szymonsocha Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki 16.04.08, 16:09 Do odstrzału przed mistrzostwami: Kowalewski, Kokoszka, Pazdan, Majewski, Goliński, Piszczek, Saganowski, Janczyk... I nie brać Rogera! Ogólnie zgadzam się z wyborami Beenhakkera, ale brakuje mi w szerokiej kadrze Przemka Kaźmierczaka... W każdym razie mam nadzieję, że na EURO uda się nam osiągnąć jak najlepszy wynik :) zapraszam na mojego bloga o piłce - wokolpilki.blox.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunim Kazimierczaka nie szkoda, szkoda Sikory IP: *.171.115.50.crowley.pl 16.04.08, 18:01 Ja go w kilku meczach portugalskiej ligi widziałem i bardzo to było słabe. W ataku słabo (nie bardzo z nim grali), w obronie też bez jaja. żadna strata. Prawdziwą dla mnie stratą jest Sikora. W lidze rewelacyjny, zasłużył przynajmniej na szanse. Brożek, Zieńczuk czy Głowacki szanse dostali i dali duupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 16:10 ten pazdan to jakaś porażka jest... ;| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cz. Re: Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.aster.pl 17.04.08, 00:44 Nie tak bardzo, liznął już trochę doświadczenia, przeczytaj sobie artykuł o powodach przeciwko zabieraniu Guerreiro na Euro. A co do możliwości Pazdana, przeczytaj artykuł www.egospodarka.pl/28863,Pazdan-martonczyk,1,51,1.html Wystarczy pierwszy akapit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIAR Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: 82.196.42.* 16.04.08, 16:10 szkoda ze LEO Jelenia nie brał pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław xD Re: Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.chello.pl 16.04.08, 16:48 Może w 2090????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuz Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 16:55 Cholerny starzec. Jak na razie bronią go wyniki ale odejdzie jak wszyscy przed nim. Nie dał ani grama szansy Jeleniowi ale powoła beznadziejnego Rogera!!!! Jeszcze słabszego Dudkę!!! który jeszcze powinien odsiadywać zabicie człowieka!!! i dziwnego kopacza o nazwisku Piszczek. W nosie mam Euro bo tam nie będzie grała reprezentacja Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEDALIK Re: Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 17:06 SKANDAL SKANDAL PISZCZEK SKANDAL SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 16.04.08, 17:12 Domagając się zwolnienia Listkiewicza, ukręciliście bata na polską piłkę nożną! Bo to Listek powołał na trenera Leo i go obronił przed zarządem! Odejdzie Liste, odejdzie niedługo potem Leo barany. Jak się nie ma oleju w mózgu, a kibole i pismaki nie mają, to tak się to kończy. Ale spoko przyjdzie Marcinkiewicz i uzdrowia polską piłke nawiniaki cudaki buahhaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 17:16 najbardziej widac brak Dario Wdowczyka bez niego z grupy nie wyjdziemy na bank Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.kaczynski Re: Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki 16.04.08, 21:17 Wiesz, wytrzyj nosek, bo za bardzo brązowy się zrobił. Bez krytycyzmu w stosunku do Leo i jego decyzji to możesz źle skończyć oglądające mistrzostwa Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matwit Re: Gdzie jest Kazimierczak z Porto ? IP: *.173.8.39.tesatnet.pl 16.04.08, 17:37 Matusiak dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dluuux Re: Gdzie jest Kazimierczak z Porto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:06 w Porto, u siebie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.kaczynski Re: Gdzie jest Kazimierczak z Porto ? 16.04.08, 21:11 Nie "Kazimierczak" tylko Kaźmierczak. Też bym go widział w kadrze, przydałby się, jest najlepszym co Polska może zaproponować na środku pomocy, ale on gra bardzo niewiele lub wcale. Z jednej strony taka zasada trenera, ale z drugiej 4 wyjątki od tego zrobił (Fabiański, Kuszczak, Janczyk, Piszczek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matwit Beenhakker ogłosił kadrę, są niespodzianki IP: *.173.8.39.tesatnet.pl 16.04.08, 17:41 Leo gdzie ty masz oczy ? ? ? Ebi i Sikora szybcy i wściekli to by były kontry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Frankowski?? IP: 216.191.177.* 16.04.08, 17:43 Dziwi mnie ze Frankowski grajacy w Chicago Fire nie dostal wogule powolania (nawet na mecz vs US). Jego wzmocnienie gry pomaga druzynie ktura w ostatni weekend ponownie wygrala (tym razem na wyjezdzie) vs SJ. W 3 meczach ma 2 gole i jest w bardzo dobrej formie. Czyzby poziom MLS nie obchodzil PZPN? Szkoda bo bardzo dobry talent jest na koncu swojej kariery i ... Polskiej reprezentacji brakuje skutecznych napastnikow z jego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Synergia. IP: *.eranet.pl 16.04.08, 17:52 Nie wglebiajac sie w te wszystkie niuanse, z ktorymi bedzie musial powalczyc Leo i wylacznie tylko dla zabawy i z kibicowskiej gorliwosci zawezilabym ten sklad do najbardziej optymalnej 23 (jesli nie bedzie kontuzji) w taki sposob: Bramkarze (3): Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn). - Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce) Obrońcy (7): Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad). - Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) Pomocnicy (9): Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.). - Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze) Napastnicy (4): Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa). - Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld) A jesli chodzi o pierwszy sklad to ja bym to ulozyla tak: ofensywniejszy (P-L): KUSZCZAK (BORUC) ŻEWŁAKOW (BRONOWICKI) - BĄK - DUDKA (ŻEWŁAKOW) - WASILEWSKI BŁASZCZYKOWSKI - LEWANDOWSKI - MAJEWSKI(GARGUŁA/ MURAWSKI) - KZYNÓWEK ŻURAWSKI - SMOLAREK defensywniejszy(P-L): KUSZCZAK (BORUC) ŻEWŁAKOW - JACEK BĄK - ARKADIUSZ RADOMSKI - MARCIN WASILEWSKI JAKUB BŁASZCZYKOWSKI - LEWANDOWSKI - DUDKA - KRZYNÓWEK MACIEJ ŻURAWSKI - SMOLAREK Tez mi zal troche Bosackiego, bo ostatnio naprawde gra super, ale ma pecha - na srodek obrony juz jest 5 a moze byc i 6 sprawdzonych, doswiadczonych i zgranych zawodnikow. A na Euro trzeba mimo wszystko wziac do kazdej formacji i moze podformacji przynajmniej jednego mlokosa, zeby chociaz dotknal wielkiej pilki i pewnie lepiej by bylo na przyszlosc zeby pojechal Kokoszka - grywal juz sporo w kadrze Beenhakkera i dodatkowo w sumie niezle sie sprawdzil i tak pewnie ten dodatkowy srodkowy nie zagra ani minuty. Po bokach obrony zawezilabym sklad eliminujac Golanskiego i zostawiajac Bronowickiego, bo Golanski ma bardzo slaby sezon w Steaule. Ale caly czas mam watpliwosci, bo z Golanskim w zawezonej (kosztem Bronowickiego) kadrze jest jakas w miare sensowna alternatywa dla Wasilewskiego, ktory tez ostatnio coraz slabiej, z kolei po prawej Bronowickiego spokojnie mozna zastapic np Zewlakowem, ktory na prawej obronie czesto grywa w Olympiakosie i na EURO w ostatecznym rozrachunku moglby byc punktem nie wymagajacym korekt. W pomocy chyba jasne kto raczej wypadnie i bardzo bym chciala, zeby jako zdolny mlodziak pojechal Majewski i moze nawet zagral co nieco - po tym co pokazuje tej wiosny naprawde moze byc tajna bronia. A w ataku mysle, ze poza Zurawiem i Matusiakiem trzeba wziac Zahorskiego jako mlodego juz zaznajomionego kadra i Janczyka jako potencjalnie najwieksze mozliwe zaskoczenie dla przeciwnika na ostatnia zmiane. Wiem, ze wielu osobom brakuje Jelenia. Gdyby teraz gral w klubie tak jak dwa lata temu kiedy walczyl o kontrakt zagraniczny, a po podpisaniu kontraktu dalej traktowal kadre serio, to pewnie by byl na liscie Leo. Ale niestety w klubie wlasnie przechodzi syndrom drugiego sezonu, a poniewaz wczesniej zawiodl kadre wymawiajac sie kontuzjami, ale grajac i zdobywajac gole w lidze i pucharze UEFA, to jak ma mu teraz Leo zaufac dajmy na to jak Zurawskiemu i sprobowac pomoc wyjsc z dolka? Chyba na to o kilka miesiecy za pozno, a zdecydowal o tym sam Jelen swoim relatywizmem. Tez mi szkoda, ze nie gra tak jak w 2006, no ale gdzies musi byc linia selekcji. Juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc jak to wszystko pouklada Leo. Bedzie diabelnie ciezko wyjsc z grupy, ale wierze w tych ludzi - to najlepsze co jest w polskiej pilce i to nie tak bardzo ze wzgledu na indywidualne umiejetnosci, ale ze wzgledu na to jaki ci ludzie tworza zespol. Chyba kazdy widzi ze sumujac umiejetnosci indywidualne tych zawodnikow raczej nie powinnismy byc na EURO - a jestesmy - bo zadzialala synergia tej grupy. Super, ze Leo nie tej synergii zburzyl swoimi decyzjami. Tu jest cala moja nadzieja. Pozdrowienia dla innych typerow i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekumaty Re: Synergia. IP: *.icpnet.pl 16.04.08, 18:59 Koniec świata! Baba,co się zna na piłce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupe Re: Synergia. IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.08, 19:04 a co? zazdroscisz? Odpowiedz Link Zgłoś
brytyjka Re: Synergia. 16.04.08, 20:28 I to niejedna! A wiesz, że to nie Ziemia kręci się wokół Słońca, tylko Słońce okrąża Ziemię? ściskam :) bryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <majster> <> IP: *.multimo.gtsenergis.pl 16.04.08, 19:19 jeżeli to zroboł to pewnie słusznie zaufajmy mu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiastMen Roger???? IP: *.Pszczynska.osi.pl 16.04.08, 20:45 Nie rozumie decyzji trenera aby na listę rezerwowych wpisać zawodnika Legii:/ według mnie w naszej lidze jest wielu ciekawszych i lepszych zawodników niż Roger! po pierwsze zawodnicy na takiej imprezie powinni tworzyć kolektyw a Roger może tylko popsuć to wszystko! bo jak zawodnik który nigdy nie grał w reprezentacji i nawet jeszcze nie ma obywatelstwa może po kilku tygodniach zgrać sie dobrze z zespołem?? Nie może taka jest Prawda!!! My nie potrzebujemy obcokrajowców którzy nie maja miejsca w swojej reprezentacji i szuka innej by sie pokazać przed szerszą publicznością!!! Powtarzam mamy wielu utalentowanych piłkarzy lepiej na nich stawiać!! na jego pozycji z pewnością dałby se rade i może lepiej Jeleń, albo ktoś inny!!!! Kto sie ze mną zgadza proszę wpisujcie sie!!!! Pozdrowienia dla Kibiców reprezentacji i ukochanego PIASTA GLIWICE!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.kaczynski Subiektywna ocena 16.04.08, 20:54 Dziwna ta lista wg mnie. 8 napastników (z czego 3 nie gra), a Leo od dawna gra jednym, 3 ofensywnych pomocników (a zamiast nich drużynę będzie osłabiał Żurawski), 4 defensywnych pomocników (no to jeszcze rozumiem, bo Leo gra dwoma defensywnymi, ale kto jeszcze gra tak asekurancko?), brak zmiennika dla Krzynówka (złapie kontuzje i będzie wielki problem, a Rafał Grzelak lub Zieńczuk powinni mieć pewne miejsce na Euro), trzech prawych obrońców, a tylko jeden i to słaby lewy (jak jeszcze na lewej pomocy zagra Smolarek, to ta strona reprezentacji jest bezużyteczna - zero wrzutek i strzałów z narożnika pola karnego). Zamiast Radomskiego powinien jechać Bosacki (obaj wypadli z kadry przez kontuzję, obaj wrócili na boisko, ale Radomski pogrywa słabo w rezerwach Austrii Wiedeń, a Bosacki prezentuje dobry poziom w Lechu). Zamiast Wawrzyniaka - Lisowskiego. O Saganowskim, Piszczku i Janczyku nawet nie warto wspominać. Dobrze, że w drużynie znaleźli się Kokoszka, Majewski i Wichniarek (jedyny w tej chwili zawodnik, którzy może grać na pozycji wysuniętego napastnika). Brakuje mi w kadrze poza wymienionymi Bosackim, Lisowskim i Grzelakiem (albo Zieńczukiem) jeszcze Kaźmierczaka i Jelenia, ale oni nie grają regularnie z różnych powodów, więc można powiedzieć, że to jest usprawiedliwione, ale nie sprawdzenie nawet Sikory, Bieniuka, Łągiewki, Onyszki to błąd. (Bieniuk i Łągiewska co prawda bardziej powinni zostać sprawdzeni pod kontem następców Bąka, ale powinni już być sprawdzeni na przełomie roku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciddrinker bez rożnicy co do ligowców IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 23:08 Szczerze mówiąc dziwie się tym co jęczą ze nie ma tego i tego, w Polska na dzień dzisiejszy ma bardzo ograniczony potencjał, więc ten czy inny piłkarz zbytnio nic nie zmienia, prawda jest taka że większość zawodników z naszej Ekstraklasy jest chimeryczna często zdążają sie im mecze tragiczne, dzięki temu oglądając TV w weekendy nie widzę różnicy w poziomie między 1 ligą a 4 ligą jak idę oglądnąć mecz lokalnej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Jeszcze tylko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:39 ... prześwietlenie teczek przez IPN i mamy 23 gotowych do gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jeszcze tylko... IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.04.08, 03:57 Wroclawska prokuratura ma dowody w sprawach korupcyjnych dotyczacych polskij pilki odnosnie 1500 osob.Sa to nie tylko dzialacze, sedziowie, ale takze pilkarze o znanych nazwiskach. Czy trener ma wariant B gdy polowa kadry pojdzie do pierdla? Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar Gazeto Wyborcza zostawcie Beenhakkera w spokoju. 17.04.08, 09:58 To Beenhakker jest odpowiedzialny za reprezentacje a nie naczelny GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Beenhakker: Życzę miłej zabawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:58 Kowalewski, Janczyk, Kokoszka, Wichniarek, Majewski i Pazdan lepiej niech zostaną w domach po co mamy się pogrążać. Zobaczymy co zrobi nasz nowy rodak Roger. Heh! Odpowiedz Link Zgłoś
maciasgp aha... 18.04.08, 19:57 Ja mam nadzieje, że Wichniarek przekona Leo do siebie. To naprawdę może być nasz Joker. Jest on lisem pola karnego - no jasne, ale on już gra kilka lat w Niemczech i w sumie trochę wie jak sie powinno z nimi grać. To naprawdę może być strzał w 10! Jeśli chodzi o wysuniętego pomocnika, to ja jestem za Majewskim, ten chłopaka naprawdę jest dobry. Jeśli nie przerazi go ranga spotkania, to postraszy Niemców. A Żurawski niech gra napastnika wysuniętego, bo to on naprawdę potrafi. Obrona to Wasilewski/Golański Bąk Radomski Żewłakow. Skrzydła wiadomo, Ebi, Kuba, Jacek. Defensywni Lewy Z Dudką.Bramka Boruc. I z Niemcami wygrywamy, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś