Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!!

IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 21:08
    W komfortowej sytuacji znajdą się kibice mieszkający w południowej części
    kraju. Wszystkie 64 mecze piłkarskich mistrzostw świata w Korei Południowej i
    Japonii będzie bowiem transmitować program II Telewizji Czeskiej. Ponieważ jest
    to kanał publiczny, nie ma możliwości, by stacja nadawała program kodowany.
    Sygnał czeskiej "dwójki" dociera m.in. do Katowic, Krakowa i Wrocławia.
    Szczegółowy program transmisji będzie znany po zakończeniu zimowych igrzysk
    olimpijskich - poinformowano "Gazetę" w redakcji sportowej Telewizji Czeskiej.

:)))))))))))))))))))
    Obserwuj wątek
      • znawca Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 03.01.02, 08:28
        Najlepiej na krzywy ryj, co?
        Nie zapłacić, a skorzystać. Mentalność złodzieja.
        • Gość: zibi Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.ltl.pl 03.01.02, 09:47
          Znawca, spadaj , Twoje morale jest bardzo chore, a samoocena w stanie null.
          I bardzo daleko Ci do Znawcy Prawdziwego. Koniec
        • Gość: obi. Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: 10.129.131.* 03.01.02, 10:47
          znawca napisał(a):

> Najlepiej na krzywy ryj, co?
          > Nie zapłacić, a skorzystać. Mentalność złodzieja.

Zakładam, że gdybyś mieszkał pod czeską granicą, za wszelką cenę chciałbyś kupić
          dekoder Polsatu, żeby tylko koniecznie zapłacić.

Zgłoś się do profesora Belki, on też uważa, że ludzie, którzy działają we własnym
          interesie, to złodzieje. Będziecie mieli o czym pogadać.

• znawca Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 03.01.02, 11:00
            Gość portalu: obi. napisał(a):
            > Zgłoś się do profesora Belki, on też uważa, że ludzie, którzy działają we własn
            > ym
            > interesie, to złodzieje. Będziecie mieli o czym pogadać.

Nie generalizuj człowieku, tylko pomyśl o konkretnych przypadkach.
            Złodziej działa we własnym interesie, gdy idzie kraść. Podobnie gwałciciel,
            morderca, dealer.
            Dalej uważam, że jest złodziejstwem brać za darmo coś, co ci się nie należy (nie
            płacisz za oglądanie czeskiej telewizji). Zgodnie z prawem powinieneś płacić.
            • Gość: obi. Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: 10.129.131.* 03.01.02, 14:20
              znawca napisał(a):

> Dalej uważam, że jest złodziejstwem brać za darmo coś, co ci się nie należy (ni
              > e
              > płacisz za oglądanie czeskiej telewizji). Zgodnie z prawem powinieneś płacić.

Mam kumpla Anglika, pracuje w ambasadzie UK. Ponieważ interesuję się ligą
              angielską (obaj kibicujemy tej samej drużynie), czasem wpadam do ambasady na mecz
              i kufelek ale'a. Mecze lecą ze SkySportu, zgodnie z twoją wizją prawa jestem więc
              złodziejem - oglądając Premiership "na krzywy ryj" okradam przecież Canal+
              (którego jestem notabene abonentem, ale załóżmy, że nie jestem). Przecież to
              paranoja.

A gdybym wyjechał do Czech na wakacje, też miałbym targać ze sobą dekoder?

I odpowiedz na pytanie: czy gdybyś mieszkał przy granicy i miał w telewizorze
              czeską TV jak żyletka, kupiłbyś dekoder Polsatu, byleby tylko zapłacić i w swoim
              pojęciu być w porządku?
            • heniek Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 03.01.02, 16:26

> Nie generalizuj człowieku, tylko pomyśl o konkretnych przypadkach.
              > Złodziej działa we własnym interesie, gdy idzie kraść. Podobnie gwałciciel,
              > morderca, dealer.
              > Dalej uważam, że jest złodziejstwem brać za darmo coś, co ci się nie należy(nie
              > płacisz za oglądanie czeskiej telewizji). Zgodnie z prawem powinieneś płacić.

Tylko dlatego, że jestem człowiekiem tolerancyjnym, napiszę:
              "Nie ośmieszaj się człowieku."

• Gość: volsung Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.officedepot.com.pl 03.01.02, 18:00
                MŚ w telewizji czeskiej !!! super!! i nie trzeba będzie słuchać Darka
                Szpakowskiego!!!
                • Gość: plastic Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.02, 18:06
                  Do ZNAWCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  WIESZ CO "PRZYJACIELU" !
                  WYP*********** STAD , BO WKUR***** ZBYT WIELU LUDZI !!!!!!!!!!!!

POZDRO DLA WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!! KTORZY NIE TRAWIA ZNAWCY I PARU INNYCH ...,
                  TEMU PODOBNYCH TYPOW !!!!!!!!!!
                • aztech Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 04.01.02, 19:12
                  Gość portalu: volsung napisał(a):

> MŚ w telewizji czeskiej !!! super!! i nie trzeba będzie słuchać Darka
                  > Szpakowskiego!!!

Wszystko spoko - też będę patrzył... ale czeskiego nie przeżyję.. wyłączam głos
                  (zresztą tak jak to robie przy polskich komentatorach).
                  Czeska televize uvadi porzad pod titulem Kopana a Mistrzastvi Sveta 2002 w Korei
                  i Japonsku. W hlavnich rolach: Polska reprezentace w kopanej...
            • Gość: Reporter Kradziez ? IP: *.utfors.se 04.01.02, 01:53
              >Dalej uważam, że jest złodziejstwem brać za darmo coś, co ci się nie należy
              >(nie płacisz za oglądanie czeskiej telewizji).
              >Zgodnie z prawem powinieneś płacić.

Niestety nie. Jesli mieszkasz w Czechach to tak, powinienes placic (jesli Czesi
              maja taki sam system abonamentowy jak TVP) . Jesli mieszkasz w Polsce to
              powinienes placic za telewizje polska (TVP). Natomiast jesli Czesi puszczaja swoj
              sygnal i on dochodzi do Polski to Czechow sprawa ten sygnal ograniczyc. Widac im
              to nie przeszkadza a poza tym to by ich zbyt drogo kosztowalo ekranowac swoj
              sygnal tak aby nie dotarl do Polski.
              Poza tym sprawa sie wyrownuje. W zamian Czesi mieszkajacy blisko Polski ogladaja
              TVP, za darmo, i TVP nie moze zadac od nich oplaty za abonament.
              Natomiast przechwycenie sygnalu i danie go przez kablowke albo satelite/Canal+ ,
              tak jak ktos sugerowal to jest KRADZIEZ (= dalsze rozprowadzanie sygnalu bez
              zezwolenia).
              Na to powinno miec sie zezwolenie od wlasciciela sygnalu (tak jak Polsat powinien
              miec zezwolenie od TVP na rozprowadzanie TVP przez swojego satelite/dekoder).
              Czy takie zezwolenie jest za 'darmo' czy nie to sprawa do uzgodnienia miedzy
              zainteresowanymi stronami.
              Czesi kupujac prawa do transmisji nie moga tego sprzedac dalej i moga dawac tylko
              droga przyziemna, podejrzewam. To ze ziemia jest okragla zalatwia ograniczony
              zasieg sygnalu, a ze on troche 'wycieka' to jest przez kontrahentow akceptowane.

• Gość: stepan Re: Kradziez ? IP: 10.10.99.* 04.01.02, 17:31
                Zgadzam się w 10000000%

WARTO PRZECZYTAĆ TO I ZACZĄĆ DZIAŁAĆ:
                Zwracam się z gorącym apelem do wszystkich kibiców: zacznijmy lobbować
                transmisje z MŚ'2002 w pubach !!! Wystarczy jeden dekoder - o zyskach pubów
                nie będę wspominał - wprawdzie pora nieciekawa (12-14.00), ale i tak mamy
                przecież pracujących o różnych godzinach (ja sam), uczniów, studentów i -
                niestety - bezrobotnych. Stwórzmy piękny, tani i łatwodostępny spektakl dla
                prawdziwych fanów futbolu.
            • znawca Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 04.01.02, 11:05
              Przepraszam zagalopowałem się. Ten tekst był głupi.
              Spadek formy. Każdemu się zdarza.
              Jeszcze raz przepraszam.
        • Gość: stone1 Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 04.01.02, 02:01
          Tu już nie chodzi o to czy sie kogos okrada czy nie ale o cos o wiele bardziej
          ogólnego.Transmisje telewizyjne i radiowe z pewnych wydarzeń sportowych,
          kulturalnych czy politycznych ktore dla bardzo duzej czesci spolecznstwa są
          czymś zdecydowanie wykraczajacym poza zwykłą rozrywke, wydarzeń które łącza,
          jednoczą na pewnej patriotycznej plaszczyznie kupe Polaków nie mogą byc moim
          zdaniem przedmiotem zwyklego obrotu wolnorynkowego.I to wcale nie stoi w
          sprzecznosci do ogólnie pojmowanego liberalizmu w gospodarce ktorego notabene
          jestem gorącym oredownikiem.Bo mowimy tutaj o sytuacjach absolutnie wyjątkowych
          ktorych nie uwzględnienie w imie bezwzglednego przestrzegania zasad wolnego
          rynku przynosi dokladnie odwrotny skutek czyli zniechecenie dużej częsci
          spoleczenstwa szczególnie tej mniej wyksztalconej do wolnosci gosp czy w ogóle
          liberalizmu a to juz jest szczegolnie w sytuacji biednego zacofanego nauczonego
          przez lata komuny roszczeniowejpostawy do panstwa spoleczenstwa woda na mlyn
          wszystkich antyliberalnych środowisk w Polsce. mam pytanie czy ktos wyobraza
          sobie ze jakas kodowany polsat wykupuje sobie wylącznosc na transmitowanie np
          wizyty Papieza w Polsce. no przeciez jest wolny rynek wiec jesli sie panu
          bezrobotnemu, czy pani emerytce z glodową rentą nie chce wylozyc 900 pln to
          sorry ale nas to gówno obchodzi.i nie jest to przyklad demagogiczny bo skala
          emocji, zainteresowania jaka bedzie towarzyszyc meczom reprezentacji Polski na
          mistrzostwach swiata bedzie porównywalna o ile nie wieksza niz ta związana z
          wizytą Papieza i co najwazniejsze oba powyzsze wydarzenia sa wspanialymi
          sposobami integracji Polakow czy zwiekszenia ich poczucia tozsamosci narodowej.
          • Gość: stone1 Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 04.01.02, 02:51
            Frustracja i kolejne rozczarowanie polskim panstwem jakie szczegolnie wsród
            najmniej zamoznych(bo to oni jak zwykle w takich wypadkach są najbardziej
            pokrzywdzeni)zrodzi brak mozliwosci ogladania tak waznego wydarzenia jakim bez
            wątpienia dla milionow Polakow bedą mecze naszej reprezentacji na mistrzostwach
            swiata, bedzie nieporownywalnie wiekszą stratą dla naszgo kraju niz kilka
            milionow $ ktore tv publiczna po odkupieniu praw od polsatu byc moze(choc to
            wcale nie takie pewne)by utracila. zresztą te kilka z 20 milionow $ ktore byc
            moze by sie nie zwrocily tv publicznej byloby i tak kroplą w morzu czę sto
            zupelnie chybionych wydatkow tego molocha(chociazby dotowanie w imie
            wypelniania misji tv publicznej filmow ktorych potem i tak nikt nie chce
            oglądac o wzruszeniach jakichkolwiek nie wspominajac a wtedy kierownictwo Tv ma
            pelną gębę frazesow że nie tylko oplacalnosc jest wazna ale misja).Otóż
            najwspanialszym sposobem wypelnienia swojej misji tv publicznej byloby( nawet
            nie do konca oplacalne)umozliwienie milionom Polakow przezycia wielkich
            uniesien i wzruszen (jakie zawsze towarzyszą takim wydarzeniom jak mecze
            reprezentacji na mistrzostwach swiata) w kanale ogolnodostepnym i bezplatnym.
        • Gość: magam Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.mech.pg.gda.pl 04.01.02, 11:00
          Większość z nas płaci abonament za używanie odbiornika telewizyjnego w Polsce.
          Nie płaci się za programy, a jedynie za używanie odbiornika (patrz: Ustawa). W
          związku z tym ogladam to co mój odbiornik pokazuje. Kradzież jest wtedy, gdy
          nie zgodnie z Ustawą odbieram ten sygnał. Jestem z Pomorza i zazdroszczę
          kolegom z południa, że będą oglądali mecze. Ale mam też nadzieję, że Szwedzi,
          Rosjanie bądź Litwini coś pokażą, bo u nas docierają tamte sygnały. I to nie
          jest kradzież. To Polsat musi dbać o swoje interesy, a nie ludzie wyłącząć
          swoje odbiorniki, gdy ktoś wchodzi z sygnałem na teren Polski.
        • aztech Re: Tyś chyba na mózg upadł 04.01.02, 19:08
          A co może mam wydac z kieszeni 700 zeta??? Człowieku! Poraz pierwszy od 16 lat
          Polska będzie grała na światowej imprezie a ja co nie będę mógł tego obejrzeć?
          Zagranicą jest to nie do pomyślenia!!! W Czechach prawa ma ogólniedostępna CT2,
          w Niemczech stacje kablowe (nie pamiętam czy ARD, ZDF czy SAT1), ale one są
          ogólnodostępne (w Niemczech każdy, tak tak KAŻDY ma kablówkę - wiem byłe
          widziałem). Tak samo jest w Holandii (mimo iż się nie zakwalifikowała) -
          wszystko jest za FRIKO. A w Polsce co - KASA,KASA,KASA. Kto jej nie ma nie
          patrzy!! I co mam to tak po prostu zostawić? NIGDY! BO TO ZWYKŁA PODPIERDUŁKA.
          POLSAT mówi, że będzie transmitował powtórki. Tak POWTÓRKI to naprawdę mocna
          strona POLSATU.
          To do zobaczenia..
          .. mistrzostw świata w CT2
          Mam to szczęście, że mieszkam blisko Czech
      • Gość: aero Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.02, 19:28
        Czesi sa normalni :) Ich repra nie gra, ale i tak pokazom kibicom swoim ta
        impreze. Na cale szczescie mieszkam we wrocq :)))
        • kubasa Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 03.01.02, 20:12
          Trzeba na Canalu+ wymusić bydali tę telewizję. CT! np. na kanlae 19!!! Wszyscy
          olewają dekodery Polsatu, każdy do kogo nie dociera czeska telewizja może
          zakupić porządny produkt! Ale czy to możliwe?

pozdr.
          • pc Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! 03.01.02, 20:41
            To chyba niemożliwe - czeska telewizja jest dostępna chyba jednak tylko
            drogą "naziemną". A jeśli nawet, to kibicom w Polsce to nic nie pomoże - C+
            tania nie jest... I wcale bym nie liczył na to, że Polszmat odkoduje mecze
            Polski - po telewizji która poczyniła tyle chybionych decyzji można się
            spodziewać najgorzego...

btw, pewna telewizja "na krzywy ryj" do niedawna pokazywała na swojej
            platformie programy, do których nie miała prawa. Nie zapłacić, a skorzystać.
            Mentalność złodzieja.
            • Gość: obi. Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: 10.129.131.* 03.01.02, 21:53
              pc napisał(a):

> btw, pewna telewizja "na krzywy ryj" do niedawna pokazywała na swojej
              > platformie programy, do których nie miała prawa. Nie zapłacić, a skorzystać.
              > Mentalność złodzieja.

Brawo, PC!

Pozdr

• Gość: bromden na krzywy ryj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.02, 22:14
        ciekawe, czy jakies polskie firmy wpadna na pomysl wykupienia reklam w czeskiej
        tv w czasie mistrzostw
        • znawca Re: na krzywy ryj 04.01.02, 11:07
          Przepraszam zagalopowałem się. Ten tekst był głupi.
          Spadek formy. Każdemu się zdarza.
          Jeszcze raz przepraszam.

• Gość: minoirer DLA KIBICÓW SPOZA ŚLĄSKA : CAŁA NADZIEJA W PUBACH IP: 10.10.99.* 04.01.02, 17:23
        Zwracam się z gorącym apelem do wszystkich kibiców: zacznijmy lobbować
        transmisje z MŚ'2002 w pubach !!! Wystarczy jeden dekoder - o zyskach pubów
        nie będę wspominał - wprawdzie pora nieciekawa (12-14.00), ale i tak mamy
        przecież pracujących o różnych godzinach (ja sam), uczniów, studentów i -
        niestety - bezrobotnych. Stwórzmy piękny, tani i łatwodostępny spektakl dla
        prawdziwych fanów futbolu.
      • Gość: Jur Re: Czesi będą transmitować all mecze MŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.01.02, 18:04
        Czy jest ktos z Krakowa, kto moze sie pochwalic odbiorem sygnalu czeskiej
        telewizji ct2?
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka