czawez 09.10.07, 08:43 www.ajracing.se/page.php?item=561 Sempre Fe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic Re: AJ - wyjaśnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:15 czawez z rozpędu podałes zły link:) www.ajracing.se/page.php?item=561 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:44 Po zakończeniu ligowego sezonu w Polsce najważniejszym pytaniem, które było zadawane przez kibiców z Bydgoszczy i nie tylko był fakt, w jakich barwach wystartuje w przyszłym roku Andreas. Wielu - na interenetowych forach, ukrytych za animowymi nickami - próbowało podważać lojalność Andreasa kpiąc, nie raz, z deklaracji umieszczonej na jego kevlarze -?I love Bydgoszcz-?. Dla nich, ale przede wszystkim dla tych, którzy doceniają jazdę AJ dla Polonii publikujemy ośwadczenie w tej sprawie. Andreasowi bardzo zależało, by dotarło ono do Państwa jeszcze przed decyzją, co do kształtu Ekstraligi 2008. -?Było już wiele klubów, które kontaktowały się ze mną, by negocjować warunki kontraktowe na przyszły sezon - moja odpowiedź była prosta: nie ma, o czym rozmawiać, bo zostaję w Bydgoszczy! Nie jestem zainteresowany zmianą barw klubowych-?. Ta decyzja ucina wszelkie kalkulacje i zakusy prezesów innych klubów Ekstraligi. Co oznacza, że Andreas zamierza zdobywac punkty ligowe dla Polonii tak na torach w Rawiczu, czy Daugavpils, jak Częstochowy, czy Torunia. -?Moim celem są starty w Bydgoszczy tak długo, jak Polonia będzie chciała mnie mieć w drużynie. Jestem kapitanem tej drużyny, która przegrała ligę w tym roku. To zobowiązuje, czuję się za drużynę odpowiedzialny i nie zamierzam tej drużyny opuszczać. Zostaję w Bydgoszczy!-? -?To, że jestem kapitanem oznacza dla mnie, że moja odpowiedzialność za wynik zespołu jest jakby podwójna, więc decyzja może być tylko jedna. Zimą straciliśmy klucz do zwycięstw drużyny tracąc Piotra Protasiewicza i Roberta Kościechę. Zespół był słabszy niż w ubiegłym roku i wiedziałem, że będzie ciężko. Potem przyszły kontuzje i kłopoty, więc w pewnym momencie potrzebowalibyśmy cudu, by obronić ligę dla Bydgoszczy. A przecież były szanse-¦-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 13:08 Słowa słowa jeszcze raz słowa. Chociaż AJ pozytywnie mnie zaskoczył swoją decyzją. Co się zaś tyczy "cudu" o którym mówił - nie cud tylko solidnie przepracowana zima przez AJ i Ruska potrzebna była Polonii do pozostania w lidze. Nie trzeba być alfą i omegą żeby wiedzieć, skąd bierze się w żużlu "niemożność" utrzymania motocykla. Zmień pan panie AJ paru kumpli i dźwigaj zimą trochę więcej niż sztafeta 4X100g to przyszły sezon będzie lepszy. Nie tylko finansowo, bo w Ilidze o punkty łatwiej więc i kasa większa. Zdrowia też życzę ale nie przy stole jak minionej zimy Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... 09.10.07, 16:17 Z tą zimą też tak myślałem, ale okazuje się, że to nie do końca jest tak. Tony Rickardsson przed swoim najlepszym sezonem (chyba 2005) wogóle nie ćwiczył przed sezonem. Jedynym ekstra przygotowaniem był tydzień treningu na crossie tuz przed startem sezonu. Jest to informacja z wywiadu z nim w programie pożegnalnego turnieju. Andy Smith z którym kiedyś o tym rozmawiałem, mówił, że nie trzeba mieć ekstra siły. Bardziej trzeba mieć tzw wytrzymałość siłową. Czyli utrzymać motocykl przez te 60 sek. Według Andiego zawodnik za mocno "przypakowany" nie ma odpowiedniej elastyczność, która jest niezbędna na twardych torach. Ale te wszystkie wywody kibiców-dyskutantów to tak naprawdę spekulacje i domysły. A wpisów w stylu 4x100g wogóle nie komentuje. Bo ja z AJ nie piłem, a ludzie dużo mówią. Ale nie do końca prawdę. Bo to, że ktoś chodzi po klubach/pubach i spożywa, nie musi przeszkadzać w wyniku. Nie bądźmy wszyscy świętsi od papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 19:40 No kto jak kto ale ASmith ma powody żeby bronić wszystkich moczymordów... Abstynent w mordę kopany Nawet jeśli prawdą jest, że TR nie trenował zbyt wiele to odpowiedzmy sobie na pytanko w jakim momencie swojej kariery mógł sobie na to pozwolić a wjakim momencie kariery był rok temu AJ? Kilka wiosen brakuje i być może dlatego aż taką widać było w tym sezonie różnicę. Mogę się mylić ale mam też chyba prawo do własnej opinii a ta była powyżej. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: AJ - wyjaśnia - może lepiej wkleje... IP: *.chello.pl 09.10.07, 21:40 Za każdym razem czytając wypowiedzi zarzucające Andreasowi złe przygotowanie kondycyjne w okresie zimowym, nieodpowiednie towarzystwo zastanawiam się, czy te oskarżające go osoby rzeczywiście widywały AJa w bydgoskich klubach tak często? Bardzo mocno wydaje mi się, iż są to zwykłe plotki... Jestem młodą osobą, która nie stroni od bydgoskich pubów, czy dyskotek, a przyznaję, że nigdy nie spotkałam Andreasa w żadnym z lokalów... Poza tym na chwilę obecną najważniejsze jest to, że zadeklarował, iż nie opuści Polonii nawet gdyby miała występować w 1 lidze... To się nazywa prawdziwy kapitan i oby w Bydgoszczy jeździło jak najwięcej takich zawodników, dla których nie pieniądze są najważniejsze... Pozdrawiam wszystkich kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:31 Minęło trochę czasu od tragedii z 16 wrzesnia. Przyznam, że oświadczenie AJ troche mnie uspokoiło. Zbyt dużo zainwestował logistycznie i emocjonalnie w Bydzię, żeby po jednym fatalnym sezonie odejść. Respect AJ :-) Niezaleznie od tego, czy Polonia będzie z Dziką Kartą, czy w pierwszej lidze, to nadal czuje się Naszym kapitanem i będzie dalej walczył. AJ pokazał charakter człowieka i sportowca. Ma szansę nadrobić stracone zaufanie wielu kibiców. Ja wierzę, że w przyszłym sezonie doprowadzi Nas do powrotu do ekstraligi, chyba że fuksem Polonia dostanie Dziki Wjazd do Ekstraklasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 06:30 W jednym MUSZĘ się z wami zgodzić: AJ wykazał więcej klasy ogłaszając że zostanie w Polonii bez względu w jakiej lidze pojedzie niż pewien rodowity Bydgoszczan, który "bardzo chce" tu wrócić ale tylko do Eligi. Co nie zmienia faktu, że podpisuję się pod wszystkim co napisałem powyżej. ACHA: wszystko co napisałem jest moją własną obserwacją a nie zasłyszane Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: i bardzo dobrze... 10.10.07, 16:30 Szreku zacny, nie obruszaj się. Oczywiście masz prawo do swoich opini. Czasami się z Toba zgadzam a czasami nie. Ja rówież mam swoje opinie oparte na własnych doświadczeniach. Co do Andiego to moim zdaniem znowu przesadzasz. Znam Andiego od '93 roku. Fakt nie jest to abstynent, ale żeby od razu moczymorda? Takimi określeniami sugerujesz jakoby Andrzej K. nadużywał. A to nieprawda. Moim zdaniem uzywa sobie w granicach. Nigdy przez to meczu nie zawalił. A co robi po pracy.... to delikatnie mówiąc nie Twój biznes. Co do opini o przygotowaniach to znowu widzę, że wiesz lepiej niż sami zawodnicy. Twoje prawo. A moje prawo, żeby krytycznie na to patrzeć. Pozdrawiam Czawez Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: i bardzo dobrze... 10.10.07, 16:38 Jeszcze jedno: A.Smith nie bronił Jonssona, rozmowa była w zupełnie innych okolicznościach, więc Twoja uwaga jest nietrafna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 19:55 taa te wszystkie deklaracje, oświadczenia itd.... tyle to warte..., szkoda gadać... No, ale jednak widać ma poczucie winy i jakiś tam honor chce się zrehabilitować, no ok. ma szansę niech to czyni... Dobra to teraz panie Jonsson 100 konkretów oto pierwszy z nich hehe: jeżdzij pan lepiej niż w minionym sezonie to będzie dobrze, a nie przemówienia, oświadczenia i inne duperele wypisujesz... No i zapewne znowu cała Bydzia ponownie go pokocha ;), nie żebym miała coś przeciwko temu, z góry mówię hehe :). Ja jestem dość konsekwentna i nie zmieniam tak szybko zadania, miałam do niego jakieś zarzuty i jakaś tam zadra zawsze pozostanie, co nie zmnienia faktu, że toleruję go w składzie nadal... Chce być w Bydzi, chce jak sam mówi dobrze jechać, niech jest, niech jedzie, ale zaufania u mnie nie odzyska. Będzie zdobywać ważne pkt., ok. uciesze się, ale jakaś tam zadra jak już mówiłam będzie, ale to już teraz nie ważne.... W sumie pewnie dobrze ,że został, bo kto ze światowej czołówki do której się podobno AJ zalicza by chciał jeżdzić w drużynie I-ligowej, no myślę, że z nim na pokładzie jak pojedzie na 100% swoich możliwość możemy mieć bardzo realnie awansik, a to najważniejsze :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
psyhol2 Re: i bardzo dobrze... 14.10.07, 22:08 Jonsson nie tylko zrobił gest, ale konkretną deklarację, jakiej zabrakło rodowitemu Bydgoszcanowi. Cos w tym jest, skoro kilka lat temu zapytany AJ czy przedłuży kontrakt z Polonia miał powiedzieć: "pod warunkiem,że nie będzie tu Golloba". I chyba wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 10:37 Pomijając wszystko AJ jest w tym roku ostanim kto ma prawo do stawiania jakichkolwiek warunków klubowi z Bydgoszczy bo to on w głównej mierze spuścił go z ligi. Z drugiej strony nie gloryfikowałbym jego deklaracji pozostania do chwili, kiedy faktycznie podpisze kontrakt z klubem. Bo wcale nie jest pewne czy też nie wybierze wina, tyle że mszalnego Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: i bardzo dobrze... 16.10.07, 14:46 Widzisz Szrek, takie jest życie raz na wozie raz pod wozem. AJ mówi, że zostanie, niedobrze. Odszedłby np. do Czewy jeszcze gorzej. Czy według Ciebie AJ ma na kolanach błagać kibiców o przebaczenie? Poszło kiepsko, sam to przyznał. Ale nie pozostawił Polonii na lodzie i chce odzyskac e-ligę. Wydaje mi się, że Ty zawsze będziesz narzekał. Ty się poprostu żywisz takimi negatywnymi emocjami. Ale jeśli z tym jesteś spełniony i szczęśliwy to Twoja wola. Ale coś mi się wydaje (podkreślam WYDAJE), że masz w sobie jakiś głębką niechęć do wszystkich tylko nie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: i bardzo dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:36 Jesteś w błędzie. Nie mam zamiaru od nowa wałkować "zasług" AJ dla dzisiejszej pozycji Polonii. Za to z hymnami pochwalnymi poczekam aż naprawdę podpisze kontrakt. Wszyscy nasłuchaliśmy się już deklaracji, niektórzy zawodnicy nawet chcieli do końca kariery w Polonii jeździć a potem spieprzali gdzie bardziej szeleściło. Psyhol2 dowala jeszcze 1 teorię spiskową, że jakoby miał kiedyś AJ uzależniać swój podpis od niepodpisania przez klub kontraktu z Gollobem. No cóż, ciekawym z jakiego źródła ta informacja bo jakoś ten "schemacik" do innego gwiazdora mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: i bardzo dobrze... 16.10.07, 17:53 Nie musi go podpisywać, bo jest ważny na kolejny rok. W związku ze spadkiem mógłby go wypowiedzieć. Ale taką klauzulę w przypadku spadku z e-ligi ma każdy zawodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: AJ - wyjaśnia 16.10.07, 17:48 Pelen szacunek dla AJ za decyzje. Malo jest zawodnikow tej klasy ktorzy pozostalliby w klubie ktory spadl Szrek a co do sztafety 4*100g Andreasa to powinienes wiedziec ze sa zawodnicy ktorzy uprawiaja maratony Nalezy zyczyc Andreasowi aby loty byly wysokie, ma na to szanse duze bo w drugiej lidze na ogol latwiej o wysokie pulapy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:29 Wyjaśnijmy 1: to, że mam poważne uwagi co do tegorocznych zasług AJ dla Polonii nie oznacza, że nie życzę mu dobrze na przyszłość. Zwłaszcza, że jak się czasem mówi ma to być przyszłość w Polonii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronnie23 Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:54 Proponuje zachować stoicki spokój i nie podniecać się za bardzo, to po pierwsze... A.J. jeszcze nic nie podpisał, a poza tym to skończcie już to wychwalanie, bo zaczynacie na nowo w d...e wchodzić! Pierwszą ligę w znacznej mierze mamy dzięki niemu niestety; Jeżeli zostanie to będzie miał szansę wszystko naprawić niejako...gdyby odszedł, wiadome, że w Bydgoszczy nie miałby żadnych sojuszników (o kibiców mi chodzi oczywiście). Ja swojego zdania nie zmienię pomimo wielkiej sympatii i wielkiego szacunku dla A.J. Jeżeli załatwił nam I ligę, to niech zafunduje powrót... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 07:33 ..."niech zafunduje powrót". HEHE, to niby w I lidze AJ będzie płacuił zawodnikom Polonii czy nadal Polonia jemu? Nikt nie oczekuje od AJ żeby cokolwiek nam fundował. Za bubel jakim była jazda w tym sezonie też klub mu słono musiał płacić. Dlatego 1szym i ostatnim zarazem życzeniem pod jego adresem niech będzie: uczciwie zapracuj na pieniądze jakimi klub ci płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: AJ - wyjaśnia 18.10.07, 15:39 Jonsson ma ważny kontrakt na rok 2008. Nie musi nic podpisywać. Mógłby go wypowiedzieć, bo każdy zawodnik ma w kontrakcie klauzulę o możliwości wypowiedzenia umowy w przypadku spadku z ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronnie23 Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:13 Szrek, pisząc "zafunduje" miałem na myśli to, że nie będzie przywoził 7 pkt, tylko np.14! Jasne, że klub płaci mu ogromne pieniądze, w żaden sposób tego nie kwestionuje; Całkowicie się z Tobą zgadzam, proponuje nie klepać A.J. i nie wychwalać jaki to on przywiązany i inne brednie, bo już przed sezonem go zagłaskaliśmy, a efekty było widać. Jeżeli chce wyjść z twarzą, to musi poprowadzić drużynę do powrotu do E-ligi i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronnie23 Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:13 Szrek, pisząc "zafunduje" miałem na myśli to, że nie będzie przywoził 7 pkt, tylko np.14! Jasne, że klub płaci mu ogromne pieniądze, w żaden sposób tego nie kwestionuje; Całkowicie się z Tobą zgadzam, proponuje nie klepać A.J. i nie wychwalać jaki to on przywiązany i inne brednie, bo już przed sezonem go zagłaskaliśmy, a efekty było widać. Jeżeli chce wyjść z twarzą, to musi poprowadzić drużynę do powrotu do E-ligi i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:23 I o tov właśnie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: AJ - wyjaśnia IP: 83.238.145.* 19.10.07, 20:59 Cosik mnie sie widzi co jonsonek żedny klałzuli ni mo. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: AJ - wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 15:55 Jak to ni mo żadny klałzuli? A ta śwarno blondynecka co to wicie? Odpowiedz Link Zgłoś