tepicpo Re: Parę dni temu płakałem 09.06.08, 21:52 Gość portalu: kocikoci napisał(a): > Sam jesteś żałosny. To co zrobił mąż Agaty zasługuje na najgłębszy szacunek. > Mieszanie tego z polityką - to jest właśnie debilizm. Postąpił jak człowiek > honoru, dobry mąż dzielnej kobiety. tak honoru ... chyba mu się z honorarium pomyliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Parę dni temu płakałem IP: 78.146.88.* 09.06.08, 22:20 Jak odrzucać to powinien totalnie - co z niego za facet, ze nie wychowa sam córki!!! Każdej sierocie takie stypendium!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Parę dni temu płakałem IP: 78.146.88.* 09.06.08, 22:23 Żal młodej dziewczyny...Moja koleżanka ze studiów też zmarła w tym wieku, wiele przeszła, ale nikt prócz garstki nie zapłalkał nad Ewą,ot życie Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Ten pan zachowal sie prostacko i glupio. 09.06.08, 21:57 Gość portalu: defetysta napisał(a): > no jasne, już nawet menele są w układzie i sPiSkują przeciwko > kaczkom. > myślałeś o leczeniu? spadaj na drzewo malpoludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Ten pan zachowal sie prostacko i glupio. IP: 78.146.88.* 09.06.08, 22:14 Ty lumpów przytulasz tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:16 tez bym nasrał na ten order od Kaczki teraz to musztarda po obiedzie Kaczyński weś sie łogarnij i nie wydurniaj sie z ta prezydentura bo ci pasuje jak ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi wielki szacunek panie Jacku IP: *.acn.waw.pl 09.06.08, 22:46 dla pana Żony za cale jej zycie i dla pana za przeciwstawienie sie robieniu na smierci pani Agat PRu palacu prezydenckiego .... brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zal Re: wielki szacunek panie Jacku IP: *.193.206.murka.net 09.06.08, 23:20 ale dlaczego wy wszystko upolityczniacie ?? co PiS a co PO ?? po prostu kaczynski nadal order zeby upodobac sobie media ze jaki to troskliwy Prezydent piszecie jaka Sw pamieci Agata byla dzielna i w ogole bez druzyny nie bylaby taka gwiazda a w zyciu osobistym nie odrozniala sie od zwyklego czlowieka kazdy ma w sobie odwage,odpowiedzialnosc itp: oraz kazdy z nas ma dylematy w sferze wyboru wiec dlaczego polowa z was mowi o niej o jakiejs postaci ktora sie przysluzyla Panstwu Polskiemu?? Dla mnie jedynym czlowiekiem ktory tyle zrobil dla polski byl jedynie Jan Paweł II to byl czlowiek wart wszelkich nagród. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Brawo Jacek! Niech się kurdupel nie promuje 09.06.08, 23:16 kosztem śmierci tej dzielnej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
malkonte Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej 09.06.08, 23:19 Prezydent przyznał Agacie Mróz ten Krzyż nie jako jakiś tam polityk Lech Kaczyński, ale jako Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej, dla zasłużonego polskiego sportowca, który wzmacniał obecność Polski w świecie. Odmowa przyjęcia Krzyża jest pomniejszaniem zasług Agaty Mróz. Szkoda, że mąż siatkarki nie zauważył, iż Krzyż przyznali Agacie Mróz (za pośrednictwem Prezydenta) Polacy, a nie jakiś tam uzurpator. W tym konflikcie muszę (choć niechętnie) stanąć po stronie Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zal Re: Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej IP: *.193.206.murka.net 09.06.08, 23:22 ale dlaczego wy wszystko upolityczniacie ?? co PiS a co PO ?? po prostu kaczynski nadal order zeby upodobac sobie media ze jaki to troskliwy Prezydent piszecie jaka Sw pamieci Agata byla dzielna i w ogole bez druzyny nie bylaby taka gwiazda a w zyciu osobistym nie odrozniala sie od zwyklego czlowieka kazdy ma w sobie odwage,odpowiedzialnosc itp: oraz kazdy z nas ma dylematy w sferze wyboru wiec dlaczego polowa z was mowi o niej o jakiejs postaci ktora sie przysluzyla Panstwu Polskiemu?? Dla mnie jedynym czlowiekiem ktory tyle zrobil dla polski byl jedynie Jan Paweł II to byl czlowiek wart wszelkich nagród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga05 Re: Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.06.08, 01:05 Kilka miesiecy temu umierajacemu mezowi krystyny Jandy - Klosinskiemu - wybitnemu kamerzyscie w ostaniej chwili, a moze juz po smierci tak samo presydent nadal order. Pani janda zachowala sie z klasa, a nie jak tensmarkacz, nie tylko order przyjela, ale w wielce kulturalny, z klasa, podziekowala glowie panstwa za to wyroznienie dla zmarlego meza. Ale na to trzeba miec klase i umiec odroznic szacunek dla glowy panswta , od gowniarstwa. Nawiasem mowiac P. Agata zasluzyla sobie na ten order tragiczna historia swojego zycia. gdyby tak ni stad, ni zowad dostala tekiemodznaczenie bedac zdrowa, to by bylo!!!! Sluszne pytanie a ze stypendium dla dziecka maz zrezygnowal? Nie nam oceniac jej dezyzje urodzenia dziecka, ale dopiera kosciol chce na niej zbic kapital polityczny. W jej sytuacji zdrowotnej urodzenie dziecka omal w 100% oznaczalo jej smierc. Czyli musiala sie liczyc z tym ile cierpienia przysporzy najblizszym, ze jej dziecko bedzie bez matki. Czy wiedzila tez jak sama wycierpi> najbardziej wstrzasnelo mnie informacja o tym, ze przez dwa miesiace po porodzie byla tak chora i slaba, ze nigdy nie miala dziecka na reku. Medycyna zna tysiace takich tragicznych (dla innych wspanialych) przypadkow. Chciala zaznac macierzynstwa i zaznala. Jej wybor. Najmniej martwie sie o jej meza, zostanie politykiem, a dziadkowie ze strony matki beda staczac z nim boje o kontakty z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej IP: *.dialog.net.pl 10.06.08, 07:50 Przestańcie oceniać człowieka pogrążonego w smutku. Zrobił jak zrobił. Może dobrze a może źle - nie nam to oceniać. Każdy ma inny punkt widzenia. Nieco zaskakująca decyzja z mojego punktu - ja bym nie zareagował w żaden sposób, ale on na pewno posiada inną wiedzę na ten temat. Może Agata także by odmówiła, a on o tym doskonale wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo przemadry maz (?) IP: *.dsl.okcyok.swbell.net 10.06.08, 06:16 > a jej mąż to przemądry facet. > kaczyński i jego puste ordery.. > eh Jej maz to.. szkoda gadac. Mial za zone smiertelnie chora kobiete, potrzebujaca pomocy, wyleczenia by bylo normalnie. Czytalem wywiad z Agata - ciaza ich zaskoczyla. Ciaza uniemozliwila, odlozyla na wiele miesiecy przeszczep, ktory mogl ja uratowac. Pozniej bylby czas na dziecko. Zero odpowiedzialnosc ze strony tego 'przemadrego faceta'. Teraz mamy dziewczynke polsierote, przemadrego faceta, ktory za kilka lat ulozy sobie nowe zycie i Agate, ktorej juz nie ma. Co do orderow - osobie powszechnie znanej, ktora dala swoim przykladem dowod sily charakteru, ktora warto by zaistniala w glowach wielu ludzi nalezy sie wlasnie takie spoleczne podkreslenie jej wartosci, poprzez odznaczenie. To wszystko. Jezeli ktos tego nie zauwaza a zauwaza tylko nielubianego przez siebie prezydenta to to jest niskie. Przykro mi, ze napisalem cierpkie slowa pod adresem meza, ktory przezywa tragedia. Ale taka jest wlasnie prawda i jezeli nie stanie sie twarza w twarz z prawda to nie nauczy sie nigdy niczego. Zal mi wszystkich uwiklanych w ta sprawe ludzi mimo, ze nie wszyscy sie w sprawie spisali jak nalezy. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: przemadry maz (?) IP: *.dialog.net.pl 10.06.08, 07:47 Ale zdaje się że w tym samym wywiadzie powiedziała, że ani się nie starali, ani nie bronili przed nią i ją samą potraktowali jak znak od Boga i tchnienie nadziei. Czy wy wszyscy ludzie na prawdę myślicie że jesteście tacy nieomylni i racjonalni, że wolno wam oceniać innych? Ciąża była poniekąd ich wyborem, gdyż się świadomie nie zabezpieczali. Zaskoczyła ich, gdyż prawdopodobieństwo zajścia Agaty w ciążę było statystycznie bardzo niewielkie. Przynajmniej wg lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita niemądry 10.06.08, 08:36 Nie, ale jeżeli zaniedbywanie własnego życia i zdrowia ma być powodem ogłoszenia błogosławioną, to coś jest chyba nie tak. Zdarzyło się i należy raczej współczuć, że musieli podejmować takie decyzje. Natomiast decyzja o niezabezpieczaniu się podczas tak poważnego leczenia i śmiertelnej choroby jest dla mnie raczej wyrazem beztroski i egoizmu, a nie czegoś wzniosłego. Ze strony męża wprost brakiem miłości do żony. Dlatego ogłaszanie jej świętą jest dla mnie niesmaczne.... Ale widocznie jest na to zapotrzebowanie w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: niemądry IP: *.dialog.net.pl 10.06.08, 09:08 Ja nie współczuję, a raczej podziwiam. To była przede wszystkim decyzja Agaty. Widać chciała. Życie bardzo ją doświadczyło pomimo tak młodego wieku, że chciała zaryzykować. Nie będę jej oceniać negatywnie za to. A że się zdarzyło, było również wynikiem decyzji - oni "się nie bronili przed ciążą". Skoro tak, to nie mów o braku miłości do żony. Też Jacek musiał być świadomy, że osoba którą kocha ponosi ryzyko. Nie oceniajmy ludzi pochopnie. A zwłaszcza wg swoich przekonań, bo nie jesteśmy nieomylni... Agata mówiła, że nauczyła się cieszyć chwilą, każdym dniem. Dziękowała Bogu za każdy przeżyty dzień. Może zamiast ustawiać innych wg siebie i sie kłócić, zajmijmy się sobą i nauczmy się lepiej żyć.. Żeby ta śmierć rzeczywiście nie poszła na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: niemądry 10.06.08, 09:25 Gość portalu: Roland napisał(a): Może > zamiast ustawiać innych wg siebie i sie kłócić, zajmijmy się sobą i nauczmy się > lepiej żyć.. Żeby ta śmierć rzeczywiście nie poszła na marne. Amen, bo widocznie inni nie cieszą się z życia i każdej chwili, tylko że tych chwil niektórzy mogliby mieć więcej gdyby podejmowali bardziej racjonalne decyzje. Leczenie białaczki to niesamowicie wyniszczająca organizm terapia, należy tylko mieć nadzieję, że nie miało to wpływu na życie dziecka. Może lepiej było poczekać, zaleczyć chorobę i wtedy się starać, przecież to była bardzo młoda kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: niemądry IP: *.dsl.okcyok.swbell.net 10.06.08, 16:44 oboje jakos tam macie racje (Roland i caperucita) ale zycie biegnie dalej. Wiem, ze z daleka wszystko wyglada inaczej niz kiedy jest sie w srodku to nie widzi sie najprostszych rzeczy. W sumie jest jak jest i bedzie jak bedzie. Jedynie patrzac z pozycji starszego czlowieka, bez emocji, uwazam, ze byly lepsze opcje. Szkoda, ze koszt jest tak duzy. To takie polskie, bohaterskie oddac latwo zycie i dorobic do tego wzniosla ideologie. Warto wiedziec, ze w innych krajach ocena bylaby inna a i stosunek spoleczny do tego wydarzenia zupelnie inny. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:02 Przyznawanie odznaczeń posmiertnie było i jest szeroko praktykowane w Polsce (i nie tylko). Nie jest to Order przyznawany z urzedu za kazdy złoty czy inny medal. Że nie zrobiono tego za życia? Cóż, sama Agata marzyła o tym , aby jeszcze móc zagrac (nie kończę kariery, zawieszam ją). Tak sie stało, że definitywny koniec jej kariery sportowej nastąpił w ostatnim dniu jej życia. Być może jej koleżanki z kadry otrzymaja takie odznaczenia za jakiś czas, po kolejnym sportowym osiagnięciu, lub kiedy bedą konczyc karierę sportową. Czy bardziej odpowiednie będzie odznaczenie jej czas jakis po śmierci, niż obecnie? Napewno nie! I bardzo nie podoba mi sie stwierdzenie że bardziej nalezy sie lekarzom. Nie umniejszając ich staraniom, to przecież jest to ich praca, ich chleb powszedni, ich obowiązek walki o zycie kazdej Agaty i kazdego Jacka. Oczywiście nie neguję: po latach ofiarnej pracy napewno bedzie im sie należał również order. I jeszcze jedna najbardziej przykra sprawa. To był pogrzeb, ostatnie pożegnanie. Jeżeli Agata Mróz Olszewska była taka osoba jak opisuja ja media, jaka widziałem na parkiecie, nie chciałaby stac sie przedmiotem rozgrywek politycznych. Cześć jej pamięci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslav A kto to jest Drzewiecki? że o nim tu wiecej IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.08, 23:12 Drzewieckiej tu wiecej niz zmarlej. Zenujace gazieto....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X7XAlexisX7X Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:39 w głebi duszy bardzo przezylam smierc Agaty... byla krolowa polskiej siatkowki:* Odpowiedz Link Zgłoś