Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agata Mróz spodziewa się dziecka

12.01.08, 16:32
    Pani Agato życzę Pani dużo zdrowia. Jest Pani piękną i wspaniała
    kobietą . Niech się Pani i Bliskim wszystko szczęśliwie spełni.
    pzdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ja Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.chello.pl 12.01.08, 16:39
        Zdrowiej, zdrowiej, zdrowiej!
        Trzymam kciuki Agatko!
        Wszystkiego dobrego.
        :)
        • nioma Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka 12.01.08, 16:47
          to chyba niezbyt rozsadne w tym stanie zachodzic w ciaze, wiadomo ze
          dziecko jest obciazeniem dla organizmu i trudniej zwalczyc chorobe.
          straszna jest taka bezmyslnosc
          • Gość: Kamila Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:03
            Fajnie, ze Agata spodziwa się dziecka.
            Myślę, że będzie to dziewczynka ;]
            Życze jej dużo zdrowia.
          • Gość: Lizak Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.chelmnet.pl 12.01.08, 17:06
            Ciąża obciąża (ekhm...) organizm, ale zarazem zmusza go do produkcji substancji,
            które w walce z chorobą mogą pomóc. Wiadomo, że kobieta w ciąży musi być
            fizycznie silniejsza (lekkoatletki ciężarne, przed olimpiadą w Sydney sporo się
            o tym mówiło), wytrzymalsza, aby móc chronić nienarodzone dziecko. Więc z tej
            strony patrząc, ciąża może pomóc w walce z chorobą.
            • Gość: ja Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:26
              Obawiam się, że nioma ma rację. Pani Agacie życzę jak najlepiej, ale
              myślę, że podjęła niezbyt rozsądną decyzję. Bo ciąża jednak ma wpływ
              na leczenie chorób nowotworowych... Na przykład wszystkie
              cytostatyki są przeciwwskazane w ciąży.
              • nessie-jp Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka 12.01.08, 17:34
                Zgadzam się z wami. Ciąża w tej sytuacji to duża bezmyślność albo... przypadek.
                I nie chodzi tylko o zdrowie przyszłej mamy, choć to dla niej wielkie
                obciążenie. Choroba matki to także ogromne ryzyko dla dziecka. Wystarczy, że
                trzeba będzie nagle podać jakieś leki, zrobić jakiś zabieg i tragedia gotowa...
                Może lepiej było poczekać z tą decyzją o dziecku.

No, ale teraz już po ptokach, ciąża jest i można tylko trzymać kciuki, żeby
                wszystko było dobrze, a przyszła mama nie miała dodatkowych zmartwień, stresów i
                obaw.
              • Gość: ona Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.aster.pl 12.01.08, 18:13
                czy mielodysplazja szpiku to choroba nowotworowa?
                • Gość: ja Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:15
                  Raczej zespół mielodysplastyczny... To jest choroba w której
                  dochodzi do mutacji komórki prekursorowej szpiku i jej
                  niekontrolowanego rozmnażania. Więc tak, w potocznym rozumieniu tego
                  słowa, jest to choroba nowotworowa.
                  • Gość: zaniepokojona Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.08, 18:09
                    a ta ciąża niejest zagrozeniem dla agaty
          • Gość: kasia Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 01:11
            nioma napisała:

> to chyba niezbyt rozsadne w tym stanie zachodzic w ciaze, wiadomo ze
            > dziecko jest obciazeniem dla organizmu i trudniej zwalczyc chorobe.
            > straszna jest taka bezmyslnosc

Ty idiotko
          • Gość: somebody Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: 212.106.25.* 13.01.08, 09:25
            nie zawsze, czasami ciąża powoduje cuda, może właśnie w przypadku Agaty tak
            będzie. Trzymam kciuki!!!
          • Gość: marion Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: 78.152.26.* 22.01.08, 23:22
            Ona już jest w tej ciąży!! i po co to debilne gadanie???!!>jeśli nie potrafisz
            powiedzieć nic mądrego w tej sytuacji to przynajmniej uszanuj jej decycję.
      • Gość: andk Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.telsat.wroc.pl 12.01.08, 17:42
        Super pomysł . Gratuluje bezmyślności.
        • Gość: Kitty Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 11:02
          SAMI JESTESCIE BEZMYSLNI KRYTYKANCI!!!!!!!Agata byla niedawno
          gosciem "ROZMOW W TOKU',gdzie opowiadala o sobie i swojej
          chorobie.Jesli zdecyduje sie na przeszczep,to prawdopodobnie po
          leczeniu z nim zwiazanym ,juz NIGDY nie bedzie mogla miec
          dzieci !!!!!Ta ciaza to jej jedyna szansa!!!! Mowila ze bardzo
          chcialaby zostac mama i ze zrobi wszystko aby jej marzenie sie
          spelnilo!!! Wiec nie madrzcie sie tylko trzymajcie za Agate i jej
          malenkie dziecko kciuki.Ja z calego serca zycze jej i jej
          nienarodzonemu malenstwu wszystkiego najlepszego.Jest wspaniala i
          dzielna kobieta!!!
      • Gość: x Wszystkiego dobrego dla rodzicow i dzieciatka!!!!! IP: *.crowley.pl 12.01.08, 17:44
        ...i zdrowka pani Agato!
      • norton2 Agata Mróz spodziewa się dziecka 12.01.08, 17:46
        Życzę wszystkiego najlepszego - szcześliwego porodu a przede
        wszystkim zdrowia,zdrowia .........
      • Gość: pat Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.chello.pl 12.01.08, 18:58
        Skoro podejmuje takie ryzykowne decyzje to niech ponosi ich
        konsekwencje i finansuje leczenie z wlasnej kieszeni, niech juz nie
        zbiera od ludzi. Wszystko zrozumiem ale nie bezmyslnosc,
      • Gość: aku ku Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 19:07
        A skad wy wszyscy wiecie czy to bezmyslnosc czy nie? skad wiecie co o tym
        lekarze mowia? pokonczyliscie wszyscy medycyne? co to jest? forum onkologow czy
        co? To jest jej sprawa i jej meza, a ocenianie ich decyzji jako bezmyslnej jest
        podle i chamskie.
        A tak na marginesie, ciaza poprawia produkcje krwinek przez szpik i jest teoria,
        ze w takich sytuacjach moze pomoc a nie zaszkodzic. o czym zreszta juz pare razy
        media informowaly, jak Niemczyk kiedys cos takiego pani Agacie zasugerowal.
        • Gość: Wiślaczka Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:01
          Zgadzam się z aku ku. Życzę pani Agacie zdrowego dzieciątka :> I oczywiście dla
          pani Agaty też jak najwiecej zdrówka :) Ja wierzę, że pani wyzdrowieje i wierzę,
          że zobaczę panią kiedyś podczas meczu siatkówki :D Trzymam za Panią kciuki i
          życzę wszystkiego najlepszego:] Pozdrawiam :D
        • Gość: ja Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:21
          Z tego co wiem, to ciąża nie poprawia producji krwinek, a wręcz
          przeciwnie prowadzi do niedkorwistości... Poza tym, jeśli media
          dobrze powtórzyły nazwę choroby, to ona akurat nie wynika z tego, że
          komórek jest za mało, ale z tego, że w szpiku na te właściwe nie
          starcza miejsca. Więc zmartwie wszystkich, którzy uważają, że ciąża
          może poprawić stan pani Agaty. Ale trochę jej się nie dziwie -
          ciężkie przeżycia takie jak choroba mogą uświadomić nam, że
          chcielibyśmy zostawić coś po sobie. Tak więc życzę pani Agacie i jej
          dziecku jak najlepiej

Aha i tak, niektórzy pokończyli medycynę
          • Gość: aku ku Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 02:26
            taaa ciaza prowadzi do niedokrwistosci ale z niedoboru zelaza. a
            zwieksza produkcje krwinek bialych, plytek, itd. A zespol mielodysplastyczny
            polega na tym wlasnie, ze komorki szpiku produkuja za malo krwinek, bo wiekszosc
            szpiku zajmuja nieprawidlowe komorki. Dlatego wazne jest zeby pobudzic do
            dzialania te, ktore jeszcze sa w stanie produkowac cokolwiek i w tym moze pomoc
            ciaza. A ci ktorzy skonczyli medycyne powinni wiedziec, ze z reguly podczas
            ciazy stan pacjentek onkologicznych sie poprawia. Pogorszenie moze (ale nie
            musi) pojawic sie po rozwiazaniu, bo wtedy dochodzi do najwiekszego oslabienia
            organizmu. Tego akurat ucza na tych studiach :D
      • Gość: dip Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.08, 19:59
        Agata, jak słyszę, od wielu tygodni przebywa w szpitalu. Rozumiem więc, że ciąża
        w jej sytuacji nie może być przypadkowa, a decyzja była podejmowana po
        konsultacji z zespołem lekarzy, którzy zajmują się jej leczeniem.
        • evija87 planowane 12.01.08, 21:59
          Agata Mróz po tym jak skończyła karierę (w związku z problemami ze swoją
          chorobą) w wywiadach wspominała, że będzie się starała z Jackiem o dziecko, bo
          to jej pomoże w chorobie. Tak więc było to uzgadniane z lekarzami i ciąża
          wspomoże organizm w walce z chorobą (zwiększa się bodajże liczba krwinek,
          których Agacie brakuje).

Zdrowia Agato, trzymam kciuki, nie przejmuj się idiotami!
      • Gość: odra opole Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 00:33
        Pani Agato gratulacie i 3 maj się dzielnie . Jako kibic dziękuje i
        pozdrawiam
        • Gość: borsuk112 Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.acn.waw.pl 13.01.08, 01:35
          trzymaj się Agata. jesteś wielką kobietą. wszystko będzie dobrze :))
          • Gość: graga05 Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.01.08, 04:48
            Wszystkiego dobrego, jest pani wspaniala dziewczyna.
            Czy mozna poprosic dyskutantow, azeby po fakcie nie radzili co
            powinna, a co nie powinna, a tym bardziej nie macie prawa oceniac.
            Powtarzam - nie macie prawa oceniac. Nie przyszlo wam do glowy, ze
            moze chcialaby rodzina jej pokazac wpisy ze slowami optuchy, a nie
            potepienia i zlymi prognozami?
            A uczeni medycy uzgodnijcie moze na innym forum na podstawie wiedzy
            jaka powinniscie posiadac, czy ciaza w przypadku jej choroby pomaga,
            czy szkodzi.
            • Gość: kwinta5 Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 10:08
              gratulujemy serdecznie-i zyczymy cieprliwosci,bo tej potrzeba!
              wiem co to znaczy lezec w łozku i czekac na rozwoj wypadków! bedzie
              jak ma byc-czyli nie wiadomo,ale przy wsparciu i dobrych zyczeniach
              bedzie ok! a potem radocha i wieczna fiesta-kupy ,pieluchy,nocne
              wstawania:)))))))))))))))
              3maj sie!
      • Gość: asp poprostu szok !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 10:34
        a pytał ktoś tego dziecka o zdanie, czy chcę ryzykować swoje i matki zdrowie podczas ciąży, albo czy chce wychowywać się później bez matki, jak coś pójdzie nie tak ?? to jest skandaliczna sytuacja według mnie
        • Gość: aku ku Re: poprostu szok !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 12:48
          taa pytali dziecko o zdanie. powiedzialo, ze chce zaryzykowac i fajnie, ze
          rodzice proponuja mu przyjscie na swiat. Zyczylo tez swojej mamie zdrowia i nie
          przejmowania sie durnymi osobami, ktore maja czelnosc komentowac ich wspolne
          (dziecka i rodzicow) decyzje.
          A i jeszcze dziecko dodalo, ze wg niego skandaliczna sytuacja jest niewyparzony
          jezyk asp na forum gw.
          dziecko ci robi papa i wypina na ciebie dupe.
      • Gość: sip Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.acn.waw.pl 13.01.08, 10:38
        Agatko, bądź mocna. Trzymamy za Ciebie i Twoją rodzinę kciuki!
        pozdr.,
        kibic
      • Gość: s Kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 12:12
        co mnie obchodzi czyjas tragedia
        • remez2 Re: Kogo to obchodzi 13.01.08, 14:24
          Gość portalu: s napisał(a):

> co mnie obchodzi czyjas tragedia
          Zastanów się czy Ty kogoś obchodzisz?
          • guru211 Re: Kogo to obchodzi 13.01.08, 23:37
            To samo pytanie, bylo pierwszym co pomyslalem. Co ta pani zrobila
            takiego szczegolnego zeby korzystac z ekstrapomocy. Ty ramzes,
            akuku, czy inne kasie, gdybyscie zachorowali na chorobe nowotworowa,
            musielibyscie przejsc droge przez meke, placic lapowki lekarzom i
            akceptowac smierdzace , przepelnione sale chorych, nikogo poza
            Waszymi bliskimi nic a nic by to nikogo by nie obchodzilo. Rozumiem
            instynkt macierzynski, ale nie powod zeby cos po sobie zostawic, do
            tego trzeba sie tez zastanowic co. Dziecko obciazone dziedzicznie,
            chore juz w lonie matki, moze bedzie wymagac leczenia juz od
            pierwszych godzin zycia, cierpiec, a jesli uda mu sie dozyc wieku
            kiedy zacznie myslec, moze bedzie przeklinac matke i ojca, ze sie
            urodzilo. Ciekawe czy wspaniali rodzice pamietali zeby najpierw
            poradzic sie specjalistow, czy tez wykazali sie zwyklym egoizmem i
            bezmyslnoscia. Wspomne tez inne chore kobiety, chore dzieci, ktore
            nikogo nie obchodza. Rodziny cierpiace biede, a majace chorego
            czlonka rodziny, o ktorym nikt nie napisze artykulow, nie bedzie sie
            zbieralo pieniedzy, bo sa szarymi obywatelami, nie potrafiacymi grac
            w pilke. To jest zwyczajnie niesprawiedliwe.
            • Gość: aku ku Re: Kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 01:44
              Dziecko obciazone dziedzicznie,
              > chore juz w lonie matki, moze bedzie wymagac leczenia juz od
              > pierwszych godzin zycia, cierpiec, a jesli uda mu sie dozyc wieku
              > kiedy zacznie myslec, moze bedzie przeklinac matke i ojca, ze sie
              > urodzilo.

Skad ty czlowieku wymysliles, ze to dziecko bedzie chore i ze bedzie wymagac
              leczenia??? Dlaczego mialoby nie dozyc wieku w ktorym bedzie myslec???? Zespol
              mielodysplastyczny nie jest choroba dziedziczna!! Na przyszlosc najpierw sie
              dowiedz o czym mowa, a potem dopiero pisz na forum, bo to, ze cos ci sie wydaje
              i napiszesz o tym w dramatycznym tonie, wcale nie oznacza, ze jest to prawda!
              Domorosly lekarz sie znalazl...
              A jesli chodzi o twoj zarzut, ze na innych nie sa zbierane pieniadze- fakt i
              szkoda, ze dla nich nie ma takiej pomocy. Ale czy to jest powod, zeby odmawiac
              jej dziewczynie, ktora swoja gra dala radosc tym , ktorzy teraz ja wspieraja?
              czy to, ze na innych nie ma jest powodem zeby jej tez zabrac??? w imie
              sprawiedliwosci?? zamiast postulowac takie pomysly moze zastanow sie, co mozesz
              zrobic dla pozostalych. A jak ci nic nie przychodzi do glowy, to idz do stacji
              krwiodastwa i oddaj krew, potem idz do banku i wplac kase na jakakolwiek
              fundacje, ktora pomaga chorym. Nie krytykuj- zrob cos.
              • Gość: kwinta5 Re: Kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 07:40
                tak,tak! ja tez jestem anonim,dla mnie nie zrobiliby
                koncertu,rodzina zostałaby sama,ale czy dlatego mam byc
                zgorzkaniałym obywatelem,łaknącym krwi innych?
                nie boli mnie,kiedy moge pomoc-niewazne znanym czy nie!
                a wpisy krytukujace w tak obesowy sposob uwazam za skandaliczne-
                łatwo mowic kiedy samemu nie jest sie w trudnej sytuacji.
              • nessie-jp Re: Kogo to obchodzi 14.01.08, 16:03
                > Skad ty czlowieku wymysliles, ze to dziecko bedzie chore i ze bedzie wymagac
                > leczenia??? Dlaczego mialoby nie dozyc wieku w ktorym bedzie myslec????

Wystarczy zapewne jedna chemioterapia matki, żeby szanse dziecka na normalne,
                zdrowe życie drastycznie spadły.

Nie zazdroszczę też rozmowy, jaką z dzieckiem będzie musiał przeprowadzić kiedyś
                ojciec
                • Gość: aku ku Re: Kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:03
                  po pierwsze: w ciazy nie stosuje sie chemii.
                  po drugie: skonczcie z tym czarnowidztwem "ojciec
            • Gość: Jacek Re: Kogo to obchodzi IP: 213.17.240.* 14.01.08, 08:39
              No widzisz. Ci wspaniali rodzice poradzili się wielu specjalistów i
              uwierz ale MDS nie jest chorobą dziedziczną i nie przenosi się na
              dziecko.
              PS. wiesz co, ale jeśli bym był Twoim dzieckiem to bym Cię
              przeklinał równiez.... wstyd by mi było
            • bazyliszek4 ech te obciążenia dziedziczne... 15.01.08, 00:50
              nigdy nie wiadomo gdzie się z nimi spotkasz. czytasz sobie forum, a
              tu nagle wyskakuje osobnik sprawiający wrażenie jakby jego rodzice
              byli rodzeństwem...
      • robbea1 Re: Agata Mróz spodziewa się dziecka 15.01.08, 14:54
        Nie wiem czy ciąża byla planowana czy nie
        zyczę i przyszłej mamie i dzidziusiowi duzo zdrówka
      • Gość: Bozydar Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.centertel.pl 18.01.08, 18:49
        mmm pysznie..zycze Tobie Agaciu..pieknego bobaska..niech bedzie tak
        sliczny jak ja ...nie oczywiscie jak twoja gra..całuski=*
      • Gość: kasia Agata Mróz spodziewa się dziecka IP: *.tktelekom.pl 21.01.08, 23:09
        jestem pełna podziwu,ale z całego serca życze ogromnego sukcesu zdrowotnego,aby
        bobaska urodziła sie zdrowa,szczerze pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka