Gość: kn59 nie badzcie naiwni IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:31 z takiego wypadku sie nie wychodzi, a jesli to bylby cud. nie szukajcie winnych bo ich nie ma a medycyna ani nasza siermiezna i takiz transport nic tu nie pomoga ani nie zaszkodza. modlmy sie za jana mazocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: nie badzcie naiwni IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:34 Tak? A co Ty o tym wiesz? Jakbys zobaczyl upadek Morgensterna, albo Malysza, albo Pochwaly, albo Ammana, albo takiego tam jednego Slowenca w Planicy i nie znal dalszego ciagu, to tez bys tak powiedzial. A przeciez wszyscy ci goscie lepiej czy gorzej dzisiaj skacza. Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina Re: nie badzcie naiwni 21.01.07, 00:36 Masz racje, ale oni po upadku nie tracili przytomności, nie spadali tak mocno ( o ile mnie pamięć nie myli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: nie badzcie naiwni IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:37 I znowu sie mylisz. Kilku z nich nie tylko tracilo przytomnosc (w tym Malysz), ale ladowalo na dluzej w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: nie badzcie naiwni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:06 Żaden z nich nie był w śpiączce, żaden nie miał zmiażdżonej czeęści czaszki... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: nie badzcie naiwni 21.01.07, 11:14 > żaden nie miał zmiażdżonej czeęści czaszki... A ten ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: nie badzcie naiwni IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 12:23 Tak i to mozna bylo ocenic juz tak na pierwszy rzut oka. Poza tym - nie chce sie licytowac, bo nie o to chodzi - Mazoch jest w spiaczce, ale sztucznie utrzymywanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: jestem z Adamem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:56 Adam Małysz jest zszokowany po tragicznym wypadku czeskiego skoczka na zawodach w Zakopanem. "Bardzo przybił nas ten upadek" - powiedział nasz zawodnik. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=28833 i dajcie już Adamowi spokój. bo chciałbym słyszeć wasze wyważone, refleksyjne komentarze, gdybyście byli w Jego położeniu, a dziennikarze jak sępy dociskaliby was o jakies wypowiedzi bezpośrednio "po"... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Małysz - jestes prymitywny jak ostrewka, .... 21.01.07, 00:37 ...takie głupie gadanie dyskwalifikuje cię na wieki wieków Amen . Spadaj, ze nie powiem dosadniej ........... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRASS Re: Jarek!!!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:50 A aglomeracja górnośląska ile powinna mieć wg Ciebie helikopterów jeśli Warszawa /1.5mil/ ma jeden.Podpowiem że ma cztery miliony mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Re: Jarek!!!. 21.01.07, 00:58 Gorny Slask powinien miec i bedzie zreszta wkrotce miec rowniez 1. Bo tutaj chodzi o promien dzialania takiego helikoptera, a nie ilosc potencjalnych rannych. Helikoptery powinny byc tam gdzie dojazd do najbliższego szpitala zajmuje dluzszy okres czasu, a jak wiadomo na Slasku szpitali jest pelno. Dlatego smiglowce ratownicze z reguly sa do dyspozycji malych wiosek, w gorach itd. Cos takiego jak w UK czy w Szwajcarii, ale na do tych standardow z 100 lat... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Co za chamska wypowiedz ! zreszta cóż ten chudy . 21.01.07, 00:47 ...człowieczek prezentuje.., inteligencji żadnej,poprosty prostak. Wstdz sie Małysz . Twój mit prysnął jak bańka mydlana. Jestes ZEREM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Co za chamska wypowiedz ! zreszta cóż ten ch IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:52 Porażka, co Ty człowieku piszesz... Dlaczego kogoś obrażasz? Czy Ty myślisz w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Mamy wybitnego skoczka i nie szanujemy tego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:03 To smutne.Małysz jest wybitnym sportowcem.Wiem,ma wady.Nie pije,nie stoczył sie,ma ładniejszą od naszej żonę,prowadzą z powodzeniem Fundację,ma lepiej od nas.Ale mimo tych wszystkich wad,czy nie zasługuje choć trochę na nasz szacunek? Jego wypowiedź była taka sama jak Tajnera i Kojonkowskiego.Oni wszyscy myśleli ,że to się skończy "jak zwykle".Czy to takie trudne do zrozumienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: Mamy wybitnego skoczka i nie szanujemy tego. IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:31 co ty piszesz: to zwykły prostak, Izka z wytrzeszczem to pasztet, który od lat się puszcza, ciągnie niego kasę, ma go w dupie i pewnie go oskubie przy rozwodzie:)))niestety- wszyscy górale to wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze to dopiero hipokryzja !!!!!!!!!!!!1 IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:56 " Czesi wściekli ....Austriacki trener naszych południowych sąsiadów, Richard Schallert, nie przebierał w słowach. - Dla FIS-u wyniki i pieniądze są ważniejsze niż zdrowy rozsądek - wypalił. - Czasami zdarza się, że wiatr wieje z boku, z przodu, z tyłu, ale tym razem wiał ze wszystkich stron! Jak w takich warunkach można skakać?! - pytał się rozwścieczony trener. no to po kiego ch...a nie zabronil swoim skoczkom skakac ????????? zreszta sami Czesi sie jakos malo przejmuja : " Zaskakujące, że w serwisach sportowych [ w Czechach ]informacja o dramacie Mazocha nie jest wcale najważniejsza. Dominują korespodencje z Anglii gdzie po długiej kontuzji na boisko wrócił Petr Cech, bramkarz Chelsea oraz relacje ze rzutów karnych, które dały Slavii wygraną w hokejowych derbach ze Spartą. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpisujcie się! !!!!!! IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:57 www.sportovninoviny.cz/diskuse/index.php?typ=0&idtyp=232107 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladette bezmyslnosc, glupota i ignorancja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:05 Uwazam, ze dobrze, ze skoki przerwano. A Malysz i Tajner i reszta, to bezduszna banda nastawiona tylko na pieniadze. Tragedia, bardzo zal mi tego skoczka. Mam nadzieje, ze z tego wyjdzie! W poniedzialek cala europejska prasa potwierdzi glupote prowadzenia zawodow w takich warunkach. Bezmyslnosc, gluptota i ignorancja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: tak.. Twoja IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:08 Akurat ta "bezduszna" banda nie odpowiada za to co się stało. To bezmyślność, głupota i ignorancja ale Twoja- w obliczu tej tragedii może by tak ciszej co? A nie frustracje swoje wylewać na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladette Re: tak.. Twoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:36 Ewunia w obliczu takiej tragedi nalezy glosno krzyczec NIE! Nie glupiocie, bezdusznosci reszty zawodnikow nastawionych tylko na kase. A z frustrowana to jestes chyba TY! CISZEJ? to czemu sie tu w ogole wypowiadasz krowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneeliess Re: tak.. Twoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:38 SIEDZENIE CICHO i patrzenie na cos takiego, to przyzwalanie, zgadzanie sie na glupote ludzi, ktorzy dopuscili do tego swoja ignorancja. Dlatego mowimy glosno: NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: rynsztokowy poziom wypowiedzi IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:49 Cóż za poziom- gratuluje dobrego wychowania! Ja nie wrzeszczę idiotyzmów - do ludzi, kórzy nie odpowiadają za stan faktyczny. Czyja wina- to się dopiero okaże. Na pewno nie zawodników takich jak Małysz W Twoim stylu wszyscy winni pisać tak baa od lat: TO SKANDAL, BEDUSZNOŚĆ,GŁUPOTA -odwołać Rajd Paryż Dakar, bo zginął zawodnik- a CI chamscy zawodnicy jada dalej. Rozumiesz? Ech pewnie nie, bo przecież nie potrafisz dyskutowań ze mną bez epitetów? jak nie zauważasz, ja Ciebie nie obrażam, jedynie to co Ty piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladette Re: rynsztokowy poziom wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:40 Cóż za poziom- gratuluje dobrego wychowania! > Ja nie wrzeszczę idiotyzmów - do ludzi, kórzy nie odpowiadają za stan faktyczny Nie wrzeszczyz idiotyzmow? A "idiotyzmow" to wedlug ciebie nie jest epitet? mam prawo wypowiadac co chce. Mam prawo niezgadzac sie, nieakceptowac decyzji tych ludzi i ich wypowiedzi. MAM PRAWO POWIEDZIEC: ZE TO SIE NIE MUSIALO WCALE WYDARZYC i ktos jest za to odpowiedzialny. A Twoje glupie komentarze sa przerazajace. Zasilasz wlasnie taka bande bezmyslnych osob, ktore cicho przyzwalaja na wszystko. Zal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladette Re: rynsztokowy poziom wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:43 A rynsztok to chyba miejscowosc z ktorej pochodzisz, czy jak? :D Coz za "wyszukane" slownictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: w takiej sytuacji a Ty zartujesz? Skandal! IP: *.chello.pl 21.01.07, 02:49 Taka jesteś zasmucona a stać Cię na żarty? Masz prawo pisać, jasne nawet mieć opinie. A ja mam prawo oceniać je jako idiotyczne. Nie widzisz róznicy, miedzy oceną i obrażaniem człowieka a Jego opini? Skad wiesz co ja myśle o tej tragedii, prócz tego,ze to bardzo nieszczęsliwy wypadek? Czy jak przekupa na targu w takiej sytuacji atakujesz wszystkich ślepą furią? Tyle do Ciebie. Mam już dosyć- zwłaszcza w tej sytuacji. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: i jeszcze jedno IP: *.chello.pl 21.01.07, 02:50 Kto jest za to odpowiedzialny? Ty już wiesz? Bo TV oglądałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: tak.. Twoja IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 03:21 Gość portalu: ladette napisał(a): > ....to czemu sie tu w ogole > wypowiadasz krowo? mamusia cie tak ladnie nauczyla a moze tatus taki entelygentny ? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: bezmyslnosc, glupota i ignorancja! 21.01.07, 01:36 > A Malysz i Tajner i reszta, to bezduszna banda nastawiona tylko na pieniadze. Rozumiem, że Małysz i austriaccy skoczkowie to ludzi pozbawieni instynktu samozachowawczego, a Kojonkoski to człowiek o mentalności sowieckiego generała - co tam, że jakiś mój skoczek się zabije, u nas ludzi mnogo. Ich wypowiedzi brzmią w stylu: "Ryzyko jest, ale naszym zdaniem nie jest aż takie duże. Jesteśmy gotowi je podjąć, nie boimy się, poradzimy sobie." Zupełnie inaczej brzmi wypowiedź trenera Czechów: "Jak w takich warunkach można skakać?!". I w "takich warunkach" jego podopieczni oddali łącznie 8 skoków - 4 w serii pierwszej i 4 w serii drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: bezmyslnosc-BTW.... IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:52 Jak prasa napisze to prawda? Europejska? A może prokuratura i sąd kolezanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladette Re: bezmyslnosc-BTW.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:34 Poziom twoich wypowiedzi jest koszmarny. Niestety nie partycypuje w tak niskim brodziku intelektualnym azeby skomentowac dalsze twoje wypowiedzi. Poczytaj troche, poucz sie i moze obyj w swiecie, a potem komentuj moje wypowiedzi. Zdaje sie, ze nalezysz do tych od moherowych beretow, co to tak na media nadaja.Dowidzenia PS: brawo za skrot "BTW"-moze to jakis Twoj krok w strone europejskosci (cywilizacji?) buehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: poczytaj słownik akronimów IP: *.chello.pl 21.01.07, 02:55 hymmm... Kobieto, zatrzymaj się trochę... robisz się niewiarygodna. Twój krzyk jest krzykiem o wszystko. Jakieś argumenty? Co do skrótu- przeczytaj w słowniku akronimów co to oznacza...Aha i jezyka polskiego dobrze? Ale... Ty chyba tylko pieklić się umiesz. Ale dosyć, ja kończę. Wiadomości ze szpitala pomyślne- będzie dobrze z Jankiem Mazdochem! Muisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: bezmyslnosc-BTW.... IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 03:36 Gość portalu: ladette napisał(a): > Poziom twoich wypowiedzi jest koszmarny. no pewnie ,jeszcze jej daleko do twojego poziomu by nazwac kogos krowa ! to jest odpowiedni - ale tylko dla takich cwokow jak ty - poziom !! > Niestety nie partycypuje w tak niskim brodziku intelektualnym łomatko ,sama to wymyslilas ? glupio pytam ,przeciez nigdzie tego nie moglas wyczytac :-( Odpowiedz Link Zgłoś
etom nowe info !!! 21.01.07, 01:15 Aktualizacja 01:09 Mazoch został około godziny 0.30 w nocy przyjęty na odział neurotraumatologii Szpitala UJ w Krakowie i poddany obserwacji. O stanie jego zdrowia na razie nie są udzielane żadne informacje. Przed przewiezieniem do Krakowa lekarz zakopiańskiego szpitala powiedział, że stan czeskiego zawodnika jest ciężki, a obrażenia, których doznał, zagrażają jego życiu. Podkreślił, że na prośbę opiekunów sportowca nie może udzielić bliższych informacji o stanie jego zdrowia. skokinarciarskie.pl/index.php?a=news&b=pokaz&id=5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ R.I.P. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:18 ja przypuszczam, że on już jest w stanie śmierci klinicznej i że informacja o tym będzie jutro po południu (jak nie będzie konkursu) albo w poniedziałek rano... póki co - show must go on... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: R.I.P. ??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:35 zauważ, że napisałem "przypuszczam" - wierz mi, że bardzo chciałbym się mylić :( Odpowiedz Link Zgłoś
wacek69 Bojkotujmy Małysza! To głupek 21.01.07, 01:22 Po wypadku Czecha pokazywali wesołego Adama czekającego na skok, ale jego późniejsze wypowiedzi to już po prostu skandal. Potwierdza to niestety obiegową opinię, że zawodowi sportowcy to w wiekszosci ludzie pozbawieni normalnej wrażliwości i przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Bojkotujmy Małysza! To głupek IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 01:24 wacek69 napisał: > Po wypadku Czecha pokazywali wesołego Adama czekającego na skok... jestes zwykal q...a ,albo ogladales z tasmy skoki z tamtego roku !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wacek69 Re: Bojkotujmy Małysza! To głupek 21.01.07, 01:28 Gość portalu: zrob_se_dobrze napisał(a): > wacek69 napisał: > > > Po wypadku Czecha pokazywali wesołego Adama czekającego na skok... > > jestes zwykal q...a ,albo ogladales z tasmy skoki z tamtego roku !!!!!!! ZDAJE SIĘ BIEDNY CZŁOWIEKU, ŻE JUŻ CI COŚ ADMINISTRATOR DZIŚ WYCIĄŁ. ODPISUJĘ CI WYJĄTKOWO: WSZYSCY ZAWODNICY PRZYGOTOWUJĄCY SIĘ PO WYPADKU MIELI ŚWIETNE HUMORY, A MAŁYSZ BYŁ RADOSNY. NIE Z POWODU WYPADKU ALE Z POWODU SWOJEJ GŁUPOTY, PODOBNEJ ZRESZTĄ DO TWOJEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: nie przyszło Ci do głowy że oni nie wiedzieli IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:31 Nie mieli pojęcia? Mało to upadków widzieli w swoich karierach? Czy w takim w Twoim mózgu coś jeszcze siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do ... IP: *.chello.pl 21.01.07, 19:14 Chciałbyś! Nic z tego, trolliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Bojkotujmy Małysza! To głupek IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 02:40 wacek69 napisał: > ZDAJE SIĘ BIEDNY CZŁOWIEKU, ŻE JUŻ CI COŚ ADMINISTRATOR DZIŚ WYCIĄŁ. nooo ,tylko ci sie zdaje hehe WSZYSCY ZAWODNICY PRZYGOTOWUJĄCY SIĘ PO WYPADKU MIELI ŚWIETNE > HUMORY, A MAŁYSZ BYŁ RADOSNY. jednak nie ogladales skokow z tasmy z tamtego roku - jestes po prostu slepa Q..wa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki do zrób se dobrze IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:36 zrób se dobrze- idź walić lepiej konia, ty chamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: do zrób se dobrze IP: *.c29.msk.pl 22.01.07, 00:22 Gość portalu: ki napisał(a): > zrób se dobrze- idź walić lepiej konia, ty chamie a gdzie go "zaparkowales" ? Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: Bojkotujmy Małysza! To głupek 21.01.07, 01:29 Mysle że jest szukany na siłę "chłopiec do bicia" padło na Małysza. Wypowiedz, którą tak gorąco komentujecie, z tego co wyczytałam, była wyrwana z kontekstu. A co do wesołości. Być może i był, nie wiem bo nie oglądałam w tv zawodów. Ale trzeba pamiętac o tym,ze każdy inaczej reaguje na stres.Jeden będzie płakac, inny głupkowato się usmiechac i dowcipkowac. Najważniejsze aby ten młody chłopak z tego wyszedł, czego mu z całego serca życze. Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Bojkotujmy Małysza! To głupek 21.01.07, 02:44 inga_iga napisała: > A co do wesołości. Być może i był, nie wiem bo nie oglądałam w tv zawodów. ja ogladalem i na 100% Malysz sie nie usmiechal ,wrecz przeciwnie siedzial z powazna mina ten gostek co tu pisze ze Malysz byl radosne(!) po prostu konfabuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echos Malysz to malostkowy gnojek u konca kariery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:23 wstyd mi za wypowiedzi Malysza, ale czegoz moglismy sie spodziewac po prostym kmiocie i pseudo goralu (z Wisly). Zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: a Ty? IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:30 Oooo proszę, a Ty wiesz człowieku, że poziom Twej wypowiedzi równa Ci z prostymi kmiotami i pseudo góralami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echos Re: a Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:34 odrobiny wspolczucia dla czlowieka, ktory walczy teraz o zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: a Ty? IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:43 A skąd Ty wiesz co czuje ja lub Małysz co? To co mówi przed kamerami, wydarty przez dziennikarzy uważasz, że pochodzi z Jego wnętrza?? I ciszej, ciszej- mniej piany, więcej nadzieii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langusta Ewunia to Izka Małysz- broni stareo IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:39 Ewumia to Ika Małysz- broni starego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: wyciszcie się szczekające gnojki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:33 Gość portalu: echos napisał(a): > wstyd mi za wypowiedzi Malysza, ale czegoz moglismy sie spodziewac po prostym > kmiocie i pseudo goralu (z Wisly). Zenada... miej tyle honoru, żeby to odszczekać idioto! rozłożyłes swój tłusty tyłek w fotelu przed telewizorem i mądrzysz się. teraz my wiemy, co się stało Czechowi - oni tam na górze widzieli dziesiątki takich upadków, z dramatycznie wyglądającym upadkiem Ammana i Morgensterna włącznie, i nie mogli jeszcze wiedzieć jaki jest stan Czecha. złapani przez sępiących dziennikarzy dali wyraz wrażeniom jakie WTEDY mieli. wy wszyscy uświęceni krytykanci Małysza jesteści mali. po prostu mali.tak mali - że nie jesteście tego w ogóle zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Groźne upadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:38 A koreańczyk Chul Choi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matifcb Re: Groźne upadki IP: *.tvgawex.pl 21.01.07, 01:44 macie moze jakis link z wypadkiem Mazocha ? albo inne jakies wypadki skoczkow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: Groźne upadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:51 no też bym był ciekaw bo nie oglądałem dzisiaj.... bynajmniej nie dlatego - domorośli eksperci od bhp - żeby się "napawać" tylko żeby na własne oczy zobaczyć co się właściwie stało.. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Ile jeszcze? 21.01.07, 01:48 NO cóż to przykre,ale to się stać musiało. Od początku sezonu konkursy przeprowadzane są w skandalicznych warunkach. Pal sześć, jeżeli warunki wypaczą wynik, gorzej, jeżeli staje się to co dzisiaj. FIS powinien się zastanowić, czy aby na pewno konkursy powinny odbywać się za wszelką cenę. Rozumiem, sponsorzy, TV, ale to co się stało dzisiaj jest po prostu pochodną zachowania związku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sizon kasa misiu kasa IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 02:05 jakby sie zawody nie odbyly, to milion złotówek by poszedł w piz_du...no i sie odbyły zawody...na siłę...szkoda młodego Odpowiedz Link Zgłoś
czajnatee Jan Mazoch debiutował w szwedzkim Falun!!! 21.01.07, 02:15 Falun jest w Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadziu Falun IP: *.broker.com.pl 21.01.07, 02:17 Falun leży w środkowej części Szwecji, a nie w Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Chyba jest OK... 21.01.07, 02:36 Stan Jana jest stabilny i jego zyciu nie zagraza niebezpieczenstwo. Jest przytomny. To najnowszy news dziennik.pl. Co za ulga... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Chyba jest OK... 21.01.07, 02:47 A poniżej krótka wypowiedź trenera Czechów dla skispringen.de. Niestety po niemiecku: "Gebrochen ist allem Anschein nach nichts. Und Jan ist auch wieder bei Bewusstsein. Aber mehr steht momentan noch nicht fest, weil er noch untersucht wird", erklärte Schallert hörbar mitgenommen exklusiv gegenüber skispringen.com. Allerdings wartet der Österreicher noch auf die wirklich erlösende Entwarnung: "Sie wollen ihn eventuell nach Krakau ins Krankenhaus bringen. Der Kopf muss noch genau untersucht werden, ob da alles in Ordnung ist und nicht irgendwelche Blutgerinnsel oder so was aufgetreten sind. Der Aufschlag war schon brutal hart." An Mazochs Seite ist Physiotherapeut Gernot Landerer, der sich um den Verletzten und seine optimale Versorgung kümmert. "Der Genno ist bei ihm, ich stehe in telefonischem Kontakt. Er will sich melden, sobald sie etwas rausgefunden haben", so Schallert. Skispringen.com wird selbstverständlich sofort darüber berichten, wenn es Neuigkeiten gibt. Bis dahin drückt die ganze skispringen.com-Redaktion die Daumen, dass Jan den furchtbaren Sturz ohne schlimme Verletzungen überstanden hat – und wünscht von Herzen gute Besserung und baldige Genesung! Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Chyba jest OK... 21.01.07, 02:54 jak niestety po niemiecku, to po co zamieszczasz newsa na polskim portalu? es gibt sowieso nix neues zu berichten. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Chyba jest OK... 21.01.07, 02:58 > jak niestety po niemiecku, to po co zamieszczasz newsa na polskim portalu? Bo może ktoś przeczyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Mam nadzieje ze nic poważnego mu się nie stało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:38 i jutro obudzi sie z bolem glowy. Zycze czeskiemu skoczkowi zeby jak naszybciej wyzdrowial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Mam nadzieje ze nic poważnego mu się nie stał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 03:02 jesli on - kolejny po tak katastrofalnym upadku - z tego wyjdzie, to nie zdziwi mnie już żaden przejaw zimnej krwi któregokolwiek ze skoczków... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Czeski. 21.01.07, 03:44 Co za pomylony tytuł. Jakby było ważne czy to czeski czy chiński skoczek. Cieszmy się, po prostu, jeśli to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Trzymaj sie Honziku!!! IP: *.proxy.aol.com 21.01.07, 04:55 Trzymaj sie Janek, trzymamy za ciebie kciuki!!! Pozostalym skoczkom zycze wiecej pokory i wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu czeskie wiadomosci IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.01.07, 05:38 Zakopané (Polsko) - Skokan na lyžích Jan Mazoch měl v druhém kole dnešního větrného závodu Světového poháru v Zakopaném těžký pád, po němž upadl do bezvědomí. Jednadvacetiletý závodník byl ihned převezen do nemocnice a jeho stav je podle lékařů velmi vážný. Mazoch je v umělém spánku a podle posledních zpráv se chystá jeho převoz na neurologii do Krakova. V neděli by měl být převezen do nemocnice do Prahy nebo do Liberce. "Zranění, která utrpěl, jsou velmi nebezpečná a ohrožují jeho život," řekl zástupce ředitele v Zakopaném Sylwester Kosinski televizní stanici TVN24. Další informace nechtějí lékaři zveřejňovat, podle zpráv ČTK ze Zakopaného je Mazoch ve stabilizovaném stavu a aktuálně prý jeho život ohrožen není. Mazocha v letu rozhodil vítr, při pádu se udeřil do hlavy a poté bezvládně klouzal po doskočišti. První vyšetření žádná vážnější zranění neodhalila, Mazoch se kromě rentgenů podrobil i podrobným vyšetřením hlavy, jejíž levou půlku má prý zhmožděnou. Zdravotníci vnukovi skokanské legendy Jiřího Rašky po pádu zafixovali hlavu a krk a na saních ho dopravili do sanitky, jež ho pak odvezla do nemocnice v Zakopaném. "Podle rentgenů nemá žádné zlomeniny," telefonoval z polského střediska Jakub Jiroutek, asistent trenéra Richarda Schallerta. Už podle televizních záběrů bylo jasné, že český reprezentant nebyl při vědomí. "Z bezvědomí se od pádu zatím neprobral," stojí v oficiální zprávě českého týmu. Lékaři podle polských zdrojů skokana udržují v umělém spánku a připravují jeho převoz do Krakova. Zprávy z nemocnice jsou zatím pouze kusé. "Mohl hýbat nohama," řekl agentuře DPA bezprostředně po závodě mluvčí FIS Kurt Henauer. V závodě se poté pokračovalo, ale po dalších pěti skocích jury přece jen druhé kolo zrušila. "Začínat druhé kolo v tak náročných podmínkách byla jednoduše hloupost," zlobil se loňský vítěz Světového poháru Jakub Janda. "FIS zajímají výsledky a peníze víc než zdraví závodníků. Je sice běžné, že při skocích fouká vítr, ale dnes foukal ze všech stran. V takových podmínkách se nedá skákat," prohlásil trenér českých skokanů Schallert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryd mały[sz] adam IP: 80.54.67.* 21.01.07, 06:36 twoje zachowanie jest niegodne tylko kasa. nawet żonę zaprzęgnąłeś do tego wózka ciągnącego kasę-jak woła do karety-brzydko panie małysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: togo13 dolak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 07:04 Czas pomyśleć o zabezpieczeniu zawodów. Gdzie jest tomokomputer? Gdzie jest helikopter????????? Na zabezpieczenie mego życia " po życiu" pieniądze są [vide - 40 milionow na Swiatynię Opatrzności w W-wie].Ja tam wolę- dbajcie trochę więcej o nasze życie doczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Małysz jak zawsze prostak IP: *.e-wro.net.pl 21.01.07, 07:10 Chamstwo Małysza przekracza wszystkie granice. Kasa rzuciła się na mózg. Taki wiejski górol, dusigroszek co to żadnej reklamie nie przepuści. Teraz to już nawet żonę w reklamiarstwo wpuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Małysz jak zawsze prostak IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:42 żona mu się puszcza i też ma parcie na szkło. chamska prostacka rodzinka. wszyscy wiedzą, że małysz ma rogi jak z zakopanego na kamczatkę. trudno jej się dziwić- co to za chłop- półmuzg i wypierdek a ona już drugie studia robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Małysz jak zawsze prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:08 1. "Chamstwo Małysza przekracza wszystkie granice. Kasa rzuciła się na mózg. Taki wiejski górol, dusigroszek co to żadnej reklamie nie przepuści. Teraz to już nawet żonę w reklamiarstwo wpuścił." 2. Gość portalu: lolek napisał(a): "żona mu się puszcza i też ma parcie na szkło. chamska prostacka rodzinka. wszyscy wiedzą, że małysz ma rogi jak z zakopanego na kamczatkę. trudno jej się dziwić- co to za chłop- półmuzg i wypierdek a ona już drugie studia robi." uwierzyć wprost nie mogę, że w Polsce są tacy wredni ludzie, że o kimkolwiek można tak mysleć i pisać. brak słów po prostu. brak słów. Adamie - przepraszam za te świnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamasz pochwała opinia o skokach IP: 85.128.107.* 21.01.07, 07:45 gdyby nie głupi wiatr to może było by lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc czeski skoczek IP: *.telia.com 21.01.07, 07:54 Wszystko pieknie w artykule o czeskim skoczku, ale Falun lezy w Szwecji a nie w Norwegii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smig Piniązki i piniązki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 08:14 Teraz na Zakopianskimi "biznesmenami" bedzie wisiec klątwa. Beda miec na sumieniu zdrowie tego chłopaka. Ja osobiscie mam w d... całe zakopane i w zyciu tam nie pojade. Skoro tam jest taka bezmyslna obsługa to kto wie jak przygotowane bedą stoki dla narciarzy. Tylko piniązki sie licą. Papa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gla Re: Piniązki i piniązki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 08:22 Masz rację . Dla nich /górale/liczy się tylko kasa i jeszcze raz kasa.Choćby nie wiem co zawody muszą się odbyć bo oni muszą łupić z dutków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_rej Sprzeczne informacje o stanie czeskiego skoczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 08:33 Małysz wściekły,zero współczucia dla ciężko kontuzjowanego kolegi z Czech,spada klasa zawodnika,spada poziom Fair Play. Odpowiedz Link Zgłoś