Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wronki wkrótce bez Amiki?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:12
    no to pięknie...
    Obserwuj wątek
      • Gość: prezesso Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:40
        zapewne jakiś kretyn z wielkiego miasta.. w końcu piłka jest tylko dla wielkich
        i bogatych, a reszta niech sie rozpija w soboty pod sklepem, bo nie dla psa
        przecież kiełbasa... coż takiego myślenia się nie wyleczy... z tą chorobą ten
        czlowiek musi niestety żyć... ja w tych Wronkach mieszkam i dla mnie to jednak
        coś znaczy.
        • Gość: as Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 12:13
          Jasne ze tak, duza pilka dla duzych miast, a nie dla zadupia 10tys.
          • Gość: tt Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 22.05.07, 15:42
            Zadupie to ty masz w głowie debilu...
      • matheush86 aronki bez amici, ale z lechem 22.05.07, 12:08
        niem się co przejmować... zabierają wam amice, ale w zamian dostaniecie
        kolejorza... młoda ekstraklas zapewne będzie ciekawsza od 3 ligi i poziom będzie
        wyższy... rozumiem co czujecie, kiedy po 15 latach zabiera wam się klub, z
        którym się zrzyliście... po przenosinach koncernu amica, firma powinna zadbać o
        swoich, nielicznych, ale jednak kibiców... chodźcie do nas... wielkoplska jest z
        lechem to wy przecież też możecie... może bzdury wypisuje, ale to chyba jedyne
        rozwiązanie :D kolejorz!!!
        • matheush86 przepraszam za "aronki"... 22.05.07, 12:09
          przepraszam, bez urazy, przypadek :D
      • Gość: Sumienie Złodziejosz IP: 193.201.167.* 22.05.07, 12:47
        Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwać tego nowego potworka LECH AMICA POZNAŃ.
        Wtedy może by ten klub reprezentował coś więcej niż tylko Lechicką część Wlkp.
        Bo narazie to niewiadomo dlaczego ten klub zawłaszcza sobie prawa do
        reprezentowania Wielkopolski, pomimo że w ostatnich latach do sukcesów Amiki
        było mu daleko. Zresztą tylko kwestią czasu jest, kiedy nieudolni działacze
        poznańscy po raz trzeci (bo już kiedyś rozłożyli Lecha na części pierwsze i
        zmienili nazwę z KKS na PKP żeby oszukać wierzycieli) doprowadzą klub do ruiny
        i będą kombinować na nowo, żeby pozować na wielką dumę Wielkopolski.
        Tak czy siak szkoda kibiców Amiki.
        • Gość: pacal myślenie nie boli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:22
          > Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwać tego nowego potworka LECH AMICA POZNAŃ.

Potworka? A to dlaczego? Rozumiem, że Błękitni Wronki po kupieniu przez holding
          Amica też stali się dla ciebie potworkiem? Czy może nie? Mentalność Kalego.

> Wtedy może by ten klub reprezentował coś więcej niż tylko Lechicką część Wlkp.

Niczego sobie Lech nie zawłaszcza. Lech jest z Wielkopolski, o kibiców z
          Wielkopolski głównie walczy i to podkreśla. Nic więcej. Nikt cię nie zmusza do
          kibicowania Lechowi, możesz sobie nawet (L) dopingować, twój problem.

> Bo narazie to niewiadomo dlaczego ten klub zawłaszcza sobie prawa do
          > reprezentowania Wielkopolski, pomimo że w ostatnich latach do sukcesów Amiki
          > było mu daleko.

Eeee? Tzn.? Przed połączeniem w ostatnie 10 lat Amica - 2 PP, Lech 1 PP, 1x
          półfinał PP. No różnica kolosalna. Regularne zajmowanie w lidze miejsca 4-5?
          Lech dużo niżej nie był.

Porównując kolosalne różnice w możliwościach finansowych, Lech spisywał się cały
          czas dużo powyżej oczekiwań, Amica dużo poniżej.

Nic dziwnego, że właściciele w końcu doszli do wniosku, że pewnych rzeczy
          (niedługa historia & niewielkie miasto -> mało kibiców -> brak presji ->
          piłkarze grają bez zaangażowania) nie przeskoczą.

> Zresztą tylko kwestią czasu jest, kiedy nieudolni działacze
          > poznańscy po raz trzeci (bo już kiedyś rozłożyli Lecha na części pierwsze i
          > zmienili nazwę z KKS na PKP żeby oszukać wierzycieli) doprowadzą klub do ruiny
          > i będą kombinować na nowo, żeby pozować na wielką dumę Wielkopolski.

Może nie zauważyłeś, ale większość obecnych działaczy w Lechu przeszła z Amiki.
          Skoro Amikę prowadzili z sensem, to raczej Lecha też ekonomicznie nie rozwalą.

> Tak czy siak szkoda kibiców Amiki.
          Jedyne z czym się zgadzam.
          • Gość: Sumienie Złodziejosz IP: 193.201.167.* 22.05.07, 13:56
            > > Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwać tego nowego potworka LECH AMICA POZ
            > NAŃ.
            >
            > Potworka? A to dlaczego? Rozumiem, że Błękitni Wronki po kupieniu przez
            holding
            > Amica też stali się dla ciebie potworkiem? Czy może nie? Mentalność Kalego.

O czym ty mówisz? To że holding wykupił klub i stworzył nowy solidny zespół
            zawodowy to jednak coś innego niż to czego byliśmy świadkiem.
            W tej chwili miałobyć połączenie klubów a wyszło na logikę tak:
            - Amica dała licencję ligową, nieskalaną opinię i historię prowadzonej
            działalności gospodarczej (przeciez nowy Lech to przecież prawnie były klub
            Amica powstały w latach 90 tych ze zmienioną nazwą na KKS Lech i z nową
            siedzibą klubu i barwami),
            - Amica dała ekstra bazę szkoleniową i boiska treningowe oraz wszystkich
            piłkarzy,
            - miasto Poznań daje do użytkowania Stadion Miejski w Poznaniu.

Co dał w takim razie Lech?
            - garstkę piłkarzy którzy umieją prosto kopnąć piłkę,
            - datę powstania klubu 1922 która nijak ma się do obecnego klubu i tylko jest
            symbolem kiedy Lech powstał (ten pierwszy Lech) niczym więcej,
            - barwy i rzesze poznańskich kibiców (których teraz są tysiące milionów a
            przed spadkiem do II ligi PKP Lecha w latach 90 tych chodziło na mecze 600).

Aha - no i jeszcze Lech dał nie swój de facto herb utracony po sztucznym
            rozpadzie KKS Lecha celem pozbycia się dłużników w imię krzewienia tzw.
            tradycji nowego kilkunastoletniego klubu z 85 letnią tradycją.

Pomijając wszystko to już nie chodzi o ew. sukcesy Lecha i grę w I lidze z
            dobrym stadionem i kibicmi bo to się Poznaniowi poprostu należy. Chodzi o sam
            fakt niszczenia innych klubów pozasportowymi machlojami, bo jeśli holding
            zachował się fair, to powinien zostawić klub Amica jego kibicom a nie ścierać z
            mapy Polski.

• Gość: flagellum dei Re: Złodziejosz IP: *.acn.airbites.pl 22.05.07, 14:10
              Od nastu lat powtarzam, że zagłada dla sportu w tzw. wielkopolsce przychodzi z
              poznania. I to się sprawdza. Z siatkówką, żużlem, piłką nożną.
              • Gość: M29 Re: Złodziejosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:30
                jak Was czytam to mi sie smiac chce. Pilka nożna to biznes a nie tylko sport.
                Amica rzeczywiście była szalona inwestując w klub który może na tle szarego
                polskiego futbolu miał jakieś sukcesy ale tłum w porywach do 1000 osób na
                stadionie raczej nie zapewniał sukcesu marketingowego. Na Legie i inne lepsze
                marki zapełniali wam stadion kibice z Poznania. Lech jest marką na polskim
                rynku, z każdej strony bijącą Wronki na głowę. Stadion, drużyna, kibice - sry
                ale śmiesznie wypada porównanie Lecha z Amicą. Tak jakby sie Legie stawiało na
                równi z huraganem Pobiedziska ( bez urazy dla tej ostatniej) . Nawet jak Amica
                odnosiła sukcesy ( puchary polski i gra w UEFA) wiecej u Was było ludzi z
                Poznania niz z Wronek. Wiem bo sam jeździłem w grupie kilkunastu osób do was.
                Bo w przeciwieństwie do wielu pseudo fanatyków kibicujemy wielkopolskim teamom
                jesłi nie stykają się z Lechem oczywiście. I to tyle. Może ruszycie tyłki do
                Poznania bo to jest Wasza jedyna szansa na zetkniecie z ewenementem w polskiej
                piłce czyli z oprawami i dopingiem jakich Wronki nie doswiadczały chyba na
                wszystkich swoich meczach łącznie. Daleko nie macie.
                • Gość: Sumienie Re: Złodziejosz IP: 193.201.167.* 22.05.07, 14:49
                  Chłopie zdecyduj się - piłka to biznes czy sport?

Bo zaczynasz pisać o biznesie, marketingu itp. (zresztą na ten temat też mam
                  inne zdanie) a kończysz na sporcie i kibicach.

Jeśli chodzi o biznes to w MOJEJ opinii (zaznaczam w mojej) dużo lepiej holding
                  reklamował się i promował markę Amica sponsorując "swój" klub od tą nazwą.
                  Nazwa stała się rozpoznawalna, bywała w gazetach, wiadomościach, newsach itp.
                  Klub jeździł jako "Amica" po całej Polsce i każdy wiedział że to nazwa fabyki
                  produkująca sprzęt AGD (który jednocześnie z promocją przez piłkę zdobywał
                  rynek ceną i jakośćią).
                  Teraz? Co daje fabryce sponsorowanie Lecha? Kto w Polsce będzie się DOSZUKIWAŁ
                  informacji kto jest jego sponsorem? Bo nie wyczyta tego ani na koszulkach ani
                  na stadionie (byłem na stadionie i nie widziałem reklam Amiki tylko innych firm
                  napewno lepiej kojarzonych z Lechem niż właśnie Amica). Napewno też nie chodzi
                  o tzw. reklamę bezpośrednią skierowaną do kibiców Lecha, bo kto przy zdrowych
                  zmysłach wybierze kuchenkę czy lodówkę która mu się nie podoba i która mu nie
                  pasuje tylko dlatego że sponsoruję ulubioną drużynę? Przecież to nie jest piwo
                  np. Zresztą podobnie ma chyba taka Legia z Seatem chyba.
                  Działacze Amiki powinni się zastanowić zanim to zrobili, dlaczego Philips
                  zdecydował się sponsorować klub z malutkiego Eidhoven a nie zainwestował w Ajax
                  czy inny Feyenoord i dlaczego to PSV jest flagowym przykładem kreowania marki
                  przez sport.

• Gość: m29 Re: Złodziejosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:08
                    Sam przyznajesz mi racje . Obecnie kreowanie marki polega na częstym o niej
                    mówieniu. Sry co dawało że do Legii jechała Amica Wronki? Poza moze tym że
                    stadion Legii świecił pustkami a sektor gości raz odwiedziła "liczna" grupa 3
                    kibiców z Wronek . Teraz słowo Amica częsciej przewija się przez różnego
                    rodzaju spory, kontrowersje i inne tematy oboczne niz chyba podczas tego że
                    wystepowała pod własną marką. A prezesi bywając w viposkich sektorach swoje
                    biznesy i tak załatwiają. A z pewnością na meczu Lecha pojawia sie takowych
                    więcej niż na klasyku Amica - KSZO Ostrowiec . Piłka bez biznesu nie istnieje,
                    piłka bez kibiców nie istnieje - Amica w lechu połaczyła biznes z piłką i
                    kibicami . I to jest droga do sukcesu.
      • mike_ Re: Wronki wkrótce bez Amiki? 22.05.07, 14:34
        Jak to bez Amiki?

Przecież Amika jest o gra - w Poznaniu, wprawdzie pod nową nazwą ale zawsze..
      • Gość: hi Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:44
        Amica Poznań sialalalala
        hehe
        • matheush86 w wielkopolsce tylko lech 22.05.07, 15:24
          dołujecie mnie... amica kupiła prawa niematerialne do lecha (czyli i tradycji),
          więc stała się właścicielem lecha, w taki sam sposób, w jaki iti stało się
          właścicielem legii, czy tele-fonika wisły kraków... tak się teraz robi... lech
          jest jednym z najwiekszych klubów w polsce z bez wątpienia najliczniejszymi
          kibicami w kraju i nie myśle tu tylko o widowni na meczach, która jest jak na
          nasz kraj imponująca (dzisiaj liczyłem, według oficjalnych danych, że to 17550
          osób na mecz w poznaniu i 1170 na wyjazdach). ja mam teraz śpiewać tvn warszawa
          sialalala?? jesteście żałośni... a licencje dostaliśmy nie na konto amici, tylko
          kks lech poznań ssa, klubu, który nie ma nic wspólnego z amica sport ssa, oprócz
          właściciela w postaci koncernu amica holding sa... kks lech poznań ssa jest
          kontynuacją tylko i wyłączni tradycji wkp lech poznań, pkp lech poznań, kks lech
          poznań i patrząc wstecz... lutni dębiec... :D łatwo jest wyśmiewać się z czegoś,
          ale chyba lepiej wpierw wiedzieć jaka jest prawda, żeby poźniej się nie
          ośmieszyć, tak jak właśnie się stało przed chwilą w waszym przypadku... nie
          wiem, czy to są kompleksy, czy strach kibiców przed tym, co w poznaniu aktualnie
          ma miejsce, ale pora to zmienić... można się nie lubić, nienawidzić, ale nie ma
          co wypisywać bzdur, bo to nie leży w interesie żadnej osoby której na sercu leży
          dobro polskiej piłki... jescze jedno... jak część wielkopolski oprócz kalisza
          (tradycyjnie), grodziska (od kilku lat, bo kiedyś tam sami lechici mieszkali) i
          wronek nie jest lechowa??? jeździłem po wielkopolsce za lechem na mecze w ramach
          akcji "kolejorz kontra twój klub" i będąc w krzyżu wielkopolskim, z ktorego do
          wronek jest bliziutko, czy też w szamotułach, nie napotkałem żadnej osoby, która
          by powiedziała, że jest kibicem amici, a nie lecha... lepiej dołączcie się do
          nas wronczanie i do reszty, waszych sąsiadów, którzy przyjeżdżają na kolejorza
          do poznania... to samo tyczy się grodziska, bo ich to samo czeka i wydaje mi
          się, że już niedługo :D pozdro! kolejorz!
          • Gość: poznaniak Re: w wielkopolsce tylko lech IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 17:22
            Co do Szamotuł kolego to się nie dziw, że nigdy nie kibicowali Amice,bo o ile
            wiem to Szamotuły i Wronki "przepadają" za sobą jak Poznań i warszawa...
            • Gość: Robin Re: w wielkopolsce tylko lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:43
              Mecze Sparty Szamotuły z Błękitnymi Wronki, to były w latach '70 i '80 nie lada emocje. Wówczas aktualne było powiedzenie: "Jak świat światem Wronki nigdy nie wygrają z powiatem"...
          • Gość: alkasyn Re: w wielkopolsce tylko lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:42
            Wiesz co, ja myślę że nie ma sensu im tego tłumaczyć. Każdy kto jest normalny i
            myślący wie że Lech to Lech a jego właścicielem jest holding Amica. A ci co
            wypisują bzdury typu Amica Poznań to są albo rozgoryczeni utratą I ligi we
            Wronkach (właściwie tylko Wronczanie) albo zazdrośni że w Poznaniu powstaje
            prawdziwa potęga piłkarska. Oni nie mogą po prostu pogodzić się z faktem że klub
            który od kilkunastu lat mając olbrzymie problemy finansowe a mimo to osiągając
            sukcesy (PP) teraz będzie miał obok najwspanialszych kibiców, również piękny
            stadion na 50 tys. widzów, olbrzymie pieniądze na piłkarzy (włodarze zapowiadają
            budżet w wysokości 40 mln zł) i doskonałą baze treningową we Wronkach.
            Perspektywy rysują się obiecująco a co przyniesie życie zobaczymy. Ja myśle
            Matheush86 że takich ludzi nie warto uświadamiać bo oni doskonale wiedzą że Lech
            Poznań to Lech Poznań ale wolą w bezsilnej złości ponapinać się przed monitorem
            udając że jest inaczej. Pozdrawiam wszystkich kibiców, nie tylko z Wlkp. P.S
            uważam że we Wronkach powinni zachować III - ligową drużyne.
      • Gość: kibic z Konina!! Wronki wkrótce bez Amiki? IP: 83.2.58.* 22.05.07, 15:30
        Hahahahaha no i doigraliscie sie skurczysyny, dobrze wam tak, tak jak
        zniszczyliscie Aluminium Konin, po przekupionym meczu o puchar Polski, tak
        teraz sie wam dostalo!!I zeby wszystkich przekupnikow to spotkalo...
        • Gość: Paolo KKS Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:23
          Tak, byłem na meczu Aluminium - Amica i widziałem w jakich okolicznościach
          Wronki zdobyły puchar. Skandal!
          Co do III ligi to pamiętajmy, że to text Wyborczej więc nie musi byc prawdziwy.
          Po drugie niedobrze się stanie, gdy przestanie funkcjonowac III liga we
          Wronkach. To właściwy szczebel rozgrywek dla tego miasta (choc potencjał kibiców
          mizerny).
          Co do opinii, że cała Wielkopolska kibicuje Lechowi to jest to absolutna i
          niepodważalna prawda. To co stało się we Wronkach zaraz stanie się w Grodzisku
          (frekwencja 1.000 osób) w tym cały klan Drzymałów. Po prostu bez sensu.
      • Gość: kwinto Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 09:07
        Już się w tym pogubiłem. To, co będzie: Amica Poznań czy Lech Wronki?
        • gwardzista Jeden naród, jedna partia, jeden klub.... 25.05.07, 15:44
          Tego chcecie ? Potem kolej na Wartę ?? Potem wszyscy Poznaniacy będą
          obowiązkowo podpisywać świadectwo lojalności , a w II klasie na muzyce dzieci
          będą się uczyć "Na nienawiści..." ? Wierzę ża ta koniunktura kiedyś się
          skończy, bo za lechem z reguły idą mali ludzie, a ich zainteresowanie jest
          bardzo powierzchowne.
          A co do mentalności Kalego - nawet biedronki pie..olą Amikę Wronki, waszego
          dobrodzieja obecnego. Pamiętacie ? I zapłaćcie długi starego lecha, bo to wstyd
          i hańba, żeby tak oszukiwać uczciwych ludzi.
          Przy okazji, czy klub będzie odpowiadał za zniszczenia jakie w taborze MPK
          dokonali ci ponoć niepowtarzalni i najlepsi kibice ?
      • Gość: Amica&Warta Wronki wkrótce bez Amiki? IP: 217.8.167.* 27.05.07, 22:03
        AMICA to klub, który w ostatnich latach dokonał dość sporo i szkoda, by tak
        skończył!
        Cała ta fuzja po prostu żałosna, bo lech zamiast dobrze się gospodarzyć musi
        uciekać się do oszukiwania swoich wierzycieli!
        A co z Wartą Poznan? Klub od lat prowadzony bez długów i kisi się w III lidze!!!
        Jak widać pełna uczciwość nie popłaca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka