Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem

01.07.07, 20:20
    BRAWO ROBERT!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: XTrack GPS Moje zdanie IP: *.chello.pl 01.07.07, 20:23
        Gdyby się obronił na tym zakręcie to już by go Lewis nie objechał, podobnie
        jak bronił się Nick czy potem Fisico... na tym zakrecie trzeba bylo jechac po
        wewnetrznej i wywiesc Lewisa na zewnetrzna.

Ale oczywiscie latwo sie mowi, po wyjezdzie z alei Lewis byl bardzo blisko
        Kubicy, duzy blizej niz by byl gdyby jechał za nim po poprzednim zakrecie, no
        cóż, zabralko moze 0,2s w tym momencie, i pewnie byloby podium. Brawo dla
        ekopy Lewisa za super wymiane opon (6,5s!)

.....................
        Systemy GPS
        • Gość: ktos Re: Moje zdanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.07, 20:31
          Nic by mu nie dalo objechanie, bo i tak musialby zjechac do pit box.
          • Gość: marcin Re: Moje zdanie IP: *.icpnet.pl 01.07.07, 20:56
            I co z tego. Obaj mieli jeszcze przed sobą pit stop (Hamilton zjeżdżał 3 razy).
            • tetlian Re: Moje zdanie 01.07.07, 21:26
              Pokazał klasę.
              • Gość: AtoL Re: Moje zdanie IP: *.e-wro.net.pl 02.07.07, 14:24
                Tylko Kubica miał zatankowac paliwo na 20 okrążeń a Hamilton tylko zmiana opon i małe dotankowanie.
                • Gość: Andrzej BMW to knot, Robert potrzebuje Ferrari IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.07, 15:07
                  BMW to knot, Robert potrzebuje Ferrari. Nie mamy szans na 1 miejsce Roberta w
                  tym pudle. Ten cały nadęty Hamilton w psującym się BMW ANI RAZU nie byłby na podium
                  • Gość: willi Re: BMW to knot, Robert potrzebuje Ferrari IP: *.lan.altkom.pl 02.07.07, 16:47
                    w czym nadęty?? w tym że wygrywa z kubicą?
                    • Gość: Antek Re: BMW to knot, Robert potrzebuje Ferrari IP: *.ramtel.pl 02.07.07, 17:53
                      Nadęty choćby dlatego, że mówi, że nie wiedział czy Kubica to zawodnik
                      dublowany czy nie - niby nie wie co się dzieje w wyścigu, zwłaszcza, że
                      chodziło o zawodnika tuż za jego plecami. Nadęty, bo choć zna Kubicę od lat, to
                      nie wysilił się do dzisiaj aby nauczyć się poprawnie wymawiać jego nazwisko i
                      do dzisiaj mówi o nim Kubika, choć inni kierowcy i komentatorzy nie mają
                      problemów z poprawną wymową nazwiska Kubicy.
            • robertw18 Rażące błędy w przekładzie. 01.07.07, 21:31
              P. Kubica inaczej wypowiadał się o starcie niż to podaje GW. Zdaje się, że gość z GW nie zrozumiał tej wypowiedzi. Można sprawdzić:

www.formula1.com/news/headlines/2007/7/6386.html
              Pozdr.
              • master_cih Re: Rażące błędy w przekładzie. 02.07.07, 21:11
                błędy w tłumaczeniu sensu zdań rzeczywiście są
          • Gość: greg Re: Moje zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:57
            > Nic by mu nie dalo objechanie, bo i tak musialby zjechac do pit box.

Zgadza się. Choć Hamiltonowi i tak sporo zabrakło do prowadzących..
            • Gość: domin Dlaczego nie pokazują wszytkiego w TV?? IP: *.171.95.77.crowley.pl 02.07.07, 12:33
              Spojrzcie na to? kto to widział w TV??

www.formula1.com/gallery/race/2007/777/
              • Gość: ironlemon Re: Dlaczego nie pokazują wszytkiego w TV?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:04
                Wyszedłeś na herbatę, czy jak? Przecież przez 2-3 minuty w kółko pokazywali powtórki z tego pitstopu i stojący na poboczu bolid Albersa...
      • Gość: zulusek.com Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:23
        i ja klaskam!!
      • Gość: miechas Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:23
        Robert rządzisz!
      • Gość: ludzio Wracasz Robert!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:27
        Oby tak dalej-jestesmy z Toba!
      • Gość: pati Brawo!! IP: 82.143.250.* 01.07.07, 20:28
        Gratulacje Robert!! Jestes Wielki!
      • Gość: kuba Kubica: Nie mogłem - bo nie probowalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:31
        I w tym wlasnie Heidfeld jest ciagle lepszy. On walczyl z alonso, a nie
        dal sie wyprzedzic jak dziecko.
        • Gość: Klik Re: Kubica: Nie mogłem - bo nie probowalem IP: *.acn.waw.pl 01.07.07, 20:48
          > I w tym wlasnie Heidfeld jest ciagle lepszy. On walczyl z alonso, a nie
          > dal sie wyprzedzic jak dziecko.

1. W koncu Haidfeld i tak dal sie wyprzedzic,
          2. Miedzy Hamiltonem a Alonso jest jednak spora roznica,
        • sovip Re: Kubica: Nie mogłem - bo nie probowalem 01.07.07, 20:48
          Dlaczego Kubusiu nie wsiądziesz do swojego zdezelowanego malucha i nie
          pojedziesz do sąsiedniej wioski leczyć swoje frustracje na dyskotece, na pewno
          któraś z najbrzydszych panienek będzie na tyle pijana ,że da się zaprosić do
          twojego "samochodu" i może nawet dotkniesz jej ...
          A za dziewięć miesięcy urodzi ci małego brudnego bękarta na którym będziesz mógł
          się wyżyć i przestaniesz pisać idiotyczne posty.
          • jecki.p slusznie, sovip, ale 01.07.07, 20:50
            nie wciagaj do tego Bogu ducha winnych panienek ! :-)

j.
        • johnny-kalesony Re: Kubica: Nie mogłem - bo nie probowalem 01.07.07, 21:55
          Nie słyszałeś o przepisie, który nakazuje używac tego samego silnika przez dwa
          kolejne wyscigi? R. K. po prostu b. madrze oszczedzal silnik.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
        • Gość: Tom Re: Kubica: Nie mogłem - bo nie probowalem IP: 57.66.70.* 02.07.07, 11:02
          Odpowiedź dlaczego Robert nie walczył jest prosta. Robert stracił sporo punktów
          z powodu kraksy w Kanadzie i niejechania w USA. Strategicznym celem było więc
          podreperowanie konta punktowego. Walka z Lewisem nic by nie dawała (poza
          podjaraniem publiki ;-), bo i tak by Kubicę wyprzedził, za to ryzyko kolizji
          byłoby spore (vide Heidfeld v.s Alonso). Popatrzcie na GP Hiszpani - tam Robert
          pojechał również bez szaleństw bo poprzednio miał 0 punktów w 3 wyścigach z
          powodu problemów technicznych.
          • Gość: Antek Re: Kubica: Nie mogłem - bo nie probowalem IP: *.ramtel.pl 02.07.07, 14:05
            Jest jeszcze inny aspekt: walka z HAmiltonem spowodowałaby, że Robert jechałby
            okrążenia wolniej niż wtedy, gdy jechał optymalnie, mając Hamiltona z przodu. W
            ten sposób ryzykowałby dogonienie przez zawodników będących za nim (Heidfeld,
            Alonso) i utratę bardzo dobrego 4-tego miejsca, a Hamilton, dysponujący lepszym
            i lżejszym samochodem i tak by go w końcu wyprzedził.
      • Gość: POLAK_PRAWDZIWY Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: 82.251.151.* 01.07.07, 20:31
        ROBERT HAMILTON TO TWOJ NAJLEPSZE PRZYJACIEL ...A NAPEWNO Z WSZYSTKICH
        KIEROWCOW...F1.
        JESZCZE TROCHE I BEDZIESZ WYGRYWAL NIE TYLKO POJEDYNCZE WYSCIGI ALE MOZESZ BYC
        NAJLEPSZY W HISTORII..F1...
      • Gość: mp co za debil to tlumaczył !!! IP: *.zax.pl 01.07.07, 21:02
        porównajcie sobie tą wypowiedź z orginalną na stronie bmw lub f1 i zastanówcie się nad tym jeszcze raz tumany z gw.
        • Gość: Geralt Re: co za debil to tlumaczył !!! IP: *.tkdami.net 01.07.07, 21:17
          Szkoda ze nie widziales tlumaczen na onecie. To juz klasyka. Np. ze Kubica
          skurczyl sie o 15 cm, a przed zderzeniem zdazyl tylko stracic kierownice ;)..
        • Gość: wincenty Re: co za debil to tlumaczył !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 00:05
          autor tego tekstu nie jest ani moim bratem ani swatem, ale facet byl na miejscu.
          nie nalezy wykluczyc ze gadal z kubica i ten powiedzial mu cos innego niz na
          oficjalnej konferencji. łatwiej obrazac niz myslec
      • Gość: mp to jest ściema !!! IP: *.zax.pl 01.07.07, 21:11
        gw zatrudnia analfabetów którzy nie potrafią przetłumaczyć prostego komunikatu prasowego !! nawet nie podpisują się własnym nazwiskiem tylko jakimś skrótem !! to już nie pierwszy raz robicie podstawowe błędy w artykule o f1 !! jak nie macie nikogo kto orientuje się w f1, lub choć zna angielski to ja bardzo chętnie będę jeździł za waszą kasę na wyścigi i przynajmniej nie będę robił denerwujących błędów !! a do takiego txt to nawet nie trzeba było do francji jechać !! to jest żałosne !! mało tego że żałosne to jeszcze nieprawdziwe !! przez takich pseudo-dziennikarzy ludzie którzy o tym nie mają pojęcia a czytają takie bzdury są wprowadzani w błąd !!
        • jorge.martinez Re: to jest ściema !!! 01.07.07, 21:35
          OK, a jak brzmi prawda?
        • furry Re: to jest ściema !!! 02.07.07, 12:32
          Myślę że GW nie jest zainteresowana zatrudnieniem kogoś, kto nie używa dużych
          liter i ma problem z podwójnym wykrzyknikiem - nadmiar gg?.
          :-P

PS. BRAWO ROBERT!
      • Gość: F1F1F1 Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.centertel.pl 01.07.07, 21:20
        Brawo Robert. Jesteś wielkim sportowcem. Przynosisz radość tym, którzy kochają
        ten sport. Dzięki Robertowi Polacy zaczynają odkrywać F1. Robuś jechał
        wspaniale. Pełna kontrola. Nie można mu zarzucać, że nie wygrał z Ferrari i
        jednym McLarenem. Sukces jest tym bardziej wspaniały, że przyszeł po koszmarnym
        wypadku. Robert jest wielkim sportowcem. Żal czytać komentarze, które go
        atakują i starają się sprowokować do "brudnej" dyskusji. A za tydzień
        Silverstone!!! GRATULACJE ROBERT!!!
        • Gość: Horn Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 08:20
          Brawo Robert. Jesteś wielkim sportowcem. Przynosisz radość tym, którzy kochają
          > ten sport. Dzięki Robertowi Polacy zaczynają odkrywać F1. Robuś jechał
          > wspaniale. Pełna kontrola. Nie można mu zarzucać, że nie wygrał z Ferrari i
          > jednym McLarenem. Sukces jest tym bardziej wspaniały, że przyszeł po
          koszmarnym
          >
          > wypadku. Robert jest wielkim sportowcem. Żal czytać komentarze, które go
          > atakują i starają się sprowokować do "brudnej" dyskusji. A za tydzień
          > Silverstone!!! GRATULACJE ROBERT!!!

Ci zalosni idioci to taka rozrywkowa odmiana V kolumny. Wstydza sie byc
          Polakami a Niemcy wstydza sie misc takie lajno jako wspolobywateli.
      • jaguar666 Nie ma to jak robić proste błędy w tłumaczeniu 01.07.07, 21:35
        Szanowna redakcjo, jak się za coś bierzecie, to róbcie to porządnie, a nie na odczepnego. Robert startował za Hamiltonem. Polak z 4 miejsca, Anglik z 2, więc już na logikę biorąc ustawieni byli jeden za drugim, co zresztą padło w wypowiedzi Kubicy, z tym, że wy nie potrafiliście przetłumaczyć tego: "Miałem całkiem dobry start, ale byłem na brudnej stronie toru razem z Lewisem Hamiltonem, więc nie miałem szans na wyprzedzenie."

Nie chciało mi się czytać reszty waszego tłumaczenia, więc nie wiem, czy jeszcze coś poknociliście. Na wszelki wypadek, macie całą wypowiedź Roberta:

„To był dobry wyścig dla zespołu, jako że finiszowaliśmy na czwartym i piątym miejscu, oraz bardzo udany weekend dla mnie. To był bardzo spokojny wyścig. Miałem całkiem dobry start, ale byłem na brudnej stronie toru razem z Lewisem Hamiltonem, więc nie miałem szans na wyprzedzenie. Potem byłem blisko niego tylko raz, kiedy wyjechał z boksów i mieliśmy krótką walkę, ale on jechał na nowych oponach, zahamował później w przed nawrotem i mnie wyprzedził. Ostatnie 20 okrążeń polegało już tylko na doprowadzeniu samochodu do mety i zapewnieniu dobrego rezultatu zespołowi, jako że Lewis był daleko z przodu, a Nick daleko z tyłu. Samochód był bardzo dobry, a ja jestem fizycznie i psychicznie sprawny w 100%, więc mógłbym przejechać od razu kolejny wyścig”.
      • Gość: ww Zdjecie dnia !!! IP: 189.146.156.* 01.07.07, 21:37
        new.sports.pl/img/streams/1/resized/2007/7/0.70631800_725819721.jpeg
        Roberto do nicka: no i co teraz szpanerze :D
      • Gość: marek_ Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.hsd1.nj.comcast.net 01.07.07, 21:46
        gratulacje i brawa! :)
      • Gość: ens Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: 62.69.213.* 01.07.07, 22:09
        PROFESSIONAL
      • Gość: leo czy jak Kubica jeszcze raz wygra IP: *.171.76.162.crowley.pl 01.07.07, 22:10
        to Małysz pójdzie w odstawkę ?
      • Gość: Kubica Fan Hamilton wyprzedza Kubicę IP: 80.48.90.* 01.07.07, 22:11
        Tutaj można zobaczyć jak Kubicę wyprzedził Hamilton
        Kubicafan/GPFrancja.pl 0106
        • jaguar666 Re: Hamilton wyprzedza Kubicę 01.07.07, 22:16
          Nie można, bo źle link wkleiłeś :P
          • Gość: jm102 Re: Hamilton wyprzedza Kubicę IP: *.netcontrol.pl 01.07.07, 22:38
            Bravo Robert!. Bravo, Bravo, Bravo
      • Gość: arek Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: 69.65.97.* 01.07.07, 22:58
        brawo robert!
        • Gość: Piotr Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.static.dsl.dodo.com.au 02.07.07, 04:10
          F1 najnudniejszy sport. Kubica tak jak juz pisalem "flaki z olejem" W pieknym
          stylu Hamilton pokazal mu dupe.On nic nie wygra,chyba,ze inni pieprzna w bande.
          • Gość: Horn Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 08:23
            > stylu Hamilton pokazal mu dupe.On nic nie wygra,chyba,ze inni pieprzna w
            bande.

- no wlasnie przyklad takiej rozrywkowej V kolumny. Prawie Niemiec, prawie
            smieszny, ale napewno pradziwe lajno.
          • Gość: Horn Odpowiedz IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 08:25
            > stylu Hamilton pokazal mu dupe.On nic nie wygra,chyba,ze inni pieprzna w
            bande.

- no wlasnie przyklad takiej rozrywkowej V kolumny. Prawie Niemiec, prawie
            smieszny, ale napewno pradziwe lajno.
      • Gość: Lukasz Kozuch Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.nyc.res.rr.com 02.07.07, 04:37
        Jest to ogroma roznica techniczna pomiedzy maklARENEM CZY FREEARI. TO BYLO
        DZISIAJ WIDAC............. 50% DRIVER 50% CAR

TAKE CARE bOB
      • sfuj_hlop Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem 02.07.07, 06:44
        Szkoda, bo już w pewnym momencie wydawało się, że ma Hamiltona na widelcu.
        Ale i tak z Robertem BMW-Sauber idzie ostro do przodu. Oni wiedzą, że mają w
        swojej stajni diament. A ponieważ F1 to olbrzymi prestiż i reklama, więc
        inżynierowie BMW staną na głowie, by mieć coraz lepszy, czyli szybszy, bardziej
        dynamiczny i niezawodny wehikuł do wyścigów F1, a z Robertem są w stanie sięgnąć
        nawet pierwszego miejsca.

Brawo Robert!
      • Gość: WrumWrum, HonkHonk Re: Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.07.07, 07:48
        Oczywiscie Robert ze nie mogles. Ja o tym wiem i Ty tez. Ty jestes bardzo
        dobrym kierowca, takim na miare pierwszej piatki, tylko ze Lewis jest lepszym i
        ma to cos, co ludzie czesto zwa talentem, ktory pojawia sie raz na wiele lat.
      • sfuj_hlop Drobna uwaga. Czy zauważyliście, że... 02.07.07, 07:54
        Hamilton mówi o Kubicy "kubika"???? Moim zdaniem zasługuje to przynajmniej na
        lekką konsternację!

Czy Hamilton ścigający się od lat na różnych torach i w różnych konfiguracjach z
        naszym Robertem Kubicą do tej pory nie potrafił nauczyć się poprawnego
        wymawiania nazwiska Kubicy??? W każdej stacji TV wymawiają poprawnie nazwisko
        naszego kierowcy jako 'Kubica', aczkolwiek z akcentem na pierszwą sylabę, czyli
        "'KUbica", ale ten facet hamilt'ON nawet tego nie potrafi. Głupek czy oszołom?
      • Gość: tata Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 08:12
        Gdyby Kubica zapisałby się do PIS to zajmował by miejsca na podjum i dodatkowo
        jeszcze wzmocnił sukces nszego państwa na arenie światowej. Dałby dodatkowy
        oręż do walki z układem wrogim naszemu państwu jak lekarze nauczyciele i
        pielegniarki. Może ktoś zna pana Kubicę i znimn o tym porozmawia Szczęść Boże
      • Gość: viator Kubica powiedział: IP: *.crowley.pl 02.07.07, 08:33
        "Ostatnie 20 okrążeń zależało mi tylko na dowiezienia wyniku do mety"

czy to nie jest nudny sport?
        • Gość: Zibi Cymbergaj IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 09:12
          W pilce kopanej np. 22 kopaczy biega 90 minut i nic, potem biega jeszcze tam i
          z powrotem, kopiac sie przy okazji po nogach nastepne 30 i nic.
          Na koncu strzelaja jedenastki i zwyciezca zostaje mistrzem swiata.

Zgadnij kolego, co to za mecz i kedy sie odbyl???

dodatkowe pytanie : dlaczego pilka kopana jest az tak pasjonujaca i napewno
          ciekawsza od F1???

pozdrawiam
          Zibi
          • Gość: viator Re: Cymbergaj IP: *.crowley.pl 02.07.07, 16:35
            w F1 najczęściej dojeżdżają do mety w takiej kolejności w jakiej zaczęli
            w piłce kopanej najczęściej nie kończą tak jak zaczęli

w F1 są dwie firmy, które mają mają zarezerwowane 4 pierwsze miejsca
            w piłce kopanej faworytów do zwycięstwa jest co najmniej dwa trzy razy więcej

w piłce kopanej umiejętności zawodników są na pierwszym miejscu
            w F1 na pierwszym miejscu jest bolid

w piłce kopanej jest bardziej wyrównany poziom
            kiedy ostatnio w F1 wyścig wygrał np. red bull czy honda?

itd.
            • Gość: Zibi Re: Cymbergaj IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 18:17
              Czolem,
              ciesze sie, ze odpowiadasz bardzo rzeczowo.
              Honda - Wiliams - to bylo auto Senny i Prosta. Honda wygrywala az do znudzenia.
              Red Bull - to druga nisza Ferrari.

Co do pilki i wygrywaniu. Masz racje ale w odniesieniu do czasow 20 lat do tylu
              w pilce klubowej. A Teraz ?? W Europie "rzadzi" G 14 ustalajac reguly rozfzialu
              nagrod i pieniedzy miedzy siebie.

The Championsleague - 4 kluby z Anglii, Hiszpanii, Niemiec i Wloch, troche z
              Francji i prawie zadnych klubow z innych krajow. W klubach hordy najemnych
              graczy, zmieniajacych kluby co rok w jednym tylko celu - zarobic wiecej a o
              przywiazaniu do klubow nikt nie mowi.

I Ty uwazasz to za ciekawsze od F1???
              Moim zdaniem jesli mowimy o klasyfikacji nudy - TO TO JEST TO SAMO albo jeszcze
              gorzej. Tj. rzadza i wygrywaja koncerny finansowo medialne.
            • Gość: Zubr Re: Cymbergaj IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 18:28
              A co z moja zagadka ?? Dasz rady ??
              • Gość: viator Re: Cymbergaj IP: *.crowley.pl 03.07.07, 09:06
                Gość portalu: Zubr napisał(a):
                > A co z moja zagadka ?? Dasz rady ??

hm.....
                może sparta augustów kontra wigry suwałki o awans do IV ligi?
                ;)

a swoją drogą mistrzowie świata moim zdaniem grają najnudniejszy futbol.
                już chyba wolę obejrzeć F1 niż jakikolwiek mecz włochów.

• Gość: Zibi Re: Cymbergaj IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.07, 15:55
                  to byl FINAL mistrzostw swiata w USA Brazylia Wlochy. Karnymi(!!!) wygrali
                  Brazylijczycy - czego w USA do dzisiaj nie skapowali, ze nikt nie strzelil gola
                  w grze i zasluzyl na tytul mistrza !!
      • Gość: RomanS Kubica: Nie mogłem wygrać z Lewisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:20
        Panie Robercie-niech Panu JPII do world Champion błogosławi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka