Gość: chudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:12 no to pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prezesso Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:40 zapewne jakiś kretyn z wielkiego miasta.. w końcu piłka jest tylko dla wielkich i bogatych, a reszta niech sie rozpija w soboty pod sklepem, bo nie dla psa przecież kiełbasa... coż takiego myślenia się nie wyleczy... z tą chorobą ten czlowiek musi niestety żyć... ja w tych Wronkach mieszkam i dla mnie to jednak coś znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 12:13 Jasne ze tak, duza pilka dla duzych miast, a nie dla zadupia 10tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 22.05.07, 15:42 Zadupie to ty masz w głowie debilu... Odpowiedz Link Zgłoś
matheush86 aronki bez amici, ale z lechem 22.05.07, 12:08 niem się co przejmować... zabierają wam amice, ale w zamian dostaniecie kolejorza... młoda ekstraklas zapewne będzie ciekawsza od 3 ligi i poziom będzie wyższy... rozumiem co czujecie, kiedy po 15 latach zabiera wam się klub, z którym się zrzyliście... po przenosinach koncernu amica, firma powinna zadbać o swoich, nielicznych, ale jednak kibiców... chodźcie do nas... wielkoplska jest z lechem to wy przecież też możecie... może bzdury wypisuje, ale to chyba jedyne rozwiązanie :D kolejorz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matheush86 przepraszam za "aronki"... 22.05.07, 12:09 przepraszam, bez urazy, przypadek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sumienie Złodziejosz IP: 193.201.167.* 22.05.07, 12:47 Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwać tego nowego potworka LECH AMICA POZNAŃ. Wtedy może by ten klub reprezentował coś więcej niż tylko Lechicką część Wlkp. Bo narazie to niewiadomo dlaczego ten klub zawłaszcza sobie prawa do reprezentowania Wielkopolski, pomimo że w ostatnich latach do sukcesów Amiki było mu daleko. Zresztą tylko kwestią czasu jest, kiedy nieudolni działacze poznańscy po raz trzeci (bo już kiedyś rozłożyli Lecha na części pierwsze i zmienili nazwę z KKS na PKP żeby oszukać wierzycieli) doprowadzą klub do ruiny i będą kombinować na nowo, żeby pozować na wielką dumę Wielkopolski. Tak czy siak szkoda kibiców Amiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal myślenie nie boli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:22 > Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwać tego nowego potworka LECH AMICA POZNAŃ. Potworka? A to dlaczego? Rozumiem, że Błękitni Wronki po kupieniu przez holding Amica też stali się dla ciebie potworkiem? Czy może nie? Mentalność Kalego. > Wtedy może by ten klub reprezentował coś więcej niż tylko Lechicką część Wlkp. Niczego sobie Lech nie zawłaszcza. Lech jest z Wielkopolski, o kibiców z Wielkopolski głównie walczy i to podkreśla. Nic więcej. Nikt cię nie zmusza do kibicowania Lechowi, możesz sobie nawet (L) dopingować, twój problem. > Bo narazie to niewiadomo dlaczego ten klub zawłaszcza sobie prawa do > reprezentowania Wielkopolski, pomimo że w ostatnich latach do sukcesów Amiki > było mu daleko. Eeee? Tzn.? Przed połączeniem w ostatnie 10 lat Amica - 2 PP, Lech 1 PP, 1x półfinał PP. No różnica kolosalna. Regularne zajmowanie w lidze miejsca 4-5? Lech dużo niżej nie był. Porównując kolosalne różnice w możliwościach finansowych, Lech spisywał się cały czas dużo powyżej oczekiwań, Amica dużo poniżej. Nic dziwnego, że właściciele w końcu doszli do wniosku, że pewnych rzeczy (niedługa historia & niewielkie miasto -> mało kibiców -> brak presji -> piłkarze grają bez zaangażowania) nie przeskoczą. > Zresztą tylko kwestią czasu jest, kiedy nieudolni działacze > poznańscy po raz trzeci (bo już kiedyś rozłożyli Lecha na części pierwsze i > zmienili nazwę z KKS na PKP żeby oszukać wierzycieli) doprowadzą klub do ruiny > i będą kombinować na nowo, żeby pozować na wielką dumę Wielkopolski. Może nie zauważyłeś, ale większość obecnych działaczy w Lechu przeszła z Amiki. Skoro Amikę prowadzili z sensem, to raczej Lecha też ekonomicznie nie rozwalą. > Tak czy siak szkoda kibiców Amiki. Jedyne z czym się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sumienie Złodziejosz IP: 193.201.167.* 22.05.07, 13:56 > > Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwać tego nowego potworka LECH AMICA POZ > NAŃ. > > Potworka? A to dlaczego? Rozumiem, że Błękitni Wronki po kupieniu przez holding > Amica też stali się dla ciebie potworkiem? Czy może nie? Mentalność Kalego. O czym ty mówisz? To że holding wykupił klub i stworzył nowy solidny zespół zawodowy to jednak coś innego niż to czego byliśmy świadkiem. W tej chwili miałobyć połączenie klubów a wyszło na logikę tak: - Amica dała licencję ligową, nieskalaną opinię i historię prowadzonej działalności gospodarczej (przeciez nowy Lech to przecież prawnie były klub Amica powstały w latach 90 tych ze zmienioną nazwą na KKS Lech i z nową siedzibą klubu i barwami), - Amica dała ekstra bazę szkoleniową i boiska treningowe oraz wszystkich piłkarzy, - miasto Poznań daje do użytkowania Stadion Miejski w Poznaniu. Co dał w takim razie Lech? - garstkę piłkarzy którzy umieją prosto kopnąć piłkę, - datę powstania klubu 1922 która nijak ma się do obecnego klubu i tylko jest symbolem kiedy Lech powstał (ten pierwszy Lech) niczym więcej, - barwy i rzesze poznańskich kibiców (których teraz są tysiące milionów a przed spadkiem do II ligi PKP Lecha w latach 90 tych chodziło na mecze 600). Aha - no i jeszcze Lech dał nie swój de facto herb utracony po sztucznym rozpadzie KKS Lecha celem pozbycia się dłużników w imię krzewienia tzw. tradycji nowego kilkunastoletniego klubu z 85 letnią tradycją. Pomijając wszystko to już nie chodzi o ew. sukcesy Lecha i grę w I lidze z dobrym stadionem i kibicmi bo to się Poznaniowi poprostu należy. Chodzi o sam fakt niszczenia innych klubów pozasportowymi machlojami, bo jeśli holding zachował się fair, to powinien zostawić klub Amica jego kibicom a nie ścierać z mapy Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flagellum dei Re: Złodziejosz IP: *.acn.airbites.pl 22.05.07, 14:10 Od nastu lat powtarzam, że zagłada dla sportu w tzw. wielkopolsce przychodzi z poznania. I to się sprawdza. Z siatkówką, żużlem, piłką nożną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M29 Re: Złodziejosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:30 jak Was czytam to mi sie smiac chce. Pilka nożna to biznes a nie tylko sport. Amica rzeczywiście była szalona inwestując w klub który może na tle szarego polskiego futbolu miał jakieś sukcesy ale tłum w porywach do 1000 osób na stadionie raczej nie zapewniał sukcesu marketingowego. Na Legie i inne lepsze marki zapełniali wam stadion kibice z Poznania. Lech jest marką na polskim rynku, z każdej strony bijącą Wronki na głowę. Stadion, drużyna, kibice - sry ale śmiesznie wypada porównanie Lecha z Amicą. Tak jakby sie Legie stawiało na równi z huraganem Pobiedziska ( bez urazy dla tej ostatniej) . Nawet jak Amica odnosiła sukcesy ( puchary polski i gra w UEFA) wiecej u Was było ludzi z Poznania niz z Wronek. Wiem bo sam jeździłem w grupie kilkunastu osób do was. Bo w przeciwieństwie do wielu pseudo fanatyków kibicujemy wielkopolskim teamom jesłi nie stykają się z Lechem oczywiście. I to tyle. Może ruszycie tyłki do Poznania bo to jest Wasza jedyna szansa na zetkniecie z ewenementem w polskiej piłce czyli z oprawami i dopingiem jakich Wronki nie doswiadczały chyba na wszystkich swoich meczach łącznie. Daleko nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sumienie Re: Złodziejosz IP: 193.201.167.* 22.05.07, 14:49 Chłopie zdecyduj się - piłka to biznes czy sport? Bo zaczynasz pisać o biznesie, marketingu itp. (zresztą na ten temat też mam inne zdanie) a kończysz na sporcie i kibicach. Jeśli chodzi o biznes to w MOJEJ opinii (zaznaczam w mojej) dużo lepiej holding reklamował się i promował markę Amica sponsorując "swój" klub od tą nazwą. Nazwa stała się rozpoznawalna, bywała w gazetach, wiadomościach, newsach itp. Klub jeździł jako "Amica" po całej Polsce i każdy wiedział że to nazwa fabyki produkująca sprzęt AGD (który jednocześnie z promocją przez piłkę zdobywał rynek ceną i jakośćią). Teraz? Co daje fabryce sponsorowanie Lecha? Kto w Polsce będzie się DOSZUKIWAŁ informacji kto jest jego sponsorem? Bo nie wyczyta tego ani na koszulkach ani na stadionie (byłem na stadionie i nie widziałem reklam Amiki tylko innych firm napewno lepiej kojarzonych z Lechem niż właśnie Amica). Napewno też nie chodzi o tzw. reklamę bezpośrednią skierowaną do kibiców Lecha, bo kto przy zdrowych zmysłach wybierze kuchenkę czy lodówkę która mu się nie podoba i która mu nie pasuje tylko dlatego że sponsoruję ulubioną drużynę? Przecież to nie jest piwo np. Zresztą podobnie ma chyba taka Legia z Seatem chyba. Działacze Amiki powinni się zastanowić zanim to zrobili, dlaczego Philips zdecydował się sponsorować klub z malutkiego Eidhoven a nie zainwestował w Ajax czy inny Feyenoord i dlaczego to PSV jest flagowym przykładem kreowania marki przez sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m29 Re: Złodziejosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:08 Sam przyznajesz mi racje . Obecnie kreowanie marki polega na częstym o niej mówieniu. Sry co dawało że do Legii jechała Amica Wronki? Poza moze tym że stadion Legii świecił pustkami a sektor gości raz odwiedziła "liczna" grupa 3 kibiców z Wronek . Teraz słowo Amica częsciej przewija się przez różnego rodzaju spory, kontrowersje i inne tematy oboczne niz chyba podczas tego że wystepowała pod własną marką. A prezesi bywając w viposkich sektorach swoje biznesy i tak załatwiają. A z pewnością na meczu Lecha pojawia sie takowych więcej niż na klasyku Amica - KSZO Ostrowiec . Piłka bez biznesu nie istnieje, piłka bez kibiców nie istnieje - Amica w lechu połaczyła biznes z piłką i kibicami . I to jest droga do sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Wronki wkrótce bez Amiki? 22.05.07, 14:34 Jak to bez Amiki? Przecież Amika jest o gra - w Poznaniu, wprawdzie pod nową nazwą ale zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:44 Amica Poznań sialalalala hehe Odpowiedz Link Zgłoś
matheush86 w wielkopolsce tylko lech 22.05.07, 15:24 dołujecie mnie... amica kupiła prawa niematerialne do lecha (czyli i tradycji), więc stała się właścicielem lecha, w taki sam sposób, w jaki iti stało się właścicielem legii, czy tele-fonika wisły kraków... tak się teraz robi... lech jest jednym z najwiekszych klubów w polsce z bez wątpienia najliczniejszymi kibicami w kraju i nie myśle tu tylko o widowni na meczach, która jest jak na nasz kraj imponująca (dzisiaj liczyłem, według oficjalnych danych, że to 17550 osób na mecz w poznaniu i 1170 na wyjazdach). ja mam teraz śpiewać tvn warszawa sialalala?? jesteście żałośni... a licencje dostaliśmy nie na konto amici, tylko kks lech poznań ssa, klubu, który nie ma nic wspólnego z amica sport ssa, oprócz właściciela w postaci koncernu amica holding sa... kks lech poznań ssa jest kontynuacją tylko i wyłączni tradycji wkp lech poznań, pkp lech poznań, kks lech poznań i patrząc wstecz... lutni dębiec... :D łatwo jest wyśmiewać się z czegoś, ale chyba lepiej wpierw wiedzieć jaka jest prawda, żeby poźniej się nie ośmieszyć, tak jak właśnie się stało przed chwilą w waszym przypadku... nie wiem, czy to są kompleksy, czy strach kibiców przed tym, co w poznaniu aktualnie ma miejsce, ale pora to zmienić... można się nie lubić, nienawidzić, ale nie ma co wypisywać bzdur, bo to nie leży w interesie żadnej osoby której na sercu leży dobro polskiej piłki... jescze jedno... jak część wielkopolski oprócz kalisza (tradycyjnie), grodziska (od kilku lat, bo kiedyś tam sami lechici mieszkali) i wronek nie jest lechowa??? jeździłem po wielkopolsce za lechem na mecze w ramach akcji "kolejorz kontra twój klub" i będąc w krzyżu wielkopolskim, z ktorego do wronek jest bliziutko, czy też w szamotułach, nie napotkałem żadnej osoby, która by powiedziała, że jest kibicem amici, a nie lecha... lepiej dołączcie się do nas wronczanie i do reszty, waszych sąsiadów, którzy przyjeżdżają na kolejorza do poznania... to samo tyczy się grodziska, bo ich to samo czeka i wydaje mi się, że już niedługo :D pozdro! kolejorz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: w wielkopolsce tylko lech IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 17:22 Co do Szamotuł kolego to się nie dziw, że nigdy nie kibicowali Amice,bo o ile wiem to Szamotuły i Wronki "przepadają" za sobą jak Poznań i warszawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: w wielkopolsce tylko lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:43 Mecze Sparty Szamotuły z Błękitnymi Wronki, to były w latach '70 i '80 nie lada emocje. Wówczas aktualne było powiedzenie: "Jak świat światem Wronki nigdy nie wygrają z powiatem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkasyn Re: w wielkopolsce tylko lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:42 Wiesz co, ja myślę że nie ma sensu im tego tłumaczyć. Każdy kto jest normalny i myślący wie że Lech to Lech a jego właścicielem jest holding Amica. A ci co wypisują bzdury typu Amica Poznań to są albo rozgoryczeni utratą I ligi we Wronkach (właściwie tylko Wronczanie) albo zazdrośni że w Poznaniu powstaje prawdziwa potęga piłkarska. Oni nie mogą po prostu pogodzić się z faktem że klub który od kilkunastu lat mając olbrzymie problemy finansowe a mimo to osiągając sukcesy (PP) teraz będzie miał obok najwspanialszych kibiców, również piękny stadion na 50 tys. widzów, olbrzymie pieniądze na piłkarzy (włodarze zapowiadają budżet w wysokości 40 mln zł) i doskonałą baze treningową we Wronkach. Perspektywy rysują się obiecująco a co przyniesie życie zobaczymy. Ja myśle Matheush86 że takich ludzi nie warto uświadamiać bo oni doskonale wiedzą że Lech Poznań to Lech Poznań ale wolą w bezsilnej złości ponapinać się przed monitorem udając że jest inaczej. Pozdrawiam wszystkich kibiców, nie tylko z Wlkp. P.S uważam że we Wronkach powinni zachować III - ligową drużyne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z Konina!! Wronki wkrótce bez Amiki? IP: 83.2.58.* 22.05.07, 15:30 Hahahahaha no i doigraliscie sie skurczysyny, dobrze wam tak, tak jak zniszczyliscie Aluminium Konin, po przekupionym meczu o puchar Polski, tak teraz sie wam dostalo!!I zeby wszystkich przekupnikow to spotkalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo KKS Re: Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:23 Tak, byłem na meczu Aluminium - Amica i widziałem w jakich okolicznościach Wronki zdobyły puchar. Skandal! Co do III ligi to pamiętajmy, że to text Wyborczej więc nie musi byc prawdziwy. Po drugie niedobrze się stanie, gdy przestanie funkcjonowac III liga we Wronkach. To właściwy szczebel rozgrywek dla tego miasta (choc potencjał kibiców mizerny). Co do opinii, że cała Wielkopolska kibicuje Lechowi to jest to absolutna i niepodważalna prawda. To co stało się we Wronkach zaraz stanie się w Grodzisku (frekwencja 1.000 osób) w tym cały klan Drzymałów. Po prostu bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwinto Wronki wkrótce bez Amiki? IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 09:07 Już się w tym pogubiłem. To, co będzie: Amica Poznań czy Lech Wronki? Odpowiedz Link Zgłoś
gwardzista Jeden naród, jedna partia, jeden klub.... 25.05.07, 15:44 Tego chcecie ? Potem kolej na Wartę ?? Potem wszyscy Poznaniacy będą obowiązkowo podpisywać świadectwo lojalności , a w II klasie na muzyce dzieci będą się uczyć "Na nienawiści..." ? Wierzę ża ta koniunktura kiedyś się skończy, bo za lechem z reguły idą mali ludzie, a ich zainteresowanie jest bardzo powierzchowne. A co do mentalności Kalego - nawet biedronki pie..olą Amikę Wronki, waszego dobrodzieja obecnego. Pamiętacie ? I zapłaćcie długi starego lecha, bo to wstyd i hańba, żeby tak oszukiwać uczciwych ludzi. Przy okazji, czy klub będzie odpowiadał za zniszczenia jakie w taborze MPK dokonali ci ponoć niepowtarzalni i najlepsi kibice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amica&Warta Wronki wkrótce bez Amiki? IP: 217.8.167.* 27.05.07, 22:03 AMICA to klub, który w ostatnich latach dokonał dość sporo i szkoda, by tak skończył! Cała ta fuzja po prostu żałosna, bo lech zamiast dobrze się gospodarzyć musi uciekać się do oszukiwania swoich wierzycieli! A co z Wartą Poznan? Klub od lat prowadzony bez długów i kisi się w III lidze!!! Jak widać pełna uczciwość nie popłaca... Odpowiedz Link Zgłoś