Gość: jestem pierwszy IP: *.adsl.alicedsl.de 22.01.07, 09:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia9634 Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje 22.01.07, 09:47 jestem cały czas myślami z Tobą Mazoszku. Byłam przerażona jak oglądałam wypadek. Życzę Ci abyś bardzo szybko wrócił do całkowitego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petr z Pragi Re: Życzę powrotu do zdrowia i tytułu MŚ. IP: *.net.upc.cz 22.01.07, 11:23 Czechy dziekuja Polsce za troske o Jana Mazocha. Naprawde bardzo milo czytac te wszystkie pozdrowienia. Wszyscy wierzymy,ze Jan wroci do zdrowia.Milego dnia dla calej Polski. Petr z Pragi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Życzę powrotu do zdrowia- z Norwegii - do Czech IP: *.010-17-6f736c10.cust.bredband.no 22.01.07, 11:51 Jestem Polakiem , mieszkam aktualnie w Norwegii. Tutaj ludzie cenia bardzo zawodnikow ( szczegolnie w sportach zimowych - bo sa w nich dobrzy). Ogladalismy z zona sobotni konkurs - po upadku Jana zaczelismy sie modlic o jego zycie - choc normalnie nie jestesmy zbyt religijni. Moze czesc forumowiczow uzna to za naiwne i glupie , ale lzy lecialy nam ciurkiem. Norweskie media informuja o stanie zdrowia na biezaco - wszyscy mamy nadzieje , ze bedzie dobrze ! Zyczymy Janowi Mazochowi powrotu do zdrowia !!! Pozdrawiamy wszystkich Czechow !!! Sport to nie wojna i ofiar nie powinno byc - niech wygrywaja najlepsi . Nie jestem szowinista i ciesze sie z pieknego wyniku kazdego zawodnika, niezaleznie od narodowosci - tak jak wspaniala publicznosc na Holmenkollen zawsze oklaskuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Życzę powrotu do zdrowia i tytułu MŚ. IP: *.aster.pl 22.01.07, 15:42 Życzę ci Janku, żebyś z tego wyszedł. Cały czas jestem z tobą. Zdrowiej szybko!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk A zwrotu kasy za bilety nie będzie, bo... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:48 ..."kwalifikacje to już zawody" jak powiedzieli organizatorzy. Eh, powinni jakiegoś bacę wybrać na prezesa NBP i ministra finansów - z ich pazernością na kasę mielibyśmy już deflację! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.07, 22:38 Ladnie to wymyslilas: Mazoszku. Ja tez nie mogé przestac myslec o nim. Taki fajny chlopak! Zycze mu goráco zdrowia i zeby nasi kibice przy najblizszej okazji jakos mu to wynagrodzili. Nie wyobrazam sobie, co czuli jego rodzice i dziewczyna oglädajäc jego upadek... Mazoszku, trzymaj sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo222 [...] IP: *.chello.pl 22.01.07, 09:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petra żeby sie w nazwisku pomylić IP: *.zax.pl 22.01.07, 09:53 to już przesada...GAZETO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: żeby sie w nazwisku pomylić IP: *.acn.waw.pl 22.01.07, 20:15 kiepski poziom gazety. bardzo kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: 212.160.172.* 22.01.07, 10:10 dla mnie to jakaś bzdura ten zakaz przekazywania mediom informacji o stanie zdrowia skoczka. czemu to ma służyć? przecież to oznaka braku szacunku dla kibiców. każdy normalny kibic martwi się teraz o skoczka, ale nikt niczego nie może się dowiedzieć z powodu dziwnego zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:28 Jeśli chory i jego rodzina tak sobie życzą, nic mediom do tego. Niech spadają na bambus i dalej zmyślają swoje "informacje". Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje 22.01.07, 10:32 Gość portalu: jestem pierwszy napisał(a): > jestem pierwszy Ale kogo to................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avvg Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.chello.pl 22.01.07, 10:39 już się pogubiłam... zostaje, nie zostaje... kto pisał ten artykuł??? Bo o to, kto robił korektę, chyba nie ma co pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem pierwszy Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:01 Ale nie mam nic do powiedzenia!...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.aster.pl 22.01.07, 11:20 ja mocno trzymam kciuki za powrót do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... jesteś pierwszy i najwiekszy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:24 ... IDIOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Janku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:55 Janku! Jestem w Twoim wieku - tak samo jak i Ty, urodziłam się 5 września 1985 roku. Jestem osobą wierzącą i będę gorąco się modlić za Twój szybki powrót do zdrowia. Myślami jestem też z Twoją dziewczyną i rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuss Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.ifd.uni.wroc.pl 22.01.07, 11:59 Mam nadzieje, ze inni skoczkowie zobaczyli jak sie pomaga w Polsce na najwiekszej, podobno, imprezie sportowej w roku. Kompromitacja sluzb medycznych, kretynski pomysl rozgrywania turnieju wieczorem choc helikopter nie moze latac po zachodzie slonca, podjazd karetka pod szpital, gdzie nie ma nawet zadaszenia. Wyciaga sie poszkodowanego wstrzasajac wozkiem, ale przeciez to i tak nic w porownaniu z droga do Krakowa. Ile mozna sie kompromitowac ? Panie Religa... dosyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej sam sie kompromitujesz IP: *.010-17-6f736c10.cust.bredband.no 22.01.07, 12:13 Na calym swiecie rozrywa sie zawody w podobnych warunkach. Rowniez w nocy. Sluzby medyczne sa przygotowane na ewentualny wypadek w takim samym stopniu jak bylo to w Zakopanem .Nie wyciagaj bzdurnych politycznych opinii z nieszczesliwych wypadkow . Ja sam nie lubie tego co dzieje sie z rzadami w Polsce - ale to nie ta chwila... Obrazasz ludzi, ktorzy robia co moga by uratowac zycie zawodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supersonic Re: sam sie kompromitujesz IP: *.gwardii.osi.pl 22.01.07, 16:04 to akurat nie wina sluzb medycznych ze ciemno sie w polsce w styczniu robi tak wczesnie, a co do pomocy medycznej nie minelo 20 sekund a jan byl juz na noszach. trzymam kciuki za ciebie J.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:28 "Lekarze zapewniają, iż Jan Mazoch wyzdrowieje - informują na pierwszych stronach poniedziałkowe wydania czeskich gazet." czeskie media są zupełnie niewiarygodne, wcześniej podawały, że ma zmiażdżoną czaszkę, co zresztą też gw cytowała, nie ma sensu im wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zWrocka pewnie PiS obciął limity na wybudzanie IP: 195.20.110.* 22.01.07, 14:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: pewnie PiS obciął limity na wybudzanie IP: *.earth.pl 23.01.07, 01:05 idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościk ;) Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:43 Pan J. Mazoch napewno wyzdroweje! Ja w to szczerze wierzę. Byłam wtedy na Wielkiej Krokwi w Zakopanem, to było...Straszne. Jakby zobaczyć na własne oczy jakiś kataklizm. Serdecznie pozdrawiam. Studentka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:54 Pierwsze słysze aby po wypadku w trakcie zawodów sportowych wszczynano śledztwo z urzędu (no ale za czasów Kaczypospolitej wszystko jest możliwe). Takie działania doprowadzą tylko do tego że polsce nie będą powierzane żadne światowe imprezy. Brawo. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: Czeskie media: Mazoch wyzdrowieje IP: *.mcs.anl.gov 22.01.07, 16:47 Nie zapominaj, że po wypadku Mazocha pojawiały się spekulacje, sprzeczne wypowiedzi trenerów, zawodników, itd. na temat tego, czy te zawody w ogóle powinny się były przy takim wietrze odbyć, czy nie narażano zdrowia zawodników, itp. W związku z tym trudno się dziwić, że prokuratura postanowiła to zbadać. Trochę szkoda, że zabiera się za to dopiero dziś, a nie w weekend, kiedy w Polsce przebywały światowe autorytety w dziedzinie skoków, i można było od razu zasięgnąć ich opinii. No ale pewnie w weekend w prokuraturze się nie pracuje... Osobiście sądzę, że sprawa zostanie umorzona. Kojonkoski, było nie było jeden z największych światowych autorytetów w tej dziedzinie, powiedział przecież jasno, że przy takim wietrze normalnie się trenuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzlowiec Policja????????????? IP: *.exel.pl 22.01.07, 15:31 Na zuzlu upadki, ktorych konsekwencja jest odwiezienie do szpitala zdarzaja sie praktycznie co tydzien i jakos nikt nie wszczyna zadnego postepowania... Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: Policja????????????? 22.01.07, 16:02 W ten zawód wpisane jest ryzyko i tyle.Dziwi mnie ta nadgorliwość listów, wszelakich mediów kajanie się wręcz przepraszanie Czechów za nasze winy.Skoczkowi i jego rodzinie należy zwyczajnie współczuć życzyć zdrowia i powrotu do uprawianego zawodu.Swoją drogą gdyby podobne zajście miało miejsce w Czechach z udziałem Polaka czeskie media napisały by o sprawie na 29 stronie.Czesi to dwulicowy naród leczący swe kompleksy wobec Niemców których uwielbiają i są wobec nich służalczy,kosztek Polaków.Analogicznie jest na styku Polacy/Ukraińcy/ my rówież gardzimy i lekceważymy ten naród który osobiście bardzo lubię i szanuję...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Chory jesteś? IP: *.e-wro.net.pl 22.01.07, 16:35 Coś Ci się pomiliło. Jakos tak się zagalopowałeś z tymi wywodami. To, że prokurator wszczął postepowanie wyjasniające to jeszcze nie znaczy, że rzucamy się na kolana przed Czechami. Nikt przed nikim sie nie kaja. To była międzynarodowa impreza i zbyt wiele osób uważa (nie tylko w Polsce), że wiini sa organizatorzy więc chyba lepiej żeby to było wyjasnione niż gdyby latami snuto domysły i obwiniano byc może niewinne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: Policja????????????? IP: *.mcs.anl.gov 22.01.07, 16:50 Może właśnie dlatego w żużlu nikt nie wszczyna, że zdażają się co tydzień? W skokach się nie zdarzają, w mediach pojawiały się spekulacje, że zawody rozgrywano nie patrząc na bezpieczeństwo zawodników, jeden jest w ciężkim stanie w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
cooper84 Re: Policja????????????? 22.01.07, 17:05 Tzn. chcesz powiedziec ze czestotliowsc wypadkow w jakiejs dyscyplinie powinna decydowac o interwencji prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: Policja????????????? IP: *.mcs.anl.gov 23.01.07, 00:50 Może nienajszczęśliwiej to ująłem... Jeżeli w jakiejś dyscyplinie wypadki zdażają się ciągle, to najprawdopodobniej są wypracowane szczegółowe procedury, kto jest za co odpowiedzialny, jak należy w danym wypadku postępować, i wszyscy je znają i rozumieją. Wtedy nie ma potrzeby żeby prokuratura każdy przypadek z osobna badała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczas Jan Mazoch nie będzie dziś wybudzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 15:58 Zycze Mazochwi duzo zdrowia i szybkiego powrotu do zdrowia oraz zajecia jak najlepszego miejsca w pucharze swiata ponad jego mozliwosci.Wracaj jak najszybciej nasz orle z Czech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Jan Mazoch nie będzie dziś wybudzany IP: *.man.poznan.pl 22.01.07, 16:03 Też cały czas myślę o Janku i modlę się o Jego zdrowie. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Duchem jestem z Tobą Janie - Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczas Mazoch wyzdrowieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:01 Zycze Mazochwi duzo zdrowia i szybkiego powrotu do niego oraz zajecia jak najlepszego miejsca w pucharze swiata ponad jego mozliwosci.Wracaj jak najszybciej nasz orle z Czech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyara zycze zdrowia IP: *.filg.uj.edu.pl 22.01.07, 16:23 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za wyzdrowienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Janku - powitamy Cię jak króla! IP: *.centertel.pl 22.01.07, 16:29 Janku trzymaj się! Zdrowiej! a za rok w Zakopanem powitamy Cię jak króla! cała Polska Cię kocha!cała Polska modli się za Ciebie! Do zobaczenia w Zakopanem! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 No tak__sezon góralom się nie udał,to za wszelką 22.01.07, 16:56 cenę trzeba było doprowadzić do zawodów....... Co tam wiatr,co tam pogoda i bezpieczeństwo zawodników ....najważniejsza KASIORA dla organizatorów i górali bo przecież sponsorzy "włożyli" w to tyle wysiłku.......... Dodatkowego "smaczku" dodaje żenująca wypowiedź Małysza po wypadku Czecha....... Solidaryzując się z walczącym o życie kolegą, zawodnicy powinni odmówić w niedzielę jakichkolwiek skoków, nawet kwalifikacyjnych...... Ale cóż, napisy na kombinezonach i stojąca za nimi kasa są silniejsze od czysto ludzkich odruchów............... _______________________ A może pecha przyniósł ceper w góralskim przebraniu ____bo ani zimy nie ma ,wiatrzyska niemiłosiernie dują i jakoś taka nostalgia człeka łogarnia........ bi.gazeta.pl/im/3/2968/z2968933X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUNKracy Janek IP: *.stanet.pl 22.01.07, 16:59 Janek,jestem z Toba!wierze mocno,ze za rok pojawisz sie na Duzej Krokwia,my kibice powitamy Cie juz odpowiednio! ps.serce sie raduje,czytajac te posty,ze w tym coraz zalosnym kraju sa jeszcze normalni,wrazliwi ludzi,nieobojetni na ludzka krzywde.pozdrawiam Was.nie dajmy sie zwariowac1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Po rozum do głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:21 To co wydarzyło się w Sobotę w Zakpopanem to jest jeden wielki skandal i nieporozumienie!!!Po raz kolejny okazało się, że nie jest ważny człowiek tylko pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sucha Jesteśmy z tobą!!!!! IP: 89.229.99.* 22.01.07, 18:23 Szybko zdrowiej wszystko będzie dobrze , musi być dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Czeskie dzienniki z tym pewnym wyleczeniem przesad IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.07, 18:43 Czeskie dzienniki z tym pewnym wyleczeniem przesadzily. Na tym etapie, kiedy czech jest w stanie spiaczki farmakologicznej nic nie mozna przesadzic. Cos wiecej mozna bedzie powiedziec najwczesniej kilka dni po wybudzeniu (jak sie go uda wybudzic, zawsze jakies ryzyko istnieje). Wtedy tez moga powstac rozne komplikacje, takze te z rodzaju najciezszych. Mysle,ze w tym momencie jakiekolwiek spekulacje sa niepotrzebne. Niemniej zycze,aby wszystko sie skoczylo pomyslnie, czyli Mazoch jak najszybciej wrocil do zdrowia,aby mogl sie cieszyc z normalnego funkcjonowania. Zdrowie jest najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarrolina Re: Czeskie dzienniki z tym pewnym wyleczeniem pr IP: 195.150.233.* 22.01.07, 21:56 Zna ktoś może adres stronki Janka Mazocha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czeskie dzienniki z tym pewnym wyleczeniem pr IP: *.earth.pl 23.01.07, 01:14 No nareszcie jakiś zdroworozsądkowy komentarz.W Krakowie jest pod opieką naprawdę świetnego neurochirurga.Możecie mi wierzyć to zwiększa jego szanse .O ile dobrze wysłuchałam w TV opiekuje sie nim dr Moskała-gość jest rewelacyjny.Widziałam jak operuje-bardzo sprawny. Wie także kiedy i czy trzeba operować. Poza tym skromny miły i bardzo kulturalny lekarz.Chciałabym z nim pracować,ale jest to nie możliwe.Ale bądźmy dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia dla Mazocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 16:16 jestesmy z toba całym sercem wyzdrowiej prosimy cala POLSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś