Gość: piłkarz phi, szwaby na swoim terenie IP: 213.199.198.* 27.11.06, 10:39 Wygraj z Niemcem na gali w Waterlandzie na punkty to jesteś niezły miś. Każdy kręci wałki, a tylko nam ma się dostać?! Pamiętacie walkę Michalczewskiego z Gonzalesem? To był piękny wał:) A Włodarczyk to wieśniak i używa wieśniackiej ksywy prosto z wiejskiej dyskoteki. Ale niech ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: phi, szwaby na swoim terenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:27 Temu samemu Michalczewskiemu,w Hamburgu,wielokrotnie darowano zwycięstwa - pomysł był prosty : w przegrywanej walce,wystarczyło,że na moment zyskał wiekszą przewagę,zagonił rywala do narożnika,a pan sędzia przerywał walkę i ogłaszał wygraną "tigera" przez TKO - niby w trosce o zdrowie jego rywala,który na nim podupadał dopiero w momencie,kiedy ogłaszano,że przegrał,bo na 5 sekund Michalczewski zdobył przewagę.Takich walk było co najmniej kilkanaście,w tym większość trudnych, jak te z Richardem Hallem. Odpowiedz Link Zgłoś
venegoor Niepoważny sport 27.11.06, 11:00 Prawda jest taka, że bardzo wiele zależy od miejsca w którym walczysz. Wielokrotnie lepsi bokserzy, którzy niestety nie potrafili powalić rywala na deski przegrywali na punkty wygrana walkę. Obawiam się, że Diablo przegrałby tę walkę gdyby odbyła się za oceanem. Sportowcy w karykaturze: www.bestnews.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=74 Odpowiedz Link Zgłoś
ka.ro2 Re: Niepoważny sport 28.11.06, 12:58 zgadzam sie z Venegoorem. madrze piszesz. zupelnie co innego moglo by byc za oceanem., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulus3 Bo my czarnuchy to we krwi mamy ze z bialasami IP: 212.125.240.* 27.11.06, 11:11 nie przegrywamy, ale jak oprzegramy to znaczy ze nas ci wstretni rasisci oszukali !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włodarc.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:30 Wczoraj w "Sportowej Niedzieli" Włodarczyk oświadczył,że będzie walczył tylko w Polsce,bo (mimo,że w Ameryce i kasa,i sława i media) bardzo kocha swoich kibiców,którzy,cytuję "jak bokserowi idzie,to wspaniale dopingują" :))) - po pierwsze : pewnie,walcząc tu w Polsce,nawet najlepszych rywali sędziowie wypunktują,dostając siano pod stołem; po drugie : co to za kibice,którzy dopingują wtedy kiedy idzie,podczas gdy "prawdziwego kibica poznaje się w biedzie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włodarc.. 27.11.06, 11:42 cóż miałem wątpliwości co do Diablo przed ta walką biorąc pod uwagę jego niektóre poprzednie "zwycięstwa" ale niestety jeśli Ameryknin sądził że wygra bo jest bardziej utytułowany i może zdobyc pas przez defensywę a to Diablo praktycznie cały czas był w natarciu to się pomylił... Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 :) 27.11.06, 12:06 Diablo "był w natarciu" w stylu Ruiza... Wygrał 2, może 3 rundy z USS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckusa dumna amerykanska !!!frajernia!!! IP: *.aster.pl 27.11.06, 12:05 wielki,dlugi murzyn chyba sie przyzwyczail ze wystarczy skakac po ringu jak malpa i w hiphopowym stylu rzucac od czasu do czasu jakis prosty na korpus albo obijac rekawice rywala a brat King oplaci sedziow.zreszta przywiozl ze soba przekupnego punktowego i glownego ktory traktowal go jak ziomka. przede wszystkim jezeli przez cala walke z taka przewaga warunkow fizycznych zawodnik cofa sie do tylu to jest slabszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgj nareszcie polacy zrobili kogos na szaro!!! brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:25 ile razy to nam odebrano niesprawiedliwie pasy???? pora sie odkuwać:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nareszcie polacy zrobili kogos na szaro!!! br IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:03 Jaki pas taki mistrz . Diablo mistrz swiata - koniec swiata Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 ip mgm.gov.pl 27.11.06, 13:31 Budżetówka powinna pracować, a nie buszować po forach internetowych. Będzie mnie tu denerwował za moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betasz Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włodarc.. IP: 136.8.152.* 27.11.06, 13:35 Nie jestem kibicem boksu. Walkę oglądałem na żywo z przyjaciółmi, bo udało mi się dostać zaproszenie i przyznam, że podczas walki odnosiłem wrażenie że Diablo (pomimo delikatnej przewagi może w dwóch rundach) jest jednak słabszy. Rzeczywiście były ciosy poniżej pasa niezauważone przez sędziego, ale wynik kompletnie mnie zaskoczył. Myślałem też, że jak mecz jest bardziej wyrównany, to wynik jest wydawany na korzyść obecnego mistrza. Później usiłowałem sobie ten werdykt tłumaczyć tym, że Krzysztofowi udało się kilka razy mocniej trafić przeciwnika tak, że widać było po nim (wystarczyłoby "dobić" do KO). Szkoda tylko że po gali, która powinna być świętem boksu w Polsce pozostaje taki niesmak. Ciekawe czy będzie rewanż? Na pewno będę go oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 ... 27.11.06, 13:42 Wreszcie trafny, rozsądny, a przede wszystkim kulturalny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:52 każda runde sędziowie punktują oddzielnie , wygrywa runde ten który zada więcej celnych ciosów ,tej walki Włodarczyk nie wygrał sam sędziowałem wiele lat to moge coś na ten temat powiedzieć.A boks zawodowy to biznes tylko w biznesie jest tak jak robisz wałek to kto będzie robił z toba interesy.Nie dziwię się że Włodarczyk chce walczyć tylko w Polsce tylko następnym razem przeciwnicy i ich promotorzy będą pamiętać o walce na Torwarze A pozostałe walki /z wyjątkiem Tokariewa i Urkal / tragedia , przeciwników chyba złapali godzinę wcześniej na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macG Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:56 Tyle tylko, że obecnego mistrza nie było na ringu - obaj byli pretendentami Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda 27.11.06, 14:25 To zauwaz sierotko, gdy kolejnym razem bedziesz probowal to sobie wytlumaczyc, ze na ringu tym razem mistrza nie bylo. To byli pretendenci do wakujacego pasa i pas dostal ten, ktory byl lepszy - Cunningham ladnie machal lapkami, skakal i kiwal sie, ale gdyby spojrzec w dokladne statystyki (szkoda, ze nie podali), to glowe dam sobie uciac, ze zdecydowana wiekszosc jego machniec nie dochodzila celu, a polowa reszty trafiala na garde Wlodarczyka. Ten gosc to jakas pokraka - wielki (wiekszy zasieg rak, wyzszy, bardziej muskularny), a kompletnie nie potrafil tego wykorzystac, zero walki w poldystansie, w zwarciu tylko klincz, a w dystansie pykniecia od niechcenia, o ktorych juz pisalem. Strach w oczach i nic wiecej. Wlodarczyk z kolei znacznie mniej wszechstronny, z gorszymi warunkami, a mimo to nie bal sie wchodzic, skracac dystansu - malo tego, potrafil z daleka lewym trafic, na co przy tej roznicy Amerykanin w zaden sposob nie powinien pozwolic. W poldystansie i zwarciu Wlodarczyk dominowal i tyle. Wygral walke, ktora byla bliska remisu. A sedzia ze Stanow z wypelniona karta sedziowska przyjechal, ot, dowcipnis. Odpowiedz Link Zgłoś
bszydlow Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda 27.11.06, 14:47 Jak wyżej napisałem, nie jestem kibicem, a na mecz dostałem się przypadkowo. Walki bokserskie oglądam czasami w TV. Przepraszam wszystkich urażonych, że myślałem że Cunningham jest mistrzem. Nie zmienia to reszty mojej wypowiedzi. Styl walki naszego Diablo nie był powalający (stąd tyle wątpliwości co do słuszności werdyktu) i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda 27.11.06, 15:30 Tak sie walczy, jak przeciwnik pozwala - Cunningham myslal, ze mniejszego (ogolnie rzecz biorac) Wlodarczyka bedzie mogl punktowac z dystansu - nie mogl, bo Wlodarczyk raz, ze mial niesamowicie szczelna garde, a dwa, ze umiejetnie skracal dystans. Wlodarczyk mial ochote pojsc na wymiane w poldystansie, zwarciu lub mocno walnac w dystansie (w koncu uderzenie ma), jako ze punktowac z racji roznicy warunkow szans wiekszych nie mial - rowniez nie za bardoz mogl, bo kazde zblizenie sie do przeciwnika konczylo sie klinczem Cunninghama. All in all - Wlodarczyk akcjami w poldystansie i zwarciu zdzialal znacznie wiecej, niz Cunningham skaczac wokol niego i uderzajac w rekawice lub nawet do nich nie siegajac (absurd przy tych warunkach, ALE tez ewidentnie bal sie Polaka, co go nieco tlumaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kołoc Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włodarc.. IP: *.piekary.net 27.11.06, 14:20 Jak ktos przegrywa i jest wyraznie slabszy to potem doszukuje sie przekretow..a co do sedziego punktujacego 119:109..no coz..widocznie ludzie Amerykanina byli w stanie oplacic tylko jednego sedziego. Trzeba bylo pomyslec przynajmniej o dwoch, wtedy pas zostalby w ich posiadaniu;) Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 ?! 27.11.06, 14:36 Mylisz się, amerykański sędzia zobrazował to, co miało miejsce na ringu. Nie pozwolił Wasilewskiemu wpłynąć na siebie, promotor konferował z sędziami w trakcie walki. WIELKI PRZEKRĘT. 5 dni pobytu USS w Polsce zamiast 10 na aklimatyzację, zamieszanie z polskim sędzią bez akredytacji IBF, zamieszanie z rękawicami tuż przed walką, zamieszanie z nieskontrolowanymi rękawicami rzuconymi przez Diablo tuż po walce, zamieszanie z powodu braku kontroli antydopingowej, wreszcie skandaliczny werdykt -Diablo w stylu Ruiza wygrał 2-3 rundy. Do diabła z taką organizacją i takim mistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Nawet Tokariew wygrałby z Włodarczykiem. IP: *.orion.pl 27.11.06, 15:04 Ten piosenkarz? Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 8. w rank.IBF 27.11.06, 15:13 Ten, który walczył przed Diablo. Wg fachowców z fightnews i eastsideboxing lepszy od Włodarczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: 8. w rank.IBF 27.11.06, 15:33 Mowisz o tym fachowcu z eastsideboxing, ktory nie ogladajac walki zgodzil sie z placzacym Cunninghamem, napisal kilka bzdur w jego obronie, a nastepnie zostal wysmiany przez 95% komentujacych artykul? Jakkolwiek jestem w stanie zrozumiec, ze walke mozna bylo punktowac blisko remisu, to zgodzenie sie z sedzia Amerykanskim (119-109 dla Cunninghama) samo w sobie swiadczy najlepiej o 'fachowcu' (albo raczej 'fahofcó') z eastsideboxing. Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 ręce opadają 27.11.06, 15:56 Tę walkę oglądali fachowcy w internecie pay-per-view. 95% komentarzy pochodzi z Polski, zwróć uwagę na nicki, a najprawdopodobniej Chammer Kundel Promotions siedzi od rana skacowane przed komputerami i bije pianę dla własnych korzyści marketingowych. Nie kompromituj się i nie krytykuj koneserów pięściarstwa z prestiżowych serwisów światowych. Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: ręce opadają 27.11.06, 16:51 Taaa, spec z Filadelfii (miasto rodzinne Cunninghama) napisal co napisal i wszyscy maja uznac to za swiete slowo :) Szefie, nie badz smieszny. Komentarze pochodza od ludzi z calego swiata, przejdz sie po forach... sugerujesz, ze Polacy opanowali swiatowe fora bokserskie? Lol... Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 :D 27.11.06, 17:10 Twoje logiczne myślenie mnie rozbroiło. Taaa. :D Wejdź jeszcze na boxrec. Taaa. :D Pozdrawiam, taaa. Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: :D 27.11.06, 18:39 Chcesz byc cwany, a jestes zalosny. Swoje opinie wyrazily osoby o ustalonej reputacji w swiecie bokserskich grup dyskusyjnych. Moga ci sie nie podobac, ale to nei znaczy, ze masz prawo doszukiwac sie spisku przeciwko biednemu Amerykaninowi rzekomo w Polsce w kosmos wywalonemu. Byl gorszy i tyle. Kazdy widzi to, co chce, a o wszystkim decyduja sedziowie ;) EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 "lol2" -tak...? :) 27.11.06, 19:30 Nie, nie chcę być cwany, jest to dla mnie wada. Ty jesteś cwany i bardziej zarozumiały, niż inteligentny. Jakie sławy? Nazwiska. Oprócz osób powiązanych z komentowaniem walki w Polsacie, które nie mogą nieprzychylnie wypowiadac sie o grupie H.N.P. NAZWISKA ŚWIATOWYCH SŁAW CHŁOPCZE CENIĄCYCH KUNSZT BOKSERSKI WŁODARCZYKA -PODAJ MI BARDZO CIĘ PROSZĘ WRAZ Z LINKAMI JEŚLI TO MOŻLIWE. Czy słuchałeś komentarza po walce najwybitniejszego polskiego publicysty w sprawach boksu Janusza Pindery? Nie zdziwię się jeśli za tydzień walka będzie uznana jako non-contest. Włodarczyk "Ruizo" ma bardzo przebiegłego promotora, to trzeba przyznać. Pozdrawiam sendzia Kromka z pasztetem Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: "lol2" -tak...? :) 27.11.06, 19:55 primo - nie 'chlopcze', bo tych szukac mozesz sobie w najblizszej okolicy :) secudno - nie dyskutujemy o "kunszcie bokserskim Wlodarczyka", jego docenianiu i chwaleniu, a o tym, kto wygral walke. O tym, ze Wlodarczyk to taki 'sztywny pal Azji', wie kazdy. O tym z kolei, ze ten sztywny jak zawsze (choc jednak nieco bardziej ruchliwy, niz zwykle) Wlodarczyk wystarczyl na Cunninghama - wie zdecydowana wiekszosc oceniajacych ta walke. Wiekszosc ta jest zgodna co do tego, ze 1) poziom walki byl niski 2) walka byla bliska remisu 3) niewielka, ale jednak, przewage uzyskal (dzieki ciaglemu napieraniu i walce w poldystansie i zwarciu) Wlodarczyk. Jako, ze zaden z nich mistrzem nie byl, nie bylo wiec mozliwosci punktowania pod mistrza, jak to sie czesto robi (rundy remisowe punktuje sie czesto dla mistrza wedle zasady - mistrza trzeba pokonac zdecydowanie - nie zgadzam sie z nia, ale takie reguly da sie zaobserwowac). Wypunktowano wiec wygrana Wlodarczyka. Proste? Jak najbardziej. Policz sobie, co musialoby sie stac, azeby za prawdziwa uznac punktacje sedziego ze Stanow :D Kompletna dominacja. Widziales cos takiego? Chyba tylko wtedy, kiedy stali obok i mozna bylo porownac ich warunki fizyczne - owszem, w tym Cunningham gorowal. Cala reszta - slabizna. Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 :) 27.11.06, 20:11 Żałosny Chłopcze. Znajdz mi wypowiedź światowego autorytetu chwalącego postawę Włodarczyka w tej walce. W prawie każdej rundzie minimalną przewagę miał Cunningham. Stąd właściwa punktacja Amerykanina. Tyle. Pozdrawiam Ciebie i (tak przypuszczam) Twojego chłopca. P.S. To nie była złosliwość, nie jestem homofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda IP: *.neologic.pl 27.11.06, 15:59 byłem na tej walce. Cała gala to była ściema przywieźli kilku słowaków( najbardziej podobał mi sie ten który walczył z Boninem- nie potrafił kolo kierunku zgadnać:D) co do punktacji dla mnie a miałem bardzo dobre miejsce Diablo przegrał.... niezależnie od tego co kto powie widziałem to na własne oczy a byłem bardzo blisko ringu. Walka BYŁA ewidentnie zrobiona. Mam jedynie nadzieje ze jeżeli kiedykolwiek będzie jeszcze organizowana taka gala boksu w polsce to bedzie lepiej sędziowana:/ ... a tak zapłaciłem za bilet i poza dwoma no może na upertego trzema walkami nie było co oglądac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda IP: *.chello.pl 27.11.06, 16:17 ====>Siwy z tego co znam realja sportow walki to polega to na tym zeby przeciwko mlodym obiecujaco zapowiadajacym sie zawodnikom w weiku 19-20 lat wystawiac na gali w ojcZyznie organizowanej przez ich promotorow zawodnikow ktorych pokonuja motywacja sa zwyciestwa przykladowo kostecki czy hutkowski dostaja przeciwnikow w swojej kategorii pokoroju Tokarjewa dostaja ko po 20 secundach i napewno blysna w przyszlosci na swiatowych ringach trzeba rozwijac to stopniowo zgodze sie z toba w 100% ze typ z ktorym walczyl bonin to jakis kelner albo ochroniarz w vanessie A co do wlodarczyka to nie wmuwisz mi ze przegral bo jak napisalem pare komentarzy wczesniej to po 1 umial narzucic swoj styl walki 17cm zasiegu ramion w boksie to sa kilometry mimo to zniwelowal dochodza do tego faule i nie porownywalna ilosc ciosow ktory byly w powietrrze lub w garde ze strony cunninghana i nie zgodze sie z tym ze wlodarczyk przegral a jesli nawet to nie takim stosunkiem jak przedstawil to sedzia z usa pogodzil bym sie gdyby wynik byl w granicy 115-113 przeciw wlodarczykowi Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen80 :) 27.11.06, 16:27 Nie pisz proszę, że Tokariew jest słaby. Obejrz kilka jego walk, sprawdź z kim już walczył, sprawdź na którym miejscu jest rankingach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:28 Kiedys ogladalem walke Diablo w Opolu. Juz nawet nie pamietam z kim walczyl (raczej znaczenia to nie ma), ale nie znokautowal rywala. Malo tego, wygladal tak jakby jego mieli za chwile znokautowac... Po ostatniej rundzie wyszedlem z hali, bo nie chcialem znac wyniku sedziowskiego. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy sie dowiedzialem nastepnego dnia ze Diablo zwyciezyl swoj pojedynek wyraznie na punkty... Dlatego nie zdziwilbym sie jakby sie okazalo prawda to co mowil przeciwnik Wlodarczyka. Z restza Diablo mnie nie przekonuje, walczy beznadziejnie (taki nudny boks rzadko sie widzi) i jeszcze wygrywa juz ktorys pojedynk kontrowersyjnie. Jestem przekonany ze jakby walczyl na innym terenie to by przegral. Odpowiedz Link Zgłoś
alkana Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włodarc.. 27.11.06, 16:37 Nie jestem kibicem boksu, ale od lat 60-tych jestem bacznym obserwatorem. Oglądałem całą walkę. Nie była imponująca, przypominała raczej partyjkę szchów w wykonaniu wybitnych szachistów. Amerykanin ,to cwaniak miglans bokserski.Sędzia ringowy to ślepiec który nic nie widział poniżej pasa Włodarczyka,gdzie conajmniej 6-krotnie został uderzony. Każde zwarcie natychmiast przerywał,dlaczego?powód jest prosty, amerykanin miał dłuższy zasięg ramion, a w zwarciu8 był nieporadny. Włodarczyk walczył przeciwko 3 amerykanom ,Dwóm w ringu i jednemu za suknem. Terafnie skomentował to Skrzecz, kidy stwierdził że ten zza stolika jest ślepcem który rozum zostawił w USA. Włodarczyk boksował rozważniej i skutecniej. Uwaga zasadnicza . Odebrałem z niesmakiem fakt nie pogratulowania sobie walki między zawodnikami .Tutaj mimo wszystko zawalił Diabeł. Klęzenie i chełpienie mógł dokonac po podzękowaniu. No może sie mylę ale gestu podziekowania nie zauwżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Skandal, skandal, skandal. Rywal Diablo Włoda IP: *.aster.pl 27.11.06, 21:00 Nie była to piękna walka ale na punkty wygrana napewno przez Włodarczyka i proszę nie piep.... że jest inaczej bo to jakaś pomyłka. Czy większość z was oglądała tą walkę bo mi się wydaje że uczestniczymy tu w zbiorowym waleniu się w pierś i jęczeniem "my wcale na to nie zasłużyliśmy za ciency jesteśmy" zamiast skupić się na przekupionych sędziech i facecie który chwalił się że pokona naszego a okazał się bijącym jak panienka olbrzymem ;) Odpowiedz Link Zgłoś