Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów

IP: *.wsb.torun.pl 14.06.07, 09:53
    Widać ze Kowalski już kombinuje,aby ostatniej Bydgoszczy nie spuscic z
    ligi,pewnie skreca jakaś dziką kartę i milicyjny klub utrzyma sie wsród
    najlepszych.Jestem za powiekszeniem ligi,ale kosztem 3 zespołow z I ligi,a
    nie forsowaniem kogos na siłe układami.Bydgoszcz won z ligi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ona Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:40
        Ty się chłopczyku tak mądruj... Guzik się znasz na żużlu Ci powiem... Polonii,
        żadne, dzikie kary i inne takie duperele potrzebne nie są i bez tego się
        utrzymamy! Mimo tego, że i mnie czasami wnerwiały nasze tragiczne porażki, ale
        nadal wierzę w swoją drużynę i wiem jedno ,że nasze chłopaki protafią się
        spreżyć! Nie wierzysz, nie musisz, zobaczysz na koniec sezonu wspomnisz jeszcze
        moje słowa... Na tym skończę bo szkoda mi czasu na dyskusje z takimi ludżmi jak
        Ty...
        Mówiąc Twoim językiem: "won chłopcze z tego forum!"

Pozdrowienia dla wszystkich normalnych forumowiczów:)
      • kibic.zalogowany Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 14.06.07, 10:42
        ja wiem, że ci żal dupe ściska i nie możesz przeboleć, że w ostatnich 10 latach
        dorobek medalowy Polonii bije na głowę zdobycze Apatora (zresztą już coś takiego
        nie istnieje!) :)
        ja wiem, że nie możesz patrzeć na swój zaściankowy stadionik przypominający
        grzędy z kurami, a 50 km dalej co rok odbywają się turnieje GP!
        ja wiem, że Giertych jest dla ciebie biedny kmiocie autorytetem i czerpiesz z
        jego poglądów nauki... dlatego też pier... takie żałosne rzeczy!
        to że kiedyś był taki a nie inny ustrój i we wszystkim siedziała milicja i
        partia, to pewnie tego toruński dyletancie nie wiesz...
        a jakie to ma dzisiaj znaczenie dla bydgoskiego żużla, że Polonia była kiedyś
        gwardyjska???
        ŻADNE!!!
        kogo to interesuje, że kiedyś dawno temu... coś tam... gdzieś tam... może tak,
        może nie...???
        NIKOGO!!!
        pewnie w tych czasach twój tatuś tez na kogoś pisał teczki, żeby się przypodobać
        panu dyrektorowi zakładu pracy, a twoja mamusia jeżdziła mopem między nogami
        pana prezesa! zapytaj się ich jak to było i co im zaszkodziło, że zrobili
        takiego Tommyego...
        a więc drogi toruński infantylny chłopczyku, spakuj trampki do tornistra, weż
        drugie śniadanie i biegnij do szkoły to może jeszcze przez te kilka dni do
        wakacji coś pojmiesz! (chociaż osobiście wątpię, bo takie ułomne dzieci są
        niereformowalne)
        • Gość: BIN LADEN [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • arius5 Ojojoj - kolejny frustrat 14.06.07, 10:51
        Ty sie chlopcze o Polonie nie martw, martw sie o swoj klubik, zeby jakis medal
        zdobyc, bo sie cos jakby rozsypalo ostatnio.
        No i radze zmienic forum na bardziej odpowiednie dla ciebie:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10359
        • Gość: Tommy Re: Ojojoj - kolejny frustrat IP: *.wsb.torun.pl 14.06.07, 11:03
          Ojojoj dzieci milicjantów,czy pisanie o nieuczciwisci klubu z Bydgoszczy musi
          byc czyjas frustracja?Ona ty to juz wszystkie rozumki pozjadałas,zalogowany
          bezrobocie ciebie wykonczy znajdz sobie jakas pracke,moze zmienisz ktoregos z
          tych wirazowych ktorzy FUCKA pokazuja goscia po prezentacji?Widze ze nadal
          bujacie w obłokach po zwyciestwie nad UNIBAX-em a raczej III garniturem
          druzyny:)
          • Gość: Tommy Re: Ojojoj - kolejny frustrat IP: *.wsb.torun.pl 14.06.07, 11:05
            Dorobek medalowy Polonii?? Czy łapankowiczów torunsko-ostrowsko-pilsko-
            grudziadzko-zielonogórskich?Daruj sobie te medale wychowanków:)
            • arius5 Sam ze soba romawia ? Do psychiatry, i to juz. 14.06.07, 13:54
              To juz ostatnia forma psychozy, radze jak najszybciej do lekarza, bo moze ci
              glowka nie wytrzymac.
              I nie martw sie o Polonie, na torze czy przy stoliku, zostana w e-lidze.
      • Gość: lol Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:53
        10 zespołow mialo być już w tym roku i nic z tego nie wyszło
      • Gość: lol Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:14
        a tak w ogole to jestem za tym pomysłem. bydgoszcz i tak sie utrzyma bo
        wywalczy bonusy na tarnowie i zielonce. chyba ze tommy jestes niezbyt dobry z
        matematyki. jak bedzie 10 zespołow to spadać bedą naprawde słabe zespoły a nie
        tarnów z gollobami czy zkż z pepe i walasem
        • Gość: Szrek Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:10
          Żal mi ciebie Tommy, że w tak prostacki sposób próbujesz leczyć frustrację z
          powodu przegranej Unibaxu w Bydgoszczy. Nam zarzucasz "nieuczciwość" Polonii a
          w swym zaślepieniu nie widzisz, że gdyby nam ten twój święty Unibax meczu nie
          sprzedał to nadal byśmy byli na ostatnim miejscu. Oj robią wam w tym Toruniu
          piane w głowach na każdym kroku, w radio czy gdzie indziej a wy wciąż tylko
          swoje
          • Gość: Kangurek Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.07, 14:48
            Szreku jak dobrze liczę, to i tak jesteście na ostatnim miejscu. Tarnów z
            Zielonką mają mecz zaległy, więc pewnie po rozegraniu spotkania dalej dno
      • cancro Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 14.06.07, 14:59
        Wydaje mi się, że obecna organizacja ligi jest optymalna. Skąd bowiem wziąć tylu
        zawodników, aby nie powtórzyły się takie mecze jak te z udziałem drużyny z
        Rybnika. Ba, nie ma już nawet markowych zawodników zagranicznych, którzy mogliby
        zasilić kolejne dwie ekstraligowe drużyny.
        Inna rzecz to kwestia terminów. Już przy ośmiodrużynowej lidze terminarz
        trzeszczy. Cierpi na tym nie tylko liga, ale także turnieje indywidualne - zwł.
        Złoty Kask, z którego zawodnicy wymawiają się jak tylko mogą.
        Młodszym kibicom chcę przypomnieć, że w latach 70. I.liga liczyła także 7
        zespołów, a mieliśmy IMŚ, Kilka razy DMŚ, Indywidualnych wicemistrzów świata, a
        IMP, Złot, Srebrny i Brązowy Kask gwarantowały zawody na najwyższym poziomie.
        Jakiś czas temu o powiększeniu eligi krzyczeli działacze z Z. Góry. Po awansie
        im przeszło. Czy aby racji nie mają ci, którzy podejrzewają p. Kowalskiego o
        nieczyste intencje?
      • Gość: Www Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.zse.bydgoszcz.pl 14.06.07, 15:53
        miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,4224959.html
        przeczytajkcie i przestańcie pitolić
        • Gość: Szrek Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:24
          Nie podejrzewam pana K o nieczyste intencje. Po prostu ten człowiek próbuje
          teraz "spłacić dług" wdzięczności wobec tych, którzy go "wylansowali" z
          wirażowego na prezesa ekstraligi. Ciekawe, z jakim zrobi to skutkiem?
          • nionio41 Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 14.06.07, 18:03
            Mam nadzieję, że ewentualne powiększenie e-ligi do 10 zespołów będzie
            podyktowane przesłankami merytorycznymi, a nie chęcią ratowania Polonii, bo
            będzie to zwykłe kolesiostwo, które do tej pory kojarzyło mi się z (przepraszam
            za słowo) polityką. Najlepiej niech Polonia utrzyma się sama, zajmując takie
            miejsce dzięki któremu ponownie trafi na Unibax. Wtedy nie będzie wątpliwości,
            a przy okazji zobaczymy kolejne derby, w których, mam nadzieję, obie drużyny
            pojadą w najsilniejszych składach.
      • baltazarus Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 14.06.07, 20:59
        Ja jestem za + likwidacja II ligi (wywalenie z niej klubów zagranicznych) i
        powrót do dwóch lig (w tej drugiej być może II grupy).
        • czawez Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 14.06.07, 22:01
          Jestem za a nawet przeciw:
          Za:
          -W końcu więcej meczów w sezonie. Dla mnie jest ich ciagle mało i już we
          wrześniu wszystko pozamiatane.
          -Mniej przypadkowości w wynikach. Jedna czy dwie wpadki nie przekreślają szans
          przy wyrównanej stawce.

Z drugiej strony:
          -Nudne mecze do jednej bramki
          -Obniży się poziom, bo z wszystkich zespołów I ligi nie uzbierasz dwóch drużyn
          na extraligowym poziomie
          -Sytuacja Poloni w tym sezonie. Od początku lat osiemdziesiątych, gdy zacząłem
          chodzić na żużel, widmo spadku jeszcze nie było tak blisko. Więc dyskusja o
          powiększeniu nie jest przypadkowa! Za dużo w życiu widziałem żeby uwierzyć w
          takie tłumaczenia.
          • Gość: Szrek Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 04:44
            Od wielu wielu lat baardzo mocno kibicuję Polonii, a jednak nie jestem
            zwolennikiem powiększenia po tym sezonie ligi. Choćby dlatego, by pozbawic
            przeciwników tego klubu argumentów o kombinatorstwie miejscowych działaczy.
            Osobiście mam swoje zdanie nt źródła pochodzenia tego pomysłu ale to nie ma
            znaczenia. Według mnie Polonia powinna na torze wywalczyc sobie ligowy byt albo
            po raz pierwszy w historii spasć do niższej ligi. Spaść z klasą - po walce.

W mojej opinii jak ktoś chce wzmocnić (wyrównać) ligę i jej atrakcyjność czym
            prędzej powinien przywrócić KSMy (a nie pieprzyc duby smalone o limitach
            wydatków) i pozostawić e-ligę w takim kształcie i rozmiarze jak dziś. A jak
            komuś mało meczów w sezonie to dlaczego nie wprowadzić np. drużynowego pucharu
            Polski. Wtedy liga mogłaby się kończyć po ostatnim meczu rundy rewanżowej (bez
            kombinowania z barażami, play-offami itp) a już tydzień potem mogłaby ruszyc
            cała pucharowa "machina" i meczów byłoby naprawdę sporo. Tylko czy na to
            pozwoli kalendarz, który przecież z gumy nie jest
            • baltazarus Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 15.06.07, 11:17
              "W mojej opinii jak ktoś chce wzmocnić (wyrównać) ligę i jej atrakcyjność czym
              prędzej powinien przywrócić KSMy (a nie pieprzyc duby smalone o limitach
              wydatków) i pozostawić e-ligę w takim kształcie i rozmiarze jak dziś."
              KSM to socjalizm jeszcze gorszy niż tzw. joker. Cała idea tych zmian sprowadza
              się do stwierdzenia: "dokopać bogatszemu i lepszemu, a kosztem jego pomagać
              biedniejszemu i słabszemu". Jest to niezgodne ze sportową rywalizacją, nie fair
              play i demoralizująco wpływa na zawodników.
          • baltazarus Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów 15.06.07, 11:13
            "Nudne mecze do jednej bramki"
            Co stoi na przeszkodzie (przy dowolnej liczbie zawodników zagranicznych w
            składzie) by do obecnej w miarę wyrównanej 8 doszły jeszcze 2 dobre zespoły?
            Była już kiedyś 10-zespołowa liga (pamiętam sezon z Grudziądzem) i było
            naprawdę fajnie, mimo limitu dla obcokrajowców.

"Obniży się poziom, bo z wszystkich zespołów I ligi nie uzbierasz dwóch drużyn
            na extraligowym poziomie"
            Paru, którzy nie zawsze jeżdzą w I składach obecnej E-ligi, paru najlepszych z
            I ligi i znajdziesz tą 14, która utworzy 2 dobre zespoły.

"-Sytuacja Poloni w tym sezonie. Od początku lat osiemdziesiątych, gdy zacząłem
            chodzić na żużel, widmo spadku jeszcze nie było tak blisko. Więc dyskusja o
            powiększeniu nie jest przypadkowa! Za dużo w życiu widziałem żeby uwierzyć w
            takie tłumaczenia."
            Dlatego należy takie zmiany wprowadzić naturalnie tzn. nie zmieniać zasada w
            trakcie gry i powiększyć E-ligę od sezonu 2009.

• Gość: ona Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:20
              Fakt, ten pomysł na 99,9 % nie jest przypadkowy, z pewnością chodzi tutaj o
              interesy Polonii, ale i tak uważam ,że nie jest to nam potrzebne. A co do
              głównego tamatu to aktualnie mi jest to całkowicie obojętne czy powiększą ligę
              czy też nie. Nie będę teraz rozważać czy spowoduje to obniżenie poziomu czy nie.
              Na razie obchodzi mnie jedynie to aby moja drużyna się utrzymała... Może po
              sesji jak będę miała dużoo wolnego czasu i będzie mi się nudzić to przeanalizuję
              tę kwestię hehe.

Pozdrawiam:)
              • Gość: Mir Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:48
                Polonia nie zależnie od zajetego miejsca powinna byc zdegradowana i to do II
                ligi. Pozwalaja na to przekręty, ktore nastapiły po upadku Polonii nieboszczki.
                Sam Tillinger niedawno się wypowiadał,że jego zasługa jest uratowaniem dla
                Bydgoszczy eligi. Ale jakim stylem,.....
                A co do ilości zespołów to dobrze może być ich 10 czy nawet 12. Wystarczy aby
                wprowadzić KSM a chętni spełniali odpowiednie wymogi.
                A tak kilku leśnych ludków w nieskończoność miesz i miesz regulaminami. Niech
                wreszcie ida do czorta, no niech bawia wnuki. Choć osobicie to i wnuków do ich
                opieki bym nie dał, ot tak dla zasady, by nie zdemoralizowali.
                • Gość: ona Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:40
                  Oj chłopcze, chłopcze, jakie przekręty, co Ty pleciesz... Polonia uratowała się
                  wtedy naturalnymi siłami dzięki takim zawodnikom jak Jonsson czy Robacki...
                  Tyllingier jedyne co może zrobił to pomógł znależć sponsorów, z resztą nie
                  koniecznie, bo w sumie nie on wynalazł Budlex itd., w gestii sponsorskiej dużo
                  pomógł Sawarski dzięki "Prosiaczkowi", choć wiem, że wielu ludzi również coś do
                  niego ma, ale teraz mniejsza o to, było minęło i nie ma co do tego powracać...
                  Niech ludzie mówią co chcą, ale ja do obecnego zarządu nic nie mam, nie
                  twierdzę, że są święci, trochę winny za obecny stan rzeczy również ponoszą,
                  nawet ja czasami na nich ponarzekam, ale obiektywnie patrząc oprócz tegorocznego
                  kryzysu, dotychczas dobrze prowadzili Polonię. A Ciebie zazdrość bierzę nawet po
                  prawie 4 latach, oj nie ładnie, nie ładnie... Człowieku skąd Ty bierzesz takie
                  teorie?! Masz zbyt bujną wyobrażnię... Żadnych przekrętów po upadku dawnej
                  Polonii nie było, od przekrętów w polskim żużlu byli spece z innych miast,
                  wszyscy wiedzą jacy. Nie opowiadaj, więc żadnych bajek. Nie lubisz Polonii
                  proszę bardzo, ale nie afiszuj się ze swoim prostactwem. Nie masz co robić to
                  zajmij się czymś pożytecznym, ewentualnie jakimś hobby, a nie wymyślasz jakieś
                  teorie spiskowe, cierpisz na modną ostatnio dzięki ekpie rządzącej obsesję w
                  kwestii spisków ?!
                  • Gość: Chris Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.tvk.torun.pl 16.06.07, 14:06
                    Gość portalu: ona napisał(a):

Oj chłopcze, chłopcze, jakie przekręty, co Ty pleciesz... Polonia uratowała się
                    wtedy naturalnymi siłami dzięki takim zawodnikom jak Jonsson czy Robacki...

Nie wiem ile owy jegomosc ma lat,ale jak na studentke z jakims tam rozwinietym
                    rozumkiem mogłabys unikac formy "per Ty" bo to nawet nie wypada?Z Bydgoszczy
                    Ameryki nie zrobisz a Pan moze byc grubo po 50-tce:)

A Ciebie zazdrość bierzę nawet po prawie 4 latach, oj nie ładnie, nie ładnie...
                    Człowieku skąd Ty bierzesz takie teorie?!

Na jakims forum przeczytałem ze w 75 roku Apator miał spasc ale powiekszono
                    lige wiec lepiej przemilczec ta kwestie bo wstyd na cały swiat przynosimy
                    swiatkowi zuzlowemu...napisał to Bydgoszczanin pewnie zacietrzewiony muvon200
                    ktory skanduje od wczoraj utrzymanie sie Chemika w lidze siatkarzy,chociaz cos
                    gratulacje:)

Nie lubisz Polonii
                    > proszę bardzo, ale nie afiszuj się ze swoim prostactwem. Nie masz co robić to
                    > zajmij się czymś pożytecznym, ewentualnie jakimś hobby, a nie wymyślasz jakieś
                    > teorie spiskowe, cierpisz na modną ostatnio dzięki ekpie rządzącej obsesję w
                    > kwestii spisków ?!

Czy swobodne wyrazanie swoich mysli jest prostactwem??A Ty jak sie zachowujesz
                    udzielasz komus rad,moze Ty sie zajmiesz sesja,bo jak tak dalej pojdzie to
                    wroze kampanie wrzesniowa,chyba że. Moze w miescie na B nie trzeba sie
                    przykładac do nauki:).Ona rozczarowałas mnie myslalem ze jestes bardziej
                    wyrozumiała a tu widze ze pogoda kiepsko na ciebie wpływa i wywołuje stan
                    napiecia przedmiesiaczkowego:)Mimo tego pozdrawiam napinacz Chris:)

Ciekawe czy owy powszedni zarzad "ten II ligowy"rozliczył sie juz z pewnym
                    zuzlowcem,wychowankiem, ktory przepłacił swoja kariere kontuzja.
                    • Gość: ona Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:26
                      Internet daje anonimowość, czasem zacieśnia więzi pomiędzy osobami, których
                      łączy dyskusja na temat, który ich wzajemnie interesuje, posprzeczać się w
                      dyskusji również czasem można Chrisie:) Daje także możliwość, że osoby w różnym
                      wieku, których dzieli duża różnica wieku mogą rozmawiać ze na luzie i nie
                      martwić się niczym, tak w ogóle na temat więzi w Internecie pisałam niedawno
                      pracę, bo socjologia internetu to mój konik:). Poza tym nawet wiem z własnego
                      doświadczenia, że można poznać przez neta sympatyczne osoby, które mają tę samą
                      pasję, w moim przpadku żużel oczywiście:),(osoba o której mowa, wie o tym:).
                      Tak, więc nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma:)... Co do moich wyników w
                      nauce, się nie martw, są bardzo dobre, z resztą nie muszę Ci się z nich
                      spowiadać:)...Tak w ogóle fakt z tą pogodą, a poza tym miałam ostatnio nerwówkę,
                      więc może faktycznie miejscami byłam wredna, za co przepraszam:).To się powinno
                      zmienić bo najgorsze już za mną:) Pozdrawiam szanownego sąsiada:) Zakończę ten
                      temat, bo nie chcę wywoływać kłótni...

Pozdrawiam
                      • Gość: Chris Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.tvk.torun.pl 16.06.07, 14:35
                        Dziekuje serdecznie za pozdrowienia,zycze powodzenia na sesji,jestem zgryzliwy
                        i niejednokrotnie złosliwy,nie chciałem jednak tobie w zaden sposob
                        dokuczyć,jezeli uraziłem twoja osobe w jakikolwiek sposób to miałem na mysli
                        aspekt czysto-sportowy nie ludzki, socjologiczny:)Dlatego wybacz,pozdrawiam
                        serdecznie z wietrznego Torunia:)Pozdrawiam tez innych sasiadów BUFON CHRIS:)
                        • Gość: ona Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:25
                          Ja się wcale nie gniewałam na Ciebie, za to co napisałeś:).To nie było aż tak
                          bardzo złośliwe jak piszesz, potraktowałam to na ludzie, bardziej w kategoriach
                          żartu. Za życzenia nie dziękuję hehe. Na szczęście większość egzaminów już
                          zdałam w terminie zerowym i zostały mi już tylko 2, więc nie jest tak żle:),
                          jakoś to będzie:)
      • Gość: br594 Re: Pomysł z powiekszeniem ligi do 10 zespołów IP: *.chello.pl 16.06.07, 19:34
        A w jaki sposób Toruń dostał się do I ligi w latach siedemdziesiątych?
        Przegrał baraże z Polonią ale ligę powiekszono. Pukinij się w tą Twoją pustą
        łepetynę zanim coś napiszesz. Ale jako małolat takiego faktu nie pamiętasz lub
        nie chcesz pamiętać.
        Puki co to Polonia jeszcze jeździ w e-lidze i tak pozostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka