to zmykaj IP: *.broadband.pl 26.11.06, 02:22
          to zmykaj plakac po gornikach pajacu, a nie tu czas marnujesz na forum.
        • Gość: abc Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.zax.pl 26.11.06, 03:13
          Załoba to powinna być co tydzień w Polsce(ile to ginie przez weekend osób na
          polskich drogach??)
        • Gość: czejan Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 07:14
          każdego dnia giną setki osób a każda śmierć jest tragedią dla
          rodziny,bliskich.Nie przesadzajmy z żałobą w tym jednym przypaku.Odnoszę
          wrażenie że była ona zbyt "medialna".Łączę się w bólu z rodzinami wszystkich
          którzy stracili bliskich.
        • aramba Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 26.11.06, 12:48
          Troche racja, ale zauwaz, ze walka Wlodarczyka odbyla sie juz po polnocy.
      • Gość: agasdgsa sędziowie bali się publiczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 02:08
        polski sędzia bał się chyba najbardziej. ja bym dał remis. ale zaznaczam, że nie
        znam się na boksie i być może dlatego nie widziałem tych wszystkich wspaniałych
        ciosów włodarczyka, które widzieli komentatorzy.
        • bermin Re: czyli byłeś zachlany 27.11.06, 02:52
      • Gość: fan_boksu Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.telpol.net.pl 26.11.06, 02:17
        Zgadzam się, że nudna walka. Tak tragicznie stronniczych komentatorów jeszcze
        nie widziałem. Jak można wciskać ludziom taką ciemnotę !!! W moim odczuciu
        Cunningham był lepszy o te 2-3 punkty, choć w zasadzie lepiej powiedzieć, że
        Włodarczyk był gorszy. Zresztą widać było po Krzysiu, ze nie był z siebie
        zadowolony.
        • Gość: Behemot Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.aster.pl 26.11.06, 02:35
          Nie zgadzam się. Z tego co widziałem (choć zaznaczam, że na żywo - w telewizji
          być może dokładniej można było zobaczyć), to wyglądało to tak, że Amerykanin
          faktycznie ciosów zadaje dużo więcej, ale zazwyczaj na gardę, w powietrze, albo
          np. w ramię. Ciosy Włodarczyka były dużo dokładniejsze. Wydaje się też, że bił
          mocniej. Moim zdaniem wygrał tę walkę.
          • Gość: toma Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.aster.pl 26.11.06, 03:11
            to chyba ogladales inna walke albo nie masz pojecia o boksie... ja tez
            widzialem to na zywo... calkowita ustawka, werdykt skandaliczny... bardzo
            chcialem zwyciestwa Diablo ale uczciwego...
            • Gość: kasza werdykt skadaliczny ze szkodą dla polskiego boksu IP: *.devs.futuro.pl 26.11.06, 06:25
              wątpie by jakakolwiek gwiazda zgodziła sie walczyć teraz u nas skoro tu sie
              dzieją takie szopki, moze ten jeden sędzia też przesadził, ale rywal diablo
              spokojnie powinien wygrać tą walke jakieś 116-112, a komentatorzy żałośni, chyba
              za dużo na głowe ciosów przyjeli by umieć obiektywnie spojrzeć na walke, rozumie
              też mu kibicowałem, no ale tnz. ze chce by wygrał walke, którą w ringu przegrał.
              Widać nie tylko w piłce sędziowie gwizdają jak chcą.
              • Gość: bukmacher Ryzykujesz i przegrywasz :] IP: *.chello.pl 26.11.06, 10:30
                Ach ile tu glosow zawiedzionych hazardzistow. Bardzo mi przykro, biadolenie nie
                zmieni wyniku walki.
                Mr USS najczesciej wisial na przeciwniku, w przerwach machal rekami w
                powietrzu, albo walil po rekawicach i po jajach Diablo.
                • Gość: tom Re: Ryzykujesz i przegrywasz :] IP: *.culm.net 26.11.06, 11:21
                  Może i walił "po rękawicach i jajach", ale przynajmniej próbował ciosy zadawać,
                  nie tak jak Diablo, który stał całą walkę, nic nie robiąc w ataku. Jeśli za
                  obronę przyznaję się tytuły, to fakt Diablo jest mistrzem!
                  • Gość: bukmacher Re: Ryzykujesz i przegrywasz :] IP: *.chello.pl 26.11.06, 12:15
                    Buehehe frustraci :]
                    Wlasnie leci powtorka, proponuje ogladnac to co sie w nocy przespalo :]
              • bermin szkodą jestes TY dla internetu 27.11.06, 03:08
            • Gość: Behemot Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.aster.pl 26.11.06, 10:38
              No to kurcze paka, albo oglądałem inną walkę, albo nie mam pojęcia o boksie!
              Ile u buków straciłeś kolego?
          • Gość: SĘDZIA Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 09:56
            NIESTETY SEDZIOWIE SKRZYWDZILI AMERYKANINA.NA NEUTRALNYM RINGU WERDYKT BYŁBY
            ODWROTNY.NIESTETY,TAKA JEST PRAWDA!!
          • bermin Brawo i atakował 27.11.06, 03:07
        • Gość: ergiel Włodarczyk znowu kantuje. IP: *.aster.pl 26.11.06, 16:34
          Tym razem nie oglądałem jego "walki", po tym jak ostatnio wciśnęli tytuł temu
          nieudacznikowi (ślepy by zauważył, że to Włodarczyk dostał po mordzie).
          Niedobrze się robi, jak się słyszy to nazwisko.
      • Gość: gtratki Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.11.06, 02:40
        .... ja chlopakowi gratuluje a wszystkim zawiedzionym wynikiem walki zycze
        popukania sie w glowe !
        • Gość: dfasdf Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 03:01
          tak, gratulujesz bo jest polakiem. spójrz na to obiektywnie. walka była na
          remis, a tamten koleś to też człowiek, być może nawet lepszy od włodarczyka
          (jeśli są jakieś tego kryteria). też musi zarabiac na swoją rodzinę.
          • aramba Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 26.11.06, 12:49
            Nie boj sie - za darmo nie walczyl.
      • Gość: look spotkały się dwóch kogucików bez ciosu - nudaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 02:59
        Skikali wokół sibie skikali, ani to boksu nie przypominało, raczej walkę kogutów. Nie widziałem jednego porządnego siarczystego ciosu, faceci bez kowadła w łapie - proponuję szachy. ;)
        • Gość: abc Re: spotkały się dwóch kogucików bez ciosu - nuda IP: *.zax.pl 26.11.06, 03:17
          Dokładnie o w wykonaniu Włodarczyka wszyskie walki są tego typu.

Ale i tak dobrze że "Krzysio" wygrał, bo gdyby było inaczej to pewnie by sie
          rozpłakał,jak po przegranej walce z Rosjaninem którego nazwiska niepamietam.
      • Gość: toma Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.aster.pl 26.11.06, 03:16
        skanaliczny werdykt... szkoda, ze nie mozna obejrzec uczciwego widowiska...
        mogli od razu wyjsc i powiedziec: uwaga, dalismy sedziom w lape i wygra
        Diablo... szkoda chlopaka, bo bardzo go lubie ale przestane ogladac walki z
        udzialem Hammer KO Promotion... to wszystko przypomina ustawiona walke w ktorej
        przegral Tiger...
      • Gość: kaszel jak może być tak wielka rożnica wśród sędziow IP: *.devs.futuro.pl 26.11.06, 04:00
        według jednego wygrał tylko jedną z dwunastu runf, a według pozostałych wygrał
        8 i 7.
        • Gość: Kuba Re: jak może być tak wielka rożnica wśród sędziow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 08:24
          Dulary promotora wygrały!!!!
        • Gość: billyjoe Re: jak może być tak wielka rożnica wśród sędziow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 10:40
          ...któryś z nich powinien mieć odebrane papiery sędziowskie-albo-albo!!
      • Gość: paranoja dwóch się po ryju leje,a 4 tys. ryja drze- hahahah IP: *.promax.media.pl 26.11.06, 09:01
        Czemu wsród ludzi jest tylu głupców i popie..ńców, wg mnie to ludzie chorzy
      • Gość: siwy Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.access.telenet.be 26.11.06, 09:12
        wielkie "gwizdy"
      • Gość: huha Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.aster.pl 26.11.06, 09:15
        Mnie się bardziej podobało jak boksował Cunningham, ale nie jestem specjalistą
        więc się nie będę wypowiadał o punktacji. Mam wrażenie, że na forum zawsze
        najwięcej specjalistów.
        • Gość: miecho mam wrażenie, że werdykt pod Polaka IP: *.devs.futuro.pl 26.11.06, 09:25
          Amerykanin się lepiej prezentował, gdyby walka byłą gdzie indziej aczej by Polak
          nie miał podarowanego zwycięstwa, zresztą co z niego za pięściarz skoro nie ma
          pary w dłoni. Przereklamowany pojedynej z skandalicznym zakończeniem, zresztą w
          jaki sposób sobie Polacy nabijją te rankingi pokazał pojedynek Bonina, potem
          niby mają 40 wygranych i jedną czy dwie porażki, a zagraniczni zawodnicy, jak
          już mają te 15-20 wygranych to walczą z najlepszymi, a u nas szkoda gadać.
          • Gość: diplodok Nuda. IP: *.net.pulawy.pl 26.11.06, 09:39
            Nudna ta walka,zaluje ze do tak poznej godziny sleczalem przed telewizorem aby go zobaczyc,natomiast bardzo podobal mi sie walczacy wczesniej Słowak:)
            • Gość: patyczak Re: Nuda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 10:51
              Zasnąłam przy 7 rundzie. Nie widzę dalszej kariery Wlodarczyka. Jak trafi na
              jakirgos Rosjanina to pojdzie na zawsze w diablo.
              A Skrzeczowi chyba odnowila sie kontuzja glowy.
      • news101 boks to pic na wode 26.11.06, 10:03
        Niestety boks jest bardzo nieskuteczna technika walki i ci wszyscy mistrzowie to
        leszcze jesli chodzi o skutecznosc. Kazdy z nich dostalby na ulicy potezny lomot
        od kogos kto trenuje np brazylijskie ju-jitsu czy tez inne style walki w zwarciu.
        Gdy dochodzi do zwarcia taki bokser przestaje istniec.
        • Gość: gosc Re: boks to pic na wode IP: *.aster.pl 26.11.06, 12:26
          O Boze!!! wiedzialem ze musi sie pojawic jakis glupi glos o skutecznosci jednej
          techniki walki nad druga... przeciez to nie o to chodzi!!!
          A jak by wypadl Micheal Johnson w konfrontacji z brazylijskim ju-jitsu? Do
          zwarcia pewnie by nie doszlo bo ju-jitsu by nie dogonilo Amerykanina :)
          A jak by wypadla Renata Mauer-Różańska z konfrontacji z brazylijskim ju-jitsu?
          Penwie by go sprzątnęła z odległości kilometra :)
          • Gość: Maskonór Re: boks to pic na wode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:35
            Hehehe, dobre:))
      • Gość: Tony Ludzie uczcie sie od promotorów Włodarczyka IP: *.piekary.net 26.11.06, 10:05
        Wystarczy tylko dwóch sędziów opłacić, w ten sposób trzecia walka jest gratis :)
        • Gość: fatality Re: Ludzie uczcie sie od promotorów Włodarczyka IP: *.e-wro.net.pl 26.11.06, 11:11
          to był największy przekręt roku :) przez dwie ostatnie rundy Włodarczyk unikał
          walki. zwłaszcza ostatnia runda była beznadziejna. Amerykanin zasłużył na
          wygraną. mimo wszystko gratulacje :)
          • Gość: fatality Re: Ludzie uczcie sie od promotorów Włodarczyka IP: *.e-wro.net.pl 26.11.06, 11:19
            jeszcze słówko.. pamiętacie walkę Zegan - Gregorian? ten sam przekręt ,tylko w
            drugą stronę :)
            • Gość: tom Re: Ludzie uczcie sie od promotorów Włodarczyka IP: *.culm.net 26.11.06, 11:25
              Dokładnie! Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że to się odbywa na zasadzie wymiany
              - jeden nasz przegrywa, jeden wasz wygrywa! np. Zegan-Diablo, Gołota-Adamek...
      • Gość: Gość z Poznania Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:32
        Witam,
        Z góry zaznaczam, że nie jestem wielkim fachowcem w sprawach boksu :) Oglądałem
        walkę, uważam, że była wyrównana. Jakoś nie widziałem przewagi, którą widział
        sędzia amerykański (jego punktowanie to szczyt bezczelności). Jakoś dziwnie nikt
        tego na forum dotychczas nie poruszył.
        Po zakończeniu wiedziałem, że na forum pojawią się głosy jaki to był wielki
        przekręt, jak to Amerykanin został skrzywdzony, itd.
        Tak samo było z walką Adamka. Wszyscy widzieli jego wspaniałą postawę tylko nie
        rodacy.
        Ja się pytam, jak miał punktować sędzia z Polski? Przy tak wyrównanej walce miał
        wskazać Amerykanina?

Czuję, że gdyby sędziowali moi przedmówcy to z nieznanych mi pobudek wskazali by
        Amerykanina.
      • Gość: eryk_77 Bravo Diablo - Polska Górą ! IP: 82.139.26.* 26.11.06, 11:45
        Polski boks odniosl kolejny sukces
        Ruscy maja Valujewa i innych
        My Adamka i Diablo
        Mam nadzieje ze za jakis czas ktorys z naszych bokserow
        zdobedzie mistrzostwo z najciezszej z wag
        Choc mysle ze gdyby nie sedzowie to Golota juz by to zrobil
        Ruscy zorganizowali walke w Niemczech to Walujew wygral
        Gdyby w Polsce Golota bil sie o pas mielibysmy mistrze swiata

pozdro
        • Gość: r7 Re: Bravo Diablo - Polska Górą ! IP: *.net.pulawy.pl 26.11.06, 12:10
          Ja byl spuscil srogi lomot temu Wlodarczykowi..
      • Gość: figher Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.wislaNET.pl 26.11.06, 12:30
        Nie ma to jak forum. Wszędzie sami znawcy. Czy my Polacy musimy być tacy
        śmieszni - jak Polak przegra to mówimy, że oferma, jak Polak wygra to mówimy,
        że miał szczęście albo oszukał, albo rywal był słaby. No, ale taki z nas widać
        naród.
        Co do walki - starałem zabawić się w sędziego, punktowałem rundy i wyszło mi
        114-114, ewentualnie odrobinę naciągane 115-113 dla Włodarczyka. Walka była
        bardzo wyrównana i gdyby Amerykanin wygrał 2 punktami to też werdykt byłby ok.
        Tylko werdykt sędziego z Ameryki, który dał zwycięsto Cuunninghamowi 119-109
        był śmiechu wart (11 rund wygranych!!! - kpina).
        Tyle razy przegraliśmy o włos. Cieszmy się do cholery, że nasz rodak o włos
        wygrał!!!
        • c_22 Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 26.11.06, 12:46
          Najgorsze w tym wszystkim było znów polactwo,czyli pijany gość przyklejajacy
          sie do mistrza i ta modlitwa boksera ... Kiedy nasza piękna ojczyzna będzie
          naprawdę piękna ?
      • Gość: rafał Nie oglądałem. Był przekręt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:58
        no bo jak nazwać punktacje 109:119, 116:112, 115:113 ?! To jakaś kpina, to jak to w końcu było ?
        • bermin Re: Nie oglądałem. Był przekręt ? 27.11.06, 03:30
          byłem na torwarze, widziałem, później w tv 7 razy odtwarzałem. WYGRAŁ,
          NIEWĄTPLIWIE!
      • Gość: Grek Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:59
        1 - Amerykanin kontrolował walkę - zadawał 3 ciosy,klincz,lewy stopujący; Włodarczyk odpowiadał jakimiś słabymi próbami zadania mocnego prawego,zwykle na rękawice.Ani jeden ani drugi nie zadali ciosów znaczących.Powinien wygrać Amerykanin,i to dobrymi 4 punktami.

2 - Kulej z Kostyra powinni zostać pozbawieni wstępu na stanmowisko komentatorskie na każdej szanującej się gali.To co ci panowie wygadywali,to ręce z gaciami opadały.Kompletnie bagatelizowali Amerykanina,skupiając się na Włodarczyku,który oczywiście cały czas,wg icj komentu,wygrywał w sposób niepodważalny i zasłużony,a kto tego nie widział,ten powinien pójśc do okulisty.Ja,obu panom doradzam wizytę u psychiatry i neurologa.

3 - wiadomo już dlaczego np.Roy Jones nie chciał pojedynku z Michalczewskim w Europie : machloje wujka Kinga w Stanach,to picz#ka przy tym co się dzieje na tych żałosnych galach w Niemczech czy w Polandii - jeśli nie ma nokautu,to albo europejczyk dostaje wygraną na punkty albo kiedy tylko na moment zyska przewagę i zagoni rywala do rogu sędzia przerywa walkę ogłaszając i ma wygraną przez TKO (przynajmniej 30 % walk w ten sposób podarowano Michalczewskiemu w jego Hamburgu czy innym kur#widołku szwabskim - kto ma lepszą pamięc nie zapomni szybko jak skrzywdzono Richarda Halla; taki z Tigera mistrz jak z koziej d... gitara basowa - to tylko my tutaj się podniecamy jaki to on nie był kozak; w wielkim boksie był nikim : mistrzunio,co to za Hamburg nosa nie wystawił i z nikim wybitnym nie stoczył walki...).

4 - niech ten cały Diablo jedzie do Stanów i tam się bije,zamiast na tych knajpianych galach w Pierdziszewie : mistrzem to on może być dla swojej baby,na pewno nie jest mistrzem dla kogoś kto na tym sporcie ciut się zna. Miała byc feta,to jest,tylko jaką trzeba być szmatą,żeby się cieszyć z wygranej darowanej przez sędziów (być może przeszmlacowanych albo zwyczajnie pijanych albno krewnych i znajomych królika).

5 - Hammer Knockout Promotion wygląda na stajnię wałachów,a nie ogierów.Wałąchów nadających się do obijania jakich Murzynków z Zimababwe,których bierze się chyba z łapanki i po 2 tygodniach odchudzania i uczenia do czego służą rękawice wystawia do ringu,żeby machomeni a'la Kostecki mogli sobie nabić rekord,ktory później pokażą wnuczkowi - "zobacz,Frycku,jak dziadek lał po mordach frajerów". Szkoda,że dziadek sam był frajerem.A co gorsza,stojący za dziadkiem robili frajerów ze wszystkich kibiców sportu w tym kraju.Tylko Kulej z Kostyra mogą się czuć w siódmym niebie.
        • Gość: UK boy Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.range81-152.btcentralplus.com 26.11.06, 13:19
          to dales do pieca - ale w pelni popieram, walki nie widzialem :P
        • masonizyd Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 26.11.06, 13:22
          mocno powiedziane (albo jak kto woli napisane), ja sądze, że to przesada, walka
          była wyrównana, Amerykanin wyprowadził więcej ciosów, ale w większości bardzo
          lekkie, a Włodarczyk miał bardziej spektakularne akcje, więcej mocnych ciosów
          dochodziło Cunninghama.
          Po walce było nawet widać, że twarz Włodarczyka nie była nawet ryśnięta, więc o
          czym mówimy. Błędem Cunninghama, było to ,że walczył tylko z kontry a i to
          niezbyt skutecznie, powinien też próbować bić więcej ciosów na górę, a anemiczne
          w większości ciosy na tułów może wzruszyłyby głupich sędziów w zawodach
          amatorskich, którzy przyciskają guzik równo z ciosem...
          Jednakże trzeba przyznać, że Włodarczyk w normalnych warunkach nie powinien był
          zostać mistrzem. Dlaczego? Otóż by wygrać z aktualnym mistrzem świata trzeba coś
          więcej pokazać niż nieznaczna optyczna przewaga, trzeba zadawać więcej ciosów,
          nie wystarczy tylko optycznie dominować.
          Ale no cóż z drugiej strony Cunningham jak chciał na pewno wygrać z Polakiem to
          też musiał się bardziej przyłożyć. W końcu wiadomo, że gospodarzom wszędzie
          pomagają nawet ściany ;).
          A więc reasumując: Werdykt nie był dla mnie jakimś większym przekrętem, ale
          znając zwyczaje sędziów raczej bym skłonił się na 2-1 dla Amerykanina.
          W każdym razie odwrotny werdykt przyjąłbym ze zrozumieniem
          • Gość: GS Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.toya.net.pl 26.11.06, 15:13
            > Jednakże trzeba przyznać, że Włodarczyk w normalnych warunkach nie powinien
            był
            > zostać mistrzem. Dlaczego? Otóż by wygrać z aktualnym mistrzem świata trzeba
            co
            > ś
            > więcej pokazać niż nieznaczna optyczna przewaga, trzeba zadawać więcej ciosów,
            > nie wystarczy tylko optycznie dominować.

???? Przeciez walka byla o WAKAT w federacji IBF, tu nie bylo zadnego mistrza...
        • Gość: Gość z Poznania Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:50
          Hmmm... można wiedzieć kim Ty jesteś, żeby krytykować, np. Pana Kuleja?
          Co osiągnąłeś w boksie, sporcie i życiu żeby dawać dobre rady tak znamienitym
          ludziom ?
          Szanuję wolność słowa, każdy może pisać co myśli, ale są pewne granice.
          "Michalczewski słaby bokser". Cóż, ja pozwolę sobie mieć jednak inne zdanie.
          Przypomnę Michalczewski vs. Virgil Hill.
      • hachment Krzysztof Włodarczyk Sedziowie pomogli!!!! 26.11.06, 13:29
        Wlodarczyk jest ostatnim bokserem na swiecie ktory powinien zostac mistrzem
        swiata,przecierz to straszne kalectwo,a ta gala to do dupy.Trzeba bylo ogladac
        gale tego samego wieczoru z walki Schultza w Niemczech.
      • piotr33k2 Re: Krzysztof Włodarczyk mistrzem świata 26.11.06, 14:06
        ja również gratuluje włodarczykowi bo walczył najlepiej jak obecnie umiał i
        doskonale taktycznie aby zniwelowac niewątpliwą przewage amerykanina w technice
        i warunkach fizycznych ,dla mnie walka była remisowa ale remisu być nie
        mogło,amerykanin to doskonały bokser napewno o wiekszych mozliwościach niż
        włodarczyk ale ten nie pozwolił mu sie rozwinąć i pokazać swojej pełnej
        klasy ,dlatego tym bardziej należa sie słowa wlodarczykowi że nie pozwolił mu
        na wiele a sam zadał wiecej celnych i mocnych ciosów .
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka