Gość: khh IP: *.klc.vectranet.pl 17.04.08, 00:38 Od 10 lat powtarzam: tylko pluton ZOMO da im radę ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fpo Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.magma-net.pl 17.04.08, 01:08 ja w ogole nie rozumiem, dlaczego polskie prawo zajmuje sie korupcja w futbolu. przeciez mozna to z jednej strony scigac za przestepstwo skarbowe (ukrywanie dochodow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Policyjny Serwis Informacyjny : IP: *.mammothnetworks.com 17.04.08, 01:57 cwany polaczek potrafi,a kibice,ci niech sie wezma za uczciwa robote by im starczylo na bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 02:24 kibice w Polsce powinni sie zrzucic na Palestynczyka , wyslac go na zlazd 11 marca i troche rozerwac PZPN-owskie towarzystwo! Co z tego ze beda wybory skoro wybierac beda ci sami ludzie?! Drzewiecki ma nadzieje ze teren oczysci wladze PZPN-u, ale jak oni moga cos oczyscic skoro w nizszych ligach jest najwieksze szambo! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Ja wymiękam 17.04.08, 14:19 > kibice w Polsce powinni sie zrzucic na Palestynczyka >...wybierac beda ci sami ludzie?! Żarty żartami, ale realnie ja wymiękam bo sprawa jest beznadziejna. Tam wszyscy są zamieszani w korupcję i nawet zabicie ich wszystkich nie pomoże, bo "doły" też są skorumpowane, a zabicie "dołów" też nic nie zmieni. Tu trzeba by pytać jakiegoś socjocybernetyka, bo ja tu nie mam żadnego pomysłu jak to naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfan Jak mozna to g... ogladac? IP: *.range86-153.btcentralplus.com 17.04.08, 02:54 Jak mozna sie TYM emocjonowac? Banda naciagaczy, pseudosportowcow robi wokol siebie show i niezle z tego zyje. Ale to jest tak jak z mydlanymi operami: sa dla idiotow i debili! Zobaczcie, kto na te "mecze" chodzi? Przyjzyjcie sie tym twarzom... posluchajcie, co mowia ich usta... Gorylom i szympansom nalezy sie gleboki szacunek! A panowie "dzialacze"? No, coz? Dopoki beda nietykalni, dopoty beda sobie robic tzw. "jaja" ale to WY im na to pozwalacie i placicie im pensje, debile! WY, "kibice-idioci"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.hcz.com.pl 17.04.08, 07:23 co z tego że PZPN poda sę do dymisji nowe władze będą wybierać przedstawiciele okęgowych związków gdzie jest jeszcze większa korupcja ale nie za taką kasę to co się dzieje w klasach okęgowych i niżej to skandal znam byłych piłkarzy którzy grali kiedyś w I i II lidze i na koniec kariery byli grającymi trenerami i zrezygnowali bo nie było sensu przegrywać w nieuczciwej walce bo sędziowie za bagażnik mięsa (sponsorem klubu była akurat masarnia) drukowali mecze.Mieli ambicje bo ich nazwiska przyciągały młodzież na treningi ale w takiej sytuacji nie da się pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doni Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: 80.51.49.* 17.04.08, 08:28 żadnej taryfy ulgowej , ciąć do krwi . PZPN stracił mandat do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeczek Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 09:04 Panie Szarzało. Moim zdaniem to pan i panu podobni blogerzy nie macie pomysłu jak rozwiązać problem korupcji w Polsce i ku uciesze gawiedzi bezrefleksyjnie domagacie się by systematycznie dostarczano wam żer w postaci kolejnych degradacji. Wszystko wam jedno, że miejsce zdegradowanych zajmują inne kluby tak samo w korupcje zamieszane, które swą degradację mają jeszcze przed sobą i tylko z niepokojem nasłuchują czy za ich szwindle już się ktoś zabrał. Czy do pana nie dotarło jeszcze, że w Polsce w I, II, a pewnie i III lidze nie ma klubu, który w korupcji nie uczestniczył, gdyż takie były uwarunkowania w tej organizacji. Tymczasem propozycja zgłoszona przez Lewickiego ma jedną zaletę. Przy założeniu, że wszyscy w korupcji uczestniczyli, stawia wszystkich w jednym rzędzie i pozwala im w sportowej walce ustawić ranking polskich klubów. Może to nie zostało powiedziane, ale oczywistym wydaje się fakt, że po rozwiązaniu ligi, nie będzie już degradacji za przeszłe winy, prowadzące do awansu do niej. Propozycja Lewickiego to sposób na oczyszczenie polskiej piłki z następstw korupcji, jakim jest to, że w I lidze grają kluby, które zapewniły sobie w niej miejsce nie sportową walką, a układami. Po okresie przejściowym takiej sytuacji nie będzie. A za korupcję należy karać surowo OSOBY które w niej uczestniczyły. Zamiast się śmiać z propozycji innych warto się zastanowić do czego ma prowadzić to co pan lansuje (podejrzewam, że jedynym tego celem jest dostarczanie panu tematów do tworzenia swoich wątpliwej jakości wypocin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejKK Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.3s.pl 17.04.08, 10:03 Jestem za wypaleniem tego syfu gorącym żelazem ale jak widzę nie da się tego szybko dokonać. Dlatego uważam, że propozycja 32 drużyn nie jest najgłupsza ale do końca następnych rozgrywek trzeba to szambo do samego dna wyczyścić i degradować bez umiaru, żadnych tam kar finansowych, czy ujemnych punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Pomysł wcale nie głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 10:08 Nie będzie przyznawane mistzrostwo więc należy uznać, że będzie to 2 liga. Jeżeli dajmy na to klub x zajmie miejsce spadkowe i dodatkowo zostanie zdegradowany to siup go do IV ligi. Wszystkich zdegradowanych do III. Ci co się utrzymają + najlepsi z III ligi tworzą II. Jedynym problemem jest reorganizacja, która ma być po tym roku. Co z czterema klubami III ligi, które miały awansować do nowej I ligi (czyli starej II)? Powinny grać w tej reformującej dwugrupowej. Tak jak to już ktoś wcześniej napisał torpedowane są wszytskie pomysły, ale nie przeczytałem jeszcze w żadnej gazecie pomysłu rozwiązania tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexic Re: Pomysł wcale nie głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:15 Ci co tak strasznie krytykują ten pomysł, sami nie zaproponowali nic lepszego, nie zaproponowali w ogóle nic, tak jakby nic się nie stało. Ja uważam, że to wcale nie jest zła propozycja, ale powinna być trochę zmodyfikowana. 1. Kluby 1, 2 i 3 ligi występują z pzpn, tworzą nową organizację na bazie ekstraklasy s.a. i rejestrują ją w uefa. W nowym sezonie nie ma rozgrywek ligowych, natomiast jest puchar Polski, w którym grają wszystkie kluby, bez względu na ligę, w jakiej występowały. Można ewentualnie te rozgrywki poprowadzić w kilku małych podgrupach, tak jak chyba rok temu było. Na koniec ostatnia najlepsza 16-tka, stworzy nową 1, a drużyny 17-32 2 ligę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvo Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:50 11 x 2 idiotów lata po łące zwanej boiskiem w te i wewte a głupi motłoch zazwyczaj po podstawówce się cieszy i nabija im kase , powiem wiecej 11 x 2 lata w te i wewte a cwaniaki kasujuą kase , ktos robi zakłady a ktoś pekla ze smiechu widząc te ich obstawki . Podejrzewam , że mając wójka listka w rodzinie co by mi zdradził wyniki meczu zrobiłbym wiekszą kase jak Kulczyk z Krauzem razem wzięci.To jest jeden wielki szwindel ale bym go nie zabronił wszak głupich nie sieją , chcą to mają . I jeszcze jedno - gdzie to bydło nazywane przez siebie kibicami ma się wyszumieć - w teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeczek Re: Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:06 Ależ ty "intyligientny" jesteś. Dla ciebie to rozrywki wyższego rzędu. Ja wolę z motłochem, tylko nie lubię być oszukiwany. I zdziwiłbyś się mądralo z jakimi tytułami naukowymi są niektórzy kibice. Ale w twoim (prawdopodobnie) przypadku dyplom w kieszeni nie usuwa słomy z butów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.08, 01:12 Nie no sluchajcie doprowadziliscie do takiej atmosfery to trzeba zrobic teraz zmiane warty.Szybko mam nadzieje bezbolesnie,Listkiewicz jest niewinny,oczywiscie jest winny zaniedban itd ale nie korupcji.Chwala mu za to,bo jak dookola wszyscy smuca i szpanuja to trzeba naprawde byc uczciwym zeby sie nie wylamac.Tak wiec zmiana i jedziemy dalej.Niech troche Ci co tak bardzo chca tej zmiany w zwiazku z tym wezma troche odpowiedzialnosci na siebie bo jak to bedzie niewypal to niech przestana w koncu szczekac i psuc atmosfere ok??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalosz Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.olsztyn.mm.pl 20.04.08, 13:31 Już większego rechotu historii nie mogło być. Oto były milicjant, kadrowy pracownik klubu milicyjnego w Szczytnie, majacy tyle brudu za paznokcjami, że można byłoby z niego niezły areał stworzyć, staje się ręką opatrzności, mającą ratować PZPN. Wstyd, zażenowanie, rozpacz, złość, wściekłość. Ten człowiek powinień uchryć się dwa km pod ziemą, gdyby miał cokolwiek honoru. A skąd jest nie tylko prezezem Warmińsko - Mazurskiego związku piłki nożnej, prezesem Warmińsko Mazurskiej Federacji Sportu, ale także jej etatowym pracownikiem.Należy dodać, że wraz z mającym zarzuty korupcyjne prezesem Ki członkiem Zarządu PZPN, Kazimierzem F. stworzył wraz z paroma drobnymi pijaczkami sitwę, która od lat rządzi i dzieli w sporcie olsztyńskim. I z tego co sie obserwuje, szybko to sie nie zmieni. Może by tak Gazeta Wyborcza zajęła się tak na poważnie tymi panami, działaczami. A tak na marginesie, beneficjentem łaskawości Prezydenta Olsztyna J.Cz. Małkowskiego była firma w której jedno z naczelnych stanowisk zajmuje były prezes Kazimerz F. Wątek bardzo ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemirek Jak PZPN korupcję zlikwiduje IP: *.dzi.vectranet.pl 20.04.08, 22:29 Ja myślę, że aby uniknąć problemu korupcji, powinno się jak najszybciej wprowadzić sędziego technicznego siedzącego przy monitorze, który jest w ciągłym kontakcie z głównym arbitrem i jeżeli tylko zauważy, że decyzja głównego jest nie słuszna, powinien natychmiast interweniować. Jeżeli główny upiera się przy swojej decyzji, powinien po meczu zostać bardzo surowo ukarany. ITD. Dzisiaj jest to technicznie możliwe i tylko dziwię się, dlaczego już dawno tego nie wprowadzili, nawet na skalę światową. Nasuwa się jeden wniosek, nie było by możliwości kombinowania, w związku z tym cały świat jest umoczony w korupcji. Mam pytanie dlaczego w np. TV nikt o tym nie mówi? Robi się szum wkoło korupcji, szuka winnych itp. a tak naprawdę oligarchom zależy aby furtka była zawsze otwarta i można było "zarabiać" duże pieniądze. Bardzo bym chciał, aby to w Polsce, w pierwszym kraju na świecie, wprowadzono "kontrolę" na boisku i byłoby to wielkim atutem dla nas, jako organizatorów Euro 2012. Zaistnielibyśmy na kartach historii. Tylko, czy znajdzie się ktoś, kto będzie promotorem tego rozwiązania? Wystarczy zrobić program np. gorąca linia (aby mieli głos zwykli ludzie i kibice) na temat "jak rozwiązać problem korupcji w przyszłości?" a sami zobaczycie jakie są ciekawe rozwiązania. A tu w żadnej TV takiego programu nie widziałem. Zaprasza się działaczy PZPN, polityków i co chcecie usłyszeć? To nie ma sensu. A może TV też ... Chciałbym usłyszeć wkrótce opinie w TV "zwykłych ludzi" To tacy mają najczęściej bardzo ciekawe pomysły (nawet polityczno-gospodarcze). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sxa Panie Jacku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:34 Nie mógł by Pan zrobić coś dla "gazety"?:) Chodzi mi o ta, żeby tego polskiego "Bambo" Rafała S. wygryźć... Ma pan zadatki na profesjonalistę, pliss:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Panie Jacku... IP: 89.241.39.* 01.05.08, 20:17 Może o tym tu pogadamy ligamistrzów.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Panie Jacku... IP: *.mammothnetworks.com 05.05.08, 22:09 zeby tylko za ostatnie wypadki rasizmu WSZYSTKICH PRZYKLADNIE ukarali.bedziemy szczerze dziekowac PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś