Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzyków

• philips_net Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 23.02.07, 22:46
        a mi się nie chce już z tobą redakcjo gadać. jak ty masz mnie gdzieś to ja
        ciebie też. Likwiduje konto i strone na dobre adios.
      • saz11 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 06:51
        Po ujawnieniu afery korupcyjnej mielibyśmy na wiosnę 1 edycję piłkarzyków bez
        przekrętów no chyba,że niektóre kluby nadal będą handlować a sędziowie drukować
        mecze.
      • wezysko3 Pare słów refleksji... 24.02.07, 08:56
        Zawieszono - choć dla mnie zlikwidowano Piłkarzyki, bo mamienie, ze na jesień bedzie kolejna edycja to opowieści dla małych dzieci, podobnie jak te, zebyśmy wpisywali swoje propozycje zmian w odrębnym poscie oraz to ze ten cały smieszny Austria- niestety człowiek jest troche smieszny jesli robi z gęby cholewę, obiecuje , ze spotkamy sie na wiosne a potem pisze komunikat tak kuriozalny jak pewnie cały on...Takze ogromna szkoda, bo zniszczono również Markę - Markę Piłkarzyków, a to juz jest duza strata- bo pomysł był nowatorski i chwycił, ludzie garneli sie do Piłkarzyków, tu jest strata dla Agory ale i dla wszystkich ludzi, którzy grali, lub chcieli grać.No i ostatnia refleksja dotyczaca Utniaka. Z tej strony nie dziwie sie Austri, że napisał "ani Waszych oczekiwań"jakbym ja był odpowiedzialny jaks za tą grę i miał w niej takiego barana- nie oszukujmy sie w końcu i powiedzmy sobie prawdę- ten człowiek nie jest normalny, to tez bym olał sobie dalszą kontynuacje gry, ten cały utniak straszył wszytskich łącznie z gazeta sądami, pisal do poszczególnych uczestników obraźliwe maile, to on rozpoczął dziwne gadki ze mnianą formuły piłkarzyków,to on rozwalił tą grę od środka...- zauważyliscie żeby sie wypowiedział po komunikacie?Nie, bo on jest już szczęsliwy i doporowadził do tego co obiecał- oj Prezesi Prezesi, a wy jak te owieczki...Pewnie teraz czas na merytoryczną odpowiedź...Pozdrawiam Kamil
        • utniak chory człowieku - wezysko3 .... 24.02.07, 09:50
          no i jak R. miała dalej z tobą współpracować. Nie rozumiesz ... dała ci wiosnę
          na podleczenie, wiesz tam za 5 zł...
        • leon2301 Re: Pare słów refleksji... 25.02.07, 07:17
          Nic dodać nic ująć, 100% racji. Pozdro :D
      • utniak dziękuję redakcji 24.02.07, 09:54
        za tych kilkanaście edycji gry. tak jest w życiu, coś się zaczyna coś się
        kończy. nawet kiedyś musi się skończyć ta " moda na życie ". Wasz wybór, wasze
        niby zobowiązanie na przyszłość. jeżeli sami piszecie, że reguła była
        niezadawalająca dla Prezesów, to dlaczego nic nie robiliście dla zadowolenia
        Prezesów - masochiści, czy co ?
      • utniak Niestety dupę nie da się wytrzeć szkłem... 24.02.07, 10:12
        teraz wg mnie właściwe przyczyny likwidacji Piłkarzyków:
        1. Prezesie nie obwiniajcie się za "forum", że tam dyskusja, że ... Wygraj Ligę
        zlikwidowano, a tam nie było Forum, zlikwidowano grę w Małysza i tam też nie
        było np. wezysko3.
        Przyczyny leżą jak w tytule:
        1. Nie da się prowadzić grę, gdy Austria ( dla zmylenia określana jako ciało
        wieloosobowe ) - jeden człowiek Pan R.K. był zatrudniony na "godziny" chociaż
        pertraktował z Wami "etat".
        2. kształt Forum, znowu był taki jaki był ( Pan T.J. oświadczył mi, że GW jest
        zawsze za "wolnością" ) z tej przyczyny, że znowu GW nie chciała zatrudnić
        moderatora.
        3. te nagrody " za 1 USD" ( by atrakcyjnie wyglądało ), te podstawki pod myszę,
        te koszulki, tylko w mniemaniu GW urosły do nagród. na każdej imprezie typu -
        promocja - są rozdawane za darmo.
        4. By Pan R.K. cokolwiek załatwił, musiał pisać elaboraty do " pionów" w
        Agorze. I pomyśleć, by zafundować - nagrodę niespodziankę ( bodajże koszulkę )
        musiał pisać do pionu Reklamy.
        5. Nie czarujmy się Prezesi - to nie gra Piłkarzyki są podstawą istnienia
        Agory, ale " osobistość" - Michnik ( czy Pan RK musiał też pisać do niego -
        tego nie wiem).
        Czy za to, że znowu GW mami nas jakąś obietnicą to jest odpowiedzialny - "
        pysk" wezysko3 na forum ? śmiem wątpić.
        Na koniec "GRY" pozdrawiam szczególnie sinesa, wezysko3, ciastka 144, jakiegoś
        tam U11 i tym podobnych. Może jednak spotkalibyśmy się "w innym miejscu i
        czasie " i znowu ...
        • simpson85 Re: Niestety dupę nie da się wytrzeć szkłem... 24.02.07, 13:40
          ROTFL

Ja na ogół przez cały czas trwania forum starałem się czytać Twoje posty i nie
          komentować za bardzo, nie doprowadzać do stanu wrzenia, wyzwisk i gróźb
          odebrania pozwów sądowych...

Ale te Twoje "punkty właściwej przyczyny..." są żenujące i śmieszne. Nie
          zachowuj się jak baba, której odebrano 12784 odcinek M jak Mdłości.
          Zastanów się czy m.in. Twoje teksty z wiecznymi żądaniami i pretensjami nie
          wpłynęły po trosze na taką decyzję Gazety (nie mówię, że wszystkie bo sam się z
          niektórymi zgadzałem). Zawsze miło jest siedzieć po drugiej stronie monitora i
          krytykować wszystko jak wlezie. Ale chyba nie tędy droga??

Wyluzuj i poczekaj na nową edycję. Choć mam pewne wątpliwości czy i 2.0 Cię
          zadowoli…
        • wezysko3 Re: Niestety dupę nie da się wytrzeć szkłem... 24.02.07, 22:12
          przykro mi utniak ale to jest bełkot, człowieku zawsze bełkotałes, ale teraz o juz wyszło jak na dłoni, gdziez twoej merytoryczne argumenty??zniszcyłes tą gre swoimi bzdurnymi zarzytami i tyle - a jeśli nie zniszczyłes , to przynajmniej przychyliłes sie do jej upadku....bez pozrowień dla imbecyla
          • ciarda wezysko3 25.02.07, 08:43
            1. jak nie rozumiesz tekstu, to idź do szkoły
            2. My tutaj o likwidacji Piłkarzyków, a Ty znowu osobiste wycieczki.
            3. Szkoda słów.
            4. Zastanów się co wyprawiałeś na Forum w ostatniej edycji? Taka refleksja
            przyda Ci się, tak normalnie w życiu.
            • wezysko3 ciarda= utniak - no comment 25.02.07, 09:11
        • wezysko3 utniak to smutne co piszesz..ale coraz 25.02.07, 09:15
          bardziej jestem przekonany twojej winy , i że to przez ciebie ta gra upadła, ide o zakałd ze tak było...Takze grabazu tej gry- ciszej na ta trumną!!
          • ciarda wezysko3 25.02.07, 15:25
            1. Na twoją głupotę to nawet szpital nie pomoże.
            2. Gdyby gra zależała od tej jednej osoby, to wiedząc, że tyle włożył wysiłku w
            tworzenie nowych reguł, nie sądzę by był za likwidacją.
            3 Obsesja, obsesja i jeszcze raz Twoja obsesja.
            4 ten wątek ma służyć sprawom ogólnym a nie poszczególnych osób. Dostosuj się
            do tego.
            5. To utniak pisał, że wzysko i sines to jedna osoba - nie powtarzaj
            nieuzasanionych tez.
            • wezysko3 utniak czyli ciarda..człowieku nie ośmieszaj sie.. 26.02.07, 07:48
      • piast78 powody zamkniecia gry sa proste 24.02.07, 11:33
        brak modernizowania gry przez lata powodowal ze robila sie dla czesco osob coraz mniej atrakcyjna a co za tym idzie nie przyciagala nowych osob-a nagrody ktore tez dla wielu sa magnesem przyciagajacym do dzialania powiedzmy sobie szczerze tez niebyly rewelacyjne-grajacych stalych graczy pewnie niema wiecej niz 10 tys. wiec gazeta pod tymi blachymi powodami pozbyla sie czegos co wedlug ich materialistycznego spojrzenia niedawalo efektow, a tak naprawde sami sa sobie winni bo to oni w koncu napedzali te gre z wiadomym skutkiem-przeciez gdyby naprawde chcieli spelnic nasze oczekiwania to ktos by przeczytal zalozony watek z propozycjami zmian i z wyprzedzeniem napisal ze to sie da zrobic a tamto nie itp a mieli 3 miesiace zeby zareagowac-to wskazuje wylacznie na fakt ekonomiczny i ze tak naprawde wiernych kibicow gry redakcja ma wiadomo gdzie.....
      • mloda_krew Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 13:26
        no coz... przykro ogolnie bo zabawa byla ok zwlaszcza przy tworzeniu druzyn na
        starcie konkursu. regulamin nie byl perfekcyjny ale niektore rzeczy w prosty
        sposob moznaby poprawic z korzyscia dla sensownosci gry. np idiotyzm ze 2x
        zolta kartka a w efekcie czerwona to -6 p a czerwona to -5. albo to ze obronca
        zgarnia punkty ujemne albo dodatnie za wpuszczone bramki kiedy nie ma go na
        boisku czyli nie ma wplywu na jakosc gry obronnej kiedy wchodzi z lawki albo
        schodzi wczesniej. no i te nieszczesne transfery w czasie miedzy rozgrywaniem
        koleji a zmiana cen pilkarzy czyli pozwalania na tanie cwaniactwo. niby to
        tylko zabawa ale lepiej sie bawic w mysl sensownych zasad. ale zdaje sie ludzie
        ktorzy zajmowali sie ta gra nie dawali rady intelektualnie albo to byl dodatek
        do poprawiania bledow ortograficznych zeby mieli po pelnym etacie. zdaje sie
        sie ze swietne wyniki sprzedazy osmielily agore do radykalniejszych zmian no to
        beda mieli gorsze wyniki. a co do terminu ogloszenia zawieszenia konkursu no to
        juz kompletny brak szacunku dla ludzi ktorzy sie zaangazowali. no ale to chyba
        zimna kalkulacja bo nikt w tak krotkim czasie niczego nie zorganizuje na dobrym
        poziomie. ale i tak nie lubie kiedy ktos przez zimna kalkulacje pokazuje mi
        srodkowy palec. pozdrawiam wszystkich prezesow do zobaczenia w innym
        przyjazniejszym miejscu.
      • spyr Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 14:46
        CO!!!!!!!!!!!! nie ma piłkarzyków!!!!!!!.Taka była moja reakcja po przeczytaniu
        tej informacji.Do dziś byłem święcie przekonany iż strona jest w przygotowaniu.
        Gdyż za karzdym razem gdy wchodziłem strona była nieaktywna.Krutko mówiąc brak
        mi słów i jestem bardzo!!!! ale to bardzo!!!! rozczarowany!!!! i zapewne kilka
        tyśięcy osób które w to grały też.NIE TO NIEMOŻLIWE,POWIEDZCIE ŻE TO
        ŻART!!!!!!!!!!!!!.
      • korsykanin Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 16:04
        WSTYD.Grałem i bawiłem się w piłkarzyków od początku.Była to świetna
        zabawa,przecież nie chodzi o to by złapać króliczka ale by go gonić.Jesteście
        gorsi od braci kaczyńskich.
      • siarkowcy1 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 18:43
        Naprawdę strasznie mi przykro!! Graliśmy całą rodziną: ja i 3 synów. Nie dla
        nagród ale dla wewnątrzrodzinnej zabawy. Choć nie przeczę, że i nagroda się
        trafiła. W pierwszej edycji telewizor za wygranie kolejki trafił wtedy mój 17
        letni syn. Jest jeszcze czas aby ruszyć z nową edycją. Może ktoś z decydentów
        Gazety się tym zainteresuje? Szkoda tego kapitału ludzkiego który był
        zaangażowany w grę. Zastanówcie się czy warto!!!! No chyba że macie nas w
        głębokim poważaniu.....!!
      • dobrek40 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 20:39
        Pożegnania nadszedł czas. Grałem od początku. Zdarzyło się nawet wygrać nagrodę
        lepszą niż ta za "4 złote". Choć i ta mi się trafiła. Używam podkładki, którą
        dostałem od Redakcji, a obok monitora stoi figurka piłkarzyka, która też nagrodą
        była. Ale nie nagrody w tej grze są ważne. Czuję pustkę. Brak mi będzie tego
        śledzenia nad składem. Przeglądania szczegółowych wyników i analizowania ruchów.
        Przykro. Dziwię się Redakcji, że porzuca kultową grę i likwiduje rozpoznawalną
        markę. Przy odrobinie dobrej woli, można było na niej "kokosy" robić. Żal.
        Naturalnie GW straci jednego kupującego Gazetę w poniedziałek. Oczywiste, że
        "puszczę" wsród znajomych i kontrahentów (tak ok. 600 osób) "łańcuszek" z
        paszkwilem na przebrzydłych Organizatorów. Oczywiście z Portalu WP. To taka mała
        i przyziemna zemsta za odebranie mi ulubionej zabaweczki.
        Dziękuję wszystkim współgraczom. Za kilka lat fajnej zabawy. I mimo wszystko
        Redakcji i p. Kowalczykowi też (za przeszłość). Jest również pasjonatem, ale
        oporu materii nie pokona.
        Narka
        Od dzisiaj proszę pisać na adres: dobrek40@wp.pl
        P.S. Jak ktoś namierzy podobną POLSKĄ grę, to proszę o "zajawkę"
      • hkorzybski Re: Pożegnanie z Prezesami. 24.02.07, 21:58
        Super fajna zabawa dla pasjonatow futbolu. Nasz dziwny kraj ma manię niszczenia
        swoich wybitnych dzieł. Mimo, ze nigdy nic nie wygrałem. 800-setne miejsce w
        rankingu traktowałem jako wielki sukces. Rywalizacja z Wami, Panowie Prezesi,
        było wielkim wyzwaniem i przyjemnością. Ja również likwiduję konto - skoro kroś
        mnie nie chce to nie będę się narzucał. Liczę, że konkurencja szybko zareaguje
        i będzie można "zamanagerować" jeszcze w tym sezonie. Życzę powodzenia,
        pozdrawiam i dziękuję. Hubert
      • tabor123 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 24.02.07, 23:59
        Witam

1.
        Redakcjo gazety.pl to jakies żałosne tłumaczenie. Jeśli gra nie spelniła
        oczekiwań to było sporo czasu pomiedzy rundami na przygotowanie nowej.
        Ew. należało przeprowadzić pilkarzyki wg starych zasad a równolegle pracować nad
        nowym rozwiązaniem.

Dodatkowo informacja na tydzień przed rozpoczęciem rundy to potraktowanie nas
        wszystkich (prezesów) jak ostatnie szmaty. Nie potraficie nawet elegancko (z
        odpowiednim wyprzedzeniem) załatwić pożegnania. Nie oczekuje wiele ale jakieś
        minimum etyki dziennikarskiej czy po prostu powaznego traktowania innych ludzi.

Powtórzę - to wszystko jest ŻAŁOSNE do potęgi !!!

2.
        Czy ktoś zna podobna gre opartą na:
        a) rzecywistych dokonaniach piłkarzy
        b) dotyczacą naszej Ekstraklasy

Proszę o wskazania !

Pozdr. Prezesów

• leon2301 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 25.02.07, 07:14
        Trza było wszystko zostawić po staremu, a w miedzyczasie przygotowywać zmiany
        tak by na nową runde je wprowadzić. Ale żeśta mnie wqrwyly!!!
      • fores Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 26.02.07, 13:27
        JAKO TO
        Ja rozumiem, że w tym kraju to Panowie K. podejmują absurdalne decyzje, ale żeby
        również i portal GW ????
        Głupota i nic więcej,
        rozważcie to jeszcze raz
        uchybienia, małe niedociągnięcia to też jest coś co dodaje kolorytu,
        a zresztą nie znacie się na piłce, czy jak w niej też nie zawsze wygrywa lepszy
      • norbertwsieci GW nie ma pieniedzy oto powód!!! 26.02.07, 15:04
        W/g mnie GW nie wytrzymuje tempa konkurencji z "Dziennikiem",tnie koszty
        wszedzie gdzie sie da i taki jest prawdziwy powod zdjecia "Pilkarzykow"......
        do redakcji..................zdjeliscie jedyna fajna apolityczna zabawe na
        waszym portalu.....obetnijcie pensje waszemu kierownictwu to bedzie na
        pilkarzyki.....zenada
      • dhg7 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 26.02.07, 18:56
        HAHAHHAHA BEZCZELNOŚĆ NIE ZNA GRANIC.

"W PRZYSZŁOŚCI"????
        NIE MACIE ŻADNEJ PRZYSZŁOŚCI!!!
      • falki11 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 27.02.07, 08:33
        "formuła gry nie spełniała ani naszych, ani Waszych oczekiwań" - Co za bzdura - jak się komuś nie podobało to nie musiał się logować i grać w piłkarzyki! A tak naprawdę nie interesowała mnie rywalizacja z całą Polską, zabawa polegała na pokonaniu moich znajomych ktorzy w sporej liczbie bawili się w piłkarzyki.
        Przywrócić PIŁKARZYKI... i to szybko!
        • szczun48 p R z E g i ę C i E !!! 27.02.07, 15:17
          To już jest koniec, nie ma juz nic, jesteście wolni, po Dziennik możemy iśc.
          Telewizyjna gorsza od Kultury Sportowa gorsza od tej dziennikowej, a teraz TO!
          Przykro mi, ale Wyborcza nie spelnia już MOICH i WASZYCH oczekiwań - zamknijmy
          ją!
          • waszka18 ostatni upadek 27.02.07, 15:33
            to już jest ostatni upadek "gazety.pl" wyborcza już się stoczyła przgrała bój z
            dziennikiem teraz portal tejże gazety oddaje walkowerem naprawde wielu
            czytelników (graczy w piłkarzyki)którzy zapewne na znak protestu odwrócą się od
            tej strony www
            i do tego głupie tłumaczenie że formuła nie spełniała naszych oczekiwań a mieli
            czas na poprawy chyba z 4 miesiące lepsza taka formuła jaka była niż żadna
            pogratulować tylko podejścia do klientów ja "gazecie.pl" mówie dziękuje za pomoc
            w wyborze portalu (dziennik.pl)
      • matsabat Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 27.02.07, 16:28
        Nie ukrywam, że dla mnie decyzja jest zupełnie niezrozumiała. Przy naszej
        słabej, nieuczciwej i momentami nudnawej lidze, "Piłkarzyki" stanowiły magnes
        przyciągający każdej rundy 100-150 tys. osób, które śledziły wszelkie ligowe
        informacje. Niektóre kolejki "Piłkarzyków" były równie, a nawet bardziej
        emocjonujące od samych wydarzeń na polskich boiskach. Nie twierdzę, że Orange
        Ekstraklasa zostanie przeze mnie zupełnie porzucona, ze względu na zakończenie
        ulubionej gry (tym bardziej, że od dwóch sezonów mogę cieszyć sie licznymi
        pierwszoligowymi zwycięstwami i piękną grą drużyny z mojego miasta), ale
        uważam, że część tej jakże ważnej (szczególnie w obliczu ostatnich afer)
        pozytywnej otoczki wokół polskiego futbolu zostaje utracona. Na temat jakże
        szczerego komunikatu organizatorów nie będę się szerzej wypowiadał, bo
        właściwie zgadzam się z moimi przedmówcami na forum. Powiem tylko tyle: śledząc
        przez ostatnie lata wydarzenia na ligowych boiskach można było zauważyć, że
        wielu ligowców nie potrafiło właściwie przygotować się do rundy wiosennej, mimo
        że mamy przecież w Polsce najdłuższą przerwę w rozgrywkach w świecie
        cywilizowanego futbolu. Z gazeta.pl jest podobnie jak z tymi ligowcami - okres
        przygotowawczy zmarnowano, więc lepiej się nie pokazywać, tylko usiąść na ławie
        albo posymulować kontuzję. Nie wierzę, że przez 3 miesiące nie udało się
        poprawić reguł gry, nie wierzę, że nie dało się zbudować lepszego silnika
        komputerowego gry, jeśli dotychczasowy się sprawdzał. Nie mogę także uwierzyć,
        że odosobnione opinie garstki nieumiejących przegrywać uczestników konkursu
        mogły sprawić, że PORTAL GAZETA.PL TRACI JEDEN ZE SWYCH NAJWIĘKSZYCH ATUTÓW. A
        to wszystko w sytuacji, kiedy czytam w "GW", że Agora chce w ciągu dwóch lat
        zasiąść na fotelu lidera lub chociaż wicelidera wśród polskich portali.
      • havaj1 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 27.02.07, 23:37
        TAK SIę CENI LUDZI W GW.
      • kris9912 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 28.02.07, 17:10
        GW = G. Warci
        Zachowujecie się jak PISuary - też macie społeczeństwo głęboko gdzieś.
        Jeżeli nie zmienicie decyzji to spadam stąd raz na zawsze.
        I od dziś kupuję Dziennik.
      • pfiga2 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 01.03.07, 12:56
        Coz, jestescie beznadziejni.

Wiecej szkoda pisac, bo to tylko gra, choc bylo to fajna gra.

Jesli to chwyt marketingowy, to moze sie wam udac, gdyz sporo wkurzonych graczy
        (w zeszlej edycji 50 tysiecy) pewnie cos odpisze.

To bylo chyba najlepsze co mieliscie...

Piotr
      • rp Niech Nas zobaczą 01.03.07, 19:26
        odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:30551/
        głosujcie i róbie bannery
      • 1959r Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 01.03.07, 20:48
        Państwa Komunikat to bzdura. Przecież w ostatniej edycji konkursu wzięło udział
        ponad 80 tys. ludzi, których terez potraktowano niepoważnie. Chyba, że nie
        chodzi Wam o te 80 tys. czytelników, a przy okazji "graczy".Nie chodziło już o
        nagrody, które notabene od kilku lat były coraz niższe. Przestaję Was czytać (
        kupować gazetę ) i odwiedzać Waszą stronę. Oj coś ta gazeta marnieje ?!
      • mmartek1 Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 01.03.07, 23:36
        Właśnie wyrzucam stronę Gazeta.pl z ulubionych. Nic was to pewnie nie będzie
        obchodziło, skoro macie w d... 80 tys. graczy, którym "gra się nie podobała".
        Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych.
        • leque Re: Komunikat w sprawie wiosennej edycji Piłkarzy 02.03.07, 04:23
          Już od dawna pachniało skończeniem tej gry,a to z prozaicznego powodu.
          "Gazeta" coraz mniej na piłkarzykach zarabiała gdyż gracze przestali ją kupować
          w takich ilościach jak było na początku a teraz więcej ludzi zaczeło grać przez
          internet!
          Od dziś do czasu wznowienia piłkarzyków ogłaszam bojkot stron w jakikolwiek
          sposób związanych z Agorą.
          Pozbywam się ostatniej "Gazety" po wsze czasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka