Gość: Yumka IP: *.ists.pl 15.07.08, 11:03 Korty na Nadwislanie powinny zostać. Na zabudowie ich bloczydłem wszyscy zarobią poza tenisistami Fajne korty.... :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1 Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.forweb.pl 15.07.08, 11:04 Niestety kasa każdego otumani więc jak ktoś może nieźle zarobić, to nie będzie sobie zawracał dupy Agą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karokrk Jak nieznacie tematu pajace to się nie wypowiadajc IP: 89.174.218.* 15.07.08, 15:20 ie. Każdy prześciga się w ciupaniu krakusom,a nikt nie zna prawdziwego powodu czemu się nie zgodzili,a ja akurat znam i całkowicie popieram mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Jak nieznacie tematu pajace to się nie wypowi IP: *.telsat.wroc.pl 15.07.08, 15:32 A ja znam prawdziwszy powód od twojego, i się z tobą nie zgadzam, a popieram tamtych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karokrk Re: Jak nieznacie tematu pajace to się nie wypowi IP: 89.174.218.* 15.07.08, 15:36 kretynie, ja mieszkam na klinach ,a nie jestem pajacem ktory pisze ze wie zeby innym naciupać. Mój znajomy jest jednym z tych który się sprzeciwił i ma 100% racji. Chodzi nie o korty,bo kazdy popiera tą inicjatywe,tylko chodzi o dojazd,który chcą puścić przez wąską drogę wewnętrzną,ktora przy 20 mieszkańcach już jest ciezka do przejechania,a wyobraź sobie co bedzie jak wybudują korty. Powiedzieli ze jak zrobią dojazd od głownej drogi to bedzie elegancko,tylko ze inwestorowi żal wydawać kasy na działki zeby taki dojazd zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Chybadziewczyny zarobiły troche kasy 15.07.08, 15:58 to mogą sobie te korty kupić Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Centusie nie chcą darmowej reklamy miasta wolą 16.07.08, 05:37 płacić.Porąbało się w Krakówku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha aha czyli chodzi o to IP: *.range86-149.btcentralplus.com 15.07.08, 18:53 ze mieszkancy nie chca puscic dojazdu do kortów normalną drogą, tylko wolą opchąnc częsc swoich działek na drugą drogę i zarobic troche na sukcesie radwańskiej rozumiem i popieram wspólna lokalną inicjatywę Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem 15.07.08, 11:04 Agnieszka - zostaw ten burdel krakowski, jedź do USA albo Niemiec czy Szwajcarii. Na miejscu decydują debile. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem 15.07.08, 11:12 > Agnieszka - (...)jedź do USA albo Niemiec czy Szwajcarii lepiej do monaco boris becker, steffi graf i kubica juz tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Dlaczego mnie ta sytuacja nie dziwi.... IP: *.belf.cable.ntl.com 15.07.08, 12:17 Holdys chyba kiedys powiedzial takie madre zdanie - "Gdyby J. Hendrix urodzil sie w Polsce, to zaintersowalby sie nim tylko Marek Kotanski". I to sie zgadza. Potem sie dziwia ze nie ma w Polsce znanych sportowcow (co najwyzej WYJATKI, wlasnie Radwanska, Kubia lub Malysz), naukowcow, muzykow itd. Ale porozmawiaj z przecietnym Kowalskim to on ci wytkumaczy, ze Polacy to najlepiej wyksztalcony i najzdolniejszy narod na swiecie, a ten glupi zachod to sie wogole nie liczy, ze to sa sami debile, ktorzy nie wiedza gdzie jest Madagaskar na mapie... B Y L E J A K O S C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bennet Re: Dlaczego mnie ta sytuacja nie dziwi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:20 genialnie napisane, nic dodac nic ująć. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja Re: Dlaczego mnie ta sytuacja nie dziwi.... IP: *.chello.pl 15.07.08, 12:37 Gość portalu: bennet napisał(a): > genialnie napisane, nic dodac nic ująć. > Pozdrawiam serdecznie Dobrze, że przynajmniej w internecie jacyś geniusze się u nas objawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koham.mihnika panie Radwanski, zapraszamy do Sydney :{) IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 15.07.08, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP Re: Dlaczego mnie ta sytuacja nie dziwi.... IP: 80.185.183.* 15.07.08, 14:57 w POLSCE jest bardzo duzo NAUKOWCOW I...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.chello.pl 15.07.08, 13:17 bo tak to już jest w tym durnym kraju - najpierw ogrodzą się płotami, bramami, zainstalują kamery i zatrudnią ochronę; oczywiście jeden blok tego typu przy drugim... bo przeciez miejsce na boisko czy kort nie jest potrzebne... a potem psioczą, że nie ma u nas porządnych sportowców! a skąd mają być? gdzie mają trenować?... to samo jest np. w Warszawie z restauracjami, pubami i innymi tego typu przybytkami... każdy chciałby mieszkać w cichej dzielnicy... a że potem narzekają, że nudne to miasto i nie ma gdzie wyjść? no cóż, analiza przyczyn i skutków nie jest w tym narodzie najlepiej rozwinięta, jak wiadomo (przykłady nawet, a właściwie zwłaszcza w historii)... jak chcecie ciszy to się do lasu wyprowadźcie... ale zaraz... stamtąd trzeba byłoby ptaki wygonić, bo by za głośno śpiewały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Zapraszamy do Poznania na najpiekniejsze w Polsce IP: 83.238.194.* 15.07.08, 14:27 ..... korty OLIMPII Poznań. Przecież POZNAŃ stawia na SPORT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 11:05 Pani Helbin może wyjaśnię, że w prasie zagranicznej przy okazji tekstów o Radwańskiej bardzo często jest podawane, że pochodzi z Krakowa. i nie trzeba tu żadnego "pozycjonowania" (co za nowomowa...) a pan Hodas...cóż, na starość użyczył pewnej części ciała i to niestety nie całkiem na własny rachunek...na dodatek, puszczają mu nerwy...nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:29 helbin - ty prymitywna urzędniczko - zrób coś dla miasta, spakuj sie i wyjedz do mongolii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azamat bagatov Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:42 a czemu tak źle życzysz Mongolii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:51 wyszedlem z zalozenia ze jej glupota roztopi lody na biegunach i jeszcze nas zaleje, z syberii poucieka zwierzyna na jej widok - a szkoda by jej bylo - no to moze jak na stepach ja zostawia to straty zminimalizujemy. oczywiscie miasto powinno doplacic mongolom ktorzy znajduja sie w promieniu 400 km od niej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximilus Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.ferro.pl 15.07.08, 11:07 Wielka sensacja,jakby już nie było czym się zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: 195.117.118.* 15.07.08, 11:20 akurat to jest ciekawe i istotne i należy się tym zajmować, a że tacy idioci jak ty tego nie kumają to już twój problem, nie podoba się, nie czytaj i won Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Dokładnie, jest to wielka sensacja IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 11:41 kluby sportowe dzierżawią tereny należące do "miasta" czyli do nas wszystkich. To skandal, że są sprzedawane deweloperom + wspólnikom, którzy jako jedyni zarabiają na inwestycji. Nazywanie tych bloków "apartamentami" to nadużycie.Zobacz jak wygląda budowa obok Galerii Krakowskiej, najtańsza technologia, beton obity na zewnątrz jedną warstwą cegieł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kivok Re: Dokładnie, jest to wielka sensacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:44 mia; jakiej technologii się spodziewasz? Betonu sprężonego? zbrojonego włóknem węglowym? A wykończonego oblicówką z mahoniu specjalnie z Etiopii sprowadzanego? SBM wszędzie jest stosowany i nie wiem co w nim złego widzisz:) A z pierwszą częścią twojej wypowiedzi zgodzę się podpisując pięcioma łapkami. Kij w nerki deweloperom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Dokładnie, jest to wielka sensacja IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 15:12 Wkurza mnie wciskanie ludziom kitu, reklamowanie zwykłych, klitowatych, niskich mieszkań z małymi oknami jako "apartamenty" "SBM wszędzie jest stosowany i nie wiem co w nim złego widzisz:)" jest ok za 6-8 tys. za metr ale nie 15 czy 20 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mekeke Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.chello.pl 15.07.08, 11:07 Zapraszam do sopotu, mamy tu w prawdzie teraz maly problem z malym prezydentem ale burza minie wybierzemy nowego a Radwańscy bardziej niz nowy monciak dodadza splendoru naszej miescinie. Mamy tu wszystko czego potrzeba krakowance, sa korty, sa sklepy, ludzie fajni poza sezonem. Moze i ja bym wpadl pilki popodawac albo skoczyl bym po wode do sklepu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRW Zapraszamy do Poznania! IP: *.icpnet.pl 15.07.08, 11:21 Do Sopotu moze isc Ula, Agnieszke zapraszamy do Poznania, super korty na Golecinie, co roku Porsche Open z coraz mocniejsza obsada - jest gdzie trenowac. No i Wojciech Fibak tu, kilkaset metrow od kortu, czesto mieszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cerber Re: Zapraszamy do Poznania! IP: *.adsl.alicedsl.de 15.07.08, 11:24 Krakowiak do pyr i pazer z warszaffki nie pojedzie. Zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heimo Re: Zapraszamy do Poznania! IP: 62.29.248.* 15.07.08, 12:24 Wystarczy, że Geremkowi wypadło jechać koło Poznania... Lepiej jednak w Wa-wie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Zapraszamy do Wrocławia! IP: *.lanet.net.pl 15.07.08, 13:16 U nas korty się buduje, nie burzy :) Już teraz jest mnóstwo ośrodków z kortami. Zapraszamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.autocom.pl 15.07.08, 11:07 No to tylko tego brakowało, żeby miasto wybudowało za naszą kasę Radwańskim kort do trenowania bo "zabiorą zabawki z tej piaskownicy". Robią dużą kasę na tenisie to niech sobie w jakiejś wiosze pod Krakowem kort do trenowania postawią. Mieszkańcom Klinów się nie dziwię, że kortu Radwańskich nie chcą. Owszem taki kort to relaks i rozrywka tylko, że... nie dla nich - oni tam grać nie będą - co najwyżej będą mogli pozbierać piłki ze swoich ogródków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Radwańska chodzi z Kubicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:12 podobno Radwańska chodzi z Kubicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj z krakowa Re: Radwańska chodzi z Kubicą IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.08, 13:26 to dlatego, ze jezdzi jak RAKIETA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 11:14 cz Ty nie rozumiesz, że to nie jest problem Radwańskich i Twoich frustracji nt. ich zarobków? chodzi o to, że zdarzył sie cud i zawodniczka jakiegoś Nadwiślanu przebiła sie na szczyt tenisa, a prezio tego klubu robi wszystko, żeby to się nie powtórzyło w przyszłości. czyli robi przekręt na powierzonej mu własności publicznej...pytanie: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:49 Co ma się powtórzyć? Radwańska pierwsze kroki w tenisie stawiała w Niemczech. Trenuje ją ojciec więc co w tym Nadwiślanie takiego cudownego miałoby być? Korty są w każdym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Aniol Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: 206.19.210.* 15.07.08, 11:18 masz racje Pablo - co za porazka z tymi Radwanskimi i promocja tenisa wsrod pospolstwa- same problemy - najlepiej niech spadaja na Bialorus bo tam sie lepiej by nimi zajeli niz tutaj w najlepszym,krolewskim miescie KrK.. przeciez oni Radwanscy sie juz swoje nachapali i wogole to zlodzieje przeciez.. my za to miejmy lepiej za wizytowke miasta na..ych angoli bo to jest fajne, bo to jest cool - angolom nie trzeba nic budowac bo po imprezie kimna sie pod klubem, pobudka i na samolot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hheh Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.aster.pl 15.07.08, 11:49 No tak w koncu to jest "artystyczny" Krakow.Nie rusz ,nie dotykaj,zostaw same sobie.A kawa bedzie pita wciaz wolno i wolno.Och krakusy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: 83.15.139.* 15.07.08, 12:59 Jak na razie miasto "naszą działkę" przekazało za darmochę klubowi, ten z kolei "użycza" jej inwestorowi. Czy w takim razie nie lepiej było sprzedać działkę na przetargu (poszłaby za grubo ponad 30 mln) i za to wybudować kompleks kortów, większy niż buda na Nadwiślanie, przystosowany do rozgrywania zawodów (na fali popularności Radwańskich sponsor szybko by się znalazł). Efekt dla działki Nadwiślanu byłby identyczny (tzn. bloczydło zwane potocznie apartamentowcem 200 m od Wawelu) za to miasto zyskałoby porządny kompleks sportowy. A tak- będzie bloczydło z kortami, gdzie najlepsze godziny bedą rezerwowane dla mieszkańców, a dzieciaki będa mogły trenować w nocy albo wcześnym rankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yatamann Rajszew klub golfowy IP: *.aster.pl 15.07.08, 14:08 co racja to racja. Podejrzewam że mieszkańcy Rajszewa też masowo w golfa nie grają, więc jaka to niby atrakcja, że niedaleko twojego miejsca zamieszkania jest jakiś obiekt sportowy? Żadna. Nieupowaznionym wstęp wzbroniony i na taki kort też nie wejdziesz sobie popykac w tenisa. Musisz mieć buty, sprzęt i być "z klubu", jak nie to fakof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgf a ty jak chcesz pykac bez butów IP: *.range86-149.btcentralplus.com 15.07.08, 19:15 kluby sportowe sa dla cywilizowanych ludzi matołku jak nie wiesz jak sie zachowac i jakie sa wymogi to pewnie ze nie bedziesz koztystał jakbym miał klub pod nosem to bym chdził, na golfa tez i dzieci mozna od małego czegos uczyc tylko zawistni debile nie potrafią docenic jaka gratka im sie trafiła jak murzyni w zibabwee zabierają białasom farmy ,ale zamiast \ nich kozystac to je z nienawisci pala idioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antena Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: 207.218.42.* 15.07.08, 11:12 '''Gdyby Agnieszka wspomniała na konferencji prasowej podczas Wimbledonu, gdzie przyszło jej trenować, byłaby kompromitacja na cały świat - ubolewa Piotr Radwański''' Caly swiat niestety wie ze w Polsce korty tenisowe przypominaja kartofliska ktorych i tak jest malo. Gdyby bylo inaczej to Agnieszka nie bylaby jedyna reprezentantka kraju nad Wisla w tenisowym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allspice Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.08, 11:15 kupić włsną działkę i zbudować własne korty...na przyszłość,jak znalazł...szkółki,wakacje w towarzystwie siostr :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:17 To jest najlepszy przykład na poziom percepcji Polaków. Tenis ziemny to dla nich jakaś abstrakcja i fanaberia. I później takie decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Pie Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem... IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 15.07.08, 15:34 A mi wydaje sie, iz dla "przecietnego" Polaka uprawianie (czasem) jakiegokolwiek sportu to jest wielka abstrakcja! P.S. Stan wiekszosci obiektoe sportowych w Polsce jest zly, bardzo zly, lub wrecz - tragiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
grba Jest okazja powiedzieć NIE, to trzeba 15.07.08, 11:21 z tej okazji skorzystać... Mieszkam 50 metrów od kortów tenisowych... Dla mnie ciepła pora zaczyna się od odgłosu odbijania piłek i kończy się, kiedy na kortach robi się cicho. Mieliśmy okres walki z dewastatorami, złomiarzami, pijakami chlejącymi na naszej małej trybunce, mieliśmy okres sporów z wielbicielami ciszy. Wielbiciele ciszy... sąsiad chciał zlikwidować plac zabaw, bo mu dzieci nie dawały spać... o 14:00... Strasznie senny ten naród w biały dzień... Szkoda, że nie uprawiają sportu. Szybszy obieg krwi ożywił by im zwoje mózgowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cerber Re: Jest okazja powiedzieć NIE, to trzeba IP: *.adsl.alicedsl.de 15.07.08, 11:26 To samo u mnie, ale odległość ok. 500 m. Jednak problemy z tego co słyszałem, te same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roburMajorette Re: Jest okazja powiedzieć NIE, to trzeba IP: *.fbx.proxad.net 15.07.08, 11:39 Kurcze, jak sie jest "wielbicielem ciszy" to sie mieszka na wsi a nie w miescie! Dane mi bylo mieszkac w miescie gdzie dzien i noc szlyszalem szmer obwodnicy – wtedy to bym to z checia zamienil na pilki tenisowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest okazja powiedzieć NIE, to trzeba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 13:55 Podpisuje się, mieszkam tez w poblizu nadwislanu, na koletek, niestety pilek z mieszkania nie slysze ale wcale bym nie protestowal nawet gdyby mnie budzily o 6 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.wroclaw.mm.pl 15.07.08, 11:23 Szanowny Panie Radwański , to Pan nie wie gdzie Pan żyje ? Są kraje cwywilizowane , są kraje aspirujące do cywilizowanych i jest Polska . W polsce sport traktuje się wyłącznie poitycznie . Ma służyć tym nierobom mieszającym w polityce . Teraz zajmują się Euro 2012 czyli piłką nożną . Tam jet pozatym szmal do zrobienia , a jak zarobi jakiś urzędas na Pana córkach ? Zna Pan to polskie powiedzenie , że nie hc się pan dzielić ? Więcej zarobią na hotelu lub apartamentowcu tymbardziej , że zapewne przes klubu zostanie za chwilę viceprezesem tej spółki , albo jeo zona , albo synek ... Polska tak traktuje uzdolnionych ludzi , ludzi mających pomysł na siebie . Dotego dorzućmy jeszcze ludzką zawiść i fatalny poziom dzennikarstwa sportowego i mamy to co mamy . Polskie piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Radwańskie i inni powinni mieć gdzie grać, ale... IP: *.fellowes.pl 15.07.08, 11:24 Siostry Radwańskie (i inni) powinni mieć gdzie grać w tenisa, ale czy korty powinny znajdować się w samym centrum atrakcyjnego turystycznie Krakowa? Korty Wimbledonu nie leżą tuż koło Pałacu Buckingham ;) Miast o klub powinny porozumieć się o znalezieniu nowej lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibicz Re: Radwańskie i inni powinni mieć gdzie grać, al IP: *.compi.net.pl 15.07.08, 16:39 a co ma apartamentowiec do atrakcyjnosci turystycznej? najlepiej zeby w centrum "atrakcyjnego turystycznie krakowa" budowali pozamykane osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:25 W końcu to Kraków. Krakusiki zawsze budziły się z ręką w nocniku jak w przypadku EURO, a potem wszyscy dookoła byli winni tylko nie te krakowskie nieudaczniki. A z Kubicy taki krakus że nie mieszka tam od kilkunastu lat. Ma krakowskie korzenie to już lepiej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cerber Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.adsl.alicedsl.de 15.07.08, 11:28 Póki co to w Krakowie stadion będzie pierwszy gotów, nie w warszaffce czy pyr-hauptsztadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.cable.mindspring.com 15.07.08, 12:29 Ty te 4 trybuny nazywasz stadionem? To nie jest stadion, to jest wstyd. Kiedyś natknąłęm się w internecie na zdjęcie jakiegoś stadionu angielskiego wybudowanego w latach 60tych i wyglądał wypisz wymaluj jak "nowy" stadion Wisły. Pozatym z tego co wiem to w Krakowie budują stadion, a niewiedzą nawet jak będzie wyglądał bo architekt cały czas cos zmienia buahahaha. Tak że budujcie Krakusy budujcie, jak już skończycie to może zdacie sobie sprawę, że stadion który wybudowaliście jest przestarzały o jakieś 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_b Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem 15.07.08, 11:26 Siostry Radwanskie przegrywaja z Krakowem? A mnie sie zdaje, ze po prostu (jak zwykle) miasto i jego mieszkancy przegrywaja z chciwoscia, brakiem myslenia strategicznego i brakiem dbalosci wladz miasta o dobro publiczne. Przy calym szacunku i sympatii - siostry Radwanskie to fenomen tymczasowy. W dodatku - one oczywiscie sobie poradza. Natomiast zle zaplanowana infrastruktura miejska, brak dbalosci wladz o tereny rekreacyjne i jakosc zycia mieszkancow - pozostawi trwale skutki. Bola mnie oczywiscie problemy siostr Radwanskich, ale jeszcze bardziej boli mnie postepujaca degradacja infrastruktury Krakowa, ktora dotyczy, niestety, wszystkich mieszkancow, teraz i w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizja Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.ols.vectranet.pl 15.07.08, 11:29 mali ludzie we władzach miejskich krakowa.prawdopodobnie dbają tylko o siebie/czytaj:o swoje pełne kieszenie/.korty,boiska,parkingi ich nie obchodzą.minimalizm myślenia i działania czyli pośmiewisko dla świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Zakrzóek chętnie przyjmie i pomoże , czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:56 zostawcie to boisko przy Wawelu Chodźcie do Nas na Zakrzówek, tu nadal są miejskie działki, na których miasto powinno z wielką chęcią wybudować korty tenisowe, w końcu tu są tereny sportu i rekreacji i Wszyscy tego chcą i oczekują !!!! Zwróćcie się do Pana Prezydenta jak nie o sprzedaż to o dzierżawę tych działek, naprawdę my wam pomożemy !!! Zakrzówek Was chętnie przyjmie, a to tylko 2 przystanki tramwajowe od Wawelu :)) !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkniec Zakrzówek chętnie przyjmie i pomoże , czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:59 naprawdę nie pchajcie się na kliny, tu wszyscy się ucieszą jak przyjdziecie do Nas !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowy Re: Zakrzóek chętnie przyjmie i pomoże , czekamy IP: *.devs.futuro.pl 15.07.08, 15:56 "Zakrzówek Was chętnie przyjmie, a to tylko 2 przystanki tramwajowe od Wawelu :)" Zakładając że ktoś wysiada z 18/19 na przystanku Kapelanka, a nie Słomiana: 0. Wawel 1. Stradom 2. Orzeszkowej 3. Rondo Grunwaldzkie 4. Szwedzka 5. Kapelanka 6. Słomiana Chyba, że Wawel trakrujemy jako Rondo Grunwaldzkie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc To jest jakaś paranoja..., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:38 ... w tym kraju nic nie można zrobić bo zaraz protesty mieszkańców, teraz już nawet kortu nie można wybudować na własnej działce bo się piłaka za głośno odbija??!! DRAMAT!!! Ta demokracja w Polsce to jest jakoś zbyt szeroko rozumiana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: To jest jakaś paranoja..., IP: *.cable.mindspring.com 15.07.08, 12:30 To nie jest demokracja, to jest tyrania kilku idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Ludzie pozbawieni wyobraźni 15.07.08, 11:42 Prezes Nadwiślanina to osioł pozbawiony wyobraźni. Człowiek posługujący się rozumem i zdrowym rozsądkiem zdyskontwałby sukcesy Radwańskiej i zbudował klub profesjonalny tenisowy przynoszący zysk i chwałę wiele lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: Ludzie pozbawieni wyobraźni IP: *.is.net.pl 15.07.08, 11:48 zgadzam się, zgadzam....skoro ktoś wyszkolił Radwańskie może tak samo wyszkolić innych. Znaczy to że mamy dobrych trenerów. Postawiłbym taki Nadwiślan na nogi tworząc prawdziwą akademię tenisową. Jest szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Blau-Weiss Tennisklub in Leimen 15.07.08, 11:55 klub, w którym Boris Beker nauczył się grać. Naprawdę nie trzeba niczego wymyślać, wystarczy pojechać do Leimen i zobaczyć jak powinien działać klub tenisowy. Możecie się zapisać, dla niwych członków zniżki: www.blauweissleimen.de/infos/mitgliederbeitraege.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: Ludzie pozbawieni wyobraźni IP: *.e-wro.net.pl 15.07.08, 15:35 ktoś ją wyszkolił? BBUAHAHAHAH ,nie ktoś tylko ich ojciec. lepiej się już nie ośmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Ludzie pozbawieni wyobraźni 15.07.08, 16:04 Gość portalu: fatality napisał(a): > ktoś ją wyszkolił? BBUAHAHAHAH ,nie ktoś tylko ich ojciec. lepiej > się już nie ośmieszaj. Kolejny, potrafiący zracjonalizować nieróbstwo i indolecję... Ojciec nie uczył Agnieszki tenisa w piwnicy lub w garażu, tylko w porządnym westfalskim klubie Tennisverein Grün-Gold w Gronau... Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Ludzie pozbawieni wyobraźni 15.07.08, 12:42 Ludzie pozbawieni wyobraźni Autor: grba 15.07.08, 11:42 Prezes Nadwiślanina to osioł pozbawiony wyobraźni. Człowiek posługujący się rozumem i zdrowym rozsądkiem zdyskontwałby sukcesy Radwańskiej i zbudował klub profesjonalny tenisowy przynoszący zysk i chwałę wiele lat... ============================================== Brakuje mi w tej wypowiedzi (bardzo trafnej i b.oglednej w slowach..) jednegp slowa: -"Człowiek posługujący się rozumem i zdrowym rozsądkiem zdyskontwałby sukcesy Radwańskiej i _N A T Y C H M I A S T_ zbudował klub profesjonalny tenisowy przynoszący zysk i chwałę wiele lat." Odpowiedz Link Zgłoś
mwiskirski Re: Ludzie pozbawieni wyobraźni 15.07.08, 14:59 Obawiam się, że to nie jest kwesta naiwności. Statystycznie rzecz biorąc, w Polsce w ostatnich latach, za takimi decyzjami stało bezpośrednie finansowe zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan zapraszamy do Warszawy IP: 62.29.248.* 15.07.08, 11:50 to jest miejsce dla VIPów, tu osiedlają największe gwiazdy sportu i ludzie na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smbre Re: zapraszamy do Warszawy IP: *.aster.pl 15.07.08, 11:51 Dokladnie:)Popieram.Krakusy niech trenuja Smoka na Wawelu Odpowiedz Link Zgłoś
gem-set Zapraszamy do Trójmiasta 15.07.08, 13:59 W Gdańsku i Sopocie powstają nowe korty i żadnych starych się nie zamyka. Do wyboru otwarte i w halach, z trybunami i bez, w centrach miast i przy Trójmiejskim Parku Krajobrazowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:53 Po co tyle krzyku o nic?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek2000 Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się komitet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:53 żeby ludzie na własnej działce nie mogli zbudować kortu. Co za ciemnota! Państwo Radwańscy - trzymam za Was kciuki, ale zrozumiem to bardzo dobrze, jeżeli wyemigrujecie z tego dziwnego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się kom IP: *.lanet.net.pl 15.07.08, 13:19 Gdyby podobna sytuacja miała miejsce w Niemczech, czy Anglii, mieszkańcy również mogliby się nie zgodzić na budowę. Sam bym nie chciał zgrai dziennikarzy Faktu i innego badziewia pod moim domem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek2000 Re: Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:41 To nie są tzw. gwiazdki telewizyjne i Fakt im robić zdjęć nie będzie bo może to robić na zawodach... Ale pewnie pod własnymi oknami coś takiego, to się w głowie nie mieści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mintsay Re: Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się kom IP: *.krakow.pl 15.07.08, 14:52 jakoś w momentach gdy p. Agnieszka wsiada do mojej taksówki ani razu nikogo nie spotkałem zadnych reporterów, wielbicieli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karokrk Re: Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się kom IP: 89.174.218.* 15.07.08, 15:21 Masz kretynie w ogole pojęcie o czym piszesz!? Akurat sie zdziwisz bo jestem z Klin i znam sprawe, wiec oni maja działke do której prowadzi droga o szerokości 3,5m i mieszka przy niej 20 mieszkańców i mają ciężki kocioł z przejazdem,a korty radwańskich miałyby być dokładnie na końcu tej ulicy,wiec sobie wyobraź co by tam było,a nie ma opcji poszerzenia. Powiedzieli ze korty mogą być ,ale dojazd z innej strony,ale inwestorowi sie spruła du** jak uslyszal ze musi dokupić teren pod droge i sie obraził,wiec jak masz zamiar cos pisac o mentalnosci polaków,to najpierw poznaj sprawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokuk Re: Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się kom IP: 82.160.57.* 15.07.08, 17:27 Ton twojej wypowiedzi utwierdzam mnie w przekonaniu, że Kliny to już jednak wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Oto polaczkowata mentalita - zawiązał się kom IP: *.vc.shawcable.net 15.07.08, 17:52 :-) Tez to zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatek gdzie na klinach? IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 20:50 gdzie na klinach ta działka/korty miałyby być? bo zamierzam tam zamieszkać i chciałabym wiedzieć, jak daleko będę do nich mieć. Pytam śmiertelnie poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Korty tylko dla bogatych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:55 taka będzie rzeczywistość - na Nadwiślanie deweloper zbuduje mieszkania tylko dla bardzo zamożnych (pewnie po 15-20 tysięcy za m2) i tylko oni będą tam biegać na swoich snobistycznych, otłuszczonych nóżkach i odbijać piłeczkę. Okolicznym dzieciom i młodzieży ze Stradomia i Kazimierza zostanie siedzienie na ławeczkach, picie piwa i plucie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Korty tylko dla bogatych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:58 Polska specjalność: narzekanie, wyolbrzymianie, przesadyzm i skrajność uczuć.Połowa informacji o Radwańskich i sprawie krakowskiej to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Korty tylko dla bogatych... IP: *.lanet.net.pl 15.07.08, 13:19 Za kort we Wro płacę 10 zł za godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Korty tylko dla bogatych... IP: 195.117.118.* 15.07.08, 14:05 A ja za kort w Wwie też niewiele więcej za godzine. Gnoje które siedzą i plują będą dalej siedzieć i pluć nie dlatego, że ich nie stać (wielu z nich stać na fajki i piwo, ale nie stać na tenis? lol) tylko dlatego, że to debile i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Korty tylko dla bogatych... IP: *.chello.pl 15.07.08, 17:23 A w Warszawie 40-70 zł/ godzina. Korty niby takie same... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Siostry Radwańskie przegrywają z Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:56 Niech wiecej inwestuja w piłkę nożną rezultaty widac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia i jeszcze to: IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 12:01 "Pozycjonowanie jej jako krakowianki jest niezmiernie trudne. Kto w świecie wie, z jakiego miasta pochodzi Maria Szarapowa? - pyta Izabela Helbin, szefowa miejskiej promocji" Co to za argument? Ta urzędniczka nie ma pojęcia o PR i z jej wypowiedzi wynika, że jest leniwa albo mało kreatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: i jeszcze to: IP: 83.15.139.* 15.07.08, 13:09 Pani Helbin najwyraźniej nie czytała Strategii rozwoju miasta, za którego promocję ma odpowiadać. Czytamy tam na przykład, w opisie Celu strategicznego III: Kraków europejską metropolią o waŜnych funkcjach nauki,kultury i sportu: "Dodatkowo trzeba uwzględnić olbrzymią rolę sportu wyczynowego dla metropolitalnego wizerunku Miasta, ale także dla więzi jego mieszkańców – zjawisko to jest bowiem znakiem czasu." Ale jak widać, Strategia się p. Helbin nie pozycjonuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: i jeszcze to: IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 14:52 O! To bardzo dobra uwaga :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 555 Re: i jeszcze to: IP: 212.76.37.* 15.07.08, 23:59 Brawo! Zanim sie sprawa kortów ostatecznie wyjaśni, możeby tę panią Helbin wylać, przepraszam, wypozycjonowac z roboty? Ktoś, kto bierze forse za PR, a uzywa tak niezdarnego czasownika, jak "pozycjonować". sam sie dyskwalifikuje - i dalej jest już tylko druk pt. wypowiedzenie. Ale ta pani Helbin pewnie ma niezłe plecy , a może i inną część ciała, że dostała tę robotę i bądźmy spokojni - nie wyleci. Pati Koti z TVUrbańskiego kłania sie krakusom, Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: i jeszcze to: 15.07.08, 14:26 Gość portalu: mia napisał(a): > "Pozycjonowanie jej jako krakowianki jest niezmiernie trudne. Kto w świecie > wie, z jakiego miasta pochodzi Maria Szarapowa? - pyta Izabela Helbin, szefowa > miejskiej promocji" > Co to za argument? > Ta urzędniczka nie ma pojęcia o PR i z jej wypowiedzi wynika, że jest leniwa > albo mało kreatywna. Tę panią Prezydent Miasta powinien zwolnić ze skutkiem natychmiastowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stańczyk Warszawa serdecznie zaprasza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:03 Krakusom za Team Radwańskich chętnie oddamy Giertychów, Wrzodaka i obydwa Kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś