Gość: mac IP: *.ghnet.pl 24.09.03, 22:33 Karwan woli grzac lawe bo zarabia na niej ok 10 razy wiecej niz Mila, ktory wcale nie ukrywa ze tez by to wolal. Niestety taka to juz mentalnosc naszych grajkow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spin Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: *.adrok.eu.org / 192.168.1.* 24.09.03, 22:52 Zawodnicy w polskiej lidze powinni zarabiać tyle co w niemieckiej ale pod warunkiem, że będą grać na takim samym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Głupota Groclinu IP: *.acn.pl / *.acn.pl 25.09.03, 00:05 1FCK Teplice 1:2 Masz na mysli taki poziom??? A może 1FCK to nie należy do niemieckiego poziomu piłki nożnej??? Uważam, że Groclin powinien wygrać 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinol Re: Głupota Groclinu IP: 217.153.119.* 25.09.03, 12:12 Po pierwsze to Herta jest lepsza od FCK, a po drugie i wazniejsze czeski futbol jest duzo lepszy niz nasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruk@gazeta.pl Bez populizmu p. Stec!!! IP: *.joint.eu.org 24.09.03, 23:00 Z całym szacunkiem dla zespołu z Grodziska, ale tak naprawdę to Herta zagrała katastrofalnie, prawie 70 minut na stojąco, bez pomysłu. Więc nie gloryfikuj wyniku 0:0 i nie porównuj Groclinu do Wisły sprzed sezonu szanowny p. Stec. Wystarczy popatrzeć na mecz z teoretycznie najsłabszym rywalem z wielkiej trójcy z jaką Wisła w tamtym sezonie toczyła potyczki, czyli Parme, aby stwierdzić, że Herta w obecnej formie nie dorównuję im nawet do pięt. Groclin zagrał tak jak umie najlepiej, natomiast berlińczycy chyba gorzej już nie potrafią. Ps. Pomimo, iż kibicuję Wiśle (mistrzowskiej) to i tak 3mam kciuki za Groclin. Niech awansują dalej i zbierają doświadczenie, które niewątpliwie im się przyda w grze z lepiej dysponowanymi rywalami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmrE Re: Bez populizmu p. Stec!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 23:14 Troche przesadzasz Herta jest bez formy to fakt, ale gra się tak jak przeciwnik pozwala a oni przez cały mecz nie wypracowali sobie sytuacji bramkowej z gry. Zgadzam się żę nie pora stawiać pomniki Groclinowi, ale trzeba przynać że widać w tej drużynie spory potencjał i spore rezerwy bo przecierz trudno powiedziec że zagrali mecz w którym im wszystko wychodziło ,czyli po prostu wychodzi na to że potrafią jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruk@gazeta.pl Re: Bez populizmu p. Stec!!! IP: *.joint.eu.org 24.09.03, 23:30 Tak jak napisałem w Ps'ie ;) życze Groclinowi jak najlepiej, tylko nie mogę się pogodzić z faktem, że p. Stec usilnie na każdym kroku próbuję zniszczyć niewątpliwie dobry start Wisły w zeszłorocznych pucharach. Porównanie gry na arenach zagranicznych Groclinu do Wisły jest bezpodstawne. Zdecydowanie za wcześnie na takie osądy. Grodziszczanie dopiero uczą się grać pod presją lepszych technicznie zawodników i co pokazał końcowy fragment meczu jeszcze mają przed sobą długą drogę do przebycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: Bez populizmu p. Stec!!! IP: *.osiedle.net.pl 25.09.03, 14:55 Ale gdzie jest powiedziane, że Stec porównuje grę Wisły do Groclinu? Oczywiście, że Wisła grała o niebo lepiej z o niebo lepszymi ale przecież jedyne co Stec daje nam do zrozumienia to to, że Groclin ma predyspozycje by stać się drugą Wisłą a nie, że już tą Wisła jest. I tak na marginesie: co by o Hercie nie mówić to jednak nie jest to Cementarnica Skopje czy inny syf więc bagatelizowanie dobrego wyniku i dobrej postawy jest równie złe jak ich gloryfikacja. A poza tym po meczach z Parmą (tak koniec końców to jednak zdecydowanie gorszych niż te z Schalke i Lazio na wyjazdach) też mało kto realnie sądził, że Wisła może coś w Uefie namieszać więc gloryfikowanie gloryfikowaniem ale pamiętajmy, że każdy sukces ma swój początek i może wczoraj byliśmy jego świadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan ZERO respektu dla Steca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 23:12 "Bo przyczyny upadłej już wielkości Wisły [...]" - coś się tak człowieku uwziął na swą bzdurną tezę. Weź już na wstrzymanie! Ciekaw jestem ile Ci płacą za takie bzdury. Co to w ogóle za analiza meczu ???? "To dziwne, że piłkarze Herthy, czyli piątej drużyny Bundesligi, bali się piłkarzy Groclinu" Przecież oni się nie bali - oni tylko po prostu grali beznadziejnie. Wszak z pewnością dostrzegły to nawet dzieci z zerówki - dzisiejsza Hertha to 10 % Schalke z poprzedniego sezonu. Nie zdziwię się jak po tym meczu posadę straci trener. W rewanżu może więc już nie być tak różowo :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigga Re: ZERO respektu dla Steca! IP: 145.228.32.* 25.09.03, 14:58 Jak mozna pisac o upadlej wielkosci ktorej to wielkosci w oglole nie bylo? Skonczyly sie wyniki i co mamy? Praca z mlodzieza caly czas beznadziejna, boiska treningowe kompromitacja, marketing na poziomie Polonii W-Wa, stadionu nie ma i nie pewnie nie bedzie. Oto co zbudowano w Wisle - trzy dobre mecze: Schalke Lazio na wyjazdach i Parma u siebie (przypominam ze do momentu puszczenia mega szmaty przez Freya Wisla grala kupe) w pucharach, wygrana w lidze. potem druzyna sie rozpada i nie ma zadnej trwalej wartosci ktora zostaje z okresu swietnosci. Kasperczak zawiodl choc to super trener i inteligentny czlowiek, wiec moze nowa koncepcja z murzynami mu sie sprawdzi. To co Wisla robi z mlodzieza jest skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichacz Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: *.zd.com.pl / 192.168.2.* 24.09.03, 23:42 bez przesady z zachwytami Panie Stec, to Herta miała 3 setki, a Groclin tylko jedną, i tylko dzięki Liberdzie i szczęściu mamy remis a nie porażkę 1:3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szon Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: *.krumme.TU-Berlin.DE 25.09.03, 00:18 Pilkarze Herty sie bali? Moim zadaniem mistrzowie z gorclinu wygladali jak przestraszeni, oddawali tylko pilke by przypadkiem nie musiec strzelac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 21:56 Szon, ty chyba widziałeś inny mecz, albo byłeś po kilku pifkach? Groclin wybijał piłki byle dalej? Coś ci się pomyliło - to akurat w czwartek robili Stolarczyk z Jopem. W środę Pawlak, Kriżanac, Sobolewski, Mila, Mynar, Sedlacek zagrywali do swoich kolegów, często z klepki. Nawet gdy rywal był obok - nie bali się takiej gry. I to właśnie było ładne dla oka kibica - za to Groclin był chwalony. I to doprowadzało też do kontrataków, gdzie Zając z Niedzielanem mogli pokazać swoją prędkość. Nie piałbym, że Groclin to następca potęgi Wisły. Cieszę się jednak, że mamy zespół, który może pokazać się bez wstydu w Europie. Gra ładnie i do tego ma wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmer Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: *.elartnet.pl 25.09.03, 02:02 smutno to przyznac ale Karwan sie skonczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjush Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: 212.160.141.* 25.09.03, 07:53 Gość portalu: mac napisał(a): > Karwan woli grzac lawe bo zarabia na niej ok 10 razy wiecej niz > Mila, ktory wcale nie ukrywa ze tez by to wolal. Niestety taka > to juz mentalnosc naszych grajkow... czlowieku a co ty sie dziwisz? z calym szacunkiem dla kibicow ale nie wiem czy tez bym nie wolal siedzac na lawie jakiegos klub bundesligi zarabiac kilkaktrotnie wiecej niz regularnie grajac w pilke w polskiej lidze za wielokrotnie mniejsze pieniadze. ok, spytasz gdzie sportowa zlosc, ambicje, mozliwosci rozwoju... no tak, zgadza sie ale wez tez pod uwage smutna rzeczywistosc - dopoki jestes mlodym chlopakiem bedacym na utrzymaniu rodzicow to ok, ale pozniej gdy sam zakladasz rodzine trzeba juz miec za co ja utrzymac i ambicja czesto odchodzi niestety na bok. pilkarz to zawod jak kazdy inny, nie powiesz mi chyba, ze taki informatyk, mechanik samochodowy czy chocby zwykla sprzataczka nie wolalaby wyjechac na zachod majac mozliwosc wielokrotnego pomnozenia swoja pensji? idealnym rozwiazaniem bylyby u nas zarobki zblizone do zachodnich ale oczywiscie nie za darmo, poziom sportowy zawodnikow, poziom ligi, zaplecza i wielu innych rowniez musialyby byc zblizone do tamtych. obawiam sie jednak, ze poki co nie wchodzi to w gre. smutne to ale chyba prawdziwe. inna sprawa, ze gdyby polskie kluby zaczely grac na europejskim poziomie to sponsorzy tez by sie znalezli a zarobki powiekszyly... no ale to tylko gdybanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnew Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: 217.153.8.* 25.09.03, 08:03 i niestety tu masz rację, ja też będąc inżynierem zarabiam w Polsce jakieś 2,5 euro za godzinę, a w Niemczech sprzedawca w sklepia zarabia 12 euro, chyba bym się przekwalifikował, tym bardziej, że odpowiedzialność dużo mniejsza, topiąc moje ambicje w pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Liczy się kasa.... IP: 217.153.68.* 25.09.03, 08:09 Wolałbym zarabiać miesięcznie równowartość 250 tys. PLN i siedzieć na ławce w dowolnym klubie nawet przez całą karierę, niż grać w Wiśle czy Groclinie (zdobywać mistrzostwo, grać w pucharach) za 40-50 tyś PLN. Po prostu to się nie kalkuluje. I nie opowiadajmy bajek, ze to szansa aby się wypromować i przejsć za jeszcze większe pieniądze. Bo kto przeszedł i do jakichż to potentatów ? Polscy zawodnicy wiedzą, że ich celem jest przejść na Zachód i grać (siedzieć na ławce) za 250 koła miesięcznie. Tylko to jest w zasiegu ich możliwości i tak tez postępuja. Odpowiedz Link Zgłoś
alfred10 G... prawda, nie kasa!!!! 25.09.03, 09:22 A ja bym wzial te 40 tys z pocalowaniem reki i nigdzie dupy nie ruszal. Gdybym mial grzac lawe to w Realu, Manchesterze, Juve itp., a nie w bardziej niz przecietnej Hertcie, Kaiserslautern, Bayerze itd. A jesli do tego mialbym zdobywac mistrzostwa Polski, grac w pucharach i byc gwiazda polskiej ligi... Mysle, ze Kryszal swietnie zrobil wracajac do Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: G... prawda, nie kasa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 02:54 I to się właśnie nazywa brak ambicji. Gdyby wszyscy piłkarze tak rozumowali, to graliby dalej w A klasie, bo tam o miejsce w składzie najłatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Rafał Stec: Respekt dla Groclinu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:01 Marjush napisał: czlowieku a co ty sie dziwisz? z calym szacunkiem dla kibicow ale nie wiem czy tez bym nie wolal siedzac na lawie jakiegos klub bundesligi zarabiac kilkaktrotnie wiecej niz regularnie grajac w pilke w polskiej lidze za wielokrotnie mniejsze pieniadze. ok, spytasz gdzie sportowa zlosc, ambicje, mozliwosci rozwoju... Słuchaj Marjush. Czy ty jesteś jednym z tych czerwono-białych krawatowców od Leppera? Bo jak tak, to z takim podejściem lepiej rzeczywiście jedź na zachód i tam zarabiaj lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiek no to juz przesada... 25.09.03, 10:15 Witam wszystkich kibicow! Po przeczytaniu tego artukulu szlag mnie trafia, wiec postanowilem cos napisac. Po pierwsze wiedzcie ze jestem kibicem Wisly Krakow, ale chcialbym zeby i Groclin zaszedl w pucharach daleko, bo to dobry zespol. Ale nie zdziwcie sie ze jak odpadniecie po meczu rewanzowym (czego Wam nie zycze) panowie Stec albo Bialonski zaczna grzmiec: Groclin to stracona szansa polskiej pilki! Groclin marnuje swoje talenty! Trener Radolsky do wylotu! i tak dalej Tak sie sklada ze Ci panowie juz pogrzebali Wisle... Pogrzebali reprezentacje... Moze kiedys przyjdzie kolej na Was... A ja sie tylko zastanawiam skad gazeta wybiórcza wziela tych owladnietych mania destrukcji polglowkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiMa Re: no to juz przesada... IP: 158.75.4.* 25.09.03, 13:34 > > Tak sie sklada ze Ci panowie juz pogrzebali Wisle... > Pogrzebali reprezentacje... > A ja sie tylko zastanawiam skad gazeta wybiórcza wziela tych owladnietych mania > destrukcji > polglowkow... POdpisuje sie rekami i nogami. Kiedys w Wyborczej mozna bylo poczytac o Sporcie. Dzis mozna przeczytac tylko opinie ww panow na temat tego jak bardzo pilkarze zle graja, trenerzy zle trenuja, wlasciciele zle zarzadzaja... Niedlugo pewnie bedziemy czytac jak Ci panowie by zrobili dobrze w pilce gdyby im dac szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: no to juz przesada... IP: *.osiedle.net.pl 25.09.03, 15:08 Skoro tak psioczycie na redaktorów to sami powiedzcie szczerze: co gra teraz reprezentacja i czy krytyka (nawet ta bardzo ostra) jest w jakikolwiek sposób przesadzona? A co do Wisły to przepraszam bardzo, ale stwierdzenia o upadku tego klubu głoszą wszem i wobec nie tylko redaktorzy GW. Jest to opinia dość często spotykana i jak najbardziej słuszna. Patrząc na to co Wisła pokazywała w poprzednim sezonie i co gra teraz określenia o przeminięciu potęgi wcale nie są przesadzone... ale jeśli już coś jest w tym sformułowaniu przesadzone to tylko to, że Wisła rzeczywiście była potęgą... bo potęgi mają to do siebie, że potrafią grać z najlepszymi dłużej niż przez jeden sezon. Ja rozumiem, że krytyka ukochanego klubu jest bolesna ale zwalanie złego stanu rzeczy na kogoś innego (a w szczególności na wszystkich 'pismaków') w niczym stanu rzeczy nie zmienia. A ten stan przedstawia się tak, że reprezentacja tylko dzięki wynikom innych drużyn ma nadal szansę na awans kuchennymi drzwiami z najsłabszej grupy eliminacyjnej ME a Wisła cofnęła się do realiów, w kórych taki syf jak NEC Nijmegen jest 'groźnym i dobrze wyszkolonym technicznie przeciwnikiem, z którym będzie się bardzo trudno grało'(niezbyt dokładny cytat z przedmeczowych wypowiedzi trenera Kasperczaka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonk Re: no to juz przesada... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:09 Gość portalu: PiMa napisał(a): > > > > Tak sie sklada ze Ci panowie juz pogrzebali Wisle... > > Pogrzebali reprezentacje... > > > A ja sie tylko zastanawiam skad gazeta wybiórcza wziela tych > owladnietych mania > > destrukcji > > polglowkow... > > POdpisuje sie rekami i nogami. Kiedys w Wyborczej mozna bylo > poczytac o Sporcie. Dzis mozna przeczytac tylko opinie ww panow > na temat tego jak bardzo pilkarze zle graja, trenerzy zle > trenuja, wlasciciele zle zarzadzaja... > Niedlugo pewnie bedziemy czytac jak Ci panowie by zrobili dobrze > w pilce gdyby im dac szanse. To zmieńcie źródło informacji i spierd... cie z tego portalu. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceloth Baletnice IP: *.icpnet.pl 25.09.03, 15:32 Na razie nie ma czym sie zachwycać. Zagrali jak baletnice, momentami ładnie, ale bez efektu, czyli 0. W rewanżu to może srogo się zemścić. Gdy straca 1 gola, będa musieli strzelić ich 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyskobol Dziwy pana Steca IP: *.tpinternet.pl 25.09.03, 19:37 To nie dziwne, że piłkarze Herthy, czyli piątej drużyny Bundesligi, bali się piłkarzy Groclinu. Bo Groclin to wicemistrz Polski, panie Stec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Rafał Stec-piłkarski spec IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.03, 02:48 No cóż,Stec ma pojęcie o piłce jak świnia o gwiazdach.W zeszłym sezonie podobał mi się artykuł w którym prorokował dlaczego Real Madryt wygra Champions League a nie zdobędzie mistrzostwa w Hiszpani. Większość jego artykułów to naiwny bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Panie Stec, po polsku mowi sie "szacunek" IP: 142.52.81.* 26.09.03, 02:50 Odpowiedz Link Zgłoś