Gość: KibicJ IP: *.99.252.64.snet.net 01.01.02, 16:07 Widac to po sposobie w jaki sie cieszy - jak psychol. Chcialoby sie go az kopnac w.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gangers Re: Hannawald to dupek IP: *.elsat.net.pl 01.01.02, 16:14 Jak bym skoczył dalej niż Adaś to też bym sie tak cieszył. :)))))). Ale dalej nie wierze ze Adam nie wygra tego turnieju..... Odpowiedz Link Zgłoś
eleven Re: Hannawald to dupek 01.01.02, 18:09 Gość portalu: KibicJ napisał(a): > Widac to po sposobie w jaki sie cieszy - jak psychol. > Chcialoby sie go az kopnac w.. .... tą śliczną mordkę........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandit Re: Hannawald to dupek IP: 10.0.6.* 01.01.02, 18:19 eleven napisał(a): > Gość portalu: KibicJ napisał(a): > > > Widac to po sposobie w jaki sie cieszy - jak psychol. > > Chcialoby sie go az kopnac w.. > .... tą śliczną mordkę........ Śliczny to moze i on jest (w porównaniu do Adama), ale nie wygra konkursu. W Inssbrucku Adaś im tak dowali, że pospadają z progu w nastepnych zawodach... Nie lubie kolesia > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDR Re: Hannawald to dupek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.02, 18:23 Hannawald to zakompleksiony DDRowiec. Jego ojciec jest bylym agentem STASI. Pewnie zatruli Adasiowi bulke z bananem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 18:27 Każdy chce skakać jak najlepiej, jemu na WŁASNYCH SKOCZNIACH SIĘ UDAJE ! Nie przeginajmy ! To tylko skoki, a nie wojna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.stacje.agora.pl 01.01.02, 18:38 Darek - popieram Ale swoją drogą Hanni to jest kawał cholery, dużo bardziej lubię Schmitta - ten jest miłym chłopakiem (pewnie dlatego dołki psychiczne ma większe niz inni), nie wywyższa się, było mi przykro jak grupa debili z Warszawy wyzywała go na transparencie od �parówek�. A Sven - zimny kawał chama, będzie z nim teraz trudno wygrać. Ale wciąż wierzę w Adama. W piątek nadrobi 12 punktów, a w niedzielę 10 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.02, 18:40 jestescie zalosni. Chlopak zrobil swietne skoki i sie cieszy. Sami jestescie dupkami, ze was tak boli jesli inni autentycznie potrafia sie cieszyc. Przeciez jego radosc dokumentuje tylko jak Adam bardzo zdominowal caly ten cyrk. Czy gdybys potrafil skoczyc lepiej od mistrz swiata nie narobilbys sam z radosci w spodnie? Nie moge sie nadziwic skad tutaj tyle jedu, podczas gdy na niemieckim forach wielu Niemcow i Austriakow autentycznie cieszylo sie sukcesami Adama i przykladowo trzecim miejscem reprezentacji Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.02, 18:51 zgadzam sie, jak polak wygrywa to wszyscy mowimy ze jest ok, ale jak wygra inny, a szczegolnie niemiec to wynajdujemy wszystkie ich negatywne wypowiedzi, gesty i znaki. to jakas paranoja :) a po tym glupim transparencie z GaPa to zapewne niestety w Zakopanem znowu beda gwizdy debili podczas skokow niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.stacje.agora.pl 01.01.02, 19:31 do dwóch poprzedników - przesadzacie. Większości z tu piszących (na pewno mnie) chodzi o to, że Hannawald jest po prostu typem strasznie antypatycznym i gościem który głównie się cieszy z tego że dokopał Małyszowi, a nie że wygrał (widzieliście jego śmiech po dość słabym skoku Adama w kwalifikacjach w poniedziałek?). I to go różni od Widhoelzla, Schmitta, Ahonena czy Annana (patrz: ich reakcje gdy z Adamem wygrywali). Też jestem przeciwny przenoszeniu walki sportowej na walkę narodów. Niestety, ten szowinizm jest już po obu stronach Odry, moim zdaniem - znów niestety - zaczęli go nasi rodacy w Harrachowie, choć niemieckie media mocno go podsycają mimo waszych bluzgów - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangers Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.elsat.net.pl 01.01.02, 19:39 No niestety. Polacy zaczeli w Harachowie te bluzgi. Hannawald sie wtedy wypowiadał że przed tak nie fair publicznością jeszcze nie występował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.arcor-ip.de 01.01.02, 19:46 Hannawald byl zawsze cieniem Schmitta, jezeli sie cieszy to dlatego, ze wygral, ze mu sie w koncu udalo. Niemieckie media bardzo szanuja i podziwiaja Malysza, komentator RTL-u, zwyciezca TCS Dieter Thoma jest jego fanem; od podkudzaniu nie ma mowy. Historia z Harrahova byla komentowana z przymruzeniem oka, mowiono o niedojrzalych kibicach. TO JEST TYLKO SPORT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.stacje.agora.pl 01.01.02, 20:02 do xxx: czy widziałeś Hanniego w poniedziałek, gdy NIE STARTOWAŁ w kwalifikacjach, a tylko patrzył - po trochę słabszym (4 miesjce) skoku Małysza??? Co do dziennikarzy: judzą, judzą. W Niemczech była historia z nagłaśnianymi reklamami Adama jeszcze marcu i dwie WYMYŚLONE historie: o wypowiedziach Małysza przeciw Schmittowi (marzec) i teraz o tym, że powiedział o wygranej w czterech konkursach. A twój RTL po Engelbergu w wiadomościach (po wygranej Malysza!) pokazał jednego Polaka - to był pijany polski kibic przytrzymywany przez trochę mniej pijanych kolegów. Skoku Adama nie. To oczywiście nie znaczy, że w Niemczech nie ma porządnych dziennikarzy... ani że w Poslce też nie ma debili (PSportowy) ZGADZAM się - TO TYLKO SPORT pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonka Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 22:25 kolej i agentka twierdzą że sven cieszy się głównie że dokopał małyszowi. jestem fanem HANNIEGO OD 5 LAT I ZAWSZE CIESZYŁ SIĘ W TEN SAM SPOSÓB Z KAŻDEGO ZWYCIĘSTWA GDY O WASZYM MAŁYSZU NIKT JESZCZE NIE SŁYSZAŁ. POLSCY KIBICE ZACHOWUJĄ SIĘ JAK ŚWINIE I PODZIWIAM NIEMCÓW ŻE NIEWYGWIZDUJĄ MAŁYSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 01:44 Uważam że Hannawald jest świetnym skoczkiem i jego radość z dzisiejszej(i nie tylko dzisiejszej)wygranej była w 100% naturalna. To, że polscy kibice Go nienawidzą jeszcze mogę zrozumieć (taki jest ten naród-niestety), ale że sam komentator p.Miklas również uważam za wyjątkowo niprofesjonalne z jego strony. Mam tu na myśli między innymi jego stwierdzenie o pyszałowatym uśmiechu Hanni'ego na początku konkursu gdy pozdrawiał swoich fanów czy też stwierdzeniu (po jego pierwszym skoku), że Hanni już tryjumfuje, kiedy to tylko cieszył się z udanego skoku. P.MIKLAS: SZCZERZE PANA NIE ZNOSZĘ i od następnego konkursu skoki będę oglądać na RTL'u-z pewnością będzie to przyjemniejsze niż słuchanie Pana-nie rozumiem niemieckiego. Zawsze uważałam Hannawalda za świetnego skoczka, a obecnie utwierdza mnie on w przekonaniu, że jest jednym z najlepszych i napewno na wygranej w dzisiejszym konkursie nie poprzestanie. Oczywiście nie miałabym nic przeciwko gdyby to Adaś wygrał dwa następne konkursy, ale świat się nie zawali jeżeli tak się nie stanie i mam nadzieję,że polscy kibice i oczywiście pan miklas wreszcie to zrozumieją. Pozdrawiam wszystkich kibiców Adama i Hanni'ego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangers Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.gliwice-zerniki.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 08:41 > komentator p.Miklas również uważam za wyjątkowo niprofesjonalne z jego strony. > Mam tu na myśli między innymi jego stwierdzenie o pyszałowatym uśmiechu > Hanni'ego na początku konkursu gdy pozdrawiał swoich fanów czy też stwierdzeniu > > (po jego pierwszym skoku), że Hanni już tryjumfuje, kiedy to tylko cieszył się > z udanego skoku. No rzeczywiście było to lekko mówiąć niesmaczne. Ale zauważyłem ze niemieccy komentatorzy są bardziej obiektywni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlexBln Re: Hannawald jest OK ! To nie jego wina, że wygrał ! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.02, 08:48 Wygral lepszy...Adam nie jest niestety w formie,czego mu zycze. Nie jestem i nie bede fanem Svena,ale wypowiedzi niektorych sa po prostu tragiczne.Tylko Polacy zachowuja sie zawsze w taki sposob,bo jak juz ktos tu wczesniej napisal nawet Niemcy podziwiali oraz w superlatywach mowili o sukcesach Malysza,skad taka nienawisc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: do ani IP: *.dbtec.de 02.01.02, 10:07 teraz poniekad rozumiem skad biora sie te dziwaczne interpretacje usmiechow czy zachowania Hannawalda. Nie mam dostepu do polskich mediow na codzien ale jesli to prawda co piszesz o komentarzach polskiego moderatora (rzekomo pyszaklkowaty usmiech Hannawalda) to rzeczywiscie bardzo ekstremalny przypadek robienia "nastrojow" i swiadczy o absolutnym braku odpowiedzialnosci i profesjonalizmu, zeby nie powiedziec paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Dla redaktora Miklasa i innych skoki to wojna ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 16:44 Ten facet tylko podjudza przeciw rywalom Małysza i stara się udowodnić , ż ewszyscy przeciwnicy Adama są Źli, bardzo źli !!! A potem zabierają na tym forum głos półgłowki, które w te brednie uwierzyły ! Czay dla polskich komentatorów sport nie może być sportem , tylko rodzajem krwawej wojny polski z resztą swiata ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: Hannawald to dupek IP: *.solutions.net.pl 01.01.02, 19:42 zgadzam sie z toba w 100% . Anorektyk cieszy sie tak samo za kazdym razem, otwiera ta swoja gebe ze wiele razy naprawde ma mu sie ochote ja zamknac , niby naturalna radosc a jednak mi sie wydaje ze to jest robione specjalnie w strone Adasia , ale Adasia to nie rucha bo jest mocnym chlopakiem i co najwazniejsze jest najlepszy na swiecie ! Tak naprawde to dopiero teraz uswiadomilam sobie jakim klasowym zawodnikiem jest Martin , mam nadzieje ze sie odnajdzie chlopak , a Svenowi szczerze zycze zeby tak samo szybko spadl jak wszedl na szczyt ( jesli to jest szczyt) a co do tego ze polscy kibice sa niekulturalni itp . to mam jedna odpowiedz mam nadzieje ze w Zakopcu bedzie glosniej niz w Niemczech na wszystkich konkursach razem wzietych , kiedy bedzie skakal Adaś i niewiele ciszej kiedy bedzie skakal Martin bo ten zawodnik naprawde jest godnym przeciwnikiem dla Adasia nie to co Sven , ktory zapewne nie bedzie mial milych wspomnien zwiazanych z polska publika po konkursie i moze to bedzie niezbyt mile osobiscie mam nadzieje ze tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Hannawald to dupek IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 19:51 W Insbrucku już tak się nie będzie cieszył jak Adam mu wskaże miejsce w szeregu. Jak tak patrzę na tego szwaba to mam tylko jedno skojarzenie przecież on wygląda jak typowa ciota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: Hannawald to dupek IP: *.solutions.net.pl 01.01.02, 19:52 zgadzam sie z toba w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Hannawald to dupek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 13:16 On nie wygląda jak ciota. On wygląda jak młody gestapowiec- tylko mu dać mundur i dobermana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Przestań pierd...ić ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 18:40 Pomyśl choć trochę, a potem dopiero pisz ! Jak nie masz nic do roboty, to zamiast bredzić o gestapowcach, zabierz łopatę i wio do śniegu !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Przestań pierd...ić ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 10:34 Nadajesz sie pieknie na kapo do obozu koncentracyjnego. Razem z kolega Hannim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Hannawald to dupek IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.02, 20:17 W glowie mi sie to nie miesci co tu czesciowo czytam. Hannawald jest "antypatyczny" bo - rzekomo - "cieszy sie ze dokopal Malyszowi". Sorry ale to wszystko naiwne domysly nie potwierdzone przez doniesienia mediow. Robienie RTL zarzutu z tego, ze pokazalo pijanych polskich kibicow to juz szczyt. Biedni polscy kibice, schlali sie a ci wstretni, podli Niemcy.... ich pokazuja. A moze, gdyby nie zachowywali sie jak bydlo to Niemcy nie mieliby co pokazywac? Teraz znowu pelno "popisow" naszych rodakow na niemieckojezycznych forach w jakichs dziwacznych mieszankach polsko-niemiecko-angielskich pelne chamstwa i prymitywnych odzyw. Po prostu wstyd. Po - naprawde - jeszcze nie tak dawno licznych glosach pelnych sympatii i podziwu kierowanych przez niemieckich i austriackich fanow pod Adresem Adama czytalem dzis pytanie niejakiej Lilli, ktora nie moze zrozumiec dlaczego polacy zachowuja sie w tak dziwny sposob. Dlaczego z Finami, Austriakami, Japonczykami mozna normalnie porozmawiac a z polskimi fanami nie. Nie odpowiedzialem jej bo nie za bardzo wiedzialem co napisac. Bylo mi wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiges Re: Hannawald to dupek IP: *.silvershark.com.pl 02.01.02, 08:52 Z prawdziwymi kibicami skokow mozna normalnie rozwawiac, ale jak jakis dresiarz kompleks goloty przelal na adasia to takie sa tego efekty. Ja tak ich wszystkich podziwiam ze maja odwage skakac (ogladal ktos eliminacje do ga-pa?) a co dopiero wygrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Hannawald to dupek IP: 212.160.165.* 02.01.02, 09:07 Do wielbicieli Niemców i przeciwników Polaków: Z tego co tu widzę to zaraz napiszecie , że to Polacy rozpoczęli II wojnę światową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: II wojna swiatowa IP: *.dbtec.de 02.01.02, 10:22 i to jest wlasnie ten problem ps: ty i tobie podobni mylicie skoki narciarskie z wojna. Zapewne nigdy nie zrozumiesz, ze Austriacy moga byc fanami Fina, Finowie Niemca a Niemcy Polaka, tak wlasnie Polaka. Ale tak wlasnie jest, tyle, ze ty nie potrafisz wyrwac sie ze swojego nacjonalizmu i zasciankowosci. Powtarzam cytaty z forum niemieckich fanow skokow narciarskich ktote juz kiedys tu umiescilem: Tlumaczone "na zywca", dlatego prosze o wybaczenie ewentualnych bledow stylistycznych: "Wlasnie, co jest z tym pojedynkiem Schmitt kontra Malysz, tzn. gdzie jest Schmitt? :-)" (po tym jak Schmitt w ogole nie pokazal sie na starcie) "Masz calkowita racje. Pojedynek Schmitta z Malyszem nie ma wcale miejsca, jesli on (Schmitt) wystepuje a tym bardziej, jesli wcale nie pokazuje sie nawet na starcie. (...) Szkoda tylko, ze Adamowi nie udalo sie zlamac 100 m. Niewiele mu brakowalo. Serdeczne gratulacje dla polskiej druzyny z okazji zajecia trzeciego miejsca" "Rowniez ja zyczylbym Adamowi Malyszowi tych 100 m. Tak niewiele mu brakowalo." "I ja zyczylem Adamowi tych 100 m. On prezentuje w tej chwili tak olbrzymia przewage, ze jest to wprost niesamowite. Wierze w to, ze uda mu sie utrzymac rownie wysoka forme do olimpiady a nawet do konca sezonu" "Adam Malysz, jestes bogiem skoczni!!!" "No? I co mowilem? Skok Hanniego to byl tylko przypadek. Adam Malysz 4ever!!!! On zasluzyl!! Mysle, ze wszyscy, ktorzy pokazali piekny skok zasluzyli i dzisiaj zasluzyl Malysz" A teraz kilka "posow" naszych rodakow, ktorzy rowniez zawitali na tym forum. "POLAND 3 gERMANY 4n :))))) hehehe Polska Lepsza od niemców :-) MALYSZ THE BEST !!! " "POLEN - P *O* L* S * K * A PAWEL kolegen MALYSZ 1.1.2002 16:22 POLEN POLEN UBER ALES ........... " "Alle deutsche skispringen sind dumm - du weist nic" - dla tych, ktorzy nie znaja niemieckiego: "wszyscy Niemcy sa glupi - ty nic nie wiedziec" (druga czesc zdania kompletnie zarznieta gramatycznie, dlatego to moje interpretacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Hannawald to dupek IP: *.stacje.agora.pl 02.01.02, 11:11 drogi mi - szczytem jest to, w jaki sposób Ty cytujesz wpisy innych. Nie jest skandalem to, że RTL pokazała pijanych Polaków. Skandalem jest to, że w relacji z tamtego konkursu w swych wiadomościach sportowych pokazała skoki Niemców (poza podium) a do informacji że wygrał Małysz pokazała...pijanych jego fanów. Ogólniej - są wariaci- szowiniści (też tutaj), ale i są wariaci poprawni politycznie (sporo ich tutaj), którzy nie pozwalają innym uważać, że ktoś jest antypatyczny i widzą w tym od razu rozpętywanie waśni polsko-niemieckich. Cieszę się, że jestem daleko od obu tych grup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI rownac do Najlepszego !!!! IP: 10.10.6.* 02.01.02, 10:12 widac kto jest Najlepszym po dwoch konkursach TCS. A wiec... ROWNAC DO NAJLEPSZEGO ... i od niego sie uczyc WIELKI TRZYNASTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.ltl.pl 02.01.02, 11:43 Nie rozumiem, co takiego Wam przeszkadza radość zawodnika ze zwycięstwa. Przypomnijcie sobie pierwsze zwycięstwa Małysza i jego wielką radość po wspaniałych skokach. A wy to siedzieliście wtedy spokojnie?. To że Hannawald zwyciężył w 2 ostatnich turniejach to wynik jego ciężkiej pracy i trochę słabszej postawy Małysza, co nie oznacza końca świata. Przyszedł czas lekkiego rozluźnienia i może nasz mistrz ponownie musi nabrać dystansu do skoków. I ciekawe czy po ponownym zwycięstwie też wykona gesty podobne do Hannawalda. Ja w to wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: 194.181.36.* 02.01.02, 13:23 Nikomu nie przeszkadza radość z odniesionego sukcesu. Gdy np. Amman wygrał z Małyszem, cieszył się bardzo i nikt nie miał do niego pretensji. Dla mnie jednak radość Hannavalda to radość, że udało mu się komuś dokopać, to rasowy nordyk, niedobrze mi sie robi jak na niego patrzę. Szmidt jak wygrywał czy przegrywał zawsze umiał się zachować ale do tego trzeba mieć jaja. Nie jestem fanką Małysza, cieszę się jak wygrywa, bo jestem Polką ale mam kilku innych skoczków, za których także trzymam kciuki. Jak Amman wygrał aż przyjemnie było patrzeć na jego radość, triumf Hannavalda jest antypatyczny. On się nie cieszy ze swoich zwycięstw, on się cieszy z porażek konkurentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlexBln Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.02, 14:02 Gość portalu: Roma napisał(a): > Nikomu nie przeszkadza radość z odniesionego sukcesu. Gdy np. Amman wygrał z > Małyszem, cieszył się bardzo i nikt nie miał do niego pretensji. Dla mnie > jednak radość Hannavalda to radość, że udało mu się komuś dokopać, to rasowy > nordyk, niedobrze mi sie robi jak na niego patrzę. Szmidt jak wygrywał czy > przegrywał zawsze umiał się zachować ale do tego trzeba mieć jaja. Nie jestem > fanką Małysza, cieszę się jak wygrywa, bo jestem Polką ale mam kilku innych > skoczków, za których także trzymam kciuki. Jak Amman wygrał aż przyjemnie było > patrzeć na jego radość, triumf Hannavalda jest antypatyczny. On się nie cieszy > ze swoich zwycięstw, on się cieszy z porażek konkurentów. A znasz go, tek tak otwarcie Ci o tym mowi,czy jak??? Skad do cholery mozesz wiedziec z czego sie ten facet naprawde cieszy? Po prostu wygral i ma radoche, to przykre, ze wszyscy na nim tak psy wieszaja nie patrzac na sportowe osiagniecia i wyniki. Mimo wkurwienia,pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.stacje.agora.pl 02.01.02, 14:25 do ALexa i innych, co twierdzą, że Hannawald się cieszy, bo wygrał i jest gościem OK, a wsyzscy co go nie lubią to polskie szowinistyczne świnie: powtarzam po raz ostatni mój argument z wczoraj: � czy widziałeś Hanniego w poniedziałek, gdy NIE STARTOWAŁ w kwalifikacjach, a tylko patrzył - po trochę słabszym (4 miesjce) skoku Małysza???� Jak on się wtedy chorobliwie cieszył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlexBln Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.02, 15:00 Gość portalu: kolej napisał(a): > do ALexa i innych, co twierdzą, że Hannawald się cieszy, bo wygrał i jest gości > em OK, a wsyzscy > co go nie lubią to polskie szowinistyczne świnie: powtarzam po raz ostatni mój > argument z wczoraj: > > � czy widziałeś Hanniego w poniedziałek, gdy NIE STARTOWAŁ w kwalifikacjach, a > tylko patrzył - > po trochę słabszym (4 miesjce) skoku > Małysza???� Jak on się wtedy chorobliwie cieszył? Chorobliwie sie cieszyl bo zobaczyl w pewnym momencie swoja gebe na telewizyjnym monitorze,a nie z nieudanego skoku konkurenta. Pozatym nie bronie go bo nie jestem fanem Hanniego, tylko chodzi mi tylko o ten caly niezdrowy cyrk po skokach. Ciekawe,czy jesli wygra Widhoelzel albo Amman czy tez beda oni wyzywani i mieszani z gownem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.dbtec.de 02.01.02, 15:13 Gość portalu: kolej napisał(a): > do ALexa i innych, co twierdzą, że Hannawald się cieszy, bo wygrał i jest gości > em OK, a wsyzscy > co go nie lubią to polskie szowinistyczne świnie: powtarzam po raz ostatni mój > argument z wczoraj: > > � czy widziałeś Hanniego w poniedziałek, gdy NIE STARTOWAŁ w kwalifikacjach, a > tylko patrzył - > po trochę słabszym (4 miesjce) skoku > Małysza???� Jak on się wtedy chorobliwie cieszył? Twoje mniemanie o "chorobliwej" radosci "Hanniego" jest takim samym urojeniem jak wypowiedz o "polskich szowinistycznych swiniach". Jedno i drugie istnieje tylko w twojej glowie. Czy moze potrafisz wskazac kto w ktorym miejscu nazwal tych, ktorzy nie lubia Hannawalda "polska szowinistyczna swinia" lub jednoznacznie udowodnic, ze Hannawald sie "chorobliwie" cieszyl z porazki Malysza? Powinienes przestac traktowac swoje domysly jako rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.dbtec.de 02.01.02, 15:19 kolej raz jeszcze. Jesli Hannawald ma typ urody, ktory ci nie odpowiada to napisz to wprost a nie probuj dorobic do tego az tak skomplikowane teorie. Rowniez uwazam, ze np. Amman jest duzo sympatyczniejszy od niego ale przeciez nie mozna kogos tak "udupiac" tylko dlatego, ze ma taki a nie inny wyraz twarzy a juz zupelnie kwestionowac jego osiagniec, czy produkowac jakies bajdy o rzekomej antypatii wobec Malysza. Przeciez udaly mu sie znakomite skoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEJ Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.stacje.agora.pl 02.01.02, 17:29 do Alexa: Oczywiście, że chorobliwy śmiech Hanniego wywołał słabszy skok Malysza - widać to było na Eurosporcie. drogi mordulcu z Niemiec, jak większość POPRAWNIAKÓw politycznych manipulujesz i obrażasz, mimo to ostatni raz Ci odpowiem. Co złego w tym, że ten facet mnie i paru jeszcze osobom (od tego zaczęła się ta dyskusja) wydaje się antypatyczny??? Że uważamy że jest zimnym draniem z odchyłami w środowisku w większości sympatycznych skoczków (Harada, Ahonen, Schmitt też). Że w przeciwieństwie do Ciebie, Alexa i jeszcze paru WIDZIMY jak on np. gratuleje pokonanym, a jak Małysz czy Schmitt. Że uważamy za wzór rywalizacji sportowej to, jak w Lahti zachowywali się właśnie ci dwaj wielcy rywale (przypominam - raz wygrał jeden, raz drugi), a w zachowaniu Hannawalda widzimy skrajny egotyzm ( u anorektyków to częste). Co takiego w tym jest, że nas aż tak atakujesz i mieszasz z błotem (patrz niżej)??? Cytuję CIę: � Jesli Hannawald ma typ urody, ktory ci nie odpowiada to napisz to wprost a nie probuj dorobic do tego az tak skomplikowane teorie.� Jak na POPRAWNIAKA te insynuacje seksualne są mocno nie na miejscu � Rowniez uwazam, ze np. Amman jest duzo sympatyczniejszy od niego ale przeciez nie mozna kogos tak "udupiac" tylko dlatego, ze ma taki a nie inny wyraz twarzy� Gdzie Hannawalda udupiam??? �a juz zupelnie kwestionowac jego osiagniec, � gdzie kwestionuję jego siągnięcia???? czy produkowac jakies bajdy o rzekomej antypatii wobec Malysza. Przeciez udaly mu sie znakomite skoki. CZY napisałem że mu się nie udały??? Dlaczego moją OCENĘ zachowań Drogi - prawdę mówiąc uważam tę dyskusję za osmiorzędną nie tylko dla losów Polski i Niemiec, Hanniego i Adama, ale też wszystkich biorących w niej udział. Jesli ją ciągnę, to tylko dlatego, że każdy ma prawo do swych OCEN rzeczywistości, i będę tego prawa bronił przed tymi, którzy chcą te oceny zmanipulować albo odpowiadają na nie obelgami. W tym przed Tobą. A sformułowania o �nacjonalistach� i �polscy kibice zachowują się jak świnie� (ogólnie - nie, że jacyś konkretni, o czym sam piszę) tu padały, poczytaj wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: Hannawald to sportowiec skakanie to jego zawód IP: *.dbtec.de 03.01.02, 16:58 Gość portalu: KOLEJ napisał(a): > drogi mordulcu z Niemiec, > jak większość POPRAWNIAKÓw politycznych manipulujesz i obrażasz, mimo to ostatn > i raz Ci > odpowiem. Fajnie, ze to akurat ty piszesz cos o manipulowaniu. > WIDZIMY jak on np. gratuleje po > konanym, a jak > Małysz czy Schmitt. I niestety widzisz rowniez, ze ktos cie nazwal "szowinistyczna polska swinia" i to, ze Hannawald smial sie ze skoku Malysza NIE MAJAC NA TO NAJMNIEJSZEGO DOWODU a tylko domysly i spekulacje. Tyle co do "manipulowania" > Co takiego w tym jest, że nas aż tak atakujesz i mieszasz z błotem (patrz niżej > )??? > Cytuję CIę: > � Jesli Hannawald ma typ urody, ktory ci nie odpowiada to napisz to wprost a n > ie > probuj dorobic do tego az tak skomplikowane t > eorie.� > Jak na POPRAWNIAKA te insynuacje seksualne są mocno nie na miejscu Wooow.. co za atak, co za "mieszanie z blotem". Wobec "kawala chama" pytanie o preferowanie "typu urody" jest rzecywiscie istnym "mieszaniem z blote" alez czy sam nie przyznajesz, ze H. wydaje ci sie "antypatyczny"? > że każdy > ma prawo do swych OCEN rzeczywistości, Pytanie tylko czy to, co nazywasz "rzeczywistoscia" ta rzeczywistoscia jest a nie zlepkiem posadzen i domyslow. i będę tego prawa bronił przed tymi, któ > rzy chcą te oceny > zmanipulować albo odpowiadają na nie obelgami. Nazwij jakich obelg uzylem wobec Ciebie, jakich manipulacji? Czy nazywam cokolwiek faktem na podstawie watlego domyslu tak, jak czynisz to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Przestań manipulować, odpowiedz IP: *.stacje.agora.pl 03.01.02, 17:39 Drogi, to, jak mocno manipulujesz, widać w tym, że nie odpowiadasz na pytania, na które odpowiedzi nie masz (nawet tak słabej, jak te wyżej) WIĘC POWTÓrzĘ twój tekst: � Rowniez uwazam, ze np. Amman jest duzo sympatyczniejszy od niego ale przeciez nie mozna kogos tak "udupiac" tylko dlatego, ze ma taki a nie inny wyraz twarzy� MOJE PYTANIE: Gdzie Hannawalda udupiam??? twój tekst: �a juz zupelnie kwestionowac jego osiagniec, � MOJE PYTANIE: gdzie kwestionuję jego siągnięcia???? twój tekst: czy produkowac jakies bajdy o rzekomej antypatii wobec Malysza. Przeciez udaly mu sie znakomite skoki. MOJE PYTANIE: CZY napisałem że mu się nie udały??? odpowiedz lub nie, Twoja sprawa, ja dyskusję z Tobą kończę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: Przestań manipulować, odpowiedz IP: *.dbtec.de 03.01.02, 18:32 Gość portalu: kolej napisał(a): > MOJE PYTANIE: Gdzie Hannawalda udupiam??? Odpowiadam: nazwales Hannawalda: "kawalem cholery", "zimnym kawalem chama", "strasznie antypatycznym typem", i "gościem który głównie się cieszy z tego że dokopał Małyszowi, a nie że wygrał" - zwlaszcza to ostatnie stwierdzenie dyskwalifikuje Hannawalda w twoich oczach jako czlowieka. To - wyssane z palca - posadzadzenie to wyjatkowa podlosc. Jesli mowienie o kims w ten sposob, jak ty to czynisz o Hannawaldzie nie jest "udupianiem" to czym w takim razie jest? > MOJE PYTANIE: gdzie kwestionuję jego siągnięcia???? Nie kwestionujesz jego osiagniec jako sportowca ale kwestionujesz jego elementarne cechy ludzkie powyzszymi stwierdzeniami > twój tekst: czy produkowac jakies bajdy o rzekomej antypatii > wobec Malysza. Przeciez udaly mu sie znakomite skoki. > MOJE PYTANIE: CZY napisałem że mu się nie udały??? A czy ja napisalem, ze ty napisales, ze mus ie nie udaly? Coz to ma znaczyc, he? Ja odpowiedzialem, nigdzie niczego nie manipuluje, w przeciwienstwie do ciebie. Rzekomy smiech Hannawalda po skoku Malysza to MANIPULACJA, gdyz jest twoim dogmatem nie popartym jakimkolwiek dowodem, jak i stwierdzenie: "Oczywiście, że chorobliwy śmiech Hanniego wywołał słabszy skok Malysza - widać to było na Eurosporcie". Nawet gdybys stal pol metra od Malysza i hannawalda nie moglbys udowodnic tak wierutnej bzdury.. chyba ze wierzysz w voodoo. I teraz moje pytania, na ktore czekam bezskutecznie: 1) kto i gdzie uzyl wobec krytykow Hannawalda okreslenia: "polska, szowinistzyczna swinia"? 2) jakie sa JEDNOZNACZNE dowody na to, ze usmiech Hannawalda po skoku Malysza byl "zlosliwy" i "dedykowany" Malyszowi? Co rzeczywiscie wywolalo ten oslawiony juz "usmieszek"? Teraz ja zadam po raz WTORY moje pytania: PYTANIE: w ktorym miejscu i kto nazwal k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: Hannawald to dupek IP: *.solutions.net.pl 02.01.02, 18:33 a na dodatek madry Sven nie potrafi nic powiedziec od siebie tylko bedzie plagiatowal wypowiedzi Adasia typu ze sie koncentruje na sobie ! bleeeeeeeeeeeeeee! bzdury ! co on tu bedzie pieprzyl !!! Mam dziwne wrazenie ,i nie tylko ja , ze w tym swoim sposobie ukazywania radosci ukazuje niby swoja wyzszosci ! kolejna paranoja ! ciesz sie i niech sie cieszy poki moze , bo jak mu Adas dokopie na skoczni to sie nie pozbiera do konca zycia ! a no i jeszcze jedno ten tytul posta jest trafiony stuprocentowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał "Agentka" to ty jesteś straszna ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 18:41 Pomyśl choć trochę, a potem dopiero pisz ! Jak nie masz nic do roboty, to zamiast bredzić , zabierz łopatę i wio do śniegu !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Sam się weź Michaś do roboty nierobie IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 19:03 Nie masz co robić tylko forum zaśmiecasz nic nie wnosisz do tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: IP: *.solutions.net.pl 02.01.02, 19:21 ty masz chyba komplekscy na punkcie sniegu ! ilu osobom kazales isc i odsniezac? jak cie zasypalo to idz sie odkop a nie gadaj ! moze to nie jest zwiazane z tematem ale wybaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ja odkopałem się wcześniej i teraz dyskutuję ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 19:26 Najpierw popracowałem, a teraz dyskutuję z nawiedzonymi fanatykami !!! Czy nie zauważyliście, że wojna skończyła się w 1945 roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: Ja odkopałem się wcześniej i teraz dyskutuję ! IP: *.solutions.net.pl 02.01.02, 19:41 a kto tu mowi o wojnie ! prawda jest taka ze Hanawald robi wszystko na pokaz , a jesli myslisz ze skoki sa jak "zjednoczona Europa" to sie mylisz , bo to jest sport i nikt nie bedzie kibicowal przeciwnikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: Ja odkopałem się wcześniej i teraz dyskutuję ! IP: *.dbtec.de 02.01.02, 20:58 Gość portalu: agentka napisał(a): > a kto tu mowi o wojnie ! prawda jest taka ze Hanawald robi wszystko na pokaz , > a jesli myslisz ze skoki sa jak "zjednoczona Europa" to sie mylisz , bo to jest > > sport i nikt nie bedzie kibicowal przeciwnikom To twoj punkt widzenia i nie jest on jedyny. Kto to wedlug ciebie jest "przeciwnik", czy wystarczy mieszkac w innym panstwie czy moze miescie? Odsylam cie do: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SPORT&wid=771561&aid=775215 ale to i tak chyba daremny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: Ja odkopałem się wcześniej i teraz dyskutuję ! IP: *.solutions.net.pl 02.01.02, 21:10 Mozna kibicowac nawet wszystkim , przyjsc i popatrzec jak szybuja w powietrzu , dopingowac wszystkich itp. i to jest ok, ale nie wiem jak inni ale ja zawsze kibicuje Adasiowi najmocniej jak potrafie i choc bardzo lubie Goldiego i jemu tez zawsze zycze powodzenia to jednak jest to cos zupelnie innego ! Taki jest sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 21:34 Brawo takiej kretynki jak agentka prózno szukać na forum. Poczytajcie sobie siatkówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McDonald Re: IP: *.solutions.net.pl 03.01.02, 15:10 wez sie schowaj to nie jest siatkowka ! a co do forum siatkarskiego to ty sie lepiej zaszyj gleboko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Do Michasia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 10:40 Co Ty z ta lopata????! obsesja czy kompleksy? A może koncept sie skończył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Hannawald to dupek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 19:03 Ludzie, czego wy chcecie? Jakby ktoś z was skoczył i nie połamał sobie przy tym nóg, to byście się też cieszyli. Jak Schmitt wygrywał, to na niego wyzywaliście, a teraz nagle stał się taki sympatyczny, bo przegrywa. Czyli: jak Hanni zacznie przegrywać, to też będzie sympatyczny. A jak powiedzmy Ammann zacznie wygrywać z Adasiem, to też nagle stanie się anorektykiem i zarozumialcem. To się sprowadza do jednej bardzo prostej zasady: kto wygrywa z Adamem, jest do niczego. Kto przegrywa - jest świetny. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Hannawald to dupek IP: *.stacje.agora.pl 03.01.02, 16:03 znów ze strony obrońców Hanniego tylko bluzgi - Mi kto z tych osób wyzywał na Schmitta rok temu??? A Hannawald przecież miał kłopoty z anoreksją, co Niemcy sami przyznawali rok temu. Zarozumialstwo jest rzeczą ocenną, ale trzeba być bardzo zaślepionym, bo go u Swena H. nie widzieć. PS a Mordulec wciąż mi na rzeczową odpowiedź 24 godziny temu nie raczył nic powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: "bluzgi"? IP: *.dbtec.de 03.01.02, 16:49 Kolej co to wedlug ciebie sa "bluzgi"? Bo jakos w liscie Mi nie moge sie ich dopatrzyc. Czy znow piszesz o czyms co istnieje tylko w twojej wyobrazni? Mi nie uzyl ani "kawala chama", "kawala cholery", nie pisal o "chorobliwym smiechu", nikogo tez nie nazwal "POPRAWNIAKIEM". Czasami odnosze wrazenie, ze swoj sposob widzenia swiata, traktowania ludzi przenosisz na innych, w tym na Hannawalda. To ponoc stara prawda, ze krytykujac innych krytykujemy wlasne usterki, ktore widzimy u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: IP: *.stacje.agora.pl 03.01.02, 17:48 Przypisywanie innym bezsensownych poglądów, których oni nigdy nie wypowiedzieli, czyli ustawianie sobie przeciwników pod strzał, jest oczywiście obrażaniem adwersarzy. Mi to robi, ale ty jesteś niewątpliwie mistrzem, odsylam do mej wypowiedzi: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SPORT&wid=771561&aid=784625 I powtórzę - odpowiadaj (wreszcie) lub nie, ja Ci już za dyskusję dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: IP: *.dbtec.de 03.01.02, 18:41 Gość portalu: kolej napisał(a): > Przypisywanie innym bezsensownych poglądów, których oni nigdy nie wypowiedzieli > , czyli ustawianie > sobie przeciwników pod strzał, jest oczywiście obrażaniem adwersarzy. Ty sam wystawiasz sie "pod strzal". Nigdzie niczego ci nie przypisywalem. Twoje poglady "...chorobliwy śmiech Hanniego wywołał słabszy skok Malysza", "gośc który głównie się cieszy z tego że dokopał Małyszowi, a nie że wygrał" sa - jesli juz uzyles sam tego okreslenia - "bezsensowne", gdyz nie tylko nie sposob je udowodnic ale sa wbrew zdrowemu rozsadkowi. Jesli ukazanie ci "bezsensu" Twoich wypowiedzi jest "obraza adwersarza" to ciekaw jestem czym jest nazwanie kogos "kawalem chama" lub "POPRAWNIAKIEM"? > I powtórzę - odpowiadaj (wreszcie) lub nie, ja Ci już za dyskusję dziękuję Odpowiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ober Re: Hannawald to dupek IP: 193.194.145.* 03.01.02, 17:50 es lebe der deutsche adler sven! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordulec Re: Hannawald to dupek IP: *.dbtec.de 03.01.02, 18:54 ...schnauze. Odpowiedz Link Zgłoś