Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Radwańscy w szampańskim nastroju. Polka faworyt...

IP: *.99.77.213.easy-com.pl 25.05.08, 19:02
    Dobry artykuł. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, pierwsze dwa mecze
    "Isia" powinna wygrać bez starty seta. W rundzie trzeciej może być już jednak
    różnie. Wiadomo.. Mecz z gospodynią na korcie centralnym. Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Luki Radwańscy w szampańskim nastroju. Polka faworyt.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 19:28
        Cóż... według mnie 1/8 bez większego problemu ;) A w 1/8 moze byc ciezko, bo
        Jankovic bardzo dobrze gra na kortach ziemnych... Pozyjemy, zobaczymy :P

agnieszkaradwanska.blox.pl
        • robertw18 Rozpracować p. Cornet. 25.05.08, 20:38
          Jeśli by wygrała z jakąś dobrą zawodniczką tylko raz, to by mógł być przypadek... Ale tak nie było.
          Pozdr.
      • uzman Radwańska - nigdy nie będziesz Polką! 25.05.08, 20:33
        Toskandla, żeona reprezentuję Polskę. Ledwo mówi po polsku. Nie zna
        najważniejszych faktów z historii naszej ojczyzny (np. oficerów
        średniego szczebla z bitwy pod Ostrołęką), ani 4. zwrotki naszego
        hymnu!
        • Gość: w1ktor Re: Radwańska - nigdy nie będziesz Polką! IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:24
          Polski ogół stoi na bardzo niskim poziomie rozwoju umysłowego [nie
          mylić z nauką czytania i pisania ], to pozostałość jak sądzę szkoły
          socjalistycznej [socjalistyczna urawniłowka nauczania], pisząc ogół
          mam na myśli statystycznego Polaka, tezę powyższą jak sadzę aż nadto
          uzasadniają wpisy na forach internetowych, niska kultura umysłowa
          promieniuje na wszystkie dziedziny życia w tym i na sport, Polacy
          jako ogół nie zasługują na taką zawodniczkę jak Agnieszka ale na
          szczęście zasługi nie mają z tym nic wspólnego. " W trzeciej rundzie
          mogłoby dojść do meczu z Alize Cornet (WTA 20), która uśmiecha się z
          okładki ostatniego kolorowego dodatku do "L'Equipe". Francuzi
          oszaleli na punkcie swojej 18-letniej rodaczki, odkąd doszła tydzień
          temu do finału w Rzymie i kreują ją na swój największy tenisowy
          talent" we Francji jak widać są inne standardy, polski kompleks
          niższości [statystycznego Polaka] nie dopuszcza nawet myśli aby
          Polka kiedykolwiek mogła być jedną z faworytek turnieju wielkiego
          szlema o zawiści i mściwości już nie będę wspominał widać ją na
          każdym kroku.
      • Gość: Sławek Radwańska faworytką Roland Garros ? Ha ha ha IP: *.jg.vectranet.pl 25.05.08, 20:37
        Kibicuję Radwańskiej i mam nadzieję ,że już niedługo będzie w 10 WTA. Jednak nie
        dajmy się zwariować !!! Radwańska nigdy nie będzie faworytką jakiegokolwiek
        turnieju wielkoszlemowego. Ma zbyt słaby serwis , zresztą generalnie jest zbyt
        słaba fizycznie. niezła technika. To fakt ale dzisiejszy tenis oparty jest na
        sile. I nic na to nie poradzimy. Pojedyncze zwycięstwa jak najbardziej.Ale
        wygranie takiego turnieju jak Roland Garros - myślę ,że to zawsze będą za
        wysokie progi dla " Isi "
      • Gość: Y_Sam Radwańscy w szampańskim nastroju. Polka faworyt.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:03
        Z tym tytułem to gruba przesada. Chodzi mi oczywiście o jego drugą część. Faworytką to Agnieszka będzie conajwyżej w 1 i 2 rundzie, w trzeciej szanse na awans radykalnie się zmniejszają (kariera Cornet przebiega podobnie do kariery A.Radwańskiej, z tym, że Francuzka w ostatnim czasie zrobiła o wiele większy postęp w rankingu). Natomiast Janković to - z całym szacunkiem dla naszej zawodniczki - póki co za wysokie progi...
        • Gość: arthur Re: Radwańscy w szampańskim nastroju. Polka fawor IP: *.rev.stofanet.dk 25.05.08, 21:07
          jeszcze wiekszej bzdury na tym forum nie czytalem

zycze jej powodzenia
      • Gość: wz Radwańscy w szampańskim nastroju. Polka faworyt.. IP: 82.160.150.* 25.05.08, 21:37
        Paru osób już to wyżej napisało, życzę Radwańskiej jak najlepiej ale 3 może 4
        runda to będzie maks. Przy dużym szczęściu może pokona kogoś niezłego ale tak
        się tym zmęczy że potem polegnie w następnej rundzie z kimś teoretycznie
        słabszym vide: Szarapowa i Peer oraz Kuzniecowa i Hantuchowa
      • Gość: Jędrzej Zaczyna sie dziennikarska hucpa IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:30
        Redaktorzy GW słabe mają pojęcie o tenisie, ale nadrabiają to egzaltacją i kreowaniem sensacji na siłę a bez umiaru. Pamiętam jak podczas AO niejaki qbi (czyzby kolejne pseudo p. Ciastonia?) dał artykuł zatytułowany "Świat oszalał na punkcie Radwańskiej". Było to tuż przed ćwierćfinałami, jakiś już czas po sensacyjnym zwycięstwie Agi nad Kuzniecową w trzeciej rundzie. Zajrzałem wówczas na strony internetowe turnieju oraz BBC, by przekonać się, w czym owo szaleństwo się przejawia. No i stwierdziłem, że ćwiercfinał Radwańska-Hantuchova jest JEDYNYM, o którym W OGÓLE SIĘ NIE PISZE! Świat tenisowy oczywiście dostrzegł i docenił sukces Agnieszki, ale potem szybko wrócił do tego, co interesuje go najbardziej, czyli do uznanych gwiazd. Takie tytuły to juz nie jest nawet dziennikarska przesada, to jest kreacja jakiejś pseudorzeczywistości.

Teraz jest nowy turniej wielkoszlemowy i nowa okazja do pajacowania. "Radwańska faworytką"... Ten sposób pisania być może zwiększa (do czasu) ilośc kliknięć w link do artykułu, ale równocześnie budzi irytację czytelników. Ta irytacja zamiast przeciw niepoważnemu autorowi kieruje się nieraz przeciw bogu ducha winnej zawodniczce. Zauważyłem, że po Australian Open radykalnie wzrosła liczba nieprzychylnych Agnieszce komentarzy na tym forum. Pojawiła się nowa kategoria uczestnika forum - "osobisty wróg" Agnieszki, czyli człowiek czujący nieustanną potrzebę dowodzenia, że Aga jest zawodniczka słabą, miernotą kreowaną na gwiazdę przez prasę. W zacietrzewieniu niektórzy posuwają się do osobistych wycieczek i zniewag pod jej adresem. Te niemądre i niekulturalne zachowania to reakcja na kabotyństwo różnych "qbich", negatyw ich równie niemądrej pisaniny. Nie mam nic a nic szacunku dla takiego dziennikarstwa.
        • Gość: w1ktor Re: Zaczyna sie dziennikarska hucpa IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:52
          pojęcie faworyt mieści w sobie oprócz bitych faworytek również
          możliwe niespodzianki i w tej kategorii faworytek jak najbardziej
          można już umieścić Agnieszkę, każda zawodniczka która wygrała
          turniej wielkiego szlema musiała kiedyś zacząć je wygrywać i wsród
          takich zwyciężczyń [pierwszy raz]znajdziemy zawodniczki które
          zaczynały turniej z niższej pozycji niż obecnie zajmuje Agnieszka,
          jeśli ktoś myśli o sukcesach to aby mieć szansę je osiągnąć musi
          mierzyć wysoko, tej prostej prawdy nie może pojąć polski ogół, gdyż
          głęboko zakorzeniony kompleks niższości mu na to nie pozwala
          • Gość: borek Safina... IP: *.l.pppool.de 25.05.08, 23:01
            ...wygra w tym roku.
            Jakie macie typy?
            • Gość: evvelinda Re: Safina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 23:23
              Gość portalu: borek napisał(a):

> ...wygra w tym roku.
              > Jakie macie typy?

Serena? ;)
          • Gość: Jędrzej faworyt IP: *.chello.pl 25.05.08, 23:17
            Gość portalu: w1ktor napisał(a):

> pojęcie faworyt mieści w sobie oprócz bitych faworytek również
            > możliwe niespodzianki...

Przepraszam, ale ta konstrukcja pachnie mi jakąś wewnętrzną sprzecznością. Jeśli zwycięstwo zawodnika jest niespodzianką, to znaczy, że NIE BYŁ on faworytem. Faworyt to z definicji ktoś, czyjego zwycięstwa się spodziewamy, za kogo bukmacherzy u progu turnieju oferują niskie stawki. Agnieszka Radwańska, Alizé Cornet i parę jeszcze innych dziewcząt to są młode wilczki, zawodniczki, które w niedalekiej przyszłości zapewne dołączą do grona faworytek wielkich tenisowych imprez, ale na razie jescze z pewnością tam nie należą.
            • Gość: w1ktor Re: faworyt IP: *.chello.pl 26.05.08, 09:47
              dla ścisłości też jestem przeciwnikiem pieniactwa, bunczuczności
              etc., też mnie razi słownictwo w którym ujawnia się brak szacunku
              dla pokonanego przeciwnika, uważam że megalomania i kompleks
              niższości to dwie strony tego samego medalu [ kompleks niższości
              skrywa się pod postacią megalomani czy bezmyślnego "bohaterstwa"],
              zdaję sobie sprawę jak cienka jest granica między wiarą w siebie czy
              pewnością siebie a pychą,zarozumialstwem czy samochwalstwem i jak
              trzeba uważać aby ją nie przekroczyć.
      • Gość: michalpopiel Re: Radwańscy w szampańskim nastroju. Polka fawor IP: 67.59.25.* 26.05.08, 01:46
        Lepiej niech trenuja, a nie pija szampana... A tak na marginesie to
        zawsze jak nasza cos wygra to od razu w oczach dziennikarzy staje
        sie faworytka.
        Mam nadzieje, ze Agnieszka mocno trenuje i nie czyta tego typu
        komentarzy
        • Gość: misio bzdury IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 26.05.08, 03:57
          przestan pic bo pie..zysz bzdury !
          Rydwanska to faworytka na wygranie w pierwszej rundzie .... no a
          potem dostanie w dupsko !
          • maksimum Radwanska jest bardzo ambitna i wejdzie do 10-tki. 26.05.08, 05:34
            Ma troche slaby serwis i troche slabo biega i potrzebny jej jest
            trening silowy.
            Jestem pewien,ze jej ojciec wie co robi.
      • Gość: Juziek Ciaston faworytem! IP: 78.41.24.* 26.05.08, 06:06
        Oj, Ciastoniu, Ciastoniu. Ty jestes moim faworytem wsrod pisarczykow
        gazetowych, mistrzow od szerzenia histerii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka