berserk75 26.02.07, 10:17 no bo gdzie indziej miałby iść ten czystej wody talent skoro o kiepskim przecież Borucu tak się pisze: s24.pl/boruc_w_milanie_dida-s28996.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: left Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:05 Boruc ma zdecydowanie lepszą prasę, niż na to zasługuje. Niech wreszcie Kuszczak zacznie grać w MU, to szybko wygryzie go z repry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.orion.pl 27.02.07, 10:05 Ile widziałeś w życiu meczów Kuszczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:00 Niewątpliwie mniej niż Boruca. Ale zwróć uwagę, że pomijając słynny mecz z Kolumbią, Kuszczak nie schodzi poniżej pewnego poziomu, dwa lata temu sam utrzymał WBA w Premiership, w MU jest rezerwowym, ale gdy broni - broni zawsze dobrze. Boruc to dla mnie bramkarz "elektryczny", potrafiący bronić genialnie, jak również puszczać babole, nie zawsze rozumiejący się z obroną, popełniajacy błędy przy grze nogami, chociaż dzięki grze na Wyspach ten mankament został mocno ograniczony. Czasem trochę przypomina mi M. Szczęsnego. Jestem pewny, że z Milanem zagra dobrze lub bardzo dobrze, co nie zmienia faktu, że parę dni później może puścić babola w meczu np. z Falkirk. Generalnie Boruc jest dobrym bramkarzem, ale nie genialnym. Rywalizacja z Kuszczakiem może wyjść tylko na dobre reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Cabaj w Barcelonie!!! 27.02.07, 13:02 daj spokój - na dziś nie ma porównania. różnica między Kuszczakiem a Borucem polega na tym, że ten pierwszy broni dobrze 5 spotkań w sezonie, a Boruc 50. Kuszczak nie ma kiedy popełnić błędu. oglądałem prawie wszystkie mecze Boruca w Celticu i nie pamiętam by jego drużyna przegrała czy chociażby zremisowała jakiś mecz przez jego błąd czy niepewną interwencję. nawet jak już puścił babola w zeszłym sezonie to było to w końcówce meczu przy dwubramkowym prowadzeniu jego drużyny. ma fantastyczną zdolność koncentracji w ważnych momentach, a to klucz do wyników w nowoczesnym futbolu i w ogóle w sporcie, gdzie co tydzień jest jakaś impreza, mecz, zawody. i myślę, że dlatego to o robi karierę w Celticu, a nie Żuraw, który przez półtora sezonu oprócz strelania kelnerom zdobył jedną bramkę z Rangersami. nieprzypadkowo Lennon stwierdził, ze to najlpszy bramkarz, z jakim grał w drużynie. i nieprawdą jest, że nie rozumie się z obroną - zgranie i współpraca bramkarza, obrony i pomocników to akurat jest mocny punkt Celticu. widac natomiast czasami nonszalancję poszczególnych obrońców - Celtic traci mało bramek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:24 Ja nie twierdzę, że Boruc jest złym bramkarzem, ale z całym szacunkiem - na Wyspach nie ma zbyt wielu dobrych bramkarzy, zwłaszcza w lidze szkockiej. Nie było dla mnie zaskoczeniem na mundialu to, że Boruc fantastycznie zagrał z Niemcami, a szmatę puścił z Kostaryką (chociaż kwestia jego występu w tym meczu to chyba osobny temat).Kuszczak to dla mnie fenomen - wchodzi awaryjnie, broni świetnie i następny mecz co? - ława. Ale jak będzie grał regularnie, to powinien spokojnie Boruca wygryźć. A Celtic w razie błędu Boruca wygra nie 4:0 tylko np. 4:1 - i taka to liga szkocka, z której Boruc powinien szybko mykać. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Cabaj w Barcelonie!!! 27.02.07, 14:37 bazyliszek4 napisał: > ma fantastyczną zdolność koncentracji w ważnych > momentach amen. to jest największy atut Boruca. mógł puszczać babole w Celtiku, kiedy miał pewność, że i tak wygrają, ale kiedy przychodzi ważny mecz broni jak w transie. w reprezentacji nigdy nie zwiódł. nigdy nie boi się mówić tego co myśli i nigdy też nie stawia się ponad resztę kolegów z zespołu. to nie Żurawski, który gra w reprezentacji piach, Mundial zawalił kompletnie i bredzi w wywiadach, że boi się o kolegów z repry, że mecz z Portugalią był jednorazowym wyskokiem. Boruc nigdy nie powie, że koledzy dali dupy, a on był świetny. dla mnie to kandydat na kapitana reprezentacji i od niego Leo powinien zaczynać ustalanie składu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo- Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.chello.pl 27.02.07, 20:27 Moim zdaniem zawiodl w meczu z Anglia (mowimy o tych waznych, o stawke). Z Ekwadorem tez sie nie popisal. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Cabaj w Barcelonie!!! 27.02.07, 21:45 oczywiście muszę się z Tobą zgodzić www.youtube.com/watch?v=_sW28uNJxE8 :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo- Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:47 Dudek w swoich slynnych feralnych meczach poza wpadkami tez bronil znakomicie. Pewnie mozna by z tego zrobic niezle "compilation". Podobnie jak z meczu Kuszczaka z Kolumbia i prawie kazdego bramkarza, który jest pod mocnym obstrzalem przez 90 minut (Majdan z Realem, Sarnat z Barcelona, Dudek z Francja itd). Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Cabaj w Barcelonie!!! 28.02.07, 00:37 przekonałeś mnie. mecz z Anglikami był feralnym meczem Boruca: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2965634.html brnij dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo- Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.chello.pl 28.02.07, 21:54 Angielscy dziennikarze w meczach z Polakami kojarzyli w minimalnym stopniu tylko tych naszych pilkarzy, którzy grali na Wyspach. Nic dziwnego, ze cos wspomnieli o Borucu. Trudno zeby napisali, ze to jemu zawdzieczaja zwyciestwo. "Wynik mógl byc znacznie wyzszy, gdyby nie fantastyczna postawa bramkarza przeciwnika" faniej brzmi. Twoje zrodla "dowodowe" nie maja zadnej wartosci. Pierwsze to jedna z "tubowych" kompilacji sportowych, ktore sa permanantnym zrodlem totalnych przeklaman (gdzie w twoim filmiku sa bramki wpuszczone przez Buruca, czyzby byly mniej wazne dla jego oceny od wylapanych "balonów"?). Drugie to artykul z serii "co o nas napisali za granica" czyli brednie wyssane z palca dziennikarza nie znajacego angielskiego. Dodaj do tego jeszcze ocene Boruca z witryny Legii i przekonasz mnie do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Cabaj w Barcelonie!!! 28.02.07, 23:43 niestety poza kilkoma interwencjami Boruca z tamtego meczu i ocenami fachowców nic lepszego nie znalazłem. najbardziej fachowej oceny, czyli Twojej, w żadnym poważnym piśmie jakoś nie znalazłem. może źle szukałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo- Re: Cabaj w Barcelonie!!! IP: *.chello.pl 01.03.07, 18:37 Kto jest wg ciebie fachowcem? Redaktor GW? Ty? Uploader z Tube? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Gdzie???????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:06 po świetnych interwencjach w w mglistym meczu z Koroną. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Cabaj w Barcelonie!!! 27.02.07, 16:12 Żaden z nich jeszcze nie rozegrał pełnego sezonu w klubie, w którym każdy mecz byłby spotkaniem o wszystko. Kuszczak to w ogóle chwalony jest od zawsze, a w dorosłej karierze rozegrał może 1/4 normalnej dla zawodowca liczby spotkań. Boruc nie dosć, ze grał dotychczas w klubach, w których jedna bramka w tą czy w tamtą naprawdę jest czasem bez znaczenia, to sam na maksymalnej koncentracji grał jedynie gdy wchodził do Legii. Potem bywało z tym różnie. W tym sezonie jest ponoć lepiej (nie mam już siły na ligę szkocka). Rok temu Boruc naprawdę miał problem w Celtiku - zbyt dużo tracił bramek po dośrodkowaniach. Był genialny na lini, ale coś szwankowało na przedpolu. Komunikacja z obrońcami? Podobny błąd zrobił w meczu z Amerykanami. A Kuszczaka tak naprawdę mało kto widział. Raczej o nim czytał... No i Boruc jest z Legii, czyli automatycznie jest promowany przez warszawkę kosztem Kuszczaka, no nie? Obaj są niesamowicie aroganccy. W przypadku bramkarza to może i plus. Tyle, że u Boruca ta pewność siebie przekłada sie na drużynę, u Kuszczaka chyba nie bardzo. Kowalewski juz skreślony? Po zainteresowaniu tym wątkiem widać że liga się zaczyna;) To może temat o Saganie i Mięcielu? Odpowiedz Link Zgłoś