Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przed Białymstokiem

21.03.07, 09:39
    Dość dawno minął termin dokonywania wpłat za udział w MP mikstów. Na liście startowej figurują 23 zespoły. I wszystko fajnie, ale... Związek prosił kiedyś (też dość dawno) o podanie ostatecznych składów zespołów i prawie wszyscy się do tego dostosowali. Oprócz... sami zgadnijcie kogo i sprawdźcie swoje typy na stronie PZC.
    Nie chcę uchodzić za szowinistę ziejącego nienawiścią do ludzi z pewnego miasta. Pragnę tylko zwrócić uwagę, że nie mając pełnego składu w III swojej drużynie, wystawili IV, bez żadnego nazwiska. A związek to przyjął! I to do związku mam pretensje, nie do curlerów.
    Czy na pewno możemy spodziewać się przyjazdu do Białegostoku 4 drużyn z tego miasta, czy też po dokonaniu losowania grup i par pierwszej kolejki, na 2 dni, a może 2 godziny przed rozpoczęciem zawodów, dowiemy się, że przyjechały jedynie 3, a może 2... Zobaczymy.

K.
    Obserwuj wątek
      • elint2 Re: Przed Białymstokiem 22.03.07, 16:46
        > Czy na pewno możemy spodziewać się przyjazdu do Białegostoku 4 drużyn z tego
        mi
        > asta, czy też po dokonaniu losowania grup i par pierwszej kolejki, na 2 dni,
        a
        > może 2 godziny przed rozpoczęciem zawodów, dowiemy się, że przyjechały
        jedynie
        > 3, a może 2... Zobaczymy.

(dla ułatwienia zagadki: to miasto to Łódź)
        A czy kiedyś tak było, że jakaś drużyna z tego miasta nie przyjechała na zawody
        zapowiedzawszy sie wcześniej? Bo ja nie pamiętam.
        Natomiast zawsze w miarę możliwości wystawialiśmy na zawody dużo drużyn.

Krzysztof
        • elint2 Re: Przed Białymstokiem 22.03.07, 16:56
          A jeszcze mała poprawka:
          Pełne składy III i IV drużyny zostały podane, ale nie są jeszcze zaktualizowane
          na stronie PZC.

Krzysztof
        • krzychbe Re: Przed Białymstokiem 23.03.07, 19:34
          elint2 napisał:

> A czy kiedyś tak było, że jakaś drużyna z tego miasta nie przyjechała na zawody
          >
          > zapowiedzawszy sie wcześniej? Bo ja nie pamiętam.
          > Natomiast zawsze w miarę możliwości wystawialiśmy na zawody dużo drużyn.
          >
          > Krzysztof

Takiego faktu nie kojarzę. Uprzedzony jestem, bo ostatnio zgłaszaliście się po
          terminie, co powodowało troche zamieszania. Po Twoich postach napełniam się
          optymizmem, a całkowicie się nim napełnię i przestanę się czepiać, gdy braki,
          spóźnienia itp. przestaną być kojarzone z Waszymi drużynami.

Pozdrawiam. Również Krzysztof.
          • elint2 Re: Przed Białymstokiem 24.03.07, 12:59
            > Po Twoich postach napełniam się
            > optymizmem, a całkowicie się nim napełnię i przestanę się czepiać, gdy braki,
            > spóźnienia itp. przestaną być kojarzone z Waszymi drużynami.

A to ciekawostka z tym skojarzeniem, bo chyba nigdy sie nie spóźniliśmy -
            przynajmniej na zawody :-)

> Uprzedzony jestem, bo ostatnio zgłaszaliście się po
            > terminie, co powodowało troche zamieszania.

Nie sądzę. Przynajmniej nie u organizatorów. Zamieszanie wprowadzają raczej
            późniejsze walkowery na skutek nieobecności drużyn.

Krzysztof
            • krzychbe Re: Przed Białymstokiem 24.03.07, 14:17
              elint2 napisał:

> > Uprzedzony jestem, bo ostatnio zgłaszaliście się po
              > > terminie, co powodowało troche zamieszania.
              >
              > Nie sądzę. Przynajmniej nie u organizatorów. Zamieszanie wprowadzają raczej
              > późniejsze walkowery na skutek nieobecności drużyn.
              >
              > Krzysztof

Tegoroczne eliminacje MP mężczyzn- Łódź zgłoszona po terminie.
              Tegoroczne eliminacje MP kobiet- wpłata potwierdzająca obecność Łodzi została
              dokonana po terminie.

Spróbuj wysilić wyobraźnię i postawić się w roli tych, którzy układają
              regulamin, nie znając na tydzień przed zawodami ostatecznej liczby startujących
              drużyn i czytając na różnych forach słowa potępienia, że jeszcze nic nie
              wiadomo. Czy wiesz, że m. in. przez Waszą drużynę, przed toruńskimi eliminacjami
              kobiet stworzyliśmy 4 regulaminy, w zależności od tego ile ostatecznie drużyn
              się pojawi (byliśmy pewni liczby od 9 do 12)?

Nie prościej byłoby, gdyby ktoś u Was (a jak widzę jest Was wielu) trzymał rękę
              na pulsie i dbał o to, by wszystko było z Waszej strony na czas i jak należy?
              Większość klubów już to zrozumiała. Zachęcam do dołączenia.

K.
              • elint2 Re: Przed Białymstokiem 25.03.07, 11:10
                > przed toruńskimi eliminacjami
                > kobiet stworzyliśmy 4 regulaminy, w zależności od tego ile ostatecznie drużyn
                > się pojawi (byliśmy pewni liczby od 9 do 12)?

No na pewno nie my planowaliśmy wystawić dodatkowe 3 drużyny kobiece, żeby
                zmienic liczbę z 9 na na 12.

Krzysztof
                • tish_jedyna Re: Przed Białymstokiem 25.03.07, 11:21
                  elint2 napisał:

> > przed toruńskimi eliminacjami
                  > > kobiet stworzyliśmy 4 regulaminy, w zależności od tego ile ostatecznie dr
                  > użyn
                  > > się pojawi (byliśmy pewni liczby od 9 do 12)?
                  >
                  > No na pewno nie my planowaliśmy wystawić dodatkowe 3 drużyny kobiece, żeby
                  > zmienic liczbę z 9 na na 12.
                  >
                  > Krzysztof

Nie wykręcaj kota ogonem i nie obrażaj się na kogoś tylko dlatego, że wytknął
                  Wam pewne niedociągnięcia. A na przyszłość proponuję zgłaszać się w terminie,
                  podawać pełny skład i opłacać wpisowe w terminie - wtedy nikt nie będzie się
                  czepiał. Proste, nie?
                  Pozdrawiam
                  Pati
                  • elint2 Re: Przed Białymstokiem 25.03.07, 11:46
                    Jak drut ;-(

Krzysztof
      • krzychbe Re: Przed Białymstokiem 24.03.07, 11:05
        Przeglądając przed chwilą składy zauważyłem klonowanie Marii Kluś. Jest ona
        ujęta zarówno w warszawskich Wymiataczach, jak i w sopockich Demonach Curlingu.
        Jeżeli jest jedna osoba o takim nazwisku, proponuję zrobić porządek. Jeżeli są
        dwie, proponuję jedną z nich wyróżnić, np. nazywając ją Marią Dablju Kluś, czy
        jakoś inaczej...

K.
        • bjasiecki Re: Przed Białymstokiem 25.03.07, 15:21
          Marysia jest tylko jedna i gra w demonach
          • karolajna-cocktail Re: Przed Białymstokiem 25.03.07, 18:09
            Tak, tak - zdecydowanie Marysia jest tylko jedna i niepowtarzalna. Pozdrawiam
            najweselszą z zawodniczek :)))
            • ccckb Re: Przed Białymstokiem 27.03.07, 12:52
              MARYSIA!!! MARYSIA!!! Tylko jedna Marysia Kluś jest, hej!!!! :-)))
              No i jeden Piotr Kluś rzecz jasna!!! (dla wtajemniczonych ;-)))
              Toż to znana rodzina w naszym powiecie!!! Zawodnicy Fair Play i takie tam...
              • krzychbe Re: Przed Białymstokiem 27.03.07, 17:26
                ccckb napisała:

> MARYSIA!!! MARYSIA!!! Tylko jedna Marysia Kluś jest, hej!!!! :-)))
                > No i jeden Piotr Kluś rzecz jasna!!! (dla wtajemniczonych ;-)))
                > Toż to znana rodzina w naszym powiecie!!! Zawodnicy Fair Play i takie tam...

Nie zmienia to faktu, że na chwilę pisania niniejszego postu, jedyna Marysia K.
                wciąż figuruje w dwóch miejscach na listach startowych. Uważam, że porządek w
                tym temacie powinien być zrobiony jeszcze PRZED zawodami w Białymstoku,
                najlepiej przez kontakt samej zainteresowanej ze Związkiem.

Pozdrawiam. K.
                • bjasiecki Re: Przed Białymstokiem 27.03.07, 22:30
                  zainteresowana juz sie tym zajela. porzadek musi byc :P
                  • krzychbe Re: Przed Białymstokiem 28.03.07, 11:12
                    Zadziałało. Dzięki :)))

K.
                    • mklu Re: Przed Białymstokiem 28.03.07, 11:23
                      musiało:) oprócz brata mam jeszcze psa i kota, ale one nie mają wstępu do domu. pozdrawiam wszystkie sympatyczne Istoty trudniące się tym jakże pasjonującym zajęciem jakim jest zamiatanie lodu, skipów też pozdrawiam ... w sumie;))
                      • karolajna-cocktail Re: Przed Białymstokiem 28.03.07, 16:08
                        No co Ty??? Skipów pozdrawiasz??? Świat się kończy ;)))

W takim razie ja pozwolę sobie pozdrowić wszystkich vice-skipów, bo to fajni
                        ludzie są, hej.
                        • mklu Re: Przed Białymstokiem 28.03.07, 16:31
                          ale oni czasem szczotkują, dlatego byli zawarci w pierwszej grupie:)
                        • damiahn Re: Przed Białymstokiem 28.03.07, 23:31
                          takie to życie - a kto byłby kozłem ofiarnym w każdej przegranej, jeśli nie
                          mielibyście skipów...? no kto? :D
                          • t.kierzkowski Re: Przed Białymstokiem 29.03.07, 00:30
                            no w tej sytuacji to lód!

a tak na poważnie to gdyby nie wiceskip i reszta drużyny skipowie mogliby być
                            tylko "strażakiem samem" ;)
                            • kasia_mcc Re: Przed Białymstokiem 29.03.07, 08:43
                              to ja pozdrowie moze wszystkich "niefunkcyjnych"...bo bez nich to skipostwo by
                              sobie wcale nie pograło...
                              • mklu Re: Przed Białymstokiem 29.03.07, 09:20
                                straszny bajzel sie tu zrobił. kończymy te grzeczności:)to byl ważny temat dotyczący spraw organizacyjnych... zaraz dostaniemy reprymendę.
      • arekmcc Oficjalne treningi 27.03.07, 11:53
        Na stronie PZC (www.pzc.org.pl) znajduje sie plan czwartowych treningów dla
        drużyn.
        Wiem że niektóre drużyny będą miały problem aby dotrzeć na czas, lub przyjadą
        dopiero w piątek rano.
        Dlatego proszę kierować do mnie mailowo informacje o ww. przypadkach.
        Będzie to duża pomoc przy ewentualnej korekcie planu.
        Do zobaczenia
        Arek
        adetyniecki(at)curling.pl
        • z.ostrowski DOBREJ GRY!!!! 29.03.07, 08:45
          Życzę wszystkim Dobrej Gry!!!
          Samych wygranych endów!
          Awansów!
          Dobrej sportowej walki!

Z curlingowym pozdrowieniem - czyść!

Ziemek
          • lpiworowicz Re: DOBREJ GRY!!!! 29.03.07, 23:16

Wszystkim grającym powodzenia!
            Wszystkim stęsknionym wieści z Białegostoku - aktualności:
            www.curling.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=37
            • msfmcc Re: DOBREJ GRY!!!! 30.03.07, 13:55
              Czy ktos zna wyniki porannych sesji? (jezeli mecze sie odbyly ;-)))
              • ccckb Re: DOBREJ GRY!!!! 30.03.07, 14:57
                Niestety mam informacje wyjątkowo skape.
                Wiem tylko, ze Domatorzy wygrali z CCCII 9:4...
                No i podobno lód jest "falą" przypadku i co gorsza "fale" widać gołym okiem.
                Atmosfera jak słyszałam jest doskonała :-))))))))
                • czolgi89 Po eliminacjach 01.04.07, 23:07
                  No i po wszystkim jeśli chodzi o Białystok. A szkoda bo mimo nieprzewidywalnego
                  lodu grało sie bardzo miło:)) Chciałbym podziękować wszystkim rywalom za grę, za
                  doping, miłe słowa i do zobaczenia w Warszawie:D AXEL TORUŃ AXEL!! :D
                  • dj_pinball Re: Po eliminacjach 01.04.07, 23:15
                    był fun :)
                    gratki Ruda, gratki Toruń no i gratki i dzięki dla mojego - jak mówi sędzia -
                    najbardziej zajebistego zespołu jaki znam.
                    • damian.kkc.krakow Re: Po eliminacjach 02.04.07, 01:05
                      Dzięki wszystkim za mecze i za wspaniałą atmosferę... :)))
                      Nasz plan min. (miejsce w 16) zostal wykonany a nawet 6 miejsce :D
                      heh... bywa! :)))))
                      Do zobaczenia w Wawie! ;]
      • damian.kkc.krakow Re: Przed Białymstokiem 02.04.07, 02:42
        I czekamy na filmik z zakładu Arka :D :D :D
        haha... xD
        Jak Ktoś nie wie o co chodzi to najprawdopodobniej za niedługo się dowie... :P
        pzdr :)
        Damian, Krakowski KC.
        • arekmcc Po Białymstoku 02.04.07, 09:22
          Dziękuję wszystkim zawodnikom za grę i cierpliwe doskonalenie
          umiejętności „czytania lodu.
          Pierwszej ósemce gratuluję awansu.
          Mam nadzieję że moje surowe uwagi podczas spotkań odbieraliście ze zrozumieniem.
          Cóż taka rola sędziego aby pilnować porządku.
          Do zobaczenia w Warszawie
          Arek Detyniecki

PS. Chcę jeszcze ustosunkować się do poprzednich postów
          1 - Dj_piball – nie kojarzę Twojego nicka i nie wiem z jakiej jesteś drużyny
          ale nie przypominam sobie abym używał wyrażenia zajeb…
          2 - Arek który w sobotę wieczorem wygrał zakład, gra w drużynie z Łodzi ale
          pochodzi z Buska, ja pochodzę z Łodzi ale gram w klubie/drużynie z Warszawy,
          proszę nas nie mylić, szczególnie w kontekście TEGO zakładu.

I na koniec zagadka jeżeli jeszcze ktoś jej nie słyszał:
          Jak się nazywa skip H2O po kąpieli w mleku?
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          BIAŁYSMOK
          • dj_pinball Re: Po Białymstoku 02.04.07, 09:26
            dj_pinball vel Fazi czyli Adam z Miksu z Wisienką, a cytat pochodził od
            drugiego sędziego :)
            • ccckhangoor Re: Po Białymstoku 02.04.07, 09:59
              Na fali pobiałostockich podziękowań popłynę - i tak:
              - dziękuję Arkowi Detynieckiemu, za zaproszenie mnie do wspólnego sędziowania
              zawodów.
              - zawodnikom za dobrą grę pomimo trudnych warkunków lodowych, a także za
              "niezatrudnianie" sędziego, gdy nie było takiej potrzeby, a także za stosowanie
              się do uwag i zaleceń sędziów.
              - Marcinowi Czyżowi za sprawną obsługę biura zawodów i dostarczanie mi na lód kawy.

P.S. Tak, owszem przyznaję się, iż użyłem takiego, dość mocno niecurlingowego,
              określenia ;| na swoje usprawiedliwienie dodam, iż miało to miejsce poza taflą
              lodowiska, a spowodowane było ubiorem drużyny na bankiecie ;)
              • curling_girl Re: Po Białymstoku 02.04.07, 10:20
                hehe... cóż można powiedzieć po tak fajnym turnieju :)Graliśmy słabo, ale się
                udało rzutem na taśmę awansować. Sędziowie byli super, przepraszamy, że Cię
                Wojtek męczyliśmy z tym mierzeniem cyrklem ^ Biuro zawodów również bardzo
                sympatyczne (mikrokryształki :D)i wogóle podziękowania dla wszystkich, z którymi
                graliśmy oraz dla naszego trenera, który marzł na lodowisku podczas naszych meczów.

Pozdrawiam i do zobaczenia w Warszawie :*

Ela - H20 :)
                • smok.ondri Re: Po Białymstoku 02.04.07, 10:44
                  hmm dzięki za turniej ;) Atmosfera jak zawsze fajna bo curlerzy to fajni ludzie ;)

Wiele niespodziewajek i słaba forma i wyszło jak wyszło, liczy się awans. Finały
                  wygramy :P

-------
                  "Białystokowi gratulujemy lodu !" albo.. "Prawie jak lód" albo "Prawie jak
                  curling" hmmm nie wiem juz sam które lepsze :>

BiałySmok
                  • krystian_m-ce Re: Po Białymstoku 02.04.07, 11:51
                    No i po eliminacjach:)

Było fajno :)
                    pozdrówka dla Pana Sędziego oraz wszystkich zawodników, trenerów, sponsorów itp.

Trzeba przyznać, że atmosfera była świetna :)
                    Pozdrawiam gorąco wszystkich i życzę dobrej gry finalistom!

Pozostaje czekać na filmiki z kilku zakładów np:.
                    - Arek z Buska i jego ślizg na... :)
                    - Piotrek Podgórski w zjeżdżalni :)

• hopp-schwiiz Re: Po Białymstoku 02.04.07, 13:49
                  ja również dziękuję wszystkim, Piotrkowi za to, że marzł i że pojawił się na
                  nasz mecz o 8:30 który i tak przegraliśmy sromotnie :P sędziom zawodów (Wojtek,
                  SUI-SWE jest we wtorek, nie w czwartek, źle ci powiedziałam), H2O że udało wam
                  się awansować, wolę nie myśleć, co by było jakby Smok dobił ten kamień... no i
                  wszystkim naszym przeciwnikom :D
                  czekam na filmiki z Ela, Piotrkiem i Arkiem :D a kręcił ktoś Zioła ??
                  • damiahn Re: Po Białymstoku 02.04.07, 15:17
                    Myślałem, że nie łatwo będzie mnie pobić na filmy, ale z tego co słyszałem...
                    mamy nowego króla... :D
                    • krystian_m-ce Re: Po Białymstoku 02.04.07, 18:29
                      heheh :)

sędzia główny zawodów podczas bankietu stwierdził, że Arek (z Buska Zdrój) bez
                      wątpienia wygra w rankingu ODKRYCIE SEZONU :)
                  • tish_jedyna Re: Po Białymstoku 02.04.07, 17:13
                    A ja, oprócz czekania na filmiki, czekam też na zdjęcia. :))
                    Pozdrawiam!
                    • hopp-schwiiz Re: Po Białymstoku 02.04.07, 19:55
                      mam trochę... postaram się jutro wrzucić :D
      • curling_girl Re: Przed Białymstokiem 02.04.07, 12:00
        tak, tylko czekam na ten filmik jak Piotrek zjeżdża zjeżdżalnią dla dzieci do
        130 cm wzrostu :D
        • matik911 Re: Po Białymstoku 02.04.07, 12:17
          Na początku chciałbym wyrazić ubolewanie, że eliminacje już się skończyły a
          było bardzo miło;) lód nieprzewidywalny, ale dało się jakoś zagrać
          Gratuluje wszystkim drużyną, które awansowały do finałów
          Podziękowania dla:
          -przeciwników
          -sędziów
          -kibiców :D
          -i oczywiście dla mojej drużyny AXEL Toruń :)
          Pozdrowienia dla wyżej wymienionych i wszystkich przybyłych zawodników i
          kibiców na te eliminacje
          Do zobaczenia w Warszawie!

Mateusz, Axel Toruń
          • mal_ka Re: Po Białymstoku 02.04.07, 22:53
            Gratulacje dla Axla Toruń za awans! Pozdrawiam serdecznie całą drużynę;-)
        • krystian_m-ce Re: Przed Białymstokiem 02.04.07, 12:35
          pokonanie zjeżdżalni dla dzieci o wzroście do 130cm, świadczy o świetnej formie
          fizycznej Piotrka :)

pozostaje czekać na filmik :)
          • curling_girl Re: Przed Białymstokiem 02.04.07, 12:43
            jak to on stwierdził jest gibki xD
      • krzychbe Dzięki! 02.04.07, 20:22
        Jak w temacie, wszystkim za wszystko!

K.
        • 13dzikos Re: Dzięki! 02.04.07, 22:05
          Ja też rozpisywać się nie będę, dzięki wszystkim za wszystko i do zobaczenia w
          stolicy :)
          Bartek, Toruń :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka