Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

miejsce lecha w hierarchii

23.08.07, 20:43
    postanowilem sprawdzic jak uplasowalby sie lech pod wzgledem zgromadzonych
    najwazniejszych tytulow (krajowych)w sezonie czyli mistrzostwa i pucharu
    polski na tle innych zeposlow grajacych obecnie w lidze. oczywiscie gornik i
    legia poza konkurencja po 20 tytulow.Gornik na 1 poniewaz ma wiecej mistrzostw
    a te sa wazniejsze. poza pierwsza dwojka zdecydowane prowazenie ruchu i wisly
    nad pozostalymi.od pozycji 5 czyli lecha juz postala stawka daleko w tyle.

1. gornik zabrze 20 (14 mistrzostw i 6 pucharow)
    2. legia warszawa 20 (8 i 12)
    3. ruch chorzow 17 (14 i 3)
    4. wisla krakow 14 (10 i 4)
    5. lech poznan 9 (5 i 4)
    6. cracovia krakow 5 (5 i 0)
    7. widzew lodz 5 (4 i 1)
    8. zaglebie sosnowiec 4 (0 i 4)
    9. lks 3 (2 i 1)
    10.zaglebie lubin 2 (2 i 0)
    11.polonia bytom 2 (2 i 0)
    12.groclin 2 (0 i 2)
    Obserwuj wątek
      • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 25.08.07, 08:12
        A ja postanowilem sprawdzic jak uplasowany jest lech pod wzgledem frekwencji w
        tym sezonie...
        1. Lech srednia kibicow na mecz 21.5 tys.
        2. Gornik 16 tys.
        3. Wisla 15 tys.
        4. Korona 10 tys.
        5. Lubin 8.5 tys.
        6. Jagielonia 7.5 tys.
        7. Legia 7.5 tys.
        8. Ruch 7 tys.
        9. Belchatow 6.5 tys.
        10. lks 6 tys.
        Jak widac Lech daleko za maratonem :-) pozdro wolf2007
        • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 01:08
          mhm tzn obliczyles srednia na meczach domowych tak? w takim razie wychodzi ze
          wisla ma co mecz 100% frekwencje zreszta gornik i belkchatow praktycznie tez.a
          jak z pozostalymi ekipami bo przeciez nasza liga ma wiecej zespolow niz
          10.pozatym ciezko wymagac w 60 tys belchatowie zeby na mecz prcychodzilo tyle
          ludzi co w 500 tys poznaniu.zabrze jakby nie patrzec to tez miasto duzo mniejsze
          niz poznan wiec tam frekwencja mniejsza troche niz w poznaniu nie jest niczym
          zlym.to wlasciwie wy powinnicie myslec czemu w miescie gdzie 1/3 poznania ma
          tyle mieszkancow co zabrze przychodzi tylko trochew wiecej kibicow prawda?
          owszem mozesz mowic ze np na lecha nie [przyjdzie wiecej bo np nie ma
          miejsca.ale np tak samo mogliby pwiedziec w krakowie bo tak frekwencja z tego co
          piszesz jest 100% a w poznaniu nie( lech ma troszke wiecej miejsc niz 21 tys). w
          sumie to bardziej skomplikowane niz bys chcial to przedstawic.zreszta akurat
          frekwencja to jest jedyna rzecz ktora lech sie moze pochwalic bo ostatnimi laty
          to wogole ich nie ma( ostatnie mistrzostwo w 93 i to na dodatek pzpn wam
          dal).zawsze mowilem ze kibice waszego klubu stoja na duzo wyzszym poziomie niz
          sam zespol.
          • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 01:37
            Tylko , ze w Zabrzu kibice wchodza na stadion za pol darmo... Wczesniej kiedy
            bilety byly w normalnych cenach , zabrzanie mieli problem z frekwencja... Jesli
            chodzi o Wisle to faktycznie frekwencja moze jest 100% ,tylko ze te 100% daje
            jakies 10 tys. kibicow co chyba nie jest zbyt duzo jak na Krakow... Po za tym
            piszesz, ze Lech ma obecnie nieco ponad 21 tys. miejsc ,niestety mylisz sie z
            prawda, mamy pojemnosc 24 166 (zrodlo www.polskiestadiony.com) i zwykle
            zapelniamy je w calosci (na ostatnim meczu z Widzewem bylo Nas razem z goscmi 25
            tys. (zrodlo www.ekstraklasa.org) wiec wiecej niz stadion moze pomiescic !!!
            Moze sportowo nie stoimy najlepiej ,ale jesli chodzi o frekwencje i marketing
            ekstraklasa odstaje od Lecha i poki co musisz sie z tym pogodzic... Gdyby inne
            kluby dzialaly pod tym wzgledem jak Lech , nie musielibysmy sie wstydzic w
            Europie prl-owskimi stadionami jak Gornika czy Legii i chuliganami na stadionach
            , na naszym stadionie to temat zamkniety... Pozdro antylechito mosci wolfie
            • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 02:14
              co do zabrza sie zgadza dlatego mowilem wlasnie ze to ciezki i dosc zawily
              temat.co do wisly to nie rozumiem najpiertw piszesz o sredniej ze jest 15 tys
              "A ja postanowilem sprawdzic jak uplasowany jest lech pod wzgledem frekwencji w
              tym sezonie...
              1. Lech srednia kibicow na mecz 21.5 tys.
              2. Gornik 16 tys.
              3. Wisla 15 tys."
              a teraz nagle o 1/3 zanizasz.skoro maja 100% to wlasnie 15 tys przychodzi
              tam.zadecyduj sie sam co mowisz.dalej pisalem ze skoro lech ma srednia 21 tys
              (napewno?) to nie jest to 100% poniewaz ma wiekszy stadion niz te 21 tys (
              czytaj dokladnie).natpmiast co do dalszej czesci to tylko sie zgodze ze
              frekwencje macie dobra tyle ze i tu ciezko powiedziec jakby bylo gdyby np wisla
              ktora jak sam widzisz ma 100% zapelnienie stadionu( tak wynika z tego co sam
              pisales) mialaby wiekszy stadion. ponad to to narazie nie mozemy sie pochwalic
              doslownie zadnym stadionem niestety.jedynie korona ma stadion zbudowany od
              podstaw nowoczesny ale jest za maly jak na europejskie standardy.natomiast lech
              morernizuje wlasnie tego prlowskiego trupa i jakos pod zadnym wzgledem sie nie
              da porownac tego cuda do npstadionu w amsterdamie czy monachium.zreszta sam
              czytalem tu niejedna wypowiedz kibicow waszego klubu ze tez stadion wyglada jak
              zlepek roznych stadionow.tu jedna trybuna inaczej wyglada od drugiej tam znowu
              trzecia tez nie pasuje.owszem jak na polske nawet niezle ale to tez nic dobrego
              to po prostu robota za mala kase.dodam jeszcze ze nie jestem antylechita. ten
              klub jest mi obojetny jak wiele innych w naszej lidze a to ze akurat o nim pisze
              to co.przepraszam mialbym tu pisac np o sosnowcu?jak to forum lecha to sie o
              lechu pisze.
          • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 01:58
            p.s skoro piszesz ze stadion lecha ma 21 tys. a ja wczesniej ze mamy srednia
            21.5 tzn. ze mamy frekwencje powyzej 100% :-) Niezly z Ciebie matematyk panie
            Wolfie :-)))
            • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 02:17
              hehe to nie ja jestem takim matematykiem jakiego chcesz mnie zrobic tylko ty jak
              widac nie czytasz postow na ktore odpisujesz.wyraznie pisalem ze lech ma wiekszy
              stadion niz 21 tys i dlatego ta frekwencja to nie jest 100% prawda?
              "a w poznaniu nie( lech ma troszke wiecej miejsc niz 21 tys)"
              najpierw trzeba czytac a niepisac bo chcac mi wymowic blad sam publicznie
              pokazales ze nie masz racji o.
              • Gość: brewery Re: miejsce lecha w hierarchii IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 26.08.07, 06:32
                Ok. z Wisla sie zgadzam - napisalem najpierw 15 tys. , pozniej 10 tys. moj blad
                , mialem napisac 15 tys. sorry , a z tymi 21 tysiacami to jak chcesz cos napisac
                to pisz dokladnie , a nie jakies z kapelusza wziete liczby... Co znaczy troche
                ponad ? Jezeli juz zgrywasz sie na eksperta to badz nim do konca...
                • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 15:21
                  zle przeczytales i zarzociles mi blad.dalej.stadion ma pojemnosc 24 tys to jest
                  trcoche wiecej niz 21 tys prawda? bo chyba ze ty myslisz ze 3 tys to gigantyczna
                  liczba.
                  • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 27.08.07, 00:49
                    ponad 3 tys. miejsc na polskie warunki to duzo , gdybys tak odjal te 3 tys. od
                    stadionow w Wodzislawiu, Belchatowie , Grodzisku czy nawet Krakowie (Cracovia)
                    to by zostalo pol stadionu :-/
                    • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 27.08.07, 13:33
                      hehe ale te 3 tys to nie jest duzo jezeli chodzi o stadion lecha i pod tym
                      zgledem tak napisalem.stadiony w wodzislawiu czy grodzisku to pos wzgledem
                      pojemnosci moze 5 liga w europie szkoda gadac.
                      • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 28.08.07, 01:12
                        Wlasnie , Lech to narazie 2 liga europejska , ale za 2-3 lata bedzie pierwsza...
                        • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 28.08.07, 15:36
                          patrzac na to co sie u nas dzieje to raczej w to watpie. i nie tylko o lecha mi
                          chodzi.poziomem sportowym to i za 5 lat nie bedzie to 1 liga alemozechociaz
                          stadion i organizacja.to da motywacje innym klubom.
                • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 15:23
                  aha a te 21 tys to nie ja wzialem z kapelusza tylko ty napisales jako frekwencje
                  lecha wiec masz pretensje do mnie o swoje wlasne slowa hehe nie czytasz postow
                  tylko piszesz od razu i potem ci glupoty wychodza kolego.
                  • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 27.08.07, 00:44
                    srednia frekwencja to nie pojemnosc stadionu kolego , ja podalem pojemnosc z
                    konkretnego zrodla (www.polskiestadiony.com) wiec nie wciskaj mi kitu , kolego.
                    • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 27.08.07, 13:36
                      hehe zbyt szybko czytasz posty dlatego nie do konca rozumiesz ich sens.mowiles
                      ze 21 tys wzialem jako liczbe z kapelusza a ja napisalem ze nie z kapelusza
                      tylko ty ja podales jako srednia na meczu lecha.to ze to nie jest pojemnosc
                      stadionu to ja wiem bo napisalem ze lech ma troche wieksza pojemnosc niz te 21
                      tys prawda?
                      • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 28.08.07, 00:55
                        dobra wolf koncze ten temat bo co nie napisze zawsze bedziesz staral mi sie
                        udowodnic jaki to jestem glupi , ktos musi ustapic... nara
                        • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 28.08.07, 15:38
                          nie przesadzaj nie mowilem ze jestes g;lupi.po prostu za szybko czytales i
                          dlatego nie przeczytales dokladnie.
                          • brewery Re: miejsce lecha w hierarchii 29.08.07, 00:59
                            temat i po temacie.dzieki za dyskusje mimo wszystko...
                            • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 29.08.07, 17:37
                              n o jarowniez .z osobami kulturalnymi to i milo podyskutowac nie tak jak z tym
                              prostakiem antyl ktory jak widze pod kilkoma nikami pisze.
                              • Gość: antyL Re: miejsce lecha w hierarchii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:14
                                prostakiem jest ten kto pisac po polsku nie potrafi i robi
                                publicznie mega bledy ortograficzne narazajac sie na posmiewisko a
                                jego paranoiczna obecnosc na tym forum i tworzenie kolejnych watkow
                                swiadczy jeno o tym ze jestes chory nieuleczalnie.
                                • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 29.08.07, 21:57
                                  Jak wczesniej wposminalem oswiadczam ze nie chcac znizac sie do poziomu takich
                                  ludzi jak antyL nie bede odpowiadal na jego chamskie i niekulturalne posty aby
                                  dbac o poziom tego forum ktory to poziom wymieniony osobnik mocno zaniza w
                                  dodatku robiac fatalna reklame prawdziwym kulturalnym kibicom klubu lech poznan.
                        • Gość: bonanza apel do brewery:), nie podejmuj polemiki z wolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:13
                          on jest chory na Lecha, widac go boli bardzo Lech. A niech go boli:)
                          • wolf2007 Re: apel do brewery:), nie podejmuj polemiki z wo 29.08.07, 17:38
                            no to jak cie cos boli to idz do lekarza.
                            • Gość: marcyh Re: apel do brewery:), nie podejmuj polemiki z wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 18:57
                              no u ciebie jak widac za pozno nawet u lekarza schizolu:), musieli
                              Cie chyba w przeszlosci kibice Kolejorza w dupsko ostro wydymac
                              hahahaha
                              • wolf2007 Re: apel do brewery:), nie podejmuj polemiki z wo 29.08.07, 21:57
                                ludzi jak antyL(marcyh) nie bede odpowiadal na jego chamskie i niekulturalne
                                posty aby
                                dodatku robiac fatalna reklame prawdziwym kulturalnym kibicom klubu lech poznan.
                          • Gość: brewery Re: apel do brewery:), nie podejmuj polemiki z wo IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 30.08.07, 01:32
                            Postaram sie :-) HEJ HEJ KOLEJORZ !!!!!
                            • wolf2007 Re: apel do brewery:), nie podejmuj polemiki z wo 31.08.07, 15:33
                              to do bonanzy napisalem.z toba sie normanie dyskutowalo.
            • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 26.08.07, 03:04
              dodam jeszcze ze na arenie miedzynarodowej jedynie 5 polskich klubow odnieslo
              sukcesy:
              legia warszawa - polfinalista i cwiercfinalista pm 2x, polfinalista i
              cwierfinalista pzp 2x, zwyciezca p intertoto

widzew lodz - polfinalista pm, faza grupowa pm, zwyciezca p intertoto
              2x,

ruch chorzow - cwiercfinalista pucharu mistrzow(pm) oraz
              cwiercfinalista p uefa
              wisla krakow - cwiercfinalista pm, 1/8 finalu pzp (2x)
              1/8 finalu p uefa
              gornik zabrze - finalista pzp

mozna by dodac jeszcze na sile troche polonie bytom zwyciezce pucharu ameryki
              jednak to zwyciestwo ciezko porownac z europejskimi pucharami.
          • Gość: marcyh Re: miejsce lecha w hierarchii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:09
            gwoli scislosci Poznan to 700 tys mieszkancow
            • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 29.08.07, 17:39
              hahaha a to sie usmialem. poznan ma 560 tys a nie 700.nie wiem skad takie
              absurdalna dane wziales ale osmieszasz sie publicznie
              • Gość: marcyh Re: miejsce lecha w hierarchii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 18:55
                haha to widac jakim jestes dyletantem, zadzwon sobie do urzedu
                marszalkowskiego Ty idioto, juz czytac sie Ciebie nie daje. Zanim
                zaczniesz polemike z kimkolwiek o czymkolwiek naucz sie pisac po
                polsku bo na wsi w ktorej mieszkasz chyba cie pisac nie nauczono a
                tu leczysz biedaku swe kompleksy.
                • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 29.08.07, 21:59
                  smieszny jestes to co piszesz swiadczy ze to ty masz kompleksy.jeszcze troche to
                  sobie uroisz ze niby macie juz milion.
                  ludzi jak antyL (i marcyh) nie bede odpowiadal na jego chamskie i niekulturalne
                  posty aby
                  • Gość: marcyh wolfie mam w dupie Twoje pseud kulturalne wypociny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 14:49
                    i przestan robic bledy wiesniaku z kalisza:)przez male k
                    • wolf2007 Re: wolfie mam w dupie Twoje pseud kulturalne wyp 31.08.07, 15:34
                      ludzi jak antyL (i marcyh) nie bede odpowiadal na jego chamskie i niekulturalne
                      posty aby
                  • ilovefashiontv Re: miejsce lecha w hierarchii 30.08.07, 22:44
                    Nie znam takiej drużyny jak lech poznań. Trochę szacunku, co?
                    • wolf2007 Re: miejsce lecha w hierarchii 31.08.07, 15:35
                      wchodzisz na forum lecha i nie znasz takiej druzyny?brawo
                      • ilovefashiontv Re: miejsce lecha w hierarchii 03.09.07, 15:37
                        Ech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka