Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot

26.06.07, 16:49
    Wczoraj (w poniedzialek) na torunskiej stronie GW pojawil sie felieton Marka
    Zaborskiego, w ktorym ow popisal sie nieznajomoscia regulaminu obowiazujacego
    w tym sezonie w Ekstralidze zuzlowej. Redaktor twierdzil, ze w playoffie
    druzyny z miejsc 1 i 2 odpoczywaja w pierwszej rundzie. Podczas gdy kazdy wie,
    ze tak nie jest. GW zamiast wydac sprostowanie, tekst cichaczem zdjela ze
    strony. W torunskiej GW nalezy wreszcie zrobic porzadek w redaktorkami
    sportowymi. Przyklad Zaborskiego jest tylko jednym z wielu w ostatnich
    latach... Czas, zeby ktos wreszcie zrobil porzadek z tym talatajstwem.
    Obserwuj wątek
      • rok1978 Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 26.06.07, 19:36
        Tak sie sklada ze osobiscie mialem okazje poznac Pana Marka i moze rzeczywiscie
        lepiej byloby gdyby zajal sie radiem a nie gazeta :)
        Zgadzam sie absolutnie, ze Filip (W)Lazowy i Rzekanowski (nie wiem czy tam
        jeszzce jest) to jakas kompletna sportowo-dziennikarska porazka
        Achim Przybyl jeszcze dawal jako tako rade

Myslisz ze tak latwo znalezc kogos kto za 30 zl za artykul i bez etatu bedzie
        ciekawie i na temat pisal?
        • thauramarth Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 26.06.07, 20:12
          Zapewne to nie jest latwe, ale czy to oznacza, ze nalezy publikowac bzdury?
          Zreszta mysle, ze znalazl by sie jakis np. uczen, ktory chcialby sobie dorobic
          bedac przy okazji fanem ktorejs z naszych druzyn. Mysle, ze taka osoba wkladalby
          wiecej serca w to co robi. A jakby byla dobra, to moze przebilaby sie dalej.
          Od dziennikarza sportowego wymagam, zeby interesowal sie dana dyscyplina sportu.
          A te wszystkie Lazowe i s-ka to straszna amatorszczyzna i w dodatku nie maja
          pojecia o czym pisza. Chyba napisze w tej sprawie do centrali. Bo w tej
          sytuacji, 30 zl, ktore wymieniles, to kasa wyrzucona w bloto. Ludzie na forum
          sie burza od dluzszego czasu.
          • Gość: Chris Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot IP: *.tvk.torun.pl 26.06.07, 20:45
            Dorzucam jeszcze Kanteckiego z Radia Gra i tego gniota z Radia Pik ostatnio
            relacjonuje mecze z wyjazdów Unibaxu totalna zenada nie da sie słuchac czasami
            mam wrazenie ze jeden zawodnik jedzie w meczu a walka rozgrywa sie miedzy dwoma
            zawodnikami w trakcie biegu...Gdzie sa poczciwi dziennikarze szkoda ze odszedł
            Pakulski:(
        • szlachcic Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 03.07.07, 18:13
          rok1978 napisał:

> Tak sie sklada ze osobiscie mialem okazje poznac Pana Marka i moze
          rzeczywiscie
          > lepiej byloby gdyby zajal sie radiem a nie gazeta :)

to w gazecie nie zna sie na sporcie a w radiu bedzie sie znal?
          • kibic.zalogowany Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 03.07.07, 18:29
            a na czym ty się znasz dyletancie, skoro wg twojego chorego umysłu Polonia była
            pionierem dawania polskiego obywatelstwa???
            nadal czekam aż napiszesz nazwisko chociaż jednego zawodnika, który był
            obcokrajowcem i stał się Polonistą - Polakiem jeżdżącym z polską licencją!!!
            dawajcw..u!!! udowodnij swoją tezę!!!!!!!
            • Gość: Jazon Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot IP: *.tvk.torun.pl 03.07.07, 20:40
              Kibic odpuśc...
              Szlachcicowi chodziło o Andy'ego Smitha, który kiedy dostał polskie obywatelstwo
              jeździł w Pile- natomiast sugerował ze Polonia CHCIAŁA to zrobic ale 'cała
              żużlowa Polska sie zbuntowała'. Mniej wiecej to, o ile pamietam, oprócz tony
              bluzgów znalazłbys w jego poście gdybym go nie skasował.

Pozdrawiam
              • kibic.zalogowany Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 03.07.07, 21:03
                a jasne że temu obszczymurowi chodziło o Andy'ego... tylko, że on próbuje
                wszystkim udowodnić, że Polonia była pionierem robienia z obcokrajowców -
                Polaków, chociaż do niczego takiego nie doszło, a to inne kluby to robiły ze
                skutkiem!!!
                a że Polonia chciała... cóż... Apator też chciał zdobyć mistrzostwo w 2003...

ale masz rację! odpuszczam! szkoda palców...
                • szlachcic Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 05.07.07, 19:56
                  > a że Polonia chciała... cóż... Apator też chciał zdobyć mistrzostwo w 2003...

masz argument tym powownaniem i wygrales
                  jednak z takimi inteligentami nie mam szans na argumenty
              • szlachcic Re: Sportowa redakcja torunskiej GW to gniot 05.07.07, 20:01
                Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Kibic odpuśc...
                > Szlachcicowi chodziło o Andy'ego Smitha, który kiedy dostał polskie
                obywatelstw
                > o
                > jeździł w Pile- natomiast sugerował ze Polonia CHCIAŁA to zrobic ale 'cała
                > żużlowa Polska sie zbuntowała'. Mniej wiecej to, o ile pamietam, oprócz tony
                > bluzgów znalazłbys w jego poście gdybym go nie skasował.

ale musisz mnie nienawidziec jazon
                te tony bluzgow to slowo zasraniec jakiego uzylem ripostujac jego tekst ze mam
                13 lat
                dlaczego tego tekstu nie usunales za obszczymurka?
                • Gość: Jazon Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 05.07.07, 21:44
                  Nienawidzieć? Nie przesadzajmy- jesteś po prostu irytujacy. Na forum miejskim
                  przestali na ciebie zwracać uwage to przychodzisz tutaj i mącisz, wmawiając
                  ludziom nie wiadomo co. Pozujesz na jasnowidza i intelektualiste, a kiedy ktoś
                  sie z toba nie zgadza rzucasz stekiem bluzgow (niejeden raz i nie tylko tym
                  slowem tak na marginesie). Skoro '13 latek' tak cie obraza to nie zachowuj sie
                  jak jeden z nich.
                  • Gość: szlachcic Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 06.07.07, 14:09

> Nienawidzieć? Nie przesadzajmy- jesteś po prostu irytujacy. Na forum miejskim
                    > przestali na ciebie zwracać uwage to przychodzisz tutaj i mącisz, wmawiając
                    > ludziom nie wiadomo co. Pozujesz na jasnowidza i intelektualiste, a kiedy ktoś
                    > sie z toba nie zgadza rzucasz stekiem bluzgow (niejeden raz i nie tylko tym
                    > slowem tak na marginesie). Skoro '13 latek' tak cie obraza to nie zachowuj sie
                    > jak jeden z nich.

juz raz jazon skrytykowales mnie jednoczesnie piszac ze sie ze mna zgadzasz
                    teraz tu mnie usuwasz za zasranca a jego nie usuwasz za obszczymurka
                    oczywiscie masz prawo uwazac ze zasraniec to obelga a obszczymurek nie
                    do tematu
                    czy ktos komu nie powiodl sie napad na bank jest moralnie lepszy od tego ktorym
                    napad sie udal?
                    sa 2 mozliwe odpowiedzi tak albo nie wiec odpowiedz prosze
                    to oczywiscie nawiazanie proby zrobienia przez Polonie Polaka ze Smitha
                    • Gość: Jazon Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 06.07.07, 19:00
                      Nie do konca sie zgodze z takim stawianiem sprawy- na postawione przez ciebie
                      pytanie odpowiedz brzmi 'moralnie nie ma róznicy', tyle ze jak dla mnie to nie
                      jest to w ogole analogia do postepowania Polonii w sprawie Smitha. Nie
                      wspominając juz ze jeżeli nazywasz kogoś 'pionierem oszołomstwa' to lepiej zebys
                      miał do tego podstawy. Natomiast jak dla mnie 'pionier' to ktos kto zrobił cos
                      po raz pierwszy.
                      • kibic.zalogowany Re: Szlachcic 06.07.07, 19:24
                        Jazon... że Ci się chce... :)
                      • Gość: szlachcic Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 06.07.07, 20:09
                        >Natomiast jak dla mnie 'pionier' to ktos kto zrobił cos
                        > po raz pierwszy.

kto pierwszy postanowil zagrac tak naprawde nie fair w sprawie zalatwiania
                        obywatelstwa czlowiekowi ktory nie zna polskiej kultury, nie zna slowa po polsku
                        i wogola wiadomo po co to obywatelstwo mialoby byc przyznane
                        odpowiedzi masz tyle ile jest klubow
                        prosze wiec o odpowiedz
                        znowu jazon dyskutujesz na zasadzie nie lubisz mnie wiec sie za wszelka cene
                        nie zgodzisz i dorabiasz do tego ideologie - ja ci to wychodzi to zobacz sam
                        nawet poparcie kibica.zalogowanego tego nie zmienia

• Gość: Jazon Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 06.07.07, 20:21
                          Szlachcic ja nie potrzebuje niczyich recenzji żeby wiedzieć jak mi wychodzi
                          polemika- poprosiłes o odpowiedz to jej udzielilem, natomiast w dalszej
                          perspektywie nie mam zamiaru specjalnie tej dyskusji podtrzymywac, bo juz
                          powiedziałem swoje: formulujesz radykalne tezy i prowokujesz, a potem sie
                          dziwisz że ktos cie zbluzga, albo że sie z toba nie zgadza.
                          • Gość: szlachcic Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 06.07.07, 22:33

> Szlachcic ja nie potrzebuje niczyich recenzji żeby wiedzieć jak mi wychodzi
                            > polemika

poprles myslenie kibica ktory probe spolszczenia Smitha nie uwaza za
                            pionierstwo w spolszczaniu zawodnikow w wiadomych celach
                            twoja niechec do mnie jest niezdrowa

>natomiast w dalszej
                            > perspektywie nie mam zamiaru specjalnie tej dyskusji podtrzymywac

rozumiem nawet dlaczego

>formulujesz radykalne tezy i prowokujesz

jakie radykalne tezy
                            jezeli uwazasz ze dzialania polonii nie sa godne potepienia to powiedz
                            to jest w sumie b prosty problem jak ocenic bydgoszczan
                            ty uwazasz ze moralnie sa rowni tym ktorym udalo sie spolszczyc zawodnika i
                            rownoczesnie sie ze mna nie zgadzasz
                            dobre, nie po raz pierwszy zreszta sam sobie zaprzeczasz

>a potem sie
                            > dziwisz że ktos cie zbluzga, albo że sie z toba nie zgadza

to co mam sie zgodzic z kibicem i z toba
                            tylko z toba nie wiem z czym bo zajmujesz 2 o 180 stpni rozne postawy dot tego
                            samego problemu
                            a bluzgi kibica mnie irytuja poniewaz moje uzywanie dobitnych okreslen uwazasz
                            za naganne a innych nie
                            • kibic.zalogowany Re: Szlachcic 06.07.07, 22:40
                              jeeeeeeeee.....!!! pojechał kolejny raz :)
                              obszczymurze? lubisz jałowe brazylijskie seriale?? :)
                            • Gość: Jazon Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 07.07.07, 02:11
                              Biorac pod uwage jak trudno przychodzi ci odróznienie 'skrótu myslowego' od
                              'semantycznego naduzycia' dziwie sie że nie zasiadasz jeszcze w rządzie.
                              Przypomne ci tylko ze sama kwestia spolszczenia Smith'a wypłyneła przy okazji, w
                              wątku którym oskarżyłeś Bydgoszcz o promowanie 10-zespolowej ekstraligi- co
                              nadal uwazam za prowokujący i totalnie niepopartą faktami dywagacje- licze ze
                              masz dobrą pamiec i wrócimy do tematu po sezonie...

A tak na marginesie- jezeli twoje watki maja zaczynac sie od prowokacji czy
                              bluzgów to zachecam do przemyslenia swojej strategii. Jedyne czego sie doczekasz
                              to najprawdopodobniej reakcja kibica albo moja- wybór jest trudny jak sądze...
                              • Gość: szlachcic Re: Szlachcic IP: *.tvk.torun.pl 07.07.07, 12:25
                                czy Bydgoszcz jako 1 klub w polsce rozpoczela procedure spalszczania
                                obcokrajowca? nie pytam o efekt koncowy
                                Czy mozna powiedziec wiec ze Bydgoszcz byla pionierem w spolszczaniu?

> wątku którym oskarżyłeś Bydgoszcz o promowanie 10-zespolowej ekstraligi

uzywasz nie wlasciwych slow, srodowisko zostalo przesondowane
                                promocja to oficjalne popieranie, o tym nie pisalem
                                poza tym jezeli jazon o czyms ty nie wiesz nie znaczy ze jest ok
                                oczywiscie ze poczekamy na koniec sezonu bo czy to bydgoszcz spadnie czy ktos
                                inny mechanizm "uratowania dupy" zostal wlaczony i zostanie moim zdaniem
                                podjety oficjalnie poniewaz granatowomarynarkowcy wiedza kto po jakiej stronie
                                barykady stoi
                                dla kogos tam bedzie to sprawa byc albo nie byc
                                juz pisalem kto ma motyw aby powiekszyc lige
                                • kibic.zalogowany Re: Szlachcic 07.07.07, 16:20
                                  nie no... chłopie :) jesteś WIELKI!
                                  z każdym postem wyrastasz na bohatera tego forum :)))
                                  Jazonowi już się rzygać chce na twoje idiotyczne wypociny, ale jeszcze jakoś
                                  próbuje przemówić do twojego ułomnego rozumu! ma chłopak cierpliwość :)))

a i tak Bydgoszcz wg ciebie "spalszczała" obcokrajowców dodając im po jednym
                                  dodatkowym palcu na kończynę :)))
      • kyos "kwiatki" z wrocławskiej redakcji 05.07.07, 19:29
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=269&w=65404460&a=65423885

(chodzi o występ Słabonia w półfinale MPPK)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka