Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NOWA GRA - ŻUŻEL

31.08.03, 16:31
    Redakcjo,

Proponuje rozpoczecie gry dla fanów żużla. Idea znacznie prostsza w
    realizacji nież piłka nożna, a liczba fanów odwiedzających stadiony nie
    mniejsza.

Każdy zawodnik zdobywa punkty, ograniczenie ilości zawodników zagranicznych
    na klub i jazda.

Nic prostszego.

Pzdr
    Obserwuj wątek
      • malinka77 Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 31.08.03, 19:23
        hehe - dobre :)
      • ragu Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 01.09.03, 10:06
        Liczba kibiców zdecydowanie większa.
        Poza tym nie będzie kłopotów z asystami, samobójami itp. Żużlowiec dostaje
        punkty w każdym biegu zgodnie ze swoją pozycją, a nie decyzją redakcji.
        Sam gram od kilku sezonów z rodziną i znajomymi w prywatną ligę. Emocje
        gwarantowane.Aha, w razie wątpliwości. Zawodnik jest wart tyle ile wyjeździł w
        poprzednim sezonie (tzw. średnia meczowa) i jest ograniczenie punktowe
        drużyny. Można to oczywiście przełożyć na kasę, jak kto woli.
        • radzio66 Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 01.09.03, 11:14
          JESTEM ZA! ^-^
          • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 01.09.03, 12:05
            No tak.......tylko czekac az odezwa sie milosnicy koszykowki...pilki
            recznej....rugby....siatkowki.....pingponga....etc
            pozdrovka
          • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 01.09.03, 12:07
            ....osobiscie jestem za pingpongiem
        • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 01.09.03, 12:13
          Ciekaw jestem jak sobie wyliczyles liczbe kibicow.....Nie sadze jednak zeby
          byla ich wieksza ilosc....dla porownanie zobacz sobie ile jest klubow
          posiadajacych sekcje pilkarska a ile zuzlowa....Ty jedynie porownales ilosc
          kibicow przychodzacych na ekstralige zuzlowa z kibicami ekstraklasy....(tu
          kibicow zuzla zapewne jest wiecej)
          • ragu Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 11:30
            A Piłkarzyki to dotyczą ligi okręgowej, co?
            • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 11:40
              Co za glupi argument! Nie wiem o co ci chodzi!
              Ty uwazasz ze w gre ta sie bawia tylko kibice pilkarskiej ekstraklasy? Ja
              jestem z Pomorza i tu nie ma zadnej druzyny pierwszoligowej....takich regionow
              w Polsce jest duzo wiecej...chociazby Warmia i Mazury czy Podlasie i cale
              Pomorze.
              Zupelnie nie wiem o co Ci chodzi mowiac ze kibicow zuzla jest wiec niz
              najpopularniejszego sportu w Polsce a nawet w calej Europie czyli pilki noznej.
              Pozdrovka.
              • ragu Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 12:02
                Odniosłem wrażenie, że chcesz umniejszyć znaczenie ilości kibiców żużla na
                meczach (vide argument o ilości kibiców w ogóle). Żużel nie jest dla mas
                (chodzi o jeżdżenie). Podkreślam, że oczywiste jest dla mnie, że popularność
                dyscypliny powinno się mierzyć ilością widzów na stadionach w najwyższej
                klasie rozgrywkowej! W piłkarzykach też zajmujemy się tylko pierwszą ligą.
                A na Ekstraligę żużla przychodzi zdecydowanie kibiców.
                Nie ma dla mnie znaczenia ilu kibiców przychodzi na mecze np. drugiej ligi
                hiszpańskiej w piłce. Dla mnie może jej nie być. Ważne na jakim poziomie jest
                Primera Division, a co za tym idzie ilośc kiboli.
                Czy teraz wszystko jasne?
                • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 13:26
                  Niestety nie jest wszystko jasne.....ale oczywiscie dla ciebie...wciaz naiwnie
                  wierzysz w to co mowisz...
                  Caly czas rozchodzi nam sie o popularnosc dyscypliny....wciskasz mi tu kit ze
                  liczy sie liczba kibicow w najwyzszej lidze.....bo ci tak wygodnie
                  powiedziec...ale niestety tak nie jest.
                  Nie licza sie tylko sympatycy ktorzy chodza na stadiony...licza sie takze ci
                  ktorz ogladaja mecze w TV i sympatyzuja z dana druzyna (bo z takich czy innych
                  powodow nie moga przyjsc na stadion) Najbardziej obiektywnie popularnosc
                  dyscypliny mozna zmierzyc ogladalnoscia w TV. (np.reprezentacji narodowej badz
                  najlepszej druzyny krajowej).....i z wielka przykroscia musze stwierdzic ze nie
                  ma takiego popytu na zuzel jak na pilke nozna (publiczne stacje telewizyjne
                  nawet nie sa zainteresowane transmisja grand prix w zuzlu, co łatwo
                  wytlumaczyc, ze koszta transmisji nie zwrocilyby im sie z zyskow za reklamy,
                  poniewaz byla by zbyt niska ogladalnoosc).
                  Zrozumiem jesli jeszcze nie rozumiesz....ale bez odbioru.
                  Pozdrovka
                  • ragu Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 16:23
                    Jak byś dobrze się wczytał to byś zrozumiał o co mi chodzi. Ja o graniu a Ty o
                    sr.... Z góry przepraszam za ostry ton, ale ta sytuacja pasuje jak ulał do
                    tego powiedzonka. Przeczytaj post do którego odniosłem się pierwszy raz.
                    Mam nadzieję, że zrozumiesz... a jeśli nie to trudno. Starałem się.
                    Też bez odbioru.
                    • pjcygan Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 18:48
                      Ciesze sie, ze zainteresowanie i dyskusja na temat ilosci kibicow rozwija sie w
                      takim tempie.

Dla roziwazania tegoż przysłowiowego PATA, proponuje:

1. TAK KIBICOW PILKI W TOTALU JEST WIECEJ.
                      2. POLSKI ZUZEL W ODROZNIENIU OD PILKI JEST W SIWATOWEJ EKSTRALIDZE.

Powodzenia,

P.S. REDAKCJO, co ty na pierwotna propozycje?
                    • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 19:05
                      Pisze mam nadzieje ze ostatni raz. Chcialem zaznaczyc ze dobrze cie
                      zrozumiem....tak mi sie wydaje przynajmniej. Na 100% jestem pewien jednak ze
                      zrozumialem to tak jak napisales (moze miales co innego na mysli niz napisales)
                      Jednak z Twoje wypowiedzi, cytuje: "Liczba kibicow zdecydowanie wieksza..."
                      jasno wynika ze miales na mysli liczbe sympatykow tego sportu, poniewaz to do
                      nich jest skierowana gra pilkarzyki, a nie tylko do kibicow ekstraklasy
                      chodzacych na mecze (zaweziles bardzo ta grupe, z prostej kalkulacji wynika ze
                      jesli na mecze ekstraklasy chodzi przecietnie 45 tys osob, mozna podzielic
                      przez 10 (biorac pod uwage ze statystycznie co 10ty polak uzywa internetu) i
                      mnoznac to razy 5( poniewaz kady wg regulaminu moze posiadac 5 druzyn) daje mi
                      wynik 22.5 tys druzyn w pilkarzykach. Z tego co wiem liczba ta jest zaledwie
                      1/3 juz istniejacych druzynek :P:P:P. Nie wiem po co ta zbedna dyskusja tylko
                      bo...nawet kolega ktory jest autorem pierwszego postu przyznaje mi racje.
                      • boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 02.09.03, 19:13
                        To ze polski Zuzel jest w swiatowej ekstralidze to tez zaden argument....
                        poniewaz wszystko zalezy od popularnoci i zainteresowania ta gra i ta
                        dyscyplina sportu. Zimowa gra w malysza takze sie juz cieszyla mniejsza
                        popularnoscia...
                        Dla porownania dodam ze w swiatowej ekstralidze sa nasi lekkoatleci, nasze
                        florecistki, pingopongisci. jestesmy tez mistrzami swiata w szybowcach i
                        calkiem niezli w hokeju na trawie ;P
                        • pjcygan Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 03.09.03, 15:29
                          Strasznie jestes rozgadany chlopie.

Biorac pod uwage liczbe ludnosci w Polsce, historie polskiej pilki itp. itd.
                          smiem stwierdzic, ze polski kibic jest naiwny i wytrwaly ... Powinnismy byc
                          przynajmniej przed USA w rankingu, a ...

Najwiekszy sport, najwieksza liga, naj i naj...

Spoko, tylko efektow brak. I jeszcze jedno, propozycja gry opartej na Zuzlu
                          pierwotnie wyszla z teorii prostoty "rozliczen", ktoremu poswiecacie tyle
                          swojej cennej uwagi na tym forum. A liczba kibicow "oczarowanych" polska pilka
                          drugorzedna sprawa.

Pzdr

PS Jezeli juz poslugujemy sie statystykami, to zapoznaj sie prosze ze
                          statystycznym wyksztalceniem uzytkownikow internetu oraz statystycznym
                          wyksztalceniem kibola.

• boixos Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 03.09.03, 17:08
                            Kilka cennych uwag do twojego postu.
                            1. USA jest przed nami w rankingu , nie dlatego ze prezentuja wyzszy poziom
                            (choc nie ukrywam ze moze tak byc). Na pozycje w rankingu fifa sklada sie wiele
                            skladowych. I bardzo duza role odgrywa infrastruktura i zaplecze finansowe.
                            Niestety Polska nie nalzey do najbogatszych krajow.
                            2. Musze ci powiedziec ze ilosc kibicow i zainteresowanych ta gra odgrywa
                            pierwszorzedna role (a nie jak napisales drugorzedna). Zapewniam Cie ze
                            redakcja nie wydalaby tej gry gdyby nie duze zainteresowanie. Sponsorzy tez nie
                            sa zainteresowani fundowaniem nagrod za darmo(choc moze sie wam tak wydaje).
                            Poza tym gra im jest bardziej skomplikowana pod wzgledem mozliwosci zmian
                            strategi tym jest ciekawsza. Jestem nawet za wiekszym rozbudowaniem systemu
                            punktowego.
                            3. Z tym wyksztalceniem zapewne chodzilo ci o to (wierze ze nie chciales
                            obrazic kibola pilki noznej) ze statystycznie korzystaja mniej z internetu bo
                            oni sa jeszcze w erze kamienia łupanego i nie wiedza co to komputer. Ze to sami
                            zule i huligani...i nie interesuja ich nowe technologie tylko patrza gdzie tu
                            komu wpiedrdolic (chociaz patrzac na to z drugiej strony to komure ma kazdy:)))
                            W takim razie jesli korzysta z internetu co 20 sty => 45tys /20 * 5 =11.250
                            Liczba ta jest wynikiem malej symulacji przeprowadzonej przeze mnie i jest to
                            ilosc kont zalozonych w pilkarzykach przy zalozeniu ze w grze uczestnicza tylko
                            kibice ekstraklsy (co sugerowal we wczesniejszych postach Prezes ragu)
                            Pozdrawiam.
                            • pjcygan Re: NOWA GRA - ŻUŻEL 06.09.03, 13:20
                              Dizeki redakcjo za odpowiedz.

11.250 : przez ilosc "klonow" ;> (nie bede sie staral nawet szacowac, ze
                              wzgledu na dosyc rozbudowana dyskusje na forum)- wynik bedzie mizerny

oraz sposob treningu, ktory wplywa na liczn\be graczy w ligach tzw. "pierwszej
                              wody" itp. itd. zwiazane z wyszkoleniem, mentalnoscia i strategia - do ktorych
                              nie potrzeba fortuny

dalej nie polemizuje,
                              pzdr i zycze wygranej + potwierdzenia samozachwytu w wynikach polskiej pilki i
                              stadionow, na ktore nie chadza sie rodzinami jak np. na zuzel i inne
                              niepotrzebne dyscypliny. papapapapa
      • redakcja Niestety, nie przewidujemy na razie takiej gry 04.09.03, 10:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka