Gość: krog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 18:35 Komentarz ten powstał po to, aby żaden gamoń nie napisał "pierwszy" :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: *.ghnet.pl 09.03.08, 19:46 hehehe podoba mi się nowy patent Wielki Kaktus:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markos Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 20:30 "Że najodważniejszy transfer tegorocznego sezonu może wreszcie dać Suns to, co wcześniej było nieosiągalne - awans do finałów NBA." O ile mnie pamięć nie myli SUNS grali kiedyś w finale NBA. Było to za czasów Barkleya i Jordana. Skończyło się chyba 4-2 dla BULLS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soltys Re: Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: *.torun.mm.pl 09.03.08, 21:15 Zdecydowanie się zgadzam z Markosem( mój kumpel do dzisiaj nie lubi Jordana tylko przez to, że stanął Suns na drodze do tytułu) Jak dla mnie to autorzy zastosowali skrót myślowy i chodziło im o "Suns Nasha", ale skoro już biorą kasę za pisanie felietonów to powinni się wystrzegać takich wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 21:12 genialne sa te wasze felietony : p pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soltys Re: Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: *.torun.mm.pl 09.03.08, 21:21 Określeniem "genialne" to bym z większą pokorą używał. Felietony są nieraz fajne, nieraz do bani ( długo nie zapomnę pseudo oskarów z poprzedniego tygodnia:), ale generalnie wolę "pick and roll" z e-basket/NBA bo jakieś bardziej treściwe. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś fajne stronki z opiniami, lub felietonami ( niech by i były po angielsku) to będę wdzięczny podanie namiarów w komentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszzg Transfery 09.03.08, 22:25 No i wyglada na to, ze spektakularne, acz pospieszne transfery niewiele dobrego daja ani Dallas, ani Suns, ani nawet Cavs. Kupowanie starzejacych sie gwiazd, z wielkimi kontraktami, to raczej desperacja, niz przemyslana strategia. Dla kontrastu, spojrzcie na Lakers - perspektywiczny Gasol za darmo, Spurs - przydatni Thomas i Stoudamire praktycznie za darmo. Najlepsze trzy druzyny w obu konferencjach albo nie kupowaly, albo kupowaly z glowa - efekty widac w tabeli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wełna Re: Transfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 22:37 Słuchaj, nie mów mi o transferze LAL-ek - do zwykłe oszustwo (West zawsze będzie Lakersem). Co do Phoenix - D'Antoni to chyba nie najlepszy jednak trener .... a przynajmniej nie ma pomysłu na PO. Biegać i rzucać to żadna taktyka. Gdyby grali bardziej defensywnie, wykorzystując Shaqa (chociażby tak jak z Bostonem) to pewnie zaszli by daleko ... ale to raczej nie z tym trenerem ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mako Re: Transfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 23:24 To żadne oszustwo - oddali duży, kończący się kontrakt, perspektywicznego obrońcę, perspektywicznego centra i dwa wybory w drafcie (McKie pomijam). Fakt - Gasol najlepiej wszedł w dużynę ze wszystkich dużych transferów, ale nikt tego nie gwarantował. Co do Westa - on już w Memphis od roku (jak nie dłużej) nie pracuje, więc to nie jest jego transfer. A jeśli szukasz oszustwa to radzę się zastanowić nad przejściem Garnetta do Celtics. Menedżerami obu drużyn są byli koledzy z Bostonu. A ja i tak się cieszę z obu transferów - bo dzięki temu jest szans (nie ważne jak duża) na finał Lakers-Celtics. Dla takich spotkań warto zarwać każdą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Transfery 09.03.08, 23:28 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha dzięki za poprawienie humoru perspektywicznego centra, dobre :) powiem krótko: NIC nie oddali i nie ma nawet porównania z transferem Garnetta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJJJJacek Re: Transfery IP: *.chello.pl 10.03.08, 06:32 A może po prostu właściciele próbują się pozbyć drużyny? Tak trudno na to wpaść ? Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Transfery 10.03.08, 10:06 masz rację, kiedy ja chcę coś sprzedać staram się maksymalnie obniżyć wartość towaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valandil Re: Transfery IP: 195.136.193.* 10.03.08, 10:57 Ewentualnie maksymalnie redukujesz koszty... Memphis pozbyli się długiego i tłustego kontraktu Gasola, dostając w zamian prawie równie tłusty, ale spadający po tym sezonie kontrakt Kwame. Daje to oszczędność prawie 50 mln dol., bo tyle musieliby zapłacić Gasolowi przez kolejne 3 lata. Poza tym dostali młodego i utalentowanego rozgrywajka w osobie Crittentona, prawa do perspektywicznego centra w osobie młodszego Gasola, o którym mówi się, że może być nawet lepszy od brata i wybory w drafcie. Czyli oszczędność na dziś + widoki na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Transfery IP: 213.17.180.* 11.03.08, 15:36 > Słuchaj, nie mów mi o transferze LAL-ek - do zwykłe oszustwo (West > zawsze będzie Lakersem). Takie samo jak trade SAS z Seattle i sprawa Brenta Barry`ego. Odpowiedz Link Zgłoś
tczarek Fruwając pod koszem: No i kaktus 09.03.08, 23:11 Chyba autor tekstu pospieszyl sie z ocena transferu Shaqa do Suns. Wiadomo Marion byl bardzo pozytecznym zawodnikiem Suns i na poczatku ciezko zapewne bedzie druzynie poukladac gre bez niego i wkomponowac w sklad Shaqa. Ale spokojnie ze sa dopiero na 6 miejscu w konferencji to zadna tragedia. Do konca sezonu pozostalo jeszcze ok 20 meczy a do 1 druzyny w konferencji maja strate 4 porazek, a więc nic straconego jeszcze. Druga sprawa ze konferencja w ktorej gra Phoenix jest tak mocna ze lider konferencji moze sie jescze zmienic pare razy !!! No a przed chwila zakonczyl sie mecz na szczycie Suns - Spurs i jaki wynik ??? Suns wygrali 94-87 , Shaq zagral kapitalne zawody 14 pkt i 16 zbiorek i wlasnie po to zostal sciagniety do Pheonix aby wygrywac z ekipami ze swojej konferencji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: *.centertel.pl 10.03.08, 09:44 Suns wygrali 94-87 , Shaq zagral kapitalne > zawody 14 pkt i 16 zbiorek i wlasnie po to zostal sciagniety do > Pheonix aby wygrywac z ekipami ze swojej konferencji !!!! A przedtem jak byli na czele konferencji a nie jak teraz na 6 miejscu to z kim wygrywali z jakiej konferencji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Fruwając pod koszem: No i kaktus IP: 213.17.180.* 11.03.08, 15:57 Ale spokojnie ze sa dopiero na 6 miejscu w > konferencji to zadna tragedia. W tym roku to jest tragedia. Konferencja stala sie tak silna, ze rozstawienie po regular nabiera olbrzymiego znaczenia. Taka Utah, niby silny zespol, ale sporo ze swej wartosci traci na wyjazdach. Za to u siebie sa niesamowici (bodaj tylko 3 porazki). \ Do konca sezonu pozostalo jeszcze ok > 20 meczy a do 1 druzyny w konferencji maja strate 4 porazek, a więc > nic straconego jeszcze. I mniej wiecej tyle samo do 9 miejsca. Tutaj zaczyna sie juz liczyc kazdy mecz. Suns maja malo czasu na zgranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z swoją drogą ciekawa sprawa IP: 195.20.110.* 10.03.08, 10:32 Kobe od zawsze podąża śladami Jordana (mimo, że inaczej). Teraz dostał swojego giermka Gasola(taki nibyPippen), a na drodze staną mu zapewne Spurs (takie nibyDetroit z dawnych lat) nigdy nie lubiłem Bryanta dlatego, że nigdy nie pokazał nic za co można by go nazwać zawodnikiem, który tworzy prawdziwą historię ligi, tworzył samego siebie. Dziś otwiera się przed nim szansa - liczę, że mnie przekona .. bo w tym roku zaczął to robić. Odpowiedz Link Zgłoś