Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

AJ - wyjaśnia

09.10.07, 08:43
    www.ajracing.se/page.php?item=561
    Sempre Fe
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibic Re: AJ - wyjaśnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:15
        czawez z rozpędu podałes zły link:)

www.ajracing.se/page.php?item=561
        • Gość: kibic Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:44
          Po zakończeniu ligowego sezonu w Polsce najważniejszym pytaniem,
          które było zadawane przez kibiców z Bydgoszczy i nie tylko był fakt,
          w jakich barwach wystartuje w przyszłym roku Andreas. Wielu - na
          interenetowych forach, ukrytych za animowymi nickami - próbowało
          podważać lojalność Andreasa kpiąc, nie raz, z deklaracji
          umieszczonej na jego kevlarze -?I love Bydgoszcz-?. Dla nich, ale
          przede wszystkim dla tych, którzy doceniają jazdę AJ dla Polonii
          publikujemy ośwadczenie w tej sprawie. Andreasowi bardzo zależało,
          by dotarło ono do Państwa jeszcze przed decyzją, co do kształtu
          Ekstraligi 2008.

-?Było już wiele klubów, które kontaktowały się ze mną, by
          negocjować warunki kontraktowe na przyszły sezon - moja odpowiedź
          była prosta: nie ma, o czym rozmawiać, bo zostaję w Bydgoszczy! Nie
          jestem zainteresowany zmianą barw klubowych-?.

Ta decyzja ucina wszelkie kalkulacje i zakusy prezesów innych klubów
          Ekstraligi. Co oznacza, że Andreas zamierza zdobywac punkty ligowe
          dla Polonii tak na torach w Rawiczu, czy Daugavpils, jak
          Częstochowy, czy Torunia.

-?Moim celem są starty w Bydgoszczy tak długo, jak Polonia będzie
          chciała mnie mieć w drużynie. Jestem kapitanem tej drużyny, która
          przegrała ligę w tym roku. To zobowiązuje, czuję się za drużynę
          odpowiedzialny i nie zamierzam tej drużyny opuszczać. Zostaję w
          Bydgoszczy!-?

-?To, że jestem kapitanem oznacza dla mnie, że moja odpowiedzialność
          za wynik zespołu jest jakby podwójna, więc decyzja może być tylko
          jedna. Zimą straciliśmy klucz do zwycięstw drużyny tracąc Piotra
          Protasiewicza i Roberta Kościechę. Zespół był słabszy niż w ubiegłym
          roku i wiedziałem, że będzie ciężko. Potem przyszły kontuzje i
          kłopoty, więc w pewnym momencie potrzebowalibyśmy cudu, by obronić
          ligę dla Bydgoszczy. A przecież były szanse-¦-?
          • Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 13:08
            Słowa słowa jeszcze raz słowa. Chociaż AJ pozytywnie mnie zaskoczył
            swoją decyzją. Co się zaś tyczy "cudu" o którym mówił - nie cud
            tylko solidnie przepracowana zima przez AJ i Ruska potrzebna była
            Polonii do pozostania w lidze. Nie trzeba być alfą i omegą żeby
            wiedzieć, skąd bierze się w żużlu "niemożność" utrzymania motocykla.
            Zmień pan panie AJ paru kumpli i dźwigaj zimą trochę więcej niż
            sztafeta 4X100g to przyszły sezon będzie lepszy. Nie tylko
            finansowo, bo w Ilidze o punkty łatwiej więc i kasa większa. Zdrowia
            też życzę ale nie przy stole jak minionej zimy
            • czawez Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... 09.10.07, 16:17
              Z tą zimą też tak myślałem, ale okazuje się, że to nie do końca jest
              tak.

Tony Rickardsson przed swoim najlepszym sezonem (chyba 2005) wogóle
              nie ćwiczył przed sezonem. Jedynym ekstra przygotowaniem był tydzień
              treningu na crossie tuz przed startem sezonu. Jest to informacja z
              wywiadu z nim w programie pożegnalnego turnieju.

Andy Smith z którym kiedyś o tym rozmawiałem, mówił, że nie trzeba
              mieć ekstra siły. Bardziej trzeba mieć tzw wytrzymałość siłową.
              Czyli utrzymać motocykl przez te 60 sek. Według Andiego zawodnik za
              mocno "przypakowany" nie ma odpowiedniej elastyczność, która jest
              niezbędna na twardych torach.

Ale te wszystkie wywody kibiców-dyskutantów to tak naprawdę
              spekulacje i domysły.

A wpisów w stylu 4x100g wogóle nie komentuje. Bo ja z AJ nie piłem,
              a ludzie dużo mówią. Ale nie do końca prawdę. Bo to, że ktoś chodzi
              po klubach/pubach i spożywa, nie musi przeszkadzać w wyniku. Nie
              bądźmy wszyscy świętsi od papieża.
              • Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 19:40
                No kto jak kto ale ASmith ma powody żeby bronić wszystkich
                moczymordów... Abstynent w mordę kopany
                Nawet jeśli prawdą jest, że TR nie trenował zbyt wiele to
                odpowiedzmy sobie na pytanko w jakim momencie swojej kariery mógł
                sobie na to pozwolić a wjakim momencie kariery był rok temu AJ?
                Kilka wiosen brakuje i być może dlatego aż taką widać było w tym
                sezonie różnicę.
                Mogę się mylić ale mam też chyba prawo do własnej opinii a ta była
                powyżej. Pozdro
                • Gość: Kasia Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.chello.pl 09.10.07, 21:40
                  Za każdym razem czytając wypowiedzi zarzucające Andreasowi złe
                  przygotowanie kondycyjne w okresie zimowym, nieodpowiednie
                  towarzystwo zastanawiam się, czy te oskarżające go osoby
                  rzeczywiście widywały AJa w bydgoskich klubach tak często? Bardzo
                  mocno wydaje mi się, iż są to zwykłe plotki... Jestem młodą osobą,
                  która nie stroni od bydgoskich pubów, czy dyskotek, a przyznaję, że
                  nigdy nie spotkałam Andreasa w żadnym z lokalów...

Poza tym na chwilę obecną najważniejsze jest to, że zadeklarował, iż
                  nie opuści Polonii nawet gdyby miała występować w 1 lidze... To się
                  nazywa prawdziwy kapitan i oby w Bydgoszczy jeździło jak najwięcej
                  takich zawodników, dla których nie pieniądze są najważniejsze...

Pozdrawiam wszystkich kibiców
                  • Gość: speed i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:31
                    Minęło trochę czasu od tragedii z 16 wrzesnia. Przyznam, że oświadczenie AJ
                    troche mnie uspokoiło. Zbyt dużo zainwestował logistycznie i emocjonalnie w
                    Bydzię, żeby po jednym fatalnym sezonie odejść. Respect AJ :-)
                    Niezaleznie od tego, czy Polonia będzie z Dziką Kartą, czy w pierwszej lidze, to
                    nadal czuje się Naszym kapitanem i będzie dalej walczył. AJ pokazał charakter
                    człowieka i sportowca. Ma szansę nadrobić stracone zaufanie wielu kibiców. Ja
                    wierzę, że w przyszłym sezonie doprowadzi Nas do powrotu do ekstraligi, chyba że
                    fuksem Polonia dostanie Dziki Wjazd do Ekstraklasy.
                    • Gość: Szrek Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 06:30
                      W jednym MUSZĘ się z wami zgodzić: AJ wykazał więcej klasy
                      ogłaszając że zostanie w Polonii bez względu w jakiej lidze pojedzie
                      niż pewien rodowity Bydgoszczan, który "bardzo chce" tu wrócić ale
                      tylko do Eligi. Co nie zmienia faktu, że podpisuję się pod wszystkim
                      co napisałem powyżej. ACHA: wszystko co napisałem jest moją własną
                      obserwacją a nie zasłyszane
                      • czawez Re: i bardzo dobrze... 10.10.07, 16:30
                        Szreku zacny,
                        nie obruszaj się. Oczywiście masz prawo do swoich opini. Czasami się
                        z Toba zgadzam a czasami nie. Ja rówież mam swoje opinie oparte na
                        własnych doświadczeniach.

Co do Andiego to moim zdaniem znowu przesadzasz. Znam Andiego od '93
                        roku. Fakt nie jest to abstynent, ale żeby od razu moczymorda?
                        Takimi określeniami sugerujesz jakoby Andrzej K. nadużywał. A to
                        nieprawda. Moim zdaniem uzywa sobie w granicach. Nigdy przez to
                        meczu nie zawalił. A co robi po pracy.... to delikatnie mówiąc nie
                        Twój biznes.

Co do opini o przygotowaniach to znowu widzę, że wiesz lepiej niż
                        sami zawodnicy. Twoje prawo.
                        A moje prawo, żeby krytycznie na to patrzeć.

Pozdrawiam
                        Czawez
                        • czawez Re: i bardzo dobrze... 10.10.07, 16:38
                          Jeszcze jedno:

A.Smith nie bronił Jonssona, rozmowa była w zupełnie innych
                          okolicznościach, więc Twoja uwaga jest nietrafna.
                          • Gość: ona Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 19:55
                            taa te wszystkie deklaracje, oświadczenia itd.... tyle to warte..., szkoda
                            gadać... No, ale jednak widać ma poczucie winy i jakiś tam honor chce się
                            zrehabilitować, no ok. ma szansę niech to czyni... Dobra to teraz panie Jonsson
                            100 konkretów oto pierwszy z nich hehe: jeżdzij pan lepiej niż w minionym
                            sezonie to będzie dobrze, a nie przemówienia, oświadczenia i inne duperele
                            wypisujesz... No i zapewne znowu cała Bydzia ponownie go pokocha ;), nie żebym
                            miała coś przeciwko temu, z góry mówię hehe :). Ja jestem dość konsekwentna i
                            nie zmieniam tak szybko zadania, miałam do niego jakieś zarzuty i jakaś tam
                            zadra zawsze pozostanie, co nie zmnienia faktu, że toleruję go w składzie
                            nadal... Chce być w Bydzi, chce jak sam mówi dobrze jechać, niech jest, niech
                            jedzie, ale zaufania u mnie nie odzyska. Będzie zdobywać ważne pkt., ok. uciesze
                            się, ale jakaś tam zadra jak już mówiłam będzie, ale to już teraz nie ważne....
                            W sumie pewnie dobrze ,że został, bo kto ze światowej czołówki do której się
                            podobno AJ zalicza by chciał jeżdzić w drużynie I-ligowej, no myślę, że z nim na
                            pokładzie jak pojedzie na 100% swoich możliwość możemy mieć bardzo realnie
                            awansik, a to najważniejsze :) Pozdrawiam :)
                            • psyhol2 Re: i bardzo dobrze... 14.10.07, 22:08
                              Jonsson nie tylko zrobił gest, ale konkretną deklarację, jakiej
                              zabrakło rodowitemu Bydgoszcanowi. Cos w tym jest, skoro kilka lat
                              temu zapytany AJ czy przedłuży kontrakt z Polonia miał powiedzieć:
                              "pod warunkiem,że nie będzie tu Golloba". I chyba wszystko jasne :)
                              • Gość: Szrek Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 10:37
                                Pomijając wszystko AJ jest w tym roku ostanim kto ma prawo do
                                stawiania jakichkolwiek warunków klubowi z Bydgoszczy bo to on w
                                głównej mierze spuścił go z ligi. Z drugiej strony nie
                                gloryfikowałbym jego deklaracji pozostania do chwili, kiedy
                                faktycznie podpisze kontrakt z klubem. Bo wcale nie jest pewne czy
                                też nie wybierze wina, tyle że mszalnego
                                • czawez Re: i bardzo dobrze... 16.10.07, 14:46
                                  Widzisz Szrek, takie jest życie raz na wozie raz pod wozem. AJ mówi,
                                  że zostanie, niedobrze. Odszedłby np. do Czewy jeszcze gorzej. Czy
                                  według Ciebie AJ ma na kolanach błagać kibiców o przebaczenie?
                                  Poszło kiepsko, sam to przyznał. Ale nie pozostawił Polonii na
                                  lodzie i chce odzyskac e-ligę.

Wydaje mi się, że Ty zawsze będziesz narzekał. Ty się poprostu
                                  żywisz takimi negatywnymi emocjami. Ale jeśli z tym jesteś spełniony
                                  i szczęśliwy to Twoja wola. Ale coś mi się wydaje (podkreślam
                                  WYDAJE), że masz w sobie jakiś głębką niechęć do wszystkich tylko
                                  nie do siebie.
                                  • Gość: Szrek Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:36
                                    Jesteś w błędzie. Nie mam zamiaru od nowa wałkować "zasług" AJ dla
                                    dzisiejszej pozycji Polonii. Za to z hymnami pochwalnymi poczekam aż
                                    naprawdę podpisze kontrakt. Wszyscy nasłuchaliśmy się już
                                    deklaracji, niektórzy zawodnicy nawet chcieli do końca kariery w
                                    Polonii jeździć a potem spieprzali gdzie bardziej szeleściło.
                                    Psyhol2 dowala jeszcze 1 teorię spiskową, że jakoby miał kiedyś AJ
                                    uzależniać swój podpis od niepodpisania przez klub kontraktu z
                                    Gollobem. No cóż, ciekawym z jakiego źródła ta informacja bo jakoś
                                    ten "schemacik" do innego gwiazdora mi pasuje.
                                    • czawez Re: i bardzo dobrze... 16.10.07, 17:53
                                      Nie musi go podpisywać, bo jest ważny na kolejny rok. W związku ze
                                      spadkiem mógłby go wypowiedzieć. Ale taką klauzulę w przypadku
                                      spadku z e-ligi ma każdy zawodnik.
      • szlachcic Re: AJ - wyjaśnia 16.10.07, 17:48
        Pelen szacunek dla AJ za decyzje.
        Malo jest zawodnikow tej klasy ktorzy pozostalliby w klubie ktory
        spadl
        Szrek a co do sztafety 4*100g Andreasa to powinienes wiedziec ze sa
        zawodnicy ktorzy uprawiaja maratony
        Nalezy zyczyc Andreasowi aby loty byly wysokie, ma na to szanse duze
        bo w drugiej lidze na ogol latwiej o wysokie pulapy :)
        • Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:29
          Wyjaśnijmy 1: to, że mam poważne uwagi co do tegorocznych zasług AJ
          dla Polonii nie oznacza, że nie życzę mu dobrze na przyszłość.
          Zwłaszcza, że jak się czasem mówi ma to być przyszłość w Polonii
          • Gość: ronnie23 Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:54
            Proponuje zachować stoicki spokój i nie podniecać się za bardzo, to
            po pierwsze... A.J. jeszcze nic nie podpisał, a poza tym to
            skończcie już to wychwalanie, bo zaczynacie na nowo w d...e
            wchodzić! Pierwszą ligę w znacznej mierze mamy dzięki niemu
            niestety; Jeżeli zostanie to będzie miał szansę wszystko naprawić
            niejako...gdyby odszedł, wiadome, że w Bydgoszczy nie miałby żadnych
            sojuszników (o kibiców mi chodzi oczywiście). Ja swojego zdania nie
            zmienię pomimo wielkiej sympatii i wielkiego szacunku dla A.J.
            Jeżeli załatwił nam I ligę, to niech zafunduje powrót...
            • Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 07:33
              ..."niech zafunduje powrót". HEHE, to niby w I lidze AJ będzie
              płacuił zawodnikom Polonii czy nadal Polonia jemu? Nikt nie oczekuje
              od AJ żeby cokolwiek nam fundował. Za bubel jakim była jazda w tym
              sezonie też klub mu słono musiał płacić. Dlatego 1szym i ostatnim
              zarazem życzeniem pod jego adresem niech będzie: uczciwie zapracuj
              na pieniądze jakimi klub ci płaci.
              • czawez Re: AJ - wyjaśnia 18.10.07, 15:39
                Jonsson ma ważny kontrakt na rok 2008. Nie musi nic podpisywać.
                Mógłby go wypowiedzieć, bo każdy zawodnik ma w kontrakcie klauzulę o
                możliwości wypowiedzenia umowy w przypadku spadku z ligi.
              • Gość: ronnie23 Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:13
                Szrek, pisząc "zafunduje" miałem na myśli to, że nie będzie
                przywoził 7 pkt, tylko np.14! Jasne, że klub płaci mu ogromne
                pieniądze, w żaden sposób tego nie kwestionuje; Całkowicie się z
                Tobą zgadzam, proponuje nie klepać A.J. i nie wychwalać jaki to on
                przywiązany i inne brednie, bo już przed sezonem go zagłaskaliśmy, a
                efekty było widać. Jeżeli chce wyjść z twarzą, to musi poprowadzić
                drużynę do powrotu do E-ligi i tyle.
              • Gość: ronnie23 Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:13
                Szrek, pisząc "zafunduje" miałem na myśli to, że nie będzie
                przywoził 7 pkt, tylko np.14! Jasne, że klub płaci mu ogromne
                pieniądze, w żaden sposób tego nie kwestionuje; Całkowicie się z
                Tobą zgadzam, proponuje nie klepać A.J. i nie wychwalać jaki to on
                przywiązany i inne brednie, bo już przed sezonem go zagłaskaliśmy, a
                efekty było widać. Jeżeli chce wyjść z twarzą, to musi poprowadzić
                drużynę do powrotu do E-ligi i tyle.
                • Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:23
                  I o tov właśnie chodzi
                  • Gość: baca Re: AJ - wyjaśnia IP: 83.238.145.* 19.10.07, 20:59
                    Cosik mnie sie widzi co jonsonek żedny klałzuli ni mo. Hej.
                    • Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 15:55
                      Jak to ni mo żadny klałzuli? A ta śwarno blondynecka co to wicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka