Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie lubię>>>

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 18:54
    >>>czarnych graczy POLSKIEJ LIGI,czy to przeczy regulaminowi portalu?Czy mam
    prawo nie lubić Olisadebe,Choto i np.Kaondery.Ja ich nie lubię i to jest
    prawda!!!!!!Nic im nigdy nie zrobiłem ale ich nie trawię .taki się urodziłem i
    np. wiem ,że Eddy Murphy nienawidzi białych.Czy ktoś mu coś z ego powodu
    zrobił?.Co ,wracamy do czasów komuny?Nie lubię czarnych ale to wszystko co mogę
    zrobić i chcę zrobić!!!!Czy mam prawo nie lubić murzynów?????
    Obserwuj wątek
      • Gość: laki8888 Re: nie lubię>>> IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 19:14
        Nie masz się czym chwalić. Jeżeli nie lubisz, to twoja sprawa. Dla mnie kolor
        skóry nie ma znaczenia. Jeżeli dla kogoś ma to znaczenie zasadnicze to coś jest
        z nim nie tak.
      • pc Re: nie lubię>>> 31.07.01, 19:21
        Gość portalu: KAT napisał(a):

> np. wiem ,że Eddy Murphy nienawidzi białych.Czy ktoś mu coś z ego powodu
        > zrobił?

do cholery, a Tobie zrobił kiedyś ktoś coś? Regulamin Forum masz na głównej
        stronie. Sam sobie odpowiedz czy go naruszasz. Oraz odpowiedz sobie, po kiego
        grzyba zakładasz takie tematy?
      • Gość: Mario29 Re: nie lubię>>> IP: 195.136.95.* 01.08.01, 09:59
        Masz prawo ich nie lubiec ale jezeli nie popelnili przerstepstwa ani nie mozesz
        im zarzucic ze celowo zle spelniaja swoja prace to to co robisz sie nazywa
        SZERZENIEM NIENAWISCI RASOWEJ i z mocy prawa podlega sciganiu i karze ... Wiec
        trzymaj swoje poglady dla siebie ... W domu mozesz sobie nie lubie kogo
        chcesz .. nawet psa sasiadki bo akurat ma czarna siersc .. ale zapewnim cie -
        jak cie ugryzie w tylek to bedzie rownie mocno bolec jakby cie ugryzl owczarek
        podhalanski bialy jak snieg ...

A wiesz, ja tez jestem rasista na swoj sposob ... Nie cierpie Zydow .... jak
        strzelaja do palestynskich dzieci .. Nienawidze Arabow ... jak podkladaja bomby
        w samolotach ... Trawi mnie wscieklosc na Murzynow ... jak sie wyrzynaja
        maczetami w walkach plemiennych za krowe lub kawalek ziemi ... Co wiecej-
        gardze Serbami - za to ze swoich sasiadow wygonili z domow tylko dlatego ze
        chodzili do kosciola czy meczetu a nie do cerkwii .,. Notabene - to samo czuje
        wobec Chorwatow czy muzulmanskich Bosniakow jak robia to samo z Serbami ...
        Szczerze zeby na Turkow .... jak strzelaja do Kurdow wysoko w gorach, bez domu,
        bez ojczzny, zeby zaraz potem wyjechac do Niemiec i narazac sie an spalenie
        zywcem w domu dla azylantow (Niemcow ktorzy to robia tez nienawidze ..) ...
        Placze ze zlosci jak co zapalczywsi Ukraincy pala polskie flagi na
        manifestacjach w centrum Kijowa (we Lwowie juz by sie nie osmielili, chociaz
        kto wie....) .... Ale wiesz co ci powiem - rownie wielkim, przeogromnym
        uczuciem wszechogarniajacego sprzeciwu darze tych Polakow (hmmm), ktorzy
        segreguja ludzi wedlug koloru skory narodowosci i przekonan religijnych,
        rowniez bezczeszcza wielka swietosc jaka sa flagi innych narodow i generalnie
        zachowuja sie tak samo debilnie i bezmyslnie, a przedw wszystkim NIELUDZKO jak
        ty piszac to co powyzej ... Howgh (jak by powiedzieli Indianie, gdyby ich ci
        idioci biali nie wyzeli prawie w pien w obu Amerykach ...) ....
        • pc Re: nie lubię>>> 01.08.01, 10:39
          w zasadzie mam podobne poglądy, jednak nie uważam żeby samo stwierdzenie że nie
          lubi się "czarnych graczy polskiej ligi" wzywało do nienawiści rasowej.
          Świadczy jednak dużo o osobie która ogłasza że ma takie poglądy i zgodnie ze
          stwierdzeniem "taki się urodziłem" które jako wyjaśnienie poglądów jest wręcz
          żałosne można stwierdzić że niestety ktoś jednak wcześniej to prawo naruszył.
          Ktoś z bliskiego otoczenia założyciela tego wątku. Niestety.
        • Gość: emem Re: nie lubię>>> IP: *.ts.pl 01.08.01, 11:00
          ladnie powiedziane
          pozdrawiam
        • wasia Mario29, proszę o wyjaśnienia:-((( 03.08.01, 17:25
          Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> A wiesz, ja tez jestem rasista na swoj sposob ... Nie cierpie Zydow .... jak
          > strzelaja do palestynskich dzieci .. Nienawidze Arabow ... jak podkladaja bomby
          >
          > w samolotach ... Trawi mnie wscieklosc na Murzynow ... jak sie wyrzynaja
          > maczetami w walkach plemiennych za krowe lub kawalek ziemi ... Co wiecej-
          > gardze Serbami - za to ze swoich sasiadow wygonili z domow tylko dlatego ze
          > chodzili do kosciola czy meczetu a nie do cerkwii .,. Notabene - to samo czuje
          > wobec Chorwatow czy muzulmanskich Bosniakow jak robia to samo z Serbami...
          > Placze ze zlosci jak co zapalczywsi Ukraincy pala polskie flagi na
          > manifestacjach w centrum Kijowa (we Lwowie juz by sie nie osmielili, chociaz
          > kto wie....)

Rozumiem, Mario29, że odczułeś konieczność walki z nietolerancją poprzez wyznanie
          swojej nietolerancji dla nietolerancji. Chciałabym jednak zauważyć, że nie we
          wszystkich miejscach twojego brawurowego wyznania wiary udało ci się zachować
          bezstonność. Wiadomo: jak Żydzi, to i Arabowie, jak Serbowie to i Chorwaci, etc.
          Nikt nie jest bez winy (wg. ciebie przynajmniej), oprócz Polaków, których flagi
          palone są w Kijowie. Najpierw wyjaśnienie: nacjonalizm ukraiński - skierowany
          zarówno przeciwko Rosji, jak i Polsce - ma swoją stolicę w Lwowie, więc palenie
          polskich flag jest całkiem możliwe w tym mieście. No a teraz główny zarzut: drogi
          Mario29, może nie zdajesz sobie sprawy z tego, ale w Polsce Ukraińcom najlepiej
          nie jest. Piszę to z pozycji mieszańca, pół Polki, pół Ukrainki, której ojciec
          był mniej lub bardziej zmuszony wynosić się z Przemyśla z powodu w/w sentymentów.
          Tak, wiem, właśnie o taką nietolerancję ci chodzi; niestety, druga część twojego
          postu, bardzo brawurowa jak już to stwierdziłam, może być nie do opacznie
          zrozumiana. A przypomnę, że stwierdzasz tam m.in. (vide załączony powyżej
          cytacik) że nie lubisz Ukraińców, którzy - w domyśle: z trawiącej ich nienawiści
          dla Polski, raczej niż skomplikowanych powodów historyczno-kulturowych - palą
          polskie flagi. W twoim poście to "palenie polskich flag" przez to że sąsiaduje z
          rzeczami takimi jak terroryzm czy nienawiść rasowa, staje się ogromnym zarzutem w
          stosunku do "co zapalczywszych Ukraińców". Nawet fakt, że ten fragment zaczynasz
          sformuowaniem, które jest raczej (mam nadzieję przynajmniej, że jest) ironiczne,
          tzn. "płaczę ze złości", nie zmienia dość obraźliwego dla mnie kontekstu tej
          wypowiedzi. W związku z tym proszę o wyjaśnienia.

pzdr(mimo wszystko), wasia
          • Gość: Wilt Re: Mario29, proszę o wyjaśnienia:-((( IP: 172.16.0.* / *.minrol.gov.pl 03.08.01, 18:24
            wasia napisał(a):

> Rozumiem, Mario29, że odczułeś konieczność walki z nietolerancją poprzez wyznan
            > ie
            > swojej nietolerancji dla nietolerancji. Chciałabym jednak zauważyć, że nie we
            > wszystkich miejscach twojego brawurowego wyznania wiary udało ci się zachować
            > bezstonność. Wiadomo: jak Żydzi, to i Arabowie, jak Serbowie to i Chorwaci, etc
            > .
            > Nikt nie jest bez winy (wg. ciebie przynajmniej), oprócz Polaków, których flagi
            >
            > palone są w Kijowie. Najpierw wyjaśnienie: nacjonalizm ukraiński - skierowany
            > zarówno przeciwko Rosji, jak i Polsce - ma swoją stolicę w Lwowie, więc palenie
            >
            > polskich flag jest całkiem możliwe w tym mieście. No a teraz główny zarzut: dro
            > gi
            > Mario29, może nie zdajesz sobie sprawy z tego, ale w Polsce Ukraińcom najlepiej
            >
            > nie jest. Piszę to z pozycji mieszańca, pół Polki, pół Ukrainki, której ojciec
            > był mniej lub bardziej zmuszony wynosić się z Przemyśla z powodu w/w sentymentó
            > w.
            > Tak, wiem, właśnie o taką nietolerancję ci chodzi; niestety, druga część twojeg
            > o
            > postu, bardzo brawurowa jak już to stwierdziłam, może być nie do opacznie
            > zrozumiana. A przypomnę, że stwierdzasz tam m.in. (vide załączony powyżej
            > cytacik) że nie lubisz Ukraińców, którzy - w domyśle: z trawiącej ich nienawiśc
            > i
            > dla Polski, raczej niż skomplikowanych powodów historyczno-kulturowych - palą
            > polskie flagi. W twoim poście to "palenie polskich flag" przez to że sąsiaduje
            > z
            > rzeczami takimi jak terroryzm czy nienawiść rasowa, staje się ogromnym zarzutem
            > w
            > stosunku do "co zapalczywszych Ukraińców". Nawet fakt, że ten fragment zaczynas
            > z
            > sformuowaniem, które jest raczej (mam nadzieję przynajmniej, że jest) ironiczne
            > ,
            > tzn. "płaczę ze złości", nie zmienia dość obraźliwego dla mnie kontekstu tej
            > wypowiedzi. W związku z tym proszę o wyjaśnienia.
            >
            > pzdr(mimo wszystko), wasia

Mario wyjechał do Grecji i w związku z tym osobiście odpowiedzieć mógłby Ci
            dopiero po powrocie. W związku z tym, jako jego znajomy, spróbuję wziąć chwilowo
            na siebie ciężar udowadniania, że Mario nie jest wielbłądem. Zresztą tak naprawdę
            nie ma czego udowadniać; o ile dobrze zrozumiałem, nie zarzucasz mu przecież
            nawet rasizmu, tylko nie do końca jednoznaczne i jakoby mogące w oczach
            niektórych mieć wydźwięk rasistowski sformułowanie postu, tj. wymienienie wśród
            robiących różne brzydkie rzeczy narodów Ukraińców, a niewymienienie Polaków. Nie
            mogę tego przypisać niczemu innemu jak przeczuleniu, wynikającemu być może z
            przeżyć osobistych, o których wspominasz i za które Ci serdecznie współczuję.
            Wyliczenie, jakiego dokonał w swoim poście Mario, miało (z konieczności - gdyby
            chciał wymienić wszystkie hańbiące się czymś nacje, niewiele ich mógłby pominąć)
            charakter przykładowy i, jak sama zauważyłaś (aż się nie chce wierzyć, że nie
            byłaś tego pewna...) - nie do końca poważny, tylko ironiczny. Natomiast nie mogło
            być żadnych wątpliwości co do antyrasistowskich intencji Maria - i nie sądzę,
            żeby inaczej mógł je zrozumieć nawet najgłupszy mpower, a cóż dopiero osoba
            wykształcona i inteligentna, jaką Ty z pewnością jesteś. A jeślibyś mimo wszystko
            miała jakieś wątpliwości, bez trudu możesz odnaleźć na tym forum liczne inne
            wypowiedzi Maria, w których zawsze wypowiadał się przeciw dzieleniu ludzi podług
            koloru skóry czy narodowości, przeciw rasizmowi i nacjonalizmowi, w tym
            szczególnie - ten temat w końcu najbardziej nas obchodzi - ich polskiej odmianie.
            Jeśli to Cię uspokoi, zarówno ja, jak i Mario - po swoim powrocie - możemy
            zadeklarować, że potępiamy wszystkie możliwe szowinistyczne zachowania Polaków
            oraz że nie traktujemy palenia flag na równi z mordowaniem ludzi, aczkolwiek
            jedno i drugie potępiamy (tym bardziej, że jak uczy historia, jedno może w
            sprzyjających warunkach przerodzić się w drugie - w b. Jugosławii również zaczęło
            się od palenia flag). Zauważ jednak, że kwestionując wypowiedź Maria w duchu
            dbałej nawet nie o treść, tylko formę, politycznej poprawności, nie odnosisz się
            ani słowem do jednoznacznie rasistowskich w formie i treści wypowiedzi innych
            użytkowników portalu. Trudno uznać takie wybiórcze postępowanie za
            sprawiedliwe... Z tych wszystkich powodów mam nadzieję, że uznasz, iż jeśli
            nawet wypowiedź Maria była w jakiejś części nieprzemyślana - to równie
            nieprzemyślana była Twoja na nią odpowiedź.

Pzdr i :-))))))))))
      • Gość: zibi Re: lubię>>> IP: *.ltl.pl 01.08.01, 10:50
        I tylko tyle, nie ma co roztrząsać takich wątków, szkoda słów. Świat i tak robi
        swoje i na nikogo się nie ogląda.

Pzdr
        • califat Zalosna dyskusja 03.08.01, 07:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka